- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hangszórók topicja
- Androidos tablet topic
- Steam Deck
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #9949 üzenetére
Bandoodon én 10.000mAh-t vettem 13$-ért, sokszor leárazzák.
Nekem is van telefonom, fülhallgatóm, MiBandem, USB lámpám, és bth hangszóróm tőlük. Szerintem az egyik legjobb gyártó mostanában, jó áron.Töltőnek blitzwolfot használok, és olyat rendeltem kocsiba is...
(#9944) csmat
Valószínű a motorod haldoklik, csere.
-
Jackal2
senior tag
Ezen beszartam
Alishan Mao videó, figyeljétek az arcot a bal oldalon
Lehet veszek egy ilyen gépet, eléggé megéri...
-
synar
őstag
Megrendeltem a WLtoys V686G -t pót aksival és szállítással együtt $85.59 lett a vége. Köszönöm a segítséget! Jöhet e jó idő (majd valamikor...).
-
synar
őstag
válasz
Jackal2 #9986 üzenetére
Köszönöm, elolvastam a cikket a blogodon, tetszett
, azt írod, amire számítottam is ezért az árért és én is hasonló indokokkal venném, mint te. Meg is rendelem, innen a GB oldalról, mert ez a 26000 Ft már a végleges ár, EU raktárból egyéb költségek nélkül, gyors szállítással.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #9991 üzenetére
Baszki, nem bírom ezt sok változást követni
A Gearbesten hogy hívják az Eachine racert?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #9990 üzenetére
Van flat rate shipping:
Shipping Shipping Cost
Flat Rate Shipping FREE SHIPPINGA vamon biztos megfogjak, tehat +AFA.
Most nezem h a Walkera Runner BNF 160 dolcsi +10 szallitas EU warehause-bol, meg a Gearbest lekoppintotta az Eachine racer-t. Az a baj, h 150 dolcsi kamera nelkul, ugy meg nem buli.
Meg valalmi. Megtalaltam a JJRC X1 vevojet. Ahogy latom a vevo ra van forrasztva az FCB-re. Elvileg le lehet szedni, de kerdeses mi mit csinal. Mind1, megvarok egy joszandeku nemes orultet akinek tul sok a szabadideje.
-
Jackal2
senior tag
válasz
koko 959 #9983 üzenetére
Én repültem vele, szerint 1 az 1-ben koppintották, bizonyos alkatrészek gyanúsan ugyan azok voltak (lehet a Syma gyártotta a nagy bevásárló kp.-knak, szoktak ilyet) logo nélkül. Az biztos, hogy az X5SW akksija belemegy, repültem is vele, szerintem a motor is ugyan az lesz, de ha nem, akkor sincs semmi, mert általában 8x20 vagy 8x25-ös motorokat kell rá rakni, csak a feszültség legyen ugyan annyi. Én megpróbálnám az X5 C alkatrészeit, esetleg előtte megmérném az akkumulátor befogadó részt egy tolómérővel.
akksi: Mi ezt vettük akksiban és elosztóban, ez működik, mert próbáltam.
hatos "mega pack" töltővel TD-ről
giga akksi 100mAh-s, ehhez már megmérném az akku befogadó részt.
- motor óra járásval forgó
- motor, ellentétesen forgó, a motorokat rendelheted EU raktárból is, csak 2x annyiba kerülnekÉn még tennék egy próbát az Aliexpressen is, ha akarsz jobb árakat és egy kicsit nagyobb rizikót
Terézatya:+32 a szállítás. Szokásos Gear Best csapda
-
Teréz Atya
senior tag
Gyerekek, a YIFEI M 106 dolcsi a GearBest-en. Hogy ez miert erdekes? Mert ez masneven a JJRC X1, amit 120 dolcsiert vesztegetnek.
Ha lesz belle ARF, raizgulok, de ez a minden egybe koncepcio miatt sztem nem fog osszejonni. -
Zarándokland
újonc
válasz
koko 959 #9983 üzenetére
Igen én már szedtem szét.
Nekem is az alábbi videó segített benne [link]
Ami nem látszik a videón, hogy ahol a talp belemegy a házba ott van még 4 csavar ami a házat fogja pluszban, amíg azokat ki nem szeded addig ne feszegesd a karjait :-)
A beszerzésben hátha tud valamelyik topik társ segíteni. -
Jackal2
senior tag
Előbb kellett volna rendelned, én dec. 12-én kaptam, akkor még csak 24.000 volt Tiny Dealen és az sokkal megbízhatóbb mint a Gear Best
Van róla teszt a blogon, olvasd el ha akarod. Benne van a Tiny Deales link, de asszem már 30K
-
synar
őstag
Kinéztem magamnak ezt a WLtoys V686G -at, EU raktárról, szállítással együtt 88$ kb 26000 Ft- ból kijönne. Szerintem ennyit megérne egy ilyen komplett szett, játszogatni, FPV-t próbálgatni. Gondoltam megrendelem, hacsak nagyon nem beszéltek le róla.
-
koko 959
csendes újonc
Üdvözlet a csapatnak! 2 hete találtam rátok s ezidáig olvastam. Az első 3500 hozzászólást majd 8000-től idáig.
Én is vettem egy madaras x5c-t még megy kb 50 repülés után, de rövidesen motor kell bele.Első kérdés szedte-e már szét valaki? 2. egyezik-e az eredetivel a motorja.3.tud-e valaki segíteni motor és akkumulátor beszerzésében mert sajna én még oroszt tanultam, az angolt nem ismerem. Nálunk 4 motor + 2 db 650-es akku többe kerül mint az egész gép ára. Előre is köszönöm a segítséget. -
tibibi
őstag
válasz
Teréz Atya #9976 üzenetére
És a tarantula?
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Jackal2: Ez nem jó?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
6.8G FPV-> 5.8G FPV -
Teréz Atya
senior tag
Tarantula / V686G 6.8G FPV teszt:
H8 mini - nem emeli meg
Frankendron - hubsan X4 kat. - 20 cm max
U807 - jobb akkuval problema nelkul, es a dugasz is egy az egyben kompatibilis. A monitort ugy kell raszigszalagozni a tavra, mert sehogy nem passzol.
Dromida Ominus - jobb akkuval megemeli, de nem az igazi, valszeg egy gyenge motor miatt. -
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #9973 üzenetére
Basszus ez miért van? A Taranis is elfogyott Eu raktárból, de most már elkezdem figyelni. Nem lehet valami funkciót ráállítani, ami levelet dob ha újra van?
-
Saccco
nagyúr
Megint felpiszkáltam a csőröm a telefonos FPV-vel...
Találtam egy jó leírást itt.Valamint rákerestem youtube-on:
Egy példa házon belül, egy Teréz Atyáéhoz hasonló frankendrónnal.
Fórummenő CX20, ez ráadásul OSD-s is.Leginkább egy bajom van ezzel, nem tudom mekkora a lag, egy helyen írtak 0,2 másodpercet, de lehet, hogy le lehet szorítani.
-
Jackal2
senior tag
Elvileg a magasfeszültségű vezeték mágneses tere elvileg bezavarhat, de ez a régebbi típusú jelmodulációra volt jellemző, a mai szórt spektrumosakra nem.
Esetleg ütéstől lelazult a csatlakozó a foglalatról?
Simán lehet hogy nyélgázra emelkedik, a hooveringhez mindig sokkal kevesebb energia kell, mint a gyorsítás, lassításhoz.
Ha kattog az egyik motor annak több oka lehet, pl. szorulnak a fogaskerekek (ugye itt az egyik réz, a másik műanyag). Ez lehet illesztési gond, kosz, vagy rossz öntés, esetleg elnyíródott fogaskerék sőt akár halódó motor is. Rá kéne mérni a motorra multiméterrel, hogy ha nagyobb az ellenállása, mint a többinek, akkor lassan pápá lesz
-
jony77
tag
Köszönöm a válaszokat kipróbálom!
-
csmat
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
Jackal2 #9967 üzenetére
Ezt láttátok?: ARF kitt Tarot
Robocat-hez 35-értNem rossz ár ez nem? kell egy akku, transmitter, receiver aztán ennyi.
-
endruboy1
senior tag
Ha megfogod a gépet a talpánál fogva és arra figyelve hogy ne érjen a kezed a rotorok útjába bekapcsolod őket, mondjuk középső állásba teszed a bal oldali kart, akkor a drón ugye lebegne ha elengednéd. így ha döntöd valamelyik rotor irányába akkor automatikusan fel fog erősebben pörögni az a rotor. Ha jelentősebb eltérés van, akkor szerintem így döntögetéssel észre vehető ha valamelyik kevésbé erősen pörög fel.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Teréz Atya #9961 üzenetére
Most látom, hogy van egy új FS-i6 variáns, FS-i6S (BG link). (rcgroups link)
-
tonyrulez
őstag
Végre feladták az új U807-et ahelyett ami 15m után jelet veszt. Remélem az már jó lesz, mert nem hiszem hogy egy harmadikat is küldenének.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #9961 üzenetére
És melyik oldalról? Mert Banggodon nincsen EU raktárban, ezt már néztem...
-
csmat
senior tag
válasz
Teréz Atya #9954 üzenetére
Hát akkor lehet marad a nagy fal (Xieda 9968) még igy is olcsóbb mint a másik bnf verziója, kérdés hogy szarabb e? Úgy látom a sima helik kihalóban vannak! Mindenki multikopterezik ahogy én is
De jó lenne, ha lenne valakinek tapasztalata valami olcsó scale helivel..
-
Saccco
nagyúr
Jackal2:
Ha keresel még mindenféle apróságokat ide is nézz be: eBay-es kütyük kis pénzért -
tibibi
őstag
Valamiért az volt bennem ,hogy a CX-20 nagyobb mint a tarantula
na megyek kipróbálom -6 ban mennyit bír.
Meg rárakom a kodak kamerát -
Saccco
nagyúr
Szedd szét azt a K300c-t és nézd meg jó közelről a motorokat benne, utána keress rá az X5C-re és próbáld meg összehasonlítani.
Azért nem jön több válasz a kérdéseidre, mert nem sok embernek van itt K300c-je, nem a szándék hiányzik. Az a baj, hogy ez a K300c csak egy hamisítvány, így nincsen hozzá alkatrész és infó se. -
muranyig
tag
kipróbáltam a tarantulát gimballal, meg yivel... hát felemeli, de inkább hagyjuk!
-
Teréz Atya
senior tag
No, a V915 es 686G is FlySky protokollt hasznal. Ha jol tudom a heliknel bizonyos csatornakat kevernek, tehat ha egy kart huzogatsz, belekeverodik egy masik kar huzogatasa is.
Ha nagyon akarod keress ra V911-re, ha azt valaki megreptette a 686G tavjaval akkor a V915 is menni fog elvileg.@ wyattthoearp - ja, ok, ertem.
-
wyattthoearp
tag
válasz
Teréz Atya #9950 üzenetére
Nekem is az jött le belőle, hogy több a pénz mint az ész...
Gyárilag adnak a cheersonhoz rezgésgátlótkimista: nekem is yi+gimbal van rajta
úgy látszik nem ment át a szarkazmusom -
kimista
aktív tag
válasz
wyattthoearp #9946 üzenetére
Telefon nem erre való.. Aki raaldoz 60+t a gépre, ne sajnálja azt a 35 t gimbalra plusz yire
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
wyattthoearp #9946 üzenetére
Attol, hogy a kacsa nem tud uszni nem a viz a hulye. Mar megint egy IQ light youtuber probalja megtalalni a szent gralt 0 hozzaertessel.
Itt pl egy Phantomra tettek iphone-t es alig van jello.
Az elso arc csavarokkal (bazzzz) rogzitette a masik meg valamilyen gumis szerkezettel. -
Jackal2
senior tag
Valaki pár napja kérdezte, hogy mi van EU raktárban, nos a TD-nél van:
- Xiaomi Yi 23.000 -ért (aki parázna a vám miatt, na ez megoldja és az ÁFA -ával még drágább is lenne)
- vannak power bankok is, pl. 5000 mAh, 10400mAh, 16000mAh-s UK-ból.Ezek a Xiaomi cuccok elég jók (meglepő, de minőségre is), én arra gondoltam, hogy mikor kimegyek repkedni ezekkel a toy grade szarokkal, rátolok egy USB-s osztót és töltöm a lemerült akksikat, csak az a kérdés, mennyi ampert tud kitolni a power bank.
Fülhallgatóik is jók, vettünk is és jó hangjuk van.
-
Olii
újonc
Sziasztok. Ami a képen be van karikázva azt csak meg kell a motron fordítani ? Vagy szerintetek az nem jó egy k300c drónba? http://itcafe.hu/dl/upc/2016-01/02/587478_hzq4pmc4drlnvcjq_image.jpg
-
csmat
senior tag
Bocs az offért: aki jártas a modellhelikopterek világában, lenne egy kérdésem. Vennék egy "szép" kinézetű (asszem scale a neve) olcsó kicsi helit. Már volt egy merlin tracer80am, de továbblépnék a nem koaxok irányába, ha nem sokkal nehezebb az irányításuk. Gondolom a következő lépés egy 1 propelleres, de stabilizálóval ellátott lenne, ilyesmit pl ezt lehet a wl 686g távjával irányítani? vagy ez?
-
wyattthoearp
tag
Van itt egy videó, nagyon "kellemes" felvételeket lehet készíteni egy CX-20 és egy telefon segítségével.
[link] -
csmat
senior tag
Sziasztok és buék!
A magasfeszültségű vezeték bezavarhat a wl 686 irányításába?
Az miért van hogy lezuhanás után nem működik a kamera?
Valamint felszálláskor, csak nyélgázra emelkedik fel, utána rendesen működik. Továbbá az egyik motor sokkal hangosabban "kattog" ha kézzel tekerem. -
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #9939 üzenetére
Majdnem jó, de azért még a Mátrix orákulumához gyakorolnod kell
Ezért jó, ha az embernek van egy blogtársa, mert Marciarttal mindig ezen vitatkozunk, mert két végletet testesítünk meg:
- ő legszívesebben venne egy üres műanyagdobozt és áramköri elemek szintjéről maga építené meg
- én meg bemennék a boltba és levenném a polcrólPersze az igazság valahol középen van, mert mi a skála végpontjain állunk és próbáljuk a másik véleményét középre húzni. Nekem az a véleményem, hogy távirányító esetében nem érdemes rizikózni, mert a gépedbe kerülhet. Nekem nem tetszik ez a szétmodolom a távirányítót dolog, mert veszélyesnek tartom. Valamit elrontok, lesz miatta egy jelvesztésem és megy a gép a kukába.
Aki viszont úgy érzi, hogy profi az elektronikában, az nyugodtan nekiállhat szétműteni ezeket. Én a béna elemtartóval kezdeném, és Lipora vagy Lionra cserélném át, csomó hibaforrás.
Elolvastam a Turnigy 9-et Oscar Liang blogján és egyből elment a kedvem tőle, szóval ez nem talált. Helyette elkezdtem nézni a FrSky Taranist és a Radiolink AT9/AT10-et.
Taranissal az a baj, hogy drága, de van EU raktárban, cserébe 60.000, ami azért sok embernek meg fogja feküdni a gyomrát (az enyémet is egyébként).
Rádiolinkek 30-40 között vannak, de annyira kevés az infó hogy én kicsit fázom tőlük.
Nem akarom lelőni a poént, majd írok róla cikket a blogra, de van megoldás erre is, meg arra is hogy egy szereld magad racerrel összekössük a dolgot.
-
Jackal2
senior tag
válasz
trident1 #9938 üzenetére
Sajnos ennyi lehet.... Nekem ez a stat.
Hubsan X4: 222 perc jobb hátsó
Eachine H8 mini: 360 perc jobb első
WLtoys V686G: 66 perc még egyik sem
MJX X600: 144 perc bal 3, 160 jobb 2, 208 jobb 1, 312 bal 1, 344 jobb 3, 432 jobb1/2 440 jobb 1De az MJX nél két gépből műtögettem össze és egy csomót keresztbe is kötöttem, mert akartam repülni várni viszont nem, szóval az első 4 mondjuk reális.
-
Teréz Atya
senior tag
Teszel a gepre egy nagyobb terhet. Altalaban gyengebbik motor fele fog egy kicsit billenni erosebb gazadas hatasara. Arulkodo jel, ha egyenesen mesz elore nyelgazon, majd fekezel es a gep kiter a haladas iranyatol valamerre. Azt vettem eszre, hogy merulo akkunal jelentkezik ez a jelenseg jobban. Jo minosegu akkunal meg nehezebben eszreveheto.
A legjobb persze tesztpad es PWM vezerlo lenne, dehat senki nem fogja kiszerelni a motort, megmerni, aztan vissza. Igaz, van aki 70 dolcsit meg rakolt a 70 dolcsis gepere, hogy alig eszreveheto javulast erjen el.
-
jony77
tag
Egy kérdést fűznék az előbbinél! Hogy tudom megnézni,észre venni hogy az egyik motor már nem tökéletes? Tehát még müködik de már teljesítménye nem az igazi?!ki lehet mérni?
-
Imy
veterán
válasz
trident1 #9934 üzenetére
3 nap okés, de hányszor töltötted, és mennyit mentél vele? Ha 72 töltés, azaz nonstop használtad, akkor érthető, és jól bírta.
Általában 3...10 óra. Van amikor kevesebb, van mikor több. De itt vannak tapasztaltabb emberek, akik már hosszabb ideje repkednek. Jackal például gépgyilkos.Vagyis tolja nekik, ami a csövön kifér.
-
trident1
tag
Sziasztok!
Ezek az általatok linkelt 0-100 dolcsis drónoknak meddig birják a motorjai?
Nekem az auchan-ben vásárolt x5c-nek a motorja 3 napot birt ki. -
Jackal2
senior tag
Tettem ki cikket távirányító alapokról, ha valakit érdekel. Ha van benne hiba, akkor jelezzétek. Lesz még folytatása is (valamikor
)
-
Jackal2
senior tag
Multimeter is kellene
-
cris78
őstag
25$ alatt a tarantula.
-
DisRespect
csendes tag
Lehet azért vagyok weller ellenes mert anno suliban szét gyalázott kattogos wellereket használtunk és nehéz volt vele dolgozni. Illetve azért mert szerintem túl árazott. Ha megnézed a hakko-t illetve a solomont ugyan azok a hegyek mennek bele mint az aoyue-ba meg abba amit Jackal linkelt. Nekem pl a solomon azért nem tetszik mert vastag a markolat. Hakko viszont jó.
-
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #9904 üzenetére
Én a kínai 230V-osotól ockodnék, mivel, ha meghibásodik, és kikerül a fázis a forrasztó hegyre, akkor nem kell mondani, hogy mi lehet, tehát olyanba NE gondolkozz...
1, OK, de drága
2, 3 a fenti okok miatt NE vedd meg!Solomon az jó [link].
Vagy veszel egy hakko 907-et, én építek neked egy elektronikát, és bedobozolod. (kell egy 24V/60W trafó is) -
Imy
veterán
válasz
DisRespect #9919 üzenetére
Wellerrel mi a gond? Az egyik legprofibb cucc. Én sokat forrasztok, de a páka weller, a többi nonamevel nem lehet forrasztani. A hegyük semmire sem jó. Ha kevesebbet forrasztasz akkor jó az olcsóbb, de én ha forrasztok, akkor egy NYÁK-ot összerakni amiket csinálok 1-6 óra. Oda meg nem jó olyan, aminek a hegye nem jó. Nem beszélve, ha SMD-t is tervezek rá...
-
DisRespect
csendes tag
válasz
Jackal2 #9904 üzenetére
Hát wellert nem vennék az biztos. Közép suli óta nem szeretem (bár azóta eltelt egy pár év). Az elsőt nem szabad megvenni mert nagyon hosszú a szár nehéz lesz vele dolgozni. A másik kettőben az a jó, hogy ha jól láttam ugyan az a hegy megy rá mint sok másik kínaira. Így azt fogsz kapni kilóra. Amit én sokáig használtam és szerettem az az aoyue 909. Bár ez egy komplett állomás de van nekik külön pákájuk is.
-
Olii
újonc
Sziasztok. Ami a képen be van karikázva azt csak meg kell a motron fordítani ? Vagy szerintetek az nem jó egy k300c drónba? http://itcafe.hu/dl/upc/2016-01/02/587478_hzq4pmc4drlnvcjq_image.jpg
-
KovA
tag
válasz
KisApám #9884 üzenetére
Én megreptettem már párszor -- ködben, este, nappal ... de csak a Szüleimnél a kertben Tapolcán.
Úgyis elsőre a lebegést és kisebb manőverezést gyakorlom vele ...A többi majd szép fokozatosan ...
Nem tudjátok az FPV monitor árnyékolóját lehet külön kapni ? Mert letört az egyik oldalán a felfogató "nyelv"..
Lehet írok TDnek hogy küldjenek újat ...
de ha van külön akkor rendelnék is egyet pótnak ..
Üdv ..
KovA -
Jackal2
senior tag
válasz
laslie92 #9905 üzenetére
Amit feltétlenül csinálnod kell, az hogy beszélsz Marciart kollégával
marciart.blog.hu itt van leírás, ő mivel kezdte.
-
laslie92
senior tag
Sziasztok Cx-20 vásárlása előtt állok. Vagyis már megvettem csak várom hogy ideérjen. Hirtelen felindulásból ez volt szerintem a legjobb választás. Aztán minél többet olvasok róla annál inkább azt látom,hogy kidobtam a pénzem :/
Gondolom itt is megfog oszlani a vélemény de nekem lenne egy kérdésem.
Én nyitott verziót rendeltem így elvileg mp használható lesz vele. Én arra szeretném használni, hogy egy falu felett légi felvétlet készítsek nem FPV hanem egy galaxy s5 telefont tennék rá és azzal videóznék. Elvileg az RTH és a GPS jó ebbe modellbe és megbízható csak sokat kell szerelni és állítani miután kibontottam. Na ezekre még nem találtam egyértelműválaszt,hogy mit is kéne majd vele kezdenem azonkívül,hogy szétkell majd szedni biztosan. lassan 8 éve modellezek helivel és repülővel a szerelés nem probléma van némi rutinom ilyenbe. Esetleg ha valaki lenne olyan kedves leírná mi az amit feltétlen csináljak meg az első repülés előtt?
-
Jackal2
senior tag
Kopterek százhuszonkilencedik motorcseréjéhez. Ma az Eachineben kellett cserélnem és nem akarok mindig apámnál kunyizni. Szerintem veszek valami jóárasított olcsó kínait, aztán ha belejövök, veszek valami jobbat.
Ezekről vélemény? aki ért hozzá:
- TS 100 16.000-ért
- A-BF 10-ért
- egy egyszerűbb 60W-os 3700-ért
- EU-ban van tartó és párna, kb. 1500 ft a kettő. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #9897 üzenetére
En egy Atten SS-50-et hasznalok. Sajna a Banggood-on mar nem kaphato, de anyagminosegben nagyon ott van. Nem egeti a kezem akar hosszabb hasznalat utan sem. Szabalyozhato a homerseklete es ahogy tapasztalom rendesen tartja is - pl 260 fokon nem kozmal oda az on, igy gyonyoruen lehet vele a vezetek veget cinezgetni. Par masodperc (kb 10) alatt felmelegszik a kivant homersekletre, mivel 50W. Ezert USB-set nem is ajanlanek. Mire az atmelegit valamit lejar a szemelyid. Es a hosszabb ideig tarto magasabb homerseklet ki is nyirhatja az alkatreszt. Egy oszcilloszkopot raktam ossze vele. A BNC dugasszal allitolag sokat szenvedtek a tobbiek, en feltekertem 320 fokra es 20 masodperc mulva mar bent is volt.
Amugy lehet kapni helyi elektroban is 32 Euro, en 24-ert vettem a Banggood-rol.
Ja, a hegy epseget azzal is vedheted, ha nem vizes szivaccsal tisztitod, mert egy ido utan porozusssa valhat. En vettem hozza egy tisztito cuccost amiben rezhuzal (vagy szivacs, tormelek???) van. Nem huti le a hegyet es gyorsan lekapja a revet alul, felul, nem ugy mint a szivacs.SMD-re ajanlott a kes formaju hegy, amikor a Samsung-ban voltam, olyat hasznaltunk.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ASUS blog: megfizethető Wi-Fi 7 routert mindenkinek!
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Tőzsde és gazdaság
- Mobil flották
- Elektromos autók - motorok
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest