Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baku
aktív tag
válasz
vandor01 #48799 üzenetére
Mekkora "bullshit"-nek látszott 10 évvel ezelőtt mindaz, ami ma itt van a tenyerünkben, és egy érintéssel elérjük, nap mint nap használjuk, sőt, el sem tudjuk képzelni milyen már nélkülük:
Korlátlan internet a zsebünkben, vezeték nélküli töltés, bluetooth adatátvitel, wifi kapcsolat, internetes távvezérlés ..... és sorolhatnám .... ez mind utópisztikus álomnak tűnt még a 2000-es évek elején....
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #48795 üzenetére
800 kilométerre elegendő, egy perc alatt feltölthető aksikat szabadalmaztat Fisker szilárdállapodú akkumulátorokat használ, ami jóval biztonságosabb is a lítiumion aksiknál. Az energiasűrűsége pedig 2,5-szeres.
repkedni es "puncsolni" fogunk mint allat! eleg lesz csak 1db aksi!
-
Baku
aktív tag
válasz
kriszbon #48791 üzenetére
Köszönöm újfent!
Hűűűűű te jószagú szentséges basszuskulcs!!!!
Ez nekem innen, most jó nagy falatnak tűnik ....
Kapaszkodnom kell erősen.... Első olvasatra a felét sem értem....
Igencsak van mit tanulnom, hogy ezzel megküzdjek, de sokkal jobban érdekel, és izgat a dolog annál, hogy megfutamodjak ...
No ezzel elleszek egy jódarabig ... -
kriszbon
őstag
Nincs mit szívesen.
Amúgy rettentő "drága" holmi [link], meg "nagy és nehéz" van vagy 2g ha már rajta a tüskesor.
A tüskesort jól gondold át hogyan teszed, mert megnagyítja az igényelt helyet.
Azért kell legalább az 1 sor rá, amin keresztül felprogramozod, a többi akár forrasztható is.
Hopp, amúgy kell hogy legyen [ilyened] hozzá, hogy programozni tudd, ez amúgy használható máshoz is.
Nézd meg Teréz atya oldalát is, mert ő is írt róla, és adott ott hivatkozást ahol részletesen le van írva magyarul(őő.. zsoleszfpv ha minden igaz). -
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #48788 üzenetére
Pontosan, és még [ennél] több dolgot is meg tud jeleníteni, persze ha van ami küldje az infót neki.
Telepakolhatod a kijelzőt mindenféle vacak infóval, és ha jól kalibrálod/állítod be a jeleket küldő eszközöket, akkor elég elfogadható adatokat fogsz látni.Ja és nem kell stopper meg kutyafüle, mert mutatja azt az időt amit üzemel a gép, tehát repül.
Még ha nem is kalibrálja be valaki rendesen a szenzorokat egyebeket, a repült időt akkor is látja.
Ha van GPS a koordinátákat is(én kitakartam), gázállás, távolság, hazatérési irány, áhhh.. szóval minden földi jó, és még jól is néz ki. -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #48786 üzenetére
Ez teljesen érthető. Erre mondják azt, hogy "jó ha van, de jobb, ha nincs"...
Ha nem szolgáltat megbízható adatot, akkor megwegy stopperrel is többre mész ....Erről jut eszembe: Valahol valamikor videón, vagy képen láttam speciálisan drónokhoz gyártott fly time stoppert, de egyik kereskedőoldalon sem találtam.
Találkozott már valaki valahol vele? -
Baku
aktív tag
válasz
varadigabor #48783 üzenetére
Kamerám az van kettő is, csak ezért nem vennék, de jól jönne az osd azért ...
Külföldi oldalakon vannak nagy mágusok akik megoldották, még a műhorizont is megy nekik,
de nehezen igazodom el a leírásaikon ....
(HK X380-ról van szó egyébként ....) -
Baku
aktív tag
Srácok! Van utódja (alternatívája) az Eachine OSD 5840 vtx-nek?
Az akku fesz. szint kijelzése miatt kellene, de már nem kapható sehol ...
(Jackal2 blogjából merítettem az infot, de már nem mai a bejegyzés....) -
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #48775 üzenetére
Az jó távolság, viszont nekem csak 1 antenna van az egyik szemüvegen.
-
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #48774 üzenetére
Rendben, köszi a választ.
-
Peaceliker
addikt
válasz
rokarudi #48773 üzenetére
Lehet, persze, sokat forrasztottam vele. De akkor még rc autózás ment, ott minden nagyobb
ilyen kicsi forrasztáshoz amiket most szoktam talán az sok is lenne. Plusz ha lerakod 1 pillanatra figyelni kell fúvóka merre áll, meg mondjuk egy össze rakott toronyban nem tudsz forrasztani, mert leég a felette lévő szint
Nekem annyi bajom van, hogy a katalizátor elég benne elég hamar, még nem tudok hol kapok majd pótot. -
rokarudi
aktív tag
válasz
Peaceliker #48771 üzenetére
De forrasztáshoz lehet amúgy használni? Mert lehet, hogy kényelmesebb lenne úgy dolgozni, hogy nem lóg ott egy madzag.
-
Jackal2
senior tag
Akartam mérni áramot és kapacitást drón akkun, USB-n keresztül, viszont vannak kétségeim a pontossággal kapcsoltban. Próbált már valaki ilyet?
-
rokarudi
aktív tag
Mini gázos forrasztópákát használt már valaki forrasztáshoz? Elvileg hőlégfúvóként is tudnának üzemelni, viszont gondolom a hegy hőmérséklete nem túl jól szabályozható.
-
-
vandor01
senior tag
terezgatya el meg? reg jart errefele a blogja is utoljara oktober elejen frissult....
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Tesztelte már valaki ezt a [Triple Feed Patch] antennát?
Vélemény róla, mire számíthatok?
Végre megjött az enyém is több mint 1 hónap után(már keresztet vetettem rá), most meg nem igen tudom tesztelni. -
Watt25
veterán
Ellopták Pamkutyáék drónját.
-
vandor01
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #48755 üzenetére
en rendeltem 20xx 24xx bol is 3 agut mert van 4 meg 5 agum és érzésre csak az aksit zabalja mig a KK tojason a 28xx 3 agu volt, jol repult es volt rendes repulési ideje mind 2S vagy 3S-en is
legyen mindenbol aztan probálkozni kell... de erzesre 3agu lehet ezekre a pöcsköszörükre a legjobb a sima repkedéshez (semmi extrem full acrozashoz folyamatos padlogáz etc
)...
majd kiderul ha itt lesz minden es jo ido is lesz reptetni -
gonger
senior tag
válasz
Jackal2 #48745 üzenetére
Nekem pl még a vevő beszereléséhez is kelleni fog videó. ezt pl. Itt már le is mentettem magamnak a listába ha megjön a cucc legyen vmi támpont.
-
magyarl
tag
válasz
Jackal2 #48737 üzenetére
Leader 120-hoz FlySky vevők terén mi a helyzet?
Azt olvastam hogy a FS-A8S vevővel több gond is volt, ezért sokan megelégedéssel repülnek inkább a FS-RX2A Pro vevővel.
De pl ezzel mi a helyzet? Nagyon hoki, kerülendő?
8/18CH Mini Receiver With PPM iBus SBUS Output for Flysky i6 i6x AFHDS 2A Transmitter -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
vandor01 #48754 üzenetére
Az én véleményem is hasonló. Maradt egy jókora kupac a Lizard 2035 propokból, amit akár el is használhatnék, bár eddig mióta drónozok 8db törött el és ebben benne van a Syma X8HW, Wizard X220s, Lizard95. Vagyis elképzelhetően elég sokáig elég lenne a 2035.
3S akkuim vannak 550mAh így arra a 2840, vagy kisebb 2035 is jó lehet?
Számomra a hosszabb ideig való reptetés beáldozva a teljesítményt a hasznos megoldás.
szerk:
Aztán meg, ha ~200+ méter magasra akarok menni szélharcost játszani a nagyobb propeller a jó(ezt csak elkeseredésemben írom viccnek szánva
)
-
vandor01
senior tag
válasz
david335 #48753 üzenetére
20xx ramegy es repul is de ekkora prop a lizard95-re kell
a leaderre ramegy 30xx is es azzal a legjobb de nekem van egy halom 28xx-em
meg a KK tojasrol... szerintem azzal is tokéletes lesz! vagy annyival kevesebb,
hogy eszre sem veszem.. a lenyeg hogy 24xx.nel nagyobb legyen 28xx, 30xx!
ha veszel akkor 30xx -et... ha van 28xx akkor felesleges plusba venni...
esetleg a 3S hez hasznos lehet a 30xx-nél kisebb prop... 28xx..?? -
david335
tag
válasz
AMDaZERG_1 #48752 üzenetére
2035 szerintem
-
AMDaZERG_1
senior tag
-
defy456
aktív tag
Sziasztok!
Rendetem ebay-ről egy mjx bugs 2 quadcooptert.
Kaptam sms-t , hogy vámolják.(legalábbis remélem, hogy arról a csomagról van szó mert pontosan nem tudom beazonosítani a posta álltal írt szám alapján.) De azon a apíron vannak olyan kérdések amikre nem tudom a választ.
Feladó neve stb. Kérhetek valakitől tanácsot/segítséget ez ügyben?(gondolom főleg privátban) -
Jackal2
senior tag
válasz
Peaceliker #48744 üzenetére
No majd megemeljük. Úgyis akartam BF beállítós videjót. Én nem dobálom sehogy, örülök, hogy repül
De ezek mind állatul repülnek én nem
-
Jackal2
senior tag
válasz
AMDaZERG_1 #48741 üzenetére
Azt én is olvastam, de neki az a jelenség, hogy leesik. Mivel én csak 2S-sel repültem, én nem tapasztaltam, de majd lehet meggyilkolászom újra hétvégén
-
Baku
aktív tag
válasz
vandor01 #48734 üzenetére
Tulajdonképpen majdhogynem alkatrésznek is megérné ennyiért, viszont másfelől meg csak azért mert a "hülyének is megéri", nem vásároltunk össze minden szart .... : DD
Amúgy meg szerintem azért nyomják ki ennyire olcsón, mert sokan rájöttek már (velem együtt), hogy a "buta faék" kameraplatformok ideje lejárt, 50m-en belül kóvályogni nem nagy "Was ist das", azon túl meg szinte alapkövetelmény a GPS támogatás, és egyre több GPS-es gép kerül a piacra, egyre jobb áron....
Szóval valahogy minél előbb ki kell takarítani azt a néhány ezer darabos raktárkészletet, mert hamarosan rájukrohad .... -
Jackal2
senior tag
válasz
vandor01 #48738 üzenetére
Aztán majd kapom, hogy ezt a szart rád melegítettem
Egyéb infók a tegnapi repülés után. A Bfight vevőt mindenki sürgősen kukázza ki, elmondom miért:
- a karbon vázba be tud csúszni az antenna és 125 méteren elvesztettem a kontrollt, a mák az volt, hogy fail safebe tettem kapcsolóról
- van valami bugja, ugyanis ha disarmolom de a gáz nem nullán áll, NEM állnak le a motorok, simán repkedtem utána vele, ami eléggé csúnya dolog, pl. leszállásnál disarm+failsafet kellett nyomnom egyszerre (na ezért is kell kitenni mindkettőt kapcsolóra). Szóval egy normális R-XSR vagy XM+ vevőt tessenek felpattintani ráKamera viszont olyan mint az álom, gyakorlatilag Runcam minőség, persze ez nem meglepő, lévén egy HS1177 HAD II van rajta. Szerencsére volt mellettem egy Runcam Micro szóval össze tudtuk mérni, ekvivalens a képminőség.
Összefoglalva a Bfight 210 hibáit, gyorstalpaló gyanánt:
- buzzer felforrasztani
- vevő ki, normális meg be
- VTX fehér kábel leforraszt az UART 3 RX portról
- gyári pigtailre cserélni a gyári dipolet
- gyári 5051 Gemfant valami más propra cserélni, mert nagyon eszi az akkut
- akkumulátorokat előre felrakni, mert túl hosszú az XT60 kábel -
Jackal2
senior tag
Kitettem a Leader 120 cikket a blogra, ha már ennyien vettetek
-
Allien
veterán
MJX Bugs 3 Gearbest-n 69.99 dolcsi, coupon code:1111GBEU10.
-
kriszbon
őstag
válasz
Tibusz00 #48727 üzenetére
Hmm.. elméletben találtam hasonlót, egy picit kevesebbet mértem én szélességre a csatlakozón.
Ez a 6-os felállás elég ritkán van használva.
Amit először mutattál képet ott az 1-es és 5-ös van áthidalva?
Csak mert akkor azt a 2 vezetéket hagyom benne(a többi jól jöhet még) és ha pü-ben adsz egy címet elküldöm ajándékként.(#48723) Peaceliker:
Köszönöm, lehet azt teszem majd.
Érdekes hogy ugyan úgy 250-es váz azonos motorokkal, azonos F3 FC, és még a 4 ESC is azonos.
Csak a váz kialakítása különbözik némileg. -
vandor01
senior tag
válasz
gonger #48704 üzenetére
az aksi 30C vs nagyobb C hez még hogy....
nekem kingkong tojast 350mah 35C vel küldtek olyant csinalt még frissen full-töltött aksinal is hogy hirtelen teljes gáz adásnál leesett! se kép se hang csak potty.... ha elég magasan történt akkor pár sec sötétség után magáhoztért és repultem tovabb.... 350-es gaoneng 80-160C -el megszünt ez a probléma a 35C-es aksi tökéletes lett a 2S szénkefés gépekhez.... -
vandor01
senior tag
ásd el az erdöben.... jövő tavasszal 95-ösöket összel 210-eseket szüretelünk
-
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #48721 üzenetére
Nem ez a lassú hullámzás, és egy bizonyos fordulatnál kezdődött csak el.
Amúgy elég gyors hullámzásnak látható a képen, olyan mintha rezonancia miatt kezdené el, persze ez nem biztos. -
kriszbon
őstag
válasz
varadigabor #48718 üzenetére
A többi is ugyan ezzel repül(iNAV), és azokból is van 250-es vázas gép.
Nem szoktam én ilyesmivel foglalkozni, csak ha már nagyon muszáj valami végett.Az volt még vele a gond, hogy kamera jellózott nagyon ha kicsit meghúzattam, pedig motoroknál van softmount, és nem vettem észre hogy valamelyik gázos lenne amúgy.
(#48719) Tibusz00:
Jó lenne megmérni pontosan a csatlakozó méreteit, mert körülnézhetek a sok vezeték között ami van.
De ehhez jó lenne tudni a pontos méretezését, mert a videóban látott aljzat nem kimondottan hasonlít a többihez amiket alkalmaznak.
Na meg hogy a tüske lapos kivitelű, vagy kerek? -
Tibusz00
tag
válasz
kriszbon #48717 üzenetére
Az Eachine Assassinhoz van rá szükségem. Ezt kell bedugni a csatlakozóba, ahhoz hogy akkumulátorral lehessen csatlakoztatni a PC-hez.
[Ebben] a videoban 2 percnél látható a használata.Enélkül nem lehet tesztelni a motorokat és a rádiós részt. Kaptam hozzá, de sajnos elkevertem. Próbálkoztam már minden féle pótlással,de nem jártam sikerrel. -
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Ma végre sikerült kipróbálnom a Martian II vázas tragacsomat, és képzeljétek nem gyulladt ki, nem vált lángoló meteorrá füstcsíkot húzva ez sem.
Valahogy most nem igazán vagyok elégedett a masinával, igaz kissé szeles volt az idő, és csak próbaként repültem vele.
A jóval nehezebb gépeim valamivel jobban irányíthatóak mint ez, igaz ez az érzés csak első napi nekifutásra alakult így ki.
A kamera(800TVL 2,8 ami szerintem nem annyi) képe viszont hihetetlenül gagyi volt ilyen borús időben, nagyon elégedetlen vagyok ezzel a "drágán" vett akciós ($5.43) kamerával.(#48716) Tibusz00:
Mihez van ekkora csatlakozó(most nem az áthidalás miatt kérdezem) mert a 2mm-es az elég nagy fajta lenne?
Lehet ha leírnád mikbe lehet beledugni ilyen csatlakozót, akkor jobban tudna viszonyítani és keresgélni az ember. -
Tibusz00
tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek!
1 db JST 2 mm 6 pin csatlakozóra lenne szükségem, mert elhagytam az enyémet.
Ilyen volt,de az sem baj ha minden vezeték benne van..
Ha van felesleges valakinek megvenném.Köszi!
-
molnigee
aktív tag
No, itt az első Lizard vidi tegnapról.
Lesz még másik is, kétszer voltam kint
Én egyre jobban bírom, gyakorlatilag mindent kipróbáltam a játszótéren.
Érdemes végignézni, két helyszín van, több akadállyal! -
gonger
senior tag
válasz
vandor01 #48710 üzenetére
Jó ez az usb-s megoldás, de, hogy csak 2 S-t használnék-e azt nem tudom. Ez lesz az első brushless racer gépem, azt olvastam, hogy elég neki 2S is, elég erős. De, hogy mennyi az ideális C érték, azt sem tudom.... GB-n azt írják, hogy 30C-s akksival adják, máshol meg 80C-t írnak.
Innen megint a káoszon kell eligazodnom. Aki vett már ilyen gépet, mivel használja? -
kriszbon
őstag
válasz
Peaceliker #48700 üzenetére
Hopp, nekem a másik rész volt valahogy a fejemben.
Akkor viszont híg lakk talán jó lehetne hozzá, mert igazából csak lehelet vékonyan kellene rávinni valami réteget. -
vandor01
senior tag
válasz
gonger #48704 üzenetére
ilyen aksit adnak hozza gyarilag (ranezesre)
alapcsomagnak nem rossz az elso tolto sem de legalabb occo
de csak 1-enkent tudod tölteni vele az aksikat a masodik jobb választás
tobb aksi töltéshez kell majd balance board par kabel csati....de ha mar költesz akkor vegyel combosabb aksikat ne 30C-st! magasabbat!
esetleg nem csak 2S-t hanem 3S-t is!
igaz dragabb de lehet hosszabbtavon jobban megéri! -
Neoka
aktív tag
válasz
Peaceliker #48692 üzenetére
Tényleg nem semmi, hogy ennyi idő után meglett és ilyen állapotban
-
Peaceliker
addikt
válasz
varadigabor #48701 üzenetére
Nem szakadt el
Eddig talán nekem egy ha szakadt, de lehet az még nem is ilyen volt. Sajna az éles szélű carbon előbb utóbb elvág mindent. -
gonger
senior tag
-
varmi2
nagyúr
Szerintetek egy bugs 6 kamerával megér 25k-t?
-
varadigabor
senior tag
válasz
Peaceliker #48700 üzenetére
Láttom Banggoodos strap van rajta, az nekem is szakadt már ki vagy 3.... Soha többet nem veszek olyat. Ilyet fogok majd venni, ennek muszáj lesz bírnia
Nem érdekel hogy nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest