Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
sziasztok,
van most egy használható IK levlista, lehetőleg kívülről is küldhető ? (gmail)
egy rakat IK könyvem eladnám (ezúttal nem cipelve a következő lakásomba, bontatlan dobozban)
köszi
-
bbazsy
őstag
hey,
valaki tud nekem infot/kontaktot adni people.inf.elte.hu/... -ról eltüntetni dolgokat ? mikor emberek a 3 éves CV-be futnak bele 2. hitként a nevemre keresve, az annyira már nem fun
ssh info érdekelne
ill IT admin ELTE-ről, ha már nem tudok belépni.thx
-
bbazsy
őstag
válasz
Superhun #5250 üzenetére
majd azért kíváncsi lennék, h Te bevprog előadáson és gyakorlaton mennyit programoztál / mennyire kellett AKÁRMILYEN programozói előképzettség. igen, valamihez nem árt, de nem a bevprog az.
és véleményem szerint informatikai tudás nélkül meg lehet csinálni a szakot, nem 1 embert ismertem. matek tudás nélkül nem.
-
bbazsy
őstag
Peti azt a sört mikor toljuk meg ? meg akár lehetne mindenkivel innen, úgyse csináltunk még ilyet.. újak/szenvedők/végzettek, hmm ?
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #5133 üzenetére
menj be lukovszkihoz a legdurvabb boci szemeiddel, es remenykedj. nekem 1 eve nincs diplomam, mert O az egyetlen, aki nem hagyta h elvegezzem az MScs targyat ugy, h nem tudok bejarni (kulfold). 1 honap megoldhato lehet, de olyannal ne is probalkozz, h "csinalok plusz feladatokat", mert erre a valasz, h "az nekem is plusz munka".
szoval ugyesen, okosan.
es ea jegyzet eleg, meg ha elsore nem is tunik ugy.
-
bbazsy
őstag
válasz
mdseldon #5021 üzenetére
jaaaj a jo kis legendak
nem tudom van-e meg ilyen alternativa, de nalunk a logika vizsgat egy masik tag is tartotta, szoval lehetett valasztani. O is meghuzott, ha nem tudtad, de legalabb csak akkor
maminal en sose vizsgaztam, de lehet nem is banom..
gazdagZS nem vizsgaztat mostanaban ?amugy logikaval szegeden is szenved csomo ismerosom, szoval a problema nem csak itt van.
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #5012 üzenetére
passz.
de ha python, akkor azt mindenkepp ajanlom, erdemes tudni rola ezt-azt..
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #5010 üzenetére
viszonylag laza, irj neki mailt nyugodtan.
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #5002 üzenetére
asszem 2 dékáni van. de nem garantált h megkapod..
nikovitsért nincs mit. de ha lehet Nála kell felvenni, egyértelműen legjobb.
-
bbazsy
őstag
horvathot nem tudom, de maga a targy jo. es teljesitheto bejaras nelkul is 1 nap alatt (sajnos tapasztalat...) 5 -re, ha nem ijedsz meg a directx szarsagaitol es kulonosebben nem is erdekelnek. ha meg akarod erteni, akkor tessek bejarni, de mindent ugyse lesz egyszeru. amugy hasznos, nekem kb az egyik legertelmesebb bscs gyakom volt. szal tenyleg ajanlom.
jaigen. a directx jatekfejlesztes konyv ertelmes, a masik ami ajanlanak az inkabb grafika savra jon majd jol, ill vida vizsgahoz. remelhetoleg mar rendes shadereket is tanitanak, szal az uj (fekete) a hozza valo.kosa ea -t tartott nekunk, en vegig fostam-rohogtem kb. jo arc ember, bar valoban szet van esve. tessek merlegelni milyen gyakvezt szeretnel. csak ugy mellesleg, adatbazisbol aztan teljesen edes mind1, mert nikovitsnak fent vannak az anyagai NETen, abbol a targy teljesitheto es meg elvezni is fogod.
Peti: Krebszet nem erdeklni sztem. legalabbis nalunk a fegyelem 0 -hoz tartott. amugy erdekes a gyakja, viszonylag gyakran hibazik a tablanal es azt poen eszrevenni. meg igy legalabb valamilyen szinten figyelsz vegig. hegedus nem tart mar gyakot ?
-
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #4985 üzenetére
én most bmere mennék. vagy külföldre.
amúgy beszarás, h külföldi mscknek milyen programjaik vannak. franciában találtam teljes kép és jelfeldolgozás msct, finnországban műholdvezérlés/programozás (mscről beszélünk, nem 2 tárgyról!!), angliában mérnöki szarok. tök jók. csak náunk nincs egy értelmes program se, remek.
-
bbazsy
őstag
20 credits to go
azért gyönyörűen jellemzni az MSct az is, h 2.5 év alatt végzem el úgy, h 2 teljes évet külföldön vagyok
meneküljetek, nincs értelme.
-
bbazsy
őstag
válasz
peterszky #4979 üzenetére
google segít mindenen.
opkutot tartott. nem túl gyors, viszonylag jófej, de fegyelmezni nem tud (valszeg innen van a "fájó" emlék, h mindenki visítozott).
igazából krebsz se szörnyű, de felveheted Szilvihez is nyugodtan, valszeg elmondja majd rendesen és nem lesz genyó.
-
bbazsy
őstag
általában a számolgatós dolgok, még MSc -n is sablon feladatok. ergo X db ilyen példa van a könyvben / leadva órán. 2-3at megcsinálsz, akkor nagyon nehéz teljesen elszállni (mármint a feladatot illetően, számolással ugye bármikor).
[sose értettem, h egy szimpla ZHn hogy lehet megbukni. ki van adva ez meg ez a feladat, meg lehet csinálni n db -ot belőle és kisujjból kirázod a n+1. -et. nem estiről beszélek ahol esetleg erre nincs idő, hanem nappaliról.]közgázhoz ne akard viszonyítani a progmatot, ég és föld. matek tekintetében viszont ég.
-
bbazsy
őstag
bocsi, közben én meg mont blanct másztam, nem igazán voltam közelben
szóval h kihez érdemes felvenni az megszűnik, általában egy lehetőséged van. kezdés előtt semmit nem kell tudni, kb ugyanolyan mint eddig. csak mindenki jobban leszarja
proginf / progmat levlistára mássz fel, de én kb nem néztem pár hónapja. msc -n ki kell alakulnia valami baráti körnek, úgy élhető túl mindenféle erőfeszítés nélkül. akkor meg info se kell. konkrétan mi szakirányon lehetünk 8-10 -en, abból 5-6 -al teljesen jóban vagyok, megosztunk mindent, tanulunk stb. szóval ezt kb így érdemes csinálni.
és mindenre beférsz, ez már nem erről szól
-
bbazsy
őstag
ja, 12 kredittel zártam
(vagy 10?!
)
-
bbazsy
őstag
hmm. bizottságot egészen biztosan Te választasz, szóval mára már tisztába kéne lenni azzal, hogy ki lesz. nem ? vagy estiseknél nem így van ?
mind1, ha nem tudod, akkor TO megmondja a 3 ember nevét, akinél felelni fogsz.bizonyításokat élből felejtsd el, senkit nem fog érdekelni, hogy milyen ügyes és okos vagy
ha van könnyű, akkor esetleg, de záróvizsga lényege szerintem, hogy átnézd amit eddig tanultál. nyilván itt előjönnek azok a tárgyak, amikből végigpuskáztad a vizsgákat, azokkal lesznek gondok
2 hét elég, mi is ennyi idő alatt csináltuk. (2 hét szakdoli írás vizsgákkal, 2 hét záróvizsgára).
nem tudom mit mondtak, de szinte egészen biztos, hogy tételt _fogsz kapni_. és az meg 80%, h olyan témában, amilyenben a szakdolid írtad. akkor van gáz, ha előtted azt már megkapták, akkor bizony random megy a tételosztás...
de általában jófejek, itt már nem szivatásról szól a dolog. nyilván meg kell tudni szólalni, de onnantól elvileg sima. én konkrétan ebédszünet után vizsgáztam, legalább a felénél csak 1 tanár volt bent, nem akartuk a többieket megvárnifelvételi meg semmi, az kisujj. annyi a gond vele, hogy 0 felkészülési idő van, tehát vagy tudod skillből amit kérdeznek, vagy így jártál. azért vannak ott is elég nagy választható tárgyak, be tudnak kérdezni. de általában amit észrevettem, hogy a szép/hasznos dolgokra kíváncsiak...
ha van még kérdésed, nyugodtan...
-
bbazsy
őstag
mi ujsag otthon ?
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #4866 üzenetére
rossz érzésed van.
nincs átnyomva semmi, csak megy az egész a tökéletes semmilyenképzés(más szót akartam használni..) felé szvsz.3-4 év alatt kb akkorát esett a szint, hogy hihetetlen.
miért is kell mindenáron mindenkinek diplomát adni ? -
bbazsy
őstag
válasz
Brainwashed2 #4871 üzenetére
felesleges, ugyanolyan szar, mint az elte guest
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4843 üzenetére
van, sőt ami tök szimpi volt, hogy öltözőbe lépés előtt le kell venni cipőt
ilyet nem láttam még én sem.
kapsz kulcsot, csak vigyél 500 HUF -t, mert asszem annyi a kaukciója (nálam nem volt, néni jófej volt elsőre).
amúgy meg tényleg teljesen rendben van, csak nézd meg a honlapon, hogy mikor vannak edzések (xls fájl), nehogy akkor menj!
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4839 üzenetére
menj le kondorosiba. 560 körül jön (jött) ki a bérlet és az jó.
vagy ha jobbat akarsz, akkor 520 körül campona mellett (ne nyafogj, 114es hamar odavisz, én is inkább oda jártam, jobb annyival). (nem jut eszembe a neve. hógolyó, hófóka.. keress rá kerület szerint!)BME uszoda fosszar (ami nem is lenne gond), de fél év ilyen 36k körül volt.
van még a mányoki, de az ELTEs kedvezménnyel is 900, pedig jó (és kezdetben 300 volt). viszont ha van ismerősöd Eötvös -ben (és tudom, hogy van), akkor nekik van ingyen bérletük amivel be tud vinni. győzd meg a Balázst és menjetek.gellért és a többi XI. kerületi fos, én végigjártam, hidd el. van még a vituki IX. -ben, de az fedetlen, ha nem bírod a hideget, akkor ne. ill van egy aaa IX. ker ELTEvel pont szembeni utcában, csak arórl kiderült, h inkább ilyen gyógy izé, úszni nem lehet.
-
-
bbazsy
őstag
válasz
snow.man #4809 üzenetére
kérdés h mit szeretsz.
lehet nagy szavakkal dobálózni, h 'szoftverfejlesztő', de amíg nem vagy _nagyon jó_ a saját területeden, addig nem lesz jó munkád. viszont ha az vagy, akkor tökmind1 mit választottál, mindig lesz helyed.. gépi (unalmas/robot/napi 8 óra gép előtt, stb) munkát meg sztem senki nem vállal szívesen, szóval...sokat mesélt a képfeldolgozós bácsi szegedről (ő is az egyik legjobb, elismerten), szóval tudom. néha azt érzem, oda kellett volna mennem. bonyelm is marhára érdekelt, ez is.. hát így jártam
SSIP -ről majd mesélhetsz, mindenképp érdekel. kevés a szabim, különben még jönnék is...
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4807 üzenetére
na ez megnyugtató
én szeretnék picit elmozdulni grafika, kép/jelfeldolgozás felé. ez az a terület, ami felkeltette most nagyon az érdeklődésem (meg Ágiék dolga is, de abban még mindig nem vagyok 100% -ig biztos).
komolyan, első olyan vizsgám volt képelemzés az egyetemen, amire élvezettel tanultam. kellő (és mérsékelt) mennyiségű num/anal ismeret kell hozzá és baromira a szemem előtt van a gyakorlati haszna (pl orvosi MR, CT, .. feldolgozása).ha egy kicsit is matekos beállítottságú vagy (vagy más), akkor melegen ajánlom a grafika sáv/blokk/kitudjamileszaddigra -t.
-
bbazsy
őstag
válasz
skoda12 #4804 üzenetére
bevsapot szidták, h szar ismerősök.
sap prog 1et megcsináltam Tarcsinál, csináltam SAP kurzust, sőt dolgoztam MO egyik legnagyobb SAP -os cégénél is egy kicsit..
nem fogott meg, nagyon nem...
+az ABAP is elég "érdekes".ne mozdulj már el a multik irányába, nem érdekes annyira az a világ
mod: de tippnek, "csak beadando szinten" érdekes, azt köszi, csak épp nem az én világom.
-
bbazsy
őstag
köszike. nemtom, web annyira nem izgat, esetleg még flash. mindenképp olyat veszek azért fel, ami valamennyire érdekel
php -t meg ha nem veszed fel se vesztes semmit, minden beadando kint van a honlapon, max megcsinálod magadtól ha ennyire akarod. órára én se nagyon jártam..
kozsikkal tárgyalj, elvileg van valami frankó java -s tanfolyam, amit az egyetem kifizet (vagy megállapodás van, vagy akármi). tavaly említette, csak még mi se jártunk utána.
-
bbazsy
őstag
uhh, srácok, dobjuk össze amink van.
kellene nekem 4-5 olyan tárgy, amiből viszonylag érdekes, de _csak_ beadando van, nem kell bejárni. php -t megcsináltam már, az nem játszik.
nem igazán leszek itthon és kell 10 kredit msc szabadon választott. pont jó alkalom h ezt megcsináljam(2 már van).
ötletek ?
mod: srácok helyett inkább 'gyerekek' legyen, nem akarom, h bárki is kirekesztve érezze magát
mod2: kötelező tárgy is lehet, ahol nincs zh a végén.
eaf3at meg kéne csinálni, relatíve programoztam már mind2 nyelvben GUIt, csak nem hiszem, h GT elengedi méltányosságból a ZHt. bár majd bepróbálom. -
bbazsy
őstag
boldog nyuszit mindenkinek
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #4724 üzenetére
előadásra nem fogsz járni, jó a jegyzete és unalmasak az órák
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #4715 üzenetére
gyakon szeretem, ha pörög az óra.
az Ő tempója nekem nagyon-nagyon lassú.egy Vidáról beszélünk ?
-
bbazsy
őstag
agp 8x kártyája valakinek feleslegbe ?
radeon 9600 / mx440 / ...asap kellene
-
bbazsy
őstag
válasz
nickwearby #4707 üzenetére
szakállnak grat
Hát, Csörgőé Neked nem, Vidáé nekem nem.
Alapba gyakra fiatalhoz kell (sztem) járni programozásból, Valasek/Vad igen benne van a témában és jófejek nagyon. én mindenképp náluk venném fel még1x. -
bbazsy
őstag
mindig büszke vagyok a városra, ahol felnőttem:
-
bbazsy
őstag
bécs beszarásjó
-
bbazsy
őstag
válasz
Matthewus #4643 üzenetére
nincs értelme több szakiránynak.
mivel akkor elvileg 2 diplomát kéne kapnod, ezért használod el az államilag finanszírozott (van még ilyen?) féléveket. ergo nem tudod elvégezni az MSct, csak ha fizetsz (1 félév 250 ezer..). és amúgy is baromság
szerintem bscs diplomával már tudsz tanítani. de pl hívd fel a TOt és megmondják..
vagy lesz lassan nyílt nap, gyere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest