Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
ezeket tudom, ettől még sajnos tényleg gyakori a 2-3 éven belüli ledöglés, nem csak napi töltés esetén is
pl itteni topikokban is előfordult már mondjuk K3 akkura több panasz is, ami szintén nem lehetett 2 évnél idősebb, ahol talán még 60--70 töltési ciklus is valszeg túlzó becslés - hiába az elméleti 3-400 (ami egy telefonnál többnyire valszeg meg is van, de mégegyszer: az e-book olvasó elég speciális pl. abból a szempontból, hogy nem fogyaszt folyamatosan, így sokáig a teljes töltöttségi szint környékén maradhat, ami egyértelműen káros az élettartamra)
lehet, h szerencsés lesz vki, és gond nélkül megy 4-5 évet vagy többet is - de mindenképpen hasznos, és érthető szempont, ha házilag is megoldható a csere
-
biga
őstag
válasz
Degeczi #2046 üzenetére
Egy hibátlan Li-Ion akku alapesetben kb 3-400 ciklust bír ki. Ez az érték változhat a használat körülményeitől (pl a rendszeresen túl meleg vagy túl hideg), a túl szélsőségesen, instabilan működő töltők, és maga a töltés módja is (ugyan nincs memóriaeffektusuk, de azért ezek is, mint minden akku szereti, ha a lehető legtöbbször teljesen feltöltöd. Tehát akkor óvod az akkudat a legjobban, ha sosem "rátöltesz egy kicsit", hanem lmerüléskor teljesen feltöltöd.
Mindezek esetén stabilan tartható a fent említett ciklus. Tapasztalatom szerint ez egyébként minimum érték, a valóságban ha kicsit is odafigyelsz rá, akkor a dupláját de akár tripláját is simán bírják: tehát ha te naponta töltöd, akkor valóban, kb 2-3 év lesz az akku élettartama. De ez aért annyira nem életszerű, ebooknál meg pláne
(Nekem a telefonjaim általában 5-6 éveket simán kibírnak, a mostani is több, mint 3 éves, de még mindig kb az újkori állapot 80-90%-át hozza)
(bár nekem közel ez a helyzet, igaz, ha tehetem folyamatosan töltőm van, de ez nem mindig megoldható. És az akkut az én használatommal kb 8-9 óra alatt le tudom meríteni az ebookjaimban
Na de ez nem épp átlagos használat
)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Rebourne #2047 üzenetére
természetesen sehol nincs külön nyilvántartás erről, de ilyen fórumokon is könnyen találni akkupanaszokat
úgy tűnik, teljesen hasonlóak az e-book olvasók is a többi li-ion akkut használó eszközhöz: nagyon gyakori a 2-3 éven belüli ledöglés - sajnos irreális elvárás már a 10 év is, nemhogy még több
ezért teljesen jogos szempont, hogy valahogyan megoldható legyen a csere
-
Rebourne
aktív tag
válasz
Degeczi #2046 üzenetére
És mit mond a gyakorlat az e-book readerek aksijáról? Milyen gyorsan halnak le? Most már ott vagyunk a 4-5 évnél, amióta megjelentek az első e-ink tömegcikkek, ha a legyártott eszközök nagy százalékánál mennek tönkre az aksik, akkor kellene, hogy legyen tapasztalat.
A feltöltést lehet szabályozni e-book specifikus kontrollerrel (ill. a tudatos júzer sose tölti fullra, persze csak elhanyagolható számú ember tudatos sajnos), a Dirac-deltákat meg lesimítja a kondenzátor... De tőlem okosabb mérnökök tervezik az eszközöket, a kb. 4 iteráció alatt néhány gyerekbetegséget már remélem kinőtték az e-inkes olvasók.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Rebourne #2045 üzenetére
Nem, nem lehet erre alapozni!
Dögivel van példa 2-3 év alatt, alig néhány tucat töltési/kisütési ciklus alatt használhatatlan kapacitásúra esett fényképezőgépakkura - és bizony e-book olvasók esetén is...
(ráadásul az e-book olvasó talán a létező legrosszabb fölhasználás akku szempontból: töltés után sokáig a teljes töltöttség közelében marad, ami már eleve csökkenti a Li-ion élettartamát, a terhelés pedig nagyon durván "digitális jellegű", lapozások során hatalmas csúcsokkal) -
Rebourne
aktív tag
válasz
Tristis #2039 üzenetére
(pl. ami pénz rajta marad, azzal mit csinálsz?!)
Paypalről ingyen és bérmentve vissza lehet utalni a bankszámlára. Magyarországi bankszámla esetén természetesen magyarországon regisztrált Paypal acc szükséges.
(#2013) HEAHEA: Ahogy fentebb már leírták kb. 2 év az átlagéletkora a lithium-ion akksiknak.
A használat körülményei nélkül nem lehet megállapítani. Egy Toyota Priusban 250-300 ezer kilométerenként kellhet cserélni az akkumulátort, majdhogynem függetlenül attól, hogy mennyi idő alatt gyűlt össze ez a mennyiség. A 2005 óta folyamatosan használt, kb. ötnaponta feltöltött Nokia telefonom akksija még mindig bírja az öt napot egy feltöltéssel.
Szerintem egy e-inkes olvasó akksijából, amit kb. 3-4 hetente tölt fel az ember átlagos használat mellett, jóval több időt ki lehet húzni, mint két év. Ha a telefonom akksiját extrapolálom, akkor kb. 20-25 évet :p
----(#2042) Libretom: A Kobo Aura HD-t elvileg Kanadában és Nagy-Britanniában már meg lehet venni. Hol? Valaki talált már linket? 270ppi-s és 6.8 inches képpel ez nekem musthave. Nem várom meg a konkurencia modelljeit, nyáron már nem akarok papírkönyveket cipelni magammal sehova
Szerk: kanadai webshopot már találtam, de UK-t még nem. A Kobo honlapján a "where to buy" nem ad jó eredményt.
-
doc
nagyúr
vegre megvasarolhato a 10 euros e-book olvaso!
[link]
nem lovom le a poent, meg 'en megmondtam' -
Degeczi
nagyúr
válasz
Tristis #2039 üzenetére
Nem muszáj dombornyomott, csak CVC/CVV kódja legyen
(mondjuk a Paypalhoz még ez sem okvetlenül kell, valóban egy magyar számlaszámra utalva is feltölthető az egyenlege - de persze tényleg sokkal kényelmesebb, és átváltás szempontjából is kedvezőbb bankkártyát regisztrálni) -
Tristis
őstag
válasz
Directors #2038 üzenetére
Vásárolni Paypal-lal érdemes. Szállítási idő 3-4 hét kb. Érdemes előre vámoltat venni. Ez ilyen! Ott van alul, hogy Import Charges.
Regisztrálj paypal.hu-n és nézd meg, hogy milyen kártyát fogad el. Asszem csak dombornyomott a jó, de nem esküdnék meg rá. Utalni is lehet paypalra és úgy fizetni vele, de ez elég többletköltség és nem is egy kényelmes mód (pl. ami pénz rajta marad, azzal mit csinálsz?!). A többit a saját topicjában tudhatod meg.Okosítással kapcsolatban:
1. szoftver frissítés 1.2.1-re (Nook honlap)
2. Nook Manager 0.5 xda forum
3. Ugyaninnen lehet rárakni Google packot
4. Root Manager programmal kitörölni a phone.apk-t és még egy társát (engedélyezni kell a Nook saját Szoftvereit a Nook Manager root részében). Ez azért fontos, mert ezek zabálják az akksit.
5. Coolreader+ Colordict 3.6.8+ez ha kell szótár
6. Opera Mini
7. no refresh app+multiouch. Ezt legegyszerűbben szintén a fórumról 1.66-os kernel-lel. Azt ne kérdezd, hogy hogy, mert még nem foglalkoztam vele.Nagyjából ennyi, ami kell ahhoz, hogy használható legyen. Pdf-re is ajánlanak több félét, de még nem nézegettem meg őket. Na megyek, mert fől a kaja!
Még annyi, hogy az egészhez szükséges két micro sd kártya (egy mondjuk a telefonból, a másik úgy is kell alapból a Nookhoz). Az egyik megmarad a telefonba a biztonsági mentéssel, hogyha bármi baj lenne, a másikkal majd a Nook szoftvereket tudod felrakni. Tényleg odaég.
-
Directors
senior tag
válasz
Tristis #2036 üzenetére
Köszönöm a segítséget,neked is Degecz.
Tristi
eBay-en beírtam,hogy "Nook Simple Touch" Kiadott egy párat. Ez a pontos típusa "BNRV300"?
Egyébként innen az eBay-ről hogyan lehet rendelni? Csak mert a családba sajnos csak olyan bankkártya van ami OTP-s. Arról meg nem lehet vásárolni külföldről. Vagy rosszul tudom? -
axioma
veterán
válasz
lacibacsi #2032 üzenetére
Szerintem leginkabb az a kerdes, hogy milyen jol hasznalhato a szoftvere. Ezen lehet a legtobbet szivni. A m.tarsam epp most vett egy Kobo vagy Koobe vagy milyen olvasot, es kinszenvedes barmit elerni vele. Ha nem annyira fontos a hd felbontas, maradj a Nook-nal es az androidjanal... Vagy nezd meg mielott megveszed, hogy mit tud (pl. konyvtarszerkezetet kezeli-e, magyar ekezeteket txt file-bol kezeli-e, menujeben letezik-e vissza gomb, ilyesmi...)
-
Tristis
őstag
válasz
Directors #2030 üzenetére
Tessék, íme egy link arról, hogy mit lehet csinálni a Nook Simple Touchból. Vámmal együtt olyan 24e Ft körül úszod meg újonnan. Nem mondom, hogy tökéletes, de ez így elég baba. És mivel a függetlenítés után gyakorlatilag androidod van, fel megy rá még egy tűrhető szótár is, egy-két egyszerű játék, de pl. facebook kliens és gmail kliens nekem felesleges volt rá. De pl. pdf furmátumok is százszor jobbak egy jó rootolt Nook-kal. Azért lesz vele néhány munkaóra és kell egy kis nyelvtudás, mikorra kiokosítod.
Tényleg, miért nem nyit valaki egy Nook topicot és írja le, hogy lehet kiokosítani? Én már küzdök vele, de a kernelt még nem mertem feltenni és kicsit el is vagyok veszve vele.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Directors #2033 üzenetére
pl. a Kindle esetén elsősorban arra jó a wifi, hogy online kapcsolatba léphessen az Amazonos fiókoddal
így elég a számítógépeden egy "Send to Kindle" gombot megnyomni, és pár perc múlva máris ott figyel a készüléken a ráküldött könyv (vagy weboldal: hosszabb netes cikkeket is kényelmesebb így olvasni, mint képernyőn), nem kell USB kábellel vacakolni,
de pl. az olvasási pozíció szinkronizálása is megtörténik így, automatikusan: okostelefonon elindítod a Kindle alkalmazást, megnyitod a könyvet, és arra a pozícióra fog ugrani, ahol a könyvolvasón utoljára tartottál (és viszont) -
Andrea91
csendes tag
válasz
Directors #2033 üzenetére
Sziasztok
Kérhetnék véleményeket erről: Prestigio Multireader 5274 ?
Mostanában szeretnék venni egy hasonló gépet, ami ebook+tablet, de azért nem akarok egy valag pénzt kivágni rá, ez jónak tűnik, de még nem volt tabletem/ebook-om, nem tudom mit érdemes ilyenkor megnézni a kiválasztott cuccon!Előre is köszönöm!
-
-
lacibacsi
addikt
Árban a Kindle 5 PW, illetve a Nook ST Glowlight versenytársa a Onyx Boox i62HD Angel Glow ebook olvasó. A technikai leírások alapján egészen jónak tűnik. Van ilyen készüléke valakinek? A szép jellemzők mögött valós tartalom is van, vagy csak amolyan parasztvakítás a dolog és nem éri meg az árát? Köszönöm.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Directors #2030 üzenetére
a wifi nem böngészésre való (az katasztrófa minden ilyen készüléken, mert fél mp körüli az e-ink frissítési ideje, ezért nincsen használható görgetés, csak lapozás), hanem anyagok kényelmes rámásolására
konvertálni akkor kell, ha nem az eszköz formátumában szerzel be vmit - de ez rajtad múlik: mit, honnan beszerezve olvasnál
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék én is vásárolni egy e-book olvasót. Max 30ezer forintért.
- A méret mindegy nekem.
- Ha van rajta wifi az előnyt jelentene mert sokat olvasok fórumokat.
- A legfontosabb az lenne,hogy ne rontsa a szemet.
- Ha valami fontosat kihagytam akkor írjatok.Nem nagyon vagyok jártas ebben a témában így az is érdekelne,hogy mikor kell itt könyvet konvertálni?
Valami ilyesmit olvastam. -
mozzer14
csendes tag
válasz
mozzer14 #2020 üzenetére
Na szóval akkor a Prestigio 3464B-ről. Van egy Kindle 3-asom is. Azzal összehasonlítva: ez vékonyabb, kb hasonló minőségű a kijelző, egy kicsit mintha lassabban váltana lapozáskor oldalt, de nem zavaró. Zenét ezzel is lehet hallgatni, normálisabban mint a Kindle-vel, de 2,5-es jack csatlakozós, szóval kell egy konverter 1-2 száz forintért. Micro SD-vel bővíthatő a Kindle nem. A gombja kevésbé érzékenyek, mint a Kindle-nek, de hamar meg lehet szokni, hogy mennyire kell megnyomni. Ami még tetszik, hogy a könytár struktúra szerinti rendezést kapásból megtartja, szóval nem kell hülyéskedni a rendezéskor, ugyanazt látod, mint amilyen elrendezésbe bepakoltad. Az akksi az a szokásos e-ink, szóval nem fogod lemeríteni 2 nap alatt
Nekem bejött ennyiért. Mivel a firmware-t rögtön frissítettem, nem tudom az eredeti mennyivel volt butább. Talán javítások lehetnek, mert pl olvastam, hogy volt akinek baja volt az epub formátum kezeléssel. Nekem eddig nem volt ilyen zűröm. Epub, Mobi, TXT, HTML ment. PDF is ment, de azt ugye néha rosszul tördeli, de ez nem ennek a típusnak a hibája. Wifi nincs benne, csak USB-n tudod pakolászni a könyvekkel. (A Kindle-ben van WIFI, és a Wayteq-ben is.) Betűméret állítható, lap elforgatható fekvőre. Olvasni jó rajta.
-
Tristis
őstag
válasz
lacibacsi #2017 üzenetére
Kindle-ön se fog zavarni, szóval ne ez legyen a döntő szempont. Nyugodtan vedd meg a Kindle-ből a reklámosat, magában az olvasásban nem fog zavarni sehol sem. Nézz egy-két videót róla.
hackeeeee
Wayteq nem rossz kis olvasó. Ha boltban kívánsz venni olvasót én mindenképpen ajánlanám. A fogása egész kényelmes (Nook, Kindle is jobb ebben a tekintetben), egészen sok könyv van hozzá mellékelve gyárilag! Nagyon jó tokot adnak hozzá, szóval jó választás. A bajom nekem a betűtípusaival volt, de ez személyes.Egy nagyon nagy plusz mellette az, hogy lehet vele zenét hallgatni! Bár kicsit nagy léptékkel állítható a hangerőszabályzó, ami néha kicsit kellemetlen lehet, de ez tényleg egy nagyon nagy plusz! Van képnézegető meg naptár, de ez mind marhaság a felolvasóval együtt.....
-
Andrea91
csendes tag
Sziasztok
Kérhetnék véleményeket erről: Prestigio Multireader 5274 ?
Mostanában szeretnék venni egy hasonló gépet, ami ebook+tablet, de azért nem akarok egy valag pénzt kivágni rá, ez jónak tűnik, de még nem volt tabletem/ebook-om, nem tudom mit érdemes ilyenkor megnézni a kiválasztott cuccon!Előre is köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék kérni az alábbi "olcsóbb" e-book olvasókról. Pro-kontra vélemények is jöhetnek, szóval ha van negatív vélemény bármelyikről, azok is jöhetnek!
Erről a két eszközről lenne szó:
Előre is köszönöm!
-
lacibacsi
addikt
A Kindle készülékein futó reklámokról már olvastam. A Nook készülékeken (gyári, rootolás nélküli állapotban) van ilyen reklám?
-
axioma
veterán
Nem ertem en ezeket a kepernyo foltos vilagitasa dolgokat. Az enyemnek az also 1 cm-e ritmikusan arnyekos. Es? Amikor egy darab kislampanal (hogy ne zavard a masikat, az ebook-on is csak akkor kapcsolod be a fenyt, nem?) normal papirkonyvet olvasol, akkor mennyire egyenletes a megvilagitas? Nekem a sajatommal legfeljebb az a bajom, hogy vaksotetben a legkisebb fenyeronel kevesebbet is el tudnek kepzelni (azert nem vakit, meg ha valami szort feny van akkor mar keves is lehetne, de kicsit tul elenknek tunik toksotetben).
A 7 inch az kene, en megneznem 7.5 kornyeken is, foleg ha nem muszaj nagy ka'va (a regi Oyo-kon, igaz vastagabb volt a keszulek, de joval keskenyebb kava volt).Szerk. opsz, most latom hogy mar tulhaladt a tema, csak nem lapoztam...
-
masaya
csendes tag
http://www.ebay.com/itm/Genuine-Barnes-Noble-NOOK-Simple-Touch-BNVR300-BATTERY-OEM-PARTS-REPAIR-/111052382659?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item19db3ce1c3
Tessék kb ilyen árra kell gondolni, de nem kötelező pont ilyet venni. Lényeg a kimeneti feszültség és, hogy elférjen a régi helyén. Kábelezés meg fél perc.
-
HEAHEA
aktív tag
Ahogy fentebb már leírták kb. 2 év az átlagéletkora a lithium-ion akksiknak.Ezért gondolok a cserélhetőségre. A Kindle olvasóknak én is láttam youtubon, hogy cserélték az akkut. A Prestigio 5162 -es olvasójának is cserélhető. Még őrá is gondoltam.
Masaya kösz a videót, csak akksit nem találok hozzá a Google-n. Vajon milyen mással lehetne pótolni?
Az árukereső oldalán egy Prestigio 5162-es tulaj azt írta, hogy a Nokia E90-es telefonjának aksija is jó bele.Hivatkozás.
Köszönöm az eddigi a válaszokat! -
Soriano
tag
Sziasztok!
Kicsit több mint egy hete, én is nook simple touch tulajdonos lettem. A barnesandnoble.com-ról letöltöttem az egyik könyvről egy ingyenes mintát, de nem tudom letörölni. Már mindenhogy próbáltam, wifin keresztül az oldalról, gépen keresztül calibre-vel és anélkül is, de sehogy nem sikerült, mert a mappákban nem látszik sehol. Van valamilyen ötletetek?
Előre is köszi!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
pepe091 #2008 üzenetére
az sajnos csak az elmélet: a gyakorlatban bizony előfordul sokkal hamarabb, 1-2 éven belül tönkrement akku is!
(a Li-ion akkuk elég kiszámíthatatlanok, és még használat nélkül is öregednek: minél nagyobb töltöttségen vannak, annál inkább. Ezért szokták a gyárakból max. féltöltöttségi szinten kiadni)de szerencsére nem gond: a Kindle 4 esetén is szó volt arról kezdetben, hogy a ragasztott akku cseréje veszélyes lehet (ha sérül, kigyulladhat), inkább ne - de azóta Youtube videó is létezik a csere módjáról, nem megoldhatatlan feladat
Tristis: az első Kindle-nek még a mobiltelefonokhoz hasonlóan egyszerű volt az akkucseréje, de még a K3-ban sem túl bonyolult: szétszerelés után egyszerűen kicsavarozva lehetett. A K4-ba azonban már beleragasztották, ez okozhat gondot
-
Tristis
őstag
Emlékszem még anno az mp3 lejátszók (nevezzük most már őket hordozható lejátszóknak az mp3 komoly elavulásával) nagy része volt cserélhető akkumulátoros. Lehetséges, hogy ezeket az eszközöket most már tervezett elavulással gyártják, ugyanakkor azt is látni kell, hogy sok esetben a régi zenelejátszók is meghaltak 2-3 év alatt. Nem tudok olyan ebook olvasóról, aminek cserélhető lenne könnyedén az akkumulátora. Erről elég kevés cikk szól. Hogyha tényleg sok könyvet olvasol 4 év alatt úgy is visszahozza az árát bőségesen, és akkora a technológia már úgy is oda jut, hogy szeretnél egy jobbat-újabbat... sajnos ilyen világban élünk. Én most 1,5 éves Kindle 4-et vettem használtan, de még simán tudja az egy hónapot töltés ügyileg és tényleg fel sem tűnik, mert ha ráraksz egy új könyvet és kicsit rajta hagyod szinte már fel is tölti az egész készüléket. Szinte lehetetlen olyan állapot, hogy azon kell aggódni, hogy le fog merülni. Ez azért nem mobiltelefon! Sőt, attól brutálisan messze van üzemidőben.
-
szonti
aktív tag
válasz
Nicole900209 #1983 üzenetére
Szia!
Írtam róla kis összegzést keress rá a típusra itt fórumban!
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! A kérdésem a következő: a Nook Simple Touch akkumulátora az cserélhető, vagy beépített?Mindenképp olyan olvasót szeretnék, aminek cserérlhető az aksija.
-
zserbox
őstag
válasz
hampidampi #2004 üzenetére
így se jó valamiért :S
-
zserbox
őstag
prc-ből epub formátumba akarok egy könyvet konvertálni, de a sony psr t1-em az ő ,ű-ket nem jól jeleniti meg...mivel kéne csinálnom hogy jó legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Telekom mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- War Thunder - MMO Combat Game
- Óvodások homokozója
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- RAID
- Candy: Okosvilágítás konyhai módon Shelly Plus 1 relével
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Go 8GB/128GB - Model 1824 - kifogástalan, alig használt állapot
- Újszerű ReMarkable 2 tablet , billentyűzettel, extrákkal!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Hibátlan, karcmentes Kobo Libra Colour Black e-book olvasó ~ 20 hónap magyar bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest