- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Gaming notebook topik
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Bluetooth hangszórók
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
Szerintem mindenkinek szíve joga kiválasztani mit is szeretne venni és mennyi pénzért. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vettem kínai piacról lámpát már régen, mert a Cyansky az kínai rendelés volt, de engem nem hoznak lázba a kis atomvillanások, a normális, és a mindennapokban használható lámpák annál inkább.
Ma pl. a kis CL23 mellé rendeltem is egy CL26R-t a kronium-tól. A magyar importőr nem válaszolt egy megkeresésemre sem eddig, érdekes módon a cseh (és szlovák) importőr pár órán belül válaszolt, mi több, kedvezményt is adott. Mivel a webshopot kiterjesztették hazánkra is, ezért nem is volt kérdés, jöhet innen is Fenix lámpa, mert a teljes garit is megkapom mellé. Ha jól sejtem FBLLMAG kolléga is tőlük szokott vásárolni.
Nade az eddigi tapasztalataim a Fenix CL23-ról, és némi magyarázat, hogy miért vettem meg a majd ugyan arra képes CL26R-t.
Először is a pozitívumok:
- kompakt méret
- 1, 2 és 3 cerkaelemmel vagy NiMH akkuval is képes üzemelni, mivel a cellák párhuzamosan vannak benne.
- Jól elosztott fokozatok
- egyedi a lámpások közt, hogy tud csak "előre" is világítani
- alján beépített "elemlámpa" ami inkább egy irányított fényű olvasólámpa
- vörös fény (!!!)
- szabvány fotóállvány menet
- 5 év gariNegatívum:
- fehér fény holdfény mód nincs
- vörös fény csak egy fokozatú, nincs magasabb vörös fényáram
- van akinek drágaMiért is jó ez nekem, a többi lámpásom mellett?
- lámpásból sosem elég
- használható vészvilágításra, egy szobát gond nélkül bevilágít ez is
- AA elemmel működik, jelenleg ez az egyetlen ilyen lámpásom
- van irányított fénye, ezt a többi lámpás nem tudja!!!
- van vörös fény, amire a szúnyogok és bogarak nem jönnek
- stabilan áll a talpán, nem igazán lehet véletlenül felborítaniMiért vettem mellé a CL26R-t meg?
Jogosan merülhet fel a kérdés, hiszen műszakilag majdnem azonosak, a 18650 akkus változat mindössze a magasabb turbó fényárammal, illetve a beépített mágnessel tud elvileg többet, mint az elemekkel működő, picit tömzsibb CL23.
De: bármilyen 18650 akkut megeszik, mivel mindkét felén rugóval csatlakozik az akkuhoz. Van otthon jó pár 3600mAh 18650 akkum kihasználatlanul, ezekkel már parádés lesz az üzemidő is, valamint tudom mibe tenni őket. Vörös fényből sosem elég, márpedig ez is tudja. Van benne persze egy kis gyűjtögető szellem is, de alapvetően ezt is egy jó lámpásnak találtam. Egyetlen könnyen elérhető ellenfele a Sofirn LT1S lehetne, aminek a legnagyobb pozitívuma számomra az állítható vörös fényáram. Talán egyszer majd ezt is megveszem. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #71131 üzenetére
Ne azt vedd, hogy 2x fényesebb, vagy 2x több fényáram jön ki belőle. Inkább több apróság.
- jobb hatásfok
- nem melegszik annyira fel a feje
- jár hozzá klipsz, tok, akku, ..., +csomagolás
- igen az a fránya garancia is
- a vezérlés az szubjektív, de nekem ez is számít
- a legtöbb esetben jobban bírják a kiképzést a márkásabbak
- és hát a fényükben is van különbség. Gyakran az alacsonyabb fokozat is jobban használható a drágább lámpáknálAz AA / AAA -sakról már rengeteget írtam
Ha egyszer összefutunk, meglesheted a 9 db -os Armytek lámpa készletemet.
-
stellaz
veterán
Nekem eddig a márkásabb lámpákkal jó tapasztalataim vannak (Maglite, Trelock, Petzl, Olight, Cateye, meg most egy LED Lenser gyerek lámpa). Ezek kb alapmodellek, de jól használhatóak, strapabíróak. A kínai lámpákkal vegyesebb a tapasztalatom, többsége vagy rosszabb anyagból és/vagy rosszabb használhatóságù ( foltos vetítési kép, tölthetőség, állítás, rögzítés, stb) és kb. az összes tönkrement elég hamar.
Persze a fényerő/ár tekintetében rosszabbak a márkásabb lámpák, de ez is csak egy szempont szerintem.
Pl amikor a maglite tönkrement pár év után, bevittem a zuglói szervizbe, számlát se kértek, sorszám alapján ellenőrizték és tök ingyen kicserélték a fél lámpát ott helyben. -
z123456z
őstag
Eléggé határozott véleményed van. Mondjuk nekem nincs összehasonlítási alapom, de én is elgondolkoztam már azon, hogy mitől kerül 2-3x annyiba némely márka, mint az olcsóbbak? Másképp fogalmazva miben jobb 2-3x? Én például tökéletesnek érzem az Astroluxot és a Wurkkost is, és minden bizonnyal így leszek az érkező Convoyokkal is. Tény, hogy drága prémium márkákkal nem volt dolgom sosem, de eleve egy 10 dolláros Xanesből indulok ki, amibe még egy 26650 is belefért, és fentiekből levezetve ennek használhatatlannak kellene lennie, pedig nem egy rossz lámpa. Hozzáteszem, szerintem! Aztán lehet, hogy ezek a különbségek a mindennapi használat során felszínre kerülnek ám, de a polcon állva mind egyforma.
Mondjuk szívesen megtapogatnék pl. egy Armyteket, de én sokallom az árukat, persze nekem csak a polcon állnak. -
WestBam
Topikgazda
Újra Olight 2x AA elemmel
I5T Plus
- fekete és kék színben
- választható CW/NW/WW színhőmérséklet (itthon nem tudom lesz-e ilyen opció!)
- 550lm 3 percig (majd 300lm/30p; 55lm/130p)
- 15lm 54 órán át
- flood fény
- 2 fokozat
- “taktikai” forward clicky kiemelkedő kapcsoló
Gyakran veszem fel az AA vagy 2xAA elemes lámpáim, akár esti kutyasétához is. Árban nem vészes, a két fokozat sokaknak elegendő is lehet. Az üzemidő szerintem teljesen rendben van, kinézet frankó, nekem a napi EDC lámpám az i5T EOS. Ez rosszabb nem lehet, két tölthető akkuval sokaknak lehet ezzel egy atom biztos és szélsőséges hőmérsékleti viszonyok közt is stabilan működő elemlámpája.
-
MittuDomain_
őstag
Convoy M3-C 26800-as akksival együtt 49.99$.
Kupon:
FIN2128SolarStorm XML2 14,90$
Kupon:
FIN9790 -
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Nitecor TIP-et néztem, most féláron beszerezhető. Szerintetek megfelelne fejlámpa mellé kiegészítő lámpának esti kirándulásokra? Ami nagyon tetszik benne, hogy van 1 lumenes üzemmódja is, olvasni ezzel már lehet, ugye?
A másik kérdésem, hogy power bankról működik? A TIP SE igen, de erről nem találtam infót.
Köszi
-
z123456z
őstag
válasz
FBLLMAG #71117 üzenetére
10 dolláros Xanes volt az első, majd FT03, EC01, Wurkkos TS30S, ezekhez se klip, se tok. Most jön majd alis hivatalos Convoy boltból L21B és M21B. Szerintem ezekhez sincs, én legalábbis nem láttam. És utóbbira gondoltam, felpattintok egyet, ezért vettem azt is, csak annyit gondolkodtam rajta, hogy összekarcolja, hogy talán nem is rakom fel, ezért került szóba.
-
-
Lacerta
aktív tag
-
z123456z
őstag
Ezek az utólag felpattinthato csíptetők nem karistolják össze a lámpát? Olyan szépek, úgy sajnálnám, akkor inkább fel sem rakom.
-
z123456z
őstag
Srácok, alis Convoy Store mennyi ideig ül a rendelésen, mielőtt postázná?
-
Lacerta
aktív tag
Nekem is valahogy az az érzésem, hogy a gyártók 2017 magasságában végre eljutottak oda, hogy nagyjából alappá váljon a holdfény fokozat, a stabilizált meghajtás, és a beépített töltő.
Aztán, hogy jött a COVID, megint gyorsan leszoktak róluk. Mindezt 2x-es áron. -
bedvóter
tag
válasz
FBLLMAG #71106 üzenetére
Csak azon csodálkozom, hogy ezt nem korábban lépték meg.
Így minden dologhoz külön-külön lámpa kell, tehát vehetsz 47 lámpát, amit állandóan cipelhetsz magaddal. Ja és persze közben baromi zöldek vagyunk. Na ezért fog ez a faj gyorsan eltűnni az univerzumból. Tegyük hozzá, hála istennek. -
FBLLMAG
senior tag
A nevesebb gyártóknál nagyon kezdenek elválni a lámpák. Az EDC az edc, a taktikai az taktikai, és így tovább. Megértem, hogy a taktikai, kültéri lámpáknál nincs szükség holdfényre. Minek az, nem nagyon lehet vele látni. Az EDC lámpáknál sem mindig van rá szükség, mivel inkább látni kell. 18650, 21700 -as lámpáknál emelkednek az alsó fényáramok. Az apróbb lámpáknál marad meg a holdfény. A spot / spill arány is a háttérbe szorult. Ezt is értem, mert közelre meg ott vannak a fejlámpák.
Megmenteni, az apróbb zseblámpák, AA -s lámpák próbálják a helyzetet. Ezek lövik be magukat a 2 tábor közé. Nekem most, napokban, érkezett meg pár lámpám. EagTac D25C Ti, D3A, Fenix LD22 V2.0. A 2 Eagletac lámpámnak a kapcsolója foszforeszkál, azonnal észrevenni a sötétben. Vagy kikapcsolható a memóriája, vagy beállítható, hogy milyen fokozaton induljon. A holdfény fokozat szintje is programozható, ki / be kapcsolható. A fej behúzásával meg a legmagasabb fokozat indul. Ti test, hogy többet bírjon. De megerősített tok is járt hozzájuk. Rendkívül könnyűk. A Fenix LD22 V2 is. 95 g akkuval együtt. És ennél is lecsökkentették 2 lm -ra az eco fokozatot. A fényerő viszont emelkedik. A Fenix esetében túllépte a 10000 cd -t. Többen esti sétára használják ezeket. Ebben az esetben is megmaradt a kellemes fény. Ez valahogy a hagyományos Li-Ion -os lámpákból kiesett, kimaradt.
Az Armytek Prime C2 PRO lámpámat otthon kellett tuningolnom, hogy kellemes legyen a fénye számomra. Miért? Mi történik a gyártókkal? Ezt nem bírom felfogni.
-
z123456z
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
Lacerta #71101 üzenetére
Árképzés - Ha nem a D3A -t, hanem az egyszerűbb D25A -t, az ára kb megegyezik a Wuben E05 árával. Igaz, ehhez nem jár az a diffúzor, de cserébe tok igen. A D25 sorozat már 2011 tájától fokozatos fejlesztés alatt áll. Nem hip - hop jött a gyártó elő ezekkel a lámpákkal. És még van jó pár érdekes termékük. Az EagTac DX30LC2-SR pl akár 20000 cd -ra is képes, de ott a másik led is a szórt fény végett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest