- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stirbi
addikt
-
törölt tag
válasz
azbest #11841 üzenetére
Ha jól gondolom, akkor egyidőben képes megoldani 2 különböző tuner általi stream dekódolását. Ez nekem feltétlen szükséges lenne, mert biztos h több multiplexet nézünk egyszerre. Tehát, ha jól értem, akkor vennem egy USB-s kártyaolvasót kell és 1db előfizetői kártyát.
vitemerius: Egyelőre nem merem megvenni, amíg nem biztos a TVHeadend alatti működés. Próbálom kideríteni mi a helyzet.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
azbest #11712 üzenetére
Vértesszőlősről 99%. A stick gyári kis ropi méretű antennájával ment eddig frankón az M1 HD, más nem is kell, csak a Forma1-et nézzük, szóval szombatra és vasárnapra kellene megoldani a dolgot, aztán majd legközelebb jövőre.
Barkácsoljak a hétvégére valamiből egy nagyobb antennát -
sazabi
aktív tag
válasz
azbest #11699 üzenetére
"Milyen működést vagy funkciókat vársz el a programjától?"
MűködjönEsetleg win 8 támogatást.
Gondolom az sem ártana, ha külső antennája lenne(láttam olyanokat amihez egy kicsi asztalra rakható antennát adnak).
Számítana, ha nem lenne külső antenna?Szóval ezeket nem csak a saját programjukkal lehet használni... Jó tudni
-
cigam
titán
válasz
azbest #11641 üzenetére
Nos végül brd tippje volt a megoldás: a syswow64-be kell másolni, és onnan beregisztrálva, már okés a dolog.
Ez viszont magával hozta a következő kérdést. Ha sikeresen beregisztrálódott, akkor miért nem látja a ProgDVB?
A 64bites verzió miért nem látja a 32bites codec-et? Létezik 64bites AAC codec? -
Plasticbomb
addikt
válasz
azbest #11626 üzenetére
Van antenna előkészítve, a csatlakozó is ott van neki üresen, de gondolom, mivel opcionálisan lehetett hozzá rendelni, hát nem lett bele rendelve... Sajnos. S sajnos mindehol csak driver letöltést látok hozzá, magát az eszközt sehol nem találtam eladóként.
Viszont köszönöm az ebayes linket, nekem nem dobott találatot, val valamit rosszul írtam, vagy rossz helyen???
-
GrotESC
aktív tag
-
Zirowe
nagyúr
válasz
azbest #11551 üzenetére
Akkor én használtam rossz szót.
Szóval egy fej, egy vevő és egy kábel van, a kábel megtört, és arra vettem vmi ilyesmit:
Ez jó pár évvel ezelőtt volt, akkor ment rendesen.
Azóta pár csatornának megváltozott a kiosztása (rai csatornák), és azóta van ez a probléma, hogy kb este van, délben nincs, csak ha birizgálom a kábelt, ezért gondoltam, hogy jelerősítővel lehetne javítani a helyzeten.
Tervbe van véve a majdani újrakábelezés, de az még legalább 1-2év, addig kéne egy átmeneti megoldás.
-
-
cigam
titán
válasz
azbest #11523 üzenetére
Köszi!
Nem rossz lista, de nem is túl pontos. Pl. az itt-ott még kapható LG BDC590-ben sincs kártyaolvasó. -
Seelaard
tag
válasz
azbest #11465 üzenetére
Akkor újra nekiállok egy összehasonlításnak : "philips beépített vs. wayteq". Veszek az antennakábelhez egy elosztót és akkor nem kell majd ki be dugdosnom az antennakábelem. Remélem nem lesz annyi jelveszteség, hogy gondot okozzon. A blu-ray lejátszókban viszont nincs kódkártya olvasó ha jól tudom.
-
hitman,
őstag
válasz
azbest #11379 üzenetére
Na, látod erről beszéltem amihez én nem értek....hogy milyen a jel meg egyéb dolgok.
Annyit tudok még, hogy a házban van 1 lcd tv és egy tuneres samsung lcd monitor meg egy régi crt tv és a crt tv-n már egy pár adás nem jön be ami a másik két újabb tv-n bejön!
Lehet azért mert digitális az adás és az már nem tudja kezelni??
Vagy 4 adóról van szó amúgy...pl sport 1, 2 -
Maximusz
aktív tag
válasz
azbest #11246 üzenetére
köszönöm a bőséges forrást! - Abban kezdtem el gondolkodni, hogy régebben, mintha próbálgatták volna sokan az analóg tv tuner-hez kapott távot a windows rendszer vezérlésére tanítani. Grid volt talán a programnak a neve, de sosem használtam még
- gondoltam ha már van IR távom (3db), akkor csak jó lenne valahogy beüzemelni, hogy ne kelljen szaladgálni a gép és a kivetítő között, ha csatornát szeretnék váltani
-
Maximusz
aktív tag
válasz
azbest #11241 üzenetére
Sziasztok!
nem hiszem, de azért megkérdezném, hogy van itt valakinek rajtam kívül usb-s dvb-t stick-je, távirányítóval ? Ha igen, a távot hogyan tudtátok életre kelteni? - nekem sajnos egyáltalán nem megy, hiába próbálom nyomkodni, nem reagál a dvb-t stick (jelet ad ki a táv, azt már bemértem).
vagy nem elég a windows-os drivert feltenni, amit feltesz automatikusan ahogy csatlakoztatom a win7 64bit-hez ?
-
trob
tag
válasz
azbest #11221 üzenetére
UPC Direct Philips DSR 4101/58 beltéri egysége tudja használni más szolgáltató (Olcsó TV, Hello HD) kártyáját?
Másként:
- Conax kártyaolvasó van benne?
- Van benne a mobiltelefonok SIM-Lockjához hasonló korlátozás?-----------------
Más:
Ez a Terratec kártya elég jónak tűnik. A legolcsóbb ára kb 28 ezer Ft. Érdemes másik márkákat megnézni? Minőség terén melyik gyártók kártyáival érdemes foglalkozni? (Szart nem akarok.) -
-
Maximusz
aktív tag
válasz
azbest #11159 üzenetére
Kedves fórumlátogatók!
érdeklődni szeretnék, hogy használja-e valaki a mindigtévé fizetős szolgáltatásait set-top-box nélkül usb-s kártyaolvasóval ?
ha igen, milyen típussal? - szeretném megoldani, hogy bármelyik csatornát lehessen nézni a fizetős csatornák közül egyszerre a helyi hálózatban lévő gépekről (eddig az a-mux-al simán meg tudtam oldani), csak hát a dekódoláshoz valamilyen usb-s "mindigtévé kártya"-olvasót be kellene szereznem, hogy feloldja a kódot... - ebben szeretném a véleményeteket kérni.
maximusz
-
fradi81
veterán
válasz
azbest #11171 üzenetére
Kösz végül is össze tudtam hozni valamit, mondjuk tvheadendbe csak jelszó nélkül enged belépni,de viszonylag hamar kiírja hogy nincs jel, utána akármit csinálok nem is lesz, miközben vlc-vel meg van. Egyébként ezt csak teljes képernyős módban lehet használni, vagy össze lehet hozni hogy menjen ablakba, vagy legalább menjen az ALT+TAB?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
azbest #11143 üzenetére
Sziasztok!
nem tudom mennyire ide illő, vagy mennyire lerágott csont, de az otthon készíthető antennákról mi a véleményetek ?
konkrétabban erről ?
az antenna V tagjai között az 5 és 3/4 inch az megfelelő távolság, illetve az antenna V tagjainak a teljes hossza is megfelelő 14"-nek ? Ha 754 és 850 MHz-re szeretném "hangolni" akkor rövidebb pálcák kellenek, vagy ... valaki épített már saját magának antennát itt a fórumozók közül?
maximusz
-
balpis
őstag
válasz
azbest #11084 üzenetére
tudom, én csak a 7 kódolatlan adót akartam. De a scan az égvilágon semmit nem talál a win7 alatt. XP-n meg hiába talál vagy 25 adót, egyiknél sincs se hang, se kép. Létezik, hogy a kódoltak erősebb jelszinten jönnek, így csak azokta találja, a kódolatlanokat pedig nem?
Holnap megpróbálom még az iroda ablakába tett antennával, ahol nincs semmi takarás... -
Maximusz
aktív tag
Szia!
én olyat szeretnék megvalósítani, hogy egy SmartDVB nevű program által befogott és feldolgozott MindigTV ingyenes streamjeit ki szeretném küldeni helyi hálózatba. Ez elvileg megy, mert azon a gépen, ahol kiküldöm, direkt ip címzéssel (nem loopback címmel), le tudom játszani VLC-vel a következőt megnyitva: udp://@10.10.2.11:8888 , de - és itt jön a DE - sajnos másik gépről sehogy sem érem el, pedig az összes tűzfalat kikapcsoltam, és egyszerűen nem tudok rájönni, mit rontok el. Ha esetleg valakinek van tippje, azt nagyon megköszönném!
maximusz
-
Kernel
nagyúr
válasz
azbest #10963 üzenetére
Az mondjuk elképzelhető, hogy a kártyának saját BIOS-a van (mint ahogy van SATA, SCSI kártyáknál is), plusz figyeli a rendszeridőt is, vagyis az alaplap óráját, ezért nem kell neki külön gombelem a feszültségtartáshoz (áramszünet esetére).
A sokféle BIOS kezelése viszont nem tudom, mennyire okozna nehézséget, mert ahogy az órabeállítás is szabványos parancsokkal működik, elvileg az ébresztési beállítások is, de ezt konkrétan nem tudom.
-
-
gg72
veterán
válasz
azbest #10852 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Az a baj (és ezt be is látom), hogy kellő elő-informáltság nélkül vágtam bele a dologba, mert én (valóban) laikus a lefedettségi térkép alapján arra gondoltam, hogy nem lesz itt semmi gond a vétellel, megveszem a dekódert, egy szobaantennát és kész. Kb. úgy, mint az analóg sugárzás idején.
Amúgy ez a belső udvar, a kép jobb szélén az antenna látható, hát sok szabad rálátásom nincs egyik adóra sem... Lepkeantenna felszerelésére sajnos nincs lehetőségem, egyrészt messze van a tető, másrészt állami kezelésű és műemléknek számító bérházban lakunk, ahol semmit sem engednek felszerelni. Érdekes, de a mostani meccs alatt javult a vétel, alig-alig szakad meg a jel.
-
zsigus
őstag
válasz
azbest #10852 üzenetére
"Valószínűleg azért is jön néha ércesebb válasz a kérdésekre, mert szinte minden kérdésre hetente születik válasz és ugyanazt kell ismételgetni újra és újra."
Ezért kellene az első hozzászólásban összefoglalni a fontosabb dolgokat az antennákra, beállításra, tunnerekre stb. vonatkozóan, ahogy pl. a plazma topic-ban is van, majd beírni a topic címébe, hogy "olvasd el az 1. hsz-t!".
De ha még nem is olvassa el a többség akkor is elég lenne annyit írni, hogy olvassa el, és nem kell újra mindent leírni.
-
Male
nagyúr
-
maxika2004
őstag
válasz
azbest #10758 üzenetére
hát nem tökéletes de alakul:
blazevideo : m1 - m2 akad mint állat
RTL - tv2 kicsit akad szoval tényleg nemjó ahogy mondtátok.........DVBviever SOKKAL JOBB m1 m2 hd szuper !
rtl tv2 megy de nincs hang...
atána pedig begajdul, és elmegy a kép, ilyen viszintes szines csikos lessz mintha kodolt lenne....Gondolom kodeg gebasz ?
lécci segitsetek mit tegyek még fel ? vagy mire állitsam ?
Ezt tettem fel:
ffdshow-rev3984_20110922_clsid.exe -
Viszlát
addikt
válasz
azbest #10763 üzenetére
Ööö. A TV-ben van DVB-T dekóder, (elvileg MPEG4 képes) ha jól tudom, ez kell hozzá. Rákötöm a szobaantennát, meg is találja a csatornát, azonban hang van, kép nincs és bár a csatornaleírást betölti, a jobb felső sarokban ott virít a "Nincs video jel" felirat. Mi lehet a gond illetve mit rontottam el?
-
vape1
csendes tag
válasz
azbest #10724 üzenetére
A PC-s felvétellel az a baj, hogy pl. egy hétvégi utazás alatt ha kódolt csatornáról sorozatot filmet akarok felvenni, vagy bekapcsolva kell hagyni a PC-t, vagy annak az időzítésével-programindítással-leállítással szórakozni.
Egyébként olyat olvastam, hogy a Columbia THD 2500 Plus pl. tud kódoltról PC-n szerkeszthető módon felvenni. A Telefunken TTR 280C, illetve a Wayteq HD95CX csak kódolt formában rögzít.
-
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
azbest #10679 üzenetére
Nem tudsz/tudtok esetleg jó oldalakat ahol leirják egy kezdőnek mi kell streameléshez.
Win és linux alatt is érdekel.
Jó lenne pl ha több eszközön is nézhetném a dvb-t műsorokat egy kártyával.
XBMC-t preferálom..
Előre is köszi szépenEgyébként azbest, minek neked a 3 dvb-t vevő? Egy miért nem elég? Mondjuk ha közben felveszel akkor gonolom kell 2, de minek 3?
-
szabi__memo
nagyúr
-
korcsi
veterán
válasz
azbest #10670 üzenetére
Akkor naiv lelkesedésemböl adódott, hogy azt hittem ez az usb-s kütyü megcsinálja a dekódolást. Akkor ez egy kompozit usb-s eszköz, egy tumer és egy kártyaolvasó egyben.
A gépen van már egy virtuális ubuntu, azon elmenne a tvheadend is egy megosztott mappába dolgozhatna, az xbmc támogatja.Köszi a tanácsot.
-
zsigus
őstag
válasz
azbest #10607 üzenetére
A DVI-n is kimehet a hang. [link]
Az nV és az ATI is használja ma már ezt a megoldást, de valószínűnek tartom, hogy a monitor nem kezelné.
A kérdezőnek: Kell lennie egyébként a monitoron vagy Jack vagy RCA bemenetnek a hanghoz, egyébként felesleges lenne rátenni a hangszórókat, mert nem tudod átvinni a hangot a monitorhoz. Mivel nincs rajta HDMI ezért csak analóg lehet a bemenet.
Viszont ahogy látom az STB-n nincs analóg kimenet, szóval ez így nem igazán fog menni, hacsak nem működik a hangátvitel DVI-n, ami kétlem hogy működne, mert ha jól tudom PC-ről adott jel esetén jöhet csak szóba.
-
egykettő
aktív tag
válasz
azbest #10557 üzenetére
milyen link kéne? innen vettem.
cd nincs hozzá, gyártó sztem ki van csukva a kínaiaknál.kérdés, ti mivel szoktatok felvenni adásokat?
én leginkább vlc-vel szeretném, egyenlőre win alatt, de nem bírok vele, ezért kérném a segítségetek. Nézem a leírásokat is, de nem igazán értem a sok beállítást, eddig minden leírás szerint 0byte-os fájl lett a kimenet -
egykettő
aktív tag
válasz
azbest #10490 üzenetére
Ok, na sztem folytassuk inkább itt a beszélgetést, ezt többen olvassák.
Tehát fenn van a legfrissebb aláírt driver, egyenlőre csak ez a kis bot antenna van amit hozzá adtak.
Budapest, XIII. kerületben próbálom, a rendőrpalotával szembeni paneldzsungelből(Kassák Lajos utca 72.), az ablakomból látom a budai hegyeket.
tehát ilyen helyzetben ezzel az antennával esélytelen vagyok? -
-
weeni
csendes tag
-
-
zhagyma
őstag
válasz
azbest #10238 üzenetére
Sajna nincs. Ami annó nem ment TSReader alatt azt ezzel próbáltam és minidg működött.. DVBStreamExplorer. Ahogy nézem ez se lesz tovább fejlesztve. Igaz annó is csak időkorlátos demó volt belőle ...
-
imis
senior tag
válasz
azbest #10197 üzenetére
adott egy cinergy htc stick (dvb-t,dvb-c,analóg) ez nem akar menni kábelen (upc kódolatlan csatornán)
de az analóg rész működik,
dvb-t kis bot-antennával nem talál semmit, ezért ellenőrzésképpen egy másik avermediás tunerrel is próbáltam dvb-t (ez sajnos nem tud dvb-c-ét) és a kis bot-antennával azon sem jött semmi. Így a dvb-t-és kísérlet nem hozott semmi eredményt.Szóval a fő gondom, hogy a dvb-c tuner a jelenlegi hálózaton nem műxik és vagy jó lesz a digin, vagy a tunerrel van gondom.
A többi csak kísérlet volt.
-
nagypasztor
tag
válasz
azbest #10142 üzenetére
Korábban mikor felismerte, gondoltam, hogy eltávolítom az szközt, aztán újraindítás után megint megpróbálom feltenni, de mikor újrindítottam, semmi. Megint nem talál semmit, még az sem indul el, hogy új hardver csatlakoztatva.
A chipset driver szerintem kilőve, mert akkor korábban sem ismerte vna fel. Viszont az eszközhiba, vagy a kontakthiba valószínűbb. Lehet por is benne, mert sajnos mikor szervízben volt, valahogy a slotok borítását elfelejtették visszatenni, és csak otthon vettem észre! -
repvez
addikt
válasz
azbest #10128 üzenetére
hamár antenna akkor mire kel figyelni antenna vásárlásakor és használatkor.
Melyek azok az adatok ami egy jó antennát jellemez és inden idöben jó vételt biztosit?Egy másik antennás kérdésem ha van egy olyan tetőantennám amit az analog vételre használok és van hozzá hálózatba dugható erösitő akkor azzal torténhet valami probléma ha rádugom a gépre ? ugy értem hogy a gép is táplálja a sticket árammal és ha van áram az antenna csatlakozásában is azzal lehet valami probléma bármelyik eszköznél ?
Mert nem merem rádugni anélkül meg nem talál semmit sem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged