- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GZoli7
senior tag
válasz
mpierre #47998 üzenetére
Bőven. Talán az AMD-t szokták ajánlani, az valamivel pontosabb, de majd segítenek a többiek.
Jófelé kapizsgálsz. Az már 4k 10bitre is elég.(#47999) No.01 Azért írták a Libreelecet az androidos boxra. Annál egyszerűbb kényelmesebb nincs. Ráadásul van olyan jó, mint bármilyen pc madvr nélkül.
-
No.01
addikt
Kifaggatom mert ez igy nekem tenyleg ugy tunik, h eselytelen. Tul sok a lehetoseg amikkel en nem vagyok tisztaban. Epp a medialejatszos topicba is kerdezgetek es ott is le kellett irnom, h az androidos lejatszok nem jottek be neki kezelhetoseg szempontjabol. es mivel az Popcorn A500 jol muzsikal nala igy csak arra tudok gondolni, h a HTPC-t azert nezte ki mert abban tobb potencial van. Mondjuk az meg nekem sem jutott eszembe, h ha azt venne akkor milyen progit is hasznalna a filmek lejatszasahoz?
-
canniball
nagyúr
A Beebox is csak egy PC, a képességeit és a beüzemelését is ennek megfelelően kell elképzelni.
Az androidos kütyükkel mi a gond? Nekem ugyan nincs ilyenem de az itt olvasottak alapján létezik belőle olyan amire a LibreElecet feltéve tökéletesen megfelel a mozizáshoz. Már ha csupán ennyi lenne a cél. -
szasanyi
félisten
Közvetítőként, 0 információval... nem sok értelmét látom. Előszö tájékozódj(atok) mert sok a variáció. Itt vannak a Beebox infók, középtől kicsit lentebb a Beebox és Beebox-S variációk (árakat meg tudsz hozzá nézni, mert gondolom az sem mellékes).
A további kérdések pedig a pontos típustól függően változni fognak! -
No.01
addikt
válasz
szasanyi #47993 üzenetére
Ennyire sajnos nem mentem bele a kerdesbe (En csak kozvetitek) Oprendszert illetoen passzolom a kerdest.
Igazabol ha jol sejtem akkor azt pontosan ugy kellene elkepzelni mint egy mini PC-t. Lehet ra tenni Windowst vagy aki amit akar?
Igazabol a kandenciahelyes lejatszas ami fontos ill a stabil mukodes. Minden mas ami a HTPC mellett szolna az csak plusz (En alapbol egy dedikalt medialejatszot ajanlottam neki, de ott ugytunik elegge gyenge a felhozatal aannak aki nem szimpatizal az androidos felhozatallal)Mennyire maceras egy ilyen (kesz tehat nem epitett) HTPC beuzemelese? Elkepzelhetem ugy mint egy laptop beuzemeleset?
-
canniball
nagyúr
A feliratokon keresztül teljes kontrollt szerezhetnek a támadók
"A filmek és sorozatok felirataiba rejtett kóddal vehetik át az uralmat az áldozatok gépe felett a támadók, hívják fel a figyelmet a Check Point kutatói. A Kodi, a VLC, de a Popcorn-Time is sebezhető, derül ki a dolgozatból." -
szasanyi
félisten
Nekem van egy N3150, de pont fordított a helyzetem: 4K nem érdekel viszont a 3D meg nem megy.
Egyébként nem mind1 milyen Beebox (3000 / 3050 / 3150 / S 6xxx / S 7xxx amik egyébként hw és ár tekintetében is nagyon eltérő modellek) és az sem mind1 milyen oprendszer lesz rajta.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Nemtudom, h az ASRock Beebox mennyire tartozik ebbe a topicba?
ha igen akkor van barkinek is tapasztalata vele?A cel egy megbizhatoan mukodo, "jovotallo" lejatszo ami 4K kepes. 3D nem kell.
Egyszeru kezelhetoseg, stabil mukodes. -
Skillet
addikt
megkotlott a Q1900DC-ITX lapom. nem ad ki videó jelet semelyik porton sem.
rbnetnél vettem 2 éve. 3 év a gari. elvileg elküldik a beszállítóhoz, ő meg a gyártónak.
valami 2 hónapos procedúra van kilátásban az eladó szerint
alig várom.
van más módja ennek? pl közvetlenül a gyártóval intézni, vagy felejtsem el?
szép filmes-zenés kilátások a következő 2 hónapra.
másnak asrock garis ügye, hogyan alakult? -
mpierre
veterán
Újra megpróbálkozom ezzel. Valaki?
-
Meglivorn
aktív tag
Én most ezzel kezdtem szemezni:
ASROCK J3455M
Az ITX jobb lenne, de ha át tudom rendezni a házban a paneltápot meg egyéb apróságokat, akkor elfér a mATX is. A sima ITX verziót szinte képtelenség beszerezni, fura hogy pont az nincs, mindenféle verziók (N, B stb) vannak mindenhol :\
Mellesleg csak én érzem gáznak hogy még mindig a HD500-as lapok léteznek csak 600as sorozat még mutatóban sem? -
stigma
addikt
Hi, ha azt nézzük szinte minden klaffol.
Libreelec-et felteszed, asszem van maygar nyelv is benne ez nem biztos, kinézetre és érzésre ugyanaz majdnem még a régi projket => openelec
youtube alkalmazást tudsz tenni rá, szolgáltatásoknál be tudod tallózno.
FTP-t most kapásból nem tudom, hogy tudsz rá csinálni, de ssh-n eléred a Libreelec-et ami kb ugyanaz mintha valami linuxot kezelnél.
itt pl egy sima RPi-vel használt VsFTP telepítés => sajnos itt már a link nincs hozzá.Vagy esetleg egy másik rendszert is tesztelhetsz ha szeretnél, mondjuk őt még nem használtam soha, de ígéretesnek tűnik =>OMSC install FTP Server
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Kérdeztem tőletek milyen alaplapot ajánlanátok.
Kaptam is választ de sajnos Magyarországon nem találok boltot ahol bevállalnák a beszerzését.
Tudnátok más típust még mondani ami megfelelhet?Annyit módosítanák rajta hogy az árat fölvinném 35-40eft ra.
Köszönöm.
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Lehet, hogy gyorsan, nagyonolcsón kell összedobnom htpc-t.
- valami lenovo egybegép, 775 alapon. ötezer
- némi ram, max 1,5 giga, ezer
- elfekvőben van 1 tera hádéd
- meg 8400 gs low profil passzív. ebban van pure video gen2.Amit tudni kell: 720p, youtube, meg ftp.
Kérdés:
- a youtube videókat mostanában hogy nyomják? Ahhoz elég a pure video 2? Az kitolja magából?
- Milyen os megy most? láttam openelec már nincs, inkább libreelec meg geexbox.
- régen volt androidra app, ami hálózatos távirányító volt. az megvan még? -
stigma
addikt
válasz
adam89 #47973 üzenetére
Örülök, hogy megjavult, néha én is tapasztalok érdekességeket
Ha GUI kell, akkor simán felmegy és jó Ubuntu Desktop-on is, mely böngészőt is tartalmaz, vagy az is jó, hogy Ubi Server + gui-t teszel fel ami 1 parancs.
sudo apt-get install ubuntu-desktop
Segítség még , hogy a blogomon csináltam egy leírást mely elég részeletes és EGL-es kodit tartalmaz + torrent + samba megosztást.
Amúgy ha valami működik nem szabad bántani
-
adam89
csendes tag
válasz
stigma #47970 üzenetére
EGL-es Kodit nem próbáltam, mindenképpen kellene GUI.
Mérgemben megint felraktam egy Win10-et, ugyanúgy nem volt jó a képrontók kikapcsolásával sem. Majd megint végigmentem az opciókon és a kontrasztjavítás be- és kikapcsolásával pedig hirtelen megjavult. Ez csak azért érdekes, mert ugyanazt a drivert pakoltam fel, mint a múltkor. Ugyanúgy állítottam be mindent. Rejtély.. de most lekopogom, jónak tűnik. -
szasanyi
félisten
-
stigma
addikt
válasz
adam89 #47969 üzenetére
Hi, EGL-es kodi sem volt jó ? Itt megtalálod.
Nálunk elég sok embernek van N3150/3160/N3050 illetve ezen lapok következő generációja és tökéletesen mennek a HD hangok + színek is.Itt az első hsznben lévő 2. KODI settings és 3. menüpontban lévő Color Setting részt is átállítottad?
Nálam 42-es TV-n elég jók a színek, ismerősömnek teszteltük a közel 2m-es vásznon projektorral és nem volt gond.
Böngészős megoldásra max az Ubuntu/Win ami ajánlott, ha sima médialejátszóként használnád csak, akkor Libreelec\ Openelec esetleg OMSC, habár az utóbbit nem használtam még soha.
-
adam89
csendes tag
Sziasztok!
Építettem egy HTPC-t G4560-tal (MSI B250M Mortar, 4 GB Hyperx Fury 2400, Fsp hexa+ 400W, 320-as laptop HDD). Ez eddig gyönyörű történet. A megjelenítő egy Dell P2417H, ami egyébként a másik géppel kitűnően működik. Először Linux Mint 18.1 került fel, később egy Ubuntu 16.04.2 LTS, majd Win 10 (friss driverekkel), végül LibreELEC 8.0.1. Az általános képminőség mindenhol megfelelő (HDMI-t használok), viszont videólejátszás alatt csakis a Libreelec-kel kapok értékelhető képminőséget. Mint/Ubuntu/Windows alatt az összes videó úgy néz ki, mintha be lenne kapcsolva a korlátozott színtér. Win alatt a driverben amit lehetett a beállításoknál berhelni, kipróbáltam. Kodi, VLC (az még rosszabb...
, és MPC-HC/BE egyformán rossz. Ubi/Mint alatt találtam egy programot ami frissíti az Intel drivereket (meg nem mondom már a nevét), nem javított semmit. Itt mondjuk beállításokat se találtam egyáltalán. De a végeredmény ugyanaz, világos videólejátszás 3 különböző szoftverrel.
A LibreELEC a limited range kikapcsolása után pedig tökéletes.
Valamit ötlet esetleg? Jó lenne a Kodi mellé legalább egy használható böngésző, szóval váltalék LibreELECről. -
Patice
Topikgazda
válasz
szasanyi #47962 üzenetére
Anno teszteltem egy fórumtársunknál (search: N3150 3D).
Azóta annyi változott, hogy - itteni jelentések alapján - az N3150 kapott Intel által driver update-et és most már Win alatt is mennek a HD hangok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Itt kérdezz rá. Ez semennyire nem HTPC téma.
-
dunkel
őstag
válasz
banderasz77 #47956 üzenetére
Szerintem kb. mindegyik ami tudja a fhd-t.
nVidiából a 24p-t közel meg lehet csinálni profillal, de a 60-at nekem nem sikerült.
-
hétalvó
addikt
válasz
cinemazealot #47958 üzenetére
-
hétalvó
addikt
válasz
cinemazealot #47958 üzenetére
0 hang. folyadékcsapágyas mind. nem a pwm-es hanem a dc-s és nem a silent, kedvenc ventik.
-
hétalvó
addikt
válasz
banderasz77 #47956 üzenetére
szerintem a legtöbb.
rx460-at vehetnél sztem. -
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Melyik AMD/Radeon vga szériától kadenciahelyes a lejátszás? Kodi vagy MPCHC mkv fileokkal. Nagyon kellene az a frànya 23,976Hz.
Nvidia asszem kilőve ugye?
-
szasanyi
félisten
Érdeklődnék, hogy Beebox N3150-et használ-e vki? 1080p 3D lejátszás (Win10 + Kodi) működik-e rajta?
-
hétalvó
addikt
válasz
cinemazealot #47953 üzenetére
le lehetne állítani őket. alaplap,táp tudja, de a videókártya fel óránkét úgyis bekapcsol, hogy visszahűljön. így inkább ezt választom.
hangja semmi így se. 4-500-on a 8-9-12cm-eseknek semmi.
9prime
a g04 ninja minivel, i5 4440-el közel se tudta ezeket az értékeket. volt ott 80fok is.
-
hétalvó
addikt
kinőttem az előző házam. új ház silverstone gd09 ebben végre minden befér rendesen.
6700t nagyon jó kis proci. 50fok prime mind4 mag 3400-on. ez a macho90 is remek hűtő.
passzív hűtést feladtam a vga miatt. 400-500rpm-en megy a gép összes ventije. -
an0ny
tag
a második NUC6CAYH is ugyan azt tudta mint az első. azt hiszem lemondok a típusról és beteszek egy Acer ES1-132-t HTPC-nek...
-
Gombinyó
őstag
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Van valami megoldás arra, hogy ha van 2 képkimenetem a PC-n, az egyikre a monitor van kötve a másikra a TV, hogy ezek a kimenetek teljesen külön kimenetként működjenek és nem kiterjesztett vagy klónozott asztalként?
Utálom, hogy amikor a monitoron dolgozok, az egérkurzort ki bírom vinni a képből, a párom pedig aki a TV-n "futó" KODI-t nézi sikít, hogy benne van a filmben az egérVagy pl. csak ablakos teljesképernyős módban játszhatom le KODI-val a filmeket a TV-n.
Egy szó mint száz, szeretném egymástól teljesen függetlenül használni a két kimenetemet, mintha két PC-ről hajtanám őket.
Lehetséges ez? -
Ispy
nagyúr
Hőfokot lehet nézni lejátszás közben LE-ben? Nekem is N3150 van, akkor letesztelem, hogy mennyi értelme van az 5 centis ventinek.
-
bnorci71
addikt
válasz
radi8tor #47942 üzenetére
venti nem lesz benne az biztos, viszont azon gondolkodok az oldalát végigfurkálni illetve a borda fölött a fedlapot is így egy kémény hatást kialakítani a házba
Na ha lesz időm kedvem energiám majd szórakozok vele, de az is lehet a Samsung DVD-Video kombó házat alakítom ki majd HTPC háznak
-
Meglivorn
aktív tag
Erre a legjobb (és távirányítónak szerintem egyébként is) a FLIRC.
https://flirc.tv/more/flirc-usb
Egyszer betanítod, és kész. Gyakorlatilag bármilyen infrás távirányítóval jó, a TVd multimédia gombjaira vagy akár egy kidobott videómagnó visszamaradt távcsipogójára is -
tlala
addikt
Meg lehet oldani, hogy egy Panasonic TV távvezérlő "Play", "Pause" stb. gombjai vezéreljék pl. a MPC-HC-t (CEC helyett), ha veszek a Win10-es PC-be egy valamilyen infra vevőt?
-
bnorci71
addikt
-
hódmaci
senior tag
válasz
MasterMark #47927 üzenetére
Jah..hát igen azt annyiért leltem
Na de minek még egy távirányító,ezt az egyet se találom soha pedig három egyforma van (LG) -
stigma
addikt
válasz
Patice #47922 üzenetére
Is-is, most este haza és néztem meg sima HDA PCH néven fut, de lényegtelen mit is ír ki ha menneka HDhangok
Wasapi onnan ugorhatott be, hogy régen Win10-t használtam Ubuntu előtt kb 1 éve.
Alsa, pulseaudio meg igen segítettél már benne melyikkel mennek jól, mert szívtam vele sajnos.
-
-
Patice
Topikgazda
válasz
stigma #47921 üzenetére
WASAPI csak Win-nél lesz. Linuxon ALSA, vagy PulseAudio szokott lenni. ALSA-val simán mennek a HD hangok Linux alól is.
Ha durván sarkítani akarom a példát, akkor ami Win alatt a WASAPI, az Linux alatt az ALSA, ami Win alatt a DirectSound, az Linux alatt a PulseAudio.
-
stigma
addikt
válasz
Patice #47917 üzenetére
Hi, nekem lehet egy kérdésem?
WASAPI-val kapcsolatos, mi van akkor igaz nekem nem Win-em van hanem Ubuntu 16.04.2-m, de nekem Linux alatt most meg nem mondom de más opcióm van mint a Wasapi.(Gondolom a WASAPI valami Win-es opció)
Emlékeim szerintem nekem annó mikor sima 16.04-em volt akkor Linux alatt volt Wasapi választási lehetősgégem, most viszont nincs. Ez normális?
Ettől függetlenül vannak HD hangjaim pl:TrueHD, csak a HDMInél nekem más opciót kínál fel.
Ezt 1 óra múlva el tudom mondani micsoda pontosan.
-
embe
nagyúr
válasz
Patice #47919 üzenetére
Köszi!
Ideiglenes megoldás lesz, meg csak a kíváncsiság hajt.Másik nyűg:
LG tévén csak színház módban van "faltól-falig" a kép, egyébként kilóg. Intel driverban a laposon, nem találom ennek állításának lehetőségét. Az asztali gépen az NVidia driverban van erre lehetőség. -
Patice
Topikgazda
-
-
Patice
Topikgazda
"Kodiban be lehet állítani egyáltalán a passtrough-ot?"
Persze:
(#47910) bnorci71:
A 10 bites anyagokat megpróbálja szoftveresen dekódolni, amit proci erőből nem fog bírni, így szaggatni fog, kép: diavetítés, hang megy.
(#47911) hódmaci:
Asrock J3455-ITX a "legkisebb", ami tudja a 4K-t és megfelel a többi paraméterednek is.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Alaplap vásárlásra adnám a fejem.
Médiacenternek szeretném amely osztana samba,,távoli elérés,torrent,illetve kodi(vagy valami hasonló),4K vagyis jó volna ha tudna jó minőségben lejátszani
Linux vagy windows futna rajta
1:
Minél kisebb fogyasztással rendelkezzen.
2:
25-35eft szánok rá az alaplapra persze ez lehet rugalmas
3:
Jelenleg 1db wd red wd10jfcx hdd-m van egyéb hardverem nincs.
Házra őrá gondoltam de ez még nincs meg illetve ha tudtok "dizájnosabbat",jobb árfekvésűt azt is fogadom.
4:
Alaplap mérete adott a házból de minél kisebb legyen mármint fizikailag.
5:
Usb3.0-2.0,sata,hdmi,pcie,Integrált proci passzív hűtéssel(persze lehet külön is de férjen bele a keretbe illetve mindenképpen passzív hűtése legyen)
6:
Magyarországi garanciával rendelkező új terméket szeretnék. -
embe
nagyúr
válasz
Patice #47908 üzenetére
Szia!
Ha már i5-3340, akkor még egy kérdés.Próbálgattam laposról ( a fenti proci és az ő igp-jefilmet lejátszani, W10 alatt filmeket.
Kodiban nem sikerült beállítani hogy a DTS-HD MSTR hangot az erőlködő lejátssza.
Viszont a PowerDVD-vel sikerült, és még a képet is szebbnek találtam.
Kodiban be lehet állítani egyáltalán a passtrough-ot? Vagyis, hogy a teljes HD hang sávot továbbítsa az erőlködő felé, feldolgozásra?
Powerdvd-vel működik a dolog, csak mint írtam a Kodival szarakodik, de én a Kodit szeretném használni. -
Patice
Topikgazda
válasz
banderasz77 #47903 üzenetére
Leírások alapján a prociban HD4000-es IGP van, Ivy Bridge i5-ben. Ez már elég pontos 23,976-ot tud.
Jó lesz Kodival kadenciahelyes filmnézésre FullHD-ig.
-
Beeerka
aktív tag
válasz
krisztianAMG #47900 üzenetére
Ma jött meg, eddig pozitív a tapasztalat, egy E-350, 1TB 3.5", 500GB 2.5" megy róla.
Linkelni nem tudom szabad-e, de ha ezt ( Realan DC ATX PSU 12V 150W ) beírod aliexpressre, kihozza. -
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Úgy hozta az élet, hogy egy Dell Latitude E6230 i5-3340M-et használnék időnként HTPC-nek.
Vajon HDMI-n keresztül Kodival kadenciahelyes? Win10.
Érzékeny vagyok erre.Köszönöm!
-
Patice
Topikgazda
válasz
És a rendes ára mennyi volt annak a lapnak?
-
bnorci71
addikt
válasz
12v adaptered van mert a Pico-Psu-k nagy része 12V bemenős
hol találtad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- Logitech Blue Yeti mikrofon állvánnyal
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest