Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz RedCat #46399 üzenetére
Itt ezeknél az alaplapoknál konverter segítségével van meg a HDMI 2.0
A most megjelent intel procik fogják nativan támogatni a 2.0-t, az eddigi alaplapok csak trükközve kezelték sajnos.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
RedCat
senior tag
-
cinemazealot
addikt
-
Nerazim
őstag
válasz cinemazealot #46395 üzenetére
Köszi a segítséget. Még egy kérdés és amihez mindig hülye voltam, ha az optikait választom akkor olyan lejátszót kell keresni amin optikai bemenet van?
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
nagyatt
tag
Hat, mar majdnem vettem egy ilyen lapot:Asrock J3455-ITX, csak egyetlen apro problema van vele:
"HDMI audio pass-through was not so great, as it only worked for Dolby Digital 5.1, not but TrueHD or DTS HD, possibly because the boards are equipped with a DisplayPort to HDMI 2.0 converter which could introduce issues."Ez igy ebben a formaban felejtos lesz...
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Nerazim #46394 üzenetére
No, a tévédnek töménytelen mennyiségű hang kimenete van: Bluetooth, optikai (Toslink), analóg füles (3,5 mm jack). Első valószínűleg csak sztereó kimenetet képes meghajtani, második 5.1-ig bármit, utsó szintén csak sztereó. BT hangszórót és a fülest szerintem a tévé távirányítójával is fogod tudni hangosítani, de a tévé hangszórói nem fognak szólni. Optika esetén lehet, hogy a tévé is szól majd, így azt egyszerűen lehalkítod.
Ha nem a tévére akarod kötni a hangszórót, hanem már a PC-re, akkor a tévét szintén érdemes lehalkítani.
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
(#46370) cinemazealot
Bocsi, persze. Alaplap: GA-G31M-ES2L TV: Samu UE32EH5300
A gép a tv-vel hdmi-n kapcsolódik egy hd 4550 vga-val.(#46368) _Smooth
Köszi. Mivel nagyon láma vagyok ehhez, ezért kérdezem, h a PC hangszórókat azt a gépre gondoltad kötni, akkor a tv-ben valamit állítani, hogy ne ott jöjjön a hang[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz #48613632 #46369 üzenetére
Köszi.
Tegnap nem volt időm ezzel foglalkozni, és ma sem leszek otthon emberi időben.
Most megnéztem a videót... hát kb ugyanezt csináltam én is. Mármint trivia nekem nem kell (egyelőre), videók viszont lent vannak és a mappák is beállítva az addonban.
iTunes Trailers nálam stream és nem download, amúgy nem állítottam be semmit, amit ő sem.
Annyi, hogy nekem NAS-on vannak a mappák és kicsit más a struktúra meg a mappák nevei. De meglepne, ha ez lenne a gond - itt a videoban se olyan, mint a kodi wikis leírásban. (Ha meg csak helyi meghajtóról megy, akkor minden más eszközre is másolhatnám át őket? - mondjuk nekem ez csak vászonra kell, úgyhogy nem akkora dráma, de akkor ezt azért kiemelhetnék... hacsak nem futottam át rajta
Vagy létezhet, hogy csak bizonyos skinek esetén működik?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Sziszifeca
őstag
válasz Sziszifeca #46384 üzenetére
Na megvan.
A biosban kellett mokolni.
Igy most 1810-et lat es 1529 a szabad>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Celtis
veterán
válasz Sziszifeca #46381 üzenetére
Mint szabad memória vagy mint összes?
Valószínűnek tartom, hogy a GPU is a RAM-ból csíp le. Nálam is 2GB van AM1-es lapban. A Libreelec 1,4GB-ot lát és ebből 750MB szabad. -
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
A medialejatszomba 1db 2gb-os memoria van, de a Libreelec csak 866mb-ot mutat.
Ez mitol lehet?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
nagyatt
tag
A múltkor beszéltünk a server 2016-ról. Újra nekifutottam a bekonfigurálásának...Jelentem sikerült mindent beállítanom rajta, úgy és ahogy én megszoktam és szeretem a Win10-es rendszeremen.
Hálistennek működnek ugyan azok a trükkök és scriptek, amik a win 10 esetében is. Mivel a kernel közös, így ezt vártam is.
Sikerült belaknom(jriver,kodi). Az igazat megvallva vegyesek az érzéseim a win10 után. Teljesen meglepő számomra, de mást kaptam mint amire számítottam.
A win 10 szerintem egy teljesen semleges lineáris hangzást adott, kicsit elnyújtott terjengősebb mélyekkel, jó volt a színpadkép, és nagyon szépen tisztán definiáltak a közép hangok.
A server ezzel ellentétben,kicsit kevesebb ám pontosabb mélyekkel operál, definiáltabb színpadkép, tisztábbak a magas hangok(sokkal). Ezáltal mozin például nagyon jó atmoszférát, és sorrund hangzást teremt. Tényleg az ember feje fölött suhannak és robbannak egyes objektumok.
Viszont ez a hátránya is számomra, hogy kicsit túltolja a magasakat, és hosszú távon akár már-már egy kicsit fárasztónak is mondanám.
Pedig nincs egy szélsőséges rendszerem, Denon avr, és Dali lektorok társaságában.
Sztereo zenén szintén ezt tapasztaltam. Mivel a többi általam felsorolt paraméter viszont tetszik, így továbbra is használni fogom a '16-ot...
btw úgy tudnám megfogalmazni, hogy a win 10 kicsit selymesebb léleksimogató, a 16, pedig hi-teches fémesen hidegebb hangú rendszer.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz cinemazealot #46374 üzenetére
Azt használja amit a házhoz adtak eredetileg, nekem az a gyanúm, hogy valamelyik kondi lehet gyenge.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
cinemazealot
addikt
válasz scabi78 #46372 üzenetére
Nálam is produkál ilyet (nem mindig), de csak amikor sleep-ből próbálom visszakapcsolni. Mértem a teljesítmény felvételét, hogy talán az 55 W-os kockatápot terheli-e túl, de max. 30 W-ot láttam a fogyasztás mérőm kijelzőjén. A gépben pedig egy 100 W-os picoUPS és egy 120 W-os picoPSU megy, nem hinném, hogy azok okoznák.
(#46373) zsolt501
Ismerősöd milyen tápot használ? -
scabi78
senior tag
Elképzelhető, hogy egy új, LCPOWER LC-1350mi 75W-os táp kevés a konfigomhoz és azért bootol csak a második indításra? (MSI H61I-E35, Intel G1610, 2x2 giga ddr3 ram, 1,5 TB WD)
Tiszta Windows, rendes ház!
-
válasz Patice #46359 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom. Egyelőre feltettem egy Win10-et egy tartalékos hdd-re, azzal szépen gyorsan működik a gép. Eddig le a kalappal, gyorsabb, mint vártam. (Asrock q1900) Majd lesz valami az ext3-as hdd-vel is...
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
_Smooth
senior tag
válasz ttower #46366 üzenetére
Én ezek fényében nem igazán tudnék ellenérvet mondani... kicsit overkill is (értsd: ennél joval gyengébb vasak is kiszolgálják az általad vázoltakat).
(#46367) Nerazim
Kissé off topic már - még akkor is, ha HTPC-hez keresed.
Amúgy meg erősen pénz- és igényfüggő, h merre indulj. Egy jobb PC hangszóró is jobban szólhat, mint a TV-d beépítettje, de azért még megmarad a kb 8-10k+ kategóriában. Következőnek talán egy soundbar jöhet még szóba, illetve komolyabb hangzás érdekében sztereo erősítő + (akár használt) hangfal pár.
Próbálj ezekre "szakosodott" topiko(ka)t keresni.[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Még a nyáron összeraktam egy kis gépet s775 mATX lapból áll és egy E8400 prociból. Ezt amolyan unaloműzésből, hobbiból, kíváncsiságból raktam össze. Most pendrive-ról OE alatt futtatok Kodi-t. A kérdésem az lenne mivel eddig is viszonylag kevés pénzből gazdálkodtam, hogy mi lenne pénzügyileg a legbarátságosabb megoldás egy hangrendszer kiépítésére. Rájöttem, hogy nem kell nekem 5.1, mert sok kábellal jár, nem akarok kábelcsatornázni. Elég egy 2.1 is, ha az már élvezhetőbb. Egyedül azt akarom kiváltani h ne a tv-n keresztül kelljen a filmet hallgatni. Köszönöm előre is aki segít ebben tanácsot adni.[ Szerkesztve ]
-
ttower
aktív tag
válasz _Smooth #46364 üzenetére
Videó nézés és zenehallgatás lenne a két felhasználás dolgozószobában kb háttérzajnak csak. Filmek terén BD50 rippek lennének illetve pár sd anyag ami nincs hd-ban, zene terén főleg flac + netrádiók. Madvr-t elengedem ezen a konfigon mert nem hiszem, hogy többet nyernék a képen mint amit a gép zaján/hőtermelésén vesztek (illetve mint említetted is a dedikált kártya nem fér be).
M2 nem érdekes, sima ssd lesz benne.It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
sziku69
őstag
Sziasztok! Használ itt valaki légegeret? Most vennék egyet,de nem HTPC-hez használnám, hanem egy Med800X3D médialejátszóhoz. A kérdésem az lenne, hogy a légegér jobb egérgombját ha megnyomom, akkor előjön, az adott (kurzor alatti) tartalom menüje? Pc-n így van, de ha itt is akkor megy a fiókba a médialejátszó távja, ami egy katasztrófa.
-
_Smooth
senior tag
válasz ttower #46362 üzenetére
Ez azért nagyban függ az igényeidtől is. A (HTPC-vel szemben támasztott) legáltalánosabb és legtöbb igényt kielégíti az általad írt proci. De azért nem mindegy, milyen anyaggal akarod majd táplálni, illetve szándékozol-e képjavító szoftvereket futtatni (bár utóbbi is inkább VGA erőforrásaira támaszkodna, ami viszont ebben az - amúgy nem kicsit csinos - házban nem fog elférni).
A két alaplap között én egy lényegesebb különbséget véltem felfedezni - de ez is attól függ, számodra ez szempont-e: MSI rendelkezik m.2 csatival.
Amúgy MSI lapokkal nem volt dolgom, azokról így nem tudok nyilatkozni, Asrockok viszont eddig mindig kiválóan működtek, sosem volt velük gondom.(#46363) pitepeti71
Jaja, ez a bajom nekem is
Akkor böngészem tovább a netet/videókat, ha lesz időm... aztán majd megosztom, ha találtam valami érdemit (hátha mást is érdekel - mivel én vásznon használom, így, különösen vendégek esetén, tök nagy hangulatot tud csinálni egy ilyen kis apróság).[ Szerkesztve ]
-
ttower
aktív tag
Sziasztok
Keresnék mini-ITX alaplapot HTPC építés céljából.
Ami eddig fix a ház: [link]Ezen kívül minden más kérdéses még. Eddigi kiszemelt alkatrészek: ASRock H110M-ITX vagy MSI H110I PRO. Van bármilyen lényeges különbség a két lap között ami miatt megérné az egyik választani a másik ellenében? Illetve következő kérdés, hogy egy Celeron G3900T elég vagy érdemes nagyobb procit választani (videó oldalról nézve)?
It's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
_Smooth
senior tag
válasz #48613632 #46356 üzenetére
Many thanks for your kind efforts
Igazából elég látványos hatása kellene legyen - filmek előtt intrók, trailerek kellene, hogy lefussanak (akárcsak a moziban), meg quizt is be lehetne állítani (ez inkább amerikában lehet divat).
De igen, nekem is ennyit csinál. Megadtam a file-ok elérésí útját, trailernek apple trailer stream beállítva, de mégse csinál semmit.
Találtam olyan videókat YT-on, ahol megjelent egy cinema play gomb is, de nekem még az sincs. Van, ahol meg csak simán playre kattintva indulnak ezek is a film előtt.[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Victoryus #46357 üzenetére
Én Ubuntut (kb. egy éve 14.04 LTS-t) telepítettem pendrive-ra, arról megy a gép, a HDD-k meg ott sorakoznak mellette. Némelyek RAID-ben (amik fontosabb adatokat visznek), valamelyik magában (a kevésbé fontos adatokkal). Teljesen jól megy, igaz, én archiváló szervernek használom és csak akkor kapcsolom be, amikor a többi gépről másolom át rá a mentéseket.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Victoryus #46357 üzenetére
EGL-es Kodit pattintsd fel rá. Keress ráitt a fórumban, többször linkeltem. Abban van Intel driver. Ubuntu server alapú, telepítés közben lehet választani manuális partícionálást, amivel esélyes, hogy át tudod méretezni a hdd-n lévő partíciót, hogy csinálj helyet az OP rendszernek. Vagy előtte egy Gparted live rendszerrel ezt megcsinálod előre.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Összeraktam egy mini gépet, Asrock q1900-as integrált itx, 4GB rammal.
Fő feladatai: fájlmegosztás, torrent, filmek lejátszása, zenelejátszás, internetezés.
Bonyolítja a helyzetet, hogy eddig a torrent/fájlmegosztás egy ext3-as merevlemezről ment, a routerem intézte. Ezt a hdd-t szeretném használni a htpc-ben. Per pillanat nincs hova lementenem ennyi adatot, így arra gondoltam teszek rá valami linuxot, Lubuntut ismerem valamennyire. Live verziót ki is próbáltam a géppel, mindent felismert, de a youtube, meg a filmek szaggatnak vele. Azt találtam a neten, hogy kéne neki az intel vga drivere, de linuxon nem tudom, hogy kell feltenni drivert, ennek még utánakeresek.Szóval a kérdésem: ha én azt választom, hogy ne live linux legyen, hanem telepítse fel magát, akkor törli-e a meglévő adatokat, partíciókat, vagy elég okos a telepítő, és nem töröl bele?
Esetleg tegyem fel pendrive-ra a Lubuntut, és a hdd-t meg csatoljam fel mellé? Ennek meglenne az az előnye, hogy hiba esetnén simán vissza lehetne tenni a routerre, seedelne szépen tovább.
C verzió: lementeni mindent valahova, leformázni, és tenni rá windows 10-et, vagy
D verzió: pendrive-ról futtatni a windwost, és a paragon ExtFs-sel csatolni alá a hdd-t?
Erre meg azt mondják, tönkrevágja a pendreivot a sok írás/olvasás művelet amit a windows művel. De kit érdekel, mikor 3000 forint egy 32GB-os usb3-as? 1-2 évet csak kibír.<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
törölt tag
válasz _Smooth #46355 üzenetére
Szivesen megnézem Neked, hogy nálam fut e, de sajna nem ismerem. Kell e valamit tudnom róla? Értem ezalatt, hogy a működése miben nyilvánul meg, illetve hol látszik.
Nekem 17-es MVC built van fenn, tehát voltaképp erősen béta. Kisebb bugok ugyan vannak benne, de lehet együtt élni velük.szerk:
Feltettem, beállítgattam egy-két dolgot, ilyen intro/outro-val kapcsolatosan, csak úgy randomly, de azon túl, hogy a kiegészítők-fut menüpont alatt, azt írja, hogy fut, máshol ennek semmi nyoma.[ Szerkesztve ]
-
-
cinemazealot
addikt
válasz dave118 #46352 üzenetére
_Smooth már megírta, de engedd meg, hogy én is illusztráljam a 6.1-et.
RPi-t szerintem a használtan is megéri beszerezni. Pont novemberben vettem egy RPi2B-t házzal együtt 8500-ért. Egyébként én is szoktam i3-6100 + 8 GB DDR4 RAM-mal Kodiban filmet nézni (igaz, Ubuntu 16.04 LTS alatt), de csak a nagyon extrém 4K filmek és társai voltak képesek eddig megfogni. Egyébként nagyjából mindent visz. Szerintem driver hiba lesz ott a baj. Ha gondolod, privátban írd meg, mely kópiákkal van gondod, hátha ki tudom kölcsönözni őket én is.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz dave118 #46349 üzenetére
Hát pedig ilyen problémák kiküszöbölésére a PC a legalkalmasabb, talán. Az egyik legnagyobb előnye a HTPC-nek a MP-ekkel szemben.
De persze értem a problémád, én csak a saját preferenciámat tudom vázolni. Próbáltam régen én is DLNA és eszközökbe épített MP-vel is, de egyik sem volt igazán jó megoldás (számomra).
A nagy távolságra amúgy léteznek megoldások (pl egy-egy adaptert HDMI-n csatlakoztatsz a két eszközre, a köztes távot pedig egy "tetszőleges" - nem végtelen - hosszúságú patch kábelellel hidalod át).6.1 esetén az extra csatornád egy "hátsó center".
(#46352) dave118
RPi3 kb 16k-tól indul (új, csak alaplap - ehhez kell egy háttértároló: microSD kártya, USBs eszköz és egy microUSB-s táp)
Pi Zero meg 10k alatt marad, erre a célra az is elég, bár ott meg kell egy HDMI adapter is a fentieken túl.Telepítés nem ördöngősség. Célszoftver leszed PC-re, annak segítségével a megfelelő OS csomagot kártyára felhúz, gépbe berak, indít, Kodi beállít, örül és filmezget
[ Szerkesztve ]
-
dave118
senior tag
válasz Celtis #46350 üzenetére
Gondoltam, hogy PC-s probléma lesz, de mit nem tud egy i3-6100 + GTX960 8Gb ddr4-el lejátszani? Valami speckó szoftver kellene? Driver hiba?
Árban hogy jönne ki egy RPi? Használtban van értelme vele foglalkozni? Ezeknek milyen op rendszere van, nagyon bele kell menni a telepítésbe?(#46351) Patice: Zenére nekem elegendő amit kihoz a rendszer a flac formátumból. A yamahák "straight" funkciója megteszi. Valszeg a mostani AVR utódja is Yami lesz persze ez még nem biztos.
(#46353) _Smooth: na ez is új kösz
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
Patice
Topikgazda
A HD audio hangsávokhoz HDMI-re van szükséged, azaz a TV lejátszója felejtős. Újabb AVR-ek max. csak zenét képesek lejátszani, filmet nem így mindenképpen egy új kütyü kell a TV-hez, ami képes hálózati lejátszásra.
A zenékkel való előrelépés - nem akarom az ördögöt festeni a falra, de - külön kütyüvel járna.
Alternatíva lehet, hogy egy Raspberry-vel multiboot SD kártyát csinálsz és akkor mondjuk egy LibreELEC, vagy OSMC mellett lehet egy zenei disztró (Volumio, Rune Audio, MoOde, stb.)
-
Celtis
veterán
Másrészt vannak olyan filmek amit a Kodi képtelen lejátszani.
Ez a PC-d gondja lesz, nem a Kodié. Céleszközzel ilyentől nem kell tartanod.ezen gondolkoztam én is, de akkor legyen úgymond "még egy PC" ... azt nem csípném.
Mit értesz még egy PC alatt? Az S905-ös dobozkát vagy az RPi-t?
Pont az a lényeg, hogy ezek dedikáltan média lejátszást szolgáljanak és a PC jelleg fel se merüljön. -
dave118
senior tag
válasz canniball #46345 üzenetére
Hangminőségbeli javulást szeretnék elérni. Ez nyilvánvaló, hogy új AVR-el fog megtörténni, de még mindig nem tudom, hogy miként és mivel kellene lejátszanom a fHD + HD audio tartalmakat.
(#46346) _Smooth: leginkább az érdekelne, hogy ki lehet-e hagyni a láncból a médialejátszót. És ha nem, akkor milyen módon kellene felépítenem a dolgokat. A LAN csatlakozáshoz már csak azért is ragaszkodnék, mert 25m-es HDMI-t nem szivesen vennék, alkalmaznék stb.. és nem csak anyagi megfontolásból.
Másrészt vannak olyan filmek amit a Kodi képtelen lejátszani. Vagy nincs kép csak hang (nem vált át a full képernyőre és nem indul el csak a hang), vagy ha kikapcsolom a gyorsítást akkor szaggat. Úgy vettem észre, hogy mintha a 6.1 sávval rendelkező filmekkel lenne probléma (ami nem is tudom mi 5+1.1? mi lehet a hatodik sáv)
(#46347) Celtis: ezen gondolkoztam én is, de akkor legyen úgymond "még egy PC" ... azt nem csípném.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
_Smooth
senior tag
Használja itt bárki a Cinema Experience addont?
Valami lépést kihagyhattam, mert nekem nem nagyon működik (intro és egyéb videok mappában a NAS-on, trailerekre pedig almás streamet állítottam be).
Néztem lejátszás előtt az infon, nincs külön cinema play gomb, csak a szokásosak.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
_Smooth
senior tag
válasz dave118 #46344 üzenetére
Már egy Raspberry Pi is képes SMB-n megosztott tartalmak fogadására/lejátszására (Kodi segedelmével, pl). Én inkább ezt vennék, mint MP-t... de ekkor még valszeg nem lesz jobb a hangminőséged.
Sokat dobna, ha egy HDMI-s (HD képes) erősítőd lenne, persze ennek is csak akkor van igazán értelme, ha túlnyomó többségben ilyen tartalmad is van.
Amúgy TV beépített lejátszóját nem ismerem, de valszeg a PC képes lenne azt felülmúlni - valóban, nem kis kábelezéssel.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
dave118
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem sok időm van olvasgatni, keresgélni, ezért kérlek titeket, hogy adjatok valami linket vagy leírást, vagy esetleg valaki akinek van ilyesmiben tapasztalata, hogy miként lehet normálisan beállítani az otthoni média lejátszást:
- van 1 db PC-m, amit minden másra is használok, de a filmek/sorik/zenék itt tárolódnak
- UPC modem, a PC LAN kábellel összekötve
- Sony Bravia W756, szintén LAN csatlakozás
- Házimozi audio rendszerbe optikain megy a hang (AVR belépő Yamaha 367, 5.1 hangdobozokkal, ezért nem is tud HD hangot)
- Serviio + Kodi amit használokSzerintetek milyen ez a felállás, hol lehetne javítani a dolgokon? Gondolkodtam egy média lejátszó beszerzésén, ezek tudják a hálózat kezelést? Vagy a Pc-ről kellene direktben lejátszanom valami media playerrel? (nem egyszerű mert a PC - Tv táv cirka 15-20m, akkor át kéne mindent rendezni) Vagy egy komolyabb AVR ami tud hálózati megosztást kezelni és már HD hangot?
A célom a lehető legjobb audio minőség elérése. A tv viszonylag messze van a nézési ponttól (méretéhez képest 43" ~3m) épp ezért a mostani kép minőség nekem elég (1080p).
A segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
mettek
addikt
válasz Patice #46342 üzenetére
én imádom az apple cuccokat, a telefon és a lapos is az de az apple tv esetében nem tudom megemészteni hogy nem kezeli a DTS, DTS HD hangokat, különben már rég az lenne a lejátszóm
de nem kell rákötni az AVR-re semmit mert tudja a Marantz az airplayt. Majd délután lecsekkolom.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Patice
Topikgazda
válasz mettek #46341 üzenetére
És ha már Mac és az Airplay limitációja 16/44.1-nél (mondjuk TIDAL is ennyi, szóval pont jó), akkor akár egy Apple TV4 is lehet alternatíva, hogy ne kelljen mindig a Macbook-ot rákötnöd. (Korábbi verziókat nem ajánlom, az újat merem.)
-
mettek
addikt
válasz envagyok #46338 üzenetére
az a baj, hogy macbookról szeretnék zenét hallgatni. Nem szeretek letöltögetni kismillió albumot, Audirvana progi és Tidal előfizu, szuper hang. Csak nem tudom hogy vigyem a hangot digitálisan a macbookból az AvR-re. Gondolkodom, h hdmi-n kötöm rá. Az megoldás lehet?
-
envagyok
veterán
válasz mettek #46337 üzenetére
Ha nem is htpc, de egy S905 Amlogic chipes lejátszó jobb lenne ha HD hangos filmeket nézel. Bár a pi átkódolja a dts-hdt multi pcm-be, de azért jobb ha az erősítő dekódolja azt.
Zenét hallgatni ajánlom synora az audio stationt, az simán rástreameli az erősítőre a zenéket android/ios/webes alapon irányítva.
Elég jó dac van sztem az erősítőben.
Vagy vehetsz PC-re hifiberry dacot, aztán volumióval szórakozhatsz (rune audio is jó)
A shieldet próbáltam, nem jött be.[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
sziasztok
jelenleg RPI 3 a lejátszóm ami egy synology nasról játssza a filmeket. Gondolkodom htpc építésén. Jobb mozi hangot kapnék vagy elhanyagolható a különbség? Marantz sr7010 az avr-em. Ha jobb zenét akarok akkor inkább egy jobb dacban kellene gondolkodni szerintem, főleg hogy van egy macbook prom ami az audirvana-val frenetikus forrás tud lenni.
Szóval lenne értelme egy htpc-re cserélni az RPI-t? Illetve htpc helyett gondolkodom egy Nvidia Shielden is.
Köszönöm.
-
Monolith
tag
Köszönöm a véleményeket!
Chromecastra én is gondoltam, de tablet nincs, okos telefonból is csak a levetettek jutottak
A javaslatok alapján, és jobban meggondolva, médialejátszó vonal lesz, meg is akadt elsőre a wetek core-on a szemem, úgyhogy majd át is vonulok a megfelelő topicba
-
_Smooth
senior tag
válasz Celtis #46332 üzenetére
Igen, azt írtam én is. Ha nincs smartphone a háztartásban, akkor valóban nem opció. De nekem már idősebb korosztályban sincs olyan ismerősöm, akinek ne lenne okostelefonja. Ha pedig azt tudja csak egy kicsit is használni, akkor egyszerűbb, mint egy vezeték nélküli billentyűzettel manipulálni. IMHO
De ahogy írtad is, személye válogatja (én csak, mint lehetséges variáns vetettem fel).# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
LógaGéza
veterán
válasz CirrMee #46330 üzenetére
Igen.
Settings - Player - Videos - Adjust display refresh rate - On start / stop, most valszeg Always-on van."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
CirrMee
addikt
Kodi, képfrissítés gyakoriság beállítása.
A régi tévémmel nem nagyon használtam, mert egyszerűen nem találtam különbséget. A mostaninál viszont érezhetően simább (trumotion meg csak ezzel folyamatos), viszont emiatt meg állandóan megy az a hülyeség, hogy pl film lejátszása közben pl back gombra kihagy/villan a kép. Azt még megértem, ha lejátszás indítása/leállítása miatt csinálja, de mi a fenéért csinálja akkor is, ha a menüben akarok csak kotorászni? Vagy én állítottam be valamit rosszul?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
_Smooth
senior tag
válasz Celtis #46328 üzenetére
Monolith (#46326)
És egy Chromecast? (amennyiben van egy smartphone/tablet a háztartásban)
Nem belekontárkodni akarok, nem ismerem különösebben az eszközt és annak képességeit, de ha jól tudom, Spotify, Netflix elérhető droidra, HBOGO-ról nem tudok nyilatkozni (de a nevéből következtetve mobileszközökre szánt szolgáltatás), a saját telefonjukat/tabletjüket meg csak ismerik, csak könnyebb kezelni.
De ez csak egy ötletGyorsan rá is kerestem... $35 és minden alkalmazás szerepel a listán.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz Monolith #46326 üzenetére
A kézenfekvő Libreelec alapú egyszerű HTPC esetén (RPi) az Hbogo, Filmbox, Netflix nem fog menni és a Spotify is csak nyakatekerten.
S905 androiddal szerintem tudja ezeket, de a kezelhetőség így bonyolultabb, és az egész stabilitása is kérdéses. S905-re lehet tenni Libreelec-et, de akkor ugyanott vagy.
S905-tel tehát több a lehetőséged, de a szívásra is. -
Monolith
tag
Sziasztok!
A témában jártas fórumozókat kérdezném:
Szülőknek van egy pana g20 plazmájuk amiről egy ideje hiányzik a youtube lehetősége, ráadásul lakhelyen normális hd kínálat sincs, szóval okosítani akarnak, nekem az jutott eszembe, hogy valami low budget htpc-t kellene építeni, hosszútávon az a biztos megoldás, mindig lehet adaptálni kis fejlesztéssel, plusz elhozná nekik az hbgo, spotify csodáját (erősítőre köthetőség szempont).
Jól ötlet, vagy egy ügyesebb médialejátszó is kiszolgálná az igényeket?
-
robi222
senior tag
-
_Smooth
senior tag
válasz papinkokusz #46323 üzenetére
Ha van erősítőd, ami ezt kezeli (és feltételezem, van, különben nem sok értelme van a kérdésnek), akkor HDMI-n keresztül passthrough-ban át tudod küldeni neki.
Ha jól emlékszem, akkor már egy HighSpeed (1.3/1.4 szabványú) HDMI is képes erre. HDMI 2.0 32csatornát támogat, 1.4-nél nem igazán emlékszem, talán 18 lehet a plafon - szóval az általad igényelt bele kell férjen.[ Szerkesztve ]
-
papinkokusz
újonc
Sziasztok!
Melyik hangkártya tud Dolby Atmos 5.2.4 vagy 7.2.4. hangot, tud valaki tanácsot adni.
Köszönöm -
-
-
robi222
senior tag
Tudja valaki azt ha Mpc hc-ban külsö szűrőként hozzá adom a Microsoft DTV-DVD audio dekóder -t
akor miért csak sztereóban jön át a hang?Ha visszakapcsolok Lav-ra ,ismét 5.1lesz.
Azért lenne fontos ,mert a Microsoft DTV-DVD audio dekóder sokkal szebb hangot ad mi t a Lav audio. -
-
Poonkie
tag
Sziasztok,
Asrock QC-5000-ből ki lehet nyerni HD hangot? Köszönöm.
Üdv,
Poonkie -
_Smooth
senior tag
Na ma felraktam w10-re az MVC Kodit... hát klasszisokkal jobb hang- és képminőség, brutál jó, hibátlanul működő 3D. Zseniális cucc!
Lesz időm, majd a többit is felhúzom 17-re, egyelőre már ennek is tökre örülök.
Köszi a tippet.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
robi222
senior tag
válasz cinemazealot #46305 üzenetére
Nem mértem ,de 10 fölött van.
-
devil-k
nagyúr
válasz szabi__memo #46306 üzenetére
Van szálcsiszolt passzív aluházam, amiben annyira benne van az anyag, hogy az első USB portra dugott eszközöket csak USB hosszabbítóval érzékeli, annyira leárnyékolja.
Ehhez képest az In Win Chopin házam mutatósabb és elegánsabb.
Ízlések és pofonok. Ahhoz képest amilyen házakba akarnak építkezni sokan.
- mozi bolondéria -
-
hm15
senior tag
válasz RedCat #46307 üzenetére
Ugyanabban a cipőben járunk, csak nekem AM1 lap a mostani. Erre céloztam tegnap:
Aprócska grafikus vezérlő lesz a Polaris 12 kódnevű lapka
Ha nem i3 vagy Pentium KL, akkor egy ilyen kis VGA 20e forint körül HDMI 2.0-val és 4k szintjén az RX-ek tudásával a legolcsóbb hosszútávú fejlesztés.
-
RedCat
senior tag
Van egy működő htpc-m (MiniITX Asus P8H77-i + Intel G2030 3 GHz cpu + 2 GB ddr3 + ATI 6450 VGA). 4k miatt fejleszteni szeretném. Mivel járok jobban?
1a. Kaby lake alapú mini itx lap + valami dualcore, esetleg i3 proci integrált IGP-vel?
1b. Egybe lap + cpu, pl egy Asrock j4205? Ez szintén integrált IGP
2. A meglévő konfigba egy VGA csere, pl egy nvidia 1050? Már vannak low profil méretű kártyák is.A 1a lenne a legdrágább megoldás, az 1b és a 2. az pk egy árban van. De több évre szóló beruházás lenne, így nem az ár az elsődleges szempont.
-
-
robi222
senior tag
Ilyen:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest