- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
LNikol88
újonc
Sziasztok,
úgy kezdeném, hogy nagyon nem értek az e-bookokhoz :(
A kérdésem az lenne, hogy van-e már olyan e-book olvasó ami a SCANNELT, színes, akár képekkel teli pdf-et az eredeti valójában nyitja meg, ahogy laptopon olvasnám? Vagy ez még mindig nem működik csak tableten?
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!!! -
Köszönöm a válaszokat, akkor lehet Kobo lesz.
-
Kobo Clara HD vs. Pocketbook Touch Lux 5
Kobo 300ppi és azt olvastam, hogy talán jobb a világítás cserébe viszont drágább. Pocketbook olcsóbb de mintha több meghibásodást olvastam volna róla pl. árukeresőn, alza, medimarkt véleményeknél de ez adódhat abból is, hogy ismertebb és olcsóbb is mint a Kobo. A szótárak minősége nagyon fontos lenne, Pocketbook-nál leírás szerint Merriam Webster van ami nem rossz tudtommal, Kobonál nem tudom. Pocketbook felé hajlok. Ellenvetés?
-
Ébri
senior tag
Mikor még nem itthonról dolgoztam a heti Élet és Tudományom mellett havi 0,5-2 könyvet olvastam, mióta itthon vagyok ÉT-ben is több mint egy év lemaradást sikerült összehoznom. Túl sok egyebet is tudok csinálni, bár munkahelyem is segít szabadidőm hatékony csökkentésében
.
-
Bozek
nagyúr
-
meoindil
aktív tag
Köszönöm a segítő hozzászólásokat, megjött az akciós Kindle Paperwhite 4 az amazon.de-ről.
Eddig nagyszerűnek tűnik! -
meoindil
aktív tag
válasz
DeFranco #21324 üzenetére
Teljesen jól használható! Én kifejezetten szerettem rajta a lapozógombokat is, nagyon jól megcsinálták. Stabilan, egy kézzel tartva is simán lehet lapozni.
Az egyetlen hátránya az újakhoz képest a világítás hiánya. Esetleg még hordozhatóság szempontjából hátrány lehet az újakhoz képest a kicsit nagyobb méret a billentyűzet miatt.
De ha jó áron sikerül megvenned biztos megéri az árát. -
törölt tag
Idén 19 könyvnél járok, 7182 oldal, átlagosan 378.
Tavaly 26-ot olvastam, 9122 oldal, átlagosan csak 350.Volt 800 oldal körüli is, meg 100 alatti is. Most egy 400 oldalasban vagyok benne, de nincs igazán kedvem olvasni. Lehet tartok egy-két hét szüntetet, aztán idei utolsónak lenyomom az első Trónok Harcát, az ad majd az átlagnak
-
consono
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #21336 üzenetére
Jah, megszívtuk, dettó ez van nálam is: március elején végeztem egy könyvvel, egy hétre rá beteg lettem és a következő könyvet május elején fejeztem be...
-
-
consono
nagyúr
válasz
#42308056 #21330 üzenetére
Én 20 "rendes" könyvnél tartok idén, a mangákat nem ide számolva, de ez egy rossz év. A hülye COVID miatt heteket kihagytam olvasás nélkül, amíg rendesen fel nem épültem. Egyszerűen képtelen voltam olvasni, ilyen 2-3 oldal után eldobtam a könyvet, mert fogalmam sem volt mi volt az előző oldalakon...
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
DeFranco #21324 üzenetére
Egyedüli hátránya egy régi kindle-nek az új eszközökkel szemben mindössze a világítás, ami akár egy LED lámpával is orvosolható. A többi csak marketing stb.
Ha viszont éves szinten sokat is olvasol (20-30+ könyv / év), akkor érdemes beruházni egy jobb eszközbe, mert hosszú évekig jó lesz, nem avul el, mint a legtöbb, más tech kütyü.
-
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok,
a véleményeteket szeretném kérni: szerintetek ma egy kindle 3 keyboard alkalmas lehet az ebook olvasókkal való ismerkedésre, vagy ma már (valamilyen okból) szenvedés lenne használni?
nem volt még eddig ebook olvasóm, nem tudom milyen tulajdonságokat kellene figyelembe vennem, ami miatt esetleg ezt el kellene engedni. kapásból egy új, 30-40k-s ebook olvasóba nem szívesen ruháznék be egyelőre.
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Nálam 99€ már a PW4 a német amazonon, lejárt az akció vagy valamit rosszul állítottam be? -
csendes
addikt
válasz
meoindil #21310 üzenetére
PB Basic Lux 2: Nincs érintőkijelző, egymagos a processzor, 256 MB a RAM, 1300 mAh az akku.
A Touch Lux 5 érintőkijelzős, kétmagos processzora van, 512 MB a RAM és 1500 mAh az akku és a színhőmérséklet állítható a megvilágításnál.
Olvasásra jó a Basic Lux 2 is, csak ajándékba kevésbé ajánlanám, akkor már inkább egy KIndle 10 hasonló áron, de ár-értékben szerintem a PW4 a legjobb 45 ezer Ft-ig. -
meoindil
aktív tag
válasz
Oldman2 #21316 üzenetére
Ez érdekes mert a 85€-os az reklámos, de nem írja, hogy Magyarországra nem rendelhető.
Én is gondolkozom egy ilyen vásárlásán.A másik Kindlenél viszont valóban írja a reklámosnál, hogy csak bizonyos országokba szállítható, a reklámmentes elvileg hozzánk is. De a Paperwhitenál a reklámmentes nem elérhető, a reklámosra pedig nem ír korlátozást.
[link]
[link] -
meoindil
aktív tag
válasz
zolikaDB #21314 üzenetére
Amikor nem olvasod, hanem a képernyővédő látszik, kvázi "kikapcsolt" állapotban van, akkor jelenik meg valami hirdetés.
Mikor valóban használod, akkor nem látszik, nem vesz el helyet az olvasási felületből. Én így tudom.
Úgy tudom itthon is lehet mindkét változatot kapni, a reklámmentes drágább. De általában jelölni szokták melyik a reklámos melyik a mentes. A 85€-os a német Amazonon az reklámos.
De szerintem nem zavaró egyáltalán. -
zolikaDB
veterán
válasz
csendes #21307 üzenetére
Mit jelent az a Kindle-nél, hogy rekámmentes vagy reklámok vannak benne? Ez az, ugye? 85€, postaköltséget nem tudom kicsiholni belőle fizetés előtt...
Az itthoni Kindle-ök reklámmentesek?
-
meoindil
aktív tag
válasz
csendes #21298 üzenetére
Szia!
Megkérdezhetem mit értesz azon hogy a PB Basic Lux 2 fapados?
Nekem még régi billentyűzetes Kindle 3-am volt és az valóban az volt, bár a lapozógombok nagyon jók voltak rajta. A DuoKan később sokat segített rajta.
Később lett egy Koobe, de szoftver szinten még az is simán verte az alap Kindlet. -
meoindil
aktív tag
Sziasztok!
Kindle Paperwhite-ra fel lehet tenni a Duokant jailbreak vagy komolyabb hackelés nélkül?
-
zsoltzsolt
addikt
Epub-ot egyszerűbb átalakítani a Kindle saját programjával - Kindle Previewer
Beolvassa az epub-ot , azán export mobi-ba és kész, fél perc az egész -
csendes
addikt
válasz
zolikaDB #21300 üzenetére
A Kindle használatához ajánlott az ingyenes calibre program [link] , amivel konvertálni lehet például az epub formátumú, nem tartalomvédett e-könyveket KIndle-re: [link] .
A pdf-et kezeli a KIndle, E-mail-ben elküldve még konvertáltatni is lehet. De általában nem ajánlott formátum a pdf, egyik olvasó sem tudja igazán jól kezelni, mivel nem is erre találták ki.
A német Amazon-nál arra figyelj, hogy ha Magyarországra rendelsz, akkor a végén magyar ÁFA-t fog felszámolni és valószínűleg lesz szállítási díj is. Viszont most akciós.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Újszerű Samsung Galaxy Tab S10 Ultra ((12GB/512GB))+Gyári book cover keyboard
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan 2025.06.18. Apple J. AC. köthető rá.
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest