Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #20275 üzenetére
A quadHD nem USB-s, hanem PCIe-s. És nem 1 tuneres, mint a soloHD, hanem 4. De majdnem.
Igazából akkor szereztem be, amikor a dualHD (ez USB-s, 2 tuneres) már nem volt elég, mert 3 különböző frekvenciáról vettem fel meccseket.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20209 üzenetére
Ilyen kínai Astrometa tunereim vannak nekem is mint sokaknak. [link]
Én még anno UPC-n kezdtem ezzel az egésszel szórakozni aztán megtetszett, azóta már Digis vagyok a kódolatlan csatornák miatt.
Windows-ra nem ismerek ingyenes sokrétű megoldást szóval lehet nem véletlenül beszéltek le mert a boxot csak bedugod és használod. DVBviewer, ProgDVB ezek jók de meg kell vásárolni a teljes verziót.
TVHeadend szerver az Windows-on nem megy, bár lehet feltenni már valami Linux emulátor félét és akkor úgy lehet telepíteni, de sose próbáltam.
Ha tudod használni LibreELEC-el PC-n akkor jó lehet, másképp nem ajánlanám. Na meg elsőre a beállítás sem olyan egyszerű mint egy box-on a rengeteg lehetőség miatt.
Régen én is PC-n akartam megoldani csak sajnáltam ezért azt a pár 10W-ot is, na meg azért hangja is van egy WinTV-quadHD PCI-E kártyát akartam volna venni ha találok olyan miniPC-t amibe bele lehet tenni ezt a kártyát, de aztán félbemaradt a projekt.
Most nálam 2 ilyen Astrometa tuner van egyszerre használatban, egy az élő TV-re, egy meg a felvételre várakozhat, de 3 db van belőle itthon jelenleg, még nem volt rá igény, hogy beépítsem ezért most tartalékként funkcionál. Én elégedett vagyok így ezzel a rendszerrel.
-
Bozek
nagyúr
Egyrészt plusz helyet is foglal a box, másrészt ha már úgyis a PC előtt ülsz, akkor egyszerűbb azt kezelni, mint két eszközt egyszerre. Ahogy nézem, a legolcsóbb DVB-C-s Amiko box is 16 ezer Ft, az 50 eurós fentebb említett USB-s tuner se kerül sokkal kevesebbe. És egész addig jó is az egyetlen tuner, amíg nem akar mondjuk valamit fel is venni, miközben néz egy másik műsort.
Mondjuk a kérdező esetében ez lényegtelen, de mutass már nekem egy több tuneres DVB-C box-ot, ami vállalható árkategóriában van egy PC-s tunerhez képest. Mert én találtam 2 tunerest nagyjából 100 ezerért, ugyanez PC-s USB-s megoldásban 70 euró. A 4 tuneres megoldásokról meg már ne is beszéljünk, ott még nagyobb a különbség, nekem egy PCIe-s Hauppauge WinTV-quadHD van a gépben, ami 120 euróért ad 4 tunert.
-
Bozek
nagyúr
válasz
gulyasa #19620 üzenetére
"a PC-nek azon a héten folyamatosan, éjjel-nappal bekapcsolva kell lennie"
Egy PC általában bekapcsolva van (legalábbis én hátul sose nyomom le a tápot). Az, hogy milyen módban, már más kérdés. Ott az alvó mód, amiből képes felébreszteni a PC-t a Windows, vagy akár manuálisan (vagy telefonról automatizáltan) is megoldható WoL-al, ha kikapcsolta (S5-ből mondjuk nem mindegyik alaplap tudja visszahozni). De amúgy sem írta azt, hogy a felvétel közben nincs a gépnél."Ha közben áramszünet lenne, akkor máris bukva a további programozott felvételek, mert a PC nem fog bekapcsolni."
Ez csak BIOS beállítás kérdése. Három dolgot lehet áramszünetre beállítani: mindig bekapcsoljon (ami hülyeség, mert minek, ha előtte nem ment); visszaálljon az előző állapot (ha be volt kapcsolva, akkor bekapcsol, különben kikapcsolva marad); mindig maradjon kikapcsolva."Ezért szokás ennek megoldására célhardvert - normális PVR képes beltéri vevőt - használni."
Ha mutatsz olyant, ami költséghatékony és legalább 2 tuner van benne (mert többször egyidőben se ártana felvétel két különböző frekvenciáról), egyből meg is veszem. Eddig csak olyant találtam, ami több mint 100 ezerbe jönne ki.Nálam egy Hauppauge quadHD (ez egy 4-es cucc) üzemel, a felvételeket a DVBViewer kezeli. Miután minden este 11-kor lefut az EPG frissítés, a DVBViewer Media Server automatikusan beállítja a keresésnek megfelelő adásokat felvételre. Mivel ezek általában este vannak, így külön a gép ébresztésével nem kell foglalkoznom. Ha mégis, akkor WoL-al felébresztem telefonról. Ez utóbbi mondjuk nálam egyszerűbb, mert az Asus routerekben van gyárilag IFTTT támogatás, így elég csak egy ikonra böknöm, de a routert a saját alkalmazásával is bárhonnan elérem (persze ehhez fix IP vagy dinamikus DNS szolgáltatás kell, utóbbi szintén gyári tartozék az Asusnál).
-
Bozek
nagyúr
válasz
k_petya #19340 üzenetére
Simán rendelhetsz tőlük. Én egy belső quad tunert rendeltem anno, 1 hét alatt megjött Írországból. Elvileg az áfa benne van az árba (legalábbis az oldal szerint). Amikor én rendeltem, még benn voltak az EU-ban, úgyhogy nem tudom, mi ezzel most a helyzet.
Amúgy mire kell? Mert ennek akkor van értelme, ha kell analóg is, amúgy ott van a SoloHD vagy ugyannyiért a 2 tuneres DualHD.
-
azbest
félisten
válasz
Hieronymus #19309 üzenetére
"Ebből következik, hogy kétféle Quattro LNB létezik."
Nem. A négy független készüléket kiszolgáltó - 4 lnb egy tokban - az quad lnb,
A quattro az amit te is leírtál részletesen, hogy a fej mind a 4 állapotot lehozza, ami lehetséges, amit egy multiswitch utána akárhány felé tud osztani (ahány kimenete van).Digi kapcsán Az nem hiszem, hogy szabályos lenne, hogy csak úgy felfűznek hagyományos vevőket egy kábelre. Bármelyik végpont üzemzavart tudna okozni. Az inkább valami kókányolás lehet.
#19307Mr Dini
ácsi. Mit jelenet, az hogy társasházról van szó? Multiswitch van, amire a lakások csatlakoznak egy-egy saját kábellel? Gondolom akkor igen. Így ráhibáztam akkor arra, hogy egy quattro fej van + multiswitch. Így persze akkor max 1 tunered lehet, de más megszorítás nincs.Azért kérdezem, mert van olyan központi rendszer is, amikor egy kábelre vannak felfűzve - unicable - a set-top-boxok és ott a multiswitch keveri le az éppen kért frekvenciát egy adott frekvenciára. Ahhoz viszont nem jók a pécés tunerek, mert nem tudják kommunikálni a központtal, hogy mit küldjön nekik. Set-top-boxból is unicable kompatibilis kell abban az esetben.
-
golya87
őstag
válasz
SwissAirplan #18739 üzenetére
Hello
Nekem UPC Directem van. HP N40L szerverben egy TBS quad DVB-S tuner. Debianon fut docker-ben egy OSCam smartcard olvasóval és egy Tvheadend szerver. Kodi vagy VLC klienssel bárhol tudom nézni Wifi-n, vagy VPN-en távolról is. (igaz ehhez a 4G kevés, hamar elfogy az adatkorlát)
Viszont a minőségbeli próblémán az én setup-om se segít.
-
Speederer
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg van egy S905-ös boxom (Coreelec-el) és egy Amiko, ezek vannak befogva a műholdas csatornák nézésére. De mivel eléggé más a 2 eszköz, ezért gondoltam célszerű lenni ugyanarra a platformra hozni őket. Az S905-ön már egész jól be van lőve a tvheadend, ami tetszik is, ezért jó lenne egy dedikált tvhaedend szerver, ami kiszolgálná mindkét stb-t, mehetne közben a felvétel is és még PC-ről/telefonról is lehetne ezen keresztül tévét nézni.
Ahogy nézegettem a lehetőségeket, belefutottam a Sat>IP tuner-ekbe, amik nagyon ígéretesnek tűnnek. Csak nem értem, hogy ezek miért ilyen nehezen beszerezhetőek nálunk (és ráadásul nem is adják őket túl jó áron). Nem mondom, hogy lehetetlen lenne, de nem túl nagy a választék és sok helyen azt írják, hogy már nem elérhető a termék. Külföldi fórum ajánlások alapján az Inverto IDL-400s és a Telestar Digibit R1 került a fókuszba (lényegében ugyanaz a hardver van mindkettőben), viszont ezeket nálunk egyláltalán nem lehet beszerezni.
Szóval a kérdésem az az, hogy ezekről a sat>ip cuccokról mit tudtok? Miért nincsenek vajon elterjedve? Esetleg az áruk miatt? Mit ajánlanátok egy olyan rendszer kiépítéséhez, amivel ki lehet használni a quad LNB-t, esetleg ötvözni a DVB-T-vel? Mindehhez szoftveres oldalról a tvheadend-et érzem a legjobbnak, de más véleményt is meghallgatok.
(Felvétel a NAS-ra menni, tehát ha nem muszáj, akkor nem akarok egy PC-t beüzemelni erre, már csak a fogyasztása miatt sem.) -
Bence008
tag
Üdv! DVB-S témához kapcsolódva kérdeznék a Telestar Digibit R1 Sat-IP eszközről. Néhány helyen írják, hogy szükséges elé egy multiswitch. Ez minden esetben feltétel? Akkor is, ha én csak egy holdat és a UPC Direct csatornáit nézném? Quad LNB-m van, a Digibit R1-en pedig 4 bemenet található, tehát elvileg a quad LNB kiszolgálja. Mivel ad többet, ha egy multiswitch-en keresztül kötöm be a 4 LNB bemenetet? Köszi, ha valaki megosztja velem!
-
azbest
félisten
válasz
wwenigma #17332 üzenetére
wow, ehhez szerintem egy Quattro lnb fejl passzol (pl), ami meg kiadja a 4 féle kombinációját a lehetséges állapotoknak. (Nem keverendő a Quad lnb-vel, ami 4 független kimenetet ad, bár árban már ugyanott vannak talán).
A bemeneteken ott van az lnb mind a 4 lehetséges állapota. így a 8 beépített tuner mindegyike önállóan képes bármilyen módban működni, szóval 8 muxot képes egyszerre kezelni egy műhold pozícióból.
(egyébként én is csak ugatom a műholdat, legutoljára analóg időszakban használtam egy egyszerű vevőt) -
djnice
veterán
-
golya87
őstag
válasz
azbest #16288 üzenetére
Azért kérdezem, mert a jelenlegi dual tuneremet cserélni szeretném nagyobbra. (quad vagy octo)
Nézegettem a sat>ip cuccokat, de eléggé húzósak. A triax tss400-as tetszik és az Inverto iLNB. Az egyiknél a környezet tűrés a problémám, ugyanis egy kültéri szellőzőkémény fém sapkája alá menne, az Inverto-sat pedig komplexitásából adódóan kevésbé hibatűrőnek.
Így eljutottam oda, hogy hátha kábelösszevonással olcsóbban megúsznám a történetet. De ahogy néztem egy quad TBS tuner drágább, mint a tss400. -
azbest
félisten
válasz
golya87 #16287 üzenetére
Nem hinném, hogy ilyesmi lehetséges. Ellenben koaxon léteznek megoldások, amivel egy kábelen több vevőt kiszolgálnak. Unicabel megoldás, amikor egy kábelre fel lehet fűzni több vevőt. A multiswitch pedig több lnb-t tud összehozni.
http://www.betacom.hu/diseqc-kapcsolo-swich/inverto-unicable-dual-cascadable-multiswitch.html
A linkelt cucc két műholdpozíciót és 8+2 vevőt kezel, de lehet duplázni 16+4-re. Értelemszerűen 1 kábelen csak 8 megy. Más kombinációkban 2 - 4 kábellel lehet elvinni 16 - 20 tunerhez. Persze gondolom máshogy is lehet építkezni, a muxok polarizációja és band-ja szerint).A quattro lnb, ami képes mind a négy állapotot kiadni (H/V polarizáció és low/high band kombinációk). Nem keverendő a quad lnb-vel, ahol négy független kimenet van.
Pécés tunerek közül nem tudom melyik mennyire támogatja ezeket a módokat. Diseq parancsokkal vezérlik a cuccost.
A nem lehetségest annyival módosítanám, hogy minden lehetséges, de hogy utp-n dvb-s muxok menjenek át, ahhoz valsz sokkal komolyabb ipari megoldások kellenének. Vajon milyen cuccost használnak a mindigtv adótornyoknál a modulálásra? (iggz az dvb-t). Mux vétele -> ip áttolás -> mux újra modulálása, annyiszor ahány mux kell.
-
golya87
őstag
válasz
azbest #15558 üzenetére
Én is csak dual tunerben gondolkodok. (TBS6982)
És csak UPC-s DVB-S-t használnék egyelőre biztosan. Így szerintem a quad lnb kiesik.
CI+-nál az Omnikey vagy az Oscam a kevés?
Tudtommal a TBS-nek van usb-s kártyafogadója. Mondjuk, hogy abba még kell a CI+ modul, vagy alapból az "csak" CI modulos azt nem tudom. -
azbest
félisten
válasz
golya87 #15557 üzenetére
A műhold bonyolult jószág. Ott is muxok vannak, tehát két különböző muxhoz két tuner kell. Viszont ott még az antennának is négy állapota lehet a következők alapján: horizontális (18V táp) vagy vertikális (13V táp) polarizáció, 22kHz kapcsolójel küldése vagy nem küldése (1100-2150 MHz vagy 950-1950 MHz közti vétel).
Szóval nem lehet csak úgy egy antennával több tunert különböző paraméterekkel hajtani. Vannak quad és quattro lnb-k. A quad az gyakorlatilag 4 lnb egy dobozban. Ezzel négy független tuner meghajtható, mindegyik bármelyik állapotban lehet. Viszont ha négynél több tunert kell hajtani, akkor jobb a quattro LNB, ami a négy lehetséges állapotot adja ki négy kimeneten. Ezt megfelelő kapcsoló egységgel kombinálva, egy ilyen quattro lnb 4-nél is több tunerrel is használható. Régebben utánakerestem ilyesmi megoldásnak [link] és [link]
Nem olcsó, de nem is kifejezetten drága. Azért otthonra kicsit overkill, de kisebb szállodába már jópofa megoldásokat lehet építeni.
Az upc direct kártya kapcsán a legnagyobb probléma az lehet, hogy ha jól tudom ci+ fajtát használnak már és pécére nem ismerünk ci+ fogadó tunert vagy ca slotos eszközt.
-
csendes
addikt
válasz
repvez #14290 üzenetére
Mire jó a dual DVB-T tuner, ha nincs se beépített Conax, se CI csatlakozó (SD/SDHC kártyaolvasója van)? Milyen lehet a firmware/szoftver támogatottsága és bővíthetősége az itt olvasható vásárlói vélemény alapján [link]?
Ha csak a szabadon fogható DVB-T adások kellenek, akkor ezt érdemes átnézni: [link][link]. Ha kell a Conax kártyaolvasó, akkor 9000 Ft-ért van ilyen DVB-T STB és amellé olyan médiaplayer-t teszel, amilyet akarsz, pl. a hardverapro-n hirdetnek 4.2-es androidos asztali dobozt (Quad Core, 2GB RAM-mal, LAN,WLAN, Bluetooth) 22500 Ft-ért, és a kettő együtt még mindig olcsóbb, mint amire hivatkozol. -
Latency
senior tag
Látom itt is kitört a bi-quad láz
Én is már hetek óta tervezgettem egy ilyen antenna építését amire a múlt hét végén sort is kerítettem, miután a kezembe került egy pár méternyi pont jónak tűnő rézkábel. Nem lett túl pontos és reflektort sem csináltam hozzá, de még így is jól működik. Ott ahol a botantennával már nem volt vétel (tudom nem egy ligában játszanak) ezzel egy kis pozicionálás után simán kimaxoltam a jelszintet.
-
Kernel
nagyúr
Most látom, másik fórumon ajánlanak kétféle Bi-Quad kalkulátort is: [link] [link]
A német link fordítása:
legalacsonyabb frekvencia (MHz)
legnagyobb frekvencia (MHz)
oldalhossz (cm)
teljes szélesség (cm)
teljes magasság (cm)
teljes vezetékhossz (cm)Csak ott a fektetett helyzetű rajzot kell nézni (szélesség-magasság).
Úgy néz ki, ezek már valamivel eltérőbb korrekciós tényezővel számolnak, a koax. kábelt is csak simán levezeti, nem rögzíti az oldalához:
-
Kernel
nagyúr
A cikkben a 22-es csatornára méretezték, azért annyi a λ.
A 0,28 abból adódik, hogy az egész quad kerülete* 1λ, vagyis egy oldal 0,25λ, csak bizonyára valamilyen korrekciós tényező miatt 0,28-cal számolnak. De a cikkben egy másik ábrán felfedezhető az 1/4λ érték is.
Mindamellett a gyakorlatban ilyen kis eltéréseknek nem lesz észrevehető hatása szerintem, hogy 0,25 vagy 0,28 a szorzó. Azt is meg lehet tenni, hogy a villanyszerelési szaküzletekben kapható vastag, tömör rézvezetékből próbára meghajtogatni, úgy nem kell szétvágni a csövet. Az is nyilván meggondolandó, hogy a magasabb frekvenciát hamarosan le fogják kapcsolni. Az új frekvencia is megtalálható már az Interneten.
* A kerület itt nem a legjobb szó, a cső tengelyvonala számít végeredményben.
Kép forrása: Rothammel, Antennakönyv.
-
Danaf
csendes tag
válasz
Kernel #13560 üzenetére
Egy hasonló antennát én is készítettem már koax kábelből kinyert rézdrótból (10×10 cm) méretben.
Azért hasonló, mert én dual-quad formában készítettem el (4 db négyzet). A Tokaji adótól kb. 20 km-re vagyok és így a jelerősség: 100%, jelminőség: 90% volt.Most eldöntöttem a leírás szerint megépítem 6 mm átmérőjű (ilyet sikerült szereznem) alumínium csőből is a sima quad változatot. A Tokaji adón a muxA: 850 MHz a muxB: 810 MHz (csak a szabadon fogható érdekel)
Egyszerű számtani átlagot számolva 830 MHz jött ki. Ha jól számoltam, akkor az antenna méretezésnél:
830 MHz --> 10,11 cmNem szakmám, nem is nagyon értek az elektronikához, ezért 0,28 λ értékkel számoltam, bár nem tudom az újságban miért ennyi a lambda. Az újság 10mm-es csővel számol, tehát nem tudom jó-e a számításom.
A fő kérdésem: a megkapott 10,11 cm alapján az antennának a cső külső szélén mérve kell ennyinek lenni, vagy a cső hosszanti középtengelyén mérve kell ennyinek lennie. A cső átmérője 6 mm, tehát ha a hosszanti tengelyen mérek ki ennyit, akkor a széleknél 3-3 mm-rel szélesebb lesz az antenna (tehát 10,71 cm).
Remélem érthetően írtam és elnézést, ha nagyon láma a kérdésem!
Minden segítő hozzászólásért hálás lennék!!
-
Kernel
nagyúr
válasz
ROBERTOH #13558 üzenetére
Másik fórumon ajánlották:
http://oldradio.tesla.hu/ezermester/1977.htm
A szeptemberi számban közölnek egy kettős quad antennát. Áttettem kép formába, mivel a DJVU-t nem mindenki szereti:
http://kernel.uw.hu/ezermester1.jpg
http://kernel.uw.hu/ezermester2.jpgBár a szövegben van egy elírás, a hullámhosszt akarja megszorozni 0,8 lambdával, ami értelmetlen, miután a hullámhossz jele a lambda (λ). De a rajzon látszik az igazság:
Oldalméret = 0,28 λ
http://www.onlineconversion.com/frequency_wavelength.htm
Például Budapesten:
610 MHz --> 13,7 cm
802 MHz --> 10,5 cmTehát ez már a számított oldalméret, amit lehet a kettő közé méretezni. Reflektorpanel nélkül is működik, illetve másik fórumon valaki megint előhozta a szokásos csupaszolt koax. című ügyeskedést, vagyis abból hajtotta készre az antennát.
De még ha működik is, az valójában nem egy korrekt megoldás, mert a koax belső vezetéke túl vékony. Nagyfrekvenciára vastagabb anyag való, a skin-hatás miatt.
Poén kedvéért én is hajtogattam egyet 1,5 mm2 rézhuzalból, ami szintén túl vékony, de a pillanatpáka hegyét ebből szoktam gyártani, így ez volt kéznél. Nyilván elkapkodtam a hajtogatást is, hiszen alul nem kellett volna forrasztani, ha a toldást középre pozicionálom. Celluxszal ragasztottam rá egy kábelt, a cikkben előírtak szerint. Fent a darab drót azt szemlélteti, hogy simán fel is lehet akasztani (az antenna középvonalában feszültségminimum van, vagy nevezhetjük 0 potenciálnak is).
De kicsit másképp állt a szám, amikor a kacat meglepően jó vételt produkált. Igaz, nálunk amúgy is jó a térerő, de más szobaantennákkal való összehasonlításra gondolok. A szobában is jól működött, utána pedig kivittem a "szerverterembe" (spájz), ami pedig nem is az adó irányába fekszik, más szobaantennák ott eddig nem működtek normálisan. Ezt meg felakasztom a falra, szól...
Amit még érdemes kipróbálni probléma esetén, hogy mivel az USB-stickre a számítógép szórt impulzusai negatívan hathatnak, a sticket el lehet látni alufóliás árnyékolással, vagy egy 60 cm-es USB-hosszabbítóval távolabb vinni a géptől.
-
mosquit0
csendes tag
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Én is zhagyma listájától indultam, az Avermedia 717 quadro marha jó lenne, de azt nem lehet már kapni, a Terratec Cinergy T PCIe Dual is tetszik, de arról nem derül ki, hogy HD fogadóképes lenne.
Az általatok leírtak alapján, ha veszek egy TECHNISAT CABLESTAR HD2 tunert, tudok HD adást HD minőségben rögzíteni? -
gabx76
senior tag
Sziasztok!
Összetett kérdésem lenne:
Építettem korábban egy HTPC-t, amivel egy PCTV quadro stick segítségével néztem a DIGI DVB-C adásait, DVBViewer-rel.
Kihasználatlanság miatt a kábelt azóta lemondtam, és mindigTV-re váltottam. A gond az, hogy a DVB-T adásokat nem tudom behangolni ugyanezzel a szettel. (Sőt, a kínai DVB-T tunerrel sem.)
A hardvert látja, a scan elindul, de nem talál semmit.
(más szoftverrel sem működik sajna)Próbaképp rádugtam mindkét tunert a laptopomra. Ugyanazzal az antennával (ugyanott), ugyanúgy DVBViewer-rel simán működik mindkettő.
A különbség a két gép között az oprendszer: A HTPC-n XP, a laptopon 64 bites W7 van.
A driver-ek egyforma verziószámúak. (próbáltam régebbivel is, de hiába).Még azt is megpróbáltam, hogy a DVBViewer beállításait tokkal vonóval átmásoltam a másik gépre. Az eredmény: üres képernyő.
Szerintetek mitől lehetséges ez?!
-
zhagyma
őstag
Nem semmi PCIe tuner: BlackGold BGT3650
" ... Hardware receiver support – world standard analogue terrestrial (PAL, NTSC, CECAM), quad digital terrestrial including both DVB-T and DVB-T2, dual digital cable DVB-C. Giving 4 simultaneous HD terrstrial streams from a single low profile card. ..."
-
tompika75
csendes tag
Sziasztok! Szeretném kérdezni használ e valaki ilyen tunert=AVerMedia A835 USB DVB-T?
Jelenleg ezt használom a hozzá való legújabb averTV szoftverrel.
konfig
intel pentium D945
3gb ddr2-800
nv quadro fx 370A lényeg az lenne, hogy elméletben a szoftver képes 3d megjelenítésre,de......
Ez élvezhető lenne?
Aktív vagy passziv szemüveggel?
Egyáltelán ez megjelenítő függő is?(ami nálam egy lg 42lb1r lcd tv hd-ready 1360*768)
Szóval ha van valakinek ebben valami tapasztalata azt szivesen venném!
Kösz -
zhagyma
őstag
válasz
romulan #2192 üzenetére
A neten fellelhető szimulációk és mérések szerint ez tényleg jónak tűnik és a quad elemek miatt kicsi is. Én úgy tudom a "reflektor falnak" legalább 1/2 hullámhosszal nagyobbnak kell lennie az alkalmazott bármilyen antenna minden irányában, hogy megkapd a reflector falból származó 3dB-es plussz nyereséget. A képed alapján, mintha a téglalap hosszabik oldala mentén ez nem teljesülne.
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #718 üzenetére
Egy dolgot lehagytam, pedig nekem pont ez most a legfontosabb (legalább is tesóm gépén mert talán pár hét múlva lesz egy quad -om
). Hardware deinterlacing mellett CoreAVC -vel már egy Athlon 64 3000+ -on folyamatosan nézhető ez a részlet (ennyit csökkent a hardware igény a kisebb felbontással és bitsűrűséggel). A VGA nem tudja a DXVA -t. Amint leérek az albérletbe megnézem a saját gépemen is (P4 3.0Ghz Hyper Threading), illetve kíváncsi vagyok a kétmagos Atom ezzel mit tud kezdeni.
Akinek egyébként van DXVA képes kártyája, annál működik a hardware -s gyorsítás ezzel az újfajta kódolással?
-
Bubukain
senior tag
válasz
wassermann #406 üzenetére
persze, egy quad dübörög benne.
amúgy megvan a probléma.
mivel virtualis windows alatt próbáltam beüzemelni a kártyát, kiderült hogy a parallels desktopban elcseszték a directx emulációt ezért nincs kép a preview ablakban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest