Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- OLED TV topic
- iPad topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Próbálgatom én is a gt-r90-et, egyelőre vannak nehézségeim vele. Leginkább azzal van gondom, hogy sodródik mint állat, stab módban nem lehet használni, mert a quad szerint a vízszint folyamatosan máshol van, pár perc után már nem lehet korrigálni sem, annyira durva. Acro módban bekapcsolt gyorsulásmérővel is hiába tolom előre, folyamatosan elkezd dőlni hátrafelé. Propokat lecseréltem 2040-es gemfanra, dynamic filter be van kapcsolva, beállításokba nem nyúltam bele, acc calibration is megvolt többször is. Cseréltem rajta betaflightot a 3.2.4-re, azzal is csinálja. Mivel kellene próbálkoznom? Köszi előre is!
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #51298 üzenetére
Tovabba egy forr pontra ha ranezel, latod hogy mizu. Hogy jo, vagy nem. De egy csatiba nem latsz bele....
-
Baku
aktív tag
válasz
alpe1503 #51286 üzenetére
Én [ILYEN] pákát vettem. Szerintem arany középút....
Nem túl drága, 230-ról megy (nem kell még külön táppal szarakodni), hófokszabályozós, hegyet lehet kapni hozzá 100 félét. Túl sok tapasztalatom még nincs vele, de működik, teszi a dolgát.
Az apró meretek miatt két dolog fontos: A kellően vékony hegy (hogy hozzáférj az apró helyekhez), és a hőfok szabályozása, hogy csak annyit melegítsen, amennyire épp szükség van, ne többet ...
(Én is akkor rendeltem meg ezt a pákát, amikor sikerült felégetnem a nyákról a fóliát az addig szeretett Csehszlovák pisztolypákával, ami ide már kőbalta .... )Vezetékek toldása csak forrasztással, zsugorcsővel szigetelve, de ha egy mód van rá, akkor csere hosszabb vezetékes.A toldás mindig +1 hibalehetőség.
Amikor küzdünk a grammokkal egy csoki túl nagy "luxus" lenne súlyban is, és méretben is.
Az érvéghüvely sem jó drónra. Marad a forrasztás.... -
stefi81
tag
Én addig nem cserélek motort amíg 2s-el így nem fogok repülni. (előreláthatólag soha
)
Nagyon durva ez a srác. -
twine
veterán
válasz
Peaceliker #51293 üzenetére
GT-R90 tükrében...
Videók alapján kb. ugyanezt szűröm le,,annyival kiegészítve, hogy a 3S lehet az arany középút...ezzel szerintem kb. úgy megy ahogy az ember elvárhatja ebben a méretben...4S-el pörög-forog,ugyan de érezni/látni a súlyt rajta...
2S 350-el meg úgy indul meg, hogy ihaj....
-
molnigee
aktív tag
Nézitek a CES-es videókat?
Mavic killer Autel Robotics EVO? Nem tűnik rossznak, persze mondani bármit lehet, lásd a Gopro is kivonult most a Karmával...
Szóval ha jól értem az angolt, 4K, 30perc repidő, 7Km hatótáv, 1000$ alatti ár. -
Peaceliker
addikt
válasz
stefi81 #51292 üzenetére
Nem kéne olyan motor nekem ami 20a t eszik, lényegtelen mennyit húz
2 colra sztem is sok kv és 2s ami legjobb lehet. 3 colra viszont azt látom, hogy kisebb KV 3s a legjobb hatásfokú. Tesztekből. Rs1106 4500kv ra épp azért esett a választás mert egyetlen motor volt ilyen g/w al, ami azért húzott is.
Egyébként ugyan azt mondjuk, nem kell 4s ekkora gépre... -
stefi81
tag
válasz
Peaceliker #51289 üzenetére
A sunnysky 1106 teszteken jól teljesít csak van egy kis hibája, amit orvosolni kell.
Nézegettem én is a 11xx motorokat, hogy melyik lenne jobb a leader 120-on lévő helyett...
A végén arra jutottam hogy szerintem semmivel sem jobb a "valóságban" egy másik motor, mint ami most van rajta és nem azért mert az a legfaszább moci a piacon.
Miért? Pont azért amiért a teszteken 5x akkora aksit használnak ahoz az egy mocihoz amit mérnek. Kint a rétem meg csak 500mah van 4db mocira.Tök jók ezek a tesztek hogy lassan 500g húznak ezek a kis motorok a padon egy 5000mah aksiról egyessével.
De a leaderen lévő motor lehet csak 200g húz, de mikor a 4db motor megszívja azt a kis 500mah aksit, akkor lehet már csak 150g lesz a huzása. Szóval jó lenne egy olyan teszt ahol a valóságban használt aksival mind a 4db moci terhelésével lenne egy tesz, mert 100%-ig biztos vagyok hogy a tesztpadon lévő jobban teljesítő moci ami sokkal jobban teljesít az már a valóságban meg sem közelítené azt a eltérést.2s 3s 4s? Szerintem a 11xx motoroknál pont a súly a lényeg és én is azt látom hogy a 550 3s aksihoz képest a 2s 500 ua. azt a időt hozza egy nagyon picivel kisebb teljesítmény mellett. Itt is szerintem inkább egy 2s 700mah aksi hozná a legjobb eredményt, mert a kapacitás miatt jobb lenne a C érték és még annyira sem esne be a feszültség a 3s-hez képest.
Szóval ha most építenék 130-as gépet 11xx motorral akkor 7500-8000kv motort tennék bele 700-800mah aksikkal. Minek vennék 3500-4000kv-s motort 4s-re? Szerintem a cellák száma inkább súly függő.
Ennyi erővel csinálhatnák 4s 6cm-es gépeket is -
Saccco
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #51290 üzenetére
A csupasz súlyban nincs benne se a burkolat, se a zene.
Váz+motorok > JJRC H67 csupaszon - 20,7gTegnap kipróbáltam a CM275t-vel is, de így se sokkal combosabb, mint az F36, igaz abban fekete Racerstar motorok vannak.
-
-
twine
veterán
válasz
Geller72 #51287 üzenetére
Megtaláltad a best upgrade GT-R90 videót?
Ebből a listából motor, meg a prop felelős az erőért... Az aksi "alap", hogy értelmeset rakunk alá...azt hagyjuk...a prop mondhatni megint alap, és filléres tétel... -
Geller72
veterán
Konkrétan ezt a pár dolgot kellene kicserélni rajta, hogy úgy menjen, "mint a filmekben".
.
Mocik:Sunnysky R1106 5500KV https://goo.gl/m62mK9
Akkuk:Tattu 4s https://goo.gl/UyB2Hd
vagy GNB 3s 550mah 80C https://goo.gl/V6kg7QPropok: Gemfan Hulkie 2040 https://goo.gl/aDL6c2
Kam: Caddx Turbo Micro F1 FPV Camera: https://goo.gl/XPBnEsDVR:LANTIAN FPV DVR Module: https://goo.gl/HcCwVF
FPV micro antenna https://goo.gl/UGMSjV
Turbowing DVR CYCLOPS 3 https://goo.gl/nMf2cARec: FRSKY XM+ GB https://goo.gl/oPj2DL / BG https://goo.gl/k7pXZQ
FRsky R-XSR GB https://goo.gl/9eAWSM / BG https://goo.gl/4X4w3r#köszbazmeg
-
alpe1503
csendes tag
Sziasztok!
Esetleges motorcseréhez olcsó, és jól használható forrasztópáka ügyben tudna segíteni valaki?
Peaceliker itt linkelt egyet, vagy esetleg ilyen vagy ilyen.
Más hasonló kategóriájú kipróbált és bevált tippet is fogadok.A gépekben lévő vékony kábelek tolhatóak sorkapocs "csoki" és talán érhüvely segítségével?
-
Geller72
veterán
Fejlemény, hogy fele ennyiért találtam (volna) GB-n 450-es, 75C-s Tattut, konkrétan 7.61 euróért, de valamiért ezek a retkek - nem tudok már mást mondani rájuk - sima registered mailért 4.03 Eurót kérnének el. Az, hogy teljesen elfelejtik a free shipet, az már eleve felbaszta az agyam korábban is, de ez konkrétan agymenés. Ráadásul free shippingel hirdetik, de ha belépsz, már csak a fizetős opció elérhető.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #51281 üzenetére
Melyik Falcon? Gofly 130? Vagy valami épített?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Geller72 #51278 üzenetére
Nekem így repült er130 3br 1105 6000kv mocikkal (mondjuk amit előadok vele az siralmas
), de az is igaz hogy se PID sem ratek nem voltak jók. talán 15 startot raktam bele, aztán kukáztam a projectet, mert ilyen teljesítményért 2p repidő nem adta ki nekem azt, hogy megérje
nagyon remélem hogy falcon 3p et fent marad és ennél picit tud majd többet
-
Geller72
veterán
válasz
AMDaZERG_1 #51275 üzenetére
A 3.5-4 min ok, de kettőről beszéltem. Holnap lemérem pontosan. Szerintem nem lesz 3 perc. Tényleg nem mernék elmenni vele kicsit messzebb, hogy megnézzem, mekkora a range. Az ok, hogy nem is mászkálunk messze egy ilyennel, de megnéznék egy két dolgot vele kapcsolatban. Én szerintem több a hype ebben a gépben (meg úgy általában a 2"-ban) mint a valódi élmény. Azt is megnézném, hogy folyamat 4s-el használva mennyi idő alatt folynak el a motorok. Nekem egy akku után kézzel megfoghatatlanok voltak, sőt a szaga is jött. A hangjáról nem is beszélve. Ezzel bentről úgy kivágnának, mint azt a bizonyos macskát.
. Bent még 3s-en sem lehet kibírni.
. 2s-en már csak kíváncsiságból is megnézném, hogyan viselkedik.
-
twine
veterán
válasz
Geller72 #51274 üzenetére
"Ne is hidd el, amit összehordunk itt..."
Szó sincs erről,,, csak neked nem hiszek
Egyébként ez nem jó megfogalmazás...
Talán úgy pontosabb, hogy számomra talán érdektelen(és ezt egyáltalán nem rosszindulatú sértésként értem, nehogy úgy vedd) amit te (egyedül!) fontosnak véltél kiemelni ennél a gépnél...Dobhatnál plíz egy videót, nálad hogy megy gyári propokkal
nem kell DVR, akár telefonnal... Kíváncsi vagyok nálad mit jelent a szarul megy...
Lehet az nálam már fénysebesség
megköszönöm
Amiket én láttam videókat,hogy "puncsolgattak" ezzel a géppel, az szerintem nekem tanuló gépnek, több mint elég -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Geller72 #51274 üzenetére
De ennél a 2 perc teljesen más élményt hoz (szerintem). A hétvégén az egyik srácnak a racere 6 percnél többet volt levegőben (2.2-es akkut használ és 2205 motorokat), de azért folyamatosan reptetni ennyi ideig kicsit fárasztó is tud lenni. 3-4 perc, és kicsi pihi szerintem nem annyira rossz.
-
Geller72
veterán
Ne is hidd el, amit összehordunk itt.
.
A propokról nem hiszem,hogy annyira szarok lennének, lévén semmi más részegysége sem szar, hanem meg van jól tervezve. A hulkikkal sem várnék csodát. Ez egyszerűen csak ennyit tud és kész. Holnap még megvisíttatom, de nem itthon.
.
Mondom, 4s-en kib*szottul melegszenek a motorok, ha csapatod neki, 3s-en meg 2 perc és szia egy akkunak. Értem én, hogy ne törődjek vele, de ehhez tényleg jó akku kell, ami 10 eurónál kezdődik darabja, de inkább 13 és abból kellene vagy 10 db, hogy tudjak 20 percet repülni?Ennyi idő után a P4-es akkudban még van 25%.
Az elsőbe.
Nem a tizedikben.
-
Geller72
veterán
-
cd334
tag
Én is építettem egy 130mm konfigot Brotherhobby T1 1407 3600KV mocikkal:
TIE fighter
Én úgy terveztem, hogy final 4s akksival fogom reptetni, de a tanuláshoz jó lesz a 3s is. Ezáltal jól ki tudom használni és sokáig tudok vele szórakozni.
Akksi nélkül 187g lett a végleges súly. Nincs sok tapasztalatom, de eléggé megy már 3s-n is én DYS 3045x3 proppal használom, elég jól bírja a gyűrődést. -
AMDaZERG_1
senior tag
Nagyon OFF!
Most figyeltem fel a 17TRACK oldalán van adatelemzés hónapra lebontva a Föld országaira.
Érdekes adatokat látni. Pl Csád 2017.11 hónapban 1 csomag. Előtte 2017.7. hónapban szintén egy csomag.
Valószínűleg valami érdekes dolgot rendelhettek oda.
Kína 11. hónapban 32 966 622 csomag (gondolom feladás)(#51269) Peaceliker
Eddig nem tudtam róla, de talán nem is volt reklámozva. -
twine
veterán
válasz
Geller72 #51250 üzenetére
Olvasom,,,de nem hiszek neked
Megjelenés óta minden GT-R90 videót láttam a youtube-on....Szűrés/feltöltés dátuma szerint...
az első videótól kezdve mindegyiket láttam...4 zacskó 1940-2040 Hulkie pihen itthon,és alig várják, hogy a levegőbe emeljék a gépet...gyári proppal nem is tudom használja e valaki
Az összes cég/teszt szuperlatívuszokban beszél a gépről kategóriájában!
Repülési időre, meg aksira itt a topicban a nagyok arra tanítottak sz@rjam le,,vegyek egy szatyorral és foglalkozzak a repüléssel...(így is teszek)
Egyébként valóban 2,5-3,5perc/repülés között alakul az idő minden videóban,,,mindegy, hogy 3S-4S...Szóval nem keseredtem el...
Eredetileg Lizardban gondolkodtam....Annál állítólag "jobb",,,,és ami fontos, jobban tetszik... -
AMDaZERG_1
senior tag
Találtam egy jó kis videót 1106 motorhoz propeller választáshoz. Nem csak a 4500kv lett megmérve, hanem 6000 és 7500-as is.
Ahogy elnézem a legjobb választás számomra ami van is idehaza GF3025x2. -
Geller72
veterán
A 22 in 1 az szerintem jó hozzá. Elviekben. Nekem az iRangeX-hez adtak kábelt, a win érzékeli/telepíti is, a liftoff is látja, de nem tudom kalibrálni, win alatt sem. Lehet, hogy csak w10 miatt szopok vele, de nekem ez az OS van és semmi kedvem visszafele butítani a rendszereim W7-re.
Az is lehet, hogy nekem is csak adatkábelem van és az nem jó a simre. Az a tiédhez is van.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #51264 üzenetére
Milyen vázon van neked az a 1407?
-
Peaceliker
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #51260 üzenetére
igen azt, nem merem többit megkockáztatni, mert nagy értékű dolgot rendelnék...akkor már inkább bg + tariff insurance, meg akkor legalább tényleg 8 nap alatt nálam van
csak ott most nem akciós amire vágyom, lecsúsztam 1 héttel
20x20 fct rendeltem, mmint "towert" 20a esc meg fc 6500 tán, kupon nélkül
Fullspeed f3 2s flight tower
(#51262) Geller_1972
13xx ből komolyat nem láttam még, rs1306 is elég ergya amit húz sztem. 14xx na az már valami...de olyan konfigot nem raksz össze auw 250g alatt sokkal (ha 250g összejönn) és egy 11xx meg fele. Nameg 14xx re 4s illik, abból sem 500as, hanem 850, szóval más kategória..árban is...nomeg arra inkább 4 col sztem, mert ott jön ki a kakaó (nekem van is egy ilyen gépem) a súly miatt. esetleg vmi 5000kv körüli szörnnyel jó lehet 3 col
(#51263) varadigabor
nemtom mi van velük, nem bírják tán...de nekem első rendelés is így vt (babyhawk) húzták vagy 1 hónapot, mindig csak tolták a tervezett szállítási dátumot...
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #51259 üzenetére
Van pár jó üzlet , de elég ótvar lett a GB. Régen azért nem volt ennyire rossz.
-
Geller72
veterán
A 130mm based vázakra azért lehet komoly dolgokat pakolni. Vagy inkább úgy mondanám, hogy az abba (is) jó motorok is elég combosak.
Méretileg a 1306 és a 1407-es mocik is jók a 130-as vázba, ami azért is durva, mert ezekre a motorokra már 4-5"-os propokat írnak nem egy helyen.
Ha most nem is egy 4100kv-s kobrát nézek 4s-en, hanem mondjuk egy induló kitben a Racestar 3500kv-s 1407-es motorját 3s-en, akkor is komoly adatokat kapunk.
3s-en 4045-ön 270g a pull, 5030-on 330g.
Amire kíváncsi lennék, hogy 3"-on mit tudnának? -
Jackal2
senior tag
válasz
Geller72 #51248 üzenetére
Az általános trendet mondom, nem a te speciális esetedet. Ha csak a propot cseréled ki azonos motornál, a 2035-höz képest már a 2530 is brutális, na de az álom a 3 col. Akkora a különbség, hogy fáj. És még nem nyúltunk a feszültséghez.
Peaceliker: nyilván ez az irány, ez kerül többe
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #51259 üzenetére
Az EU Express alatt mit értesz?
Szállítási mód? Én sima "Netherlands Registered " és biztosítással rendeltem. 2x2db külön csomagra szedtem.
Látsz Randy 20x20 FC-t, amit érdemes megvenni? -
Peaceliker
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #51256 üzenetére
Nekem is onnan jött, pedig minden porcikám tiltakozott.. De mostanság "Randy miatt" kénytelen vagyok onnan dendelgetni. Bár ha EU express nek annyi akkor az is le épül majd mert akkor már sok esetben nem vonzó.
-
üszök
őstag
Került hozzám egy FS i6. Kéne hozzá kábel tudjak szimulátorozni. Mi kell hozzá?
Ha van valakinek elfekvőben az is érdekelhet.
-
Kulbi
aktív tag
Megint van Taranis QX7 akcióban gearbesten Randy kuponnal
(85$)
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Peaceliker #51254 üzenetére
Igen, rámegy, bár féltem váz kiválasztásakor, hogy a távtartó oszlopok miatt nem lesz elég hely.
Épp egy ILYEN 3025-ös propeller van rajta.
Köszönöm a válaszod!
A 4db EMAX RS1106 4500kv motort megrendeltem, és kitől?GB
-
Saccco
nagyúr
válasz
Saccco #51182 üzenetére
Na megvannak a pontos adatok, lemértem mindent...
Az adatok tükrében nem értem, hogy miért muzsikált látszólag gyengébben a 300-as akksival.Furibee F36 burkolat nélkül - 14,4g
Furibee F36 + CM275t - 18,2g
Furibee F36 + CM275t + akku 150mAh - 24,1gJJRC H67 csupaszon - 20,7g
JJRC H67 + LST S2 - 23,8g
JJRC H67 + LST S2 + 260mAh - 32,6g
JJRC H67 + LST S2 + 300mAh - 32,5gAkku 150mAh (F36) - 5,9g
Akku 260mAh (H67) - 8,8g
Akku 300mAh (Turnigy 45-90C) - 8,7gLST S2 - 3,2g
Crazepony CM275t - 3,8gFelszereltem a CM275t-t a H67-re, kíváncsi leszek. Így most 33,4g, ezzel a felfogatással.
#súly #eachine #furibee #E010 #E011 #F36 #H36 #AUW
-
Peaceliker
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #51253 üzenetére
Ha felmegy 3 col akkor 4500kv faja lesz sztem 3s re.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Geller72 #51250 üzenetére
Lehet olvassa, de már az orvos nála van
Más:
Segítséget kérnék ESC és motor kiválasztásához.
Akkor már én is feldobom a kérdésem, miután már GearBestnél meigényeltem a refundhoz a Leaderrel kapcsolatban.
Szóval a váz adott (25gramm) 130mm.
Propellerek: 2035 (5penge) és 2840 (3penge) (4gramm) vagy (5.6gramm)
Kamera: RunCam swift 2 micro (5.6gramm)
VTX03 habverővel a tetején (~3gramm)
Vevő: Frsky XM+ (1.6gramm)
Akku: 550mAh 3S (54gramm)
Motor: 1106 (28gramm)
FC + ESC (~20gramm)Összesen ~140gramm
Ebbe véleményem szerint 15A ESC untig elég. A motorok terv szerint 1106-os, de nem tudom mekkora KV-t válasszak hozzá.
Gondolom elég abból is a 4500kv. Amire használnám freestyle acro.Az össztömeg még nem pontos, mivel PET palack felhasználásával akarom az elektronikát oldalról levédeni esetleges fűnyírásból származó felesleges fűmorzsaléktól. Persze ez annyira nem vészes plusz teher, hogy számolni kellene vele.
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #51251 üzenetére
Megnézem előbb 3035-el..
Az jön meg előbb.
.
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #51249 üzenetére
Az hogy kinek mi a jó az mindig relatív
De hogy nem "szálltál" el cellákkal az biztos segítGeller_1972
Majd dobj fel 3025 öt az még jobb, picit erősebb de alig lehet megölni, 3020 nagyon ropi
(#51250) Geller_1972
én mérésekből indulok ki és 1106 4500kv emax mocin sem mutat sokat a 3 ágú prop, alig emel többet, de többet eszik, szal g/W 2,7 helyett 2,4 és lehet vele nyerni 11g felhajtó erőt
(#51252) Geller_1972
hosszabb csavart rendelj
-
Geller72
veterán
válasz
Peaceliker #51247 üzenetére
Twine ne olvasd a fórumot.
.
Valszeg jó lesz nekem a 3"-os méret, valami jobb vázzal, alacsonyabb kv értékű, de legalább 1105-ös motorokkal, komolyabb propokkal. Már úton vannak a hármas, négyes propok ehhez a 130-as géphez, megsasolom, mit tud azokkal. Én ezt a sikítást nem hallgatom, az tuti. Vagy inkább visszahegesztem 2s-re a QX90-et és valami 2s/450-es akkuval azt repülöm kis terekben, vagy bentre. Vagy megmarad 1s-en a QX105 BAT, ahhoz minden olcsón megvan. Csak a kameráját cserélem ki, mert az ritka fos. Kintre meg 5". Nem kísérletezek tovább. Semmi értelme.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #51247 üzenetére
na ezekutan mar aztan nemertem, hogy KV7500 2840-el 2S miert kurva jo???
-
Geller72
veterán
válasz
Jackal2 #51246 üzenetére
Nekem nem tűnt annyira egyértelműnek, mert az Er130-nak, mint említettem 1105-4000Kv-s mocijai vannak és "kasztnira" is nehezebb.
A GT-R90-nek 1104-6000Kv-s motorjai vannak.
Akku nélkül az ER130 102g (gondolom kamera sincs ebben az adatban benne, tehát a nettó súly ez), a Diatone 70g.
A diatone 3S-en motoronként 143g-t emel a gyári proppal.
Egy átlag 1105/4000kv-s motor 3020-as (gyárival megegyező) proppal 3s-en 121g-t emel motoronként.
tehát matekban nem jönne ki elvileg, ha utánaszámolsz. Még akkor sem jönne ki, ha mindegyik motor egyformán emelne, mert súlyra elég nagy a difi.Az ER-en sima, kettes, keskeny 3020-as propok vannak gyárilag, a GT-n elég széles, 20303-as hármas propok.
-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01 #51245 üzenetére
3s el meg még többet zabál majd mert még rosszabb lesz a hatásfoka
szerintem nagyon rossz az irány ami a trend...marha nagy kv marha sok cellával...hatásfok meg egyre rosszabb...és persze lehet jobban menne, ha akku bírná, de nem bírja, fesz beesik, így motor lassul, repidő kevés, gép nem szakít ahogy kéne.
Én abban hiszek és ezért is építettem meg úgy falcon 130at, hogy rs1106 (másik amit nem értek a 04 es mocik, amik fingok azokhoz a prorokhoz amit rá tesznek) 4500kv 3col 3s. Így szerintem lesz erő és repidő is...persze ez az elmélet, lehet csak repidő leszbár 8.5 az emelési/súly arány, azért menegetnie kéne majd. Nade itt lesz hatásfok is, 280g ot emel 9a alatt (padon persze, de viszonyításnak jó), kecsegeteő szerintem. Láttam van aki 6000kv ra 4st rak, mondom megnézem ez mit mutatna úgy...plusz erő, plusz súly, ugyan úgy 3025 prop (van teszt róla) ugyan úgy 8.5 arány...hát akkor azt nem kérem, mert minek is
szal már ha 4500kv n ennyivel rosszabb a hatásfok 4s el, nyakam tenném rá, hogy 6000kv n még rosszabb, 2colon meg aztán igazán
amúgy er130 a 1105 el megelőzte a korát, okos döntés volt, hogy nem 1104 szerintem. amúgy volt rajta nekem 3br 1105 6000kv, jobban is ment, de 4p helyett 2t repült
jöhetne jóidő és meghajtanám már, de én nedves fű fölött nem szeretek repülni.(#51244) Geller_1972
beltérre nekem babyhawk (nem R ) nagyon bejött, csak 5250kv és saját illetve lizard proppal is "halk" értelmes rattel meg vígan repülhető 12nm es szobákban
majd még próbálgatom 1s bl gépet, de lehet az lesz a vége, hogy az piac és lesz benre is egy 2s 2col gépem, vmi nem végtelen KV s -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #51225 üzenetére
Én is ezt mondtam, hogy hülyeség. Túl messzire megy
(51241): Ez egyértelmű hogy megeszi. A 130-ason kétszer akkora prop van, sokkal hatékonyabb és erősebb, ebben semmi extrra nincs.
-
vandor01
senior tag
válasz
Geller72 #51244 üzenetére
hasonlo cipoben jarok... dinot atepitettem kicsit nagyobba "mikrobi"ba
.... nagyobb propellert lehet ra rakni de meg mindig nem igazan jo.... zabal mint a diszno a leader hez kepest..... magprobalom 3S aksival majd... ez mar tuti visitani fog
kis prop 6000kv...?? de nagyobb prop 7500kv nyerobbnek nez ki... sima kruzolashoz
-
Geller72
veterán
válasz
vandor01 #51243 üzenetére
És az ER130 csak 4000Kv-s mocikkal van szerelve. Ha most megjött volna a tartalék váz a QX105 BAT-hoz, megnéztem volna, hogy melyik megy jobban. Tartok tőle, hogy rövid távokon, amikor főleg gyorsítani kell (szinte ugye mindig ezt kell
) a kefés fos megeszi. Igaz, hogy abban 1020-as mocik vannak és 1s-es, könnyű (relatíve) 600-as akkuk, de akkor is. Rég repültem már a 105-el, de emlékeim szerint vagy megy így, vagy közel így biztos. Sikít ez, mint a barom (GT-R90), szerintem a faluban az összes cinke inkább elköltözött délre, olyat szól, de nem repül. Valszeg igen, a kis prop méret miatt. Azt hiszem eggyel több feladott hirdetésem lesz.
. Megy a háztól. Ezért nem jó, ha nagy géphez vagyok szokva, mert kisebb csodát várok a kicsiktől, a vidik meg simán hazudnak, mint a vízfolyás, mert nem adják vissza, hogy mi a valós sebesség, manőverezőképesség.
De a kamerája nagyon jó. Hiába jó jeladóban, ha nem tudnám kihasználni, mert már az odaúton lemerül.Azt kimondottan kiemelném, hogy ez beltérben használhatatlan! Ember nincs, aki ezt a visítást bírná bent.
-
vandor01
senior tag
válasz
Geller72 #51241 üzenetére
ahogy nezem vagy erzem... foleg 2S-en
hasonlo a szitu GTR90 vs 130-as
mint a DINO vs Leadermeret: kicsi vs nagyobb
prop: 2030 vs 2840
KV: 6000 vs 7500a dino 3S-en ugyahogy jo es mukodik de porgetni kell de ezert zabalja az aramot
Leader nagyobb prop magasabb KV nem kell tolni annyira, hogy jol mozogjon es ezert nem is zabal.... egyforma aksival 2x annyi idot repul mint a kisebb cucc... -
Peaceliker
addikt
válasz
Geller72 #51241 üzenetére
Én ezt hangoztatom/látom hogy 2 colon hatásfok fika. Egy gyengébb 3 colos sokkal jobb tud lenni mindenben. 2col sztem 2s re jó, úgy van értelmes repidő, persze lassú, de kis helyre elég (nálam pl kért 12x25m kb) vagy prop védővel bentre. Persze bent bőven sok de legalább van tartalék benne. Ha kell a ménes értelmes repidővep akkor sokkal hatékonyabb egy 3 colos gép. Látom vidiken hogy tudnak menni se 30mp nél kár villog osd n a low bat...
De ha er130 jobban megy akkor az kimondottan fika. Lassú az sem vt csak mérges nem nagyon, legalábbis emelkedés nagyon karcsú vt -
Geller72
veterán
A GT-R90-hez megjött pár cucc, így már tisztességesen tudtam tesztelni. Nekem nagyon csúzli.
. A 130-as gép megeszi szerintem. (Ez nagyon nem illene hogy így legyen) Ugyanazzal az akkuval. Minden gyári, a propok is. Ami érdekes volt még, hogy kb fele annyit ment ugyanazzal az akkuval repidőben, mint a 130. Kimondottan zabál.
-550-es, 3s-70C-s Infinity-vel repültem vele. Acroban igen nyugodt. Poroszkálni nem rossz vele. :/. Ha megindul, akkor már megy, de megindulni nehéz neki.. Lehet, megnézem valami 4S-el is.
De nagy szíve van. Az 1300-as, 4S-es akkut elviszi.
. De nem erőltettem.
-
Geller72
veterán
-
atus72
őstag
válasz
Geller72 #51235 üzenetére
Beszéltem a DHL Vámcsoportjával, a sima ügyintéző annak fogalma nem volt hogy mit lehet tenni.
A lényeg, vissza kell küldeni az árut és arról ahogy írtad igazolást kérni, majd újra megrendelni (vagy újra küldetni) az árut, azt újra levámolják+ÁFA amit ki is kell fizetni majd ezt követően kérvényezni kell az előző igazolás alapján történő visszatérítést, tehát tili-tolizzuk a pénzt.
Ami még kérdeses hogy a visszaküldést ki finanszírozza, logikus lenne hogy a BG, de már semmi nem biztos.
Utánanézek amit írtál hogy a Paypal ebben az esetben térít-e valamit, bár rohadtul nem értem hogy miért ő fizetné ki azt amit a BG elbaszott, a Paypal jutaléka meg nem hiszem hogy fedezné a magyarországról történő igazolt vissazküldés díját. -
Geller72
veterán
válasz
varadigabor #51236 üzenetére
Áááá. Nagyon szemezek már rég egy repcsivel.
. Mindenképpen valami komolyabb hatótávval lenne jó építeni egyet. De akkor már GPS meg hasonló nyalánkságok.
.
-
varadigabor
senior tag
Na berepültem a dögöt
Majd legközelebb csinálok Dvr-t, akció kamera helyén jelenleg 14-es csavar van 3 anyával
Első próbánál szépen elment a videóm, mert csak 25 mw volt a VTx... (20perc keresés a szántáson) másodiknál már csináltam pár kört meg 1 db rollt, de csak horizontba mertem vele menni. Angle az valami borzalom, így is olyan nehezen fordul meg mint egy csuklós busz. Eldobni azt hittem parásabb, de tök egyszerű.
-
Geller72
veterán
Egyre valószínűbb, hogy igaz az a megállapítás, miszerint, ha semmit nem pipálsz ki a fizetéskor, előbb itt van a cucc. Persze, ez az olcsó szarokra áll, drágább valaminél én sem játszanám meg.
Azaz ma is jött olyan csomagom és tegnap is, amit dec 25-én vagy utána vettem és már itt van. Nincs tracking number és hasít a posta.. A tracking numberes cuccoknál egyébként a magyar posta alkalmazottjának elviekben mivel reggelt cucc, olyan, mint egy ajánlott, azaz könyvelt küldeménynek számít, mindenhol iktatni (érkeztetni, elküldetni) kell és ez szerintem is macera, meg plusz idő. ezek meg csak ömlesztve mennek a címre, postaládába bebaxxa a postás és szia.
.
-
vandor01
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #51231 üzenetére
az enyem itt van a kanyarban varom a DPD-s futart.....
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #51218 üzenetére
Haha
valahogy megérkeztem a bajt 😀 rendeléskor kértem biztosítást, és ez volt idáig az első eset, mert eddig semmi más rendeléshez nem kértem. És utána sem... De GearBest esetében és talán minden magasabb összegű rendelés esetén kérem majd
-
atus72
őstag
válasz
Geller72 #51223 üzenetére
Ki panaszkodott vám + áfa összegekre? Elfogadtam amikor megvettem hogy ez benne volt a pakliban, az viszont nagyon nem hogy nem azt kapom amit kértem és igaz hogy expedited shipping-el kértem egy hónapja és még most sem tudom mikor lesz a kezemben a termék ami után esetleg sikerül elintézni hogy ne kelljen mégegyszer áfa-t fizetnem.
"Ezért én kibaxásból újraküldést kérnék és exp shippinggel"
igen, ezt kértem tőlük, erre írta hogy csak simán küldené el, most itt tart a levelezés."szerintem elégnek kellene hogy legyenek"
igen, kellene, ezek csak feltételezések ahogy írod, a valóság meg majd kiderül
Na az ilyet nem szeretem, ezt megint olyan sztori hogy 1 perc alatt meglehetne oldani korrekt módon hogy
átvállalja az ESETLEGES vám+áfa fizetést a BG hamár ők hibáztak, de jelen állás szerint ezt nem akarják.
Ne ragozzuk tovább a dolgot mert nincs mit, szerintem az lett volna a korrekt eljárás ha újraküldik a csomagot és ha van vámolás akkor megbeszélik a DHL-el hogy tekintsen el ettől.
Majd megírom mi lett a sztori vége. -
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #51225 üzenetére
Ehhez mérten mondom, hogy nekem ha 10mp ig jól bedöntve megyek el magamtól akkor sztem nem lesz kép
na az a fenysebesseg 300.000mk/s es az adas nembiiir kilepni a dronbol
-
Peaceliker
addikt
válasz
atus72 #51206 üzenetére
jah igen, vágom már.
viszont ha újra küldik és megfogják, akkor arra nem lesz vám, ugyanis 0 ba került neked, mondhatni garanciális ügyintézés...és persze marha lassan de ugyan annyiba lesz nálad a töltő mint amúgy ha egyből azt küldik.(#51209) Jackal2
egy racer sztem gyorsabb 5 colon, hacsak nem bazi nehéz és vagy nem jó prop van rajta stb...de menjen 100al, akkor sem értem miért/mikor kellhet 10mp ig tolni a fruttit
ahogy vissza néztem a maiden dvr em, ott google szerinti 80m-t max 4mp alatt ette meg, 40-50% gázon, de tán még emelkedett is. Ehhez mérten mondom, hogy nekem ha 10mp ig jól bedöntve megyek el magamtól akkor sztem nem lesz kép -
Geller72
veterán
válasz
atus72 #51220 üzenetére
Azért elég sokszor elmondtuk (én legalábbis) hogy ha expediting shipping van, az szinte 100%-ban BIZTOSAN +áfa +6k a DHL-nek, összeghatártól függően erre még VÁM is jöhet. Azt is mondtam, hogy szerintem sokkal jobb ötlet a priority mail, mert pl. BG-n elég sokszor hasonlóan rövid intervalluomot ad meg erre, mint az expediting shippingre és az én tapasztalataim alapján még a vámolási procedúrát is legtöbbször ezek a csomik elkerülik. Jellemzően a free shippinges cuccokra mennek rá.
Tehát a vám+ a dhl -es költségekre hiába is panaszkodsz, azt te választottad és még tax insurancet sem állítottál be, ami alapján kaptál volna valamit vissza ebből.
Nem érzem, hogy a BG hibásabb lenne annál, amit az ÁSZF-je megad. Pontosan azt követi. Ne várd, hogy ebből engedjen, ha nem jogos a követelésed. Ha az eddigieket félre tesszük, akkor marad a probléma, hogy nem azt küldték, amit kértél. Erre ajánlotta fel a refundot, ami megint csak úgy gondolom, megfelelő lépés. Elviekben, ha újraküldi, akkor a címkén rajta van az order number. Ha jól rémlik. Ha így van, akkor a következő újraküldésnél meg tudod reklamálni, mert meg tudod mutatni, hogy ugyanaz az order number. Ami ugye egyedi.Ezért én kibaxásból újraküldést kérnék és exp shippinggel. De azért egy kérdést a vám fele megérne a gondolatmenetem. Csupán azért, mert nekem az ebeyes tapasztalataim alapján nem kellett még egyszer vámot fizetnem ugyan, de nekem voltak igazoló okirataim, neked meg elvileg csak a nyitott tickett/chat/mail/rendelés és számla/paypal dolgaid vannak, amik szerintem elégnek kellene hogy legyenek. de csak abban az esetben, ha a BG nem ragaszkodik a téves cucc visszaküldéséhez.
Nagyon fontos!! A vámolás doksik bekérésénél meg lehet adni azt az opciót, hogy termék újraküldése!!
-
atus72
őstag
válasz
Geller72 #51215 üzenetére
Paypallel lett fizetve de a vám+áfa azt a DHL-nek fizettem, azt nem kapom vissza. Az áru értékét refundolja a BG azzal nincs gond, de nekem nem a pénz kell hanem az áru úgy hogy kétszer ne fizessek áfát-t.
Ahogy írta az előzőekben valaki a visszaküldés mint opció az lehet működik de hogy én ezzel nem fogok baszakodni meg várni amíg megkapja a kínai és igazolja hogy visszaküldtem...
A történetben a legviccesebb hogy mint vevő aki kifizette a DHL szolgáltatási díját meg az ÁFA-t nem kezdeményezhetek kártérítést, csak az eladó azaz a BANGGOD. -
atus72
őstag
válasz
AMDaZERG_1 #51212 üzenetére
De kért, el is küldtem neki a fényképeket hogy mit kaptam a megrendelt áru helyett.
-
Geller72
veterán
válasz
AMDaZERG_1 #51212 üzenetére
ha ez így van, akkor meg (ha paypallel fizetett) kapásból refund. Ha a határidő lejártáig nem fizet, abban a pillanatba (de én előbb szoktam
.) paypalnek egy tikett nyitás, amiben csatolod a fényképeket, vidit. A GB-vel volt hasonló ügyem, a GB fizetési határidejének lejárta utáni napon a számlámon volt a píz.
.
-
atus72
őstag
válasz
Geller72 #51208 üzenetére
Senki nem akart spórolni, nem a kifizetendő vám+áfa a probléma hanem hogy nincs nálam a termék és egyelőre fogalmam sincs mikor lesz nálam, nem azt kértem hogy expedited shippinel küldje (bár úgy gondolom ez lenne a korrekt) hanem ne a leglassabb módön és ezt sem teszi meg.
A hirdetésért sorry. -
Geller72
veterán
Az IrangeX-et a BG-n 29 euróért akciózták. Az első pillanattól nem volt készleten, most meg lejárt az akció. Igaz, most sincs készleten, de kenegessék a pöcsüket cecei csípőssel.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #51163 üzenetére
Az 108 km/h, kevesled?
És ugye nem punch out, hanem egy dőlt vektorról van szó. Nem rossz az.
(#51200) Ateszpapa: és teszt is van róla, itt
-
Geller72
veterán
válasz
atus72 #51206 üzenetére
Ezt csak egyféleképpen tudod kivédeni. Ha visszaküldöd a terméket. ekkor egy doksid lesz arról, hogy visszaküldted a terméket. Ez arra jó, hogy ha küldik a másikat, és vámoláshoz bekérik a doksikat, akkor te ezt benyújtod és ez alapján mentesülsz az újabb vámolás alól. Nem kitalált dolog, nem egyszer jártam így ebayen és működik.
Ha meg nem pipálod ki a tax insurancét, csak hogy spórolj pár dolcsit, akkor a BG joggal utasítja el az ez irányú kérésed. Ha paypallel fizettél, akkor ott lehet kérni visszaküldéshez térítést. Szépen meg kell indokolni és megadják.. Kapsz egy labelt és a címke, valamint a kísérő okirat elég a második vámoláshoz. Kommentben meg nem hirdetünk, mert cumi lesz.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Pénz, pénz, pénz...
A sok bepofátlankodó trógereket sem kellene eltsrtani! Azt is kiszámolták már mennyit lehet megtakarítani?
Bocsánat a rasszista, politikai kirohanásomért! -
atus72
őstag
válasz
Peaceliker #51204 üzenetére
Mondjuk abban, hogy nem küldi el újra a terméket úgy hogy ne kelljen ismét kifizetnem az áfát+vámot (~16e).
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #51204 üzenetére
ha jol tudom...
nem ISDT kuldott a BG es jol megvamoltak azt mikor kicsomagolta jott a meglepi -
atus72
őstag
Sikerült rendesem megszopnom ezt a ISDT töltő vásárlást.
A Banggod nem hajlandó a kifizetett áfát és kezelési költséget megtéríteni, ezt még elfogadom, vagy csak a termékárat fizetné vissza vagy eküldni sima módon a terméket újra (leglassabb módon) amit lehet hogy megint megfognak a vámosok és duplán kellene fizetnem.
Kb ~200 rendelési történetem van egyéb kínai shopoktól (főleg ALI, GEARBEST, EBAY) ahol ezidáig semmi problémám nem volt, összesen 1 csomag nem jött meg az simán refundolták, ami törve jött meg ott meg kárpótoltak, de ez a BANNGODD egy ritka csicska cég...
Arra nem hajlandó hogy DTP paritással adja fel a csomagot ami azt jelentené hogy minden költséget átvállal a csomaggal kapcsolatban, arra hivatkozik hogy nem kötöttem tax insurance-t és ezért nem téríti meg a téves szállításból eredő káromat
A DHL-el beszéltem, kártérítést csak az ELADÓ kezdeményezhet ezügyben, LOL.
A töltő helyett ez jött:
4db1db XXD A2212 KV2200 Brushless Motor H365 For RC Airplane Quadcopter (1671Ft)
4db Racerstar RS6A V2 BB2 Blheli_S 6A 1-2S Brushless ESC Dshot600 18*11mm for RC Drone (4x1599Ft)
1db XXD HW30A 30A Brushless Motor ESC For Airplane Quadcopter (1149Ft)Ha valakit érdekelnek ezek akkor bátran írja meg az ajánlatát priviben
-
Saccco
nagyúr
válasz
Ateszpapa #51200 üzenetére
Az a baj ezzel az egész drónos quadkopteresdivel, hogy nem valóak a mainstream boltok polcaira. Az éves garancia nem értelmezhető rájuk, mert nem bírnak annyit. Per pillanat egyetlen kivételt látok, az meg a DJI, bár az új kefés gépükkel lehet belenyúlnak ők is.
Egy átlagos felhasználó joggal várja el, hogy ne csak 10-20 kört tudjon a gépével repülni, hogy utána horror áron kapjon hozzá bármilyen alkatrészt. Ezekhez a gépekhez az érdeklődésen felül kell egy kis akarom csinálni érzés is. Nagyon jól néz ki a sok FullHD fedélzeti felvétel, de olyanokat csak úgy nem nagyon lehet csinálni, nem csak a pénz a korlátozó tényező.Nem pont neked szánom, csak úgy kipattant a fejemből.
-
kriszbon
őstag
válasz
Watt25 #51199 üzenetére
Miért is érted meg hogy el akarják törölni?
Lehet hogy inkább az adózási rendszeren kellene javítani, hogy ne ilyen sok legyen, és akkor lehet olcsóbban adni valamit itt is.
Akkor nem akarna várakozni senki hosszú ideig, ha nálunk is olcsóbban megkapható lenne valami.
A másik meg hogy nekik így is megéri legyártani hogy fillérekért adják, ugyan már erre mifelénk miért nem lehet hasonló olcsón legyártani valamit?
És ne jöjjön senki azzal hogy ott olcsó a munkaerő, mert ez már nem igazán igaz, mert EU tagállamok között is van ahol fillérekért, éhbérért dolgoztatnak(lásd nálunk is).
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest