Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Inkább az Android ami merít, valszeg szörnyen optimalizálatlan, az pedig lehúzza a legbikább aksit is. A háttérvilágítás jóval kevesebbet eszik, nekem simán elmegy 3-4 hétig a kobo aura úgy hogy sokat olvasok, és sosem kapcsolom ki a backlightot, és amúgy is csak sleepbe kerül az eszköz amikor lecsukom a fedőt.
De érdekes amúgy, hogy 14 nap van megadva üzemidőnek, ez kb olyan mint a dízel Audi A6 3 literes fogyasztás, vagy az okostelefonos 1 hét üzemidő -
ZephX
senior tag
válasz
hampidampi #14197 üzenetére
Gondolom az android meg a háttérvilágítás miatt. Bár én alig bírom lemeríteni, de én csak olvasok rajta és nem wifizek.
-
ZephX
senior tag
válasz
ted_mosby #14195 üzenetére
Szia!
Én nem rég vettem egy Onyx BOOX-et. Van benne háttérvilágítás, és érintőkijelzős. Nekem eddig bevált, a szótárazást még nem néztem, de elvileg van rajta valami. Minden esetre androidos úgyhogy bármilyen androidos appot fel lehet rá tenni.
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_onyx-boox-c67ml-carta-6-e-ink-ebook-olvas%C3%B3-1201733.html?utm_source=Arukereso.hu&utm_medium=listing&utm_campaign=Arosszehasonlito -
ted_mosby
senior tag
Sziasztok!
20-30 ezer körül milyen ebookot ajánlanátok? Barátnőm szeretne venni egyet. Én most Pocketbook minit használok , én eléggé vagyok vele elégedve. Na de neki fontos lenne a háttérvillágítás is, ami az enyémbe nem megtalálható ugye, és fontos lenne még hogy a szótár jó legyen rajta, és persze hogy megbizható legyen a masina. Előre is köszi a segitséget !
-
ZephX
senior tag
Hali.
Szerintetek ezek a tokok megfelelőek egy BOOX számára? Elsősorban a védelemre gondolok.
https://edigital.hu/e-book-olvaso-kiegeszito/hama-college-univerzalis-ebook-olvaso-tok-6-keszulekhez-fekete-p465294
https://edigital.hu/e-book-olvaso-kiegeszito/bekool-univerzalis-ebook-olvaso-tok-6-keszulekekhez-kek-p470808 -
asuskiddd
tag
Az mitől lehet, hogy ha itthon teszem fel a könyvet (ugyanazt) Calibre-vel a Kindle-re, akkor nincs page megjelenés, ha pedig a munkahelyen, akkor van?
-
Ajándékok
aktív tag
válasz
HoTaZo #14184 üzenetére
Ha a micro sd nem szükséges az olvasó használatához, leformatálhatod.
De léteznek olyan programok is, amik tudják törölni az ilyen "törölhetetlen" file-okat.gaba78: Lehet, hogy még jól is jársz a német garanciával. Pocketbook-ot vettem Ipon-tól. Rosszat kaptam. 1.5 hónap után cserélték egy használtra. Újabb pár hét után visszaadták az árát. Ipon-énál még a kínai garancia is gyorsabb.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Van ez a wayteq x-Book 60-as készülékem. Mico Sd kártyára raktam néhány könyvet, amiket azóta elolvastunk, szeretném törölni őket. De nem tudom, seaz olvasón belül se a kártyát kivéve.
Amikor a gépről próbálom törölni a könyvekt tartalmazó mappát azt vettem észre, hogy van egy .xibconfig mappa, amit nem lehet törölni. Hogy olvasón belül nem tudom törölni, még elfogadom, de hogy számítógépről se tudjam, az már fura.
Még azt vettem észre, hogy ha ezen a mappán belül egy az adott könyv címével megegyező mappa van s azon pelül egy "page" nevű fájl, akkor nincs gond, azt kitörölve törölhető a mappa. Viszont, ha a képen látható tartalom van az .xibconfig mappában, akkor kitörölhttlen.
Tudnátok tájékoztatni, hogy mi ez a .xibconfig mappa és mitől lehet ez a hibás tartalom. Na meg persze, hogyan tudok megszabadulni tőle? -
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Redpaladin #14177 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
gaba78
csendes tag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket, hogy Németországból behozott paperwhite 3 vásárlásával milyen kockázatokat veszek a nyakamba?
Előre is köszönöm! -
Veratrum
csendes tag
válasz
DasBoot #14175 üzenetére
Szia!
Ötletek:
- SD kártyára másolva, majd számítógépbe rakva;
- USB kábellel összekötve a számítógéppel, átmásolva;
- e-mailben elküldve az olvasóról valamelyik címedre;
- ha támogat valamely on-line tárhelyet (pl. Google Drive, amire van esély, mert úgy tudom, androidos), akkor oda másolva;
majd számítógépen kinyomtatható. -
DasBoot
aktív tag
Szép napot, Mindenkinek! Azt szeretném kérdezni, hogy egy Onyx Boox M96-ossal készített "rajzokat" hogyan tudnám kinyomtatni? Köszönöm a választ. Üdv.: Joe
-
asuskiddd
tag
válasz
LittleBiG007 #14172 üzenetére
Köszi, igazából nem zavaró, alig látni, akkor ez normális.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
LittleBiG007 #14172 üzenetére
Igen, a PW2-k általában valóban jók
-
LittleBiG007
aktív tag
válasz
asuskiddd #14153 üzenetére
Igen, a Paperwhite-oknál az alsó ledek elég sokszor vetnek árnyékot, én ezt már természetesnek veszem. A Kobo Aura esetében pedig egy sötétebb "keret" fut körbe a kijelző szélén. (Ezt pedig az okozza, hogy a káva egy szintben van kijelzővel.) A Kindle Voyage esetében nincs ilyen árnyék, de hát az ugye nem ez az árkategória.
Kiegészités: biztos vagyok benne, itt is van szórás a gyártási minőségben, de én alsó árnyék tekintetében eddig a Paperwhite-ok 2. generációját láttam legjobbnak. -
HoTaZo
addikt
válasz
hampidampi #14157 üzenetére
Még egyszer nagyon köszönöm!
Ez megoldotta a problémát.
Kis idő kellett, hogy rájöjjek a műveletei mikéntjére, de onnantól fogva egyszerű és gyors. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
BMizutani #14160 üzenetére
Ebook Converter
vagy
Ebooks & Documents ConverterBár én a Calibre-t használom PC-n.
-
HoTaZo
addikt
válasz
hampidampi #14157 üzenetére
Reméltem valami kulcsrakész megoldást az ilyen típusú ebookokhoz, de ha még nem tálalták hozzá megoldást, akkor ezzel fogunk elbíbelődni.
Dhampir: köszi neked is az ötletet!
-
Dhampir
félisten
válasz
HoTaZo #14155 üzenetére
Lehet, hogy az ABBYY FineReader meg tudná csinálni, de fizetős szoftver.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudok egy pdf formátumú könyvet úgy konvertálni vagy szétbontani, hogy ami most egy lapon van beszkennelve 2 oldal, azok 1-1 oldalon legyenek?
Próbáltam Calibre-el epub-ba konvertálni, amit meg is csinált, de már rájöttem, nem ez bontja szét az oldalakat.
Betűméret és oldal állítással se sikerült úgy beállítanom, hogy elvezhető legyen.
Tudtok valami egyszerű megoldást az ilyen dupla oldalas "kiadványokra"? -
Degeczi
nagyúr
válasz
asuskiddd #14153 üzenetére
Magadnak lehet, ha akarod, de a készülék mindenképpen egyetlen listát fog mutatn, benne az összes könyvvel. Gyűjteményeket, "collection"-öket lehet létrehozni a csoportosításhoz, ha mindenképpen szeretnéd.
Sajnos előfordul ilyesmi, gondolom a beépített világítás nem teljesen egyenletes. Kérdés persze csak a mértéke - de ritkán szokott durva hiba lenni, ami átlagos megvilágítási erősség mellett is feltűnő (mert egyébként fél-erősség fölé aligha állítod a megvilágítást a gyakorlatban)
-
asuskiddd
tag
Üdv!
Vettem egy Kindle Paperwhite 3 e-book olvasót. Az lenne a kérdésem, hogy lehet úgy rendezni a könyveket, hogy mappába teszem? A másik kérdésem az lenne, hogy az normális, hogy alul kicsit sötétebb a kijelző színe?
Köszi -
Szomby
csendes tag
Sziasztok! Most készülök venni egy Pocketbook Touch 3 626 Lux típusú olvasót, van valakinek bármi tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
Degeczi
nagyúr
Az e-inknek nem fehér a háttere, hanem kicsit szürkés (nagy a gyártási szórás, nem egyforma mértékben - de magától egyik sem kimondottan fehér)
Ezért kell picit több fény a papírkönyvekhez képest, és ezért terjedtek el a beépített világítású típusok (amik hatásosan "fehérítik") - szóval olyanokat nézegess.
-
qwert
csendes tag
Valaki tud nekem mondani egy olyan e-book olvasót aminek normális fehér színű kijelzője van? Egyszerűen nem bírja a szemem a sötétebb háttérszíneket, amilyen az összes eddig próbált
-
Lagolit
tag
Sziasztok,
Van egy PocketBook 624-esem, sajnos a minap megnyomódott a kijelzője, és hiába kapcsolagatom ki/be, meghalt egy része a kijelzőnek (nem tud frissíteni).
Tudtok szervízt ahol megjavítják a kijelzőt?
Érdemes egyáltalán javíttatni?Üdv,
Lagolit -
kuruczz
tag
Névnapra kaptam, tokkal. Nekem nagyon tetszik, AlReaderrel használom, olyan nyalánkságokkal, mint karakter szélesség, vastagság, méret, sorköz, fényerő állítás csippentéssel, suhintással, 1 ujjal, kettővel, 9 érintési zónával, miegymás (ezt egyszer kellett beállítani, azóta nem birizgáltam)....DE: 1 db hétig bírja,ha csak olvasol rajta, 2 nap (se) ha birizgálod, állítgatod, próbálgatod. Az egy feltöltéssel való üzemidő szerintem az egyetlen mit felhozhatnánk ellene. Emlékszem mikor a Panasonic GD50 akku idejét Nokia 5110-el mértük össze, sőt dupla kapacitású akkukat is lehetett kapni, de ezeket senki nem sírja vissza a mai fixen beépített, naponta töltendő telefonakkuk korában...ráadásul power bank-okkal szaladgálunk épp a telefonok miatt. De ez még mindig többet bír, mint egy mobil és személyre szabhatóbb bármely nem Androidos olvasónál.
Ami NEKEM szempont, azt max. nyújtja:
Gill Sans/Kártyahely/Tok nyitásra felébred/Inverz mód éjszakai olvasásnál/Elválasztás a magyar nyelv szabályai szerint/Nagyon jó fizikai lapozógombok/Calibre Companion a Calibre böngészésére, letöltésre. -
NKeke
csendes tag
ez egy Kenzo editionnak "csúfolt" csomag a MediaMark és 39ezer volt
-
spammer
veterán
"elhoztam az utolsó, kiállítási darabot. Valahogy ráéreztem, hogy itt valami turpisság van...utolsó darab vagy kifutó termék...kitudja. Alkudni már nem lehetett"
Elég gáz, hogy az összetapogatott, használt darab árából nem engedtek. Én teljes áron biztos nem vettem volna meg. A tok kb. 1 000 Ft külföldről rendelve, ez nem túl nagy engedmény.
-
NKeke
csendes tag
Sziasztok! Na ahogy írtam, elmentem és megnéztem a Alcor és Basic 2-őt egymás mellett. Nagy dilemma volt, mert az alcornak valahogy élesebb a képe, de nem tetszik a betű és a menük sebessége, kidolgozottsága. A fizikai gombok is a teszt példányon kissé esetlegesen álltak, nem volt bizalom gerjesztő. Magyar és respect a fejlesztőknek. Csuda lesz ez a márka nem sokára.
Maradt hát a Basic...de hiányoltam azt a közvetlenséget ami az a képernyő megérintése hozna, a kijelző is csak 5 colos...szóval a csak tipródtam a két készülék között. Szívem egyik se húzott igazán, bár a basic sokkal összeszedettebb, gyorsabb reagálású sw-vel, kis méretével még mindig befutó volt.
Aztán mentem feljebb a polcon és jöttek a drágább modellek. A Kindle gyors, profi és kész. Célirányos, no sallag 35 ezertől. Soha nem voltam brand-fan, így léptem tovább és megakadt a szemem egy PocketBook Sense 630-ason.
Nincs aranyárban, háttérvilágítás, nem sokkal nagyobb mint a basic, de a kijelzője nagyobb, csak vékonyabb a kerete, érintő kijelző, wifi, normális reagálású sw. "Bötük" se rosszak, komoly mellék programokkal, pl DropBox szinkronizáció. Minnél tovább néztem, annál jobban tetszett, csak az ára miatt lebeszéltem magam róla.
Egészen addig, amíg haza nem értem és el nem kezdtem keresni a készülékről teszteket, specifikációt és végleg meggyőzött. Sőt annyira, hogy az ára miatt még este fél nyolckor visszarohantam a boltba és elhoztam az utolsó, kiállítási darabot. Valahogy ráéreztem, hogy itt valami turpisság van...utolsó darab vagy kifutó termék...kitudja. Alkudni már nem lehetett, karcot nem láttam rajta, kaptam hozzá tokot, ami egyből vonzóbbá tette a dolgot dealt... megléptem.Úgyhogy most ismerkedem a géppel....nagyon kíváncsi vagyok, hogy válik be.
Egyetlen dolog ami érdekes, hogy a tokhoz tartozó ragasztő csík mintha(!) a fedelén lenne...nem értem...most nézek utána...
Ja néztem az Androidos olvasót is...hát nem győzött meg. Tudom, hogy az extra igényeimet mindet ki tudtam volna vele szolgálni, de valahogy még sem tudott lenyűgözni.
-
vottokar
senior tag
Csak megosztom tapasztalataimat. Írtam régebben, hogy a cirka 3 éves Kindle D01100 üzemideje hirtelen egy-két napra redukálódott. Mindent töröltem róla, (hátha van rajt valami nem kóser könyv, ami állandó indexelésre kényszeríti) a probléma fennmaradt. Rendeltem bele új akksit, kicseréltem, de sajnos ez sem oldotta meg a problémát.
Most itt vagyok két mérve jó akksival, de továbbra is normálisan nem használható olvasóval.. Ha lesz lelkierőm nyomozok még egy sort...
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Az onyx boox c67ml carta-ról lenne kérdésem, hogy mennyire ajánlott. Van benne háttérvilágítás, érintőképernyő. Egyedül a szoftveréről olvastam kevésbé jókat. Vagy mit ajánlanátok helyette, ami érintős és világít is?
-
Degeczi
nagyúr
És ez miben akadályoz meg?
Ha hosszú távon gondolkozva építgetsz magadnak e-könyvtárat, akkor úgyis PC-n kezeled azt az ingyenes Calibre programmal, attól kezdve pedig lényegtelen a formátum: beavatkozás (és főként: probléma) nélkül, magától konvertál PRC--ről EPUB-ra, amikor megnyomod az "Eszközre másolás" gombot benne... -
dorika87
őstag
Ha fontos szempont a több formátum kezelés és az alkalmazások, akkor lényegében megválaszoltad a kérdésed, hogy a Basic2 lesz a befutó.
Számomra egyáltalán nem volt szempont választásnál a formátum, mert max 1-2 formátumot használok egyébként is (.epub, .mobi) Egyébként is ezek az alap ebook formátumok. Viszont szeretem, hogy txt-t és rtf-et is kezel, mert néha arra is szükségem van.
Nem tudom, hogy a Basic 2 mennyire kezel alkalmazásokat, az Alcor Myth Led nem kezel, de nekem nincs is rá szükségem, mert csakis olvasásra használom, mivel arra valóAmúgy számomra fontosabb szempont volt a felbontás:
Alcor: 758 × 1024
Basic 2: 800 × 600 -
NKeke
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem, Alcor LED-es és a Basic2 között vacilálok. Nem szempont a háttérvilágítás. Viszont szempont, hogy a PocketBook Basic több formátumot ismer és vannak alkalmazások rajta.
Szerintetek?
Üdv
BigBlue -
Apollyon
Korrektor
válasz
Apollyon #14107 üzenetére
Közben megvan, nem biztos hogy megéri az update.
-
kuruczz
tag
Bocsánat nem ide, a Calibre fórumra kellett volna írnom...
-
Apollyon
Korrektor
válasz
LittleBiG007 #14105 üzenetére
Egyéb változás?
Patch-et nem szívesen nulláznám le. -
sziaszia
újonc
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, mert az Alcor Myth Led-en nem tudom a fényerőt állítani.Tudom hol kell, de nem működik, esetleg vm ötlet?
Kösziiiiii -
LittleBiG007
aktív tag
válasz
LittleBiG007 #14104 üzenetére
Reset gomb alul, majd egy factory reset, és így most elindult, és rajta is van az új firmware. Szóval mégsem kell nagyon megijedni. Habár nekem ez az új kezdőképernyő annyira nem jön be...
-
LittleBiG007
aktív tag
A Kobo tulajok figyelmébe: az Aura-mra most jött egy hivatalos frissítés, 4.3.8842, amely gyakorlatilag le is fagyasztotta, újraindításkor a kis kockákat mutatja csak, de nem megy tovább. Kerüljétek el, ha tudjátok!
-
adik
őstag
válasz
hampidampi #14101 üzenetére
Igen, a kivilágítatlanra gondoltam. Ha csak ez szól ellene, akkor karaj. (Meg a rendszer zartsaga.)
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Saját olvasó eladásra kínálása
- MacSzerez.com - iPad Air 13" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Kék / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad Air M2 13" - 6. generáció - Cellular - 128GB - Csillagfény - Apple Garancia 20
- iPad Mini 7 (A17) 128GB wifi 2027.02.15.Gyártói jótállás
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest