Hirdetés
- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Játékosoknak szánt, vezeték nélküli headset jött a PowerColor logójával
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bosco01
tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy die tartozik, de akkor irányítsatok át a megfelelő topikba.
PDF konvertáláshoz eddig a pdftoepub programot használtam win7-en, és nagyon elégedett voltam vele, nagyon jó alapanyagot tudott gyártani további e-book gyártáshoz. Most váltottam win10 64-bit verzióra, és amikor fel szeretném telepíteni, akitváláskor elkezd frissítéseket keresni (nem tudom skip-elni), és csak keres-keres, és nem megy tovább.
Mit lehet tenni? Illetve találkozott-e már valaki ezzel a problémával?Előre is köszönöm a segítséget!
-
HKorn
veterán
20-25 ezer körül mi most az ajánlott eBook olvasó? Lehetőleg minél egyszerűbben kezelhető legyen. Kindle 5 refurb 22-ért nem lenne rossz, de sajnos magyar nyelv hiány miatt kiesik.
Run&Ride
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hampidampi #14492 üzenetére
Köszi a linket. Amilyen megdöbbentő, hogy az A és a B négyzet pontosan ugyanolyan szürkeárnyalatú, ugyanolyan mellbevágó élmény lesz a fehér kávás Paperwhite 3, ha előtte már találkoztál a fekete kávással. Utcán nem annyira vészes, de én szobában inkább folyamatosan 20-22 körülin tartottam a világítást.
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
LittleBiG007
Topikgazda
Világítás nélkül a Kindle 5 lehet egy jó alternatíva. Az átlagosnál rosszabbul megvilágított szobában is olvasható, a feketéje jobb, mint a nyomtatott könyvvé, a háttere pedig világosabb, mint a K3-é.
-
vtechun
veterán
válasz Degeczi #14467 üzenetére
igazából meglepően jó eredményt hozott az első 50 oldal, csináltam hozzá sablont, hogy kontrasztosan csinálja a képet az iphone-on a Scanbot app, ill., hogy a torzulásokat korrigálja, na mondjuk pont az általa korrigált cuccot nem ette meg az asztali program, ha nem engedtem neki automatikusan vágni, akkor jobban megett az asztali program.
Csak jó lenne ezeket a hajlós torzulásokat kiküszöbölni, mert a trapézos torzulást teljesen jól kezelik a programok, de amikor felhajlik a szöveg /sor vége, azt nem nagyon tolerálják...
-
pjen
félisten
válasz hampidampi #14492 üzenetére
Van e PW 2.fekete egy öreg sony, fehér, mindkettő barna tokban.Eddig fel sem tünt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Lányomnak szeretnék PW3-at vásárolni. Felmerült itt régebben, hogy nem célszerű a fehér színű. Ha használ valaki ilyet, megosztaná a tapasztalatait?
Köszönöm! -
Degeczi
nagyúr
válasz Ajándékok #14484 üzenetére
Erős napfény természetesen más, ott valóban zavaró lehet a rikítóan fehér papír, de ahogy Apollyon is említi, mindez beltér kapcsán jött elő, ott pótolja több-kevesebb sikerrel az e-ink hiányzó fehérségét a beépített világítás (az első ilyen Kindle ezért kapta a "Paperwhite" típusnevet is), mert anélkül egyértelműen nehezebb olvasni, mint a nyomtatott változatát
-
Apollyon
Korrektor
válasz Ajándékok #14484 üzenetére
A kontraszt a kijelző háttérvilágításának hasznosságával kapcsolatosan merült fel, átlagosan megvilágított nappali szobában. Erős napfényben nyilván hótmindegy a háttérvilágítás.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Ajándékok
aktív tag
válasz Degeczi #14483 üzenetére
Műszerrel mérte.
Saját tapasztalat pedig az, hogy erős napfényben sokkal jobb a szürke e-ink, mint a fehér papír.[ Szerkesztve ]
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Ajándékok #14482 üzenetére
Az az "általam hamisított statisztika" kategóriája...
Műszerrel lehet, h kimutatható ilyesmi, de nincs ember, aki egy világítás nélküli e-ink kijelző és egy papírkönyv közül az előbbit választaná mint könnyebben olvasható... talán mert a szemnek inkább a fehérség számít, és nem annyira a fekete mélysége (amit szintén kétkedéssel fogadnék, mert a valódi tinta szerintem feketébb)
-
Ajándékok
aktív tag
válasz Degeczi #14479 üzenetére
Biztos vagy ebben a kontraszt dologban? Régen a k3-ról láttam tesztet, ahol a kontrasztot is mérték, és ha jól emlékszem már az jobb volt, mint a papír könyv. Sajnos nem találom a tesztet.
Sötétebb a háttér, mint egy papír lap, de a fekete is sötétebb.Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Apollyon #14477 üzenetére
Sőt, nem csak éjszaka számít a beépített világítás, hanem átlagosan megvilágított nappali szobában is nagy segítség!
Az e-ink uis kevésbé veri vissza a fényt és kevésbé kontrasztos, mint a papír, ezért picit több fény elkél hozzá.Annyiért nem megy, még min. 10-et számolj rá. Megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Dani82 #14476 üzenetére
Szia!
Írd meg, mennyit szánsz rá. Egyébként az e-book olvasó kijelzője nem világít, hanem magát a kijelzőt világítják meg, oldalról. Napfényben a legjobb olvasni, de ha van háttérvilágítása (enélkül már nem is szabad venni) akkor éjszaka is kiváló, és lámpa sem kell hozzá, mint a papír alapú könyvhöz.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Dani82
senior tag
Tudnatok segiteni kerlek hogy milyen ebook olvasot vegyek?
Van egy tabletem de nem kellemes a szememnek azon olvasni. Egy ebook olvaso mashigy vilagit? Azon jobb lesz?
Illetve ami meg fontos, h nyaralasra vinnem tehat napsutesben is jol olvashato kijelzovel
Ees minel olcsobb😃Koszonom
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Degeczi #14471 üzenetére
"Ha történetesen videóban is kapnátok tananyagot, arra mégúgyse lenne való egy e-book olvasó..."
Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy egy új technológia van a láthatáron, ClearInk-nek hívják. Képes színes és mozgó tartalmat is megjeleníteni (jelenleg 30 képkocka/másodperc sebességgel és 4096 színnel), és ugyanúgy nincs háttérvilágítása, mint az eInk-nek, ezért jóval kevesebbet fogyaszt egy tabletnél. És pontosan az oktatást szeretnék az elsők között megcélozni...
[ Szerkesztve ]
-
LittleBiG007
Topikgazda
Értem, mire gondolsz. Mi, akik naponta foglalkozunk a témával, teljesen természetesnek vesszük, hogy a rendszer a belső tárhelyen kap helyet, és a könyvek csak a fennmaradó helyre másolhatók.
Szerintem egészen egyszerű a megoldás. Próbálj ki pár PDF-et, és ha számodra elfogadható sebességgel és olvashatósággal jeleníti meg őket a Cybook, akkor tegyél be egy 32 Gb-os MicroSD kártyát, és arra másold fel a PDF-jeidet. Ha nem olvashatóak jól, akkor próbálj nagyobb kijelzővel rendelkező olvasót keresni, vagy - ahogy mások is ajánlottak -, egy tablet jobban megfelelhet.
-
Degeczi
nagyúr
Baromi rossz hasonlat, teljesen másról van szó...
Az összes hasonló készüléknél így van, csak témában járatlan gondolhatja másként.
És bizony műbalhé, mert a feladatát tökéletesen ellátja ennyi háttértárral (korrekt oldalon pedig aligha hirdették úgy, h a szabadon felhasználható tárhelye lenne 4 GB. Csak "tárhely"-et szoktak említeni).Ha történetesen videóban is kapnátok tananyagot, arra mégúgyse lenne való egy e-book olvasó... (vajon miért ez a neve?) És? Lehet pofozgatni, de a PDF nem e-book, ahhoz egyik ilyen készülék sem ideális, ez hetente-kéthetente elhangzik itt. Olyan célra valóban tabletet vegyél (nem mellesleg azon sem tudnál képformátumú PDF-ben betűjellemzőket állítani, az technikailag nonszensz elvárás)
-
pjen
félisten
A PDF olvasásához vegyél egy tabot.A rendszer memória például a telóknál is így van.Ha veszel egy lapost ott is azt írják;Hdd 500Gb ami már alapból nem igaz a váltó szám miatt.+ fel kell raknod a rendszert,mínusz 15 Gb.Amit nem muszály,csak nélküle használhatatlan.Kérd a telót droid nélkül és használhatod a megadott memóriát.
-
raidx
őstag
válasz Degeczi #14464 üzenetére
A pdf kötött mert a tananyagot úgy kaptuk meg. Ráadásul 1 félév anyaga 5000 Ft. Könyvbe meg lenne darabja 7000 Ft. (17 pdf-et kaptunk 1 félévre) ezért nincs nyomtatott anyag. A memória kérdés meg nem egészen műbalhé! Ha a gyári leírásban az szerepel, hoga User memori 4 Giga. Azért fizetek. De valójában csak felét kapom. User memori = Felhasználói memória tehát ennyivel gazdálkodhatok és ennyiért fizettem. Boltba kérsz 1 kiló kenyeret, kapsz félkilót de a pénztárnál 1 kilóért fizetsz.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
vtechun
veterán
Hello!
Vettem egy könyvet, de jobban szeretném e-book olvasón olvasni, nem volt belőle sajnos e-Book. Egy jó programot használok OCR-re, szkenner híján pedig 8 megapixeles iPhone segítségével lövöm a képeket. Van valami trükk, hogy tudok jobban értelmezhető fotókat csinálni? Jellemzően a könyv baloldaláról készült kép a kevésbé olvasható, mert ugye a sorok végén meghajlik a gerinchez közeledve. Egyébként OCR célra (nincs kép a könyvben) tökéletes lenne, ha síkban tudnám tartani a könyvet. Valaki tud erre valamilyen egyszerű, otthoni megoldást? Köszi!
-
hannele
újonc
Sziasztok!
Tudnak nekem valaki segíteni, hogy Koobe Novelbookra hogyan tehető fel szótár?
Köszönöm előre is!
-
Degeczi
nagyúr
Miért ne stimmelhetne?
A rendszerpartíciót nem látod - de ettől még az (ez alapján vmivel 1GB fölötti méretben) a teljes, 4GB tárolóból veszi el a helyet.
Ugyanezt tapasztalod telefonoknál is - csak itt ez műprobléma, bőségesen elég ennyi tárhely e-book olvasónak. A fele is az lenne.A PDF továbbra sem e-book formátum, ezért teljesen természetes, h nem tudsz állítani a megjelenítési jellemzőin (pont ez az egész formátum lényege, ezért nem való ilyen célra!)
Konvertálni pedig nem egy save-as kérdése, hanem nagyon sok manuális munkával jár a korrekt eredmény elérése. Amíg ennyire új számodra ez az egész téma, felejtsd el, keresd eleve e-book formátumban a könyveket! -
raidx
őstag
Azt én tudom. Nem a helyszűke a gond, hanem 4 gigásnak mondja a gyártó. Nem a 4 Giga miatt vettem, hanem a HD ink miatt. Furcsa az alvó mód ami végül is hibernálás és olyankor állítólag valami keveset fogyaszt de azonnal indul. Ha kikapcsolom elég lassan éled. Bizonyos beállításai csak akkor jelennek meg, ha az adott dokumentumba alkalmazhatóak. PDF-nél például a betűkre vonatkozó beállítás nem jön elő akkor sem, ha epub-ra konvertálom. Van éjszakai mód nálla. Fekete alap fehér betűk de pdf-nél az sem elérhető. A szótárai a magyart nem ismerik. Francia-angol, spanyol, német, orosz, olasz de a Magyart egyik sem támogatja. A Wifit magától kikapcsolja, ha nincs rá szükség.
@) Degeczi
Ha ugyanazon a tárolón van a rendszer is a teljes kapacitás nem stimmel.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Degeczi
nagyúr
Nem "200 MB a foglalt terület", hanem a hozzáférhető partíción annyi... a rendszerpartícióhoz értelemszerűen nem férsz hozzá, nem is látod - de attól még létezik, és persze a teljes 4 GB-ból veszi le a helyet az is.
Egyébként műproblémát gyártasz magadnak, mert ha fele ennyi volna a szabadon felhasználható tárhely, az is bőven elég lenne! Átlagban jellemzően 1 MB alatt van egy e-book mérete, és pár száznál többet aligha teszel majd rá...
-
raidx
őstag
Megőtt a BOOKEEN Cybook Muse Essential és elég csalódott vagyok. Kicsit furcsa, hogy egy 4 Gigás kütyü valólyában 2,6 Gigásnak látszik.A foglalt terület alig több 200 Megánál.Állítási lehetőség szinte zéró. Inkább Lighjt vagy Slim kategória de annak is az allja. Erősen gondolkodom a visszaküldésen.
-
Degeczi
nagyúr
válasz LittleBiG007 #14457 üzenetére
Valszeg egyszerűen megváltozott az idők során az újabb típusokkal.
A régi Keyboard verzió idején uis még a normál Sleep-pel szemben "Power off"-nak hívta az Amazon az efféle módot, sőt, az ajánlásokban is az szerepelt, h akkor kapcsold így ki, ha előreláthatóan hosszú hetekig nem fogod használni. -
beci43
senior tag
válasz Archos2014 #14447 üzenetére
Szia! #14416 hsz.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Degeczi #14423 üzenetére
"Hibernálni tudod a Kindle-öket is (sokáig tartó gombnyomással), ami csak annyiban tér el a kikapcsolástól, h menti az állapotot - ami felhasználói szempontból végülis csak jó, mert bekapcsolás után gyorsan ismét ottvagy, ahol előtte (szemben egy sima kikapcsolással, ahol visszakapcsolás után még meg kellene várni a rendszer beindulását)"
Sajnos a fenti állítást meg kell hogy cáfoljam. Nem hiába hívják a menüpontot csak "Screen Off"-nak. A tesztjeim azt mutatják, hogy semmivel sem fogyaszt kevesebbet "Screen Off" módban, mint sima alvásba küldéssel. (Tesztidő: 2 hét. Tesztalanyok: Kindle 5, Kindle 7, Kindle Voyage.) Tehát ez a hibernálás vagy csak városi legenda, vagy cseppet sem hatékony.
Érdekes még az is, hogy egyedül az Oasis esetében találtam utalást az Amazonnál arra, hogy valóban van egy Hibernation Mode-nak nevezett állapota, mely valóban különbözik az alvó módtól és amelyben valóban a legminimálisabb az olvasó áramfelvétele. De ez automatikusan aktiválódik, ha egy óra hosszáig nem olvasol. (És egyes források szerint csak ha a plusz akkumulátorral ellátott tok csatlakoztatva van.)Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
raidx
őstag
válasz Degeczi #14455 üzenetére
Garancia gyakorlat: Vissza a kereskedőnek az meg a gyártónak. Javítás csere után vissza a kereskedőnek az meg a vavőnek. Persze kivételek mindég vannak. Tisztességes e-bolt feltüntrti a honlapján a gari menetét. Ha nem akkor e-mailbe kérdezni, de gyanakodni. Elvilrg van lehetőség a gyártó Európai szervizébe (ha van) vagy közvetlen a gyártóhoz visszajuttatni de a szállítási költség és a termék ára figyelembevételével ez nem mindég célszerű.
-
Degeczi
nagyúr
válasz silver-pda #14454 üzenetére
Persze, ugyanazt forgalmazzák mindenhol, ugyanúgy beregisztrálható bárhonnan. Elvileg ezekre is vonatkozik közvetlen Amazon garancia, de utána kellene nézni.
-
silver-pda
aktív tag
Oneironauta, raidx, hroberto, Degeczi: köszi.
Nézegettem osztrákoknál, most 90€ -ért van saturnban. Az baráti ár, csak nem járok mostanság arra. De elgondolkodom rajta. Ebben a "német" verzióban is van angol, ugye? Beregisztrálható Amazonhoz?
Gariztatás: vissza kell vinni Ausztriába vagy Németo.-ba?[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz silver-pda #14448 üzenetére
PPW-ot sokan hoznak be német területről, amikor épp akciós, és itthon nem sokkal drágábban adják el, csak pár ezerrel megy fölé a 30-nak az is
-
hroberto
veterán
válasz silver-pda #14449 üzenetére
PocketBook Touch HD-t is megnézheted. Szintén magyar menüs.
KTM 1290 Super Duke R Gen3, Alfa Romeo Giulia
-
raidx
őstag
válasz silver-pda #14449 üzenetére
Háttérvilágítással rendelkező kütyük:
Van olcsóbb és drágább is.[ Szerkesztve ]
-
Oneironauta
csendes tag
Koobe Novelbook HD Shine Edition-t ne vegyél...(ha rákeresel, láthatod, hogy nem csak én szidtam...gyorsan merül, hajlamos a szellemképesedésre, gyakran elfelejt beállításokat egy ki-be kapcsolásnál, stb...) akkor inkább a Pocketbook, de ha tényleg nem akarsz csalódni és nem fontos a magyar menü, akkor Kindle Paperwhite.
Az általad említettek közül messze az a legjobb. -
silver-pda
aktív tag
Esetleg még PocketBook Touch Lux 3 626?
-
silver-pda
aktív tag
Vennék ebook olvasót, háttérvilágítással.
Néztem párat 30 ezerig: Koobe Slightbook HD Shine Edition vagy Koobe Novelbook HD Shine Edition. De lehet, hogy ezek már nem rendelhetőek. Akkor csak a Kindle Paperwhite marad? Ez viszont jelentősen drágább. -
raidx
őstag
Vettem egy ilyet: BOOKEEN Cybook Muse Essential (CYBFT1S-BK). Ha minden igaz hétfőn érkezik. Tokot majd keresek ebayen mert itthon igen drágán mérik.
-
Ibolya09
csendes újonc
válasz frankstork #14441 üzenetére
Neked milyen firmware van rajta?
-
hampidampi
senior tag
válasz Archos2014 #14443 üzenetére
Pont nemrég vásárolt egyik fórumtárs ilyet, esetleg őt kérdezd meg: [link]
-
Archos2014
tag
Sziasztok, vett már valaki Bookeen ebook olvasót? Mi a tapasztalat? Ehhez mit szóltok? Van benne minden, Carta kijelző, full HD, világítás, gomb+érintő kijelző, WIFI, háttérvilágítás, kifejezetten nagy akku (ebben a kategóriában) , 8 GB tár, magyar menü. Viszont a márkáról elég kevés írás van itt.
Van bármi ok, ami ellene szól?[ Szerkesztve ]
-
Jarod1
veterán
válasz frankstork #14441 üzenetére
áááá .jónak tűnik, és magyar menü is van benne ..köszi!!
-
frankstork
aktív tag
válasz Jarod1 #14438 üzenetére
Mint írtam Alcor Myth Led-et használok. Összehasonlításom nincs, előtte világítás nélküli wayteq volt. Ennek teljesen jó a világítása, hideg fehér, fényereje állítható, de mint mondtam nincs összehasonlítási alapom más, valószínűleg drágább modellekkel. Ha most kellene venni, szerintem most is ezt venném. Olyan 25ezer körül kapható. Kényelmes gumírozott burkolat, tetszik hogy nem fekete, a lapozó gombok viszont hangosak, és ha csak egy kézzel fogom néha elég tádék...
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
-
Jarod1
veterán
válasz frankstork #14435 üzenetére
oké, micro sd nem fontos, milyeneket használtok, illetve a háttér világítás mennyire használható..?
-
frankstork
aktív tag
válasz Degeczi #14436 üzenetére
Ne nekem mondd, én tudom. Mármint azon kívüli hogy van e kártya olvasó nélkül.
Egyébként az 500-at saccra mondtam. Az Asimov viszont valós, mert megnéztem 2Gb-ra számolva.
Máskülönben nekem Alcor Myth Led van, 4gb. Ebből használok 0.697gb-ot. Nem tudom pontosan mennyi könyvet jelent ez, mert listázza az adatlapokat is, ahol van, de a könyvtár kb 100 oldalt listáz, egy oldalon 10 cím van. Ha minden könyvhöz tartozik egy adatlap akkor 500. De persze jóval több.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz frankstork #14435 üzenetére
Akad jópár típus kártyaolvasó nélkül, ám az átlagos könyvméret ritkán haladja meg az 1 MB-ot, tehát még egy 2 GB-os típusra (ahol a szabad hely persze nincs ennyi, hiszen a rendszer is abból vesz el pár száz M-t) is bőven ezernél több fér - ráadásul a beépített világításúakra jó ideje már inkább 4 GB háttértár jellemző...
Egy fényképezőgépben fontos a kártya, még telefonban is érthető, hiszen már a zenék is sok helyet foglalnak, pláne navigációs térképek vagy filmek - nade e-book olvasón?
-
frankstork
aktív tag
válasz Jarod1 #14434 üzenetére
Úgy érti, hogy nem kell bele kártya. 2gb tárhely mindegyik típusban van, arra pedig felmegy legalább 500 könyv.
Vagy Asimov-tól a teljes Alapítvány és birodalom könyvhalmaz 133-szor. Szóval elég sok hely van kártya nélkül is. Másrészt nem nagyon van szerintem kártyaolvasó nélkül. Van? -
Jarod1
veterán
sziasztok!
Gondolkodom 1 könyolvasón, látom elég sokfajta van a piacon
Milyeneket ajánlotok?ami kellene bele:
- sd kártya
- háttérvilágítás -
Tin
veterán
na meglett a probléma. nem a calibre volt a bűnös (igaz ott a mobi formátumot át kellett állítani old-ról legalább both-ra), hanem a publio kiadó word template-je egy kalap sz@r.
sima cső egyszerű wordbe átmásoltam az egészet, és így meg működik a konverzió. direkt azért használtam azt a letölthető template-et, merthogy biztosan normálisan jelenjen meg az átmásolt tartalom, és álmomban nem gondoltam volna, hogy pont egy könyvkiadó sablonja hibás.
valószínű van valami abban a wordben, ami fejreállítja az egészet.
mindegy, köszönöm azért a tippeket. legalább tanultam/unk valamit.
-
Tin
veterán
válasz koncsik #14429 üzenetére
kipróbálom majd. az az érdekes, hogy egyébként ilyen netről letöltött mobi-kkal gond nélkül megy, de ott sem mindegyikkel. ez tuti valami konverziós akármi lesz. kipróbáltam online konvertert, de azzal sem volt hajlandó olyat előálltani, ami ezt kezeli. fene tudja, mindenesetre érdekes.
-
Tin
veterán
válasz hampidampi #14427 üzenetére
nem, sima word docx. semmi extra. kép sincs benne. valamiért a gépre telepített kindle olvasó programmal teljesen jól megy, de amikor rátöltöm a mobilra a Kindle könyvtárba, akkor ott nem, csak az előre beállított fontot hajlandó kezelni. egyszerűen nem értem, már szétgugliztam mindent, beállítottam mindenhogyan, de nem akarja az igazságot.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
sziasztok,
abban kérnék segítséget, hogy calibre-vel átkonvertáltam egy könyvet kindle-re, mobi formátumba, de az istennek se lehet állítani sehogy se a betűtípust rajta. van valami speckó beállítás, hogy engedje a beépített betűtípusokat?
(nem nekem lesz a könyv, szóval én az androidos kindle progival nézegettem, de az csak valami droid serif betűtípust hoz fel)
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz LittleBiG007 #14422 üzenetére
3. Kikapcsolva az alvó képernyőn megjelenő infókat (tokban egyébként is felesleges), csak egy kis "Sleeping" felirat van balra lent, ennek a szellemképét nem nagyon lehet észrevenni.
-
pjen
félisten
Ez a zsios bőr szindróma nálam is megvan,de én lefújon clin ablak mosóval és egy papír törlővel letörlöm.Csak kíváncsi voltam,köszi.
-
Degeczi
nagyúr
Hibernálni tudod a Kindle-öket is (sokáig tartó gombnyomással), ami csak annyiban tér el a kikapcsolástól, h menti az állapotot - ami felhasználói szempontból végülis csak jó, mert bekapcsolás után gyorsan ismét ottvagy, ahol előtte (szemben egy sima kikapcsolással, ahol visszakapcsolás után még meg kellene várni a rendszer beindulását)
-
LittleBiG007
Topikgazda
Leírom szívesen, ha kíváncsi vagy. Mondjuk ha nem lennél kíváncsi, nem kérdezted volna.
1. Kindle Voyage: A Kindle olvasókat nem lehet a szó klasszikus értelmében kikapcsolni. De. Sajnos zsíros a bőröm, egy két nap alatt rendesen összetapogatom (mielőtt kérdeznéd, elmondom, szótárazás miatt főleg, a kávát meg lapozás miatt). Amíg a mikroszálas kendővel áttörlöm, hogy ne nézzen ki a kijelző olyan gusztustalanul, addig leküldöm alvó állapotba. Ugyanis a mikroszálas törlőkendő tud lapozni.
2. Kobo Aura Edition 2: a tokkal gondjaim voltak. Bezáráskor kb. tízből egyszer nem küldte le alvásba az olvasót, és ilyenkor az érintőképernyő érintésnek érzékelte a tok fedelének rásimulását. Amikor legközelebb kinyitottam, láttam, hogy alvó állapot helyett vagy valamilyen menübe kerültem, vagy nem azon az oldalon vagyok, ahol abbahagytam az olvasást és az olvasó nem is ment le alvásba egyáltalán. Mivel a bekapcsoló gomb számomra nagyon kényelmes helyen volt, azt használtam, az automatikus funkciót pedig kikapcsoltam.
3. Kobo Aura: az újabb firmware-ek úgy vannak megoldva, hogy a tok nyitásakor a lehető leggyorsabban láthatóvá tegye az olvasnivalót. Mivel ilyenkor nem csinál teljes képfrissítést, pár óra eltelte utáni kinyitáskor a szellemkép a szöveg mögött zavaróan erős (a borítókép vagy valamilyen felirat). A bekapcsoló gombbal történő alvó állapotba küldés és ébresztés előtt mindig van teljes képfrissítés.
4. Általában nem-Kindle olvasók: a Kindle olvasókkal ellentétben ezeket ki lehet kapcsolni. Mivel van pár könyvolvasóm, a pillanatnyi kedvem és a leendő olvasási helyszín (vagy egyszerűen csak a táskám/zsebem mérete) döntik el, melyiket is veszem le a polcról. Amit hosszabb ideig nem tervezek használni, az kikapcsolva áll a polcon a következő használatig. Ami nem is biztos, hogy olyan sok idő
Talán emiatt sem alakult ki bennem egyetlen típus iránti feltétlen elkötelezettség, tisztán látom az egyes márkák előnyeit és hátrányait isNova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
pjen
félisten
válasz hampidampi #14420 üzenetére
Most valóban tokot,de előtte zsákban volt és akkor sem kapcsolgattam,elalszik.
-
pjen
félisten
válasz LittleBiG007 #14418 üzenetére
Mért kapcsolgatod?Én a kindlét PW2 sosem kapcsolgatom.Egy hónapig igy is bírja.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz d.sophie #14415 üzenetére
"Nagyon megtetszett a Kobo Aura ONE, de azért az ára... Szerintetek megéri ez az ár? Ha jól tudom kb. csak az az újítás benne, hogy változó fényû (meleg-hideg) a háttérvilágítás benne..."
Ezt jól leegyszerûsítetted :-) A majdnem 8 colos 300 dpi-s kijelzõ, a 8 Gb belsõ memória, és a vízállóság is megér egy kis említést (ráadásul ez utóbbi esetében az USB csatlakozót nem zárták el fedéllel!) A többi Kobo-hoz képest még újdonság az is, hogy az olvasó hátuljára tették a kikapcsoló gombot, ami nekem mai napig a kegkényelmesebb módja a bekapcsolásnak (hasonlóan a Kindle Voyage-hoz.) Az ár pedig sajnos nem meglepõ a kijelzõ méretének fényében. Ha nem is újdonság, de elég ritka, hogy a kijelzõ és a keret egy szintben van, ami egyrészt "tabletes" megjelenést kölcsönöz, valamint az olvasó alig nehezebb a 2 collal kisebb Kindle Paperwhite-nál. De igazad van, ami valóban egyedi a piacon, az a ComfortLight Pro világítás.
Hogy tokkal együtt megéri-e a 100.000 Ft-ot? Hááááát...
-
beci43
senior tag
válasz Ibolya09 #14414 üzenetére
Szia!Az érintőképernyője ugyanaz mint az PW III-nak,a fényereje pedig 0-tól nagyon világosig állítható.Tehát sötétben is meg tudod találni a neked megfelelő beállításokat.Csúsztatni is lehet,ill. a képernyő két oldalán lévő diszkrét gombokkal is lapozhatsz.Kellőképpen gyors,nem gondolkodik lapozásnál.
Két hete használom,nem bánom hogy megvettem,ritka szép darab.(Ízlés kérdése) -
d.sophie
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgatok visszafelé, meg olvasgatom azt a néhány tesztet ami e-könyv olvasókról készült.
Nagyon megtetszett a Kobo Aura ONE, de azért az ára... Szerintetek megéri ez az ár? Ha jól tudom kb. csak az az újítás benne, hogy változó fényű (meleg-hideg) a háttérvilágítás benne...Első olvasóm lenne egyébként, eddig telefonon olvastam, főként utazás közben, de romlik a szemem tőle, szóval tényleg rá kell szánnom magam egy szemkímélőbb olvasóra.
Heti 2-3 könyvet fogyasztok, folyamatosan hordozva lenne táskában, így az sem baj ha itthon is kapható tok rá, mert anélkül nem hiszem, hogy használni fogom.
Ami fontos lenne még, hogy háttérvilágítást mindenképp szeretnék bele, illetve minél "zökkenőmentesebb" szótárazó funkciót.
A magyar nyelvnek örülnék,de nem feltétel.
Wifihez nem ragaszkodom, az érintőképernyőhöz viszont a szótárazás miatt igen.Max. 60 körül szánnék rá egyébként - bár nagyon erős és megfelelő érvekkel a One-ra is rábeszélhető vagyok.
Valahol ki lehet próbálni egyébként az újabb modelleket? A Media Marktban nincs kint minden, és azok is kipróbálhatatlanok nagyrészt.
Köszi, ha valaki segít
[ Szerkesztve ]
-
Ibolya09
csendes újonc
válasz beci43 #14400 üzenetére
Szia! Az olvasóddal kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy mennyire állítható a fényereje? A mostani olvasóm sötétben a legalacsonyabb fényerőnél is szinte kiégeti a szemem. A te olvasódnál ez milyen? Az érintőképernyője milyen? Nekem gombos van. Rá kell bökni egyszer, és vált a következő oldara? Ez mennyire gyors? Tokot találtál hozzá?
-
Chris Kiki
senior tag
válasz Degeczi #14409 üzenetére
Nem vagyok mozgássérült, kifejezetten szeretem az aktivitást. De amikor olvasok, az más. Ott a kényelem a fontos. Sokkal jobban bele tudnék merülni egy könyvbe, ha nem kellene percenként felemelni a kezem egy lapozásért, hanem kényelmes relax pozícióban tudnék belealudni az olvasásba.
Ha már a first world problem-et említed, akkor a fizikai vs. virtuális lapozógombok megléte is ilyen. Mégis van aki ezen szempont alapján választ olvasót.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Ajándékok
aktív tag
válasz Degeczi #14409 üzenetére
A Chris által írt megoldás szerintem egy mozgássérültnek is kényelmesebb. Közben 1 felhasználási terület eszembe jutott. Nyilvános hirdető táblának használva hasznos lehet. De oda a 6" elég kicsi.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Chris Kiki #14408 üzenetére
Ha már az ujjal lapozás is kényelmetlen, az tényleg súlyos first world problem (hacsak nem mozgássérült vagy, persze, az más)
-
Chris Kiki
senior tag
Az egyes vagy a kettes pont miatt?
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Degeczi
nagyúr
válasz Chris Kiki #14406 üzenetére
Megérett a világ a pusztulásra...
-
Chris Kiki
senior tag
válasz Apollyon #14403 üzenetére
Mindenesetre akár tetszik nektek ez a funkció, akár nem, valamilyért a Moon+ Reader Pro-ban is benne van. Gondolom nem ok nélkül.
Jó lenne viszont egy olyan lehetőség (kéretik nem kiröhögni), hogy tableten a kamerát figyelve mondjuk jobb szemmel történő kacsintásra lapozzon előre. Szoktam olvasni letámasztott tableten, baromi praktikus lenne, ha nem kellene mindig felnyúlkálni az asztalra lapozáshoz.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Apollyon
Korrektor
Erről eszembe jutott, hogy anno olvastuk tévén a TELETEXT nevezetű oldalakat. Agyfrászt kaptam, amikor a több oldalból álló lapot olvastam, és a HOLD gombot épp elfelejtettem benyomni, és fogta, és a 3/4-énél ellapozott. Ha mondjuk a 3. volt, akkor meg kellett várni, míg betölti előbb 4.-et, majd az elsőt, és a másodikat, majd újból a harmadikat
Könyvnél is vannak tartalmasabb meg kevésbé tartalmas oldalak, biztos kitépném a hajam ha előbb ellapozna mielőtt elolvasnám, vagy hosszú másodperceket kellene várni, hogy tovább tudjam folytatni a történetet...
[ Szerkesztve ]
-
Ajándékok
aktív tag
Nem láttam még ilyen olvasót, nem tudok segíteni, de mindig is kíváncsi voltam, mire/kinek/miért jó ez a funkció?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Facebook és Messenger
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mesterséges intelligencia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Egészséges életmód
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPad topik
- További aktív témák...
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- APPLE IPAD 8.GEN /2020/ 32GB Wifi SZÉP ÁLLAPOTBAN ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest