Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
IZGŐ-MOZGÓ #49792 üzenetére
ha az teccik vedd meg de kinyabol van occobb jobb megoldasok is 200ejroért...
de mielott belevagnal rendelj par darab meg occobb gépet tanulni gyakorolni
mi az hogy elore fel le megfordulni mi az az orientacio egyeb technikai tudasert
mert 200ejrot leamortizálni? na akkor lesz igazan draga!
most télre szobaba vmi ilyesmit: [link]
kintre kicsit porogni: [link]
ne felejts el venni extra propellereket es aksikat esetleg toltovel! -
Watt25
veterán
válasz
Peaceliker #49798 üzenetére
Hmm... én eddig azt hittem, hogy az a normális, ahogy az X5C-n van...
-
Watt25
veterán
válasz
Peaceliker #49796 üzenetére
Én csak a forgást akarom átrakni. Így szeretném: bal oldalon gáz és oldalazás, jobb oldalon forgás és előre/hátra. Így kell az X5C-t is irányítani, ehhez szoktam hozzá. Hogy a fenébe huzalozzam át az agyam? Főleg úgy, hogy valszeg azért az X5C-vel is akarok majd még repkedni. De így nem lehet...
-
Watt25
veterán
Valakinek van BAYANGTOYS X21? Mode 1-es távval kaptam, pedig a webshopban a leírás szerint Mode 2-es. Lehet-e változtatni rajta? (A kijelzőn van neki felirat.) Ha nem lehet, valaki nem akarja a Mode 2-es távját Mode 1-esre cserélni?
Én így nem tudom irányítani, emiatt fogom összetörni.
Illetve most kicsit utána néztem, már nem értem, mi van. A bajom az, hogy a bal kar forgatja a drónt, viszont én ahhoz vagyok szokva, hogy a jobb kar forgatja, a bal pedig oldalaz. Nem ez a különbség a Mode1 és Mode2 között? -
molnigee
aktív tag
válasz
IZGŐ-MOZGÓ #49792 üzenetére
60at biztos nem ér, de még 30at se.
-
IZGŐ-MOZGÓ
csendes tag
Sziasztok,
Véleményt szeretnék kérni a következő géppel kapcsolatban: Carrera RC 3D FVP.
[link]Megér 60 000 HUF-ot? Teljesen kezdő vagyok. Ez lenne az első gépem.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #49790 üzenetére
4 in 1 esc nekem nincsen föld. körbe tekerve sincs. Dshotot használok
-
syler123
veterán
válasz
Peaceliker #49788 üzenetére
Van olyan videós, aki szerint van jelentősége, meg aki az ellenkezőjét állítja, mondjuk ártani nem árt, de lehet feleslegesen foglalja a helyet.
-
syler123
veterán
válasz
varadigabor #49786 üzenetére
Nincs rajtuk semmi, szeparálva vannak a kábelek
De akkor azért bekötöm
-
syler123
veterán
válasz
varadigabor #49784 üzenetére
És tényleg
Még valami, ti a földet beszoktátok kötni az ESC-nél? Vagy csak a Signalt?
-
syler123
veterán
Valaki leírná nekem a Flight Controller motor sorrendet? (Tehát hol helyezkednek el a motor1, motor2, motor3, motor4) Ahány oldalt nézek annyi féle sorendben írják le, szemléltetésképpen beteszek pár képet. Szerintem az első lesz a jó, de azért rákérdezek
Később majd építgetek, legalább ne a legelején kelljen idegeskedni, hogy valami nem okés, lesz még baj elég úgyisJah hogy FC-nként eltérő?? SP Racing F3-nál ez lesz?
-
blueye
veterán
JJRC H20: 2 rotor megallt jobb feher es jobbra a kovetkezo.
Nem volt eses (most), leveve a rororokat a motorok mennek, csereltem rotort de nem segitett.
Volt mar vkinek ilyen gondja? -
varadigabor
senior tag
válasz
SpydeR3412 #49779 üzenetére
Jóó drága
-
SpydeR3412
aktív tag
Ez volt már? Eachine M80s 8520-as motor, tud acro-t és HV aksival jön.
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #49777 üzenetére
Igen igen attól függ, meg rá lett építve nyákra, és így lett 600mW a 200mW helyett, mert szerintem az [FT958] ugyan az lehet, csak nincs aluházba rakva mint amit én vettem.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #49775 üzenetére
Háháá.. megvan [ez] alapján, igaz nem pont olyan modul, de nagyon hasonló hozzá, csak kevesebb kivezetés van azon.
Egyébként úgy van ez valahogy összerakva az FT958-al hogy 600mW-os így, mert a TX5823 csak 200mW-os ha jól olvastam.
Egyébként amit feltöltöttem képet, azon jobbról mindjárt az első az audio.Már kétségbe voltam esve hogy nem lesz hang [ezen] a vackon amit jó drágán vettem akcióban, ja nem is mert a 20 USD az hiányzott akkor előle.
Vettem akkor még egy [ilyent] is, igaz itt csak 10 USD hiányzott akkor, meg vettem 700 és 800TVL-s kamerákat 4 és 5 USD áron.
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #49774 üzenetére
Köszönöm, de sajnos arra sincs találat ilyen szempontból, mert azon eleve ki van vezetve(vagy csak én nem találom).
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki hogy ennél a transmitter-nél be lehetne kötni hogy legyen audio is?
Próbálkoztam, de nem igen hozott eredményt, erről a Boscam FT958-ról nem találtam ezzel kapcsolatban infót a neten.
Jobb oldalt szélső GND, mellette ahogy méregettem Video, majd a próbálkozási pontom, utána ismét GND, a többit nem tudom. -
varadigabor
senior tag
Megjött ma a TBS pro 800 mw
Kiss FC-t kihajítottam az bele megy a 6"os gépbe. Az 5" kapott BF4 Fc-t és Micro sparrowt. Forrasztgatás gyorsan megvolt. Természetesen felcseréltem a Video in és out-ot.... Először úgy csináltam hogy a fc-ról kapja az áramot a camera. De zajos volt... átraktam hogy a vtx-ról kapja.. erre nem volt osd..és a kép is el-el ment...
VTX előtt volt egy 12 voltos BEC. Na azt ki vettem és jó lett. Elég fura.
Lehet nem tudott a BEC elég áramot le adni...
De tökéletes a kép. Ha jó idő lesz tesztelem. Végre 16:9-es cam és osd-s konfigolás
-
twine
veterán
válasz
Jackal2 #49764 üzenetére
MIndenben egyetértünk,,,de komolyan
Viszont erről ("fél évente megírják, hogy megint MAJDNEM lezuhant egy drón miatt egy repülő, de aztán mégsem") eszembe jutott ez!
MUltkor láttam, és olvastam utána....
Ez megvan?
Én mint a topic ügyeletes betegesen "repüljünkszabályosanésbiztonságosan" tagja....
Gondoltam most bedobomVannak azért ratard-ok a világban....
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #49766 üzenetére
Vmelyik nap vót róla itt szó. Nekem begyere, ára sem vészes. De hogy van aki már azt írkálja hogy 6000kv hoz melyik 4s akku kell... Néztem 4500kv nál 3colon pont annyival lenne nehezebb 4s akku amivel többet húz, én gépemen így is úgyis 8.5 lenne az emelési arány. Abban meg biztos vagyok, hogy 6000kv nak még jobban beesik az effinicy... Hiába csak 2.5 col.
-
Jackal2
senior tag
Ez mekkora kamu te jó ég. GPS-szel beltérben tájékozódik és saját fejlesztés, haha
Ez egy DJI Flamewheel váz a képen, abból is kb. az alis másolat, a lába meg a 600 ft-os alis, kocsonyaműanyag. Nekem is volt ilyenem, szóval az álhír írók - akik fél évente megírják, hogy megint MAJDNEM lezuhant egy drón miatt egy repülő, de aztán mégsem - összedobtak egy cikket, amiben nincs videó arról, hogy ez valóban létezik.
-
cd334
tag
-
vandor01
senior tag
na meg volt mara a mikulas meglepi
Augusztusban rendeltem lila propellereket ALI-jmt sore bol!
kuldtek feheret... nem problema azzal is repul
de azert megjegyeztem a "cegnel"
eljott az oktober rendelnem kellett toluk ezt azt
bedobtam megint a lila propellert
erre megint feheret kuldtek
nem problema de azert megjegyeztem a cegnel!
felajanlottak most akkor kuldenek INGYEEE 2csomi lilat... kiralysag!
meg is jott ma vmi.... 2db piko FC [link]
nekem tokmindegy parszemettel tobb de ott lent a megrendeloknel.... aki Novemberben rendelt 2db ilyen FC-t! az mostanaban kapta meg a mikulas meglepit 20par rozsaszin propeller szemelyeben -
twine
veterán
válasz
defy456 #49754 üzenetére
Egy példa,amit én csináltam tavaly....
Az egyik társaságtól csatoltak el területeket!
Természetesen nem akarták a vadállományt az új tulajnak ajándékozni, így hajtást terveztek! Adott nap előtt felkértek menjek ki , és repüljek meg bizonyos területeket...
Retek hideg volt, nagy terület és nagyon nehéz,nádas,majd hegyes dombos erdős "pálya"....
Bár a vadászok ismerik a területüket általában, és tudják merre mozog a vad, azért egy nagyobb területnél, főleg ilyen terepen a hajtókat sem akarták szétsz0p@tni... hogy habra hajtsanak meg olyan területeket ami tök üres....A Phantommal körbenéztünk, láttuk mi a pálya, ők pedig másnap tudták "merre" induljanak....
De egyéb helyeken is hasznos lehet....vadkár felmérésben....stb...."lámpázni" ha jól tudom tilos éjszaka a vadászoknak...De gondolom a hőkamera sokat tud segíteni hasonló felmérésekben akár éjszaka is, merre mozog, vagy épp hol pihen a vad....
Ez utóbbiakat én már nem csináltam, de ismerem a lakhelyem szerinti területi vadászmestert, szeretem az állatokat, és a természetet,,sokat beszélgetek vele ilyesmiről... -
-
magyarl
tag
válasz
rokarudi #49735 üzenetére
Én is Flysky i6s-t használok.
A modell váltással minden beállítás független. Pl még a táv akku fesz riasztási szintjei is!
Én két egyforma QX95-öst bindeltem, minden probléma nélkül, nem vesztek össze.
(ennek a független dolognak a hátránya persze az, hogy minden beállítást újra be kellett lőjek, nem lehet már meglévőt kopizni) -
rokarudi
aktív tag
válasz
Kris87 #49742 üzenetére
Köszönöm a választ, így működött. Viszont mára elegem lett kicsit a kínaiakból. A délelőtt a kamu TN-el, most meg a kamera nem működik
Rendeltem egy LST S2 kamerát, és már a bekötés után olyan volt, mintha érintkezési hibás lenne. Kipróbáltam pár másik frekvenciát, és teljesen behalt. Hátul világítanak a ledek, de semmi jel nem jut el a szemüvegig.
-
Jackal2
senior tag
Ezzel lehet az, csak a motorok voltak érzetre nagyon ványadtak. A programozható FC-nél csak az dönti el, hogy tüzes-e, hogy mi a beállítás.
Más, kaptam egy ilyen levelet:
'Nekem is van egy ilyen dronom, amit nem merek használni, mert a blogodban olvasva u.azt tapasztaltam, pedig még csak nem is adtam nagy gázt neki és az egyik pillanatról a másikra odavágta magát, szerencsére kb. másfél méterre a földtől. Így megúsztam egy gimbal tartó műanyag ragasztással, igaz azóta nem is merem reptetnni. Olvastam blogodban, hogy ezért v.színű a Law Voltage Cutoff a hunyó. Megírnád nekem, hogy azt, hogy lehet kiiktatni?'
A lényeg: a régebbi Walkera FC-kben olyan szoftver futott, ami a merev szárnyúakra volt kitalálva, és ha beszakadt a feszültség, lekapcsolta vezérlő a motort hogy maradjon a szervoknak fesz. Na ez a Walkera QX350-nél azt eredményezi, hogy potty. De nem tudom mi volt a megoldás. Tudja esetleg valaki?
-
tomy_cz
senior tag
válasz
Jackal2 #49741 üzenetére
P4-hez elvileg csak a gyári gimbal használható?
Youtube-on találtam egy-két videót, hogy valahogy raktak fel rá flir vue 336 típust, de mondjuk nem tiszta, hogyan kell összekötni magával drónnal. Mondjuk lehet, hogy csak ilyen sufni megoldással?! -
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok, érdeklődöm.
DJI Phantom 4-re szerelhető valamilyen hőkamera, pl FLIR termékei?
Vagy milyen drónt ajánlanátok, amelyen cserélhető a kamera, ha esetleg a későbbiekben éjjelátó kamerát is szeretnék applikálni rá? -
-
rokarudi
aktív tag
válasz
vandor01 #49734 üzenetére
Igen, sejtettem, hogy ez lehet. Elég nehéz elképzelni, hogy úgy keveri össze a TN-eket, hogy pont egy magyarországi csomag legyen, nagyjából hasonló feladási idővel.
Más: használ valaki Turnigy vagy Flysky-I6S-t? Ha bindolok egy másik, ugyanolyan vevőt (RX2A), de egy másik géppel, akkor elfelejti a másik gép beállításait, vagy új modelként fog szerepelni? Vagy kell valamit csinálni ahhoz, hogy egy másik vevőként ismerje fel?
-
vandor01
senior tag
válasz
rokarudi #49730 üzenetére
Ali-Rc Toy store....
ez az altalanos uzletmenet...
ide-oda kuldik vagy siman csak elbasszak...
Kinai regelt TN szamot fizetsz azt torok kovethetetlent kapsz!
60nap utan disput... 95napra beesik a cucc... azt kesobb fizetsz....no comment...
Dear buyer,
Thanks for your email.
Sorry for the trouble but we have given you a wrong tracking number before due to the problem of our system. You can track your parcel from the following link: http://www.17track.net/en/track?nums=RE244989513SE The post told us that your package was returned. We have sent your goods out on November 02, 2017, the shipping time will take 15-35 working days normally. But sometimes the parcels will be delayed due to some reasons, hope you could wait for your item patiently. By the way, we have extended the delivery time for you.
Have a nice day!
RegardsAbout this order
Order number: 504410548691736
Due to shipping delays,please extend delivery date by 23 days.Me
17/11/06 03:14HI,
I saw this ordered was delivered into somewhere but not for me! Please check TN number is correct! Is it for me? RU783851719CN
I ordered it into Belgium/Bruxelles!
But it was delivered into COMINES-WARNETON ???
So I did not get it!
03/11/2017 11:49 Item delivered COMINES-WARNETON MAIL
03/11/2017 07:46 Item in distribution phase COMINES-WARNETON MAIL
01/11/2017 00:30 Arrival at international office of exchange BEBRUA
21/10/2017 13:19 Item released from customs CNHGHA
I am waiting for it more some days +30days please extend delivery time +3weeks!
After that I will open disput.... around 6 of December....
best regards
N -
Watt25
veterán
válasz
rokarudi #49730 üzenetére
Itt elég sokszor felmerül az ilyen eset. Lehet, hogy átvert az eladó, de az is lehet, hogy hibázott, rossz TN-t kaptál.
Én is pont most jártam így, 80km-re tőlem átvették a csomagot. Az eladó azt mondta, rossz TN-t adott tévedésből. Kaptam egy új TN-t, egyelőre a szerint a cucc még úton van, tehát még esélyes, hogy tényleg csak ennyi történt... -
rokarudi
aktív tag
Az Aliexpress-es RC Toy Store-ból rendelt már valaki? Ma kiderült, hogy a követési számom, ami alapján a megrendelt cuccaimnak már rég itt kellene lennie, egy az ország másik felében élő ember csomagjához tartozik. Nem tudom, hogy a kínaiak trükköztek-e a követési számmal, de ilyennel még nem találkoztam. A kerepesi postán kérdezték tőlem, hogy van-e ismerősöm Márkón (Veszprém mellett), mert valaki ott átvette azt a csomagot, amin az én követési számom van.
Plusz a Furibee Q95-höz rendelt LST AIO kamera kb. fél centivel keskenyebb a váznál, úgyhogy némi trükközést igényel, hogy ne essen ki belől. Illetve a frekvenciaváltó gomb az oldalán van, úgyhogy a vázbaszorítós módszer nem biztos hogy működni fog :/
-
AMDaZERG_1
senior tag
Én meg már korábban írtam, hogy egyszerűen átverem az F36 gyroját és olyan tempót vesz fel a kis szaros, hogy öröm nézni
-
_X10Dead_
aktív tag
Nem kell feltalálni a spanyolviaszt, elég régen bevett dolog az E10<->F36 FC-swap (E10 FC + Silverware FW + F36 motorok >>> kick ass)
Az F36 FC jobban engedi billenteni a gépet, jobb egy kicsit a váz is ÉS pörgősebbek a motorok. De az E10 FC-t meg lehet okosítani acro-ra és DEVO-val is megy... -
Baku
aktív tag
válasz
Saccco #49724 üzenetére
Igen, de most az az igenkomoly, és feltett szándékom, hogy kiderítsem: A motorok miatt, vagy a vezérlés miatt van-e ez az erőkülönbség....
Ha viszont beigazolódik, hogy a vezérlés az oka, akkor az E011 fogja megkapni az F36 bordját, a 715-ös 60.000RPM- es motorokkal....
És lesz egy repülő predátorom ..... -
Saccco
nagyúr
válasz
varadigabor #49723 üzenetére
Jó az 6.99-nek is.
baku:
Kb. ez az erősorrend E010<H36<F36. -
Baku
aktív tag
Szívesen!
Na most CSAK AZÉRT (is) rendeltem egy F36-ot, hogy sk. össze tudjam hasonlítani az E010, és E011 - el......
A dolog pikantériája, hogy a marhanagy és hűdefasza black friday-es "szuperkedvezményes" parasztvakítós árhoz képest kemény 60HUF-al fizettem többet érte.....
-
_ak_
addikt
vandor01, Baku, köszi!
-
david335
tag
Nem tudjátok, hogy hova kell beforrasztani az X6B feszültség figyelő telemetriáját, az omnibus f4V3-ra?
-
Watt25
veterán
válasz
successful77 #49676 üzenetére
Ja, igen, egyébként kérnénk teszt videókat!
-
capafog23
őstag
Ez régi sztori, pár hónapos.
Összetörte a phantom 4-ét bevitte fpvshop-ba azt sokallotta a javítás árát ezért nem kérte a javítást. Elvitte másik 2 szervízbe a 3.-ba kiderült hogy az fpvshopba nem is azt a drónt kapta vissza amit leadott.
Azóta próbál harcolni az igazáért. Röviden ennyi. -
magyarl
tag
Gearbest-en csak nekem tűnt el a Leader 120-nál az áfamentes EU express opció?
-
-
FingR86
őstag
JJRC H31 Waterproof Drone - STANDARD VERSION GREEN
FLASH SALE (mind2 szín) 22.99$ és jól meg is szórható pontokkal (már ha van) -
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #49710 üzenetére
Így is van belőle 3-om és nem valami jó FC, nagyon rossz rajta a gyro...
Este neki láttok a 6"-os martian III-nak
-
Peaceliker
addikt
válasz
varadigabor #49708 üzenetére
Asszem 2usd
És akkor még vész tarcsi fc nek jó az -
Watt25
veterán
válasz
successful77 #49676 üzenetére
Másnak is hasznos lehet... Vagyis lehetne, de a sok különböző színű LED fénye miatt nekem nem evidens, hogy melyik színt melyikre cserélted. Egy kép jöhetne kikapcsolt állapotban, megfelelően megvilágított helyen.
-
vandor01
senior tag
válasz
varadigabor #49703 üzenetére
valahol mar a tuzifat is egyenkent dronnal viszik be a faskamraba?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Én inkább servo testerrel hajzanam és akkor egy fc is biztonságban marad ;-)
-
stefi81
tag
válasz
Te ráraktad a kds-re ezt a motort jól értem és elfüstölt az esc?
Egyébként az a képen a olcsó 28A-es esc? Ha igen akkor nem hajtanád meg rendesen mielőtt én is beépítem, hogy bírja e a harcot? -
Baku
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- World of Warships
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Cipő topic
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest