Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atesss

    addikt

    válasz #65675776 #5353 üzenetére

    Akkor majd megpróbálok tőle rákérdezni erre azért, köszi.

    Hát most ugyan a VB felvételéhez lenne, de később lehet hogy használnám másik géphez átvíve (az USB-set azért egyszerűbb átvinni), vagy lehet hogy ismerőshöz kerülne - laptophoz.

    És van még egy olyan része is a dolognak, hogy ez egy kicsi fekvő házas Compaq D51S (vagy más néven D510 SFF) gép, és összesen 2 PCI hely van benne. Az egyikben van egy PCI-os SkyStar 2 - bár a kiépítés hiányában még nincs beüzemelve.
    Ezen kívül esetleg másik műholdhoz egy másik kártyán is gondolkozok, vagy Sata kártyán.
    Ha a 2. helyet lefoglalnám egy DVB-T vevővel, akkor mást már nem tudnék belerakni.
    Ezért gondoltam, hogy aminél megoldható, és nem sokkal drágább, annál inkább a külső eszközt részesítem előnyben.
    De ha tényleg sokkal jobbak a PCI-os tunerek (nem sokkal drágábban), akkor lehet hogy elgondokoznék rajta. Pontosan mik lehetnek azok a problémák, amit kiküszöbölhetek ?

    Amennyiben kötött időpontokban vannak a meccsek (mondjuk minden nap 14:00, 16:00 és 18:00-kor kezdődnek a meccsek), akkor ez tovább egyszerűsödik, mert lehet ismétlődő időzítést is állítani.
    Igen, ez hasznos dolog, akár nem csak a VB-hez, hanem majd később is.
    A TXT fájlból, vagy más hasonló forrásból való felvételi időpont betáplálás pedig távoli eléréshez - és úgy rögzítés beállításához lehetne hasznos.
    Egyszerűbb mobillal / PDA-val elérve a netet (nem csak távoli asztal programmal) is meg lehetne adnom akár egy felvételi időpontot, ha nem vagyok otthon - pl. egy FTP szerverre feltöltve a fájlt, ami tartalmazza hogy mikor kellene felvennie.
    Vagy ha a szoftveres részét (az adatfeldolgozást) megoldom, akár e-mailből, vagy SMS-ből elküldött időpont-információval is működhetne.

    Ami még kellhetne majd :
    Helyi hálózatban tudjam "streamelni" (ugye kódolás nélkül, csak az adatfolyamot) az éppen nézett felvételt másik géphez.
    És majd a másik gépben DXVA támogatás jól jönne (Ez is P4-es, de van benne egy AGP-s HD2600XT) ennek a streamnek a dekódolásához.

    Persze nem hátrány ha van egy jó nagy vinyód is minderre...
    Hát igen, nemrég kiszámoltam, hogy mind a 64 meccs 2,5 órájának (szünettel + előtte / utána való beszélgetéssel + időnkénti hosszabbításokkal szerintem simán megvan ennyi) a felvételéhez (ez összesen 160 óra) 9Mbit-es stream esetén kb. 630GB hely kell. :Y
    Nemrég vettem egy 1,5TB-os WD15EADS-t, úgyhogy hely egyenlőre van. Mondjuk hosszú távra az egészet biztosan nem fogom eltárolni.

    Aztán kiderült, hogy nincs ennyi a stream, de meg tudná valaki mondani, hogy pontosan mennyi is most ? Illetve várható hogy ezt egy kicsit emelik a VB közvetítés idejére ?

    Mindenkitől:
    Ahhoz, hogy megjelenítés nélkül vegyél fel, ahhoz az is kell, hogy a sw támogassa ezt.
    Melyik program tudná ezt ?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák