Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz mandju #58402 üzenetére
Ok, de úgy értem, hogy attól még a hang/kép nem lesz jobb tőle. Esetleg a kadenciában tudom elképzelni, hogy pl. kevesebb lesz a frame drop, vagy ilyesmi (mint a Hi-Fi-stáknak a Latency méregetés), de mint írtam a mai procik/IGP-k/VGA-k korában azok ereje már bőven elég ahhoz, hogy alapból is simán menjen minden.
A Win update gondokat elhiszem, bár én még nem futottam bele ilyenbe.
-
zsolt_64
senior tag
-
Khaosz55
addikt
válasz mandju #57802 üzenetére
Igen ismerem és az utolsó pontban lévő dolog segített nekem 2-ön van.
Az újjabb nvidia driverral hdmi probléma van. Mármint új driverral nem megy ki a kép a projektorra ha 4K 10-12 bit full range-re van állítva csak 8bit esetén megy ki a 4k full range kép. Régebbi driverrel gond nélkül megy így az van felrakva. Teljesen érthetetlen. -
python1
veterán
válasz mandju #56751 üzenetére
Nálam olyan közepes beállításokkal az nvidia 980Ti bír, bár fogalmam sincs, hogy mi számít közepes beállításnak, mert 1-2 beállításnál, azonnal elhasal a rendszer.
Szerintem a mostani konfigomhoz képest, 2x erősebb rendszert is simán kifektetne a madvr, egyébként én is csak kizárólag miozira használom. -
SunMount3r
nagyúr
válasz mandju #56747 üzenetére
Hát, akkor legyen (annak akinek így tetszik). Bár nem tudom ez mennyire erőforrás igényes a MadVR részéről, hogy ennyire fejlett módon végezze el (és, hogy kinek éri ez meg és kinek van hozzá elegendő erőforrása), de, ha úgy valakinek jobban tetszik a kép akkor használja így.
Jelenleg sajnos csak egy UHD 630 IGP áll rendelkezésemre, amiről gyanítom, hogy ennek a kipróbálásához a MadVR-el eléggé alul maradnék, vagy tévedek?
(Mondjuk a fentebb említett MPCHC-BE és az MPC Renderer nem tudom milyen minőségben és erőforrásokkal végzi el ezt a konverziót, eddig erről nem esett szó). -
python1
veterán
válasz mandju #56747 üzenetére
Csatlakozom, már én is így néztem néhány filmet meg, az viszont biztos, hogy kéri a teljesítményt, bár alap beállításokkal 4K -1080p konverzióval az MPC-madvr-rel, elbír egy régebbi i5 5670s IGP-je (HD4600).
A projektor és az erősebb PC, simán felfűtötte a 25nm-es helyiséget.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz mandju #55989 üzenetére
Az hogy lehet, hogy erről egy szót sem találok a honlapjukon és a zipben sincs egy fia readme a változásokról és a support fórumjukon sincs topikja és jóval kevesebb fájlt tartalmaz mint a nem beta (az install/uninstall.bat is hiányzik)? Működik már 64bites mpc-hc-vel? Hol írja az időkorlátot? Mi van utána? Újat (bétát?) kell letölteni, vagy fizetős lett (erről sem írnak sehol semmit)? Csupa kérdés van csak.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
dunkel
őstag
válasz mandju #46514 üzenetére
Mit akarsz?
Legjobb képet? Ahhoz jelenleg VGA kártya kell + szoftveterezés (madVR alapon).
Legjobb hangot? Ahhoz lineáris táp az alap.
A kettő együtt nehezen jön össze. Talán fullHD-n a fél év múlva megjelenő AMD APU elhozza a tutit.Szembeállítva a kép amin többet lehet hozni. Feltéve, ha van hozzá megfelelő vetítő stb.
-
bajnokpityu
félisten
válasz mandju #44416 üzenetére
az ős upa emo proci meg a popit nem ette, PC-t igen. majd firm frissités után evett mindent.
fene se érti a hdmi szabványt, hogy lehetett ennyire pontatlanra csinálni.
amúgy meg nem hiszem, h nagyon megbántad volna a CA eladását, szerintem a többi készülék jobb hangú lehetett.
-
Balerik
aktív tag
válasz mandju #41874 üzenetére
Szerintem ki indulási alapnak ez jó Filmek optimális lejátszása . Saját magam is ezen keresztül indultam el, és későbbi finomításokban, már @regger segített. Mint ő is írja kell egy jó "alap" és utána már lehet finomítani.
Ezt a két oldalt szoktam még figyelemmel kísérni, eléggé sokszor frissítik:Configure Kodi DSPlayer with LAV Filters, XySubFilter & madVR
madVR Set up & Configuration Guide (Set up madVR for Kodi DSPlayer & External Players)
Elmúlik.
-
bajnokpityu
félisten
válasz mandju #41874 üzenetére
minden fönt van neten. van egy csomó kezdőknek, vannak haladóknak szóló leírás interneten.
amikor meg hardcore lesz a téma, akkor meg a legtöbb döntés izlés dolga.nomeg mióta először eszembe jutott, h irni kéne, azóta annyi dolog átalakult, hogy kb havonta lehetne frissiteni a leírást.
[ Szerkesztve ]
-
-
Patice
Topikgazda
válasz mandju #37085 üzenetére
Szerintem az N3150-nel erre indulj. Első és második hsz.-t nézd át és csináld meg a leírtakat.
HD hangokra még nem tudok válaszolni, tegnap hajnalban értem csak haza külföldről.
Amúgy igen, jelenleg csak sztereóban nyomom, de kíváncsi vagyok a többcsatornára is. Napokban igyekszem tesztelni.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz mandju #33392 üzenetére
Sima, mezei KODIbuntu, pendrive-ról felraktam és most is azt használom, használja a család napi szinten.
Win8.1 mellé raktam fel, bőven elég neki egy 10 GB-os partíció, nekem telepítve olyan 3,5-4 GB-ot foglal az SSD-n.
(#33398) Tamoo:
Ha van egy kis időd, akkor szerintem tegyél egy próbát. Ha nem kell MadVR meg semmi egyéb, akkor stabil kis rendszert lehet csinálni vele.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
robim
tag
válasz mandju #26273 üzenetére
Az audiobeállításokkal érdemes variálni, nekem az alábbiak vannak beállítva (alaplapi SPDIF-el):
- Bitstreaming: Yes (S/PDIF)
- Prebuffering: 6 seconds
- Play silence at stratup for hardware synchronization: 5 second (ez nekem azért kell, mert ha nem állítom be, akkor a szám elejéről lemaradok, ha a dac-nak váltania kell a különböző források között)
- Play files from memory instead of disk: bepipálva
- VOlume mode: Ddisabled
- Volume protection: bepipálva
- Maximum volume: 100Videó lejátszásnál, ha akad, akkor Video beállításokat nézd meg:
- Video mode: nekem Red October HQ van beállítva, ez madVR-t használ, lehet nálad ezt nem bírja a cucc, ezért a Red October Standard-ot válaszd ki
- Hardware accelerate video decoding when possible: bepipálva
- VideoClock: nálam ez nincs bepipálva, ezzel még lehet variálni
- Display settings alatt pedig be tudod állítani a freki váltásokat -
robim
tag
válasz mandju #26267 üzenetére
Huh, ez jó kérdés, olyat nem találtam, ami mindenre jó, de kezdésnek ezek jók: assassinhtpcblog guide, AQ computer audio setup guide, jriver wiki.
A legfrissebb verziót innen tudod letölteni: link
Ha esetleg kell segítség, szólj...(#26268) canniball: jó kérdés, még ezt még nem próbáltam, de alapvetően a JRiver is egy, az XBMC-hez hasonló mindenes program, igazából csak a teljes képernyős módja az, ami fapados.
-
bajnokpityu
félisten
válasz mandju #24963 üzenetére
persze,mert a 8.1 agyon van tömve rengeteg soha-semmire nem jó feature-val. és ha 2-3 kényelmi dolgot engedélyezek a serveren, akkor ugyan jókora procterheléssel (mert gyorsitófunkciók kimaradnak),de a hang, és kép minősége még midnig jobb lesz.
HRTkkel engem falnak lehetett mindig kergetni. borzasztó túrárazott dolgaik voltak, szép csomagba pakolva. 15rugós kinai dac alaplapiról jobb volt a nálam járt HRTknél.. nopersze, ha csak USBje van az embernek,akkor kényszer nagy úr.
-
Celtis
veterán
-
törölt tag
válasz mandju #23674 üzenetére
Elírás igen, 12.2 akart lenni. Win7 64bit alatt, egyszerűen felnyomtam a 12.2-re. Rengeteg beállítás hiányzik, még nem ajánlom napi használatra, számos bugot is találtam. Ment is vissza a 12-es.
(#23677) cekkk
Olvastam, hogy a hallgatózás is ment ezerrel, felmerült az 5.1 downgrade is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mandju #21602 üzenetére
a filmek 95%-nál 1db m2ts fájl a fő film, ezt az egyet kell megtartanod. Többi pedig kuka, mert nem kellenek a filmhez. Néhány filmnél előfordul, hogy több darabból áll, ilyenkor bizonyos progikkal csinálhatsz belőle akár egy mkv-t. De adott filmnél a méretéből tudsz következtetni, vagy indítsd el a legnagyobbat és nézd meg a hosszát. Ahogy nézem az említett anyag pont több darabból áll.
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz mandju #21596 üzenetére
A BDhez sup felirat kell míg amit te gondolom letöltöttél srt amit tudsz csinálni, hogy átteszed mkv konténerbe és ott hozzá adod a feliratot a programmal. Fentebb írtak pár programot amivel meglehet ezt csinálni. De lehet nem is lesz jó és csúszni fog, mert nem a BDhez készült.
Tamoo
Hagy a francba és vágd ki Egyébként az nem megoldás, hogy amikor filmezni akarsz akkor kikapcsolod a gépet majd újra indítod de úgy, hogy a minitor nincs bekapcsolva majd ha meg gépezni akarsz akkor kikapcsolod és újra ugyan ezt megcsinálod csak akkor az avr-t és a TV-t nem kapcsolod be Macera az biztos, de hirtelen nincs jobb ötletem. -
dabadab
titán
válasz mandju #20619 üzenetére
Ez XBMC 11, a mostani OE-kben XBMC 12 van, abban jelent meg egyaltalan a HD hangok tamogatasa, ott valahogy igy nez ki ez.
DRM is theft
-
cekkk
veterán
válasz mandju #20614 üzenetére
Hát ha azt mondod, hogy a DTS core és a DTS-HD között hallasz azt elhiszem, de hogy a LPCM és DTS-HD
között igen azt már fenntartásokkal kezelem.De úgy használd, hogy teljesen elégedett legyél, ha neked úgy megnyugtató akkor úgy.
Házimozis topikba ne kérdezd meg mert jönnek a denevérekén véltem hallani és látni különbséget
Na szóval akkor pontosan mi között láttál különbséget, és pontosan mi között hallottál?
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz mandju #20610 üzenetére
Szerintem te nem tudod, hogy mi az az LPCM. Az LPCM meg a DTS-HD MA olyan viszonyban all egymassal, mint a WAV meg a FLAC: mindketto ugyanazt az informaciot tartalmazza, csak az LPCM tomoritetlen, a DTS-HD MA-n meg vesztesegmentesen tomoritett. Abszolut semmit nem szamit, hogy melyiket hasznalod.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz mandju #20608 üzenetére
En nem ertem ezt a szenvedest. LPCM-et minden platform tud (E350 is, Linux alatt is), XBMC gond nelkul kicsomagolja a DTS-HD-t meg a TrueHD-t is, innentol kezdve egeszen egyszeruen nem latom ertelmet azon problemazni, hogy a tomoritett bitfolyamot ki lehet-e kuldeni.
DRM is theft
-
cekkk
veterán
-
zsigus
őstag
válasz mandju #20443 üzenetére
Nem tudom... Elvileg a HD audio támogatás csak az XBMC 12-vel fog tudtommal megjelenni, mert korábban az Eden-ben nem volt (gyárilag), csak egy patch-el lehetett elérni ha jól emlékszem.
Az OE 3.0 pedig még nem végleges... tehát tökéletes támogatás majd csak a véglegesben lesz (gondolom).
Azt pedig ne kérdezd, hogy az újabb (RC) verzióknál miért nincs benne ez a lehetőség, mert az OE 3.0-ában a változáslistán rajta van (kiemelve) a HD hangsávok támogatása, tehát benne kellene lennie.
Driver szinten biztos támogatott szerintem, mert akkor a Fusion RC2-ben sem lenne benne ez a lehetőség. Az RC2-ben sem működött neked?
[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
válasz mandju #20424 üzenetére
SSD optimalizációt én is végigtoltam, bár win8 alatt a win7-es optimalizációk nagy része alapból be van kapcsolva. A másik felét meg a Samsung SSD magix-e vagy mi a neve beállította nekem. Szóval max 1-2 apróságot állítgattam utólag. Pl virtuál memória és pár szerviz kikapcsolása.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz mandju #20336 üzenetére
Válaszolok magamnak. Az openelec rc4-ben az amd nem támogatott dts-hd true-hd fronton. Remélem a véglegesre ezt sikerül megoldani, mert egyébként jó a cucc...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
zsigus
őstag
válasz mandju #20185 üzenetére
Akkor sajnos nem tudom mi lehet. Nekem nem MCE kompatibilis a táv/infra, hanem ilyen.
De próbálj meg esetleg más beállítást a harmony-n... Itt valami olyasmit írnak, hogy a Philips eHome opciót kell kiválasztani a szoftverben.
canniball: A zenékkel még nem próbálkoztam, szóval nem igazán tudok ezzel kapcsolatban segíteni. Viszont ha a főképernyőn nyomok egy ESC-et akkor semmi nem történik nekem, szóval ott valami más lehetett a gond.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
válasz mandju #20182 üzenetére
Megpróbáltam az eredeti xml-lel, de így sem működik. Viszont van egy érintőkijelzőm a ki és bekapcsolásra, az viszont működik... nem értem. Nem lehet, hogy a harmony szoftverében kellene a vevőhöz valami mást kiválasztani? Most microsoft mce keyboard van kiválasztva. Az xbmc menüjében is bejelöltem, hogy a távirányító billentyűzet parancsokat továbbít...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
zsigus
őstag
válasz mandju #20178 üzenetére
Furcsa... Itt azt írják, hogy plug&play működik rendesen. Az OE fórumon olvastam, hogy USB 3.0-ás portra dugva nem megy, 2.0-ásra dugva viszont igen.
Nem módosítottad az xml fájlt? Ha igen, próbáld meg visszaállítani az eredetit (pár hozzászólással korábban linkeltem), mert lehet, hogy hibás a fájl, és ezért nem reagál semmire.
Peak: A vinyó volt IDE. Indításkor felvillant a zöld LED az adapterben, de egy idő után elaludt. Valami kompatibilitási gond lehetett szerintem...
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz mandju #19509 üzenetére
Felraktam pár skint és egy gyors teszt után a Transparency messze viszi a pálmát.
Én nem arra akarom használni a skint, hogy szerkesztgessem, hanem, hogy szép legyen és kényelmes.
A Transparency trükkje, hogy a filmek böngészése közben néhány másodpercig a teljes fanart képet látod, és csak utána úszik be rá a tartalom.
Tehát a képeket böngészed, és ha megfog, akkor megnézed a tartalmat. Nem tudok más skint, amiben így látszik a fanart. -
zsigus
őstag
válasz mandju #19511 üzenetére
Jó lenne, le is lett fordítva annak idején (slashing és én dolgoztunk rajta), de a betűtípus nem tartalmaz ŐŰ stb. betűket, ezért nem is írja ki őket. Sajna így nem sok értelme van a fordításnak...
Én is Nox-ot használok (meg szerintem még sokan mások is), eddig ez vállt be a legjobban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest