Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya #16793 üzenetére
Nem tudom, de mondjuk bizti bennem van a hiba. Nálam még az MJX SEM törik.
Lehet, nem megyek full gázzal a falba?
Igaz, mostanában az X600-t elő sem vettem, át kellene szerelnem.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Ezt még megálmodom. Komolyan, olyan, mint ha direkt szar anyagból lenne. Ez csak azért idegesítő, mert kb. többet döglöttek a gépek, mint amennyit repülni lehet vele. Ellenben az XK tök normális anyagból van és az sem drágább, akkor miért nem lehetett ezeket is megcsinálni úgy?
Kizárólag a szándék az ami hiányzik, de az nagyon.
-
DJGABI
addikt
válasz
amúgy... motor halálozás előtt pont dicsérni akartam hogy az FY326 is milyen jól bírja, vasoszlopnak mentem neki kb 3/4 gázon, propon minimális karcolások, aztán ennyi. Meg ilyen fél-1 méteres kemény landolásokat kibírt. szerintem ezek elpusztíthatatlanok.
jaja, ha működőképes még akkor simán át tudná építeni ilyen 18$os dyi drónnak
-
Arti1
aktív tag
Nem tudok most linkelni.
Klónok között ez olcsónak számít? Már csak 6 db van az eladónak.
http://m.ebay.co.uk/itm/331766152023?_mwBanner=1 -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #16790 üzenetére
En meg a 90+ kilommal raestem az U807-re es semmije sem torott el.
Amugy az MJX-ek olyan anaygbol vannak, hogy ugy TUNIK, hogy tartos a vazuk. Azonban az elso erosebb utkozesnel atomjaikra hullanak.
Szerintem az X400-bol epits egy FPV frankendront. Vaz pl. polikarbonat vagy nyomtatott, ha eltorik faragsz ujat. Talan Szacsee beszelt rola h neki van valami torhetetlen csodaanyagja.
Vagy a klasszikus Ladybird style: kozepen muanyag bolcso, ratuzve 4 karbon vagy bambusz rud. -
Pikachu24
aktív tag
válasz
kimista #16787 üzenetére
Akkor ott valami nincsen rendben. Én maxra szoktam állítani. Régebben 5.1 amper volt a max ami bele ment. Mostanában valamiért már csak 3.6 a max. (A töltő amperre gondolok. Nekem kevesebb mint 3000Mah megy bele egy töltés alatt.)
A töltő lipo balance-ra van állítva?
Esetleg próbáld meg először storage módba rakni. -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #16759 üzenetére
Az XK legalább bírja. Kivittem ma az MJX X400-at, elég erős volt a szél, de az, hogy nulla, azaz NULLA métert képes megtenni a széllel szemben, az szánalmas.
Kétszer esett le, egyszer fél méterről, egy kicsit homokos területre, telement dzsuvával. Másodszor elfújta a szél és disarmoltam, 5 méter magasról esett le, kb. 15 cm-es fűben. Az első eséstől úgy széttört a váz, hogy a felső lemezt cserélhetném, elrepült a led, ami ki is szakadt a helyéről, meg vele együtt a led takaró műanyag. Először azon gondolkodtam, hogy ott helyben páros lábbak ráugrok és széttaposom.
Hogy lehet annyira szar anyagból megcsinálni valamit, hogy ha 15 cm fűbe esik, egyből 3 elem károsodik, ráadásul úgy, hogy a teljes vázat meg kell bontani? Elhatároztam, hogy nem csinálom meg, hanem szétbontom alkatrésznek, mindene új, 1 feltöltést bírt ki, EGYET.
Nekem senki ne mondja, hogy azért mert jaj spórolnak az anyagon, mert a Nihui váza olyan, mint ha edzett acél lenne, egyszerűen nem lehet kárt tenni benne.
Kiárulom a francba mind a két MJX X-et, a blogomon meg átírom NEM AJÁNLOTT kategóriára mind a két gépet.
-
Pikachu24
aktív tag
-
kimista
aktív tag
Az normális ha az imaxom 11.02 volttal tölti a lemerült 5.2és 3s aksimat? Cellankent 3.7 az aktuális ertek
-
KisApám
addikt
DJI Phantom 4 és Phantom 3 összehasonlítás.
Tényleg egész jól lett/fejlődött a Phantom - pl. a propeller fel- és leszerelés meg a GPS hold is nagyon tetszik, no meg a környezeti obejktumok közelségi riasztása (a quad megáll).
Ha lenne rá pénzem... -
mark!
őstag
Sziasztok! Szeretnék most venni valami kisebb quadkoptert, mert a tanulás mellett kezdenek unalmassá válni a délutánok!
Syma X13-at néztem, az mennyire jó? Esetleg ha van más, hasonló árkategóriában (10-12k +/- 1-2k), melyik lenne az?
Előre is köszi! -
kimista
aktív tag
válasz
marciart11 #16779 üzenetére
Multistar 5.2, 26 eur hobbyrol. Pdbt emelni kellett, de ajtót is tudom csukni
Jah és kamera Gimbal nem probléma, bírja a gep
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
_X10Dead_ #16753 üzenetére
"Sziga" van bőven, elkezdtem közben papír kiegészítéssel (DJI-stílusban) elől két piros csíkkal fehér bevonatot alakítani rá
A csőhéjból indultam ki én is, de épp csomagolószivacs volt kéznél, így jött a tekercs.
Egy plusz infó: a viselkedésből kifolyólag kb. 3-3,1V-nál kezd feltűnni, hogy merül, LVC-t kivárni káros az akkunak. Valós repülési idő itt is 15 helyett inkább 10 perc körül kezelőtől függően, biztonság kedvéért marad a buzzer. -
kimista
aktív tag
Vettem 5.2-es aksit a cx20hoz. Hát, kivittem, játszottam vagy 20 percet, aztán meguntam. Aksiba biztos van meg, mert még nem sipolt. Kár volt így kivinnem 4aksit
Kene egy racer, az biztos izgalmasabb.. -
medvegy
aktív tag
válasz
KisApám #16772 üzenetére
Állítólag valami fával került a kamera közelebbi kontaktba leszállás közben, de hivatalos DJI szervizben járt, amit tanúsítvánnyal is tud igazolni, és egy P3 std árának a felét ott hagyta a szervizre. Nyilván van benne kockázat (mint minden használt cucc esetén), de szerintem nem lenne egy alapos kipróbálás után rossz vétel. Abban bízom, hogy a P4-nek majd lassan kijönnek a további változatai, és azok majd szépen lenyomják a használt P3 Pro/Advanced árakat.
-
KisApám
addikt
válasz
medvegy #16767 üzenetére
Nem én voltam az a komoly érdeklődő
Esés miatti csere volt? Hááát akkor elgondolkoznék nagyon.
Gondolom nem hiába úgymond olcsó.
Ki tudja hol van olyan mikrorepedés a vázon/karon, ami az új tulajnál
az első kissé nem túl puha (de nem zuhanásos) lerakás után szépen végigreped... -
Patics
tag
válasz
shaddam #16768 üzenetére
Köszi.. de khm. ezt most nekem válaszoltad? Mert, hogy ezt nem kérdeztem ..
De ha már.. a Switch, az mi?Azt kérdeztem, hogy PAL, vagy NTSC? Ugyanis vásárláskor ki kellene választani és nem tudom, hogy melyikre bökjek? Mivel azt se tudom, mi a különbség a kettő között?
Az antennalinket köszi! Sajna még nem tudom, hogy egyenes vagy 90fokos csatis kell-e nekem, még nem jutottam oda a tervezéssel.
Most nekiálltam Jackal és Zsolesz blogjainak a részletes tanulmányozásához, azokból nagyon sok kérdésemre választ kaptam/kapok...
-
medvegy
aktív tag
válasz
KisApám #16764 üzenetére
Azt hiszem megtaláltam a hirdetést amiről beszélsz, beszéltem is az eladóval. Elég jó ajánlatnak tűnik, igaz kamera + gimbal cserélve volt DJI szervizben esés/kényszerleszállás miatt. Ma tette föl a hirdetést, holnap megy érte egy komoly érdeklődő. Az nem te vagy?
Csak jövőre terveztem a P3 upgrade-et, de most egy pillanatra azért elgondolkoztam, de aztán gyorsan lebeszéltem magamat a dologról
-
kimista
aktív tag
Tököm kivan h megint orkán szél van kint, bezzeg hétköznap mikor dolgozik az ember...
-
Game-over
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #16763 üzenetére
Köszi a megerősítést, akkor veszek egyet én is
Más: Katasztrofális most az idő, kimentünk kipróbálni az X8G-t, de már 30 méternél 1-2 másodperces késéssel reagált a gép, remélem ez a szélnek tudható be.... (mondjuk X5C táv volt).
Mondjuk 8 percet simán repült gyári akkuval meg egy SJ5000x-el, ami egész jó, főleg hogy egyfolytában küzdött a szél ellen.
-
KisApám
addikt
Hát ha most lenne pénzem - mint már régebben írtam, egy DJI Phatnom 3-ra fáj a fogam - vennék egy használt DJI Phantom 3 Professionalt úgy kb. 220 000-ért. Annyit megérne szerintem (50 óra repülés van benne, aksi kb. 40x töltve kb.). Csak azért írom ide, hogy ha vennék, MIRE kell figyelnem - azaz a hozzáértők többet tudnak erről írni, mint én találgatni.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Game-over #16760 üzenetére
Olcsóbb már nemigen lesz.
Hibái meg persze, hogy vannak. Némelyik kifejezetten kellemetlen. Egy részük orvosolható, más részük nem.
De a hibák legalább ismertek, így van esélyed felkészülni rájuk. 110 dolláron is BestBuy volt, most meg pláne. A legolcsóbb racer árából is kijön kettő, ha az egyik elveszne :-)Jackal: én a mikrókra azt az átlátszó bizbaszt nyomkodom, amit az üvegpolcok alá szoktak tenni. Kicsi is, puha is, és ott is marad egy darabig
-
Game-over
aktív tag
Érdemes 80$-ért megvenni az X1-et most?
Syma X8G után gondoltam valamit, ami végre brushless, és erre akár tenni egy FPV kamerát, és úgy használni.
A kérdésem az, hogy vannak nagyobb hibái? Olvastam hogy akár el is repülhet a semmibe, ezért a kérdés.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #16755 üzenetére
Na ja. Akkor lehet, hogy jobban járok egy óránál, amit rá fúrok a távvezérlőre.
Az nekem nem pálya, amit a P3-l lehet csinálni, főleg mert nem fogok kiadni jelenleg legalábbis 400E-t érte (sok kis bizbasz kiegészítővel akksikkal együtt lenne annyi tutira). Sajna, az XK250 kamerája szar. A rögzítése műanyag pöcök, még esély sincsen gimballra szerelni. Ráadásul lefele néz, ha kiakasztom a hátsó pecket jön a rezgés effekt.
Arra jó max, hogy ha pánik van, az orientációt azért be tudom lőni rajta. Balcsinál is volt egy pillanat, amikor megtolta a szél a part felé. De, tudtam, hogy NEM szabad pánikolni.
Sikerült a part menti fákat kikerülni, majd rendeztem soraimat, és újra támadásba lendültem.
Ettől függetlenül, élveztem minden percét. Ami vicc vótt, hogy a P3-s szerda este reptetett egy kanyart, a másik csapat meg szerda du. amíg szét nem törték a vázukat. Nyomtatták 3D-s nyomtatóval.
Én meg kireptettem 5 akkut, ebből egyet este.
Csütörtökön pl azzal kezdte a P3-s, hogy fú a szél. Mondom, ez engem nem zavar.
A másik csapat meg elkezdi, hogy össze fogom törni a gépet. Mondom, kizárt, mert max fürödni fog.
-
_X10Dead_
aktív tag
-
_X10Dead_
aktív tag
Valamelyik nap panaszkodtam a BangGoodra a propelleres headset miatti kálvária kapcsán.
Ugyan megvárták, míg összebarkácsoltam a fikázó videót, meg fél napot elb@sztam a visszapostázás előkészítése kapcsán, de pár perce megkaptam a full refundot. A fost meg megtarthatom.
Ha még pár napig szívatnak, akkor biztosan rájuk hagyom, mert a veszekedés elég gyenge órabért fizet és lélekben már akkor feladtam, mikor nem sikerült a postásnál tartani a csomagot. Szóval épp időben zárult az ügy.
Hogy mi a tanulság? Hát nem sok, mert az most is kiderült, hogy egyszerűen túl sok időt és energiát kell belefeccelni egy ügybe, ha botlik a történet. És ezt fogyasztói oldalon az amúgy is szűkös szabadidejéből tudja csak lecsipegetni az ember, míg a másik oldalon azért fizetik őket, hogy kifárasszanak. De úgy tűnik, náluk is van arra kalkuláció, hogy mennyi pofozkodás után válik nettó deficitessé a story, illetve hol az a pont, ahol már biztosra vehetik, hogy nem fogsz meghátrálni. Szóval, ha elvi kérdésről van szó, akkor vért pisilve ugyan, de meg tudjuk őrizni a méltóságunkat. Mindenesetre ez most egy fél évre elég volt, remélem egy darabig nem lesz gond.Ja igen, ha valaki kezdő/tartalék/visitor FPV szemüveget akar, annak eszébe ne jusson a propelleres, bármennyiért adják is!
Most már rendbe rakták a specifikációkat, szóval korántsem olyan csábító, mint másfél hónapja, de ha valaki rámozdul, én nagyon röhögni fogok!
Kézbe fogva még annál is trébb, mint ami a képeken látszik. Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire gagyi! Ráadásul olyan silány az összeszerelés minősége, hogy szinte biztos, hogy széthullik benne valami, mire idér vele a postás! (Úgyhogy d.u. szét is szedem, hátha találok benne valami menthetőt) -
shaddam
aktív tag
Megjött az a kamera és az adó [link]
Sajnos vevő híján nem tudom még kipróbálni. Azt mondjuk nem tudom miért ilyen antennával adják gombás helyett, kb 1-2 dollárral lenne drágább...Jól gondolom jó ötlet berakni a mushroom meg az adó közé egy toldót, hogy ha crash van inkább az csattanjon? 90 fokban döntött gombás antennám van, amikor rácsavartam láttam ez fájhat
-
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #16754 üzenetére
Szia, 100-ért biztosan nincsen, 150-ért sem nagyon, de ezen még gondolkodom. Az OSD az a 70.000+ gépek sajátja, meg a racereké, de ott meg a vezérlőtől függ az ár meg iszonyatosan szór, attól függően, mit teszel bele:
XDead: Én még a KIKA ajtócsapódás elleni szilikonpöttyeimmel tuningoltam anno a Hubsan leszállótalpait
Elég kemény, nem túl magas, de már nem üt fel annyira.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #16749 üzenetére
Van olyan "hobby" kategóriás drón, ami telemetriás (100-150 dodó között)? Legalább az akku üzem idejét vissza küldi valahogyan? Vagy, ez csak a nagyobb, és/vagy külön épített cuccokra jellemző? Szerda-csütörtök Balatonnál voltam, és reptettem az XK X250-t. Brutál jó volt. Viszont, volt ott egy fantom 3-s is (advanced vagy melyik).
Igaz, az már nem szórakoztató, mert csak nyomkodja az ember a tableten, hogy ide repülj, és a birka oda repül.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
molnarpeter #16752 üzenetére
Nem is gondoltam, hogy ilyen gyorsan ideér, gratula!
Orientáció: A gép színezése közelharcban sokat segít, erre a célra első kanyarban mindig színes szigetelőszalagot használok, mert az könnyen felrakható, leszedhető és módosítható. Pár száz forintért kapsz a praktiker túrkálóban ócska 6-os csomagot (tényleg ócska, mert alig ragad), ami komoly szigetelésre nem igazán alkalmas, de erre a célra kiválóan megfelel.
50 m felett, mondjuk rajtam már ez sem sokat segít, talán az X8-as van méretben akkora, hogy még lássam, a 250-esek már túl kicsik.
De ha estefelé repülsz, szóval, mikor nem vakít a nap, akkor a LED-es optikai tuning még relatíve messziről is működik.
Mondjuk ez még kis gépeken is használható, mert 1S is meghajtja.
Vicces, mert mindig fanyalogva néztem a lakótelepi boyracerek felcsicsázott VTI-it meg Golfjait, most meg néhány gépem úgy fel van LED-ekkel virágozva, mint Gábor Áron réz ágyúja. Én arra fogom, hogy nem látok, de lehet, hogy ez már a klimax... :-)
A csomagolószivacs ilyen felhasználására még nem gondoltam, de felveszem a listámra.
Ha már a házibarkácsnál tartunk: leszállótalpként érdemes ránézni a csőszigetelő polisztirol szivacsokra. Mindenféle méretben, hosszú hurkákban kapható, könnyen méretre vágható és néhány centis magasságig elég merev, hogy ne inogjon a gép. Plusz olcsó. A méteres szálból jó néhány szettre való kijön. A kisebb gépeket meg kiválóan lehet ültetni teszkós darts-hegyekkel. A Tarantula 1505-ösnek pl. sokat segít a stabilitásán (a gyári talpak túl puhák és túl magasak), de még jól is áll. Igényesebbek mindezt kombinálhatják bútor stiftekkel, öntapadós szilikon vagy polisztirol bútor-tappancsokkal is...
A lagról olvastam én is, részben ezért vártam az XK X251-re, de az X1-nek úgy leesett az ára (szerintem pont az XK piacra kerülése miatt), hogy nehezen indokolható a jelenlegi 60%-os felár ( a transmitter most nem játszik, a JJRC-t is a DEVO-val gondoltam hajtani).
Hibátlan típus meg nincs és nem is lesz. Vagy ha mégis, akkor annak az ára lesz a hibája. Az XK-tól most ki van nyúlva mindenki, de ez az X1-essel is így volt az elején. A WlToys nem hülye, minden XK brand alatt futó termékükön látszik, hogy pontosan tudják mit csinálnak és biztos folyamatosan figyelték az X1-el szerzett tapasztalatokat is, de csak most kezdődik a béta teszt, és pl. a tartósságról még egyszerűen nincs elég infó. Time will tell, ahogy a művelt franszia mondja. A JJRC meg biztosan lépni fog, nem hagyja veszni az X1 dicsőségét, pár hónapon belül kijön az upgrade-del. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
_X10Dead_ #16751 üzenetére
Nekem nemrég ért ide, pont akartam írni a tapasztalataimat
A yaw lag jelen van, illetve a kanyarodás elég lassú, 3. módban elfogadható (X5C kellemesebb volt ilyen téren), bár akkor nagy dőlés mellett instabil tud lenni (belibeg, max 0,5-1 m ereszkedés van, mire korrigál). Gyorsan felmenne magasra, de az orientációt illetően kell még módosítani valamit (talán fehér papírral borítok majd két kart). A gyári talpak landolásra nem igazán váltak be, és a süllyesztett LED-ek is alig látszanak sokszor, így csomagoló szivacsból csináltam egy-egy tekercset mind a 4 karra (3x3cm, cellux fogja), amiket a LED-ek alá tettem - kettőt egy csapásra
Ugyanezt mások pingpong labdával oldották meg. Az akkuidővel csínján kell bánni, buzzer ajánlott, mert képes lenne 3V alá merülni. A gyári töltő egy-két századdal 4,2V felett hagyja abba, eddig nekem megfelel. Transmitter minimalista, de a hatótáv bőséges. A yaw lag+kanyarodás miatt gondolkodnék el esetleg másikon, bár ennyiért best buy, viszont nem jártam utána, mennyivel lenne több egy nagyjából hibátlan típus, ami brushless.
-
Game-over
aktív tag
Van valakinek tippje, hogy mivel lehetne megvédeni az akciókamerák lencséjét miközben a gépen van?
Ilyet [link] rendeltem 2 hónapja, de nem jött meg, így újraküldik, viszont addig is használnák valamit, ha van valakinek tippje hozzá
-
molnigee
aktív tag
Ha valakine H8 mini kell: H8 mini jóárúsítva
-
szacsee
nagyúr
Én a mestertől szoktam vásárolni, korrekt megbízható és gart ad a tápokra.
Ha nem tévedek a fenti táp 14A-t tud 12V-on egyik ágon, a másikon pedig 16A-t.
250W-os Turnigy Reactort nézve 10A-t tud max leadni, ami legyen bemeneti oldalon mondjuk 12A áramfelvétel 3S-nél 4S-nél pedig ~170W kifele, ami bemeneti oldalon 14A-t jelent, így ha csonton hajtod akkor éred el a korlátját a tápnak.
2-es ágra Turnigy, 1-esre 2 Imax és tölthetsz kapásból pár akksit egyből.
Vannak olcsóbb tápok is, csak nem mindenki ad rá gart és nem mindenki teszteli.
Persze ha van érdemes olyat venni, ami áganként 18A-t tud és akkor nincs gond ilyenkor.
Öcsi gépében a régi tápom van amit ha szakad a cérna az imax táplálására használt Seasonic-al ki tudom cserélni... az SR táp 480W-ot tud 12V-os ágon kiköhögni, az meg több mint elég.
Tápos topikba meg lehet kérdezni ha találsz egyet, hogy mennyire régi táp. Nyilván 10 évnél régebbit nem éri megvenni, mert folyamatos használat mellett 4-5 év után kiszáradhatnak a jobb tápokban is a kondik, de egy bronze minősítésű minimum már vállalható.
Táp tesztre leg egyszerűbb módszer, hogy megméred a 12V-os tápfeszt üresjáratban, utána rákötsz egy nagyobb fogyasztót... pl 12V-os 60-100W-os autó izzót és megnézed megint mennyit változik a feszültség.
Nyilván esni fog, de 5% tűréshatár alatt oké, felette a táp kuka. 5% a megengedett, amit a márkás gyártók be is tartanak, de pl Codegen 400W-os táp 160W-os fogyasztóval már füstőlni tud. -
mgy
senior tag
Én öreg PC tápokat használok, egyik rosszabb, mint a másik. 3 sincs az egyik három cella töltésénél, a másik is négy alatt marad. Új (PC) tápot nyilván nem veszek, nézni kéne valami közepesen sz.rt.
Viszont lett egy 16V notebook tápom, amitől nem sokat reméltem, ezzel szemben megvan neki (3s) a 4A! -
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #16742 üzenetére
Ha még gyári lenne, de még az sem
-
Teréz Atya
senior tag
-
Jackal2
senior tag
Megjött a forrasztópáka, ez új rekord, 23 óra alatt, igaz belföldről.
Illetve megjött a JJRC 15D, a doboza durván leamortizálva, a belseje érintetlen
( Szóval lehet hadakozni a Tiny Deallel.
A poén az, hogy ez az első olyan brushed kopter, aminek a távról vezérelhető a kamera szöge, de vagy 30 állásban. Ezzel még nem találkoztam ebben a 20-30K-s szegmensben, mókás egyébként.
Van benne 3 akksi, táv, 5.8 FPV meg a KAMERA, na a manualban erről semmit nem írnak, szóval most fejtem, hogy is van ez.
Ja igen és teljesen kezd megmakkanni az Imax B6-om tápegysége, már 3.8-nál kikapcsol ez az átokverte, szóval egyre messzebb kerülök az 5Atól.
-
Jackal2
senior tag
Igen, kb. az az egyetlen hibája. A poén az, hogy annyi hely van benne, hogy focizni lehetne, szóval túloptimalizálták a srácok a dolgot, nem is kéne rá az a túlnyúlás.
A Banggoodos visszafizetéssel kapcsolatban:
- egy felől indokolt lenne visszafizetnem a pénzt, mert így lenne korrekt
- más felől már eltelt 60 nap vagyis ha Paypal disputetot indítok, valószínűleg akkor is nyertem volna és még nem kaptam meg. De gyanítom lesz ebből még 70 nap is, mire ideér a cuccosSzóval az a helyzet, hogy valahol a középút lenne igazságos, mondjuk 50% kedvezmény.
Van 3 accom Bg-n, ez nem lenne gond, de más okból nem akarom, hogy ez az accom feketelistás legyen. Az nem érne meg 12.000 Ft-ot.
Zarew: nem rossz, de már lejárt az akció, nem kapsz hozzá ajándékot és:
- Simonk firmware van az ESC-n, már leállt a fejlesztése
- CC3D egy közepes vezérlő, fejlesztése leállt
- a táv rossz, a fórumon kb. úgy emlegetik mint a Turáni átkot, állítólag botrányosan rossz a megbízhatósága, ennek az utódja az FS-i6 -
mgy
senior tag
most olvasom a quadkopter blogot, hahahaha!
---amúgy lehet jobb megoldás lenne kivágatni azt a lapot rendes karbonból, mert ha veszel egy ugyenilyet, az pont ugyanennyire lesz szar. ostoba helyen van perforálva kódolva van a törés.
-
Arti1
aktív tag
válasz
Jackal2 #16731 üzenetére
Két eset lehet, ha már megvolt a refund.
1. Hagyják az egészet, belefér az előre kalkulált veszteségek közé.
2. Megnézik, mennyire vagy kedves és mikor látják, hogy átvette, kérnek egy repay-t, de az már csak kérés, nem tudnak kötelezni ezzel a rendeléssel kapcsolatban semmire. Max kapsz a neved mellé egy fekete pontot (vagy az árakhoz egy szorzót)
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Teréz Atya #16733 üzenetére
Legalabb neked jön valami, nekem sem az eu-s x5c nem jött, meg ugy néz ki, hogy az elárazott Nihui sem, ami már a fórumtársaknak megjött.
-
Teréz Atya
senior tag
Faxa, a JJRC X1-et elkaptak a vamon. Karacsaonyra remelem kuldenek egy kepeslapot, ha mar ennyit adakozok.
-
zarew
senior tag
Ez így nagyon kaki?
-
Jackal2
senior tag
"Order 12446127 held but released now
Dear XXX,
We would firstly like to take the opportunity to thank you for shopping with us.
We have been informed by the customs office that your order 12446127 had been held due to some limitations and new rules regarding the transportation of battery products, but now they allowed to release your parcel and proceed to ship out your order.
Your parcel is currently on its way and you will receive it for another 2 weeks.
You can check the tracking on your order using this link:
http://www.directlink.com/en/Pages/home.aspx "Most az a helyzet alakult ki, hogy visszakaptam a pénzt és előkerültek az akksik. Kíváncsian várom, megjönnek-e mert akkor kaptam 15.000-nyi akksit ingyen
-
Patics
tag
Nézem pl. az FC paneleket. Ezekhez mellékelik a csatlakozó tüskéket, amiket gondolom, bele kell forrasztani. Ezeket miért nem eleve beforrasztva árulják? Nem jobb lenne a "gyári" forrasztás? Mi enek a jelentősége, hogy külön mellékelik?
-
Arti1
aktív tag
válasz
Teréz Atya #16727 üzenetére
Azért inkább ne terheld, ágyban fekve egy h8 minivel a lakásban is lehet repkedni
Max. egy-két szobanövényt fazonra vágsz közben véletlenül -
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #16719 üzenetére
Magnetometerbe bezavar, Emax nem is ajanlja a hasznalatat, mert ok tul kozel tettek az ESC-et az FCB-hez.
Kosz, mar egesz jol vagyok. Muternak szerencsere van a kiskertjeben aloe vera. Azt meg kell torni, ratenni a gyulladasra, es dunsztolni. Multkor fele ennyire fajt a labam, megis masnap alig tudtam jarni, az aloe meg ugy helyre hozta, hogy csak pislogok. Pedig most szo szerint orditottam fajdalmamban amikor kibicsaklott a bokam.
-
Molk
tag
válasz
kimista #16722 üzenetére
Csak érdekelne, hogy az ebben a videóban lévő felvételeket hogyan csinálták?
Vagy akkor mindenki egyenlő, de van aki egyenlőbb? -
Molk
tag
Sziasztok.
Még régebben amikor volt néhány drónos rendőrös eset és akkor mintha azt olvastam volna, hogy repülési engedélyt Budapesten belülre "nem nagyon" fognak adni (főleg nem olyan helyre ahol emberek fölé szállhat a drón).
Ugye így van? -
-
_X10Dead_
aktív tag
Hmmm. Úgy tűnik a Nihui is megáll 20 dolláron. Tudjátok, a kamerás, rtf.
A bal első motor akadt, írtam az eladónak, hogy küldjön egy újat.
Visszaírt, hogy sajna, nem tud, de 30%-ot visszaad a fájdalmaim csökkentésére.
Aszta. Ez a compraelmundó egy igazi Úriember. Tényleg.
Ellentétben velem, mert én ugye már másnap kicseréltem az amúgy is hegyekben álló készletekből...
Hehhe.
(Fogalmam sincs mi lesz velem, ha egyszer lista áron kényszerülök újat venni, de szerintem simán a kardomba dőlök).Hogy rossz hír is legyen: A propelleres fejest nem bírtam megállítani. A szomszéd srác volt olyan aranyos hogy átvette. Hát vazze a pokolba vezető út tényleg jó szándékkal van kikövezve.
És, hogy még viccesebb legyen, DOA. Valami melegszik benne és a propeller is forog, de maga a kijelző az nem kapcsol villanyt. És ha megrázom, valami zörög benne, vsz úgy hullott szét a bele, ahogy kell (Már messziről is minőségi darabnak néz ki, de kézbe fogva hihetetlen, hogy milyen silány).
Ez még önmagában nem is lenne baj, mert a BG úgyis visszaigazolta közben, hogy a nerf-ölt fost küldte, de már ledugtam a torkukon, hogy át sem veszem, csak igazolom hogy visszafordult és már küldik is a full refundot. Ezek után meg kezdhetem elölről az egész fenyegetőzést, ráadásul a Jóisten se mossa le rólam, hogy nem én tettem tönkre...
Kezdhettek röhögni :-)Ja igen, heti bargain: 80 dodo a RunCam 2 a GearBest-en.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #16689 üzenetére
Jobbulást!
-
muranyig
tag
Készítettem egy naplementés "csendéletet"...
-
Allien
veterán
Lenne töltős kérdésem. BG-n van most még "akkciósan" Eachine D800.
Jelenleg főleg 1-2s-s akksikat kellene tölteni egyszerre többet. Gondolom kell hozzá még egy osztó is, de a kérdés, ez van olyan jó, mint az imax b6? -
Jackal2
senior tag
válasz
szacsee #16703 üzenetére
ESC a karokon?
Biztosan jó ötlet az?
Szerintem a Falcon vázat túlgondolod. Az oldalsó takarás tényleg szar a szerelésnél és a konfignál, de pl. baromi jól merevít esésnél és egy 45.000 Ft-os gépről beszélünk. Annyiért nincs jobb. Egyébként meg minden más paramétere kiváló.
Nekem a CC3D vezérlő inkább szúrja a szememet.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Minstrel #16699 üzenetére
Amikor Jackal2 keresett épp akciós volt 25-27$ között mozgott. Amikor akcióznak akkor általában a 250W-os reaktor majdnem mindig benne van.
Most kezdek majd félrerakni ha kész lesz a quad és ha legközelebb akciós lesz behúzom pár akksival, kieggel együtt.Jackal2: kopterépítéssel kapcsolatban ide jegyzetelgetek kicsit, aztán megy majd a cikkben de a gondolatmenetet leírom aztán lehet szakadtok a monitor előtt...
Nézegettem az kiteket az elején (falcon, racer nighthawk) de vagy drágának találtam első kopternek (emax), vagy pedig valami kivetnivalót láttam benne, ami lehet egy apróság de szúrta a szemem.
- racer lábai és a kialakítása .... ütközéskor fene tudja mennyire éli túl a kamera, mert mintha kicsit kilógna.
- falcon: oldalsó védőburkolat szerelésnél sem jön jól, de pl akksi tépőzár is azon van áthúzva.
Nagyobb esésnél megfeszítve az felső lemez oldalán a perforálás mellett biztos kinyílik, mert ott elég vékony az anyag és fogy is a felső lemez ahogy elnézem.
Nekem még a középső lemez pdb-re cseréje sem jön be, mert kezdőként tuti törni fogom és nem akarok pl karnál és esetleg leszakadt forrpad miatt esc-nél többet költeni ilyenkor. PDB zárlat esetén meg biztos tud érdekes dolgokat csinálni.Ami nekem fontos, hogy első gépnél legyen elég stabil váz és a későbbiekhez jó alap.
Ehhez a ZMR megfelelőnek tűnik + középen szendvics elrendezés amennyire lehet.
Megvárom a pdb-ket amik jönnek, matekot rákötöm valamire és megnézem bírja-e a gyűrődést. Közben kiszámolom a meglevő alkatrészek áramfelvételéből, hogy milyen pdb az ami elég stabil és megbízható ahhoz hogy hosszú távon se legyen gond. Sima pdb + pololu-ra gondoltam, mivel ha nem jön be a pololut fel tudom használn itthon barkácsolás során.
A PDB alul lenne lefelé néző forrasztással úgy, hogy a ZMR közepén a kis téglalapon az esc-ek vezetékét be tudjam forrasztani ha lehet. Talán a HK-n van a kör alakú PDB aminél a közepén is vannak forrpadok.
Az esc signal vezetéke pedig a középlap felet jönne. PDB felett lenne a pololu, előtte öntapadóra rakva az RX és a micro OSD, PDB felett meg az FC. VTX felső lap alatt 90°-os kábellel menne hátra. Interferencia nem tudom mennyire lesz vagy sem. Ha hosszú RP-SMA hosszabbítót vettem, akkor oldalára fordítva valahogy okosan. ESC a karokon... na elég is a szövegből, jó lenne már ha itt lenne. -
mgy
senior tag
Ingyenpostás XT60 csomag a vásárlás után két nappal Ferihegyen! :-O
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest