Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz ati2 #1895 üzenetére

    A coreavc 1.7-nél lehet választani, hogy milyen deinterlace-t használjon a codec. Bob, blend és hardware választható.

    A cyberlink és az arcsoft esetében ilyen opciót nem találtam, ezeknél csak azt tudtam beállítani, hogy be legyen-e kapcsolva a deinterlace, de azt hiszem csak a bob-ot tudják.

    A blend jó minőségű (felbontású) képet ad, de a elmossa a képet, a bob pedig felezi a függőleges felbontást, viszont jól teljesít a gyors mozgásoknál is.

    Szemre nekem a coreavc-ben lévő hardware tűnt a legjobbnak, mert nem láttam gondot a gyors mozgásoknál és talán a kép részletessége is megmaradt.

    A jobb felső sarokban lévő Duna logó nekem pl. jól láthatóan villog is, amit kimondottan szeretek, mert ez emlékeztet leginkább arra a valódi interlace képmegjelenítésre, ami az 50Hz-es analóg tv-ken is van. :)

    Nem tudod véletlenül, hogy mit is csinal tulajdonképpen ez a hardware deinterlace? Érdekelne, mert lehet, hogy csak meggyőztem magam, hogy jó képet látok közben pedig ez a leggyengébb.. :)

    A DXVA bekapcsolása után nálam kevesebb részlet látszik a képen, elmossa a digitalizálásból adódó háttérzajt (már ha van ilyen) és csökkenti a számítógéppel készített animációk pixelesedését is, viszont pl. az arcokon lévő ráncokat is elég jó hatékonysággal fedi el.
    Ezen mondjuk elképzelhető, hogy a VGA kártya beállításainál lehetne változtatni, ennek majd még utánanézek.

    Azért nem ástam magam olyan mélyen bele a témába, csak kipróbáltam pár codec-et, beállítást és teljesen szubjektív szempontok alapján nekem most a coreavc képe tetszik még a leginkább.

    A tuneremhez kapott avermedia codec egyébként még részletgazdagabb (értsd: zajosabb :D ) képet ad, viszont az hibás, ezért rendesen akadozik az adások megjelenítése közben, így nem is tudom használni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák