Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
Hmm, én is progmaton vagyok, jelenleg másodéves. Bevprog1-et, Anal1-et, Bevmat1-et no és persze Linalg1-et újra felvettem, mert annyira szerettem őket hogy elsőre nem is akartam elvégezni
programozás eddig csak progkörön volt, bár ez attól függ, hgoy értelmezzük a programozást. A bash scriptírás az? Ja, és idén van delphi specim, bár a tanárral közös megegyezés alapján nem járok be
Ma írtam egy linalg zh-t, holnap anal, lehet jövőre is lesznek ugyanezek a tárgyaim. Vagy proginfon leszek, mert nem a matek miatt jöttem ide.
-
tomcs
őstag
en mondjuk jol erzem magam a szakon, es eddig hozom a mintatantervet. kicsit tenyleg erdekes a szak abbol a szempontbol, hogy aki ugyesen csinalja elvegezheti ugy hogy a vegen nem tud programozni, de ez csak egyentol fugg
sok embert kiszornak, ez is igaz. anal 1bol ugy tudom ketszer van ea a legnagyobb teremben, 5on meg mar szellosen vagyunk a feleakkoraban issajnos minden egyetemnek ezt kell csinalnia, mert darabra kapjak a tamogatast, de vegulis az egyetemi teljesitmeny ugyis jobban jellemzi az ember kepessegeit, mint az egy-ket dolgozattal elert felveteli pontszam.
mar elso felevtol gyakorlatilag rad van bizva mit veszel fol es ere erdemes is nagyon odafigyelni. azonos targy gyakjai kozt is akadnak kulonbsegek, ezert erdemes 1 kicsit informalodni, bar nem olyan nagy mertekuek, pl dos assembly vs linux assembly, stb. van par gyakvezer akit erdemes elkerulni, de az mindenutt akad, meg van par eloado akin latszik hogy nagy koponya csak az eloadasa unalmas vagy nehezen kovetheto.
fothi meg a bevprogja szvsz egyaltalan nem veszes, ertelme is lenne csak ez igy elegge alapszintu meg, van hova fejlodnie a teruletnek. vannak alkalmazasok ahol a program helyessege nagysagrendekkel fontosabb a koltsegeinel vagy a hatekonysaganal. bar az teny hogy a szekvencia levezetesi szabalyaval () meg igy nem fogsz atomeromuvet vezerelni, azert szerintem hasznos _bevezetes_.
(egyebkent szvsz a tarstud cuccokkal en meg sokat fogok szivni, pedig csak 6 kredit. tudom hogy kocka vagyok meg minden de egyszeruen nem bir raalni az agyam. vmek heten is hallgatom zenon agymeneseit, az jutott eszembe jobban jartunk volna ha keres egy szimpatikus kecsket es...) -
ValeTudo
újonc
Nagy elméletek.
Aki ezt elvégzi az nagy eséllyel fog tudni programozni. Nem gyenge szinten.És ez tény. Az a fajta matek amit tanítanak olyan alapot ad a programozáshoz ami elengedhetetlen ahhoz, hogy nagy projekteket tudjál véghezvinni. Olyan szemléletet ad ami bármilyen jövőbeni programozási nyelvhez elengedhetetlen. Aki ezt elvégzi az könnyen átáll bármilyen új nyelvre, irányzatra. Hisz csak a sajátosságokat kell átnézni. Meg tud álmodni egy egész programot amit majd az ő kis programozói szolga munkában megcsinálják random bérért.
A fóti tantárgya erre a tökéletes példa. Akinek van egy kis esze és profi szinten akar programozni, annak ezt a tárgyat tudnia kell.
Aki nem az nagy eséllyel az a programozó lesz aki nagy pénzektől elesik. -
_lupin_
csendes tag
Szerintem egy programozónak ezt már nem kell tudnia. Szerintem ha egy cég új processzort tervez, akkor alkalmaz egy csomó matematikust, programozót akik megtervezik, hogy az új procinak mit is kell tudnia (pl. utasításkészlet), és alkalmaz egy csomó mérnököt akik megtervezik magát a processzort. Na nekik tudniuk kell, hogyan műköndek pl. a tranzisztorok. Nyílván a matematikusoknak / programozóknak együtt kell, hogy működjönek a mérnökökkel, hogy jó legyen az új proci. (Ne találjanak ki olyan utasításokat, amiket nem lehet hatékonyan megvalósítani fizikai szinten).
Tehát szerintem egy procigyártó cég vezetői nem a programozókkal fogja megterveztetni az új proci áramköret.
Persze a programozónak is tudnia kell az adott hardvert alacsony szinten programozni.
Másik dolog: Lehet azt mondani, hogy minek foglalkozzak azzal, hogy hogyan működik a tcp/ip protokoll, úgyis minden ma használatos nyelvhez van libray ami ezeket magas szinten kezeli. Vagy minek megtanulni a linalgotmeg a numerikus analízist, úgyis van már egy csomó 3d engin majd használom azokat. (tudnék még jónéhány ilyen példát mondani)De ha valaki ezeket nem akarja tudni, akkor annak elég ha elmegy egy programozói tanfolyamra aztán meg használja a már megírt libaryket és programozik. Gond csak akkor van, ha kapna egy jólfizető állást mondjuk 3d engine fejlesztésre....
Szóval szerintem egy egyetemen főiskolán van jogosultsága az ilyen tárgyaknak. Ha mindent nem is tanítanak itt meg, de legalább el lehet vele indulni az adott témakörben.
[Szerkesztve] -
zoty314
aktív tag
Ezt nem tudom, pontosan hogyan érted, de lassan már mindent kell tudnia a programozónak, ami egy kicsit is összefügg az informatikával, ez azért durva. Programozni bárki megtanulhat, aki egy picit is tud algoritmikusan gondolkozni. Aki jól is akar programozni és rendesen akar keresni vele, az úgyis megtanulja az architektúrák sajátosságait, felépítését, buktatóit.
-
zoty314
aktív tag
Tudnál valami linket adni az anyagról, vagy küldeni valami jegyzetfélét? Nekem ez gyanús. Ha a mi Fóthinkról (nem pedig Fóti) van szó, róla nem tudom elképzelni, hogy Algoritmusok címszó alatt Formális nyelvek és automaták tárgyat tartana. Akik meg az ELTE-ről mentek át, egyáltalán elvégezték Fóthi tárgyát?
-
_lupin_
csendes tag
''és tényleg szar..az egész tárgya értelmetlen és úgy hülyeség ahogy van..
(formális nyelvek automaták...stb)''
Mondjuk a formális nyelvek a fordítóprogramok elméletének az alapja, biztos értelmetlen meg hülyeség...
Egy programozó egyetemet / főiskolát végzett embernek minek is tudnia, hogy hogyan működik mondjuk a C++ fordító... -
taltos
senior tag
válasz
Panzermeyer #80 üzenetére
DE -re járok PTM-re. MSN címet nem tudok adni, mert nincs.
-
^Bundi^
őstag
Ohh..de jo nektek..én meg Neumann os vagyok és most behoztak 1 új átrgyat ami igen remek és ki tartja?..Fóti...
mindenki szídja aki az elte ről jött át hozzánk..és tényleg szar..az egész tárgya értelmetlen és úgy hülyeség ahogy van..
(formális nyelvek automaták...stb)
elvileg algoritmusokat kéne oktatnia (ez a tantárgy neve is..)..gyakorlatilag még 1 et nem láttam a negyedév során..és SZÓBELI vizsga?..ez állat.. -
taltos
senior tag
válasz
Panzermeyer #77 üzenetére
Akkor Ő biztos lelkes!
Te PTI-s vagy? PM? -
taltos
senior tag
válasz
Panzermeyer #73 üzenetére
Ki artja? Páles Zsolt? Losonczi? Daróczy?
(remélem jól írtam a neveket.)
-
zoty314
aktív tag
válasz
Panzermeyer #73 üzenetére
Ne aggódj, ez még csak a kezdet.
-
Panzermeyer
tag
nah, holnap első ZH ebből az analizis nevü szarból
hát... béke velem -
chicken
senior tag
én a 3. évben jöttem el, da addigra voltam már estis is meg minden. Hát azt a tanácsot tudom adni, hogy eszedbe ne jusson mondjuk 3 hétig nem elővenni valamelyik matektárgyat, mert akkor nagyon csúnyán le lehet maradni. És nem érdemes a hátsó sorban ülő, vihogó, susmoló, olvasgató (amúgy a legnagyszájúbb) brigádhoz sem tartozni, sose tudják, hol lesz a zh meg miből. Akármilyen unalmas a logika meg a bevmat, még mindig egy csomó tanulást meg szívást megspórolsz, ha odafigyelsz órán, meg jegyzetelsz.
Abban viszont tildynek igaza van, hogy az első 1-2 évben a programozást mint kreatív munkát totál elfelejtheted (hacsak otthon nem marad rá időd), de később jobb lesz.
Amúgy sok szerencsét kívánok, na meg kitartást a mocsaras részekhez. -
Panzermeyer
tag
már említettem, én Debreceni Egyetemen vagyok, tanárok szerintem jók, én úgy veszem észre hogy jó tagokat kaptunk, felsőbb évesek riogatnak 1-2 névvel de szerencsére még elkerültem őket
órák szerintem jók, bár van 1-2 ami tök értelmetlen meg van olyan is aminél 1 óra 20 perc után leteszem a tollat mert annyira fingom nincs az egészről hogy leírni is fölösleges
kedden logika zh, hát ez lesz az első, meglátjuk...
folytatás: 8 félév analízishez gratulálni fogok ha elvégzed, nálunk 2 félév van, aki ezt érti az nem ember, amúgy meg csak 1 a lényeg, folyamatosan tanulj mert ha 1-2 gyakorlat anyagát nem érted akkor a többiét sem fogod és így esélytelen az egész
jah, diszkrét matekon megmondta az előadó hogy a vektortereket úgy kell elképzelni mint egy halraj, úgyhogy nem olyan bonyolult az, igaz Tildy
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
válasz
Panzermeyer #67 üzenetére
MEsélj milyenek a tanárok, ,az órák, meg úgy egyébként?
-
mdk01
addikt
válasz
Hát az a helyzet hogy halasztanom kellett egy évet.
Idén PM lettem volna de jövőre ne m indul állítólag, ezért akkor PTM-es leszek.
Addig is majd kiscit matekozok meg kellene vmi nyelv. -
dat
senior tag
válasz
ejj ejj...
Elte progmat ingoványos terep -
Panzermeyer
tag
na mi a helyzet? mostmár benne vagy legalább 4-5 hete az egyetemi életben
hogy tetszik?
még mindig nem derült ki hogy ptm-es vagy esetleg pm-es
azaz 5 évesre jársz vagy 3 évesre?
én 5 évesre, analízisből megbukok ez nem kérdés, de a diszkrét matek sem kutya
hát nem középiskola, meg kell mondani... -
mdk01
addikt
up
-
mdk01
addikt
up
-
neduddki
nagyúr
HI!
Legyetek kedvesek az oktober 5 november 5 idoszakbanso munkat adni a etr-es nenikenk es bacsiknak egy vacsoram mulik rajta a jupatben:- )))
kosozonom
udv
neduddki
p.s.:- ))) -
_lupin_
csendes tag
''Ami nem tetszett: Fóti és az általa oktatott bev prog. óra''
Na, Fóthiról egy rossz szót se
Nagyon nagy arc, csak egy kicsit elvont
Engem is riogattak a bevproggal, de úgy álltam hozzá, hogy akkor is megértem és tetszeni fog, aztán végén tényleg ez lett a kedvenc tárgyam, sőt elsőben ebből vizsgáztam a legjobbra.
Nem úgy kell felfogni, hogy programozni tanulsz, hanem hogy logiaki feladatokat oldasz meg sajátos feltételrendszer mellett. Aztán másod-, harmadévre rájön az ember, hogy tényleg van köze a programozáshoz -
zoty314
aktív tag
válasz
Panzermeyer #59 üzenetére
Dobj egy mailt és megbeszéljük.
[Szerkesztve] -
-
zoty314
aktív tag
Na, a 7. félévet, tehát a 4. évet kezdtem el 1 hete a programtervező matematikus szakon, tehát az egyetemi diplomával végződő részét végzem. Gyakorlatilag egyetlen tárggyal van nagyobb problémám, ez az analízis, abból még csak a 2. félévnél tartok. A többi nagyjából rendben, tehát a többi valószínűleg meglesz 5 év alatt, és utolsó két évben csak analozni fogok, vagyis 7 évig fog tartani összesen.
Igen, a prog.mat. nehéz szak, de nem lehetetlen elvégezni, és ha sikerül, akkor garantálom neked, hogy lesz mire büszkének lenned. Kevesen végzik el, mert tényleg kemény, sok problémás tanár is van, de 2 félév után, ill. a felsőbbévesek tapasztalataival nem nehéz értelmes gyakorlatvezető tanárokat találni, akiknél el lehet végezni a gyakorlatokat. A vizsgák meg azért vannak, hogy megcsináld őket. Igen, van 1-2 tárgy, amire nagyon rá kell gyúrni, de mindenkinek más. Az tény, hogy sokan az analízist, a bev.mat.-ot, a logikát, a bev.prog.-ot nem szeretik, de mindenki mást. Nekem pl. az analízissel van bajom (matekból sose voltam hülye, nemzetközi versenyekre jártam), a bev.mat.-ból csak a 3. félévi vizsgával kínlódtam igazán, a logikát lazán megcsináltam (sokan harmadik éve próbálják), a bev.prog.-ot pedig végigcsináltam 3-asokkal. A bev.prog. egy nagyon elvont tárgy, de én a második félév után már láttam, hogy nagyon sokat segít az absztrakt gondolkodásban, programozásban és a többi matektárgynál is, és ez nem vicc.
Gyorsan felsorolok pár programnyelvet is, amiben kínlódtunk:
C/C++, Ada, Assembly, de a lényeg akkor jön, amikor már te nem leszel ott, vagyis a 4. és 5. évben, ugyanis nálunk ekkor van a szakosodás, és egy csomó más programnyelvet lehet még tanulni: Java, C#, Perl, Ruby, Scriptnyelvek, LISP, Prolog stb. Speciként viszont felveheted ezeket is előre, tehát nem maradsz le semmiről.
Ha gondolod, írj egy mailt és megbeszélhetünk egy találkozót, szívesen mesélek és válaszolok a kérdéseidre. -
zoty314
aktív tag
Ti nem vagytok semmik!
Még azt a pici kedvét is elveszitek az embernek a prog.mat.-tól, ami volt neki. -
mdk01
addikt
Azért jöttem ide mert nézegettem a felvin mijen szakok vannak és volt ezen a szakon volt még 100 szabad hely(mindenki elment BMF-re).
A BMF-en magas lett a ponthatár az ELTE-n még alacsony,így elég volt a 98pontom az ELTE-re.
A gyak.programozást én is jobban szeretném de a matekkal sincs semi bajom.
Szóval végülis programozás lesz amit szeretnék tanúlni matek van amit szeretek tehát semmi gond...az az mégis..tanúlni kell mint egy állat mert nem adják ingyen(az elte meg rátesz még1 lapáttal) -
mdk01
addikt
válasz
Panzermeyer #52 üzenetére
Köszi
-
lenox
veterán
Miert nem probalsz BME infot? Ott is kemeny a matek (allitolag, en gimiben spec maton mindig elso 10-ben voltam az orszagos matekversenyeken, szal nem volt problemam), de elmeleti programozas helyett van inkabb 'gyakorlati', azt ertem ezalatt, hogy ott is van ilyen 'papiron irjal pascal programot', de legalabb konkret nyelven... Aztan meg jon a rahedli nyelv, bar szerintem nem ez a lenyeg, ha megvan a szemleleted, akkor barmelyik uj nyelven doksival 10 perc mulva elboldogulsz...
-
Panzermeyer
tag
én DE-IK PTM-re járok, nemtom mi lesz, maradok amig tudok
nekem is van egy haverom, nemtom mi az igaz belőle, de azt mondta, azért vettek fel idén csak 180 ptm-est mert még mindig mindenki elsős és nincs terem
ha ez igaz akkor az nagyon lolő amúgy most kezdte a 3. félévét, 10 kreditje van
én is oda adtam be első helyen, meglepődtem mikor kijött hogy 109 a határ, tavaly meg 83 volt... nekem meg 102 volt -
mdk01
addikt
he?
-
mdk01
addikt
up
-
mdk01
addikt
Nyugodtan jöhet még lelkes P.M. aki szeretné megosztani velem élményét...sőt kérem rá.
-
zfarkas
senior tag
Nyilván. Neked a ''nyers'' programozás sokkal jobban bejön, mint hogy előtte matekot is tanulj (ami nem feltétlen kell egy jó programozónak, de azért ad egy kis pluszt). Éppen ezért az a suli sokkal jobban illeszkedik a Te igényeidhez.
De emiatt még nem kell lezombizni a progterveseket. Én is az voltam, és egyáltalán nem gondolom úgy, hogy zombi lennék. Persze volt pár évfolyamtársam, akire simán ráillik a jelző -
zfarkas
senior tag
Én azt tudom elmondani, ami 6 éve volt (akkor voltam elsős):
- bevprog: halamzokkal kell szórakozni. Meg kell szokni a szemléletet, és kész. (Elején kicsit bonyolult, de 3. félévben simán magadtól is visszamondod, amiket ezen az órán tanultál).
- bevmat: elég laza tárgy. Kicsit készülni kell a zh-kra, meg tanulni a vizsgára, és meglesz.
- linalg: ez volt a kedvencem. Nulla tanulással csináltam. Gyakorlatilag annyi elég volt (nekem) hozzá, amit a szakközépben tanultam.
- számfel: ha értesz egy kicsit a hw-hez, semmi gondot nem fog okozni. Egy szót nem tanultam a vizsgára, ötössel átmentem.
- analízis: na erre feküdj rá! Ha progos vagy és nem progterves, akkor két év ez a tárgy. Ha megcsúszol miatta, akkor 1 éved ugrik! Erre épül a numanal is, ami egy fokkal könnyebb.
Eddig ezek a tárgyak olyanok, hogy szorgalmi időszakban 2 zh, ha az megvan, akkor vizsga.
- specik: csinálj belőle jó sokat! Az elején ezek révén tanulhatsz olyan dolgokat, amik érdekelnek. Meg kell keresni a tanárokat, felsőbb éves diákokat, hogy melyiken mit tanulhatsz. Jellemzően a szorgalmi időszak végén kell egy beadandót csinálni (tehát a szar vizsgáidat nem terheled ezzel)
- társtud: nekünk annak idején ebből 3 tárgyat kellett megcsinálni. Minél előbb tudd le. Többnyire a szorgalmi időszak végén egy beadandót jelent. Amiből vizsgázni kell, azzal ne foglalkozz, nem érdemes.
Esetleg néhány felesleges jegyzetet tudok adni, de majd csak novembertől. De a legtöbb dolgot a korábban kezdett évfolyamtársaidtól () tanulhatsz. Érdemes kikérdezni őket, mire kell figyelni egy-egy tantárgynál, hogy érdemes tanulni (bár ez utóbbira Te magad is rájössz - én 4. évben már csak 2 napot tanultam egy vizsgára, napi 4-5 órát
)
-
anulu
félisten
2 év után vágtak ki progmatról. nem lett meg a 30 kreditem
26-27 volt. mindegy, felvettek prog-info-ra.
mdk! lelkileg légy nagyon erős, bev mat előadásra olvasnivaló nélkül ne menj be! Járai valami eszméletlen unalmasan tartja az órákat. felolvassa a saját fóliáját
lin.alg-ot nagyon szerettem, ha szereted az n dimenziós vektortereket, akkor az jó. ha nem, akkor vagy gyorsan megérted és megszereted vagy bajaid lesznek. nem bonyolult igazándiból, de egyszer nagyon meg kell érteni...
bev prog: haverjaim előtt nem szidom, mert ők vmiért istenítik Fóthi-t, de szerintem ennél kevés értelmetlenebb tárgy van.
számítógépek felépítése: nem tudom, mióta foglalkozol hardware-rel, de ha beülsz egy ilyen előadásra, az eddig szerzett tudásodat féltve őrzött helyre rakd el, nehogy az anyar megfertőzze... érdekes körülmények között mentem át UV-n... mindegy
egyelőre ennyi
amúgy grat a felvételihez.
gólyatáborban voltál? -
mdk01
addikt
Hát köszönöm az eddigieket is sokat segítettetek..tényleg.
Ha még vmi eszetekbe jut kérlek irjátok le mert minden érdekel.
Milyen szakra is jársz most tildy? -
tildy
nagyúr
Akkor tévedsz. Átmentem akkor még Kandó infó (mostmár bmf-nik) , elsőre sikerült minden, matekból 3as voltam, összes vizsgám megvolt elsőre, programozásból 5ös lett a gyakom, vizsga 4es. Itt csak 50%os votl a szórás
Viszont akit itt egy tárgyból kaszáltak, az jöhetett vissza jövőre. Ellenben az eltével, ahol akár 3 tárgyból is elkaszálhattak....
Szal legjbob döntésem volt. -
zsiga667
addikt
De, az. Bev.prog. első félév eleje erről szól.
Tulajdonképpen ez is a beetetés része, október közepéig még tetszeni fog a progmat, aztán jönnek az első zh-k, és meglátod hogy nem a levegőbe beszéltünk...
Szerk.: Egyébként tulajdonképpen semmilyen speciális előképzettségre nincs szükség, ha tudsz kezelni egy számológépet és megy a négy alapművelet akkor már csak figyelned és tanulnod kell, mert elmondanak mindent. Csak kicsit gyorsan...
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
aham értem én....
Egyébként az nem lehet hogy felakartak készíteni a prg.ra a matekkal és nem bírtad kivárni míg sor kerül rá?
A kaszálás meg minden suliba így van sztem.
Gondolj bele ha minden 20. ember prg.matematikus lenne akivel találkozol az utcán.
Meg ugye mondtam..elte, ami még rátesz egy lapáttal.
Az biztos hogy nehéz éveknek nézek elébe. -
tildy
nagyúr
Nem mondom , hogy matek nélkül, emrt ez nem igaz.Csak tudod van egy egészséges határ. És az nem az , hogy az első anal /bev prog vizsgán az emberek 90%át elkaszálják
Azt fogd fel, hogy ez nem programozói képzés, csak a nevében az. Jól megkajálják az olyanok mint amilyen butuska kislány én is voltam. Ugyanis jól hangzott a neve, azt hittem programozni tanítanak, azt hittem gyakorlati képzés lesz. Azt egy franckarikát -
mdk01
addikt
Persze gondolom a halmazokat is...menj már.
Egyébként direkt akarod elvenni a kedvem?
Sztem nem egészen vagyunk egy hullámhosszon a matekkal.
Egyébként mondj egy olyan sulit ahol matek tanulás nélkül és egyéb más tantárgyak tanulása nélkül a kezedbe adnak egy prg.zó diplomát....az elte azért az ami, mert nem ad ingyen semmit.
mod: ne vagyok zsenge 18éves ezt hozzá tenném...egykorúak vagyunk mellesleg.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Mit kell tudni? Mindent meg még annak a kétszeresét
Majd fogod te szeretni a többdiemenziós tereket, stb.
Szvsz egy év múlva térjünk vissza topikra
---------------------------------------------------------------
Hozzátenném nekem sem volt soha bajoma matekkal, JATÉ-ra 15 pontos szóbelit csináltam (matekból, 15-ből).
De az ami progmaton emgy, az ellenségemnek sem kívánom. Főleg ha kis fiatal, zsenge 18 éves.
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
Akkor végülis van ott prg.zás csak seggelni kell az első évben ami neketek nem tetszett és mindezt matekból.
De gondolom akkor az utolsó pár félvben lehet szakosodni ki mit akar.
Más:
Még azt sztném tudni hogy mit kell tudnom abból a matekból amit középsuliban tanítottak.
Át kell vmit nézni vagy simán semmi köze a k.sulis matekhoz? -
tildy
nagyúr
Én is ismertem 3at négyet:
1csaj, szobatársam volt: hát hülye volt szeritnem a programozáshoz, de seggelni tudott.
mégegy csaj: 5. évfolyamos volt , nem tudta hogy kell használni a floppyt
egy srác: programozó , nagy arca van, bár tud programozni, csak szvsz nem annyira mint ahoyg felmagasztalja magát
De legtöbbet az első féle seggelős emberkékből láttam, akik kikerülnek, és szerintem 2 nap alatt elfelejtik amit tanultak.
Ja és kb 10 oylan volt évfolyamtársról tudok, aki előbb vagy utóbb infó tanárira ment át rólaVagy bmf-nikre, avgy egyéb más helyre.
[Szerkesztve] -
czappa
aktív tag
is-is
(A suli jó)
Egyrészt túl alap volt, mert az elején gyakorlatilag nincs programozás.
Másrészt túl húzos (a matek), és igazi hasznát ennek pedig nem tudta volna venni.
Csak azért írtam be, mert poénnak tartom, hogy egy programozó eljön progmatról.
(De függetlenül a mi nem túl jó véleményünktől lehet, hogy neked tetszeni fog, szal fel a fejjel, próbáld meg teljes bedobással, és ha nem megy / nem tetszik válts félévkor - kb. akkor kell beadni a jelentkezési lapokat) -
zfarkas
senior tag
Ha nincs semmi bajod a matekkal, akkor tetszeni fog.
Amikor én jártam, úgy a 3. félévtől jöttek a beadandók. De most már ha jól tudom második félévtől elég komolyan veszik a dolgot, sok a gyakorlati tárgy. C/C++/Java programozás. Többféle platformon (MS Studio/KDeveloper).
Csak pár húzós tárgy van: analízis sok embernek nem fekszik, meg a bevmat 3, amit még az ellenségemnek sem kívánnék.
Ha eljutsz a harmadik végére, abszolút hülyeség nem elvégezni a maradék kettőt. Azt tanulsz, amit Te akarsz (4 sávot kell választani, egy sáv egy témakörrel - pl adatbázisokkal - foglalkozik).
Összességében: ha szereted a matekot, akkor tetszeni fog. Egyes véleményekkel ellentétben meg lehet tanulni programozni, csak akarni kell. Meg egy kis energiát kell fektetni a bentmaradásra. Végül is évente 100 ember tuti végez ;P
Na most alvás, holnap tudok még írni -
czappa
aktív tag
Csatlakozom az előttem szólokhoz, azaz én is egy évet voltam ott, programtervező matematikus szakon, bár asszem indult most egy kimondottan főiskolai képzés (programozó matematikus - és szvsz erről írt a topicnyitó), de nem hiszem, hogy elvárás szinten lényegesen különbözne.
Egyébként a szakot lehet szeretni, de ott inkább a matekra mennek rá. Ez még nem gáz (zh-k), de aztán jön a CSAK elméletet tartalmazó vizsga és ahhh, kár a gőzért. Linalg, progkörny tetszett a bevezetés a programozásba tárgy (és az előadó) egy vicc (értelmetlen). Logika mama, meg - izlések és pofonok - a falra másztam tőle.
Most sikerült lehúznom a helyet, pedig nem volt szándékom, ha bírod és nem zavar a sok matek, akkor Bp egyik legjobb egyeteme/szaka lehet ez a suli.
Asszem Tildy írta, hogy csak profi programozóknak ajánlott, háát nem tudom. Egy profi programozó ütni tud a bevprog című tárgytól. Amúgy van ismerősöm, aki velem együtt vált és ő programozóként dolgozik, ez azért elárul vmit a suliról.
(mind ketten bmf-nikre mentünk, holnap kezdünk) -
zsiga667
addikt
Voltam megyei matekversenyen helyezett, soha életemben egy percet se tanultam matekra mégis kisujjból ötösre érettségiztem (pl. tétel hasból max. pont úgy hogy az érettségin hallottam róla először...), aztán mégis megfingattak keményen a progmaton. Ha nem vagy nagyon nagy matekguru, vért fogsz pisálni, készülj fel.
Egyébként sok szerencsét, nameg őszinte részvétem. -
zsiga667
addikt
Tildyhez hasonlóan én is jártam egy évet progmatra (illetve a második félévben csak a haverok miatt mentem be néha...), és tényleg gyilkos. Nem mondom, ha szereted a matekot akkor jó lehet, de egyébként felejtős. Sajnos elsősorban matematikust csinálnak belőled, és mellé kapsz egy kis segítséget a programozáshoz is.
Bev.prog-ot és Anal-t nagyon fogod utálni első félévben, de ha mindkettőből megvan a kettes akkor még van esélyed hogy talán egyszer elvégzed. Ha nem, hagyd ot amíg még csak egy évet vesztettél... -
tildy
nagyúr
A francot programoztunk. 2 félév alatt egy programnyelvet nem láttam. Programozni? negat mű, meg hasonló matematikai kifejezéskkel, ha nem nű, akkor ... ha nű akkor és eleme, és ha midnen stb...
Akkor azt hiszem te is besz.ptad ezt a szakot, ha modnhatom így. Én is ezt hittem, de pofára estem.
------------------------------------------------------------------------------
HHehe azok nekem pont nem voltak meg. Pedig midnen előadásra bejártam
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Hát figy. Én egy évet bírtam ki ott, aztán menekültem. Azt te csak hiszed, hogy fősuli, csak a nevében az. Nekünk is mondták, hogy 3 év után lediplomázhatunk, de ez bizony egyetemi szintű képzés. Nos ami tetszett: bev mat. ygak, Linalg előadás. progköri, és a logika előadás.
Ami nem tetszett: Fóti és az általa oktatott bev prog. óra
Mint írtam, mikor ráeszméltem , hogy hova kerültem, már az első fél év eltelt, szenvedés volt az egész, hála égnek a koli az kárpótolt midnenért. 2. félévben már csak alig jártam be, hiszen akkor már beadtam a papírjaim a Kandóra. Szal én csak olyannak ajánlom ezt a szakot, aki profi programozó, és algoritmuskészítő képességét akarja fejleszteni. Én azt hittem programozni tanítanak, de ez program tervezés, full matek az egész -
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #2 üzenetére
Köszi, láttam a topicod(részvétem), megoldódott már a problémád?
-
mdk01
addikt
Sziasztok!
Idén kezdem a sulit(de lehet jövőre) és érdkelene egy-két dolog.
Mint pl. tanárok,tanítási módszer, különösen a tankönyvek.
Ha vki mostanába végezte a sulit és van vmi könyve amit nem szeretne tartogatni az szóljon és átveszem.(persze némi ellenérték fejébe)
Ami nagyon érdekel még, hogy mit kell ahhoz tudnom matekból, hogy átvészeljem az első évet.
Elsőre ennyit szeretnék tudni a többi kérdés majd kialakúl.
Egyébként a moderátoroknak írom hogy van topic a felvi.hu-n de 2hónapja senki nem irt semmit a kérdésemre és abba bízok hogy egy info topicba nagyobb az esélyem.
Előre is köszönöm a válaszokat.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest