Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pusiga
tag
Én ezzel szemezgetek, csak itthon még kicsit ismeretlen, új márka (lehet) mert itteni kérésemmel ezzel kapcsolatban a tapasztalatokról még nem volt reagálás. Harminctól kapható, és a honlapjuk alapján korrektnek tűnik. https://www.energysistem.com/en/products/ereader/ereader_series/42506-energy_ereader_screenlight_hd
-
ZephX
senior tag
Esetleg tudnátok még jó ledes ebookot ajánlani az alcor-on kívül ebben a kategóriában?
-
Degeczi
nagyúr
Rengetegszer elhangzik itt, h világítás nélkülit csak akkor érdemes manapság venni, ha mindig tökéletes körülmények között tudod majd olvasni. Egy átlagosan megvilágított szoba nem az, csak ha van külön olvasólámpád az olvasósarokban.
(papírkönyvekkel szerzett tapasztalatot ne vedd alapul, mert az e-ink kijelzőkhöz vmivel több fény szükséges) -
ZephX
senior tag
Sziasztok!
három ebook olvasó között vacillálok.
PocketBook Basic 2 614 23990 Ft-ért
PocketBook Basic Touch 624 259900 Ft-ért
Alcor Myth LED 26900 Ft-értA Touch estében az érintő kijelző az előny, az Alcor esetében pedig a világítás. A Pocketbook kialakítása szimpatikusabb, viszont a másikban pedig van világítás. És ugye az árkülönbség sem hatalmas. Melyiket érdemes szerintetek választani?
Előre is köszi.
-
Dhampir
félisten
válasz
LittleBiG007 #14086 üzenetére
Szép kis kollekció. :-)
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz
hampidampi #14035 üzenetére
-
Ibolya09
csendes újonc
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Egy-egy olvasónak vagy legalább gyártónak nem lehet saját topikot nyitni?
-
Ibolya09
csendes újonc
Sziasztok! Kb. egy hónapja vettem egy Alcor Myth Led-et. Semmi baj nem volt vele. Aztán hétvégén egy epub könyv olvasása közben, kb. 10 oldalanként lefagyott. Csak a reset segített. Volt már valakinek ilyen problémája? Mi lehet vele a gond? Írtam a supportjukhoz, de még nem válaszoltak.
-
spammer
veterán
válasz
Dr Bubo #14076 üzenetére
Csak a keymaps.ini-ben szereplőkről tudok, egyéb dokumentációt nem ismerek. Ott van, hogy:
[main]
# possible actions (not all of them will work for PB):
# MCMD_QUIT
# MCMD_MAIN_MENU
# MCMD_SETTINGS_FONTSIZE
# MCMD_SETTINGS_ORIENTATION
# MCMD_SETTINGS
# MCMD_RECENT_BOOK_LIST
# MCMD_OPEN_RECENT_BOOK
# MCMD_SWITCH_TO_RECENT_BOOK
# MCMD_ABOUT
# MCMD_CITE
# MCMD_HELPMeg ugye amik alapból be vannak állítva. Hogy ezeken kívül létezik-e valami még, az passz, de szerintem csak azok vannak, amik szerepelnek az ini-ben is.
Amúgy mivel én a forgatást (rotate) nem használom, ezért a gyorsmenüben (ami olvasáskor jön fel, a menügombot megnyomva), kicseréltem az idézet mentésre, amikor mondatrészeket lehet kimenteni a szövegből. Más kérdés, hogy ez touch-os készüléken lehet hasznos igazán, az 515 minin nem túl kényelmes, meg mintha kicsit bugos is lenne, de ha érdekel:
[quickMenuItems]
6 = MCMD_CITEErre kell cserélni.
És persze emiatt akkor már az ikont is kicseréltem a default skinben, ha érdekel, a módosított skin fájlt megtalálod itt: [link] (gyakorlatilag csak cr3_pb_quickmenu.png lett módosítva benne). -
spammer
veterán
válasz
Dr Bubo #14070 üzenetére
Már nálam is megy a sorkizárt, lásd későbbi válaszom: [link]
A szótárváltás nálam sem működött elsőre, hiába választottam ki az angol-magyart, visszaugrott az alapértelmezettre. Aztán azt hiszem másik könyvet megnyitva ment, vagy talán a fentebb linkelt hsz-ban taglalt config fájl csere után, már nem emlékszem pontosan, mitől javult meg.
A szótár bezárásra a keymap-et kellett módosítanom, itt:
system/share/cr3/keymaps/keymaps.ini
Én a visszalapozó (bal szélső) gombot állítottam be kilépésre, de majd átállítom a jobb szélsőt is, mert szótár közben úgysem akarok oldalt váltani (lapozni):
A keymaps.ini-ben a
[dict]
résznél (legalján van jelenleg):ezt kell átírni:
KEY_PREV = DCMD_PAGEUP
erre:
KEY_PREV = MCMD_CANCEL
Ha a jobb szélső gombot (továbblapozás) is át akarod írni kilépésre, akkor KEY_NEXT gomb lesz az.
KEY_NEXT = MCMD_CANCEL
-
Veratrum
csendes tag
Sziasztok!
Pocketbook Touch Lux 3 tulajdonosokat szeretnék kérdezni.
Nemrég alkalmam nyílt alapos összehasonlítást végezni a Koobe Novelbook és a fenti olvasó kijelzőjével, és úgy láttam, hogy a Koobe betűi kontrasztosabbak és élesebbek (annak ellenére, hogy alacsonyabb árkategória, és Pearl kijelzőt használ). Eleinte a kevésbé jól sikerült élsimításra gyanakodtam, azonban egy egyszerű teszttel érdekes dolgok derültek ki.
Felmásoltam a 2 olvasóra egy tiszta homogén fehér, és fekete képet, és megnyitottam.
A fehérnél nagyjából a várható eredmény jött ki: a PBTL3 Carta kijelzője egy kicsivel világosabb, és melegebb árnyalatú (bár a különbség szinte alig észrevehető).
Viszont a feketénél a különbség megdöbbentő.
A Koobe feketéje tökéletesen homogén, a készülékház fekete keretével szinte megegyezik.
Viszont a Touch Lux 3 feketéje apró, véletlenszerű szürke pöttyökkel van tele. Ez lerontja a fekete kontrasztját, és a betűk élességére is látható negatív hatása van.
Rákerestem a neten, és úgy tűnik, másoknál is jelentkezett a probléma.
Itt van egy neten talált kép:Ha esetleg lenne időtök, próbáljátok ki Ti is egy homogén fekete képpel. Talán típushibáról van szó?
Köszönöm!
-
alexw801
senior tag
válasz
frankstork #14060 üzenetére
A 27% áfa neked.
-
Dhampir
félisten
válasz
alexw801 #14059 üzenetére
A Tolino most 79,00 Euro.
-
Veratrum
csendes tag
válasz
frankstork #14058 üzenetére
Szia!
Koobe Novelbook tulajdonosként ma már én is inkább az Alcort választanám e kettő közül. Nemcsak a háttérvilágítás miatt. A Novelbook-ok - mások tapasztalatai szerint is - nagyon gyorsan merülnek (max 1 hét akkuidő). -
frankstork
aktív tag
Köszönöm fiúk.
Megerősítettetek a gondolkodásban! -
Degeczi
nagyúr
válasz
Ahogy Oldman mondja: a tárhely tökmindegy, a kisebb fele is bőven elég lenne (az átlagos e-bookméret nincs 1 MB, így több ezer könyv ráfér), a beépített megvilágítás viszont nem csak sötétben, hanem már átlagosan megvilágított lakószobában is rengeteget jelent! (az e-ink kijelzőkhöz picivel több fény hasznos, mint a papírkönyvekhez)
Manapság már nem érdemes világítás nélkül típust venni, csak akkor, ha mindig tökéletes körülmények között fogod olvasni (erős olvasólámpa alatt) -
Oldman2
nagyúr
válasz
A többlet memória gyakorlatilag felesleges, inkább nézd úgy, hogy az olcsóbbat hosszabb garanciával meg tudod venni ugyanannyiért.
Miközben nem volt Myth LED olvasóm soha, az eddigi ismereteim alapján én inkább azt javasolnám.
A beépített világítás, amíg csak hallasz róla, feleslegesnek tűnhet, a gyakorlatban viszont megfizethetetlen (a többire meg ott a...) -
alexw801
senior tag
válasz
Ha lehet, nem 27%-os áfával szeretek vásárolni kütyüket.
A magyar menü nélkülözhető.
A rá telepített ajándék könyvek - smafu, elérhető neten.Ennek ellenére régebben vettem Pocketbook Touch Lux 3 olvasókat 110 EUR áron postával együtt ideküldve, egy német könyvesbolttól, aki azóta nem árulja. (osiander.de) Ott volt magyar nyelv, rátelepített könyv 8 nyelven, stb.
-
pusiga
tag
válasz
fattyu #14055 üzenetére
Köszönöm, ...én is így gondolom, de talán ennyi pénzt (<30) megér. A honlapjuk,és a fotók az olvasóról profik: https://www.energysistem.com/en/products/ereader/ereader_series/42506-energy_ereader_screenlight_hd , de jó lenne ha valakinek volna személyes tapasztalata, és leírná.
-
Dhampir
félisten
válasz
hampidampi #14043 üzenetére
Két egyforma hópihe sincsen.
-
spammer
veterán
válasz
spammer #14053 üzenetére
Na egy kis update az ügyben:
Nem csak nálam volt gond a sorkizárással: Text aligment "justify" in style settings · Issue #154 · blchinezu/pocketbook. Az ott linkelt cr3.ini fájl úgy tűnik, hogy megjavította. Sőt, sokkal gyorsabb is lett a lapozás. Érdekes, hogy amit gyárilag generált magának indításkor, az meg hibás volt.
Alsó status bar (állapotjelző sáv) egyelőre nincs: Bottom status bar · Issue #10 · blchinezu/pocketbook. Tekintve, hogy lassan kétéves az issue, sok esélyt nem látok rá, hogy mostanában bekerül.
Billentyű beállításokra továbbra sem találtam lehetőséget, de a system/share/cr3/keymaps/keymaps.ini fájl buherálásával talán megoldható. Majd talán kipróbálom.
kulcsszavak kereséshez: Pocketbook mini 515 coolreader
-
spammer
veterán
válasz
spammer #14051 üzenetére
Működik, de sajnos a menüsor pozíciójára csak felső opció van, vagy kikapcsolás. Alul jobb lenne. Továbbá hiába van sorkizártra állítva, a jobb oldalon nincs egy vonalban a szöveg, olyan mintha inkább balra lenne igazítva. Hiába variáltam az oldalmargókkal, betűmérettel, elválasztás ki- és bekapcsolásával, de sajnos elég csúnya így. Adobe olvasóban pedig jól néz ki a sorkizárt (ugyanazok a könyvek). Továbbá nem találok opciót arra, hogy melyik gomb lenyomására mit csináljon, pedig az kellene. Bár talán a config fájlokat áttúrva, szerkesztve ez-az kiküszöbölhető lenne, de egyelőre nem győzött meg, a részletesebb infósávot kivéve (az tetszik). Na majd még azért próbálgatom.
-
spammer
veterán
válasz
LittleBiG007 #14050 üzenetére
Na szóval, megvan a probléma:
Az mini (515) esetében config mappát nem elég system-be másolni, hanem a system/profiles/profilnév alá is be kell másolni (amiben benne van az extensions.cfg is).
Utána már választható coolreader, működik a régebbi is, de az német nyelvű és csúnyább, és működik az újabb is.
Hogy van-e bármilyen egyéb hiba/bug, azt még nem tudom, de egyelőre legalább elindul.
Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst ajándék tok és fólia
- NAGYON SZÉP IPAD AIR 2 64GB WIFI+CELLULAR, ÜZLETBŐl, GARANCIÁVAL, 27% ÁFÁ-s ÁR
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Samsung Galaxy Tab A 10.1 2/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest