Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pantok
aktív tag
Nekem van Nook Touchom (mellesleg megkérdőjelezném hogy van-e egyáltalán 10 másik az országban) csak nem igazán használom arra ami téged érdekel.
Ugyanakkor ha csak K3 és a simple touch között gondolkozol, akkor ezekre minden bizonnyal a Nook lesz a jobb, rootolva ugyanis szinte minden android app elérhető rajta, köztük preferált PDF olvasód, böngésződ, etc.
Persze ezek nem erre vannak optimalizálva ezért ha sok a kikapcsolhatatlan animáció benne akkor többet fogyaszt így a gép, ugyanakkor sokkal több lehetőség van benne mint egy K3ban.
Én pl manga olvasásra szoktam még a sima olvasáson kívül használni, ami bár nem tökéletes élmény a kis méret/kis felbontás miatt, azért elég jó. -
Pantok
aktív tag
Nem is tudtam hogy kijött, most nézem.
Még olcsóbb mint az előző ami nem rossz.
Viszont ugyanúgy megtartotta minden hibáját az előzőnek...nincs SD slot, nincs epub, még mindig 800x600 és hihetetlen visszafejlődés: ezüst színű.A grafit nagyon kisegíti a kis szürke kijelzőt egy kis kontrassztal, nemtudom miért kell ezt csinálniuk...pontosabban tudom, azért hogy 3 hónap mulva kiadhassák az grafit verziót is és újra eladhassák az egészet.
Mellesleg emellett már igazán nevetségesen néz ki a 9.7es DX árcédulája...majdnem 5 ilyen kis genya kijön az árábol az meg +3.7 colon kívül nemtud semmivel se többet. (Gondolom DX böl is jön majd új verzió ha már mindenki megvette az új 4est)
-
Pantok
aktív tag
További probléma hogy köszönhetően a lószar forintnak a 80 dolláros gép épphogy csak olcsóbb mint néhány hónapja a 149es kindle3...
Egyébként kicsit béna ez, gyakorlatilag nincs fejlődés az egészben, kissebb/vékonyabb lényegtelen, a touchscreen csak a lemaradás behozása, egyébként meg semmiféle újdonságot nem ad.
Egyébként amazon barátunk a Fire-nál is lenyeli az adót? Na az már érne valamit, már ha ráhekkelnek egy androidot (már ahelyett ami megy rajta).
-
worxland
addikt
Kevés az 1 GB? Mire? Ha 20 megás PDF-ekkel töltöd is meg, akkor is ráfér 50. Gyakorlati tapasztalatként annyit tudok mondani, hogy a PRS-505 160 mega szabad memóriáját az elmúlt 3 évben egyszer sem használtam ki még félig sem (akkor volt rajta 60-70 könyv).
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
ng0ofy
KORREKTOR
Nem védeni akartam őket, csak bemutatni az álláspontjukat. A MEK-et ráteheted wifin vagy USB-n is. Vagy bármit. Ha olcsóbb a cucc, mert nincs benne olvasó, meg kisebb, akkor engem nem zavar a dolog. Egyébként én is a nook vagy Icarus Go mellett maradtam. Áruk hasonló, tudásuk is. Az amazon terméke pont emiatt a vaskalapos védelem miatt nem tetszik. 2011-ben ez nem eladható.
valahogy mégis eladják
-
worxland
addikt
Igen, de egy-két spec embert kivéve kevésnek van szüksége arra, hogy gigabájtnyi cuccot pakoljon fel egyszerre. Az én gyűjteményem is bőven meghaladja az egy gigát, de sosem éreztem, hogy ez mind fent kell legyen az olvasón. Ha bizonytalan is vagyok, hogy mit szeretnék olvasni, akkor is felrakok 2 tucatot, az kitart, amíg újra gépközelbe kerülök.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Songo
senior tag
-
Pantok
aktív tag
Miben jobb az a coolreader?
Tudja a nem teljes refresht?Én is ilyen okokkal vettem de nem nagyon aknázom ki a képességeit. (persze a fent említetteket veri az érintő képernyő miatt és kész, a többi csak hab a tortán)
Te szereztél a tiedhez tokot? Én imádom tok nélkül használni de persze utazás közbe nem fér bele hogy csak úgy vigyem. -
Pantok
aktív tag
Jol hangzik, bár gondolom a lapozó gombokat még mindig nincs reader ami használja, pedig én elég sokat nyomkodom őket.
Sajna plüsstok + táska telepakolva cuccal nekem nem hangzott elég védelemnek. Jó kis tokot vettem hozzá (bár nem olyan menő mint az eredeti az biztos) amivel nagyon biztonságosan tudom használni + lámpát is rátom csiptetni így, de kicsit sokkal megdobja a vastagságot, illetve hát nem használhatom a klassz kis gumírozott fogását, de a tömött 4-6oson védelem nélkül nem merném használni.
Jön lassan a havazás, valamit kikell majd találni vízhatlanság tekintetében is.
-
Pantok
aktív tag
Ohó, akkor lehet megvizsgálom én is valamikor.
Bár eddig talán egy könyv volt amiben kicsit túl sok sortörés volt, és alapvetően angolul olvasok rajta így nyelvi problémák se nagyon voltak.
A legfőbb problémám az eredetivel az volt hogy sokszor a "vissza a legutolsó könyvembe" vagy milyen gomb használatánál a könyv legelejére dobott be, a könyvjelzett hely helyett. -
Degeczi
nagyúr
"touchscreenes legyen, nagysagrendekkel kenyelmesebb akar a lapozas is"
itt még szubjektívebb vagy: ez is teljesen egyéni szempont!
sokunkat uis az idegbaj kerülgetné, ha az eszközt akár egy kézzel fogva pont a hüvelykujj alá eső kényelmes, nagy lapozógombok helyett tapizgatni kellene a kijelzőt...
(arról már nem is beszélve, ha épp vízhatlan tokban van a cucc)hatalmas hiba az Amazon részéről, h a Kindle touch verziójáról lehagyták ezeket a gombokat
(mert különben szótárazáshoz valóban kényelmesebb lenne csak rámutatni) -
Gergő_
őstag
-
Pantok
aktív tag
-
moltam88
tag
Lehet félreérhetően fogalmaztam. Szóval konkrétan arra gondolok, hogyha most bírja 1 hónapig egy töltéssel, akkor rootolás után (aminek következménye, hogy valószínűleg több processz fog futni) is bírja alap használat mellett (könyvolvasás) nagyjából ennyi ideig? Még új a nook-om egy könyv olvasása után volt kb 75%-on a töltöttség. De ha mondjuk rootolás után ugyanezt mondjuk csak úgy tudnám elérni, hogy még akár sá is kell töltenem (tehát 1 könyvet se tudnék elolvasni töltés nélkül), akkor lehet meggondolnám (tudom, ez csak az én agyrémem, de nem szeretném hetente többször tölteni).
Ha meg intenzíven használom (böngészés, wifi, stb.) akkor egyértelmű, hogy viszonylag gyorsabban lemerül, ez nem kérdéses számomra se.
-
Dhampir
félisten
Oksi, köszönöm a lehetőséget, hamarjában élnék is vele.
* Rootoltad-e (nem olvastam vissza a topikban, de feltételezem, hogy igen)?
* Rootolva mennyi ideig működik egyetlen feltöltéssel?
* Mindegyik főbb, elterjedt könyvformátumot megeszi reggelire?
* A Market normálisan használható-e, és milyen alkalmazásokat lehetséges letölteni rá, amivel érdemben kibővíthető a NOOK képessége?
* Laggolást tapasztaltál a készüléken futó Androiddal? Néha ki kell lőni háttérben futkározó alkalmazásokat?
* A Wi-Fi antenna kellőképpen érzékeny?
* Jó a virtuális billentyűzete?
* A Kindlét "alázza"?
* Mi az előnye más olvasókkal szemben?
* Milyen negatívumai léteznek?
* Melyik gyártmányú/sebességű memóriakártya ajánlható hozzá leginkább?
* Honnan érdemes vásárolni?
-
Dhampir
félisten
Ez igen! Ilyen hamar és szépen pontokba szedve a válaszokat! Dicséretes!
Ami legfőképpen izgalomba hozott, az Androidos alap, amely kitolja a határait.
Még néhány kérdés:
1, PDF-et könnyű olvasni vele?
2, Van benne dőlésszög-érzékelő?
3, Hangszórója van, vagy csak fülessel lehet hangoskönyvet meghallgatni rajta?
4, Megfelelően erős a kijelzője?
5, Már ejtetted le?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest