Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
- 

csendes
addikt
válasz

zhagyma

üzenetére
						Érdekes, hogy a kísérletezést emlegeted. Visszavittem a "kiváló RF paraméterekkel rendelkező, kategóriájában a legkisebb zajú erősítővel rendelkező, GSM szűrőt is tartalmazó" erősítős DVB-T antennát - amivel egyetlen adót sem sikerült találni - az üzletbe. Az eladó rendes volt, visszavette, de megjegyezte, hogy nálam fölösleges a szobaantennával kísérletezni, mindenképpen tetőantenna kell, bár említettem neki, hogy sima teleszkóp antennával ment a DVB-T, csak akadozott. Szóval egy internetes leírás alapján egy ötméteres RF kábel végének a közepébe bedugtam egy kihajlított gemkapcsot, a másik végébe két db 100mm x 10mm fémlapot (régi számítógép PCI takarója volt, csak letörni lehetett) szorítottam, úgy, hogy a gemkapocs volt középen, a két fémlap rá keresztben, kicsit átlapolva, hogy meglegyen a 0.95-tel korrigált fél hullámhossz - vagyis kb 18cm - a 800MHz-hez. Mindezt műanyag kötözővel és egy befőttesgumival igazán robosztussá tettem, majd a két szekrényajtót kinyitva kis ügyeskedéssel, a szekrényajtó tetejére raktam, úgy hogy a lemezek vízszintesen álljanak, merőlegesen az adó irányára, úgy nagyjából rálátva az adóra. És, és, és ... a Pinnacle 310i-vel sikerült vagy 10 adót találni, ebből a Duna HD-n, Autonómián, M1, M2-n kép is van, de szakadozva, sőt a TV2 is néha bejön. Az Autonómián a hang szinte folyamatos már vagy húsz perce, néha csicsereg. Ezek után lehet, hogy az adó irányába belőtt kábelvég is elég lett volna? Mindenesetre, ha valaki tudna segíteni az antennaépítésben vagy méginkább az itt a fórumban is már emlegetett Technika TT-701 UHF szobaantennát lát valamelyik gazdaságosban és szólna (most épp az egyikben nem volt) nagyon megköszönném. Természetesen valószínű, hogy kifogtam egy hibás DVB-T antennát vagy esetleg valamit rosszul kötöttem be, és ezért nem ment a "profi" antenna.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
 - Vicces képek
 - Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
 - Milyen RAM-ot vegyek?
 - One mobilszolgáltatások
 - iOS alkalmazások
 - Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Napelem
 - Mobil flották
 - További aktív témák...

- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
 - Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////

- BESZÁMÍTÁS! ASUS B85M-G B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
 - BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus A-data 600W
 - HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
 - ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
 - Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest