Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- ASUS notebook topic
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Most nezem, van fent januar 30-ai frissites, otthon felvarazsolom, hatha javit valamit. Ha nem, akkor meg en nem vagyok rest, es irok nekik...
-
axioma
veterán
En ettol vettem, 14.9 eur szallitast szamolj hozza, felteszem azota az nem valtozott: [link].
Itt a kep 100%-rol. Es csak itt tunt fel, de sajnos ha allapotsort kersz, akkor az ratakar a kepRE, nem pedig annyival kisebb teruletre rakja, szoval allapotsor nelkul kell...
Ezen allapotban a fizikai bill-ek kepen belul tologatnak (ennel eppen balra-jobbra nem fer be, akkor egy masikon nezhettem a fol-le-t), de ha menubol kerem a kov. kepet, ugyanugy elhasal... -
axioma
veterán
En ezt most ugy neztem meg, hogy kicsinyitette a lathato terulethez, latni is a jobb also sarokban (bocs hogy forditva raktam be).
Lehet olyat is valasztani, hogy ne kicsinyitse, akkor 100% es lapozni lehet. Ez nalad (az en HD-s olvasomon) azt jelentette, hogy csak fel-le lehetett gorgetni par centit. (Delutan tehetek be olyat is.)Viszont a lapozas egyertelmu firmware-hiba, majd irok nekik, sztem ez nem instant, es foleg nem az osszes ebook olvasora ertendo! Csak erre a cybook-ra.
-
axioma
veterán
-
hasman
tag
válasz
winhate #1593 üzenetére
Üdv!
És ez miért is hasznos számomra?
Csakmert ugye ezek a képregények amik most vannak olvasás alatt, ezek .jpg és ,png formátumúak.
ABBY-t használtam már régebben is, de itt nemigazán érzem jelentőségét.
A kérdésem az, hogy mivel ezeknek a lapoknak a szélességéhet viszonyítva a magassága elég nagy, úgy ki fog lógni a képből. és ha netán akarok nagyítani az mennyire ront a képek élvezhetőségén. valamint a kilógó részt is le tudom ,,görgetn" ? vagy valami frappáns megoldással szét kell vágjam a képeket mielőtt meg akarom nézni? -
winhate
őstag
"De kérdéses számomra, hogy a képregényben a képek élvezhetőek maradnak-e. Mert ha nem akkor inkább hagyom is a francba az egészet."
Probald ki az ABBY Finereader -t. A legjobb OCR (optikai karakterfelismero)program.
Kepes arra xy kep fomatumnal felismerje a szoveges karaktereket(nyomtatott) es azokat egy keresheto pdf be tudja menteni. -
lazydog
addikt
Nagyon jól néz ki a Nook-od.
Szeretném a sajátomat is ilyenné varázsolni. Tudnál írni egy howto-t az alábbiak gyakorlati megvalósítására?Az asztalom: Menü, statusbar elrejtve, suhintás le: értesítő lista, suhintás fel: app list.
Egy oldalas homescreen és app list az összes programmal amit használok, hogy ne kelljen húzogatni semmit, így nem zavaró az eink.
A programokat a Desktop visualizeR segítségével egyedi ikonokkal és mérettel lettek kitéve a homescreenre. -
hasman
tag
-
axioma
veterán
Az en ebook olvasom 6" de 758 x 1024. Ha gondolod, kuldj el egyet, es lefotozom (esetleg scannelem - tenyleg, eink azt birja? - mar csak mert nem vagyok profi fotos, mondhatnam a minosegre semmi garancia, de akkor meg minek ha nem latja belole, hogy eleg jo-e), hogy milyen lett.
Ha a szemed miatt fontos lenne az eink, akkor keresgess, milyen HD kijelzosok vannak me'g. Azt nem tudom, hogy androidos ES hd-s most eppen letezik-e mar. Na persze 9" vszinu, de ha jol ertem az valamiert (meret, ar) kizarva.
Sony prs-950 van me'g ami eink 600x1024 es 7" (ez egy picit jobban hasonlit oldalaranyban, ha jol szamolom), es van par sony androidos, de sztem csak az ujabb, T1 v. T2 valtozatok, az me'g korabbi, az nem (azon kivul, hogy kb. beszerezhetetlen eu-ban, neha latni egyet-kettot az ebay-en, foleg abbol is USA). A 900-as meg nem pearl, meg mar regebbi, akkujaban se biznek (a 950-nel szemeztem egy ideig). -
doc
nagyúr
probald ki hogy atkonvertalsz 1-2 oldalt a kepregenybol az olvasok altal hasznalt felbontasba (regebbieknel 800x600, mostanaban jonnek az eggyel nagyobb felbontasuak), es akkorara kicsinyited hogy a monitoron 6" atmeroju legyen
ha azt mondod ugy neked meg jo, akkor erdemes keresni egy e-book olvasot (vannak amik mar gyarilag is tamogatnak kepregeny/kep formatumokat, pl. ha jol emlekszem a Kobo is ilyen; illetve Androidos olvasonal azt raksz ra amit akarsz, az biztosan meg fogja enni)
a jegyzeteles megintcsak programfuggo, nekem a Nook gyari programjaval nagyon konnyen, egyszeruen lehet jegyzetelni, az erintokepernyos billentyuzet boven kenyelmesebb es gyorsabb mint pl. a regebbi Kindle fizikai billentyuzete -
hasman
tag
amit most olvasok képregényt annak a mérete: 774×1200 képpont.
érdekes méret, de ez van
Maga a képe fekete-fehér csak 1-2 színes kép van ami kb tök mind1, hogy színes e vagy fekete fehér (borító fedlap, hátoldal)
A lényeg az hogy ne bakja szét a szemem. Volt már kezemben az apple tábla gépe, nekem az annyira nem jött be. De esetleg az androidosok közül 1-2 vel szívesen megismerkednék, csak a környéken gyanítom erre nincs lehetőség.
No mind 1 is, kicsit utánaolvasok aztán vagy veszek, vagy nem. Jelenleg így a nem felé húzok -
axioma
veterán
Kepregenynek mekkoranak keszult a merete, A4? Akkor vagy 9"-es ebook olvaso (olvass vissza, valaki irt sokat a 9-eserol, mintha szinten kepregenyek miatt valasztotta volna), vagy tablet.
Jegyzetelni szerintem tobb keszuleknel-programnal is lehet (enyem pl. engedi, bar nem probaltam vegig, hogy pl. file-formatumtol fuggoen hova menti azokat, es mivel lehet me'g utana megnezni), de mondjuk virtualis eink frissitesu billentyuzeten nem az igazi regenyeket irni hozza. Igaz, vannak keyboard-osok is, bar olyat nem tudok ami azon felul touch-os is, bar az nem tudom mennyire lenne fontos (most egy kepregenybe jegyzetelesre gondoltam, hogy anelkul megis hogyan jelolned meg, ha egy oldalon belul is kene pozicionalni).
Kindle-nek sajat egyedi formatuma van, ez akkor erdekes, ha mas is meg akarja nezni es nem kindle-on amit jegyzeteltel bele, kell konvertalni. Bar konv. mindenkepp kellhet neked ebook olvasonal, mert .doc-ot nem szeretnek - hm, kiveve hogy a root-olt androidosokra ra tudsz tenni office csomagot is.
Persze a tablet vs. ebook olvaso erveket azert nezd at, hogy melyikkel tudsz jobban egyutt elni (tokeletes oszver me'g nincs). -
hasman
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, mivel nulla vagyok e-book-ok terén.
Szeretnék vásárolni én is egy e-bookot, mely azért több dologra is használható.
Első és legfontosabb, hogy képregényeket szeretnék olvasni rajta, melyek általában jpg vagy egyéb kép formátumban vannak lementve. Teljesen nem vagyok elektronikai hulladék, pdf-be talán még megy a konvertálás, de ha nem szükséges, az a legjobb. Ezenfelül a leggyakoribb formtum a PDF amit használok könyvekre, valamint a doc. Gondolkodom egy amazon kindle vásárlásán ( http://href.hu/x/j9ue )
De kérdéses számomra, hogy a képregényben a képek élvezhetőek maradnak-e. Mert ha nem akkor inkább hagyom is a francba az egészet.
Valamint jó lenne ha pár jegyzetet tudnék beleírni a könyvbe akár digiceruzával, akár ujjal, akár billentyűzettel.
Ez gondolom csak akkor lehetséges ha tabletet veszek
Valakinek tapasztalatai vannak e erről a készülékről, esetleg másokról képregények terén? -
smilecat
aktív tag
válasz
Bosco01 #1577 üzenetére
A6-os méretet válaszd, az A5-öt mivel megpróbálja elhelyezni teljes képernyőn ezért kisebb lesz a betűméret meg minden. (kicsinyít) Az A6-os méret közelebb áll a 6"-os olvasó képernyőméretéhez.
Az A6 méretei:
10,5x14,8cm
Margók nekem nincsenek, a normál stílusba rakok 0,1cm-t behúzásként. meg 0,4-et a bekezdéseknek
Élőfejnél/élőlábnál szintén nulla az érték.
Ott van egy olyan hogy elrendezés/szegélyek - oldalszegély. Itt a "körült" válaszd 0.25pt vel, stílus vonal, szín a leghalványabb szürke, ott még van olyan hogy beállítások - margó és szegély mindenhol nulla.
Ez azért kell hogy adjon egy majdnem láthatatlan keretet a PDF-nek (ami ugye kép) és így minden oldalt egyformának fog látni ez miatt a formázástól/betűmérettől és szövegtartalomtól függetlenül.
Betűméret:
Timnes new roman esetében 16pt - normál stílus(ez ugye az alapja az egésznek) - meg kinek milyen jó a szeme
Palatino linotype esetében 14pt
Címsorokban olyat választasz ami jól néz ki és neked megfelelő...
Ha a címsorokat választod a megfelelő pdf készítővel(vagy új word esetében) ezek tartalomjegyzékként jelennek meg azaz ugrálhatsz ezek segítségével a fejezetek között.
Ha kell adok mintát hogyan is kellene ezt elkészíteni. -
menf
csendes tag
Prestigio 3274B (PER3274B) 1.1 firmware frissítés
Sziasztok!
Csak most találtam meg a hozzászólásaitokat ebben a témában. Remélem, még fórumoztok.
Nekem ugyan azt csinálja, amit leírtatok, ha megpróbálom a firmware frissítést, amit jó párszor megtettem eredménytelenül, aztán feladtam. Viszont leírtam a gyártónak a problémát a honlapjukon szereplő „kérdezz” rovatba (angolul), és kicsit megdöbbentett, hogy nem is válaszoltak, meg a honlapjukra sem tették fel a FAQ-ba, pedig háromszor is elküldtem a levelet. (Egyébként ez a cég ciprusi székhelyű, de az ECO deklarációja szerint cseh cég lehet, talán emiatt volt tele gyárilag szláv nyelvű könyvekkel a készülék. Az enyém legalábbis.)
Nálam a betű- és a szín beállítás, valamint a borító csak az FB2 formátumnál működik tökéletesen (mobi-nál nem tudja a borítót, epubnál meg a betűkezelést). (Erre az FB2-re úgy jöttem rá, hogy megnéztem, hogy a gyárilag feltett könyvek ebben a formátumban voltak.) Ez ugyan jóval nagyobb méret, de inkább foglaljon több helyet, csak legyen jó.
Nekem olyan problémám is van, hogy az újonnan feltett könyveket nem teszi be ABC sorrendbe, hanem oda biggyeszti a lista végére.
Az lenne a kérésem, hogy írjátok le nekem, hogy csináltátok ezt a driverfrissítést, mert azt nem igazán értem.
Köszönöm -
hampidampi
őstag
-
biga
őstag
Elhittem én elsőre is, ha újra elolvasod a hsz-omat
Ettől még tartom a véleményemet: ha muszáj alakítani (mert az olvasóm nem kezeli), akkor bármibe átalakítanám, csak ne PDF legyen a végeredmény! Ez nem zárja ki azt, hogy az átalakíás során akár PDF is lehet (mint írtam nem alakítottam még djvu-t semmire, így simán elhiszem, hogy közvetlenül csak PDF-re lehet), de hogy végül nem úgy tárolnám az biztos.
-
Bosco01
tag
Ha olyan PDF-et szeretnék gyártani, ami pont olvasható egy 6"-es kijelzőn, akkor milyen papírméretet kell választani,milyen beállításokkal (margó, fejléc, lábléc stb.) ?
-
doc
nagyúr
"bármire, csak nem PDF-re "
akkor elmondom harmadszor is: NEM tudod masra atalakitani ami akar csak tavolrol is ebook formatumnak szamit
ha mindenaron azt akarsz belole csinalni, akkor (ahogy lejjebb is irtak) OCR-ezni kell, az viszont mar erosen tulmutat a 'konvertalas' fogalman -
biga
őstag
Nekem nem kell válogatni, a PB eleve kezeli
Ezért írtam, hogyNook-ra meg (ha rootolt) minek átalakítani, hisz van rá olvasó. Sosem próbáltam másra alakítani djvu-t, így nem tudom mennyire alakul másra, de ha muszáj lenne alakítanom, bármire, csak nem PDF-re (már persze ha ebook-ról van szó).
-
smilecat
aktív tag
Behúzod az Abbyy Finereader progiba és ott először felismerteted, majd elmented a neked megfelelő formátumba.
epub, txt, html, doc, rtf, fb2, pdf... lehet választani, természetesen mivel az ocr program hibázhat ezért nem pontosan azt fogod kapni mint a djvu-ban van. Ott akkor tényleg csak pdf-re érdemes átkonvertálni, vagy nekiállsz némi kézimunka segítségével korrektúrázni az anyagot. -
biga
őstag
-
lorcsi
veterán
djvu-t hogy lehet nook kompatibilissé alakítani?
közvetlen calibrével epub-ba nem alakította sikeresen -
axioma
veterán
válasz
Libretom #1566 üzenetére
Szivesen irnek, de most egyeb okok miatt parkolopalyan van... egyetlen konyv van rajta (a hasznalatin kivul), es arra sincs idom. (Az egyik ok az a mobilarena jatek
, most azon a bizonyos ket kerdesen kivul behoztam magam, hetvegen a tobbiig se jutottam el, de azokat me'g kene keresgetni).
De terveztem, hogy irok majd, ha sikerul mar tobbet kitapasztalgatni belole. -
doc
nagyúr
válasz
spileraaa #1564 üzenetére
1) a konyvformatum teljesen lenyegtelen, siman konvertalhatsz kozottuk (bar a leiras nem emlit sem EPUBot, sem MOBIt ami gyanus, gyanitom hogy EPUBot olvas, ha egyiket sem, na az gaz... de ezt kizartnak tartom)
2) fogj egy atlagos konyvet (mondjuk egy kozonseges regenyt) a konyvespolcodrol, es merd le hogy a SZOVEG bal also es jobb felso sarka kozott mekkora tavolsag van (tehat a margot NE szamold bele)
meglepodnek ha ez szamottevoen nagyobb lenne mint 6"3) SD kartyaval bovitheto a memoria, ami abszolut filleres tetel
de mondom, a kerdes hogy mire kell?
ha olvasni, akkor egyertelmuen csakis eInk
ha filmet nezni meg internetezni, akkor meg nem e-book reader kell neked hanem tablet -
spileraaa
senior tag
"Mi az, amit nem tudott? Multimedia lejatszast? Vagy konyvformatumokat?"
a masik ooldalrol tenyleg eltunt de itt fent van kicsivel dragabb [link]
ezek miat zartam ki vegul
1 igen sokkal kevesebb konyformatumot tud mind a masik ketto ez volt az elso amit egybol kiszurtam es foleg emiat zartam ki de nem csak emiat hanem :
2. kisebb a kijelzoje ez 6 a masik kettonek 7
3. kisebb a memoriaja csak 128 MBmondjuk meg nem fogtam ilyen ebbok olvasot soha kezemben igy nem tudom hogy az eink tenyleg anyival jobb mint a tft kijelzo
prestigiot megneztem egy uzletben es ahogy irtak a neten egy helyen tenyleg nagyon eros a hatervilagitasa ami lehet hatrany mert jobban zavarja a szemet ...
-
axioma
veterán
válasz
spileraaa #1561 üzenetére
Na en visszakerestem. Az akkori harmadik, na AZ egy eink-es ebook olvaso, ami tenyleg alkalmas lenne a feladatra (a korabban megadott linken mar nincs, de google-ben megneztem).
Mi az, amit nem tudott? Multimedia lejatszast? Vagy konyvformatumokat?
Ha elobbi, akkor ne is ebben a topikban keresgelj, hanem az olcso tableteket nezd (amiket linkeltel, azok butitott tabletek, es vszinu annyiert kapsz normal tabletet is, legalabbis felenk 20e korul van az alja forintban mindkettonek), ha utobbi, akkor meg calibre nevu pc-s program.
Amit tudni kell, tegnap epp volt kezemben egy kindle fire, amit ket ilyen olcso tablet araert vett jutanyosan a tulaja, de sima kindle3 utan, amivel 2 evig megelegedessel olvasgatott, nem szereti, mert:
- szines lcd kijelzo miatt hamar lemerul (wifi bekapcs eseten 6 ora, es utana 10 orat kell tolteni)
- szines lcd kijelzo miatt farasztja a szemet
- szines lcd kijelzo miatt vastag
- szines lcd kijelzo miatt (konyvhoz-olvasashoz kepest) NEHEZ is!
+ vilagit, igy sotetedo helyen is tud olvasni (de mar vannak vilagitos eink kijelzos ebook-olvasok is, az enyem is olyan)
+ de tud rajta a gyerek jatszani, vagy o is (pc-hez hasonlo modon) netezni... amire az olcso tablet is kepesValamint, az meg a mostani idojaras miatt nem fordult elo, de varhato:
- szines lcd kijelzo miatt fenyben nem olyan jol lathatoSzoval en a helyedben tovabbra se vennem a ketto kozul egyiket sem. Vagy eink-es, vagy tablet.
-
spileraaa
senior tag
válasz
hampidampi #1560 üzenetére
igen de konkret valasz nem jot hogy a ketto kozul melyiket mert tobbet nem tudok ra szani csak 250 leit ... ( es akkor 3 kozul akartam valasztani de vegul a 3 kat kizartam mivel keveset tud )
-
doc
nagyúr
en is eleg sokat hasznalok az altalad felsorolt appokbol (Cool Reader, ezPDF alap, a WikiDroyd is fel van rakva)
ami nalam meg fent van es gyakrabban hasznalom:screenshot (nomen est omen...)
Note Everything (jegyzeteleshez)
Terminal Emulator (sima Android terminal)
ConnectBot (igy be tudok ssh-zni a ceges serverre)
ChessFree (igen, sakk)
ElectroDroid, EveryCircuit (aramkori elemekhez segedlet)
DrawSomething (amolyan 'online activity', bar a FaceBookos belepessel gondjaim voltak jo multkor)
Office Suite Pro (teljes MS Office kompatibilitas \o/)
Orientation Switch (egyszeru valtas allo es fekvo mod kozott)
Roguelike (regi szoveges modu RogueLike jatekok (pl. Dungeons of Moria))
SearchMarket (a Marketen valo kereseshez)
Titanium Backup (jol johet idonkent...)joho
az mit jelent hogy 'nem olvassa' a PDF-eket?
menni kell annak... -
masaya
csendes tag
-
joho
csendes tag
Nagyon tetszik amit a Nook Simple Touch kihasználhatóságáról megtudtam. Tegnap üzemeltem be én is a sajátomat. Sajnos a wifi kapcsolattal gondjaim voltak; egy mekibe kellett vinnem (csak nehogy rászokjon) és az ottani wifi hálózaton beregisztráltam. Most kezdődhet az olvasás. Egyelőre a számítógépen lévő PDF-eket próbáltam ki, de azt nem olvassa. Viszont pontosan jeleníti meg a címekben lévő magyar karaktereket !
Közben sikerült az otthoni wifit is elérni: a csatornakiosztást automatikusról 1-esre változtatva TP-LINK Router-emen. -
masaya
csendes tag
Nookon ugyebár nincsenek home, back stb gombok csak a négy lapozó gomb, a "n" gomb és a bekapcs, ezért a Nook Touch Tools segítségével kicsit átszabtam, hogy ne kelljen a képernyőn megjelenő gombokat használnom.
"n" gomb lett a home gomb
Baloldali felső a menu gomb
Baloldali alsó a back gomb
Jobboldali felső a hangerő le gomb
Jobboldali alsó a hangerő fel gomb
(a fel és le gombokat sok esetben a programokban belehet állítani a lapozásra)Minimal touchból származó régebbi adw launcher 1.3.6
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1346748Az asztalom: Menü, statusbar elrejtve, suhintás le: értesítő lista, suhintás fel: app list.
Egy oldalas homescreen és app list az összes programmal amit használok, hogy ne kelljen húzogatni semmit, így nem zavaró az eink.
A programokat a Desktop visualizeR segítségével egyedi ikonokkal és mérettel lettek kitéve a homescreenre.Használt programok: (Amik kint vannak a főképernyőn, balról jobbra haladva soronként)
-CoolReader (Olvasásra, remélem nem kell bemutatni, az egyik legjobb választás)
-ezPDF Reader (Nookon talán a legjobban használható PDF olvasó, és egy kis config fálj módosítással a tényleges teljes képernyőt is belehet állítani rajta)
-Angol Szótár (Nevében benne van, de nem csak angolt ismeri, hanem a németet, franciát is oda vissza)
-Quick Notes (Jegyzetelő program, van szöveges, szabadkézi bevitel is rajta)
-Super sudoku (Sudoku játék)
-WegoIgo Lite (Go tábla játék, van gép elleni játszma és sok feladványt is lelehet tölteni hozzá)
-KGS (Go tábla játék online másokkal)
-Mango (Manga olvasó, online adatbázisokhoz fér hozzá, de le is lehet tölteni offline olvasáshoz a Mangákat)
-Unblock Me FREE (Tologatós logikai játék)
-QuickPic (Képgaléria)
-EasyRSS (RSS olvasó, offline mód is van benne)
-Opera (Webböngésző)
-Es File Explorel (fájl kezelő)
-Gmail (email olvasó)
-WikiDroyd (le lehet tölteni a teljes magyar wikipádiát kb 500 mb és akkor offline rendelkezésünkre áll minden)A négy kicsi:
-FastMode (A képernyő gyors frissítésmódba tevése, mintha nem is eink lenne, hanem majdnem lcd)
-Wifi ki és be kapcsolása
-RealCalc (számológép)
-PlayAmiket még használok a háttérben:
-CPU Master Free (cpu frekvencia váltó)
-No Lock Screen (Lock kikapcsolása, hogy csak a könyv borító legyen kikacsolt állapotban)
-AdFree (reklám mentesítés) -
tomek017
tag
ONYX M92 véleményetek? azon kívül, hogy drága
-
bencsiki
csendes tag
Karácsonyra kaptam egy Kindle 4 készüléket. Igen sokat tanultam és mára
eljutottam oda, hogy a szükséges e-könyvet olvashatóan (ha nem is
tökéletesen) konvertálni és feltölteni tudom az e-könyv olvasóra. De! A
feltöltött könyvek - amíg az olvasó a számítógéphez van csatlakoztatva
láthatóan szerzővel és címmel vannak megnevezve. Amikor azonban lecsatlakozom
a számítógépről, az olvasó képernyőjén - no nem minden esetben - vagy az
unknown kifejezés, vagy számokból és betűkből álló sor jelenik meg, tehát
csak úgy tudom azonosítani a feltöltött könyvet, ha megnyitom.
Az olvasóval kapott kicsiny füzetben az átnevezésről nincs szó.
Az interneten találtunk egy olyan infót, mely szerint kijelöljük (aláhúzzuk)
a módosítani kívánt címet és a bal oldali nyilacska felkínálja az átnevezést
DE AZ ÉN GÉPEM ITT CSAK A TÖRLÉS FUNKCIÓT kínálja fel.
Mit tegyek?
Ki tud segíteni? -
doc
nagyúr
hat... most csinaltam a screenshotot (ott a sarokban az ora), szoval tenyleg ilyen
rootolni szerintem mindenkepp erdemes ha PDF-et akarsz olvasni (a gyari PDF-olvaso sajnos eleg gyenge, tud teljes oldalt meg reflow-t, aztan kesz), vagy kellenek bizonyos appok (en pl eleg gyakran hasznalom az Operat ha gyorsan meg akarok nezni egy-egy oldalt) -
doc
nagyúr
válasz
Bosco01 #1538 üzenetére
na pont azokrol nem csinaltam screenshotot
azok 'nem tul erdekes' modok
itt van kep a fullscreen es a hasabra igazitott verziorol:
majd mindjart csinalok a fektetettrol is
leslieke: nem azert kertem linket mert en nem tudnek ilyet talalni, csak gondoltam olyan PDF-fel nezem meg, ami ot konkretan erdekli
-
spileraaa
senior tag
Hello
A szamitogep olvasas kozben nagyon faraszto egy ido utan es igy raszantam magamat arra hogy vegyek egy ebook olvasotmax 250 leit szanek ra
ezek kozul melyiket ismeritek vagy melyik lenne jo valasztas ?
1.E-book Reader Prestigio PER3574B
[link]2.Ebook Reader Serioux DigiBook E10 6 inch E-Ink
[link]3. TrekStor eBook Reader 3.0
[link]vagy hasznaltan is lehet jokat kapni ?
Udv
-
lorcsi
veterán
piszok szép ez a tok
de sajna sehol nem látom, hogy stimmelne a mérete a simple touch-hoz -
Brainwashed2
tag
hogy EKKOR jo az ebook olvaso, tekintve hogy az A5 meretre optimalizalt tartalmat mutatja A5-on. A pdf akkor bukik, ha A4-re optimalizalt, abras, strukturalt (pl. valtakozva 1-2 hasab, beszurt kep stb.) alakja van, mert azt vagy olvashatatlanra osszenyomja, vagy hasznalhatatlanul gorgetgetos lenne.
Akkor lehet egyszer rászánom az időt, de ez most kevésbé kivitelezhető számomra, h belemerüljek a dologba.
-
-
Pierre75
senior tag
válasz
Libretom #1522 üzenetére
Innen mondjuk vehettem volna Glo-t, más kérdés, hogy pont fekete nincs nekik, a többi meg felejtős. Mivel cirka 1 cm-vel még kisebb, mint az amúgy is picurka PW, ez nálam megint csak a Kindle mellett szólt. Viszont ha itt az aprón nem találok 40E-t originált PW-t, nyílván a Glo-t veszem. Az edigital 70E-e röhej, de a többi is 55-57E között adja, míg egy jámbor amcsi fizet érte 23-25E-t, ha erre rádobom a 27% áfát, akkor is kicsit magas haszonkulccsal álmodnak a bótosaink.
"ismeri az epubot és a prct, meg az RTF-et is"
Prc nem gond a Kindle-nek sem, mivel a gyűjteményem 90%-a epub-ban volt, tartottam a PW-től, de az egyik fórumtárssal megnézettem pár mintát az anyagokból, így biztosra mentem.Kezdetben este 15-s fényerőn használtam (tabi után igényelhetett többet a szemem), most már én is 11-n olvasok.
Ma beköltözött a PW-m a tokjába. Egy új élmény használni. -
Libretom
aktív tag
válasz
Pierre75 #1517 üzenetére
Igen, én is láttam a youtoube-os videót, és elsőre tetszett, hogy nagyobb a fényereje a Kobonak de most, hogy a fény "félgázon" is általában elég a Pw-n, rájöttem, hogy felesleges. Az is biztos, hogy a hideg kék fény zavaró lehet egy idő után.
Különben a Kobo tudása, a praktikus csuszkás beállítási lehetőségek nekem is nagyon tetszettek, no és az, hogy ismeri az epubot és a prct, meg az RTF-et is. A garancia, és javítás azért gondot jelenthet. Nálunk tudtommal csak a sima touch változat kapható, bár nem rossz áron.
Azért én már csak megrögzött Kindle-ös maradok. -
-
ABal
őstag
válasz
smilecat #1519 üzenetére
Én már nézegettem ezt egy pár hete, mert a figyelmembe ajánlották. A látott videók alapján nekem nagyon lomhának tűnt, (egy képernyőváltás egy örökkévalóságig tartott, már amikor egyáltalán érzékelte, hogy megbökték, pedig még ceruza is volt hozzá) az ára meg horror. Pedig amúgy nem néz ki rosszul, bár nekem már nagy méretű és valószínűleg túlsúlyos is lenne. Valami hasonló, de jól árazott 7-8 colos masinát viszont szívesen kipróbálnék.
Most találtam egy több mint fél éves tesztet, itt egyenesen használhatatlannak titulálták. Hát, nem tudom... Talán azóta már optimalizáltak rajta, de ez az ár akkor is a valóságtól elrugaszkodott szerintem
-
smilecat
aktív tag
Bár baromi drágának találom, de én jelenleg ezzel szemezek:
[link]
Színes E-ink kijelzős 9.7-es mérettel(nem közlekedés közbeni olvasásra) 1600x1200-as felbontással
Adobe DRM 9.1, ePub, Mobi, PRC, RTF, TXT, PDF, FB2, djvu, JPG, Gif, PNG, BMP formátumok támogatásával érdemes lenne kipróbálni. Megnézném mit tud a kicsike
bocs ha már valaki linkelte... -
törölt tag
válasz
zed juron #1162 üzenetére
Nekem tetszett az összefoglalód/hasonlításod.
Csak néhány dolog sokáig azonos árban volt mindkettő, én az ár csökkentést annak is tudom be, hogy készül (vhol) egy újabb kiadás.
Lényeges eltérés, mint említetted a kijelző, és a processzor, többek között. De épp ezért várnék egy újabb kiadást, akár 2 változatban is, hagyományos szürke(fekete-fehér) valamint akár színes
Esetleg volt rá módod kipróbálni, vagy használni?
-
Pierre75
senior tag
válasz
Libretom #1515 üzenetére
"zavarónak találta a Kobo kékes fényét olvasás közben"
Már YT videó alapján is bántóan kékes a Glo. De ez ízlés dolga."naponta kb. egy órás olvasással, 10-es fényerőn, kb. három hetet bír nálam"
Ahogy írtam is, nálam a 2. töltés 21-22 órát bírt, saccra mint nálad. Ez még vmennyit javulhat, de ezzel már elégedett vagyok."Fényszivárgást nem tapasztaltam a káván"
Lehet a tiédre több ragasztó került a plastic keretre. De ennek a kizárása rohadt egyszerű lett volna. Mondjuk sokat javult a helyzet nálam is. Tegyük hozzá elég maximalista vagyok, másnak fel se tűnt, hiába mutattam."ujjlenyomat ott marad rajta"
Akárcsak a hátlap. De ezt egy tokkal megoldom."viszont a kijelzőn alig, mert érdesebb a többi típusénál"
Ez viszont tényleg parádés.A PW-ből mondjuk nekem hiányzik, ami gyárilag benne van a Glo-ban (részletesebb margó- és betűállítás, olvasási statisztika, akkutöltöttség számmal is jelezve).
Amit viszont nagyon hasznosnak találok a PW-n, a fölösleges loc jelzés helyett a fejezetből hátralévő idő. Nálam tökéletesen becsüli meg. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Libretom #1513 üzenetére
persze, működik saját anyagokra is a pozíció szinkron!
legutóbb még a múlt héten küldtem Calibre-ből egy PRC formátumú könyvet az Amazonos fiókomra (a Kindle-re AZW-ben érkezett meg) próbából most nyitottam meg a telefonon is (oda úgy látom, PRC került), és pont ott tartok benne, ahol a Kindle-ön is (na jó: azt persze nem tudja, hol tartottam a Kindle oldalon belül
, ami nagyobb, mint a telefonomé, ezért egyet lapozni kellett)
-
Libretom
aktív tag
válasz
Pierre75 #1480 üzenetére
Az Amazon fórumán olvastam,hogy valaki a Kobo Glo-t lecserélte PW-re, mert nagyin zavarónak találta a Kobo kékes fényét olvasás közben. Egyébként a PW kikapcsolt wi-fi esetén (napi egy-két rövidebb bekap.-pal számolva) naponta kb. egy órás olvasással, 10-es fényerőn, kb. három hetet bír nálam. A sok wifi szívja rendesen. Fényszivárgást nem tapasztaltam a káván, de az biztos, hogy az ujjlenyomat ott marad rajta, viszont a kijelzőn alig, mert érdesebb a többi típusénál.
-
Tristis
őstag
Icarus Essence-ről tudtok bármit? Annyira kevés róla az információ az interneten, hogy ihaj. Ismerős szeretne megspórolni néhány ezrest.
-
Libretom
aktív tag
válasz
Degeczi #1451 üzenetére
Ez a Whispershync alkalmazás? Nálam ez aktív, azonban kizárólag az Amazonról vásárolt könyvekre működik oda-vissza, az egyéb archivált anyagokra (personal doc.) nem. Pedig a telefon és a Kindle is regisztrálva van, és a belépés is megvan természetesen.
Ez normális, vagy én csinálok valamit rosszul? -
axioma
veterán
válasz
Bosco01 #1509 üzenetére
Cybook Odyssey HD Frontlight. Mazlisan, 75eur+15 szallitas aron, vadiuj.
Hatlap iszonyat gyujti az ujjlenyomatot... jobban megnezve az also keret is. Pedig nem kihajtos tokot gondoltam neki, hanem sima bujtatost, hogy amikor olvasok, akkor csak a kutyu legyen a kezemben, csak elrakva kell vedeni. -
axioma
veterán
válasz
tozso76 #1507 üzenetére
Igen, erdekel, koszi! Bar eloszor az alapfunkcioit szeretnem megtudni... de utana semmi jonak nem vagyok elrontoja! Akar parancssorban se veszek el linuxban.
[Uj tudomanyok: forgatashoz g-szenzor nincs - vagy ki van kapcsolva csak nem talaltam me'g meg), ellenben ketujjal tud... mas kerdes, hogy egybol ket hasabosit, azt majd meg kell neznem, hogy kikapcsolhato-e.]Megj. Kindle arat nem tudok, nemet ebayrol 50 eur + posta, vagy ami alig tobb, 70-ert ingyen postaval van most a nem vilagitos valtozat (termeszetesen ujak). Itthon nem tudom, mennyiert osztogatjak...
-
axioma
veterán
Na ujraelesztve... tobb hosszu bekapcs gomb utan sikerult. Az ebook olvaso tulajdonos munkatarsaimnak tetszik, tobb tipussal osszehasonlitva is az volt az eredmeny, hogy jobb es olcsobb mint ami nekik van
Jo, hat nincs is mar tobb darab az eladonal belole.
Egy kicsit megprobalom kiismerni, aztan majd irok rola. Addig is: teljes meglepetesemre van benne magyar nyelvu menu! -
Kodiak88
tag
Üdv! Tudna nekem segíteni vki hogy egy pdf-et a Moon+ Readerhez megfelő formátumba (hogy szépen lapozható legyen mint a benne lévő minta könyvek) átalakítson?
-
doc
nagyúr
nem is varja senki hogy "csodat tegyen"
Ha csak szöveg (képként) még hagyján, akkor kezelhető, de ha ábra is van benne, akkor nem jó.
szerinted mi a kulonbseg akozott, hogy kepekbol all a PDF amiken szoveg van, es akozott hogy kepekbol all, amin a szoveg mellett kep is van?
az EZPDF szerintem kihozza a PDF kezelesbol amit lehet...El kellene fogadni, hogy kép PDF-re az eBook nem jó választás.
na ez tenymondjuk is mar nagyon regota, de hiaba...
-
axioma
veterán
Megjott
Mondjuk remelem nem sikerult rogton az elejen elcseszni, mert irta hogy toltsem fel elobb, a gepre kotve talan toltotte egy kicsit, de nyomkodtuk is itt a munkatarsakkal, es egyszer csak leallt... gondolom majdnem nullarol nullara kerult az akku. Ugyhogy a nagy "hudejo" utan most varok, varok... remelhetoleg jo lesz geprol is, toltofej nincs benne csak kabel, es visszajelzo lampa eg. -
Pierre75
senior tag
válasz
tomek017 #1498 üzenetére
Tehát van egy Ipad 3, ami kihozza a maximumot a pdf-ből és azon megy a görcsölés, hogy 6"-n sikerüljön egy e-book olvasóból kihozni ugyanezt. Na ez a halott ügy. 7"-es tabletten is kompromisszumos marad a pdf olvasás, de legalább gyors és vállalhatóbb.
"korábban a kolléga által oly nagyon kedvelt Onyx"
Aki vendégszerepelt ugyanezzel a műsorszámmal az index fórumán is, hasonló eredménnyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- Elden Ring
- Adobe Illustrator kérdések
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Air 13" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Kék / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad Air M2 13" - 6. generáció - Cellular - 128GB - Csillagfény - Apple Garancia 20
- iPad Mini 7 (A17) 128GB wifi 2027.02.15.Gyártói jótállás
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest