- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Micro Four Thirds
- Mini-ITX
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
csendes #6090 üzenetére
" .. Érdekes, hogy a kísérletezést emlegeted. ..."
Nem véletlenül emlegetem a kísérletezgetést, végülis Te is ezt az utat járod ...
A leírásod alapján nem tudom pontosan elképzelni az "elkészült" antennát. Esetleg elküldenéd a forrás link-jét a tisztánlátás érdekében. Nekem a koax kábel melegérből kialakított 9-10 cm-s drótdarab vált be (1/4 hullámhossz, nem kell illeszteni).
Ha ez kevés mögé kell "rögzíteni" kb 1 cm-re egy 20x20 cm-s fémlapot a dróttal párhuzamosan (ez ~ 5 dB = 3 elemes yagi)
" ... Visszavittem a "kiváló RF paraméterekkel rendelkező, kategóriájában a legkisebb zajú erősítővel rendelkező, GSM szűrőt is tartalmazó" erősítős DVB-T antennát - amivel egyetlen adót sem sikerült találni - az üzletbe. Az eladó rendes volt, visszavette, ..."
A legjobbat tetted. A beépített szélessávú erősítőt nagy valószínűséggel túlvezérelte az analóg adás jele (korábban nrc kolléga is jelezte). Fix erősítős antennát nem lenne szabad alkalmazni analóg / digitális együttes sugárzás mellett. Tisztán DVB-T sugárzás esetén sem javasolnám a fix erősítős változatot, mivel ha nagy jelet kap mindíg túlvezérlődik az erősítő ...
Tesco gazdaságos: 5 elemes "yagi". A működési frekvencia kb. a negyedik elem "fesztávolságának" a kétszeresét kitevő hullámhossz adatból számítható (a kisebb elemtől indulva). Ez a rész egy félhullámú egyenes dipólus és kb 60 ohm a talpponti ellenállása ezért nem kell baluntrafó a 75 ohmos koax kábel illesztéshez. Egy baja van: kültérre nem alkalmas, mivel a levezető koax erek műanyag lappal vannak "odaszorítva" a dipólus fémrészéhez. Ez oxidálódni fog esőben / hóban ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 1 / 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest