-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beeerka
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy egy CDP-090itx 90w-os paneltáp+kocka milyen minőséget képvisel?
Egy IX-03B házzal jött, belvilág pedig egy E350 brazos, 2x1TB 2,5", 2GB DDR3L.
Ehhez gondolom elég, HTPC és torrent feladatokat fog ellátni. -
Beeerka
aktív tag
Sziasztok!
Nemrégiben raktam össze egy mindenes HTPC-t, itthoni mini nas, htpc, torrent feladatokra.
Egy Chieftec IX-03B házba került gyári paneltáppal. Miután ez a ház nem valami nagy, így hűtéssel bajban voltam. Anno amikor egy Codegen MX-31 házban lakott, akkor egy 40x40x20-as venti volt a gyári bordán, így volt hűtés is, és a zaj sem volt lényeg, mert előszobában csücsült a gép.
Viszont most, egyszerűen nem lehetett ezzel összeszerelni, nem fért el a 20 magas venti.
Próbálgattam különböző ventiket, egy Noiseblocker hangügyileg tökéletes volt, viszont zajos.
Ma került be egy Scythe Kaze Jyu, ez egy 100x100x12-es venti, 1000rpm fordulattal. Semmi hangja a gépnek.
Plusz pozitívum, hogy így van a lapon is hűtés.
Ekkora helyen nem várok csodát, házból adódóan pedig bordabővítés sem lehetséges, de a Noiseblocker ~75 fok után most az ~55-60 tökéletesnek tűnik nekem, ezzel a ventivel érezhetően tolja ki oldalt a meleget.
Szóval, aki küzd a gyári pici bordával, annak ajánlom a Jyu-t. -
Beeerka
aktív tag
válasz varmi2 #32880 üzenetére
Egy hete vennem a
-ben egy ilyen házat 8e-ért, és volt benne paneltáp plusz kocka. Meg is lepődtem, de mondhatom, nem kicsit boldog voltam, hisz 20k+ mindenhol ez a ház táppal. Szerintem vagy elrontották a rendelést, vagy jár hozzá. Mindenesetre teszi a dolgát szépen.Bluechip Viszont a ház. Hát nem nagy Én tegnap vágtam (dobtam) ki belőle a vinyótartó vaslemezt, és szépen a ház végébe a kábelek tetejére fektettem a 2.5"-os hdd-t, elmászni végülis nem tud. Összességében meg vagyok vele elégedve, belefért az E350 bordájára egy 10x10x1.2cm-es Scythe Kaze Jyu, így néma csöndben, 45-55 fok között van.
[ Szerkesztve ]
-
Beeerka
aktív tag
Ha csak ennyi megy bele, akkor igen, bár sanszos hogy vinyótartó-keret-fémlap nélkül. Pont középre tették, így elvesz csomó helyet az amúgy sem nagy magasságból, plusz lefogja a ventit, én ezért is váltam meg tőle. Egy vinyó nekem elég bele, majd vagy nas lesz mellette, vagy több lemezes RAID ház esata csatival mint plusz tárhely.
(Este dobok fel képet a helyről)
@radi8tor1: keret nélkül +1cm, de így a "levegőben" van a hdd/ssd
[ Szerkesztve ]
-
Beeerka
aktív tag
Nemnagyon, vagyis kiépítve nincs, nekem pont "beszorult" a ház sarkába a hdd, úgy hogy meg sem rezdül.
Alatta a + kábelek vannak, plusz a chipset borda, arra fekszik fel. Sajnos a keret nagyon lefogja a levegőt, igaz hogy perforált a teteje a háznak de pont középen fut végig a keret. Kerettel-keret nélkül 10-15fok difit értem el.@Celtis: Ott van az usb power on is, alsó 2 választási lehetőség.(hopp látom válaszba ment, tárgytalan )[ Szerkesztve ]
-
Beeerka
aktív tag
Nincsmit, este azért dobok majd fel képet, nekem így eléggé bevált a ház. A minimal volt nekem is a cél.
(ha nem lennének olyan mocsok drágák, akkor alu, mac minire hajazó házat vettem volna)
Mondjuk nem drágán van hozzá a plusz kiegészítő[ Szerkesztve ]
-
Beeerka
aktív tag
válasz canniball #32898 üzenetére
Én ennek csak örülök
Az ígért képek:
HDD-re tettem kis öntapadós filckockákat távtartó gyanánt, ne érjen hozzá a házhoz, azt fedtem le fekete szigszalag darabbal, hogy ne látszódjon ki olyan durván a fehér filc.
SSD-nél egyszerűbb a helyzet, oda nem kell semmilyen távtartó, hisz nincs elektronika kívül.
@Garold: Próbálkoztam Noiseblocker BlackSilent ventivel, de cserébe hogy hangtalan, majd megfőtt a proci alatta. Így esett a választásom a Kaze Jyu-ra, és így hogy nincs keret, 10-15 fok mínuszt értem el, nulla zaj mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Beeerka
aktív tag
válasz stickermajom #34051 üzenetére
Nálam ugyanez a ház, ugyanazzal a táppal mint Nálad, viszont e350-es lappal, 4-5 napokat megy folyamatos üzemben. Eddig semmi hiba, gyönyörűen teszi a dolgát. Lehet kifogtál egy hibás tápot.
-
Beeerka
aktív tag
válasz stickermajom #34070 üzenetére
Hello!
Ajánlom figyelmedbe a Scythe Kaze-Yiu slim ventit, 100x100x12mm.
Nálam egy csavarral van felfogatva a gyári bordára, semmi hangja, és tökéletesen hűt. -
Beeerka
aktív tag
válasz stickermajom #34111 üzenetére
Hello!
Nem feszíti, kényelmesen elfér a memória, mondjuk alacsony profilos a modul.
-
Beeerka
aktív tag
válasz krisztianAMG #47900 üzenetére
Ma jött meg, eddig pozitív a tapasztalat, egy E-350, 1TB 3.5", 500GB 2.5" megy róla.
Linkelni nem tudom szabad-e, de ha ezt ( Realan DC ATX PSU 12V 150W ) beírod aliexpressre, kihozza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest