- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
nickwearby #3497 üzenetére
Attól, hogy paranoiás vagy, még nem biztos, hogy nem követnek :]
-
nickwearby
tag
válasz
Tele von Zsinór #3492 üzenetére
Persze, hogy berakom
Még nem néztem meg azóta, hogy jött-e válasz.
-
nickwearby
tag
Ja, külön kellett regelnem ezzel a nickkel.
Minden szarra ilyen néven regelek (torrent, satöbbi),
már bánom, hogy ide nem találtam ki valami új nevet...Az internet kissé üldözési mániássá tesz,
de még az a jobbik eset, ha csak azt hiszem, hogy megfigyelnek.edit:
én meg alulról olvasom az új postokat -
Mawyx
őstag
válasz
sghc_toma #3493 üzenetére
Felraktam, pár nap és kiderül.
Tök más: Lehet olyat, hogy csak egy domain nevet veszek meg pl www.mawyx.hu, de tárhelyet nem veszek hozzá, hanem van egy linux szerverem és arra töltök fel egy weboldalt és beírom a www.mawyx.hu címet, akkor látható a weboldal? Legolcsóbb tárhellyel is drága, de csak a domain van ahol egy ezres összesen, annyit megérne (nem mawyx.hu-t akarom, csak hogy ne vmi izét kelljen most a mondandómba behelyettesíteni...)
Mennyire bonyolult dolog ez, mi kell hozzá, gondolom nem egyszerű beállítgatni a szervert, hogy tudjon ilyet. -
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #3436 üzenetére
látom csak megszülted a kérést levlistre
#2, lassú vagyok.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
No, csak megkérdezted levlisten
ha kapsz választ, belinkelhetnéd ide, kíváncsivá tettél.
-
Mawyx
őstag
válasz
peterszky #3486 üzenetére
Ledöglött a gép, inkább elmentem sétálni.
Ismét előjött a nemrég említett és elvileg lekezelt képernyős hiba [link] és a játék sem indítható, libgdk-win32-2.0-0.dll nem található, telepítse újra a játékot, az megoldhatja a hibát, ez megtörtént, de nem indult és utána meg le is döglött.
-
peterszky
őstag
Hunyadi hadai és Pro Libertate
Mindkettő hasonló (ugyanaz), mint az 1848, csak más a téma.
-
Mawyx
őstag
Hát, gyerekek, ezt a kérdést kicsit elbagatelizáltuk, gondoltam csak találok egy bármilyen játékot, de ugye az a bármilyen játék úgy bármilyen, hogy strat. Utánaolvastam a játéktípusoknak, csomó féle van. 1órán 4 pár és ugyanazt nem lehet és strat kell, nincs is olyan sok választási lehetőség, nem csoda, hoyg egyből lecsaptak a Honfoglalóra, 1848ra, tratviánra.
Az ebéd elkészült, úgyhogy most nekiállok és keresek infókat azokról, amiket ajánlottatok. Fenét fogok minden vackot feltelepíteni a gépemre, csak utánaolvasok, valszeg látatlanban tartott előadás lesz, úgyhogy ha a párom a wow-ot akarja, ami nagyon nem ingyenes, nem görcsölünk a megszerzésén, hanem mondjuk, amit találunk róla
Külön jó, hogy a tanár honlapja 1hete nem elérhető, mint kiderült átköltöztették, szólt egy embernek, hogy adja tovább, de szokás szerint a hírlánc elakadt, ezért tisztázódtak ilyen sokára a feltételek. -
bbazsy
őstag
travián ?
bár a gyökér üzeneteket em nevezném tanítónak..
muszáj számítógépes ? mert akkor ott a aaaaa aaaaaaaaaaaa hogyishívják ?
kis katonák térképen, valaki csak tudja. sokszínű, gyalogos ágyús mindenes és nagyon jó társas volt pár éve. -
sghc_toma
senior tag
ingyenes stratesz: Freeciv, ami egy open source Civilization klón.. esetleg egy próbát megér..
-
proof88
addikt
Ne haragudj, de ez nem az.
Ez FPS játék (First Person Shooter - Első Személyő Lövöldözős). A Time2Run meg amolyan "platformjáték", olyan tipikus oldalról nézed meg ugrálni kell. Vannak TPS-ek (Third Person Shooter - olyan mint az FPS, csak hátulról látod a karaktered). Stratégiai játékok azok, ahol kiépítheted a bázisod/városod, termelsz, tenyésztesz, hadsereget csinálsz, stb. Kb felülnézetes és folyton kattintgatsz és/vagy billentyűket is használsz.
Pl Starcraft 1-2, Warcraft 1-2-3, Age of Empires 1-2, stb... ezek nem ingyenesek.
Ehh.
-
bbazsy
őstag
-
bbazsy
őstag
höhö, itt vagyok IK diplomaosztón
-
proof88
addikt
lool
A kis játékhoz tudok nem hivatalosan sem tudok technikai segítségnyújtást adni, a proofps-hez meg tudok, ha kérdés van, de néha bizonyos gépeken kilép betöltés közben. Tulajdonképpen van benne néhány hiba, amikről tudok, csak már nem lettek kijavítva. Ezekre utólag jöttem rá és kb a szentlélek tartja egyben a játékot. -
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3460 üzenetére
Nem ilyen cs-s, gta-s komoly játék kell, csak azért ne pasziánsz legyen. 10perces kiselőadás kell egy bármilyen játékból aminek oktatási jellege is van. Ezért jó az a nyelvtanulásos, hogy idegen szavakat kkiír és be kell azonosítanod. Tanár honlapja egy hete nem elérhető, de arra emléxem, hogy a többieknél a honfoglaló volt a sláger, wow-ot is láttam a listán (gőzöm sincs mik ezek) de ezek már a mi napunkon el fognak hangzani, mi nem választhatjuk.
Életemben nem játszottam semmivelCsak van vmi kis bugyuta játék, amit pl hallgatók csináltak és ingyenes. Nem akarok semmi nagy szart feltelepíteni a gépre és játszani se érek rá, csak épp elindítom, csinálok pár screenshotot, elmondom a gépigényt és kész. Demó is jó, csak ne csak egyszer lehessen elindítani. Ma ülök össze a párommal megbeszélni, de még nincs játék, nincs miről beszélni, szerdán elő kell adnunk. Addig kellene kitartania annak a játéknak, aztán nem érdekel ha nem indul el többet. Az egész estém ráment és nem jutottam semmire
szerk: asszem proofps vagy a másik jó is lesz, kipróbálom, aztán lehet belőled tartunk kiselőadást
Most viszont rohanok órára. -
proof88
addikt
PR00FPS
Vagy ott a Time2Run is.
Amúgy most így hirtelen nem tudok ... végül is, a demók mind ingyenesek.Őőő, a CS 1.6 nem gépigényes, majdnem ingyenes...
Van egy rakat casual játék yahoo games-es meg msn games-en, persze azok is fizetősek, 30 vagy 15 naposak.
Nehéz a felfogásom, mi?INGYENES KELL!!!!
BMW M3 Challenge ingyenes, de kicsit izmosabb gép kell hozzá... definiáld a gépigény fogalmát, mit jelent h nem gépigényes.
Meg a GTA és GTA2 már ingyenesen letölthetőek... -
Mawyx
őstag
Tudtok vmi szgépes játékot, ami nem gépigényes és ingyenes?
Leszedtem egyet, nem vagyok játékos, de kiselőadást kell tartani, elkezdtem játszani, huh, mondom ez tetszik, jó lesz, de többször nem indítható, vmi próbalverzió volt és ennyi
Mystery PI The New York Fortune
ez tetszett, angolul írt kis szavakat, pl alma és meg kellett keresni a képen az elrejtett almát és rákattintani... nyelvtanulásnak tökéletes, oktatási vonatkozása is van egyből... -
proof88
addikt
pff nem tudja mi lehet a hiba pff...
Ezt azért általában 1-2 perc alatt ki lehet deríteni. Meg mi az h nem mondta el normálisan, hova rakd a stopot ?!
Ott van a timeline, rajta pedig layerek. Az első képkockára böksz timeline-on jobbklikkel, actions meünpont vagy vmi ilyesmi és oda rakod be, h stop. Ezzel éred el azt, hogy az 1. képkockán marad a mozid. A gombodon az a play jó úgy, ahogy van. A némító ikont meg úgy érdemes megcsinálni akkor, hogy változóban eltárolod h van-e hang (true/false). Aztán amikor hangos helyekre érsz, ez alapján játszod le... mondjuk azt nem tudom, hogy actionscriptben megírva töltöd be a hangokat és azzal is játszod le, vagy csak beimportáltad őket és a képkockára alkalmaztad a hangokat?Egyszerre csak egy motion tween-ed lehet. Ha többet akarsz, tehát mondjuk 2 movie clipre akarsz 2 különböző motion tween-t alkalmazni, akkor 2 layer kell: egyikre az egyik movie clipet, másikra a másikat rakd. És ezután rakd rájuk külön - külön a motion tweent.
Érdemes tehát több rétegekkel dolgozni. Azt is megteheted, hogy jobban átlátható legyen, hogy a képkockák kódjait egy üres layeren tárolod. Bár a flash amúgy is külön megjelöli a scriptes képkockákat, átláthatóbb megoldás, ha külön layeren vannak a kódok.
Azt a beúszós dolgot úgy egyszerű megcsinálni, hogy az állatodat berakod egy movie clipbe és ezt úsztatod be. A movie clipen belül meg animálod a lábmozgását. Aztán miközben beúszik, mozogni fognak a lábai is. Kívülről, egy képkockáról meg megállíthatod a lábmozgást úgy, hogy ráhivatkozol arra a movie clipre és .stop(). Lényegében az alap movie-d is egy movie clip, amikor kiadod a stop() és tsai függvényhívásokat, az ugyanaz, mintha egy saját movie clipnek hívogatnád a stop() és tsai metódusait.
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3456 üzenetére
Na, ezt mondta Brigi is meg ma volt is, de nem vágom pontosan hova rakjam a stopot, de majd rakosgatom.
Megmutattam mit alkottam, de nem hatotta megpedig annyi időm ráment, de így nem jó. Vannak benne elcsúszások, nem értem miért csúszik el... meg jelenleg beúszik egy állatka, holott annak ugye mennie kellene nem úszni, mivel nem hal
Hangnémítás a legelején, az indulásnál. Rábökni a némításra, majd a strat gombra és akkor indulna az animációm hang nélkül.
Folyamatosan bővítgetem, menet közben jutnak eszembe dolgok, hogy még mit és lehet ezért gabalyodik össze egy szimpla motion tween is. Órán is többször mondja, hogy nem tudja mi a gond, vmit kattogtam összevissza biztos, csináljam újra, de ezt az egészet nem akarom újracsinálni, az túl sok idő lenne...Kaptam ma sört egy jegyzetért
-
proof88
addikt
Az első dia action-jéhez még be kell írni, h Stop();.
A hangnémító ikont nem értem: azt akarod, hogy a movie közben bármikor megnyomhasd a gombot és csak akkor némuljon el, vagy csak az elején lehessen megnyomni és akkor onnantól kezdve az egész movie-ra érvényes legyen h ne legyen hang? -
sghc_toma
senior tag
idézet Intel-től: "This driver package contains the version 14.37.1.5029 driver (build 6.14.10.5029) for Windows* XP."
tehát feltette; az egyik szám a verzió, a másik meg a build-szám.. a dátum is ezért különbözik, gondolom.. 21-én build-elték, 24-én tették ki az oldalra..
amúgy azóta is dobálja a hibát?btw, ha már VGA driverekről van szó: az nVidia is bekaphatja.. a CUDA 2.1-hez való driverük (181.20) artifactol, lefagy, BSOD-zik Vista-n és Win7-en is fx570m-mel... mindezt tök random, bár ha videót, PDF-et, vagy Flash-es oldalt nézek, gyakrabban..
-
Mawyx
őstag
válasz
sghc_toma #3452 üzenetére
Nem értek én ehhez
Innen felraktam Intel honlap download/Graphics/laptop graphic controllers/mobile intel 965 express chipset family/ win xp prof
Intel® Graphics Media Accelerator Driver for Windows* XP (exe) (14086KB)
14.37.1.5029
1/24/2009Felraktam, újraindít, nézem eszközkezelő... videókártyák mobile intel 965 express chipset family illesztőprogram verziószáma: 6.14.10.5029
dátuma: 2009.01.21.Akkor ez most rohadtul nem ment fel?
-
sghc_toma
senior tag
driver cserénél én nem szoktam tökölni uninstallal, csak simán felteszem az újat.. ha kultúráltan lett programozva, akkor egy update úgyis leszed mindent, ami már nem kell.. bár ha egy driver képes ilyen hibát okozni, az kételkedésre ad okot a kultúráltságot illetően
ha le akarod szedni, menj be a Device manager-be, nyisd ki a Display adapters-t, és jobbkatt a videokártyára.. itt Properties, majd Driver fül, és Uninstall gomb.. ha jól emlékszem, dob egy ablakot, amiben van egy checkbox, azt pipáld be, így letörli a driver-t..
még egy fontos dolog: tegyél félre egy féltéglát (esetleg ízlés szerint sörösüveget, széklábat), hátha egyszer összefutsz egy Intel-es VGA-driver programozóval
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3429 üzenetére
királyul működik a hang, besz@rok ezen a cuccon, amit csináltam
és olyat hogy kell, hogy szeretnék az elejére egy hangnémító ikont, hogy ha arra kattintok, akkor ne adjon ki semmi hangot magából?
az indító diára raktam lejátszó ikont, hogy kattintásra induljon a történet, de indul ha nem kattintok is
ez van az indító gombon:on (release) {
play();
} -
Mawyx
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3445 üzenetére
xp van most fent
-
nickwearby
tag
Ez még nem volt itt szerintem
-
nickwearby
tag
válasz
Tele von Zsinór #3444 üzenetére
gondoltam, ha az emberek 90%-a ott megy be, akkor lehet főbejáratnak hívni,
(inkább, mint az északi és a dunai kapukat)
bocs, hogy összezavartalak -
sghc_toma
senior tag
jepp, a videokártya driver-t kell lecserélni..
ha jól látom, csak kettő van fent a HP Support oldalon, érdemes lenne mindkettőt kipróbálni.. esetleg a legújabbít az Intel-től: link
gyorsan rákerestem, pár helyen írják, hogy az 1433-as számú driver megoldotta a problémát.. ha a HP-s meg a legújabb Inteles meghajtók közül egyik sem lesz jó, próbálj keresni valahol 1433-asat..
-
Mawyx
őstag
-
peterszky
őstag
válasz
Tele von Zsinór #3437 üzenetére
DT, ööö, Nyugati kapu
(ruhatár ott van, így a legpontosabb talán)
-
skoda12
aktív tag
válasz
Ma láttam reggel, hogy páran lefotózták. Levlistre küldj egy kérést hátha megkapja valaki, aki ott volt.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
definiált a főbejáratot
-
nickwearby
tag
hanem a ttk-n, mi?
Nincs valakinek egy fotó arról a hószoborról, ami a déli épület főbejárata előtt van (lehet ,hogy már csak részben, amilyen hőség van..)?
Egy fej nélküli nőt formáz
-
Mawyx
őstag
válasz
proof88 #3429 üzenetére
Eddig olyat nem találtam, ami nekem kellene, de hangügyben 50sorosnál rövidebb függvény progirészeket nem láttam eddig, szal nem tűnik olyan egyszerűenk, hogy beimportálok egy hangot és kész
Holnap megkérdezem Brigit, csak óra után is órám van, nem tudok sokáig maradni, múltkor is elkéstem.
-
proof88
addikt
Helpelek, ha itt kérdezel, ha tudok. Ha kijelölsz egy képkockát, akkor be tudsz rakni neki hangot, fejből nem tom melyik ablakban már. Aztán később beraksz másik hangot, előtte kiadhatsz olyat h StopAllSounds(). Ez így hülyén néz ki, ha konkrét a cucc, jobban meg tudom mondani.
swf.hu-n vannak sok segédletek. -
Mawyx
őstag
A beadandóba nekünk zene is kell és eleve nem tudom hogy kell hangot lejátszani, azt meg pláne nem, hogy ne gombokra, hanem ahogy halad a történet váltson hangokat. Még nem vettük órán, csak mondom tökölődök vele, nagyon sokáig tart ez. ne tornyosuljanak fel a beadandóim
Egyszerűbb megkérdezni és ha nincs válasz, akkor lehet kutakodni a neten, de így rengeteg időt elvesz a kutakodás és úgy érzem fölöslegesen, mert azért van a tanár, hogy segítsen, nem az a lényegi munka, hogy egész nap keresek vmit a neten....
-
Mawyx
őstag
ez a rohadt flash
most tente, holnap az a rakat óra...
-
bbazsy
őstag
peti szerda MI után megyünk megint, gyere.
de készülj fel, Zé is úgy jött ki a teremből, h:
"ez tényleg nehéz" -
peterszky
őstag
-
bbazsy
őstag
-
Mawyx
őstag
röfi burger, tiramisu, bubis ásványvíz, A Bourne rejtély, ez a tuti
Múltkor jött hírlevél vmi Oracle Junior képzésről, a bme-n van és regisztrálás után ingyenes. Hol ebben a buktató? Miért ingyenes? Vagy mégse az, és kell vmit fizetni vagy drága könyveket kötelező megvenni vagy egyszerűen nem ér semmit?
[link] Idén nem fér bele, indul vajon ősszel is, tudtok róla valamit? Egyáltalán mi is ez pontosan? Googleba beírtam, hogy oracel JEE & EJB de az első pár oldalon infót nem adott csak álláshirdetéseket.... -
Mawyx
őstag
Milyen az én formám, nemigaz mán
Megyek az északiban, mondom felkutatom a sose látott szinteket, lemegyek -1re, keresem a további lépcsőket, de se lépcső tovább, se egy csatornafedél vagy vmi, amin lentebb mehetnék így kezdésnek a -2re, semmi. Elindulok a Tátk vagy mi a túró hök mellett hőközpontok mellett, arra megfordulnak azért emberek mivel vmi hök is ugye arra van, de naná hogy szerelőruhás emberek megkérdezték mit keresek arra. Egyből pucoltam vissza a konferencia terem elé és onnan fel. Nem hagyják, hogy feltárjam a titkos napalm készleteket -
Mawyx
őstag
Levlisten nem jelent meg a hírdetésem. Amikor elküldtem, jött egy automatikus levél, hogy megkapták a levelem, eldöntik, hogy kikerülhet-e levlistára, ha igen, akkor kikerül, ha nem, akkor meg nem. Ennek már sok napja és semmi, de közben mástól jöttek levelek... Lehet leíratkozni, csak ezért íratkoztam fel.
-
proof88
addikt
omg, miket tudtok ... ez már engem is érdekel, ez a teherlifttel a mélybe dolog... de ha van lépcső is...
szóval az ilyen befejezetlen dolog ott lenn? Sosem lesz mán ott semmi?
bbazsy: nem pénzesre gondoltam azért, dee valami progira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Filmvilág
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Napelem
- AliExpress tapasztalatok
- Projektor topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest