- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dinter
addikt
válasz
Silent77 #9196 üzenetére
Google-ben kerestem, ott a BangGoodot nem dobta ki.
Csábító, de ez is csak Kínában van.
Első szerintem akkor a CX10 lesz, aztán majd később lehet veszek egy komolyabb darabot.
ViZion: Uncsitesóm pont most kapott ilyet (kamerával)
Hmm, és ez még EU-ban is van. Megfontolandó
-
Dinter
addikt
Üdv!
Az olcsóbb drónok közül van kiemelkedő darab, amelyiket érdemesebb megvenni? Hol a legolcsóbb? Én jelenleg ezt találtam: [link]
Ill. a Left Hand Throttle ugye azt jelenti, hogy a bal oldali kar a gázkar? Ezekre utólag lehet kamerát rakni, vagy csak azokra, amelyeken alapból is van?
-
cris78
őstag
Tegnap h8minivel kipróbáltam, hogy eldobom és utána adok gázt neki. Nagyon menő
-
Jackal2
senior tag
A trim gombokat nyomd vissza középre. A kijelzőn látod, amikor nullára (vagy 50-re) kerülnek, asszem dupla csipogással is jelzi, ha alap állapotba került. Utána kalibrálj és nézd meg a SZOBÁBAN hogy hogy repül. Kalibrálást mindig egyenes felületen tedd meg. Utána vidd ki a szabadba és nézd meg hogy repül.
-
SLYM
veterán
hát ha maga a kalibrálás tényleg ennyi, hogy jobbra lefele tartom a két gombot és megvárom míg vibrálásból csak simán világítanak a fények (ez legalább 2 másodperc volt), akkor ezzel megvolnék. csak ugyanúgy nem száll egyenesen felfelé a drón, hanem kileng egyik oldalra. mondjuk annyira nem zavaró, pláne kint a szabadban, csak a videóban a srácnak simán megállt a konyhájában, egy helyen, a levegőben
-
Jackal2
senior tag
válasz
KisApám #9166 üzenetére
Szia, nekem sem egyformán pörögnek fel. Ez több okból is következhet:
- gyengébbek a fel nem pörgő motorok
- nagyobb az ellenállás, mert pl. koszos a fogaskerék és át kell "erőszakolni" egy koszdarabon (nekem rendszeresen ez van az MJX-nél ilyenkor full gázzal felszállok és kidarálja magából, ha meg nem, akkor marad a fogkefe)
- hozzáér a propeller a motor felső részéhez és szorul, pl. nekem csapágycsere után volt ilyen.Ha közepes gázra elkezdenek forogni és nem érzed gyengébbnek a gépet, ne foglalkozz vele. Ha viszont gyengébb, akkor ott motor halál fog jönni pár repülés után.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #9182 üzenetére
6x3x2mm-es kell bele, én ezt vettem és ez jó.
-
Teréz Atya
senior tag
-
Jackal2
senior tag
Az drágább 80 $-al és kamera platform. EZ meg racer, de ebből is van komplett csomag FPV-vel, monitorral, távval, táskával, csak az 300 dodó
Ha már racer akkor szóba jöhet még:
- XK Stunt 350
- JJRC X1
- Hisky HMX, Talon
- ROA
- Walkera modellek (Runner, Furious)
- meg az összes építettIgazából olcsó brushless racer nincsen, csak a DZSDZSIÁRSZÍ
-
cyber86
őstag
Akinek van Phantom 3ja legyen szíves írjon rám privátba köszönöm.
-
synar
őstag
válasz
Teréz Atya #9177 üzenetére
FS i6 EU raktárról az olcsóbb: 43$
-
Teréz Atya
senior tag
USB-s vagy fali aljzatos (stekker) a tolto? Nekem ez utobbi van, pirosra valt, ha tolt.
Hany volton vannak az akkuk?
Leget eleve elegge fel vannak mar toltve, igy a tolto mar nem tolti, mert minek. Probaltad mar a kopterben, h repul-e.@ Imy - kijelzot bele egy FPV szemuvegramaba, problem solved. Csak jo lenne tudni, hogy hogy hivjak azt a habot, amibol ezek vannak. Pl. Quanum Goggle.
@ synar - multkor szamolgattam, ha kulon veszed az FS i6-ot meg a kijelzot majd' 70 dolcsit sporolsz. Multkor meg 129 dollar volt az Eachine 250 racer, szal a mostani akci nem foldet rengeto. Igaz Euroban ugyanott lennek, mert akkor eros volt a dollar.
@ ViZion - remelem, csak nehogy aztan valaki a macskat olajozza be es a kopternak adjon hashajtot.
-
ViZion
félisten
válasz
Teréz Atya #9172 üzenetére
OK, gondolom olvasta, akinek megszorult.
-
Teréz Atya
senior tag
Ha szorulas, akkor tisztitokura. Nem gyomormosassal kezdjuk, hanem lekapjuk a propot, ki a tengelyt es a nagy fogaskereket es pezsevel, finom fogkefevel vagy valami hasonloval megpucoljuk. A bronzgyurut is meg kell lesni, nincs-e benne kosz. Aztan megolajozzuk, osszerakjuk.
Vigyazat, elolenyeket nem szerelunk szet szorulas eseten! Osszerakas nem mindig sikerul es aprobb esztetikai hibak is jelentkezhetnek.
-
Bedogy
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Vettem a fiamnak egy MJX 600 hexacoptert, hozzá plusz két db aksit.
Sajnos hiába tettem fal az aksikat a töltőre nem töltődnek fel.
Mi lehet a hiba? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
KisApám #9166 üzenetére
Nem egyenes feluleten termeszetes.
Sot kis gaznal kezbe fogod es elkezded mozgatni. Amerre dontod, abban az iranyban fog erosebben huzni.@ Imy - akkor inkabb X350. Azzal lehet fejjel lefele is acro modban. Abban lehet csak a legszebb toreseket osszeszedni. En mar csak tudom.
-
synar
őstag
Banggood Fash deal: Eachine Racer 250 FPV 136$
[link] -
-
SLYM
veterán
sziasztok, syma x5c-nél normális, hogy földől úgy emelkedik el, hogy "kileng", "kifordul" valamelyik oldalra? tehát nem full egyenesen száll fel?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #9158 üzenetére
Te ilyenekre szoktál válaszolni? Miért nem linkeled be ezt a fórumot? sokkal egyszerűbb
-
cris78
őstag
válasz
Teréz Atya #9156 üzenetére
Én ezt belátom és tudom is. Kicsi a h8 mini,de ha egy közlekedő autó szélvédőjére esik a sofőrt eléggé megijeszti....
-
Jackal2
senior tag
Akkor a válasz az, hogy nem valószínű, de van rá esély. Két időszak van, amikor nincs fogyasztás:
- január-március
- nyár közepeIlyenkor próbálják tolni az akciókat, de ez egy generális megállapítás (IT-ben így van), szóval lehet a kínai webshopokra nem igaz.
@Imy: 8000-ért? nyilván
-
cris78
őstag
Kommentek
fb link
-
kimista
aktív tag
X5c 20 méter magasban lemerült, motorok lealltak, lezuhant, félig fű, félig sárba. Semmi baja
-
Imy
veterán
válasz
KisApám #9145 üzenetére
Én szoktam, csak a síma giro kalibrációt, mindkét kart lefelé balra húzni.
Kalibráció.
De az X és Y kalibráció nem akart összejönni. Jackal neked? -
Jackal2
senior tag
Eachine 250 racerben otthon van valaki?
U807: ready to
roll outprocess -
cris78
őstag
Valaki aki most rendelt u807-et, annak, hogy áll a rendelése?
-
KisApám
addikt
Akinek van WLtoys v686g-je, az hogy szokta kalibrálni, mit/hogy kell csinálni "reptetés" előtt?
-
laccy88
senior tag
kicsit off, de hátha valaki találkozott már vele:
win10 legfrissebb verziója nem hajlandó telepíteni a naza usb driver-ét:
[link] -
Imy
veterán
válasz
Teréz Atya #9137 üzenetére
Megmértem a V686G-t, kamera nélkül 114gr, kamerával 124gr.
Az U807-et mérje meg valaki más.
Már nincs meg nekem.
-
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #9122 üzenetére
Most két töltéssel játszottam megint.
Első teszt: /kamerával/, amikor frissen töltött az akksi, akkor flip hatására nem esik le, de magasságot veszt (kb 1 métert), igaz flipp után gázkart 100%-ra nyomtam. Majd kb feltöltés után fél időn kicsit túl egy flip hatására már a talajt súrolja, de még nem ért hozzá, flipp után gázt 100%-ra húztam ismét. Ugyanezt esésnél is kipróbálva nem esett le mikor friss volt az akksi, de látszik, hogy nincs sok erő a cuccban. De mielőtt a LED nekiállna villogni, akkor már leesik. Amikor a LED villog, akkor pedig tiszta erőtlen a cucc...
Második teszt: /kamera nélkül/ Így érezhetően jobban megy a gép, flip hatására nem sokat veszt magasságból, de itt is észrevehető, ahogy merül az akki, úgy akár nagyobbat is ejt, majd így is sikerült a földdel találkoznia flippelés után.
Most valami nekem nem tiszta... Az U807 ezeket miért nem produkálta? Jobb volt az akksi, vagy esetleg az elektronikája? Igaz itt gázelvét majd ráadás nem hozza vissza a gépet. Mikor U807-et felküldtem, szabadesés, és egy gyors gázzal egy kicsit esett, és megállt a zuhanás...
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Csatlakoznék a topikhoz egy DJI Phantom 3 Professionallal és az volna a kérdésem, hogy Csepelen van más is aki használ Phantomot vagy mást?
-
Imy
veterán
-
Jackal2
senior tag
A Forward-backward trimmer azt állítja be, hogy mennyit kússzon a gép előre hátra irányba
A Crab trimmer (ami nyilván valami bődületes félrefordítás eredménye) azt határozza meg, hogy mennyit forduljon a kopter a tengelye körül (általában nem erre kúszik), ez egyébként yaw trim szokott lenni és általában a másik, bal oldalon van
Directon trim a jobbra balra kúszásA 40-100% nem csak a sebességet határozza meg. Lehet írok majd erről cikket, de alapvetően a repülésben három fogalmat kell megjegyezni:
- yaw: amikor a horizontális elfordulást jelenti
- Pitch: a keresztirányú tengely körüli elfordulást jelenti (mennyit dől és esik a gép)
- Roll: a hosszanti tengely körüli elfordulást jelentiÍrtam erről a hasznos rövidítések cikkben, itt olvashatod. Na most amikor a V686-nál átnyomod a gombot 100%-ra akkor a gép jobban "bedől", vagyis a pitch értéket megemeli az elektronika, illetve jobban fordul, tehát a rollt is. Pörögni nem próbáltam, de pl. nekem ezzel volt a bajom az MJX X600-nál, hogy lassan fordul, de aztán rájöttem, még sem, a mérnökök okosabbak mint én
A fokozatok között a lényeg az ÉRZET, olyan ez mint az autóknál az elektronikus gázpedál. 15% lenyomásra megjön az autó 50%-ának ereje, mert te azt érzed sportosnak, itt is erről van szó (ezért is esik le néha, hiába nyomod neki mint állat). De mivel ez egy svájci bicska kopter, ezért, neki nem csak sportosnak, hanem fasza kamera gépnek is kell(ene) lennie, ehhez viszont nem lehet instabil és sportos.
E fenti dolog egyébként a legnagyobb hibája, kettő szeretne lenni, de igazából egyik sem lesz. Ettől még ez a legjobb FPV gép 25-ért, csak az igazság az, hogy egyik sem igazán jó
Viszont én is kérdezek egyet: mi a franc az a nyílás a távirányító hátán? Én nem jöttem rá.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Gergő170 #9125 üzenetére
Köszönöm
Esetleg oszd meg a Facebookodon, azzal eljut máshoz is
ON: A nem GPS alapú gépek esetében ezek a funkciók gyakorlatilag semmit nem érnek, gyakorlatilag nem működnek.
Headless, Return to Home stb. sosem működnek, mert a gépek nem tudják, hol vannak. Csak a szenzor alapú dolgok működnek normálisan, mint az air pressure altitude hold. Na az tényleg tartja a magasságát, csak éppen nem szabad vele mozdulnod
A GPS alapúak jól működnek, ha jó az idő
Abban a pillanatban, hogy rossz az idő, már ott sem olyan pontos.
Amiben nincs GPS, megpróbálja szoftveres algoritmus alapján kitalálni merre repül, elmondom ez miért nem sikerül:
- egyenes vonalú mozgásnál még oké, mert elrepülsz egy csíkban, majd vissza, ez működhet
- abban a pillanatban hogy változik az orientáció vagy
- vagy átrepülsz magad felett vagy
- forgatod a gépet vagy
- te elmozdulsz a dolog bukikEbből az utolsót leszámítva a többi mindig hozzátartozik a normális repüléshez, vagyis aki nem így repül, az rosszul repül. Ezért használtam a múltkor a "seggel repülők" kifejezést, akik nem merik a gépet elfordítani, mert úristen akkor mi történik. Semmi, párszor földhöz vered mint én, ezt-azt kicserélsz aztán előbb-utóbb ezeket kiküszöbölöd és eszedbe sem fog jutni, hogy kellenek ezek. Miért nem? Mert Headless móddal sosem lehet majd jól repülni.
-
laccy88
senior tag
-
Imy
veterán
Illetve kérdés még....
van rajta 4db trimer gomb....
Forward and backward trimer: előre-hátra trimmer
Crab trimmer: jobb bal irány trimmerelése
Speed trimmer: ennek mi az értelme?
Direction trimmer: és ennek mi az értelme?Illetve a sebességek 40-60-80-100% az ha jól értem a kormány reagálások sebessége.
A fent említett problémát mivel lehet kiküszöbölni, hogy a 100% erő ha ráadom hamarabb jelentkezzen?
-
Jackal2
senior tag
Meg kéne mérni. Nekem is eléggé lerogy a gép, de meg kell tanulni repülni vele, én ezt nem a gép hibájának érzem. Ellenben azt annak, hogy irányváltástól is leesik, na az gáz...Meg attól is, hogy magától kúszik lefele. Na de ebben a kategóriába melyik nem?
- Symák is ezt csináljákCsak azzal nem akarsz egy helyben lebegni és kamerázni.
-
Imy
veterán
Ma megint játszadoztam a V686G-vel egy kicsit. Ma szélcsend volt. Felemeltem kb 4m magasra, elvettem a gázt, majd kb fél távnál nyomtam neki egy 100% emelkedést, de így is a földhöz ütközött.
Kb 3m magasan nyomtam egy flippet, és akkor is a földhöz veri magát, nagyot veszt a magaságából. Miért?
Az U807 ezeket a helyzeteket simán lekezelte, nem ment neki a földnek.Ennyivel nehezebb a V686G?
-
Hurkafej
aktív tag
Én megbolondulni még csak mindenfajta automatikus visszatéréses drónokat láttam. Itt egy példa.
Lehet, hogy hasznos meg minden, de kicsit olyan dolog ez, meg a sok stabilizátor kütyü, mintha csak be kellene ülni a kocsiba, és ő vezetne helyettünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Philips Hue Play HDMI Sync Box (4K) eladó
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest