Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
CD-t nyomd be FLAC-ba Exact Audio Copy-val + FLAC frontenddel, aztán a gépet csak távvezérelni kell mobilról, tabletről - ahogy előttem is javasolták - , oszt csókolom. Nem szenvednék a kijelzővel. Én pl. sokszor ezzel hallgatok zenét.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
canniball
nagyúr
-
Ispy
veterán
válasz Patice #46996 üzenetére
BD-t nem fogok írni (nincs is BD írom), de a DVD lejátszó sokkal könnyebben beszerezhető lett volna. De mindegy is, az élet megy tovább.
Igazából ODD is csak azért került bele, mert van egy rakás cédém, ami néha-néha bekerül, csak még kell egy kis modding, hogy legyen egy csinos kis LCD (OLED) kijelző a ház elejében, hogy tévé nélkül is lehessen rendesen zenéket kezelni.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz radi8tor #46995 üzenetére
Nem utálom, de hétköznapi (nem audio/video fill) filmnézésre nem fogok venni egy SSD-t, meg egy windows licenszet 60k-ért, Így csak egy penddrive háromezeöté ebayről és mehet a móka
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz Patice #46993 üzenetére
Aha, jó tudni, akkor igazából teljesen felesleges vadásztam slim BD lejátszót a HTPC-be egy vagyonért
Nem mintha hegyekben állnának itthon a BD lemezek, de ezek után még egy ok, hogy ne így legyen
-
Patice
Topikgazda
válasz djpundro #46983 üzenetére
A NUC-ra tudsz külső BD-olvasót rakni, még kezelni is fogja tudni. A probléma ott kezdődik, amikor eredeti lemezt akarsz vele lejátszani tartalomvédelemmel. Ezt csak megfelelő programmal fogod tudni, én jelenleg csak egyről tudok: PowerDVD. A Kodi csak a védelem nélküli lemezeket fogja tudni lejátszani.
1. Ha van már Win10-ed lemezen, akkor van hozzá kódod. Win10 telepítő pendrive-ot legegyszerűbb a Microsoft MediaCreation Tool-lal a legegyszerűbb. Ezt elindítod, letölti a legfrissebb telepítőt és egy legalább 8GB-os pendrivra (formázza!) elkészíti a pendrive-ot a telepítéshez. Utána már csak adott gépet kell USB-ről bootoltatni és a többi innentől kezdve ugyan az, mintha lemezről raknád fel, csak utána nem fog annyi frissítést leszedni, emrt már ezek benne lesznek az elsőre felpakolt adagban. Amikor meg kéri a kódot, akkor beírod a meglévőt (hacsak ez nem egy OEM kulcs volt.)
2. Ezt a verziót nem ajánlom, mert ha jól tudom ebben forrasztott a RAM és az "SSD" (eMMC) is, azaz nem tudod bővíteni később. Nekem megérne annyi felárat a későbbi bővíthetőség lehetősége.
-
robi222
senior tag
Jelenleg a Jrivert probalom video lejatszasra bírni.Ennek van a legjobb hangja.
De a benne lévő madvr nagyon régi es nem szép a képe.Tudjatok hogyan lehetne azt lecserelni a legújabbra?
Esetleg mi befolyasolhatja meg a kepet? Érdemes lenne a lav filtert is ra rakni ,decoder-nek? -
nagyatt
tag
Kérlek segítsetek eligazodni a kodi dsplayer és madvr-es káoszban ami a fejmeben lakozik jelenleg
Adott egy 7100-as i3 htpc amire szeretném bekonfigurálni a mdvr-t, plusz avr-en menne át a hang bitstream funkcióval. Filmek jellemzően 1080p-sek amiket nézek.
Tudna nekem valaki egy setupot adni ezekre az igényekre, ami használható is és jobb mint a gyári kodi videó playere?
Nagyon megköszönném, mert bár elkezdtem állítgatni mindent össze vissza, de nem igazán tudtam elfogadható konfigurációt össze hozni... általában rángató akadozó képpel találtam szemben magam
[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
válasz Patice #46982 üzenetére
Köszi a valaszt elöször is.
A lemezkezelés talan nem olyan fontos most ,dehat kesöbb erre a Nuc ra lehet külsö BD lejatszot kapcsolni ha veszek ,vagy?Tehat Nuc bol többet birnak kihozni .
1-Na most van 2 falyta Nuc 180€ ert NUC6CAYH [link](kell hozza Windows es Ram es egy SSD ) Windows ha van mar nekem cd en ( nem original),rabirom azt is tenni probara es hogy hogyan kell instalani a nuc ra ?Usb re kell atrakni hogy botoljon a nucon valahogy ?!
Kell hozza meg 4Gb ram -Crucial 4GB DDR3L 1866 40€ [link]
es kell egy SanDisk SSD PLUS 120GB 50€ https://www.amazon.de/SanDisk-Interne-530-MB-Neueste-Version/dp/B01F9G414U/ref=sr_1_5?s=computers&ie=UTF8&qid=1488102703&sr=1-5&keywords=ssd
Ez összesen 180+50+40 =270€ Windows nelkül2-Vagy van a masik verzios NUC6CAYS 260€ [link]
Ez tartalmaz mar Windows home 10 64 bit licenset es van benne egy 32GB SSD es 2Gb ram.(de 1600MH)
Ha veszek hozza egy 2GB pluszban 1600mz ramot 23€ [link] akkor 285€ ba kerülne windows licensel eggyüt .Mit gondolsz melyik variacio lenne a jobb ?Most windows ide vagy oda szoval erted ?!
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Patice
Topikgazda
válasz icecube23 #46979 üzenetére
Az eredeti kérdésedre is válaszolva:
A HTPC-d már jelenleg is alkalmas 4k videók lejátszására és most szerintem felesleges fejlesztésen gondolkodnod. Intel SkyLake procid IGP-je már elég sokféle videóval megbirkózik, az utódja (Kaby Lake) is ebbe a foglalatba (1151) illik és nagy valószínűséggel a következő generáció (Coffee Lake) is még ilyen lesz, csak az alaplap UEFI-jét kell majd frissíteni, hogy kezelni tudja majd ezeket.
HDR driveres támogatás Kaby Lake-től van Win10 OP rendszeren, VGA-n nem tudom hogy megy ez.
(#46980) djpundro:
1. Nem tudom megmondani, hogy a két gép milyen képet ad, csak találgatni tudnánk - szóval lutri. Egy biztos: Win10 vagy Linux alapokon korrekt képet kaphatsz ezzel a NUC-kal. A lemezkezelés tud dönteni abban, hogy szükséged van-e z UHD BD lejátszóra, vagy sem.
2. A linkelt teszt alapján akár elég egy 4 GB 1866 MHz RAM is. Itt elérhető választék és ár alapján döntenék, hogy mennyi fér bele a keretbe.
3. Szerintem bőven elég a 120-as SanDisk is. A limitáló tényező ez esetben úgy is inkább a proci lesz induláskor, nem az SSD sebessége. Működés közben meg nem igazán lesz gondod a gyors mappanavigálásnál sem, mert elég gyorsan be fogja tudni tölteni a borítóképeket erről is.
Sőt, ha csak HTPC lesz, és nem kell fájlt tárolni, akkor akár kisebb SSD is elég. Így több maradhat RAM-ra.Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
djpundro
aktív tag
Szeretnem ezt az uj NUC6CAYH htpc et megvenni .Intel Celeron J3455 CPU (mar egy forumtarsnak van ebböl a cpu bol ASRock J3455M alaplapon es mar probalgassa is Lanzcos 3 asal .
Es lenne par kerdesem a szakikhoz.Mivel nem vagyok profi es szeretnek egy ar arany 300€ bol a legjobb megoldast talani .
Mivel a Kinai medialejatszokkal nem tudtam megbaradkozni ,nem csak kepminösegben, hanem extra dolgok teren sem (mind CEC ,nem müködött rendesen ,vagy itt Ausztriaban van Amazon Prime Video stream elöfizetesem is es az sem tudtam hasznalni 4K ba ,You tube nem ment semmin 4k ba )tehat gondolkodtam hogy valami lejatszot szeretnek amibe minden ezek jol müködnek es vettem egy Samsung UBD-K8500 4K Blue ray lejatszot [link] .Ez nagyon gyors es megy minden tökeletessen ,de 2 dolog zavar meg .Ez a ventilator es a masik Cover nincsen olyan szep a szerveremröl mind a Kodinal .
Ugy gondoltam a NUC6CAYH htpc Intel Celeron J3455 CPU val megoldja a problemam es veszek eggyet .[link]
Ezt a modelt most keztek el arulni es mar eleve van benne CEC modul ,aminek megörültem rögtön .Na most itt jön a par kerdesem hozzatok .
1.A Samsung UBD-K8500 nem tudja a Chroma-4K-Upsampling olyan jol mind egy Panasonic 704 es vagy egy 900 as de egy Intel Celeron J3455 Lanzcos 3 al jobban tudna esetleg Chroma-4K-Upsampling ot?Tudom a madVR NGU low lenne jo ,de azt nem viszi .Tehat erdemes lenne levaltani a Samsung UBD-K8500 ot egy NUC6CAYH htpc re ebböl a szempotbol es a megjobb kepminöseg vegett ?
2. Ezt a NUC BOXNUX6CAYH Celeron J3455 Ram nelkül es SSD nelkül aruljak .
Mivel tamogassa DDR3L-1866 es az 1600 ist ,melyiket ajanljatok hogy vegyek bele ?Es mekkorat 4Gb eleg vagy muszaj 8GB ram ?Peldaul ez eleg lenne 4gb [link]3.A masik pedig az SSD milyent vegyek ?Muszaj egy Multimedia HTPC hez okvetlen egy Samsung 850 EVO 250GB ?Mivel evvel probaltak a teszten ,en vehetek bele egy olcsobbat is ?
Peldaul egy SandiscSSD PLUS 120GB 530 MB/Sek et ?[link]Megköszönnem a velemenyeteket .
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
icecube23
tag
-
icecube23
tag
Sziasztok
Tavaly összeraktam egy htpc alapot...h170 alaplap, i3-6100, 8gb ram, nincs videokártya...most veszem meg a 4k tvét és rákötném a htpc-ét.
Ha 4k 60hz anyagot akarnék lejátszani, nem lesz elég gondolom mivel 1.4 az alaplap hdmi kimenete...szerintetek vegyek egy videokártyát(milyet?), vagy inkább vegyek egy médiaboxot(himedia q10pro), vagy elég lenne a tv usb lejátszója ezekhez(lg 664v)?
A célom hogy a 4k tartalmak akasásmentesen, élvezhetöen fussanak.
Ja, és a hdr működik a médiaboxos lejátszáson..videokártyával h megy ez?
Bocsi ha hülyeségeket kérdeztem, kicsit leragadtam még a fullhdnál....☺ -
Patice
Topikgazda
válasz robi222 #46975 üzenetére
A sima Kodi-hoz nem is jó a MadVR, csak a DSplayer-es Kodihoz...
A többiről dunkel fórumtárs tudna nyilatkozni. Én még csak mostanában tervezem kipróbálni.
-
Patice
Topikgazda
válasz robi222 #46972 üzenetére
DSplayer-es Kodi-n kívül asszem csak a MadVR-t rakod föl és kész. Nem tudom próbáltad-e már így.
Egy CCleaner-t lehet lefuttatnék minden leszedése után, aztán reinstall.
(#46973) Tamoo:
Hát, pendrive-ra is rakhatod az LE-t. Vagy próbálkozhatsz az EGL-s Kodival, netán multiboot-tal.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #46967 üzenetére
"Miért nem csak LE-t raktál erre a gépre is?"
Úgy tűnik, hogy szívassam magam.
Egyébként spotify miatt, de lehet nem is fogom itt használni és megy vissza a LE. Csak gondoltam ha már itt ez az SSD feltolom a wint. LE-t már csak nem rakok egy zsír új 120GB-os SSD-re.Ez egy G1820-as celeron (Haswell), semmi hdmi 2.0
De a driver frissítés megér egy próbát.Az erősítő az alapértelmezett hangeszköz, más nincs is, alaplapit tiltottam biosban. Frissen telepített win10, de rátolok arra is egy update-et.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
Miért nem csak LE-t raktál erre a gépre is?
Amúgy frissen felrakott Win10? Intel driver friss?
Mi a Win10 alapértelmezett hangeszköze?
(#46965) robi222:
Én úgy próbálnám, hogy a feliratok kezelését csak a Kodira hagynám.
(#46966) djpundro:
Intel 6-os NUC nem rossz, de Mo-on ezek sajnos drágábbak és akkor még csak az alap gépről beszélünk. Kell még bele memória + SSD minimum, akkor már kb. a kerete kétszeresénél járunk. Nem hiszem, hogy szeretne ennyit költeni.
Vagy ha már barebone cucc, akkor Asrock DeskMini. Ha már kicsit akar.
[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
válasz Schalke #46960 üzenetére
Szerintem nez ez utan BOXNUC6CAYH .Az uj J3455 Apollo Lake Prozessor al. Es 300€ bol kijössz .
Meg ujdonsag hogy gyarilag van benne CEC modul .Amivel birod a teved taviranyitojaval kezelni .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
robi222
senior tag
Tudtok segíteni ?Pár hónapja szenvedek ezzel.Kodi 16 dsp madvr verzió van fent Win 10 alatt ,de a feliratra még mindig nem találok megoldást.
Szeretném a felíratott feljebb a kép közepéhez állítani de hiába .Már kalibrálásnál is be állítottam ,és a feliratoknál sem állítódik, hiába rakom a kép felső vagy alsó részéhez ,mindig legalul marad.
Az xysub-ban is állítgattam de még a betük méretét se lehet megváltoztatni.
Többször letöröltem ,és fel raktam más verziót is de semmi változás.
Lehetne valami más sub kezelőt alá telepíteni?
Sajnos nem jó a szemem és nem bírja a le föl ugrálást . -
Schalke
tag
válasz Celtis #46961 üzenetére
ASUS VivoPC VM42-S031M Számítógép konfiguráció
Elsőnek ilyent néztem ki magamnak.
Vélemény róla? Vagy ehhez hasonló kis gép érdekelne filmeket lejátszani irodai munkára használnám .
KöszönömAsrock B250M pro4 Intel Pentium G4560 3.5GHz Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz Kingston HyperX Fury ssd FSP 300W tápegység
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nyakamon maradt egy ssd-t, gondoltam a pendrive-os libreelec felállásról átváltok w10+kodira. Eddig viszont nem zökkenőmentes a dolog. Filmek indításakor többnyire nincs hang csak ha átváltok egy másik hangsávra és vissza. Valakinek tippje esetleg?
Egy G1820-as Celeron a lelke a gépnek, a kodi (jarvis) passthrough beállításon házimozi erősítővel.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Egyenlőre csak infóként szolgálok nektek, Ubi server mellett EGL-es Kodit használok, v16.1-ről áttértem v17-re.
Eddig tökéletesen megy. Menüje, és filmlejátszás ok, Passthough is jó (5.1, TrueHD) tökéletes rajta.
Anyni negavítum hogy valamiért a háttér és a felirat elsőre elkezdett villogni, de Kodiban ki/belépés után semmit nem vettem eddig észre.Egyenlőre ennyi, bárkinek szüksége van ármi infóra, szívesen megicnsálom.
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Schalke
tag
Sziasztok. Végre megtaláltam amire nekem szükségem van.
Építeni szeretnék egy HTPC
Keret 80-90K
Nincs semmi alkatrészem hozzá
Filmnézés,zenehallgatás,irodai munkára használnám.
Intel párti vagyok a lehető legkisebb gépet szeretném össze rakni de nem itx méretben.
Tudnátok ajánlani megfelelő konfigurációt.
Köszönöm szépen a segítségetAsrock B250M pro4 Intel Pentium G4560 3.5GHz Kingston 2x4GB DDR4 2400MHz Kingston HyperX Fury ssd FSP 300W tápegység
-
Polllen
nagyúr
válasz djnice #46953 üzenetére
És érdemes inkább a chroma upscaling-t feljebb venni, mint az image upscaling-re is ráengedni az ngu-t low-n?
Anno még .8x-n beállítottam mindent, de azzal a konfiggal kifagyott a lejátszás az új madvr-rel, uh elkezdtem újra beállítgatni... Viszont hirtelen nem találtam leírást az ngu-hoz.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
djnice
veterán
-
PuMbA
titán
válasz woodworm #46951 üzenetére
HDMI 2.0 úgy látszik, hogy nem nagyon lesz, mert licensz díj köteles és az alaplap gyártók csak ritka esetben fizetnek, amikor már az alaplap a 60k-s árat súrolja. DisplayPort viszont szinte minden új és olcsóbb alaplapon van, amit át lehet lőni HDMI 2.0-ra és akkor minden ok.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz envagyok #46948 üzenetére
1 boltot találtam ami Biostar alaplapokat árul...
Amúgy most néztem az MSI sem támogatja a HDMI2.0-t szóval ez így elég karcsú lesz, és nem értem miért nem támogatják a gyártók mikor agyba főbe reklámozzák az UHD-t és a 60Hz-t HDR-el.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Patice
Topikgazda
Vajon a Ryzen alá érkező lapokon miért nincs HDMI2.0?
-
adam89
csendes tag
Sziasztok!
Családon belül öröklődött géphiány miatt az AM1-es konfigom, és új gépet szeretnék a helyére. Azt már tudom, hogy valamelyik Kaby Lake Pentium lesz. Igaz, hogy amire én használom (W10, Kodi, MPC-HC, max. 1080p mkv, de inkább alatta, egy öreg 32"-os fHD TV-n) erősen túlzás a Pentium, viszont tavaly nyáron pl. az olimpiát 4-6 ablakban néztem, és szegény 5350-nek az már nem tetszett, szóval szeretnék egy kis tartalékot. A kérdésem igazából, hogy elég a HD610-es IGP-vel szerelt G4560 vagy érdemesebb a HD630-as G4600-at megvenni? Van köztük 10-12ezer Ft különbség, ami azért jelentős.
Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Patice #46938 üzenetére
Azóta a tegnapi volt az első nap, hogy hazaérve nem az ágyba zuhantam, tegnap meg inkább zenét hallgattam... Persze miután rájöttem, h mi a tökömért nem látja a gép a DAC-ot: Napközben volt több elég rövid áramszünet-visszakapcsolás, és ki kellett húzni egy darabig a gépet, h kiürüljenek a kondik az USB kártyán vagy hol.
Úgyh Kodival pont ugyanott tartok, mint korábban
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
bajnokpityu
félisten
minél kevesebb belenyúlás legyen a képbe: a madVRt is erre találták ki.
lehető legpontosabb rendest teszi lehetővé. aztán, hogy beleraktak még csomó filtert, az más kérdés, de alapban nem használja.
az EGL hardveres közelítést használ, célja a kis cpu igény volt.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
Este megnézem hogy a HD530 (i5-6500T) hány ms-t hoz 1080p24-nél, ahhoz talán lehet majd viszonyítani.
Tudom, az EGL-nél nem történik felesleges YCbCr -> RGB -> YCbCr konverzió, ezáltal csökkent a banding effektus, viszont a madVR a 4:2:0 -> 4:2:2 vagy 4:4:4 konverziót ami amúgy is szükséges EGL-nél is a HDMI szabvány miatt (1080p-nél), nagyon jó minőségben végzi. Ha csak a chroma upscaling-et állítom be rajta, akkor gyakorlatilag nem nyúl a képbe, csak normálisan skálázza fel a chroma-t.[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz djnice #46937 üzenetére
Nekem ez az alap rendszer, ha HTPC-ről van szó. De miért is hozná ugyan azt a képminőséget, mint a MadVR? Ezt arra találták ki, hogy minél kevesebb belenyúlás legyen a forrás képébe.
By the way: N3150-es gépemet most befogtam asztali/netezős/általános konfignak Win10-zel és az asztali konfigot (Giga B85N Phoenix + Core i5 4460T = HD4600 IGP) átraktam a TV-hez és elkedztem egy nagy SSD-re pakolni több rendszert játszani. Egyik Win10 marad "érintetlen"/optimalizálatlan, másikat elkezdem csontozni hogy próbálgatni tudjam a képi, de leginkább hangi különbségeket. HD4600 szerinted mennyire bírja/bírná az NGU Low-t? (Tudom, próbáljam ki, csak érdeklődöm, míg nem jutok odáig.)
(#46934) nagyatt:
Köszi, ez jó hír! Akkor ezek szerint ugyan az történt, mint a Bay Trail-nél, hogy idővel feloldotta az Intel a szoftveres limitációt.
(#46931) Dorian:
Nem sikerült még kipróbálni? Kodi beállításokkal hogy állsz?
-
djpundro
aktív tag
válasz Patice #46932 üzenetére
Köszi ,de en egy Windows 10 es re szeretnek valami megoldast egy ASRock J3455-ITX vagy J4205 el.
Szeretnek valami ötletet ,tanacsot meg esetleg linket ahol tudnak erröl olvasni ,
Windows 10 kell mivel kell az Amazon Video app meg a you tube 4 k .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
Dorian
félisten
Tényleg Win 10 alatt mikor lesz már HD bitstream-et tudó Intel driver?
(Intel J3160)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
djpundro
aktív tag
válasz dhcodoki #46927 üzenetére
Köszi a valaszt es volna meg par kerdesem .
Mivel valahogy nem vagyok megelegedve az egyszerü s905 ös medialejatszoval (de többet is probaltam Zidoo s9x ,vten ) vettem most meg egy Samsung UBD-K8500/EN 4k uhd s lejatszot .
Mar ,azert nem vagyok megelegedve az egyszerü s905 ökkel , mivel ezek csak lejatszok es nem viszik 4K ba a You Tubet meg Stream Amazon Video Prime -t is 4K ba .
Na mostan medilejatszasban is jo a Samsung ,de nincsenek coverek es valami HTPC ben gondolkodtam ,de ott is sok a macera hogy valahogy többet kitudjak belöle kepminösegben hozni mind egy s905 böl .
Igaz nekem nem hdr es az UHD tevem (Philips 55Pus7600) de 4 K as megis.Na most evvel a külön bealitasokkal (Lanzcos 3) egy ASRock J3455-ITX al eltudnak erni egy jobb kepminöseget (amit szemmel is eszrelehet venni ),mind egy S905 lejatszonak vagy egy Samsung UBD-K8500 4K s lejatszonak van ?
Öszinten megmondvan a sokszor nekem nem biztos hogy az a szep ami masnak ,peldaul a Samsung lejatszonak van egy kepbealitasa ami Kino ,normal vagy elesebb kontrasztosabb ,hat nekem egy elesebb kontrasztosabb nagyon szep ,de peldaul egy S905 ös lejatszoknal egy ilyen elalitas csak roszabb kepet produkal.A samsungnal jol funktional ,baris az en szememnek .
[ Szerkesztve ]
-
dhcodoki
senior tag
válasz djpundro #46925 üzenetére
Szia!
Igen, megjött a 3455. MPC-HC-n keresztül szépen viszi a 4K60Hz-et. A múltkorában felkerült (azóta már leszedett) Lucy 4K HEVC filmmel próbáltam. De nemsoká tesztelem majd a Sully-val is.A probléma az, hogy ha az MPC-HC alá beteszem a madVR-t, akkor viszont szaggat. Még nem jöttem rá az okára.
madVR NGU low felejtős még 1080p esetén is. Lanzcos 3-at használom.
-
djpundro
aktív tag
válasz djpundro #46925 üzenetére
Gondoltam ,mivel nem vagom nagyon ezeket a dolgokat hogy kijavitatok ,A lenyeg allitolag a ASRock J3455-vagy j4205 eleg lenne egy htpc re ,de hogy menne e rajta jol legalabb az NGU low bealitas ?Mivel szeretnek ehy HTPC et .4K pus7600 tevemre ,nem hdr es .Esetleg egy tanacs is jol jönne .
-
djpundro
aktív tag
válasz dhcodoki #46494 üzenetére
A ASRock J3455-ITX megkaptad mar ?es milyen 4k ra ? Nem tudom hallotal e Chroma: NGU low quality kepminöseg bealitasrol ?Ha igen ,mit gondolsz menne ezen az J3455 ön?Azt tudom hogy a MADVR re nem eleg a proci.
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #46920 üzenetére
Amit Petinél hallgattunk az a Primare BD játékosa volt DLNA-n... Ott a kábelek nem passzoltak az akkori felállásba.
Előtte zenélt a kocka a Hegel-lel, de ott is Nordostok voltak bekötve, más kábellel szerintem jobb lett volna.
"Nagyon..." ezt arra érted, hogy nagyon PC-s hang volt?
(#46921) bajnokpityu:
A két PC-s felállás nekem sem tetszik, viszont az olcsóbb streamereket, meg befogja hangban a kocka.
Mondjuk definiálhatnánk azt, hogy ebben a kontextusban mit jelent az "olcsóbb".
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #46919 üzenetére
csak, ha már 2 eszközzel kell megoldani a zenét és a filmet, akkor a zenés PC helyére én keresnék jobb megoldást. ami sajnos nyilván drágábbra fog kijönni a kisebb, közepes PCktől. ugyanakkor ha a 2PCs monstereket nézem, azokhoz képest meg olcsóbb, és jobb.
a kisközepes PCk helyett meg ott vannak az olcsóbb streamerek, azok is jól zenélnek.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #46918 üzenetére
Lumin alatt is van élet.
Amúgy egy SBC (mint pl. Raspberry Pi, Banana Pi, Cubox-i, stb.) a te koordináta rendszeredben szintén PC?
-
hétalvó
addikt
válasz bajnokpityu #46913 üzenetére
zene ala azt mondom ok. mozi ala tartom a foloslegest, foleg, ha berakunk egy dvga-t is.
nekem is volt mzperx-em tudod...
es neha ramjon a jatek is es az i7-es melle illik egy rx480-at betenni es ezt leanalogozni erdekes lenne.
de egy 460 is kellene legalabb filmezni ha madezel azert le fogja terhelni rendesen, 300w korul illene kore rakni tapot legalabb.
nekem egy tapkabel az arany kozep utat jelenti
persze a full linear tetszene zenelni.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
bajnokpityu
félisten
válasz hétalvó #46912 üzenetére
pedig látszik, hallatszik minden egyes kapcsitáp->lin táp fejlesztés.
egy dolgot csinálhatnának már meg (nem fogják, mert hatásfok sokat romlana), hogy a lapon levő kapcsitápokat cserélhetnék ki lineárisra. mert ugye most "hiába" cseréled ki az összes ATX csatin érkező tápfeszeket lineárisra, ha utána az alaplapon minden digitális.
egy ilyen full analóg feszabályozós PC lapot ismerek, azt, amit a human audio is beépített a saját gépükbe, majd asszem akkuról megy. Nah, annál analógabbat PCről nemigen lehet
-
hétalvó
addikt
válasz Patice #46901 üzenetére
tudom mirol van szo csak szerintem htpc-nek felesleges.
ha szabalyozza az alaplap akkor megint semmi ertelme a kulon kornek. ezt csak a pwm-es csatira kotve tudom elkepzelni. de halljuk a tulajt.
egyebkent pedig fix 7V kulso taprol es megfelelo ventillator valasztas es mukodhet minden szepen . par nap tesztelgetes utan.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
canniball
nagyúr
válasz Tody56 #46909 üzenetére
Én ilyet vettem ebayről, ha rákeresel arra hogy "pc remote" garmadával lesz. Igaz várni kell rá pár hetet, de óccóé megkapod.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Tody56
aktív tag
válasz canniball #46907 üzenetére
Köszönöm!
Nem ragaszkodom hozzá, de ilyenem van most is egy darab intel nuc-hoz használom, és nagyon gyors és mindent tud amire szükség van.
Ha tudsz forrást a vevőre kérlek linkeld be nekem vagy ha ide nem lehet küld el privátban kérlek.köszönöm!
koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
canniball
nagyúr
válasz cinemazealot #46898 üzenetére
Ezekkel a "néhány ezresért" kapható mérőkkel azért óvatosan, mert PC mérésére nem biztos hogy alkalmasak!
-
canniball
nagyúr
válasz Tody56 #46906 üzenetére
Nagyon ragaszkodsz ahhoz az AC távirányítóhoz? Mert egyrészt sanszos hogy senki nem fogja tudni megmondani azzal milyen vevő kompatibilis, másrészt anélkül akár 1k körüli áron is meg lehet oldani.
Amit linkeltél az nagy valószínűség szerint működik a Kodival; a vevője az enyémnek is ilyen, illetve sorolnak ott pár lejátszót, ha azokkal megy akkor szvsz a Kodival is fog.
[ Szerkesztve ]
-
Tody56
aktív tag
Esetleg tudna nekem segíteni valaki?
"
Tudnátok ajánlani valami beszerzési forrást usb-s IR vevőhöz?
ARCTIC COOLING MCR2 távirányítóhoz kellene."A bekapcsolás nem fontos, tudom, hogy ez a problémás része ha nem IR-s az alaplap. Csak vezérleni szeretnénk bekapcsolás utána.
2-3 db-ra lenne szükség. Egyszerűen a boltoknál sem találtam még.ui: Esetleg ezt próbálta már valaki Kodival?
köszönöm!
koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás
-
Patice
Topikgazda
válasz szuszinho #46903 üzenetére
Hát, az EGL-es Kodira nem tudom mennyire lesz jó böngészőt rakni az Openbox miatt. Sosem próbáltam.
Ez dedikált HTPC-re van kitalálva.Ha kellenek egyéb funkciók, akkor vagy Kodibuntu vagy Desktop Ubuntu és ezek alá felrakhatod azokat a repókat, amik az EGL-es változatban vannak. Csak így elesel a képkimenet teljes irányítása alól, ami pont a lényegét adja nagy részben.
-
Patice
Topikgazda
válasz hétalvó #46899 üzenetére
Analóg tápok táplálják az alaplapot és a különböző perifériákat, mivel egy PC-ben több különböző feszültségérték kell (pl. 12V, 5V, 3,3V) és ugyan azon feszültség értékhez több kör + trafó is tartozhat, hogy egymás tápellátását ne befolyásolják.
Pl. a proci 12V-ja is külön, meg ha van a rendszerben 3,5 HDD, akkor azoknak is, meg külön 5V az SSD-nek, meg külön 5V egy dedikált, tuningolt orajeles USB kártyának, pl. Paul Pang-féle USB kártyák, de csinál már ilyet a Bodor Audio, MZperX, és még páran - ha jól emlékszem NEC chipes USB3.0 kártyára alapozva.
De ha még gyáribb megoldás felé megyünk, akkor ott van a SOtM, vagy Elfidelity, stb.
A ventijei emiatt pörögnek tovább kikapcsolás után is.
Szerk.:
(#46900) szuszinho:
Tegyél fel az Ubi Server mellé egy másik Linuxot, vagy mindenképpen ugyan azon a rendszeren akarsz böngészést?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Politika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest