- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoda12
aktív tag
Újra van egy üresedés nálunk, ha érdekel valakit.
Nemdohányzó 4. albérlőtársat keresünk XI. kerületben (Etele út 1). A lakás 52m2-es, bútorozott, van hűtő, mikro, mosógép, 80/25-ös net. ELTE TTK,IK és BME 15 perc alatt elérhető, kelenföldi pu szintén 15 perc, áruház a szomszéd épületben. Júliustól költözhető, 15 000 + rezsi (általában összesen 25 000) egy hónapra. Két havi kaució szükséges.
Érdeklődni: gygqabi@inf.elte.hu -
deathowl
csendes tag
Valaki lenne olyan angyon kedves hogy vet 1 pillantást a még erősen gyúrás alatt álló twitterkliensemre? Megköszönném :-D
http://deathowlz.ath.cx/dt oldalon elérhető. Az about menüpontra kattintva. Ez egyébként 1 webfejl 1 beadandó oldal-
Jelenleg minden twitter feature implementálva. VS2010-el készült .Net 4-re. Vizsgák között készül a WPF-es eyecandy Gui.Egyébiránt gólya vagyok. PGT tényleg eszeveszettül jó volt. És megbuktam analból :-(.
-
andben
csendes tag
Egyébként MSC-n szoftvertechnológián tud vki sávot (blokkot?/modult?) ajánlani?
http://www.inf.elte.hu/karunkrol/oktatas/tantervek/Tantervihalok/PTI_MSc_szofttech_esti.pdf
Asszem úgy van h van két kötelező :S0 és S1 és a maradék 4-ből kell választani 2-őt asszem:
S2- programozási nyelvek (funkc programozás, eiffel, prog nyelvek, c++ haladó)
Ez biztosan választom!S3-intelligens rendszerek (MI továbbgondolása)
Ez biztosan érdekes, de kicsit túl elméleti. Sztem ez akkor jó ha vki komolyan gondolja és megy tovább phd-ra (?)S4-osztott rendszerek továbbgondolása!; oszt.r. analízis; j2ee nagyfeladat ; előadó-Kozsik
ez az egyik jelölt a java miattS5- szoftvertechnológia spec esetei:
formális módszerek; logikai programozás (prolog: pkata) sw minőségi aspektusa
Na igazából az S2-t biztosan és az S4 és S5 közül kellene egyet választani. Az S5 pkata miatt meggondolandó.... Bár a form módzserek biztos h érdekes valószínűleg inkább az S4 lenne a jobb a java miatt!
Választ köszönöm!
-
andben
csendes tag
Kösz szépen a választ!
A bizottságnak utánanézek akkor, sztem biztos h fontos az is, mert lehet h az általa tanított tárgyakból feltehet 1-1 kérdést!Hát szűk 2 hetünk van rá végülis tényleg vannak olyan tárgyak, amik kevésbé mentek jól akkor azokat kell átnézni jobban! A diplomám az algoritmusok+java azok jól mentek/mennek hálistennek!
Igen tényleg ezt a beszélgetés+rálátást akarják megnézni a tanárnő szerint is!A felvételitől tényleg kevésbé tartok, mert addigra már vmi csak van a kezedben meg ott azért lehet tárgyat választani!
-
bbazsy
őstag
hmm. bizottságot egészen biztosan Te választasz, szóval mára már tisztába kéne lenni azzal, hogy ki lesz. nem ? vagy estiseknél nem így van ?
mind1, ha nem tudod, akkor TO megmondja a 3 ember nevét, akinél felelni fogsz.bizonyításokat élből felejtsd el, senkit nem fog érdekelni, hogy milyen ügyes és okos vagy
ha van könnyű, akkor esetleg, de záróvizsga lényege szerintem, hogy átnézd amit eddig tanultál. nyilván itt előjönnek azok a tárgyak, amikből végigpuskáztad a vizsgákat, azokkal lesznek gondok
2 hét elég, mi is ennyi idő alatt csináltuk. (2 hét szakdoli írás vizsgákkal, 2 hét záróvizsgára).
nem tudom mit mondtak, de szinte egészen biztos, hogy tételt _fogsz kapni_. és az meg 80%, h olyan témában, amilyenben a szakdolid írtad. akkor van gáz, ha előtted azt már megkapták, akkor bizony random megy a tételosztás...
de általában jófejek, itt már nem szivatásról szól a dolog. nyilván meg kell tudni szólalni, de onnantól elvileg sima. én konkrétan ebédszünet után vizsgáztam, legalább a felénél csak 1 tanár volt bent, nem akartuk a többieket megvárnifelvételi meg semmi, az kisujj. annyi a gond vele, hogy 0 felkészülési idő van, tehát vagy tudod skillből amit kérdeznek, vagy így jártál. azért vannak ott is elég nagy választható tárgyak, be tudnak kérdezni. de általában amit észrevettem, hogy a szép/hasznos dolgokra kíváncsiak...
ha van még kérdésed, nyugodtan...
-
andben
csendes tag
Hát parázunk rendesen mindannyian...! És senki nem tud semmit. Max. azt h valószínű Hunyadvári lesz a felelős, tehát a form. nyelveket extra át kell nézni... Ezt is hol lehet tutira tudni h ki aznap a záróvizsgafelelős?
Én speciel voltam már záróvizsgán más egyetemen, ami 3 tárgy volt. Itt a záróvizsga tételsor gyakorlatilag az ÖSSZES EDDIGI tárgyból szemezget témákat....
Itt:
http://www.inf.elte.hu/karunkrol/szervezet/dekanihivatal/to/szigorlat_nagyprogram_zarovizsga/Zrvizsga/PTIBSc_zv_tetelek.pdf
Pl. itt kapunk 2 tételt és végig mondjuk? És ha mondjuk olyan tanár nincs bent aki ért a diff. egyenletekhez akkor azt nem kapom...?Szal egy kicsit sok tekintve h van még vizsgánk, diplomát is kell még írni illetve van még msc felvételi! Szal lesz rá kb 1,5-2 hetünk... Elég-e vajon?
ÉRdekes még az MSc felvételitől sem parázok annyire mert tudom h ott legalább lehet választani a tárgyak közül...
A diploma felelős tanár nyugtatgatott h nem fogják annyira komolyan venni ha pl. nem tudod a Cauchy tétel bizonyítását pontosan, inkább a rálátást nézik! Persze neki könnyű...
Szal a kérdés az h menniyre veszik komolyan? Mert az anyag hatalmas ha ezt mind meg kell tanulni az nagyon sok...!
-
peterszky
őstag
Modellek és algoritmusok
Előadó: Simon Péter Dr.Na, ez fincsi lesz
-
andben
csendes tag
Hello!
Most diplomáznánk BSC-n(esti proginfo) és mennénk tovább Msc-re. Az a baj h senki nem tud semmit h mennyire nehéz a záróvizsga, a védés és a felvételi. Vki túljutott már ezeken és tud róluk mondani vmit? -
peterszky
őstag
http://proginf.org/download.php - itt elvileg van egy-kettő.
-
Immy
őstag
HI
Üdvözlöm az Urakat!
Formális nyelvekhez merre találhatók előző évi vizsgák? (Hunyadvári)
Köszönöm előre is válaszukat.
Immy
-
angila
csendes tag
legyszi ha tudtok valaszoljatok nagyon fontos lenne. koszi!
-
angila
csendes tag
sziasztok!
kerlek segitsetek!
en angliaban jarok egyetemre, a szak megnevezese: Software Engineering (BSc kepzes)
azt tapasztaltam sajnos, hogy azonkivul hogy keves oraszam/ tantargy van (kb. 15 ora hetente, 4 tantargy per felev)
keves matek van es sztem ami van az se az igazi. tehat arra kernelek titeket, hogy felsorolnam a targyakat leirasukkal, sajna csak angolul tudom
mert kb felenek nem talaltam a magyar megfelelojet es legyszi mondjatok meg mit gondoltok. Keves, gyenge, felesleges? most fejezem be
az elso evet es ha nem erdemes nem akarok elpazarolni meg legalabb kettot. tehat ne kimeljetek, nem akarok hazudni magamnak.
tantargyak:
math & statistics for computing students :Elements of Set Theory. The Concept of a Function. The Elementary Functions (polynomials, log, exp & sin, cosine functions)
Matrix Algebra. Propositional Logic
Introduction to Differential Calculus. Introduction to Integration
Discrete Probability (Rules of probability, Probability trees, Conditional Probability)
Descriptive Statisticsmathematics and algorithmics:
Further Differentiation: Chain, Product and Quotient Rules and Partial Differentiation applied to polynomials and trig functions.
Probability - Bayes' Theorem. The Normal Distribution.
Introduction to Predicate Calculus - Quantifiers and basic deduction.
2 and 3 Dimensional vectors - Arithmetic, magnitude and scalar product.
Complex Numbers - basic arithmetic in rectangular and polar representations - Argand diagrams.
Algorithmics: Time and Storage complexity - Big O notation - Complexity classes.
Algorithm Paradigms: Divide and Conquer, Greedy Algorithms, Dynamic Programming.probability and statistics:
Probability rules and Bayes' Theorem.
Standard statistical distributions such as Binomial, Poisson, Normal and Exponential.
Model univariate and bivariate random variables using appropriate probability distributions.
Estimation and hypothesis testing including goodness of fit.mathematics application and software
Fractal simulations. Queuing simulations. Coding and compression.
Symbolic and Numerical Differentiation (including its finite differences form for discrete functions).
Symbolic and Numerical Integration (including its summation form for discrete functions).
2 and 3 D Geometric Modelling: Conics and Quadrics in Cartesian and Parametric Forms. Line-line intersection, line-plane intersection.
Differentiation applied to geometry modelling. Splines.mathematical modelling
Modelling methodology and the modelling process.
Deterministic and stochastic models.
Simulation modelling.
Modelling with differential equations.
Use of a computer algebra package.
Effect of step length on accuracy in numerical solutions.remelem legalabb a naggyat ertitek, kerlek ne kimeljetek
koszonom a segitseget, ha barmi erdekelne az angol felsooktatassal kapcsolatban irjatok, megprobalok valoszolni
koszi megegyszer -
bbazsy
őstag
mi ujsag otthon ?
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #4866 üzenetére
rossz érzésed van.
nincs átnyomva semmi, csak megy az egész a tökéletes semmilyenképzés(más szót akartam használni..) felé szvsz.3-4 év alatt kb akkorát esett a szint, hogy hihetetlen.
miért is kell mindenáron mindenkinek diplomát adni ? -
bbazsy
őstag
válasz
Brainwashed2 #4871 üzenetére
felesleges, ugyanolyan szar, mint az elte guest
-
lejapoint
csendes tag
válasz
Brainwashed2 #4871 üzenetére
http://iig.elte.hu/szolgaltatas/wifi
hajrá
-
Brainwashed2
tag
Hello!
Nem is tudtam, hogy ilyen topic is létezik...
Az lenne kérdésem, hogy még valamikor a mentorunk említett, hogy az ELTE IKn van egy jelszavas wifi, amit el lehet majd érni, ha regisztrálunk vlhol. Valaki tud erről valamit?
-
lejapoint
csendes tag
válasz
Honkydoo #4840 üzenetére
Esti progmat már nem létezik, csak esti proginf.. a tandij meg kb átlag 200eFt... lehet mellette dolgozni, de jó, ha az embernek megfelelő természetetudományos alapképzettésge van, mert akkor nem bukdácsolja végig és időben végez és nem megy el tul sok százezre feleslegesen... tehát ha matekbol, algoritmusokbol nem vagy jo, akkor csak gazdagon vágjál bele
-
lejapoint
csendes tag
Most látom, h régebben reagáltál, amikor írtam, h nem kell estire diploma..erre írtad:
Akkor esetleg le is írhatnád, hogy esti egyetemi végzettséget adó képzésnek milyen feltételei vannak. De ha meg nincs előfeltétel, akkor elég érdekes, hogy egyenértékű egy nappalis diplomával
Elmagyaráznád, hogy mi ebben az érdekes? Kevesebb óránk van, tehát többet kell egyénileg készülni, akkor miért lenne nem egyenértékű? Az én képzésem eleve 1 évvel tovább tart, mint a nappalis...persze manapság már van 3 éves estis képzés is, de az nem progmat, hanem proginf... szóval miért érdekes az egyenértékűség?
Amugy ugyanaz az elofeltetele mint a nappalisnak...érettségi
-
peterszky
őstag
válasz
nickwearby #4866 üzenetére
Ja, már itt lenne az ideje elvégezni
-
nickwearby
tag
válasz
peterszky #4864 üzenetére
Te is most csinálod a bevmat 2-őt?
Én végigröhögtem Farkas előadását.
Ha analízis 1-re gondolsz, akkor szerintem csak az első előadás volt ilyen lightos,
a többi 'normális' lesz.
Bár ki tudja :S
Én is néztem egyet, hogy mi ez, rossz helyre ültem be és linalg előadás van.?.....
De hogy őszinte legyek, nem bánom.Van egy olyan halvány sejtésem, hogy jó adag tananyagot átnyomnak az Msc képzésbe, hogy minél többen jelentkezzenek rá.
-
Szirti
tag
Üdv!
Másfél félév után a levelezős általános rendszergazdáról van tapasztalatom. A programozási alapismeretek az bevprog light. Nálunk Zsakó tartja. A Számítógépes alapismeretek az bash a 2. félév powershell. Nálunk Illés tartja. A unix/windóz rendszererdmin az vmvare+ubiszerver most meg virtualpc+2008core. Maci tartja. A webfejlesztés az 1:1 ben megegyezik a bsc/nappali képzésben speciként felvehetővel. html php js ajax alapok Andor/Illés. A jogi meg gazdasági filler, vendégelőadóval. Angol nincs. Ha van kérdés azt inkább pmben, azt nézem, a topikot kevésbé.
Jah, meg analt eléggé lebutították megint a legújabb BSc-n... Uram Isten a végén még elvégzem
-
dni
őstag
Sziasztok!
Jár valaki közületek az általános rendszergazda felsőfokú szakképzésre: Érdemes belevágni? Van valakinek bármilyen jellegű tapasztalata?
Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Mawyx
őstag
Daiki Tennóról tud vki vmit?
-
krmk
csendes tag
Neuwirth Istvánról tud vki vmit?
-
proof88
addikt
válasz
nickwearby #4851 üzenetére
Nekem egy tavaszi félévben volt 3D-grafika specim vele, 2 havernak még Assembly is mellé. A 3D-grafika keddenként volt délután, és fél óracsúszással utána az Assembly. Volt olyan, hogy nem jött el 3D-re. Kerestük, de nem találtuk. Volt amikor zsinórban 4-szer nem volt óra, és emailre sem reagált!!! Volt amikor írta, hogy elnézést kér, legközelebb lesz, aztán mégsem volt.
Sőt olyan is volt, hogy 5 perces volt a 3Dgraf, mert mondta hogy el kell mennie, de az Assembly meg lesz tartva... hát haverok mesélték, ott vártak rá, és nem lett megtartva.
Egyébként jól magyaráz meg jófej. Meg szerintem amikor ez volt, kicsit nehezebb volt az élete, talán meghalt valakije. De úgy tudom más félévben is csinált ilyen "nem tartom meg az órákat" dolgot.
-
nickwearby
tag
Jó óra,
Horváth László tartja, rendes,
egyszer sem tart névsorolvasást vagy katalógust.
Úgy áll hozzá, hogy mindneki azért veszi fel, mert érdekli a dolog.2 vagy 3 beadandóra lehet számítani,
ezeket te választhatod ki egy-egy feladatsorból,
legtöbbje programozási feladat,
de 1-2 olyan is van, ami sima írásos dolgozat.Nagy vonalakban komplex számokkal kapcsolatos a téma,
de nem akkora mélységben, az órákon a programozás oldala a hangsúlyos.Könnyen lehet teljesíteni.
Ja az órákra érdemes bejárni, mert a feladatsorok ott kerülnek kiosztásra.
És lelkileg nem árt felkészülni, hogy sok óra nem lesz megtartva az egyéb elfoglaltságai miatt
Bár hátha a tavaszi féléve nem lesz olyan zűrös -
Mawyx
őstag
Nem tudok úszni.
És én tudom mit birok. A kötelező tesiből semmit. Első félévben próbáltam és hidd el, nem akartam otthagyni az órát, mindenki előtt megszégyenülve potyogó könnyekkel belegondolva, hogy rajtam röhögnek kisétálni a teremből, de úgy éreztem megfulladok. Gyenge vagyok, nem birom és nonszensz, hogy emiatt ne kapjak diplomát. Viszek orvosi igazolást, el kell hogy fogadják, ha vki nem alkalmas rá, akkor nem alkalmas. -
hif52
újonc
Sziasztok!
Meg tudná mondani hogy a Fraktálok világa nevű speci tantárgy mennyire nehéz?
Esetleg van olyan aki megcsinálta?köszi
-
Mawyx
őstag
Hogy rohadnának meg, eltörölték a kötelező tesit, de nekünk még kötelező 2félévnyi
Beledöglök
Tudtok olyan tanárt, aki elfogad orvosi igazolást?
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4843 üzenetére
van, sőt ami tök szimpi volt, hogy öltözőbe lépés előtt le kell venni cipőt
ilyet nem láttam még én sem.
kapsz kulcsot, csak vigyél 500 HUF -t, mert asszem annyi a kaukciója (nálam nem volt, néni jófej volt elsőre).
amúgy meg tényleg teljesen rendben van, csak nézd meg a honlapon, hogy mikor vannak edzések (xls fájl), nehogy akkor menj!
-
skoda12
aktív tag
Balázs a következő félévet a franciáknál tölti. Campona mellettibe fogok járni akkor. Cuccokat hová tudom tenni? Van kulcsrazárható szekrény vagy őrzik az öltözőt? Tudom hülye kérdés, de eddig csak a szülővárosom uszodájában jártam, az ottani állapotok meg ... Szóval eléggé figyelni kellett mikor nyúlnak le valamit.
-
Mawyx
őstag
Most jött üzenet, nincs meg a Logika és számelm előfeltételem, törölni fogják a tárgyfelvételem. De csodás
Most kihez menjek? TO-s azt mondja majd ő nem tud vele mit kezdeni, etr-esek meg engedély nélkül nem vehetik fel nekem, bár meg tudnák csinálni. Tanárt kell megkeresni, hogy sürgősen csináljunk vmit, írjunk papírt, aztán go etr-esek. Tavaly nem volt gond a felvétellel csak a teljesítéssel
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4839 üzenetére
menj le kondorosiba. 560 körül jön (jött) ki a bérlet és az jó.
vagy ha jobbat akarsz, akkor 520 körül campona mellett (ne nyafogj, 114es hamar odavisz, én is inkább oda jártam, jobb annyival). (nem jut eszembe a neve. hógolyó, hófóka.. keress rá kerület szerint!)BME uszoda fosszar (ami nem is lenne gond), de fél év ilyen 36k körül volt.
van még a mányoki, de az ELTEs kedvezménnyel is 900, pedig jó (és kezdetben 300 volt). viszont ha van ismerősöd Eötvös -ben (és tudom, hogy van), akkor nekik van ingyen bérletük amivel be tud vinni. győzd meg a Balázst és menjetek.gellért és a többi XI. kerületi fos, én végigjártam, hidd el. van még a vituki IX. -ben, de az fedetlen, ha nem bírod a hideget, akkor ne. ill van egy aaa IX. ker ELTEvel pont szembeni utcában, csak arórl kiderült, h inkább ilyen gyógy izé, úszni nem lehet.
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
Most szeretnék jelentkezni az ELTE progmat képzésére, de mellette dolgozni is szeretnék, így a nappali képzés kiesett.
Marad az esti/levelező.
Ezzel kapcsolatba van valakinek tapasztalata?
Mennyi a tandíj? Lehet mellette dolgozni? Elég ha csak hétvégén tanul az ember? -
skoda12
aktív tag
Bp-n melyik uszodát ajánlanátok? Preferáltan xi. kerületben keresek. Hétköznap délben kb hányan használhatják az úszómedencéket, lenne szabad hely?
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4837 üzenetére
Oh, baszod!
Hát akkor újrafelvételi. Valszeg sok tárgyad elfogadnak majd és nem kell újra megcsinálni, csak lepapírozni őket sorban, kérvény-aláírás, kérvény-aláírás...
Elég szemétség, hogy limit van hányszor lehet felvenni. Nekem tavasszal megint lesz egy 3.felvétel, ami most sikerült, annak van 2.féléve is -
proof88
addikt
Újrafelvételi. Persze megkérdezem majd TO-n, de elvileg rendesen újrafelvételizni kell. Kár ez a papírmunka, mert láttam valahol úgy megy, hogy fél évre szünetel a jogviszony ilyen esetben, majd visszaállítják és lehet folytatni.
4. felvétel volt. Jó vagyok, mi?Csak már beletörődtem, hogy újrafelvételizek.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #4835 üzenetére
Nálam is volt, hogy elbohóckodtam a tárgyfelvételeket. Nem bohóckodás volt, csak amikor már láttam, hogy ennyi nem fér bele a félévbe, akkor ugye nem lehetett már lejelntkezni, pedig amíg el se kezdődnek az órák, honnan tudná az ember előre, hogy melyik tárgy mennyi erőfeszítést igényel?
És akkor most mi lesz? Újrafelvételi? Hogy hogy megy azt kb a TO se tudja sztem, mindig mást mondanak, de mindenképp ott kérdezd meg, hátha vki mégis vágja kivételesen hogy mi a pontos ügymenet.
Ja, de még egy 4.dékáni tárgyfelvételt kérvényezhetsz. -
proof88
addikt
válasz
nickwearby #4834 üzenetére
Leadott papír a nyilatkozattal, mármint amire beírom, hogy hányadik tárgyfelvételem volt? Ilyet már kitöltöttem szerintem legalább kettőt. Nálunk már 1 éve minimum van.
Az ETR meg nekem mindig is ellenőrizte az előfeltételt.Amúgy mindegy, már tudom mit csinálok a félév alatt, aztán majd remélem tisztességesebben fogom végezni a munkám az egyetemen. Elegem volt már ebből a jogviszonyból, túl csúnya volt meg minden, rossz jegyek, nem hozzám illő.
Majd a következőnél olyan szinten fogok tanulni, hogy a tanárok majd könyörögni fognak, hogy tartsak én is órákat
.
Mawyx: ááá nem tudtam rendes ütemben haladni a tanulással, a végére meg már nem is tudtam újat tanulni, mert nem fogott az agyam. De így jár az ember, ha elcseszi rengeteg napját hülyeségekkel, aztán utolsó napon nyávog, hogy jajj tanulni kéne ... pff. Igazából egyébként ez volt a 3. vizsga próbálkozásom. Első félévben eljátszottam kettőt. Többi félévben felvettem a tantárgyat, hogy majd megcsinálom, de nem foglalkoztam vele semmit. Ez volt most a 3. próbálkozás, amikor tényleg készültem is, csak éppen utolsó pillanatban.
Nem mentem be, felesleges lett volna.
-
nickwearby
tag
válasz
proof88 #4829 üzenetére
Leadott papír a nyilatkozattal csak ettől a félévtől van.
A többi előadót nem ismerem, de ha 2008-as vagy, akkor az előadód át fogja nézni az indexedet leadáskor, és valószínűleg észreveszi, hogy már 3. tárgyfelvétel.
Ez az egyik,
a másik, hogy az ETR is okosodik,
a most tavaszi tárgyfelvételnél pl. már ellenőrzi az előfeltételt is :SEmiatt valószínű, hogy a tárgyfelvételek számát is előbb-utóbb regisztrálni fogja...
Eljárás semmi nincs, egyszerűen egy értesítő levél,
és az, hogy az ETR-t nem tudod használni a továbbiakban. -
krmk
csendes tag
Köszi szépen, ha ő jó akkor valszeg ő lesz, mert így 2 óra lyukasórát megspórolok.
-
proof88
addikt
Tegyük fel, hogy az egyetem megszünteti a hallgatói jogviszonyomat.
Mert 4. felvételre sem sikerül egy tárgy. Milyen gyorsan veszik ezt észre, egyből megszüntetik-e, ill. megint ugyanúgy kell felvételiznem, mintha most jöttem volna középsuliból?
Ösztöndíjamat megkapom azért az őszi félévért?
Vagy szerintetek meg lehet úszni, hogy nem veszik észre egyből, és egy kis szerencsével akár megtörténhet, hogy eltörlik ezt a 3 tárgyfelvételes dolgot, mert szó már volt róla?
Megtörténhet, hogy félév közepén veszik észre, és akkor szüntetik meg? Vagy ezek félévek előtt történnek? -
proof88
addikt
Szerintetek meg lehet tanulni 20 tételt bizonyítással, ha most elkezdem és nem alszom éjjel? Reggel 7-ig kéne megtanulni őket. Az 10 óra. De mivel kis szüneteket is kell tartani, hogy a rövidtávú memóriának legyen ideje beírni a hosszú távú memóriába a bizonyításokat. Azt olyankor csinálja, ha nem foglalkozunk az anyaggal. Nem gondolunk semmire, vagy teljesen másra gondolunk, kikapcsolódunk, relaxálunk, stb. Mondjuk 2 bizonyításonként 15 perc szünet. Akkor összesen 10 szünet lesz, az 2,5 óra. Tehát tanulásra marad 7,5 óra. De kéne még 1 óra tanulni még defeket is. Tehát bizonyításokra marad 6,5 óra. Úgyhogy kb 19 percem lesz 1 tételre. Na jó, ez legyen kereken 20 perc.
Tehát 21:00-tól 21:40-ig 2 tétel. Szünet.
21:55-22:35 2 tétel. Szünet.
22:50-23:30 2 tétel. Szünet.
23:45-0:25 2 tétel. Szünet.
0:40-1:20 2 tétel. Szünet.
Mondjuk legyen most az 1 órás def tanulás. Szünet. Utána megint a bizonyítások:
2:50-3:30 2 tétel. Szünet.
3:45-4:25 2 tétel. Szünet.
4:40-5:20 2 tétel. Szünet.
5:35-6:15 2 tétel. Szünet.
6:30-7:10 2 tétel. Kész.Aztán következő akadály: utóvizsgázhatok-e ........ ugyanis nincs 1-esem sajnos. Akartam, de elaludtam, ezért nem mentem be beíratni. Mailen meg nem elérhető. Tehát azért ETR-ben fel vagyok jelentkezve vizsgára, csak nem erre az UV-ra, mivel 1-es hiányában nem jelentkezhettem fel. A tanár nevét nem mondom el, remélem megengedi.
Ha megengedi, akkor következő akadály: olyat kell-e majd bizonyítani, amit meg is tanultam?
Hajjajj... tiszta szégyen. -
Mawyx
őstag
Nincs java meghirdetve, fuck
-
krmk
csendes tag
Sziasztok!
Valaki Kósa Balázsról tud vmit? (Adatbázisok) Vagy kinél érdemes azt? (ő lenne a legjobb időpontban, de akár Nikovits is szóba jöhet, csak ő rosszabbkor van)
Esetleg java alkalmazásokból Kitlei, Zaicsek, Kustra trióból ki lenne jobb?
-
Mawyx
őstag
reggel megint vizsga
-
snow.man
tag
Igen, szte-n gondoltam, mert most itt dolgozok egyetem mellett és egy 3-4 évig nem szeretnék elmenni, gyűjtöm a tapasztalatokat. Addig meg egy közgés diploma belefér. Ezt a szakot néztem, gazdálkodás és menedzsment távoktatásos formában, tehát neten van szinte minden anyag, bejárni alig kell, csak egy-két konzultációra meg vizsgázni. Még lazább, mint a levelezős, a diploma értéke pedig semmivel sem kevesebb. Itt vannak matekos meg infós alapozók, de azt be tudnám számíttatni a mostani szakomról, még egyszer azokat nem kellene megcsinálni, így a 7 féléves képzést simán meg lehetne csinálni 2 év alatt. A 7. félév szakmai gyak, de ha dolgozik valaki, akkor azt már betudják szakmai gyakorlatnak. Egy félév 160 rugó, tehát jóval 1 milla alatt megúsznám a dolgot. Meg lehet, hogy le tudnám zsírozni a céggel, hogy fizessék. Persze biztos lenne ára, pl. aláíratnak velem egy szerződést, hogy 3 évig biztos nem megyek el a cégtől, de megéri szerintem...
-
-
snow.man
tag
válasz
skoda12 #4813 üzenetére
Én is szeretek programozni, de hosszú távon az sem egy izgalmas munka, pár év után meg lehet unni azt is. Lehet, hogy te is meg fogod, ki tudja. Én pont azért szeretnék egy gazdasági végzettséget is, hogy ha már rendelkezek kellő tapasztalattal (5-10 év), akkor ha tudok, lépjek előrébb (valamilyen menedzseri poszt). Nem szeretném, ha pl. 50 évesen csak robotolnék és kódolnék a gép előtt, miközben a 30 éves főnököm osztja az észt...
-
skoda12
aktív tag
válasz
snow.man #4811 üzenetére
Én pl direkt kódernek készülök.
Nem tudom megmagyarázni, egyszerűen csak szeretem. Esetleg később programtervezés is szóba jöhet, mert érdekes, ahogy a sok apró rész összeáll egy nagy működő programmá. Különös egyébként, hogy az évfolyamomon alig van néhány hallgató, akik fejlesztőnek készülnek, továbbá azok közül is a többség inkább webes vonalon képzeli el a jövőjét.
-
Mawyx
őstag
Bukta
-
snow.man
tag
Szeretem a képfeldolgozást is, de hosszú távon megunnám.
A szoftverfejlesztő még nem olyan nagy szó szerintem.
Én sem szeretnék mindig "csicska" kódoló lenni, aki napi 8 órában robotol. Tervezek szerezni egy közgés diplomát is meló mellett, azzal talán feljebb is juthatok...
Én meg néha azt bánom, hogy nem az eltére mentem. Így van ez, a szomszéd fűje mindig zöldebb...
SSIP-ről egyelőre én is annyit tudok, amennyi a honlapon van kb., meg hogy a ceepus ösztöndíjat már elnyertem rá, tehát fizetik az utat, ottlétet, stb. -
bbazsy
őstag
válasz
snow.man #4809 üzenetére
kérdés h mit szeretsz.
lehet nagy szavakkal dobálózni, h 'szoftverfejlesztő', de amíg nem vagy _nagyon jó_ a saját területeden, addig nem lesz jó munkád. viszont ha az vagy, akkor tökmind1 mit választottál, mindig lesz helyed.. gépi (unalmas/robot/napi 8 óra gép előtt, stb) munkát meg sztem senki nem vállal szívesen, szóval...sokat mesélt a képfeldolgozós bácsi szegedről (ő is az egyik legjobb, elismerten), szóval tudom. néha azt érzem, oda kellett volna mennem. bonyelm is marhára érdekelt, ez is.. hát így jártam
SSIP -ről majd mesélhetsz, mindenképp érdekel. kevés a szabim, különben még jönnék is...
-
snow.man
tag
Képfeldolgozás tényleg nem rossz terület, nálunk szte-n számtud mellett képfeld a másik neves terület (meg persze mestint az mta-s kutatócsop miatt), az ország legjobb képfeldolgozói vannak itt. Külön képfeld szakirányt is választhatunk. Én speciel megyek a következő ilyen nyári iskolára most júliusban Kolozsvárra, biztos érdekes lesz. De nálam ez megmarad csak érdeklődés szintjén, elhelyezkedni nem ezen a területen szeretnék. Jóval szűkebb is a kereslet ilyen szakemberek iránt, mint szoftverfejlesztőkre...
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4807 üzenetére
na ez megnyugtató
én szeretnék picit elmozdulni grafika, kép/jelfeldolgozás felé. ez az a terület, ami felkeltette most nagyon az érdeklődésem (meg Ágiék dolga is, de abban még mindig nem vagyok 100% -ig biztos).
komolyan, első olyan vizsgám volt képelemzés az egyetemen, amire élvezettel tanultam. kellő (és mérsékelt) mennyiségű num/anal ismeret kell hozzá és baromira a szemem előtt van a gyakorlati haszna (pl orvosi MR, CT, .. feldolgozása).ha egy kicsit is matekos beállítottságú vagy (vagy más), akkor melegen ajánlom a grafika sáv/blokk/kitudjamileszaddigra -t.
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4804 üzenetére
bevsapot szidták, h szar ismerősök.
sap prog 1et megcsináltam Tarcsinál, csináltam SAP kurzust, sőt dolgoztam MO egyik legnagyobb SAP -os cégénél is egy kicsit..
nem fogott meg, nagyon nem...
+az ABAP is elég "érdekes".ne mozdulj már el a multik irányába, nem érdekes annyira az a világ
mod: de tippnek, "csak beadando szinten" érdekes, azt köszi, csak épp nem az én világom.
-
bbazsy
őstag
köszike. nemtom, web annyira nem izgat, esetleg még flash. mindenképp olyat veszek azért fel, ami valamennyire érdekel
php -t meg ha nem veszed fel se vesztes semmit, minden beadando kint van a honlapon, max megcsinálod magadtól ha ennyire akarod. órára én se nagyon jártam..
kozsikkal tárgyalj, elvileg van valami frankó java -s tanfolyam, amit az egyetem kifizet (vagy megállapodás van, vagy akármi). tavaly említette, csak még mi se jártunk utána.
-
skoda12
aktív tag
Tudtok olyan órát, ami van az elte-n és használható vmire, az életben drága tanfolyamon sajátítható el?
Sap kurzusokat tudnám ajánlani, ha érdekel a téma. Sap valószínűleg piacvezető marad a területén hosszú évekig, nagy pénzeket lehet vele szakítani, főleg tanácsadóként. Gyakorlatvezető említette, hogy az egyetem idén kötött az sap-val szerződést, ami azért jó, mert spéci tananyagok ingyen lesznek elérhetőek és sok új kurzus is jelenik meg, amikkel sap minősítést lehet szerezni. Kb olyat kell elképzelni, mint Java vonalon a SAI. Az új kurzusok jövőre indulnak el. Valószínűleg, mint eddig is, gyenge előfeltétel lesz a Bevezetés a SAP világába tárgy.
bbazsy: A fent említett BevSap pont olyan tárgy, hogy a félév végéig elég leadni egy beadandót. Ez általában egy esszé (kb 2000 szó), vagy kérsz a tanártól valami anyagot és azt kell angolról lefordítani magyarra (kb 20 oldal, ha jól emlékszem). Sajnos csak 1 kreditet ér.
-
Mawyx
őstag
Ez az angol könyv megvan vkinek? BME angol középfokú nyelvvizsgára készít fel. Nem szeretném megvenni, de kölcsönbe jóljönne, már kaptuk belőle házit.
Peti! Még nálam van vmi könyved vagy 3db, februárban visszaadom már, itt van vagy egy éve
Régi infó tankönyv, kellett tankönyvfejezetet írnunk asszem, ahhoz kellett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest