- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Táp ventilátor csere
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
igen, akkor déli
alapvetően az óráid többsége ott lesz a déliben. Nekem nagyon kevés órám volt az északiban, és annak is nagy része eleve nem kötelező tárgy volt pl A kopernikuszi fordulat, ami társadalomtudományi vagy milyen kar.
Matalap az gyakorlati óra szóval nem laptopozós. -
proof88
addikt
az első szám az emeletet jelenti, a többi szám pedig az emeleten belül a szoba száma. Hagyományosan eltérő a jelölés az északi és a déli épület között: mivel pont van, ezért én az északi épületre tippelek. ha kötőjel lenne benne pont helyett, a déli épületre tippelnék. Mondjuk általában ott van egy D vagy egy É betű is, de ha nincs, akkor a vázolt módon szoktam megállapítani hogy melyik épület.
Egyébként ha a megfelelő épület megfelelő emeletén vagy, akkor ott már könnyű megtalálni a termet.
-
realee
tag
válasz
Superhun #5493 üzenetére
Hát ezt elég szánalmasnak érzem. Persze újítani kell és nem rossz ötlet a Neptun, de az, hogy az elsősöket (illetve a felsőbb éves hallgatókat) sem segítik SEMMILYEN tanáccsal/utasítással semmilyen oldalon az picit undorító. Pl. ejthettek volna 1-2 szót a diákigazolvány igényléséről, illetve arról, hogy honnan kapok ideiglenes diákigazolványt. Persze minden hülyeségről szó esett a beiratkozás napján, csak arról nem, hogy a többi dolgot mit hogyan kell. Pl. nem lett volna hülyeség, hogy valami A4es lap lett volna nyomtatva és amíg vártak az emberek a sorra kerülésre elolvashatták volna az ideiglenes diákigazolványról, neptunról szóló dolgokat...
7.102es termet mennyire nehéz megtalálni?
-
-
proof88
addikt
a gólyáknak elvileg automatikusan felveszik a szükséges tárgyakat. Az már más kérdés hogy mióta Neptun van, azóta folyamatos szívás van ... amikről én csak olvasok, mert én az ETR-es időszakban voltam egyetemista, és bár azzal is voltak gondok, azért bőven nem ennyi és a problémák jó része nem az ETR miatt volt hanem mert rosszul vittek fel 1-2 dolgot ...
-
realee
tag
Egyébként a gólyák honnan szedjék össze az órarendet? Én megkaptam egy ilyen TTK tanrend oldalt ahonnan összekukáztam az óráimat, de nekem ezt egy ELTE-s ismerős küldte. Akinek nincs az honnan tudja mikor és hol lesz órája???
-
caris1
tag
Sziasztok!
Van itt valaki, aki estis (volt) és igényelt parkolóhelyet az épület előtt? Jön arról valami visszajelzés, hogy megkaptam? Vagy odamegyek hétfőn és vagy be tudok állni, vagy nem?
-
realee
tag
-
realee
tag
Erre a félévre (első félévem) 22 kreditem van, az elég? Vagy meg kell lennie a 27nek?
-
vargabela
csendes tag
Most már tényleg klassz lenne, ha lenne egy rohadt órarend. Ráadásul egy csomó kötelezőt még mindig nem lehet felvenni. Meg vannak hirdetve, csak nincs miből választani.
-
realee
tag
Jog és közgáz alapismeretekről lecsúsztam, legalábbis több a várólistás mint a limit (JÓVAL több). Akkor most választanom kell 2 tantárgyat ezek helyett, ha jól értettem az előadást. Most ennek a 2-nek Szabadon Választható-nak vagy Kötelezően választható-nak kell lennie?
-
realee
tag
Na meg volt a beiratkozás, eddig tetszik a dolog. Egyetlen ami b*ssza a csőrömet az az, hogy a diákigazolvánnyal kapcsolatban 1 szó sem esett az ég egy adta világon, azon kívül, hogy hol igényelhetünk majd érvényesítő matricát (de ha nincs, akkor egyáltalán mire).
Kértem hallgatói jogviszonyt igazoló lapot, hogy tudjam folyósítani a nyugdíjfolyósítónál a folyósítandó dolgot (eredeti példány kell), viszont nem tudom, hogy a MÁVnál illetve a Volánnál elfogadják-e a fénymásolatot, hogy vehessek 90%os kedvezménnyel távolsági bérletet. Illetve azt se tudom, hogy a fénymásolatot elfogadják-e a T-Pontokban (új telefont szeretnék venni Like 300 csomaggal).
Aki válaszol annak előre is köszönöm
-
realee
tag
Kinyomtattam valamelyik nap a Neptunból a beiratkozási lapot amiből kettő van. Van egy intézményi és egy hallgatói példány, mivel vannak pótolandó adatok (TAJ, Szem.igszám, adóazonosítójel, bankszámlaszám...) nekem kell kitöltenem mindkettőt? Vagy csak a hallgatóit?
Plusz a bankszámlaszámot mivel tudom igazolni? Vagy elég a TB kártya, szem.ig és az adókártyám fénymásolata?
-
t_m
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Formális nyelvek tárgyhoz keresek bárkit, aki érti és el tudná magyarázni nekem is.
Természetesen nem ingyen.Köszi
-
caris1
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a "Szabadon választható tárgyak" egészen pontosan mit jelentenek (MSc, estit kezdem most)? Ezen az oldalon az van, hogy "szabadon választható tárgyak (Bsc 9 kredit, MSc 10 kredit): beszámítható, bármely az ELTE-n végzett kurzus automatikusan". Ez tényleg azt jelenti, hogy bármi lehet, pl. akár vallástörténet is? Bónusz kérdés, hogy hogyan tudom meg, hogy melyik tárgy mikor van? Napi 8 órában dolgozom, mellette járok estire, így csak olyan tárgyak jöhetnek szóba, amik délután/este vannak.
Köszi,
-
1. Neptunon keresztül elvégezhető, pár kattintással
2. Gyakorlati tárgyakból értelemszerűen nincs vizsga, a szorgalmi időszakban történt számonkérések alapján kapsz gyakorlati jegyet. Vizsgaidőszakban már csak pót ZH-k és UV-k vannak a gyakorlatokhoz kapcsolódóan.
A vizsgaidőszakban általában minden hétre meg szokott lenni hirdetve vizsgaidőpont az egyes előadásokhoz, ezekre jelentkezni kell. Egy tárgyból az első normál vizsga és az első UV ingyenes. Továbbá egy vizsgaidőszakban az első javító vizsga is ingyenes, minden további javító vizsgáért fizetni kell. Nem jellemző egyébként a javító vizsga a hallgatóknál, mert rontani is lehet vele! A tárgyankénti 2. UV is fizetős, de 2. UV lehetőség csak olyan tárgyaknál van, amelyeknél nincs keresztfélév (azaz csak évente van meghirdetve a tárgy). -
realee
tag
válasz
Superhun #5463 üzenetére
Köszönöm a választ, de még mindig vannak kérdéseim!
Ha államin vagyok, fél évente kell csinálni ezt a regisztrációt a minden félévben megadott regisztrációs időszakban? Vagy ez ilyen Neptunon keresztül elintézhető dolog vagy személyesen kell majd a 2. félévben is bemászni?
További kérdésem a vizsgákkal kapcsolatban lenne, hogy ugye dec. 16tól vizsgaidőszak lesz, erről van valami tájékoztató, hogy hogy működik vagy majd beiratkozáskor esetleg kapok valami brossúrát amiben részletezve lesz ez az egyetemi rendszer? Jelenlegi elképzelésem szerint a vizsgaidőszak így néz ki:
- X tárgyat felvettem, szóval X-ből kell vizsgáznom (kivéve elvileg 1-2 gyakorlati óra?)
- Ezeknek az X tárgyaknak vannak Y,Z,stb időpontokban vizsga időpontja (nyilván a vizsgaidőszakon belül) és ezekre előre jelentkezni kell, hogy melyik nap akarok menni. -
realee
tag
Hát mindegy, első hónapot lenyomom bejárósan, aztán meglátom mennyire lehet bírni.
Más kérdés:
A szept. 3-án lévő elsős ünnepélyes eskütétel + dékáni kézfogás eseményen kötelező a megjelenés? Teszem azt, ha ez egy 30 perces program, nem szívesen utaznék fel csak ezért...
-
ledger91
csendes tag
Sziasztok! Most kezdem a mesterképzést és a tapasztaltabbaktól jól jönne egy kis segítség, mert ezt a blokkos rendszert még megoldatlan rejtély számomra
Információs rendszerek szakirányra megyek és azt szeretném tudni, hogy a 2008-as MSC-s tantervek között szereplő "Ideiglenes média" belső vagy külső szakiránynak számít-e.
[link] -
Jim-Y
veterán
válasz
Superhun #5457 üzenetére
ezt aláírom, nekem van/volt olyan szerencsém, hogy van saját lakás, tehát albi pénzre úgymond nem kell költeni, de a kaja az valami baromi drága, nekem szinte csak arra megy el a pénzem, főleg ha az ember próbál egészségesebben élni, és itt most nem arra kell gondolni, hogy minden másnap sushit enne az ember, vagy lazacot, egyszerű csirkemell, meg zöldségek, saláta stb... sajnos a mai magyarországon az egészséges étel drágább, mint a szar kaja
-
Az albis életet havi 80k alatt nem lehet megúszni, ha egyedül laksz és magadnak veszed a kaját. Ha otthonról hozod a kaját, akkor ez olyan 30k-val mérséklődik.
Ha többen laktok együtt, akkor a bérleti díj is megoszlik, de a havi 30k-s kajapénzzel így is kalkulálni kell. Jah, és ez a 30k csak akkor jön ki, ha főzöcskézel. Kész kaja legalább 1,5-2x drágább. Nem egyszerű ez. Sokan dolgoznak egyetem mellett, hogy meg tudjanak élni. -
realee
tag
válasz
Superhun #5449 üzenetére
Ha lenne pénz, nem lenne ez a bejárós variáció. Vagyis van pénz, de max havi 30-35/ezer hóba megállva lenne. Bejárósként ugye egy jó 25ezret megspórolnék... Csak a belefektetett energia, stb. nem biztos, hogy megéri. Ezért kérdezem, mert ha nagyon szar első félvées órarendet kapok, lehet nekiállok albit keresni, de amíg az órarend egy hatalmas kérdőjel, addig nem akarok nekiállni semminek.
-
vargabela
csendes tag
Hogyan vegyem fel a tárgyakat, ha azt sem tudom mikor lesznek? Megint ugyanazt eljátsszák mint az előző félévben. Akkor is elég nagy bajok meg botrányok voltak belőle. Nem hiszem el, hogy egy ennyi idő alatt nem tudták ezeket a dolgokat megoldani. Van egy olyan érzésem, hogy órarendünk sem lesz, mikor már szinte minden karnak van.
-
realee
tag
Szerintetek az órarend megkapása (szept 2) után még van esély albérletet találni? Mert ha nem jó órarendet kapok és nem lesz időm az utazáson meg a sulin kívül másra, akkor lehet albis leszek inkább...
-
Carry8765
újonc
Sziasztok!
Most vettek fel, és az lenne a kérdésem, hogy a matematika alapozás a kötelező tárgyak közé tartozik-e?Tehát a TO felveszi e nekem, vagy nekem kell felvennem?
-
Ez a 8-16-os idő nem szorosan értendő, simán lehet olyan napod, amikor délre mész be, vagy olyan napod, amikor délben végzel. Te állítod össze az órarendedet, a fix órákon (nagyrészt előadások) kívül szabadon rakosgathatod a gyakorlatokat. Első félévben felveszik nektek a kötelező órákat, de a Tanulmányi Osztályon kérheted, hogy töröljék az automatikus tárgyfelvételeket és utána szabadon felveheted az óráidat Te magad.
(#5437): ha olyan előadásról hiányzol, ahol nincs katalógus, akkor ez semmilyen formában nem könyvelődik. A katalógusos előadásoknál vigyázni kell, mert egy bizonyos hiányzás után megtagadhatja az előadó a vizsgára bocsátást. Ekkor nem teljesítheted a tárgyat, fel kell újra venned a következő alkalomkor ("csúszol").
Gyakorlatokról a Tanulmányi- és vizsgaszabályzat szerint az órák 1/3-áról hiányozhatsz, ha ennél többet hiányzol, akkor a gyakveznek meg kell tagadnia a gyakorlati jegyet. Persze vannak szigorúbb gyakvezek is, akik már 4 hiányzás után megtagadják a jegyet. Ha megtagadják a jegyet, akkor a gyakorlatot nem teljesítheted és fel kell venned újra. Ha a gyakorlat egy előadás gyenge előfeltétele volt, akkor az előadás tárgyfelvételét törlik (olyan, mintha fel sem vetted volna, nem számít elhasznált tárgyfelvételnek).
Háromszor vehetsz fel egy tárgyat. Ha harmadjára sem sikerül, akkor elbocsátanak. Persze ez még a régi rendszer, az új hallgatói szerződésben nem tudom, hogy milyen megkötések vannak erre vonatkozóan. -
realee
tag
válasz
Superhun #5434 üzenetére
Remélem, hogy így lesz, mert így a legrosszabb esetben (ha az utolsó előadásom 16ig tart) 6-ra itthon lehetek... Persze a reggel fél 5ös kelés sajnos ott lesz
Tudom, nem jó ezzel kezdeni, de vannak olyan előadások amiket lehet "skippelni"? Ha más dolgom van esetleg és nem tudom igazolni.
-
realee
tag
Na, engem is felvettek. Várom az órarendet mert ha minden igaz, napi 2x75kilómétert fogok utazni
-
andben
csendes tag
Nem tudja vki h ebben az új 2013-as IK tantervben az egy kötelező blokk(kooperatív/külsős/erasmus) az estis MSC-ekre nem vonatkozik remélem?
Ugye estisnek az alap órarendet is nehéz összeválogatnia és bejárnia munka mellett nemhogy egy nappalis képzéből egy blokkot csinálni. Amik tipikusan 8-tól 2-ig vannak...
-
vargabela
csendes tag
Órarendet hol találok???
-
FireFox1996
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy 2003/2004 tanévben, az ELTE-IK-nak
a legelső diplomaosztóján elkészült képeket lehet-e megnézni vhol/vkinél ?
Főleg azokat a képeket, amin a végzett diák kezet fogott Dékánnal.
Vagy vkinek van-e ötlete, hogy merre érdeklődjek utánuk ?(Nem az egész kép album kell, elég lenne az is, amin rajta vagyok
)
Én úgy emlékszem, hogy az fotózott minket, aki szokott az
előadótermekben kezelte a microfonokat, vetítőket stb... -
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy fogós kérdésem. Felvettek IK-ra, de még jelenleg járok máshova egyetemre. Szeretném itt folytatni a tanulmányaimat, viszont: Tárgyelfogadási időszak: 4-10-ig. Regisztráció/tárgyfelvétel pedig csak 6-ig van. Ha addig nem derül ki mennyi tárgyamat fogadták el, akkor gondolom nem tudok 6-áig felvenni a megfelelő tárgyakat. Illetve ha nem tudnak elfogadni kellő számú tárgyat, akkor passziváltatni szeretnék amit szintén 6-áig lehet megtenni. Valami megoldás/javaslat?
-
válasz
vargabela #5423 üzenetére
Gyak az már megvan, csak az előadást kell felvenned. A vizsgát akkor sem tudnád korábban lerakni, ha ezt a Tanulmányi és vizsgaszabályzat engedné, ugyanis az előadás katalógus, azaz bent kell lenni az órák egy adott százalékán (dimat esetében úgy tudom 3/4), hogy vizsgára bocsáthassanak.
-
vargabela
csendes tag
Ha nem jött össze a dimat vizsga, de persze a gyakorlat megvan, akkor a gyakot újból le kell rakni, vagy csak majd a vizsgát? Ha csak a vizsgát, akkor várnom kell a szemeszter végéig vagy lelehet előbb is rakni?
-
proof88
addikt
válasz
Superhun #5420 üzenetére
info alapismeretek az szakmaibb, nincs benne könyvtáros tétel sem, meg nyelvtan tétel sem (kommunikáció-jel-adó-vevő-stb). Azért arra mentem anno még 2006-ban, mert azt mondták hogy akinek jobban megy a prog, az menjen arra mert ott több a prog mint a sima info érettségiben.
Aztán tavaly óta kormányrendelet módosítás miatt sehol nem fogadják el sajnos. Pedig info alapismeretekből anno országos 3. lettem. Arról nem beszélve, hogy úgy nem vesznek fel info érettségi nélkül, hogy már voltam egyetemen, 100%-os emelt info alapismeretek érettségim volt, számítógép programozói okj ... de hiába, pedig a pluszpontjaimat is kimaxoltam ... nincs info érettségi, le vagy szarva ... ez nem egyetemi döntés volt. -
donistvan
csendes tag
válasz
proof88 #5419 üzenetére
Hát most én is így vagyok velük, mert a pontom meglenne, csak nem fogadják el ezt az érettségit és későn vettem észre
Azt ,hogy miért nem fogadják el, azt én sem tudom, mert szerintem az informatikai alapismeretek nehezebb és inkább a programozásról és a számítógép működéséről szól mint a sima informatika .
-
Sohaur
csendes tag
Halihó kedves többiek!
Mert felvételt nyertem eme remek egyetemre.... Szóval gondoltam akkor tiszteletemet teszem itt is. Akad még valaki aki szintén szeptemberi lesz?
-
donistvan
csendes tag
Sziasztok.
Esetleg nem tudjátok véletlenül, hogy ELTE IK felvételihez elfogadják-e az informatikai alapismeretek érettségit?
A választ előre is köszönöm.
Üdv:István -
Most írt PÜ-t a srác, hogy összesen van 24 kredite: 1. félév: 11/24, 2. félév 13/34. Így már érthető.
-
spibal123
csendes tag
válasz
Superhun #5405 üzenetére
Programtervező informatikus, elsős, alacsony volt a korrigált kreditindexem, mert túl sok kurzust vettem fel. Bevallom erről nem igazán tudtam hogy így számolják, ráadásul a neptunnál is rengeteg volt a hiba (Most nem sorolnám.), bár ez nem mentség. A kérelemnél meg elkezdi a TO, hogy már lejárt a határidő két hónapja. Mondom mi van? Ez egyéni kérelem, mi van ha valakit mondjuk baleset ér és ezért nem tudja lerakni az utolsó vizsgáját, és átsorolják. Válasz: ÍGY JÁRT!!! Enyhén szólva intoleráns.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- Nintendo Switch 2
- P2P Fogadóoldal
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest