Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
okiman
üzenetére
"Az itt hozzászólók 99%-a mereven elutasít minden más lejátszó software-t."
Mereven elutasit?... En ilyet nem lattam. Az mondjuk teny, hogy az XBMC eleg nepszeru, raadasul nem veletlenul, de nem lattam olyat, hogy vasvillaval kergettek volna el valakit, akinek pl. a MediaPortal tetszik.
Sot, meg is lehet vitatni az egyes HTPC szoftverek elonyeit meg hatranyait, de mondjuk azt se lattam, hogy barki felvetett volna ilyet.(#23678) mandju: Debian meg OpenElec.
-
slashing
senior tag
válasz
okiman
üzenetére
Nincs is igazából nagyon alternatíva aki kis időbefektetéssel akar egy jól működő htpc-t és itt a lényeg a HTPC szón van! A HTPC tulajdonképpen egy házimozis számítógép, amit kimondottan szórakozásra használnak egy célirányos szoftverrel, nem pedig egy desktop gép egy mpc-hc lejátszóval és total commanderrel.
Aki idegenkedik az xmbc-től annak olyan alternatívái vannak mint a windows media center, ezt kb. senkinek nem ajánlanám csak akinek semmilyen igénye nincsen csak hogy lássa a kiválasztott fájlokat amiket lejátszhat, ha már kicsit is pofásra akarja csinálni az nagyon macerás. Aztán van a Plex ami talán a második legjobb célirányos szoftver de véleményem szerint macerásabb mint az xbmc. Aztán van még a Media Portal amivel ugyan azt el lehet érni mint a fenti kettővel, de és ezt most komolyan mondom ( én aki otthonosan mozog a informatikában és nem ijed meg az új programoktól és azok megismerésétől ) 1 nap alatt nem jöttem rá hogyan is kéne rendesen működésre bírni olyan össze vissza vannak a beállítások az információkat lehúzos részek stb... hogy nem is erőltettem, a többi szoftver mert van még vagy 5 mind egyszerű mint egy faék.
Mondom még 1x a lejátszó szoftver nem egyenlő egy HTPC-vel semmilyen tekintetben de főleg nem élményben ami a fő szempont egy Házimozi rendszernél.
-
canniball
nagyúr
válasz
okiman
üzenetére
Valóban legtöbbünk XBMC-t használ (és így nyilván ezt ajánljuk mert adott esetben ebben tudunk segíteni), de "merev elutasításra" én senki részéről nem emlékszem.
A kolléga postjával pedig nem az a probléma hogy az XBMC nem tetszik neki, hanem hogy a HTPC létjogosultságát kérdezi meg. És pont ebben a topikban...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Sony MHC-V43D Aktív hangfal, party hangszóró
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő