Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #48695 üzenetére
Köszi
Amúgy igen, csiszolás utáni rozsda megszüntetés nekem is szembe jutott azóta és ez erősen kérdéses. Főleg ha bekenem valamivel ami ott is marad, akkor össze szedi a port.
Balance azért nem gond, mert a harang nak kell egyensúlyba lennie, nem az álló résznekvandor01
Elmondani, hogy lehet ilyen helyeket létre hozni : be kell dobni a géped az erdőbe és néhány hónap múlva meg kell találni
varadigabor
Köszi
Szégyenlem is magam, hogy elhoztam egy rovar keltetőt az erdőből -
-
david335
tag
Gb-ről az Eu express-es szállítás DPD hozza?
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #48692 üzenetére
itt az őssz az erdő termései beértek lehet menni szüretelni
merre vannak meg ilyen erdők ahol dront lehet talani minden fa es bokor tövében -
popi1987
csendes tag
válasz
varadigabor #48690 üzenetére
rám is rám fért volna több gyakorlás!
ahhoz képest, hogy életemben először kapuztam, csoda, hogy 2. futamban végig tudtam menni, a másik két futamban az első körben már lezuhantam...
egyszer talán tudtam egy gyorsabb kört menni, mint varadigaborettől függetlenül nagyon jó élmény volt, szívesen mennék máskor is hasonló versenyre
-
kriszbon
őstag
válasz
Ennek örülök nagyon, isten bizony.
A nagyon finom csiszolás jó lehet rá, csak valamivel jó lenne kicsit lekenni hogy ne rozsdásodjon gyorsan újból.
Sajnos itt nem igen jöhet szóba lakk a kiegyensúlyozás miatt. -
Zoty4
őstag
válasz
Nem semmi
Akkor most van öröm és bódottá -
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #43266 üzenetére
Hahh, meglett tegnap a gép.
kerek 4 hónap pihi az erdőben.
Ami mókás, hogy nem volt annyira bent, mint gondoltam, szerintem mászkálhattunk is körülötte, amikor kerestük. Bár lehet előrébb voltunk, mert nem gondoltam, volna, hogy itt lehet, de már mindegy. Aksi kirepült, kb 2 m re az is meglett.
Első meglepi, hogy akkuban van fesz, sőt, minden cella 3.83 körül..store on. xD
Aztán este bontom szét és semmi nem tűnik ázottnak. Helyzet az, hogy fejjel lefelé vízszintesen pihent. Mivel zsugor csöveket kicsit hosszabbra szoktam hagyni, nem igazán folyt be sehova. Sok bogár, pók viszont beköltözött és tele kulázott ezt azt, stb....meg amik kimásztak...alig lehetett 1-2-t elnyomni, még jó, hogy asszony nem látta, milyen élőlények rohangáltak az ebédlő asztalon
Kapott egy kis denszeszes fürdőt minden, kiszárítottam, nemrég teszteltem és minden működik bakker, el sem hiszem.
Viszont motorok stratorja kicsit korrodált, picit akad némelyik motor. Finom csiszoló papirral megdörlölni, az jó lehet szerintetek? -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
molnigee #48689 üzenetére
Jó a Lizard, de kiszámoltam, hogy kicsivel került volna kevesebbe, mint a Leader120 GB-n.
Acro kéznél lett volna, de hideg zuhanyként ért a látvány, hogy víz van a gép alatt, vagyis már a Duna túloldalán volt. Ezt is úgy vettem észre, hogy oldalra billentettem, mivel akkorát nem volt képes előre billenni, hogy azt lássam, ami alatta van. Ott már érezhető volt a baj, és ott már nem is vissza akartam hozni, hanem biztonságos helyre érkeztetni, csak ugye kifogyott a nafta.
Annak meg örülök, hogy szuperül terelgeted!Varadigabor, én is, de nagyon.
-
molnigee
aktív tag
válasz
varadigabor #48687 üzenetére
grat, az jó idő, én is kb felnor * 2-t mentem ha jól emlékszem
AMDaZERG_1: igen, ebben a sziutban szerintem én se disarmoltam volna, viszont az acro ugye kéznél lett volna hogy visszahozzam. Ma én is nagy szélben repültem lizarddal de azon kívül hogy hátszében gyorsabb volt mint szembe szélben, nem sokat vettem észre
És igen, ilyenre magasra nem nagyon kell menni vele, arra ott vannak a nagy gépek, azokat nem fújja el a szél.
Rakok fel majd vidit a mai lizardól, hát én egyre jobban imádom, tiszta Steele vagyok már vele -
tupacamaru
veterán
Új szerzemény.
[/L]
-
varadigabor
senior tag
Na végre haza értem a Hungaroring kupáról
2x2 óra vezetés...áhhhh...
Hát jó sokan voltunk , ami jó is de rossz is mert nem sokat gyakorlás volt, pedig időben ott voltam
1. repülésnél talán a második kapuig jutottam, 2. körnél talán az 5.-ig de akkor eltévedtem,3 körnél már végig mentem mint egy csigaVersenyen mind a háromszor végig mentem, nem akartam kapkodni 53,8 mp volt, Felnornak 27,9mp
-
rokarudi
aktív tag
Egy TGY-IA6C vevőt rendeltem végül a Bfight 210-hez, mert számomra utólag derült ki, hogy a második körben már a Flysky verzióra is vonatkozott a 100 dolláros ár. Nem tudja valaki, hogy rá lehet-e valahogy ügyeskedni az akku érzékelő temetriához tartozó kábelt az FC-re? Van esetleg csatlakozó hozzá vagy forrasztani kell? Illetve lehet valahogy kábelt gyártani hozzá (mert azt persze nem adnak hozzá)? Csak a HK global raktárban volt belőle, ami azt jelenti, hogy a másfél dolláros kábelre kb. 9 dollár szállítási költséget kellett volna fizetni, úgyhogy inkább nem vállaltam be. Nem vagyok túl profi még a forrasztásban, még a csatlakozók nevét sem tudom biztosan, amik a kábeleken vannak
-
Peaceliker
addikt
válasz
AMDaZERG_1 #48681 üzenetére
Én mondjuk ezekkel a 2 colos gépekkel nem megyek olyan magasra (sőt pár méterre csak), arra ott vannak a nagyobbak.
Amúgy azt az elején észre vettem, amikor még nem acro ban repültem (vagy már kapcsolgattam nemtom már), hogy angle szélben nagyon szenved. Már akkorában is tiszta nyomi, amiben acro ban még vígan el lehet repkedni.Én ma havernak mutattam babyzard ot, szegény esett párat betonra, de meg sem kottyant neki. Szívósabb ez a váz, mint gondoltam
-
cd334
tag
válasz
AMDaZERG_1 #48682 üzenetére
Az összes DHL, EMS verzió tréfás, és a DHL-nél 6000 a vámolás költsége az adókon felül. Én a priotity line - EU express szállítással rendelném, ott az valszeg tréfamentes, de az lehet nem olyan gyors.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Melyik szállítással érdemes?
Expedited Shipping
DHL(EU) 3 - 7 business days $18.03
DHL(HK) 3 - 7 business days $12.93
DHL 3 - 7 business days $19.92
EMS Express 15 - 25 business days $14.58
DHL(can ship more than 2pcs products with built-in or removable battery) 3 - 7 business days $13.99Vagy a Priority (EU Express)
??? -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
molnigee #48677 üzenetére
Semmi gond nem lett volna, ha odafent nem lett volna akkora szél, vagy nem mentem volna fel
A panelházak mögül kikukucskált, és ez elég is volt. Ugyebár takarásban voltam a házaktól, így nem érzékeltem a szél erősségét. Előtte meg már kavirnyáltam vele alacsonyabban és az akku már nem volt fitt sem. Vitte a szél, miközben húztam volna vissza és amit bírt tekert is, de kevés volt...
Aztán elmélkedtem mitől ment egyre feljebb és leesett, ami amúgy evidens. Nem ACROban voltam és ugye akkorát nem tudtam vele dönteni, hogy függőlegesen álljon, de miután csak viszonylag kis szögben tudott rádőlni a szélre és én tő gázzal nyomtam miközben húztam magam felé és a szél abból az irányból fújt amerre jönnie kellett volna egyértelmű, hogy emelkedett. De a végére egész magasan járt már. Miért nem disarmoltam? Régen minden piti dologra az volt, de ugye nem akartam vízbe végezni. Ez volt a legértelmesebbnek tűnő megoldás, mivel egész átlátható terep volt alatta, de vesztére pont a medencét választotta. Mindegy. Már túltettem magam rajta és most mégis azon ötletelek, hogy Leader .120 lesz a méltó utódja. -
stefi81
tag
-
molnigee
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #48676 üzenetére
Micsoda? Milyen magasan voltál hogy atfujta a Dunán a szél? Vagy rosszul értem? Egyáltalán miért kell dunaparton repülni?
Sajnálom amúgy, de okosabbnak tessék lenni. -
AMDaZERG_1
senior tag
A mai napon végső búcsút vettem a Lizard95 -től.
Iszonyat szél volt fent, amivel nem számoltam, és szerencsétlent pont belevittem egy erősebb áramlatba, amivel a gyengélkedő akkumulátorával már nem bírta felvenni a harcot.
4 percet töltött a levegőben amikor jelezte a gyenge akku állapotot és felszólított, hogy szálljak le. Ami gond volt, hogy már a szél átvitte a Duna túloldalára, így sok lehetőségem nem maradt csak nézni hol lesz a landolás miközben a motorok már leálltak. Elmentem a területre, ami nem vicc 1km és még küldte a videójelet és az irányítás is ment még, de amint épületek mögé ért megszakadt a kapcsolat. A telepre beengedtek, de számításaim szerint sajnos egy nagyobb (10-15 méter átmérőjű) medencébe esett bele (nem tiszta vizet tartanak benne), így nem is lehetett volna látni. Úgy néz ki megrendelem darabonként, mivel van még egy komplett vázam meg egy halom alkatrészem. -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #48674 üzenetére
es az a legjobb mikor 2x-es áron nincs is
propeller leszedő az alin akciomentesen 50cent a BG-en 1 ejro....
mindig keresgélem itthon gondoltam ahol vasarlok majd oda bedobok 1-et
Alin az eachine bootban 1.1ejrorol 1-re akciositva lett
azert 1db-ot bedobtam eachines kosarba a többi mellé
mire fizetnem ki 9.10 perckor már el is fogyott
na majd legkozelebb mashol 50centert mikor veszek eztazt....gyanitom sok mas cuccal is hasnlo a szitu
foleg BG/GB párosnal ahol a sok fillerbaszo pontozo egyenkent
megrendeljuk es tobbet kapok vissza mint koltottem miatt alakulhatott ez ki -
kriszbon
őstag
Néha még kicsit drágább is, mint mondjuk 2 hete, vagy csak 1 hete volt.
Ha valaki rendszeresen követi az árakat, az biztos hogy észreveszi, hogy az 50% meg ilyenek, csak hazugság.
Persze nem azt mondom hogy nincs olyan amit olcsóbban adnak.Egyébként megfigyelte már valaki, hogy az apróságok sokkal drágábbak mint jó fél vagy 1 évvel ezelőtt.
De ahogy észrevettem nagyon sok dolog nem is kicsit, mert ami 2-3-400Ft-ra jött ki anno azok már többnyire duplája, vagy még több.
Pedig ilyen apróságokból, kiegészítők meg hasonlók is nagyon sok kell. -
Baku
aktív tag
válasz
varadigabor #48672 üzenetére
Köszi szépen!
Sok lökött kutyaevő sárga.... némelyiknek fogalma sincs róla mit árul.....
Egyébként meg ez a 11.11 mizéria is egy jó nagy árverés (bár ezzel sok újat nem mondok itt), olyan cuccok, amiket 2-3 hónappal ezelőtt vásároltam most szinte ugyanannyiét vannak, vagy pár centtel olcsóbb csak..... -
Baku
aktív tag
Ugye arról volt szó itt nemrég, hogy az antenna oldalon fűtyis az az SMA, a lyukas az az RP-SMA....
Akkor ITT miért írják, hogy válasszak RP-SMA MALE, vagy SMA MALE között????Ja, és azt írják, hogy "for FPV transmitter ".... ????
TX-hez mióta használnak irányított antennát????
-
gonger
senior tag
válasz
FingR86 #48660 üzenetére
Köszönöm, végül is tegnap megrendeltem egy Taranis Qx7-et. Mindenki a Frsky felé irányított, illetve ahhoz már kulturáltabb a multiprotokoll illesztés amivel elviszi a szobai microkat meg az egyéb kínaiakat is. Remélem nem bánom meg, hogy ennyit költöttem távra. ill. ha benevezem a Leader 120-ra, akkor oda Sbus kell
-
molnigee
aktív tag
Na ki látta előre a faágat? Kicsit próbáltam nyomni a Lizinek, ez még múltheti, minap jöttek az új GNB aksik, holnap teszt
-
molnigee
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #48667 üzenetére
Küldtem neked pár vázat, én nekem nincs maróm, meg tudod, repülni szeretek nem hackelni, szerintem én átrakom majd valamibe, de amúgy elvagyok vele most ahogy van, van egy tartalék váz is, addig nem piszkálom még megy
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
molnigee #48666 üzenetére
A kamerát kifizettem miután elolvastalak
A videót megnéztem és ezért választottam bátran a nagyobbat (nem a nanot). Amúgy másképp oldom meg. Majd megmutatom, ha kész lesz. Különben nagyon egyszerűen és gusztusosan lehet megcsinálni a kiszélesítést csak kell hozzá plusz egy pár az oldalsó elemekből, amit marógéppel elvágok, vagyis a felső részt, így megmarad az alja, amihez műanyag csavarral hozzáfogatom a szintén némileg átalakított két plusz elemet, amit kétoldalú ragasztóval összeragasztva elérem a 19mm -t. -
molnigee
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #48665 üzenetére
Igen, de alapból nem fér bele sajnos, csak ha megfeszíted a vázat, én ezért akarok másik vázat alá, pl a leader vagy QX95 vázat, vagy armattant
HOW TO: Runcam Swift Micro on a Eachine Lizard95
Érdemes vidiket nézni... -
molnigee
aktív tag
-
Jackal2
senior tag
Kihánytam egy rakat cuccot az FB falamra, megy a flash sale GB-n, szóval akinek kell valami, siessen.
Más: megrepültem FPV-ben a Leadert, tök jó, de nagyon erős, csinálok ma videókat reményeim szerint. ÉS azt hittem így ősszel könnyeb repülni mert nincsenek levelk, hát ne tudjátok meg hány kiálló faágat nem vettem észre.
Vétel és a kamera jobb a vártnál, szerencsére. Szóval ami van a DVR-emben zörej, az a szar antenna miatt van sajna...
-
AMDaZERG_1
senior tag
Végre ma beadtam a derekam és kipróbáltam az FPV repülést
Ami kellemetlen a videóminőség. Csak tippelni lehet mi hol merre vanPersze ehhez nagyban hozzájárult a rossz fény is. Gondolom napsütésben azért némileg jobb a helyzet de az sem lehet valódi megváltás.
Ja, a Lizard95 -el bátorkodtam, ahogy azt terveztem is. Ezt nem okoz akkora károkat valakiben, valamiben, ha béna vagyok, de szerencsére egész elfogadható volt a képességem hozzá. Sajnos az akkuk nem bírják veszett sokáig, így hamar abbamaradt a vidámkodás. Megszerettem a dolgot. Ja, ugye ezen sincs visszahívhatóvá tevő GPS és ugye az X220s -en is csak főként a sebesség, irány, magasság visszajelzését szolgálja, így marad, de nagy szükségem talán mégsem lesz rá. Persze a kutyás dolog miatt azért nem vetem el, hogy majd vissza rakom az iNAV-ot, de leginkább nem bíztam magamban, és ezért került bele annak idején. A szimulátor és a Lizard95 nagyon nagy segítség volt, hogy a bátortalanságot lecseréljem tudásra. Ezt azért mégis úgy könyvelem el, hogy milyen az, ha valaki ügyetlen, de bátor. Akkor jöhetnek a gondok...
Elnézést az ömlengésért, de ma az FPV repülés feldobottTud valaki valamilyen jobb kamerát javasolni?
-
FingR86
őstag
válasz
gonger #48601 üzenetére
FLYSKY FS - i6X Transmitter - WITH FS - X6B RECEIVER BLACK
szerintem ez jó árnak számít X6B vevővel: 44.99$ és még pontozható is -
-
kriszbon
őstag
Árulja már el nekem valaki hogy BG oldalánál mi az a coins amit adogatnak?
Eddig nem is figyeltem fel rá, most tudatosult hogy nem tudom mi az, mit is lehet azzal kezdeni, ha lehet egyáltalán. -
kriszbon
őstag
válasz
vandor01 #48641 üzenetére
(#48640) Jackal2:
(#48641) vandor01:
Falcon 180-at nem vettem sajnos, pedig az valóban jó lett volna.
A V-tail talán annak volt jó vétel akinek nem fogták meg(nekem mindkettőt).
A motorok külön csak abban az időben voltak drágák, mikor kifogytak a gépek rövid idő múlva bagóért lehetett kapni őket, tehát ez végett nem volt jó buli.
Az ESC-k csak barkácsolással használhatóak, és akkor más oldalon akcióban lehetett kapni 1600-ért BLHeli 20A-os verziókat, tehát az sem nagy buli belőle.
A PDB és FC csak együtt használható olyan helyre ahova befér, a VTX nem nagy szám, az FPV+DVR sem nevezhető hűde jónak, főleg FPV-re.
Tehát én azt mondom alkatrész szempontból rossz vétel volt. -
vandor01
senior tag
válasz
varadigabor #48652 üzenetére
az a tapasztalat ha mar ki van irva hogy mennyit kell perkalni akkor mar nem kivancsiak arra hogy mennyiert vetted! igen elotte beprobalkozhatnak..... de nem jellemzo! 100 ejrora 26ejrot fizetni korrekt... itt belgiumban 21% a trefa... a maradek lehet az ugyintezes? 5ejro?
-
vandor01
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #48651 üzenetére
az EU regestered nem jo..... csak az EU expres jatszik trefa mentesen HA azzal is adjak fel! nem pedig sima postaval..... most van egy combosabb csomim EU expressre var
ekkor ok rendezik a trefat altalaban UK ban... vagy ki tudja hol.... de megrendelonek a DPD vagy GLS hozza ki trefa nelkul... remélhetoleg... vagy legalabb is eddig sikeres volt
-
varadigabor
senior tag
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #48650 üzenetére
iSDT B6 Plus töltőt GB-ről EU Registered opcióval rendeltem. Ezt akartam múltkor megkérdezni, hogy jó választás -e, de végül nem vártam választ és ezt választottam. Remélem nem akarnak lehúzni...
Azonban azt tapasztalom, hogy GB nem szívesen küldi el a csomagot, inkább ül a lóvén. 4 nap alatt csak annyira voltak képesek, hogy kapott egy számot, de semmit nem csináltak vele. Firibee F36 10. napja lett megrendelve és az sem került még postára. GB-vel befejeztem... -
vandor01
senior tag
a masodik Dino-t megfogtak a belga vamosok EU express helyett NL postaval kuldtek.... nem csak a dino volt hanem: propellerek xmplus mas kisebb cucc 100ejro értékben
a posta nem kert semmiféle számlát hanem 1x csak megjelent a honlapon, hogy mi a helyzet! itt ranezhettek: [link]
irtam is a GB-nek... mivel mailben ajanlottak, hogy 50dollarig fizetik a TAX-ot
nos akkor legyenek szivessek GB waletra helyezni az összegetizgibizgi... kivancsi leszek....
-
varadigabor
senior tag
válasz
david335 #48646 üzenetére
Bekapcsolható, az csak annyi hogy mindig pörögnek a motorok.
(#48647) Baku
Nekem a másik VTX-el olyan 200-300 méterre is alig bírtam el menni 600mw-n Abban tönkre ment valami szűrő szerintem..
Én majd röpcsivel akarok el menni jó messzire, ha lesz hozzá hangulatom és befejezzem -
Baku
aktív tag
válasz
varadigabor #48645 üzenetére
Persze, én sem feltétlenül akarok 1km- re elkolbászolni mindenáron, de legyen meg az a tudat, hogy akár még addig is elmehetek, ha úgy adódik ....
A vtx-re a gyártó 4000m hatótávot írt, valszeg a fele (ha) igaz, a másik felének a fele vesszen el a tökéletlen (hangolatlan) antennák miatt, és még mindig megvan az 1000m.....
-
david335
tag
Air mod bekapcsolható más repülő módok mellé? vagy ez különálló mód mindenképp?
-
Baku
aktív tag
válasz
Peaceliker #48642 üzenetére
Első körben megpróbálom adó oldalon egy Emax pagodával, diversity vevő oldalon az Emax párjával, és egy helical antennával, aztán meglátjuk mi (mennyi) jön ki belőle....
-
Peaceliker
addikt
Arra készülj, hogy ilyen távra antenna a legfontosabb. De nem úgy, hogy a 2e ft os bg s helyett az 5e ft osat veszi az ember. Hanem el kell dönteni milyen frekin repül az ember (ugye ez durván 5700mhz-5900mhz)és arra pontosan hangolni egy antennát (tized/század mm re pontosan). Adót vevőt szintén.
-
Baku
aktív tag
válasz
stefi81 #48631 üzenetére
Amit linkeltél, az csak 600mW- os, azért az számít. Az előzőleg linkelt pedig csak kizárólag 5V - ról megy, még egy külön kütyüvel nem akarok szarakodni. Az AKK- ról azt olvastam, hogy a TBS után a legjobb ....
Az ami nekem a leginkább megfelelt volna, az csak a TBS oldalán volt elérhető, 50$-ert és húzós postával....
Meglátjuk hogy válik be az AKK, ha zavarmentesen műxik 1km- ig, akkor jó, ha nem, akkor jó lesz a parkban..... -
csucsotke
aktív tag
Üdv! Mi a megnevezése a Furibee F36 kis 150mAh-s akku csatlakozójának? Rendeltem hozzá aksit, de nem passzol a csatlakozója, át kell forrasztanom, de nem találom, a képekről nem lehet bizonyossággal megállapítani. Az enyémnek kicsit négyszöglet fele tendál a csatlakozója, míg amit küldtek az lapos, téglalap keresztmetszetű.
-
rokarudi
aktív tag
Újra működik a Bfight kód
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #48619 üzenetére
Nyilván. A csatorna-váltással molyolni kell, a kamera védelmén is lenne mit reszelni, a vtx is lehetne jobb, de semmi komoly gyíkja nincsen, és ennyiért alkatrésznek is bőven jó. Emlékszel, mennyiért vettük az Eachine Racereket?
Amúgy tárgytalan, nem jó már a kupon ...Más: A HK-n még mindig akciósok többek között az EVO távok és érdemes nézegetni a daily-dealeket is.ű
Más-Más (Gizardosoknak): Runcam Micro Sparrow-ra is mükszik a GB11.11Toys kupon így 24 dollárért elhozható
NEM CCD-s és NINCS current szenzora, mint a Swift2-nek, de az előbbi csak sötétben hátrány, az utóbbi meg nem is kell a Q95-re.
Viszont gyönyörű a képe, jól műkszik a WDR is, könnyebb!! és rövidebb!! mint a CCD-s társa, 16:9-es képaránnyal és valami hihetetlen kicsi latency-vel érkezik... -
kriszbon
őstag
válasz
molnigee #48615 üzenetére
Jójó nem kell megenni hogy azt írtam, de szerintem pont a kezdőnek kellenének hozzá azok a dolgok, mert mit kezd csak magával a géppel elsőre, nézegeti vagy dísznek használja?
Aztán ha megtanult vele valamennyire, majd akkor eldönti hogy kellenek hozzá neki jobb cuccok vagy sem, vagy bőven elég amit adtak, mert többet úgy sem használ ki.Persze tudom most a hasonló gépek a menők, nem azt mondom hogy nem jó, de inkább csak annak akinek vannak már hozzá dolgai, mert egy kezdő mindjárt szerelgessen, meg szedegesse össze ami még kell hozzá, hááát nem tudom.
Aztán meg egy kezdőnek én elég védtelennek tartom a gép alkatrészeit is, ilyen állapotában inkább annak jó aki már elég jól tud repülni.
Persze lehet teljesen rosszul közelítem meg ezeket a dolgokat. -
Baku
aktív tag
válasz
stefi81 #48618 üzenetére
Igen, később rájöttem, hogy nem az kell nekem, hanem a pro HV, a 800-as, de az SEHOL nem lehet kapni jelenleg, csak a saját oldalukon a webshopjukban, de....
Jó nagy faxok, mert 50$ felett ingyenes a szállítás, a cucc meg 49.94$....
Még ez sem lenne nagy baj, de SEMMI nincs náluk 20$ alatt (főleg meg olyan, ami kellene is....)
A szállítás meg jó húzós 50$ alatt...
Már épp rá akartam bökni (kerül amibe kerül alapon), amikor kaptam egy tippet:
Az AKK is gyárt a megszólalásig hasonló ilyen VTX- et, ugyanazokkal a paraméterekkel, csak épp harmadannyiért adják, ingyen szállítással ....
Ennek örömére rögtön vettem 2db AKK X2- t.[link]
Nézzetek szét, minőségi cuccok a fos jicsiny árában, ingyen szállítással:
www.akktek.com
-
stefi81
tag
válasz
varadigabor #48621 üzenetére
Nekem eddig elfért minden vázon, igaz volt hogy lelógott, de a képminőség fontosabb.
Amit linkeltél az már a TBS V3 ami 13v-ig ok.
NEW IN V3:
Improved Voltage spikes acceptance from 6.5Vmax. on V2 to 13Vmax. on V3 -
rokarudi
aktív tag
A bfight 210-be jó egy flysky x6b? A videóban, amit láttam róla, a8s volt benne, csak azt írtatok, hogy az kerülendő, és a frysky verzió volt leárazva, úgyhogy kellene bele egy vevő.
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48622 üzenetére
Próbáld ki az Avant most nem drága ennyiért.Az nagyon merev
A windancer 5042x3 nem annyira driftelt, de nem is húzott úgy. Fogyasztásban meg nem fedeztem fel nagy különbséget.
-
Peaceliker
addikt
válasz
varadigabor #48621 üzenetére
Nekem is kéne venni vmi jóféle propot. Jók ezek a kk 5040x3 ak, de jó lenne vmi hasonló hatásfokú ami merevebb kicsit.
Igen, sztem attól olyan nehezek -
varadigabor
senior tag
válasz
stefi81 #48618 üzenetére
ImmersionRC 600mw tényleg jó, de akkora mint egy fél tégla. azt akartam a Deltawingbe rakni de nem fér el rajta normálisan. TBS tényleg jó. 5 voltot tudsz neki csinálni (miért ne tudnál)akkor nem olyan drága.
Más: Akciós a kedvenc propom, egy se tört még el
( kipróbáltam ma a Gemfan Windancert és még mindig a két ágú Avan tetszik)Van ilyen fogó is olcsón.
(#48620) Peaceliker 6s-en már az aksi is dög nehéz
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #48614 üzenetére
Nyilván 30k ba nem vár el senki toppos dolgot, de ahogy beszéltük nem vad moci de nem is könnyű
ok én gépem egyedi és úgy ilyen nehéz, de az hozzá tartozik, hogy kategóriájában nehéz sajna. 220g lenne ha nem rs2205 lenne rajta és még annyi sem ha nem ilyen szedett vetett fc-bec-bdb
260g jó súly ennek is, de nem extra könnyű. De amúgy sztem is jobb a könnyebb gép. Sokat számot hogy enyém ennyien fogyott. Mondjuk ez most elég sokat is húz (nem 1800g csak 1300/motor, de kicseszett erős így is). Szal olyan könnyedén mozog, bmilyen powerloop ból megáll 50% gázon, marha jó.Szóval csak támogatni tudom ezt az irányt. Én sem hittem hogy az a szaros 70g ennyit számít. De remélem tudok építeni egy ilyesmi erős gépet ami 200g körül lesz
Current meter beállításba most másztam volna bele ha nem rossz fc t rendelek xD de majd utána járok lassan
vandor1
Nem hiszek a 6s dolgokban, amiket láttam gépeket 6s el látszott repülésükön hogy marha nehéz, sztem értelmetlen
-
stefi81
tag
Ez csak 200mw. Neked meg a 800mw kell ha jól tudom. Igen ez a kapható legjobb vtx a piacon. Ha nem számit a méret annyira, akkor a régi 600mw immersionrc is van ilyen jó és azt 3-4eft-ba dobálják, mert 5-10g nehezebb mint a mostani vtx-ek. Én most vettem megint egy ilyet, mert elegem van hogy a 4.-ik kínai vtx miatt töröm össze a gépet.
-
vandor01
senior tag
válasz
Peaceliker #48613 üzenetére
Azt irjak birja a 6S-t.... akinek 3S-en nem eleg combos!
kosson ra sorba 2db 3S-t az hajra! -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48613 üzenetére
Ezen is azzal fogtok, mert 3.1.7 van rajta
Jah elég jól megy, olyan Toyota GT86-osan, inkább könnyű, mint brutálisan erős. Egyébként én ezt jobban szeretem. Szóval nem az az amerikai muscle car, viszont olyan jó krémesen repül
Majd megmérem újra, lehet prop+antenna nélkül volt, de könnyű, az tuti.
PS.: azzal kapcsolatban hogy az ampermérőt hogy kell kalibrálni, adhatnál valami ötletet.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Nand708 #48606 üzenetére
Abszolút. Van nálam egy Bfight 210, vannak vele bajok, hétvégén megígérem, hogy kirakom a tesztet, de meg lehet venni, semmi komoly.
- a vevő+VTX-szel van egy kis kavarás
- a kamera nem elég védett de egy akkora lencse van rajta, mint a ház
- nagyon könnyű a gép, kb. 250 gramm, nagyon megy, pedig a motorok nem bikák
- a propeller valami kegyetlen, Gemfan 5051 és olyan késhegy szerű, hogy simán megvágja a kezed még akkor is ha áll. RacerKraftról mintázták szerintem
- az XT60 kábel indokolatlanul hosszú tehát az akkut előrefelé tegyétek rá
- az akku leszorító szar, de nagyon kevés hely van alatta, tegyetek fel egy akku védő karbont, és oda is mehet velcro
- BF-et konfigolni kell -
Geller72
veterán
válasz
kriszbon #48610 üzenetére
Így van. Egy táv 40 eur-nál kezdődik, sok helyen akkut sem ad hozzá, ami azért 20 eur-tól a jó, sok helyen kamerát sem és vevőt sem. A töltőt én nem számolom, de ha valaki most kezdi vagy csak egy gépe lesz, annak kell venni, ami nem egy B3 lesz, azaz inkább 30 eur az is. Kezdő csomagban az RTF-nek én személy szerint sokkal inkább a pozitívumait látom, mint a negatív oldalát..
-
kriszbon
őstag
válasz
Nand708 #48606 üzenetére
Azért azt is vedd figyelembe, hogy az utóbbi időben már nem adnak aksit+töltőt a gépekhez, és ez mind +költség ami azért felnyomja az árat.
A másik hogy ezek a mostani gépek hogy úgy mondjam eléggé minimál felépítésűek, felszereltségűek.
Persze nem azt mondom hogy ez akkor baj, de nem árt figyelembe venni az ilyesmit. -
ezoltan
tag
válasz
szukjozsef #48604 üzenetére
Sok hasznos információt gyűjthetsz még be a kapcsolódó cikkekből is a blogban.
-
Baku
aktív tag
EZT A VTX-et ajánlották nekem. Van valakinek erről infója, tapasztalata???
Azt mondták, jó minőségű, megbízható, és ez az ár nekem nagyon barátainak tűnik.... -
Nand708
csendes tag
jól gondolom, hogy a 99USD-s ár mérföldkő a >= 200mm racerek korszakában? Elég durva ár,,, pláne ha raktárkészlet is van belőle.
-
FingR86
őstag
-
szukjozsef
csendes tag
Sziasztok új vagyok a drónok világában egy yuneec typhon q500 4k a gépem és egy pár infót szeretnék kérni a li-pol akksikról hogy kell tárolni őket, mire kell odafigyelni rájuk mikor szoktak robbanni stb előre is köszönöm
-
gonger
senior tag
válasz
Peaceliker #48599 üzenetére
oké értem, tehát az X6B nagy a Leader 120-ra...
Azért néztem a flysky i6x-et, mert (vevővel együtt ) 60 usd alatt megvan. Oké a vevő akkor nekem nem pálya ha Leader méretű gépre menne.
Viszont a választott távot használnám a szobai gépekhez is (e011 és h8S 3d).
Lehet elég lenne egy Flysky I6 is 40 USd-ért? Vagy azt már nem érné meg választani ha bővíteném a flottát egy Leader 120-al amihez egy ilyen vevő menne?
A PID-elés nekem még magas, nem tudom lesz- e időm valaha elmélyedni benne....versenyzés nem vonz, inkább a freestyle amit el tudok képzelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- World of Warships
- Autós topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Cipő topic
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest