- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
üzenetére
A DVB tunereken egyértelműen extraprofitot realizálnak a gyártók amitől senki sem boldog, mint Én sem. Szerintem az analóg tunerek viszont azért olcsók, mivel néhány év múlva már használhatatlan eszközök lesznek. Ez amolyan "last minute" ár.
Tényleg könnyű "összehányni" egy DVB tunert a konyhasztalon, de az analógot sem nehezebb. Viszont Én úgy gondolom, hogy egy tuner által képviselt műszaki tartalmat nem a chipek száma, hanem az általuk megvalósított áramkörök összetettsége határozza meg. Nekem úgy tűnik a DVB tunerekbe bezsúfolt áramkörök jóval bonyolultabbak az analóg társaiknál ( digitális jelek esetén az encoder/decoder nem szükséges, azt nem venném bele az összehasonlításba ).
Az RF tuner chip tekintetében azonos a feladat és nincs lényeges különbség az analóg és digitális esetek között: a rádiófrekvenciás (RF) jel erősítése és lekeverése középfekvenciára (IF).
A demodulátor chip esetén azonban van eltérés: Az analóg esetben a hang- és képvivőre ültetett jelek visszanyerése 2 demodulátor áramkörrel megoldható amplitúdó- és fázishelyesen. A DVB-T demdulátorban viszont akár 8192 vivőt is egyidejűleg kell feldolgozni és számolni kell a digitális hibajavítás áramköri megvalósításával is. Így DVB-T demodulátort nem nagyon célszerű "kisebb integráltságú" chipekből összerakni, mivel egy fiókban sem fog elférni.

ui: Abban igazad van, hogy DVB-C / S / S2 esetén csak egy vivő van, ami az analóggal pariban lehet a "digitális körítés" nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Lenovo ThinkPad L480 i5-7300u / 14" FHD IPS / 8GB / 256GB m.2 SSD / jó akku /
- PRÉMIUM WHITE PC - 9800X3D / 9070 XT Hellhound Spectral White OC / ASRock X670E Taichi Carrara (L)
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 11 Pro Max / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann