Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    Megvan végre az Olight S1R lámpa. A lámpát itthonról vettem a Leitz-Hungáriától. Olight S1R

    Aki esetleg gondolkozik a vásárlásán, remélem tudok nyújtani egy kis segítséget.

    A lámpa ára nem okozott meglepetést sajnos mikor megjelent, tudjuk hogy még ezek a kis lámpák is milyen horror áron vannak. De lehet azt mondani nyugodtan, hogy a minőséget meg kell fizetni. 5 év gari is van rá, ami azért nem mindegy! Akku és töltő is jár hozzá, szóval nem kell külön beruházni rá.

    Specifikációk
    LED: XM-L2
    Fényerősség: 5250 cd
    Maximális fényáram: 900 lumen
    Világítási távolság: 145 méter
    Fényerő fokozatok: 0.5lm - 12lm - 60lm - 300lm - 900/300lm
    Vízállóság: IPX8
    Méterek: 66mm x 21mm
    Súly: 54g
    Akku típusa: RCR123A

    Üzemidő:
    900/300 lumen - 0.5p+55p
    300 lumen - 60p
    60 lumen - 4.5h
    12 lumen - 33h
    0.5 lumen - 15d

    Gyárilag 550mAh 5C-s Olight akku jár hozzá. Egyelőre itthon még nem kapható ez, de hamarosan már meg lehet venni. Annyiban más a 650mAh változattól hogy ezt jobban lehet terhelni. 900 lumen azért megterheli ezt a kis akkut.
    Fontos hogy itt a pozitív pólus nem a "szokásos" fej felé néz, hanem a zárókupak fele.

    Töltés: Lehet tölteni számítógép USB portjáról, akkor lehet bármilyen telefonos adapterről (5V), illetve Power Bank-ról is akár. Alapból a led a töltő végén zölden világít ha áram alá van helyezve. Ha a lámpára rakjuk akkor pirosan világít mikor tölt, zölden pedig ha fel van töltve az akku. 3.85V-al érkezett az akku, töltés végén pedig 4.23V-ig töltötte fel.
    Várok vele pár órát és meglátom hogy hány V-ot mutat az akku. 4.21-4.22V környékéig szerintem le fog menni. Nyilván soknak sok, a 3 század volt, de ennek a mágneses töltőnek a gyári specifikációjába is az van hogy 4.23V-ig tölt.
    Mérnökökbe megbízok, szóval ez a 3 század volt ezek szerint nem okoz(hat) túl nagy gondot. De azért majd írok az Olight supportnak egy levelet ezzel kapcsolatban.

    A lámpa mellé kapunk egy frankó kis zárható szőtt tartót, illetve csuklópántot is. Valamint ugyebár a mágneses töltőt meg az akku is jár hozzá.

    Használat:

    A lámpa egy rövid gombnyomással kapcsolható ki be. A memória funkció egy érdekes dolog. Ha Hight és Turbó módon használjuk akkor 10 percig jegyzi meg ezt a módot. Ha 10 percen túl kapcsoljuk be, akkor közepes fényerőn kapcsol be a lámpa.

    Fényerőváltás: Bekapcsolt állapotban nyomva kell tartani a gombot, és így változik a fényerő. Ha elengedjük akkor az adott módnál marad a lámpa.

    Van Holdfény üzemmód, ezt akkor lehet elérni ha 1 másodpercig nyomva tartjuk a bekapcsoló gombot. Így 0.5lumennel világít a lámpa.

    Turbó fokozatot elérhetjük egyből ha kikapcsolt állapotba a bekapcsoló gombot 2x egymás után gyorsan lenyomjuk.

    Stroboszkóp is van rajta, itt 3x kell a bekapcsoló gombot lenyomni egymás után.

    Billentyűzár funkcióval is rendelkezik a lámpa. Kikapcsolt állapotban 2 másodpercig kell nyomva tartani a bekapcsoló gombot.

    Időzítő: Bekapcsolt állapotban kell 2x megnyomni a bekapcsoló gombot, és így lép be az időzítő üzemmódba. Ha 1 villanást látunk akkor 3 perc múlva kapcsol ki, ha 2 villanást akkor 9 perc múlva.

    Hogyha merül az akku, akkor a bekapcsoló gomb pirosan fog világítani.

    Nyilván akinek van lámpája annak ez az írás magától értetődik, de aki egy kis egyszerű zseblámpát keres, és előtte nem volt normális márkás lámpája, annak remélem hogy hasznos ez a kis írás.

    Képek

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák