- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
válasz
DiceBlade #49899 üzenetére
Nekem megjött Rasbpi. Böngészőből 1080p akad, viszont kodi telepítés után egész használható, már már meglepően jól megy.
Egy bajom van, hogy hangot nem tud olyan minőségben kipréselni magából amilyet szeretnék, így hosszú távon csak egy jópofa alternatíva lesz.
Erről jut eszembe, létezik olyan passzív táp ami ~60 wattos max, és jó ezekhez az asrock J4105 és J4205 alaplapokhoz? Nem szeretnék laptop tápból pico-psuzni, ha nem muszáj. De nem nagyon találok más megoldást, csak hagyományos nagy ATX méretű tápot.
-
DiceBlade
aktív tag
Sziasztok!
Eddig a Raspberry PI 3b-t néztem, de most HTPC építésén gondolkozom. Filmnézésre lesz használva (FHD elég) meg netezésre, és ezen a vonalon nem vagyok biztos abban hogy hogy a PI jó választás lenne.
Meglévő komponensek (nem ragaszkodok hozzá hogy fel legyenek használva):
- i3-2100
- 120gb ssd
Plusz feltétel hogy 0-24 kellene mennie így jó lenne ha minimális fogyasztással és zajjal járna.
Milyen irányba érdemes nézelődnöm? (PI/mini PC/egyedi)
Nem szánnék rá sokkal többet mint amennyibe egy PI kerül, szóval legyen mondjuk 35k. Használt alkatrészek/komplett gép is szóba jöhet.Előre is köszi!
-
canniball
nagyúr
-
stigma
addikt
(#49885) PuMbA : Hát igen érdekes, át is siklottam, viszont ez szerintem nagyon rövid időn belül kiderül mert CES-en ugyis lesz tesztvideo , vagy márciusig teszt a laptól.
(#49886) jeni : Én nem tudom milyen mérnök állítja össze a lapon mi legyen, de én aVGA csatlakozót hazsnám már, DVI átalakítók uygis oda vissza léteznek. Inkább Display port s HDMI-t tennék rá pluszban vagy csak HDMI + DP port.
Azért van kis fejlődés mert M.2 ha jól látom egyik lapnál van és kezel az SSD mellett ac-s Wifi kártyát is ami nem rossz, ha valaki utál kábelezni, vagy épp nincs rá lehetőség, mert sok falat kellene fúrnia.
Én mindenképp cserélni akarok, igaz azért kíváncsi leszek egy AMD-s Rizen ridge APu-ra vagy micsodára
Amúgy inkább katasztrófa az, remélem csak kamu => no word about Linux
Igaz Win10 alapokon jön a HD hang már egy ideje, max visszaváltok rá ha muszáj lesz.
-
Celtis
veterán
válasz
bozsozso #49887 üzenetére
FullHD-hez biztosan elég a 100mbps port. Viszont 4K-hoz nem elég, sem elvileg sem gyakorlatilag. Teljesen érthetelen miért tervezték az S905x chipset-et 100 megás LAN-nal. A megoldás egy külső USB - gigabit Ethernet adapter. Ezzel hibátlanul muzsikál, és még mindig 10 ezer alatt megáll a 4k, HDR, 10bit mindent lejátszó box, ráadásul benne van a CEC támogatás is.
Akinek ez nem tetszik, az vegyen S905D alapú boxot, csak az drága vagy S912-est, de arra bizonytalan a Libreelec támogatás. Én már feladtam, hogy lesz kompromisszum-mentes integrált PC alaplap, úgyhogy lecseréltem ilyen S905x gyufásdobozokra, és tökéletesen elégedett vagyok velük. Még egy dobozzal kevesebb a TV alatt.
-
Patice
Topikgazda
válasz
MasterMark #49889 üzenetére
Ha egy lejátszó stabilan tudja a 100 Mbitet, az nem fog akadozni.
Amlogic S905 boxokon sokszor a fele van csak meg a valóságban, pedig még a 4K-hoz is elég lenne a Megabit a legtöbb esetben, ha tudnák a boxok.
Nekem is úton van a gigabites adapterem.
-
MasterMark
titán
-
bozsozso
őstag
válasz
djnice #49857 üzenetére
Ezekkel a boxokkal azért nem tudok kibékülni, mert nincs rajtuk gigabites lan port. Szerintem már a full hd tartalomhoz sem árt a gigabites port vagy tévedek? Vagy csak én nem találtam ilyet. Magyarországon honnan tudok ilyet rendelni egyébként? Jó tudom nem 8k, de az angolom nem erős és így sötét ló számomra a külföldi rendelés.
-
Celtis
veterán
válasz
MasterMark #49880 üzenetére
Teljesen automatikus. Úgyhogy nagyon nem éri meg a Kodi-t fullHD-nál magasabb felbontásra állítani. Csak felesleges terhelés.
-
stigma
addikt
Hali, lesz nemsokára, szerintem mindenki erre várt/vár.
Gemini Lake Mini-ITX Motherboards @ 4K\60Hz
Én a mostani N3150-et tuti erre fogom elcserélni még nem tudom melyikre mert ugye ebből lesz 3 variáns, J4105, J5005, a harmadikra nem emlékszem.
Kb március fele jönnek mint a hír utolsó bekezdése tartalmazza, és árban asszem a J4105 olyan 100$ környéke (reméljük) a J5005 olyan 171$ környékén fog nyitni. (ezt valahol olvastam pár hete)
Sok minden nem került még fel hivatalos oldalra, CES 2018-on már mutatják be őket szép számmal.
-
PuMbA
titán
Van, de nincs
Méregdrága alaplapokon (60k HUF) is Displayportot alakítanak át HDMI 2.0-ává, ami több TV-vel nem működik, mert csak úgy nem lehet azt könnyen átalakítani. A biztoshoz egy VGA-t kell venni, amin van HDMI 2.0, de legalább fele annyiba kerül, mint egy ilyen alaplap, szóval a legjobb megoldás.
-
jeni
félisten
Hello!
Van olyan PC alaplap ami már tudja a HDMi 2.0-t?
Elegendő kraft is van benne (integrált proci).és bővíthetőek belül.
A 4K felbontást is tudnak vagy az már magasabb érkategória? -
Celtis
veterán
válasz
MasterMark #49875 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Kodi 4K-s film lejátszása esetén akkor is 4K-ra növeli a kimenet felbontását*, ha egyébként fullHD a videokimenet beállítása. Előnye, hogy a GUI-t és a 4K alatti filmeket nem kell felskáláznia, mégis 4K lesz a kimenet amikor kell.
*természetesen csak akkor ha a megjelenítő 4K képes.
-
CirrMee
addikt
válasz
Valamiről lemaradtam: melyik Kodi Yt addon tud 720p felbontásnál többet? Mert idáig akármelyikkel próbálkoztam, csak duma szintjén tud (nem live) tartalmat lejátszani, függetlenül attól, hogy pl 1080p felbontásra van állítva az addon.
-
No.01
addikt
válasz
VLC megy ezt mar eldontottem, de az ilyen komolyabb allitgatasokba nem kezdek bele "elotanulmanyok" nelkul meg egyebkent is jobban szeretem azezeket nyugiba megcsinalni mondjuk hetvegen...
Mindent koszonok! Ha lesz kerdesem Kodival kapcsolatban akkor majd meg batorkodnek kerdezni
-
MasterMark
titán
First of all: a VLC szar, el kell felejteni.
Youtube attól függ hol nézed, ha böngészőben, akkor de, a Win felbontás miatt vissza lesz alakítva 1080p-re. (Mármint ha 1080p-re állítod ahogy írtam.)
Kodi-ra van Youtube add-on, annál viszont ha a Kodi 4K-ban van, akkor 4K lesz.A VLC-t beállítan se tudod normálisan, lásd fentiek.
-
No.01
addikt
válasz
MasterMark #49873 üzenetére
Proszto vagyok mert most latom csak, h ezidaid meg sem koszontem a segitseget es a valaszaitokat. Sajnalom es koszonom!
Kerdeznek viszont megegy lehet hulyeseget: ha visszaraknam tegyuk fol a Win-t 1080p-re akkor a YT mikent kezeli az esetleges 4k-s videokat? Az is csak FullHD lesz vagy...?
A Kodi-s dolgok meg odebb vannak, de mar letoltottem es a megfelelo "szakirodalmat" is beraktam a konyvjelzok koze.
Addig viszont marad a VLC. Ott mennyire jo vagy esetleg epp problemas, h ha DB50-eket nezek?
Arra szeretnek kijukadni, h nem zavar be a Win10 alap beallitasa a TV-nek. Nem romlik-e jobban a minoseg, h FullHD-re van allitva es a film is FullHD, de a megjelenito meg 4k-s?Probalok erthetoen fogalmazni, de lehet sokszor suletlenseg jon le abbol amit kerdezek... aztan lehet csak tulaggodom ezt az egeszet...
-
No.01
addikt
válasz
MasterMark #49870 üzenetére
Nincs 60Hz 4k-nal. Igy jutottam odaid, h akkor vagy a HDMI port nem 2.0-as vagy az Intel proci megsem tamogatja a 60Hz-et, mint ahogy hirdetik. Mellesleg rakeresve eleg sok hasonlo postot talaltam bar legalabb a felenel a rossz HDMI kabel okozta a gondot.
Ideiglenesen (bar ezek azthiszem meginkabb utanna kell olvasnom a temanak) amig nem tudom, h milyen is lenne a nekemvalo HTPC addig mukodjon jol a mostani: BD50 rendeses 24p-vel (ez a legfontosabb jelenleg), Youtube (ott ma vagy holnap majd tesztelem a 4k-t) illetve kolcsonoznek teszt jeleggel 1 vagy 2 igazi 4k-s filmet. Ja es termeszetesen az alap Windows funkciok mukodjenek jol. Itt jott kepbe a 60Hz hianya miutan a nativ felbontast atallitottam a Win-ben 2160-ra.
-
No.01
addikt
Basszus meg ez is
Na akkor eloszor meg marad az otthoni kabel ellenorzese.
Azt kell mondjam, h medialejatszo utan ez a HTPC nem a hozzam hasonlo teljesen kezdoknek valo. Eszembe sem jutott, h a kepfrissitessel is ilyen gond lehet reven orultem, mint majom a farkanak, h akkor igy lesz egy amolyan jo 2:1-ben gepem. Persze olyan csak ritkan van... vagy nem ennyiert, de ugye itt az PC mar megvolt egy ideje azert is batorkodtam valtani. -
No.01
addikt
válasz
MasterMark #49866 üzenetére
Ha nem jo akkor megy vissza... Illetve meg meglesem majd, h milyen is valojaban a mostani HDMI kabelem. Markas darab is remelem, h valoban 2.0-as.
-
No.01
addikt
válasz
MasterMark #49856 üzenetére
Konkretan ez: ASUS VivoMini VM65-G077Z
i5 (7th Gen) 7500U
8GB DDR4
Intel HD Graphics 620djnice:
Probaltam es nem nekem valo mar a mokolas. Mellesleg az mikent mukodne alternativ mindenes PC-kent? -
hm15
senior tag
válasz
MasterMark #49861 üzenetére
Igen, csak az árak nagyon elszálltak. Őrület, hogy néhány hónapja vettem az RX 560-at, most vagy nem is kapni, vagy nevetségesen drágák.
-
szasanyi
félisten
válasz
cinemazealot #49858 üzenetére
Nálam ált. PC-s feladatokra is kell ezért jobb egy ITX alapú PC.
To all: erről tapasztalat, infó, tesz esetleg?
-
cinemazealot
addikt
válasz
szasanyi #49855 üzenetére
Én egy hónapja (amikor elkészültünk a hobbiszobánkkal) elkezdtem kiszámolni, mennyibe kerülne egy olyan HTPC megépítése, ami néma, láthatatlan, és képes a 4K tartalom (HEVC, 10 bit) dekódolására és (jelenleg Full HD vetítőn való) megjelenítésére. Aztán megnéztem, mennyibe kerül egy S905-ös lejátszó, ami mellesleg Androidos játékok futtatására is alkalmas. Utóbbi mellett döntöttem. Amit most megspóroltam, majd beletolom a majdani 4K vetítőmbe, amit talán még mindig ki fog szolgálni ez a lejátszó. Addigra talán 4K tartalmam is lesz, amit érdemes lesz lejátszani.
(#49857) djnice
Erről beszélek. -
No.01
addikt
válasz
MasterMark #49853 üzenetére
Kezdek ebbe a dolgoban nagyon elveszni
Akkor eleve hiu abrand a 60Hz 4k-ban kabel ide vagy oda...? -
No.01
addikt
Arra van barkinek is tippje, h mikent tudom kideriteni a beepitett HDMI port tipusat?
A gond az, h a 60Hz nem szerepel a listaban 4k-nal. Vagy a HDMI kabelem nem jo vagy a port me, tamogatja. Legalabbsi ha jol sejtem.
Igy most kenytelen voltam 24Hz-re allitani alapbol. Az ugy megfelelo?Azt meg nem irtam eddig - hatha szamit - hogy a gep nonstop megy: kis netezgetes, sok Youtube video, HD sorozatok es filmek eseteben BD50 fut rajta.
-
tupacamaru
veterán
válasz
MasterMark #49849 üzenetére
PuMbA Most egy ilyen lapom van, csak filmlejátszás és torrent megy rajta.
-
PuMbA
titán
válasz
tupacamaru #49848 üzenetére
Az a baj, hogy a J1900 egy nagyon gyenge proci. 2006-ös asztali szint, már most is alig használható bármire videón kívül. Másra fogod használni? 1x-es slotban szerintem nem lesz jó egyébként.
-
MasterMark
titán
válasz
tupacamaru #49848 üzenetére
Nem PCI-Express?
PCI-X így néz ki.
-
No.01
addikt
válasz
MasterMark #49845 üzenetére
Koszonom!
Kodinal meg nem jarok... Elotte atfutom a dolgokat, h tudjam mivel is allok szembe -
No.01
addikt
válasz
#48613632 #49836 üzenetére
Meg egy nagyon kezdo kerdest engedj meg kerlek: Elkezdtem belemaszni a dolgokba, de nem egyertelmu, h ha belepek az Intel HD Graphics beallitasaiba akkor ott a kepfrissitest alapbol mire ajanlott allitani?? V.miert 59Hz-en van ami szvsz minimum gyanus. Ott nem 60 vagy 24Hz lenne az ajanlott?
-
MasterMark
titán
válasz
Balázs0916 #49841 üzenetére
MPC-HC? Kodi? Bár azért JRiver-ben is illene mennie, de egy MPC-HC-ra ránéznék az nem függ külső dologtól.
-
szasanyi
félisten
Ha erre lenne érdemi válasz azt megköszönném!
-
válasz
MasterMark #49840 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
Balázs0916 #49839 üzenetére
Itt jól van minden. A lényeg, hogy írja a támogatott formátumoknál.
Akkor a lejátszó nincs jól beállítva.
-
válasz
MasterMark #49838 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz
Balázs0916 #49837 üzenetére
Az oké, hogy intel drivert használ, de azt is update-elheti.
Windows-ban lejátszóeszközöknél legyen jól beállítva. Illetve maga a lejátszó program jól van beállítva?
-
válasz
MasterMark #49835 üzenetére
Intel driver-t használ, abban nem is lehet nagyon semmit állítani.
A realtek chip csak az spdif-et, és az előlapi analóg csatikat kezeli, HDMI-t nem.
Vagy valamit valahol nem jó helyen keresek? -
MasterMark
titán
válasz
Balázs0916 #49833 üzenetére
Jól van beállítva? Driverben is jól van beállítva? (Windows update-t cserélheti, és akkor alapra áll.)
-
No.01
addikt
válasz
#48613632 #49832 üzenetére
Ezt nem is tudtam...
akkor igy nem felek a nagyitast folvenni 150%-ra.
A Kodi-val kapcsolatban majd meg lehet kerdeznek a kesobbiekben.
Viszont megegy HW-s kerdesem is lenne. a kis miniPC-ben nincs dedikalt kartya csak az alaplapi Intel 620-as.
Az vajon eleg lesz a 4k-hoz vagy ne remenykedjek? -
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy a HTPC csak PCM hangot ad ki egy HDMI-vel összekötött Marantz erősítő felé?
Régebben tuti jó volt.
Akár VLC-t, akár Jriver-ből indítok el anyagot, csak PCM-et küld, a windows hangszóró beállításainak megfelelően. WTF???
Nagyon fura.
Asrock H110TM-ITX alaplap, Win10 64bit, driverek frissek.Nagyon köszi az ötleteket.
Üdv. -
törölt tag
-
No.01
addikt
válasz
#48613632 #49828 üzenetére
Koszonom! Akkor lehet elkezdek keresgelni Kodi ajanlott "alapbeallitasokra"
Akkor a Win10-ben az alap felbontast beallitottam 4k-ra.
Ilyenkor viszont a Youtube-os FullHD videok ill a tobbi film jol fog megjelenni a TV-n?
(Mar csak azert is kerdem mert ilyenkor kellene hasznalnom v.mi Windowsos nagyitast, h az ikonok es minden mas azert olvashato meretben jelenjen meg... viszont nemtudom, h az ilyenkor mennyire befolyasolja a videokat es a filmeket) -
szasanyi
félisten
Mini PC választás vagy saját építésű mITX PC kapcsán azt szeretném megtudni melyik integrált alaplap lenne ideális ami_
- általános PC-s alkalmazásokhoz is megfelel (nyilván nem 3D játékra gondolok)
- 3D és 4K filmekkel is kifogástalanul használható (szoftverfüggő is tudom, de most a hw oldala lényeges)
- van Gigabit LAN nagy sebességű NET-hez (WiFi nem fontos) -
cinemazealot
addikt
Bocs, ha OFF, elég sok eszköz és szoftver lesz érintve:
A minap kikölcsönöztem egy film 4K HEVC 10bit-es kópiáját, és hát mind PC-n (i3-6100, Ubuntu 16.04 LTS) VLC-vel és Kodival, mind egy Minix Neo U1 (gyári Android 5.1) saját XBMC-jével eléggé pirospozsgás minden szereplő arca, mintha túl lenne szaturálva az egész kép. Hallottam egy olyat, hogy ez a UHD felvétel által használt Rec.2020 színtér "többlet tartalma" a szokványos HD felvételek Rec.709 színteréhez képest. Létezik olyan beállítás (elsősorban Kodiban/XBMC-ben), ami ezt élvezhetővé teszi, de nem igényli a HW módosítását? Esetleg a Minixen egy külső SD kártyáról hajtott legfrissebb LE már képes lehet erre?
-
törölt tag
Egy óra alatt rá lehet jönni a Kodi beállításaira, ha van némi alapismereted, és tudsz célirányosan kérdezni. Én nem javaslom a VLC-t HTPC-be, már csak a felülete miatt sem.
A Kodi nem bonyolult, csak nem ismered.
4k-ra, illetve a kijelződnek megfelelő natív felbontásra mindenképp válts át.
És van 4k anyag bőven, bár tény, hogy a FullHD képviseli a jelenleg is elfogadható minőséget, nagy tömegben. -
No.01
addikt
Sziasztok,
Elegge uj vagyok a temaban... jobban mondva mar eddig is hasznaltam egy mini PC-t amolyan mindeneskent a TV-re kotve, de nem a mozi elmeny volt az elso.
Ez most vegre megvaltozott egy rendes megjelenito 65` 4K beszerzese utan.Medialejatszon (majd 6 evig Popi) eltem, de mivel kellett egy "kozossegi gep" igy jott helyere egy kis Asus VM60-as
Sokakkal ellentetben nekem a Kodi nagyon profinak tunik es rengeteg a beallitas benne amit nem tudok, nem ertek igy VLC-t hasznalak2 kerdes amivel eddig nem is foglalkoztam:
- A Win10 alapbeallitasat (kijelzo) mire ajanlott/erdemes allitani? Eddig ugye FullHD volt, de most a 4K-val ez valtozott. Maradhat vagy irjam folul azt is 4K-ra?
Igazabol eddig csak BD50-eket toltottem es elegendo forras hianyaban azthiszem ez meg marad is igy egy kis ideig...- A masik kerdesem pedig, h a VLC mennyire valtja ki a KODI-t ha amolyan Plug&Play stilust keresek? Ha semmenyire akkor van esetleg mas ajanlott alternativa?
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
Celtis
veterán
válasz
RaPiDsHaRe #49822 üzenetére
A windowsban van beépített DLNA szerver, illetve ha elkezdesz lejátszani egy filmet a mediaplayerben is két kattintással át tudod küldeni a TV-re a képet.
-
Patice
Topikgazda
válasz
RaPiDsHaRe #49822 üzenetére
Nem.
Ha a program fent van a gépeden és indexeltetted vele a média mappákat, akkor a TV-n simán meg kell keresni a gép megosztását és betallózni a fájlt és play. A TV-re nem kell semmi plusz program szerintem.
Végtelenített lejátszás: TV használati erről mit mond?
-
Patice
Topikgazda
válasz
RaPiDsHaRe #49819 üzenetére
Akkor valamilyen DLNA kompatibilis programot kell felraknod. Serviio, Plex, stb.
-
Patice
Topikgazda
válasz
RaPiDsHaRe #49817 üzenetére
Van bármi hardvered a média szerverhez? Valamin most tárolod a megosztani kívánt filmeket?
Ha pl. külső HDD-n vannak a filmek, akkor valamilyen kártyaPC bőven elég pl. OMV (Open Media Vault)-vel + miniDLNA-val a tartalom megosztásához.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hello.
Bízom benne tudtok segíteni.
Szeretnék egy media servert, aminek a tartalmát szeretném (film, képek) lejátszani Samsung Smart TV-n. Ehhez tudok programokat ajánlani?
Köszönöm. -
PuMbA
titán
válasz
Hiroshi87 #49814 üzenetére
Régi AMD TDP-t ne higgy el. Az a 25W TDP a valóságban tesztelve 40-45W volt, szóval egy 54W TDP-s Pentium G4560 vagy G4400, ami sosem fogyaszt 54W-ot, mert az Intel inkább eltúlozza a TDP-t az alsó kategóriában, ugyanott van.
Vagy egy Intel Kaby Lake-es Celeron-t vagy Pentium-ot nézel egy halk hűtővel vagy a kis méretű Intel egybe processzoros alaplapok között. Kérdés, hogy kell-e 4K, UHD, HDR és a többi jövőtálló dolog.
-
Hiroshi87
csendes tag
Sziasztok!
HTPC építésén gondolkodom, fejben elkezdtem összeválogatni az alkatrészeket, A processzornál az AMD Athlon 5370-re esett volna a választásom.... ha még forgalomban lenne, de szinte sehol nincs már. Pedig a 25W-os TDP keret nagyon csábító. Az újabb processzorok között meg nem találtam hasonló tulajdonságú és fogyasztású procit. Tudnátok ajánlani valamilyen alternatívát.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy kis segítséget szeretnék kérni!
Jelenleg egy Athlon 5350 (Kabini, 25W) cuccot használok KODI v17-tel Windows alatt, nem mellesleg nagy megelégedéssel.
A családban tovább "örököltetném" a vasat, ezért új HTPC alkatrészeken tanakodom.
Bár a TV, sima FullHD, felkészülnék a 4K, HDR, 10bit érára.SSD, táp, ház van, szóval csak alaplap + proci/SoC kellene.
Érdemes valamilyen Intel Apollo Lake cuccba fektetni?
Pl: J4205-ITXNem túl olcsó cucc (vagy anno az Athlon 5350 túl jó áron volt).
Olvastam, hogy az Intel driverekkel van a legtöbb küszködés.Esetleg egy desktop AMD Godavari-t lassítsak le, feszeljek alul a célnak?
Árban ez sem lenne szerintem optimális.Várható valamelyik oldalon a célt teljesítő, alacsony fogyasztású, de desktop platformra szánt megoldás a közeljövőben?
Köszönöm!
-
blaca83
őstag
válasz
bnorci71 #49809 üzenetére
Köszi a segítséget!
1. Filmezésre + letöltés-feltöltésre lenne építve
2. Nincs meg hozzá semmi, most kértek meg, hogy építsem meg nekik.
3-4. Kb: 60.000 lenne a keretösszeg és használt alkatrészekből is összerakható a lényeg,hogy vigyen mindent frankón!Jelenleg csak FullHD-t támogat a TV-je, de egy olyat építenék neki már most, ha később cserél aakkor azt is kiszolgálja hardveresen.
Köszi
-
bnorci71
addikt
válasz
blaca83 #49808 üzenetére
Öszefoglaló
Ha aziránt érdeklődnél, hogy milyen gépet vásárolj légy szíves jelezd, hogy:
1. pontosan mire szeretnéd használni? *
2. van-e már bármilyen komponens (pl. merevlemez, memória stb.) hozzá?
3. mekkora összeget szánnál rá?
4. csak új alkatrészekben gondolkodsz vagy használt is szóba jöhet?* A "filmnézés" tág fogalom: kell-e pl. 3D vagy 4K kompatibilitás; akarsz-e az egyszerű lejátszáson kívül más feladatokat is rábízni stb.?
ha ezeket megválaszolod a szakértők biztos tudnak az igényeidhez ajánlani konfigot
De kb N3150 J3160 amit érdemes szerintem keresni ha elég a HD felbontás illetve nem akar H.265 10bit filemt nézni illetve a J3160 a H.265 8bit-t se tudjaA saját konfigom
N3150DC-ITX deszka+4Gb
W10+Kodi+Transmission
24/7 megy HD film nem okoz neki gondot, HD+HD Master Audió ha kilépek menübe ott a képbe van megakadás de a hang folyamatos a kép meg kit érdekel hisz úgy is a menü mögött van -
dave182
senior tag
válasz
tupacamaru #49801 üzenetére
Jelenleg 1 notebook-kal szolgálok ki 3 tv-t plex-szel. Nincs se médiabox se semmi, 3 okostv és a notebook-on a megfelelő mappák megosztva. A htpc/NAS a TV-k irányába csak tárhelyként funkcionálna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest