Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bornie127
aktív tag
válasz
tibibi #15197 üzenetére
Én azt vettem észre, hogy amikor csak 3000 játékos volt addig nagyon jókat adott, főleg, hogy csináltam egy másaik profilt is. Arra ontotta a pontokat. Ahogy egyre több játékos lett, azzal arányosan csökkentek a nyeremények. Már nekem is csak ooops-okat dobál, meg néha 30 pontot.
-
tibibi
őstag
banggodos tojás mostanában csak oops
másnak is?
-
kimista
aktív tag
válasz
marciart11 #15195 üzenetére
ha esetleg van rth vagy failsafe rth, úgy sem várom meg míg magától leszáll.. eddig mindig én szálltam le, nem bízom a gépben
-
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #15191 üzenetére
Jaja
Az RCGROUPS oldalán "szídják" is a H99 propellerét IS... tényleg elcseszték a banggood-nál (Eachine-nál).
Ahogy olvastam, az X11 propellere elvileg felmegy rá. Kipróbálom.Ésa hogy már írtam valamikor:
a kamerája nem 3MP, mégis úgy hírdetik. Sima 1 MP-es kamera, a videó az. A fénykép elvileg 3 MP-es, de az 1 MP-es eredeti képet interpolálja fel 3 MP-re és írtó ocsmány minőségű.
Illetve a távirányítójával is gondok vannak (jelvesztés).Egy gépbe sikerült 2 alaphibát összehozniuk (propeller+távirányító), illetve jó nagyot hazudniuk a kamerával kapcsolatban IS (+propeller anyagminőség).
Gratula. -
KisApám
addikt
SAJNOS megvettem 2015. decemberében az Eachine H99D-t.
4 hónap alatt NEM bírtak kirakni hozzá pótalkatrészt, és még mindig árulják a gépet.
A propellerrel kell most e miatt bíbelődnöm, hogy kis átalakítással más gép propellerét tudjam használni. Hátha... Amúgy a H99D propellere szerintem meg úgy rossz, ahogy van. Kemény, reped, törik. És még azt reklámozzák az oldalom, hogy húúú de király (reinforced blades - megerősítet propellerek, hőálló, korrózió álló - hát amilyen hamar tönkremegy, a korrózióval nem lesz gond az tuti...)A héten voltam kint a v686g-vel kicsit repkedni pár helyen. Persze mindenhol fújt a szél... Szerencsére télen bent tudtam gyakorolni a H99D-vel, így már egész jól ment kint a 686-al. Várom a szélcsendet, és hogy valami jó kis videót tudjak csinálni azzal a kis kamerával.
-
Jackal2
senior tag
Mi ez a síri csend és hullaszag? Ne csináljatok úgy, mint ha dolgoznátok
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Rorschach666 #15159 üzenetére
Én tavaly vettem a Runner Advance-t, szerintem kezdésnek megfelel, csak meg kell erősíteni.
Most már 150k-ért kapsz gyári szemüveggel együtt, a maradékból meg kijön pár aksi (mert az is kell ám).
-
Jackal2
senior tag
válasz
Nah megnéztem még egyszer a gépet, ugye itt 170.000 Ft-ról beszélünk. A kérdés az, hogy mire akarod használni a gépet? Repkedni teljesen jó, de versenyezni nem, mert nehéz mint az állat és nagy is (350 mm a Phantom kb. ekkora, ehhez képest viszont 250-esnek hirdetik a címben
). Ahhoz meg hogy repkedj, kicsit drága és ugye erre még rájön a szemcsi ára. A kiépítés egyébként teljesen jónak tűnik, csak hát semmilyen értelmes adat nincs róla leírva, még a GYÁRTÓ honlapján sem. Pl. azt észre vetted, hogy a távirányító egy 3D modell? Nincs róla kép? És a gépről valós körülmények között?
A youtubeon egy videó van, amin egy hasonló gép iszonyatosan durván repül: ez az. Szóval nagyjából senki nem tudja, hogy ez a gép egyáltalán létezik, vagy sem.
A 18-25 perces repülési időt ne hidd el, 10 perc alatt lesz, ez egy racer, alapból lényegtelen mennyit tud repülni, csak menjen mint az állat. A kamera felbontást TVL-ben adják meg jellemzően, itt 1080p 30FPS van megadva, a gyártó oldalán nem találtam meg a belső felépítést, ezért a Conrad Ersatzteile részéből próbáltam következtetni rá:
- vezérlő Naze 32?
- ESC: flyduino 180A? Nem hinném hogy 30A-s van benne
- motor: Cobra 2204-2206, azok igen jóféle motorok, remélem a 2206-os van benne, mert az ütős.
- akksi: 2500mAh??? Ez elég sok egy racerbe, C értéket nem találtam, de ha az a videó valós 60C körül kell lennie
- táv elég jó, 8 csati kb. elég, van rajta kétállású kapcsoló, már ha létezikSzóval mindent kezelj fenntartásokkal, mert kevés az adat.
Mindenesetre ha megvetted, akkor mindenképpen kérnénk beszámolót és videót, illetve ha jársz MO.-n egy élő bemutatót is megnéznénk
Találtam egy CES videót még, na ezen már DYS motorok vannak és más a tokozása a gépnek, akkor most mi is van?
-
medvegy
aktív tag
válasz
laccy88 #15170 üzenetére
Szinte egész nap kint voltam (P1.1.1 + Eachine Light-2D Gimbal + EKEN H9), pont most fejeztem be a videó vágást. Katt ide némi hamisítatlan alföldi tájért
A gimbalon még picit kellene állítgatni, bár biztos vagyok benne, hogy olyan stabil sosem lesz, mint egy P3. de ha figyelembe vesszük, hogy az egész szett egy P3 standard árának kevesebb, mint a feléből állt össze, akkor azért nem is rossz szvsz.
A gimbal gumibakokba a füldugó tényleg hatásos, a kis amplitúdójú nagy frekvenciás finom rezgések nagy részét eltünteti...
-
laccy88
senior tag
ma jó idő volt
de sajnos nekem nem volt időm a hexára...
Valaki esetleg készített valami jó videót a magasból? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Rorschach666 #15167 üzenetére
Kuldtem privatot. Amugy Banggood / Gearbest / HobbyKing triumviratust preferalom.
-
Rorschach666
újonc
válasz
Teréz Atya #15165 üzenetére
küldj már egy linket hol van ennyiért szettben ez az a drón?! köszi!
hát 590-ért van a conradban igen ott már vám meg mindennel szóval nem oly vészes a különbség.... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
d.tiborz #15161 üzenetére
FlySky i6 10 channel patch forum.
Valaki azt irta h az RC Logger FW-t is feltette mar sikerrel. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Rorschach666 #15164 üzenetére
Szettben, de vam + afa nelkul. Gondolom svajcban elsz, nem tudom ott hogy megy ez. K-europaban kb. 1:10 az esely h elkapjak.
-
Rorschach666
újonc
válasz
Teréz Atya #15163 üzenetére
500 körül van az a gép?! de nem szettben csak a gép nem?! ahoz pluszba még egy jó távirányító meg minden már sokba lenne nagyon.... de amúgy igen én is néztem ezt a gépet, tetszik nagyon
mert RC EYE Navigator 250 530 dolcsiért szettben van....
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Kb. ennyi kell a Quanumhoz. Esetleg egy FPV kamera, ha nem akarod lehuzogatni a fejedrol a sisakot, hogy megnezd mi van elotted. Arra van a piros kapcsolo a kitben.
550 dolcsiert kb. Walkera Furious van mar. De egy ilyen gepen sajnalnek gyakorolni.
Walkera Runner Advance-ban is van mar GPS, csak nem tudom mennyire erositettek meg a vazat a simahoz kepest. Az 350 dolcsi. -
kimista
aktív tag
nos, van egy walkera g2d gimbalom, ingyen.
mondom a menetét:megrendeltem DX eu raktárból innen február 9-én.
felírtam a honlapon lévő szállítási időket.
természetesen nem tartották, így írtam nekik h mivel kicsúsztak, kérek 50%refundot. válasz nuku.
nyitottam paypalon dispute-t. leírtam ugyanazt. 1 hét eltelt, dx nem reagált. feljebb toltam claimmá.
még egy hét eltelt, dx nem reagált.
Ma kaptam mailt paypaltol, h javamra kártak el, kapok full refundot.
A gimbal időközben megjött (kb egy hónap volt mire eu raktárból hozzám ért).peace!
egyébként a szöveg amit írtam paypalnak:
3/7/2016 09:40 PST - Buyer: Dear DX, Dear PayPal,I ordered and paid an item from DX on 2016.02.09.On the item page DX write the followings (it is still online at: http://eud.dx.com/product/walkera-g-2d-brushless-plastic-camera-gimbal-for-ilook-ilook-gopro-series-white-844344830#.Vt27ZZzhDDc)Handling time: 2-4 business days.I ordered and PAID my item on 2016.02.09. So the handling time max 4 business days. That means, maximum 2016.02.15. Now you shipped my item on 02.22. That was DX's first lie. Lets see the delivery.Shipped on 02.22. On the page, you write 7-9 business days. 9 Business days means maximum 2016.03.04. This day is also past. That was your second lie.I still do not have the item.If you can not keep your dates, why would I pay for that?I ordered this item from DX because of the handling and delivery times. By lying DX has stiffed me.The item is on the way, but the delivery date is fake.Because of that, I would like to have 50% refund.
amit írtam egy hét után:
Buyer: On DX site I connected the seller, no real conversation happened. DX does not even care to reply the case here on PayPal. -
Rorschach666
újonc
válasz
Teréz Atya #15156 üzenetére
na igen, ilyesmikre vártam hogy pl még mi az ami apróság de pluszba kell?!
ok drónt tuti rtf -ben veszek készen hogy ne legyen semmi baj
utána szemcsi meg akkor ez a két modul meg antenna.... még valami esetleg?
amúgy ti melyik drónt ajánlanátok ilyen ár kategóriában? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Rorschach666 #15153 üzenetére
Es a Quanum V2-t miert nem a HobbyKing.com-rol veszed majdnem felaron, mint masok?
Nekem egy het alatt kihozta a futar, valahol hollandiaban van a raktaruk.
Szukseged lesz meg egy tunerre, pl. Boscam RC832 + egy 3S XT60 akkura. Megha nem akarsz sok kabelt egy 2.5 -3.5 mm 4 eres jack atalakitora.
Ez igy kijon 80 dolcsibol. Meg 8-10-ert vegyel gomba antennat a Boscam-re, ha sok dolog van ami visszaverheti a jelet. Polarizacio legyen u.a. mint az adoe. -
válasz
Teréz Atya #15138 üzenetére
Nem biztos, hogy kapásból szétszedi, és még meg sem vásárolta.
Azért néztem ennek utána, mert én is gondolkodtam az FS-i6 rádión, de nekem hiányzik a 2 db 3 állású kapcsoló.
Megvenném a rádiót, de vevővel együtt 130USD.
Ezen a linken sok mindent megtalálsz a rádióról:
[link] -
medvegy
aktív tag
válasz
kacsorjanika #15135 üzenetére
Nem ismerem a Zenmuse H3-2D gimbalt, de biztos vagyok benne hogy tudsz letölteni hozzá valami szoftvert, ahonnan a gyro-t és az accelerometer-t két kattintással tudod majd kalibrálni. Fontos, hogy kalibrálás közben legyen felrögzítve a kamera és, hogy legyen vízszintbe rögzítve (pl. alátámasztással) a gimbal.
-
Rorschach666
újonc
válasz
Jackal2 #15149 üzenetére
azért mert verseny drónok közt kevés van ilyen paraméterekkel ellátva.... pl gps, rtf, jó motor, kamera is jó, és az akumlátor idő is idáig verhetetlen 18-25 perc... idáig ez viszi a pálmát a többihez képest.... alkatrészek vannak azt már néztem.
szemcsiből ezt néztem most ki ez marha olcsó.... http://www.dronefactory.ch/dronefactory-shop/quanum-v2-fpv-videobrillen-set/ezt pedig most a hétvégén próbáltam ki: http://www.dronefactory.ch/dronefactory-shop/headplay-hd-fpv-videobrille-mit-5-8ghz-empfaenger/ szerintem nagyon állat nekem nagyon be jött ....
-
maj-viktor
őstag
Készült pár videóm így mondjuk a DJI P3 Standard vásárlás előtt állóknak vagy "kezdőknek"!
[FB.COM/DronHUN] DJI Phantom 3 Standard Drone
Automata egy gombos felszállás & leszállás
https://www.youtube.com/watch?v=LfEq6Udhps8
https://www.facebook.com/DronHUN/posts/421927121311136[FB.COM/DronHUN] DJI Phantom 3 Standard Drone
Manuális felszállás & leszállás
https://www.youtube.com/watch?v=ldLaERWz7vU
https://www.facebook.com/DronHUN/posts/421927261311122[FB.COM/DronHUN] DJI Phantom 3 Standard Drone
Repülés P (GPS) és A (Manuális) módban
https://www.youtube.com/watch?v=yip4mbOjRgk
https://www.facebook.com/DronHUN/posts/421932041310644[FB.COM/DronHUN] DJI Phantom 3 Standard Drone
Repülés / Átváltás F (Intelligens) módba
https://www.youtube.com/watch?v=YU2HkH5Kotc
https://www.facebook.com/DronHUN/posts/422854187885096[FB.COM/DronHUN] DJI Phantom 3 Standard Drone
Test Video - Repülés szeles, napos időben
https://www.youtube.com/watch?v=nUixuJbidCY
https://www.facebook.com/DronHUN/posts/422855364551645[FB.COM/DronHUN] DJI Phantom 3 Standard Drone
Test Video - Tükörkép az ablakban (Mirror window)
https://www.youtube.com/watch?v=UPZAIQCrUtA
https://www.facebook.com/DronHUN/posts/422855791218269Összegyűjtött DJI P3 Standard blogposzt: http://bit.ly/JunkieeeBoyDJIP3StandardBLOGPOSZT
További posztok: facebook.com/DronHUN
További videók: youtube.com/JunkieeeBoy90 -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #15150 üzenetére
"Főleg hogy már 30-40.000-ért is vannak brushlessek vagy "like brushless" motorosak
"
Hade, hade, hade a JJRC X1 meg brushless 85 dollarert, ami kb. 25k JMF. Persze JJRC-hez illo bugokkal, de akkor is.
A Nighthawk meg tenyleg szogegyszeru egy komolyabb gephez kepest. Meg OSD sincs. Jo, en azt terveztem hogyha kirepulok az fpv / tav jelebol, atbillentek egy kapcsolot / bekapcsol a failsafe es a naze32 helyben tartja, mig meg nem talalom. Nem is akartam RTH-t, mert fak kozott nem egeszseges.
Amugy megoldhato, csak nagyon sokat kene vele szoszolnom, igy ezzel egyszeruen nem fogok 500m-nel messzeb repulni. Mondja az, aki a 3. FPV reptetesnel kirepult a tav hatotavjabol.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #15146 üzenetére
Az a baj, hogy már én is csak a brushlessel élvezem
a szexeta repüléstSajnos amióta van, nem igazán repülök a többivel. Kiviszem, repülök két akksit, megunom, elrakom. Még mindig a legélvezhetőbb a Nihui.
A többi meg csak úgy van, amikor meg éppen nincsenek szarrá törve, akkor sincs kedvem kimenni velük
Sajna, ha az ember egyszer repül egy brushless géppel, a többi eléggé értelmét veszti. Főleg hogy már 30-40.000-ért is vannak brushlessek vagy "like brushless" motorosak
Nighthawk szög egyszerű?
Ennyi kapcsoló egy rack szekrényben nincsen
-
Jackal2
senior tag
válasz
Rorschach666 #15144 üzenetére
Miért ezt a típust nézted ki? Csak mert a Conrad híresen drága, a típus meg nem túl ismert. Nézz utána pl. van-e hozzá alkatrész, nehogy meglepi érjen
A szemüvegek elég drágán, a csúcs a Fatshark, olyan 100.000 körül van, de itt a fórumon több embernek van Quanum V2-je meg Ironman szemüvege
Az Eachinet kerüld el, pocsék a felbontása.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Rorschach666 #15144 üzenetére
Najo, akkor en is belekotty.
Nem lehet tudni, hogy a gep milyen vezerlot hasznal - CC3D, Naze32?
Milyen frekin ad az FPV - van 5 frevenciasav mind kulon frekvenciakiosztassal. En pl. megvettem a NightHawkot, de pont nem tamogatja a monitorom, evvan.
Karbon helyett custom muanyaglabak - elvezet lesz cserelni
Meg 550 euro, ennyibol kijon egy walkera F210 vagy egy megerositett 250 Runner meg egy szemuveg.
Esetleg a szog egyszeru, de epp ezert agyonverhetetlen Emax NightHawk 250/280 pro. Ez kb. 260 dolcsi. Persze nincs GPS meg magassagtartas. De Racereknel az autolevel is luxus, de nekunk kezdoknek jo ha van. -
Teréz Atya
senior tag
Hat nemtom, en MJX X600-al is elvezem az FPV-zest, pedig arra minden elmondhato, csak az nem, hogy furge.
Nem ertem miert nyomatjak sokan a versenyzesre is alkalmas FPV gepeket, ha sok embernek egyszeruen erre mar nincs se ideje se reflexe. Nekem pl. tokre megfelel egy sportos gepecske. Amit a NightHawk 280 tud neha meg sok is. -
Rorschach666
újonc
válasz
Jackal2 #15139 üzenetére
ez lenne már a harmadik, kicsi olcsókkal kezdtem, elsőnek nano, aztán 30cm-es de az olcsóbb 30.000.forintos drón, aztán most venném majd ezt egy szemüveggel. csak ennyire bele menőleg nem vágtam a dolgokat, idáig hobby szinten csináltam de tetszik nagyon és jobban el szeretnék merülni a drónozás világában
-
tibibi
őstag
U807-nek olyan zörgős hangja lett repülés közben fogaskerék kopás lehet? Vagy ennek ilyen a hangja eredetileg csak elszoktam tőle
repültem ma az xk-val nálam nincs gond stabil ,de a kamerát elfelejtettem bekapcsolni
mi bolond
-
mgy
senior tag
válasz
Rorschach666 #15137 üzenetére
Ha elfogadsz egy tanácsot... Ne vegyél elsőre nagyon erős gépet!
Másrészt ez rengeteg pénz, ráadásul a gép, hát, nem tom. 75 deka, 2000+-os 3s akksi, nem lesz túl fürge. Szerintem vegyél egy rendes távot, egy picike gépet tanulni, aztán meg valami erőset. Lehet még marad is zsé a végén. -
kimista
aktív tag
köszi,ment pü
-
Jackal2
senior tag
válasz
Ezt hányadik gépnek akarod venni?
Attól függ, hogy az FPV adó milyen teljesítménnyel ad, van-e zavaró körülmény és hogy tiszta-e a terep. 600mW-vel akár kilométereket is mehetsz egy üres placcon. 20mW kb. 30-40 méter. 200mW a kettő között.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Dik, a FlySky i6-om, csak bal oldalt 3 allasu kapcsoloval.
Te, dobnal majd egy fenykepet, ha szetkaptad a tavot, hogy van bekotve? -
Rorschach666
újonc
válasz
Jackal2 #15136 üzenetére
köszi a gyors segítséget!
és körülbelül FPV hatótávolság? értem ez alatt hogy milyen messzire tudok elrepülni élő képpel, van ennek valami függvénye? mit kell nézni? Köszikb egy hónap múlva dobják ki az "RC eye navigator 250-et, és azt szeretném megvenni, de az nem tiszta hogy szemüvegből melyik lenne az ideálisabb hozzá vagy az mindegy stb.....?!
Erről lenne szó:
http://www.conrad.ch/ce/de/product/1409247/RC-Logger-RC-Eye-Navigator-250-Racecopter-RtF-First-Person-View-GPS-Funktion-Kameraflug?INSERT_KZ=UO&insert=UO&WT.mc_id=ade_search_2_dynamic_b2c_products&WT.srch=1&gclid=Cj0KEQjwlLm3BRDjnML3h9ic_vkBEiQABa5oeWsPbc5dH1Skso2lRseH3ADcMSfxbNxJP73i9Fl_6XQaAiIu8P8HAQ
-
Jackal2
senior tag
válasz
Rorschach666 #15134 üzenetére
Szia, kevered a két fogalmat:
- RTF: ready to fly, minden a dobozban van, kiveszed, repül. Alverziók: ARF vagy ARTF almost ready o fly, általában akku, vevő adó nincs benne, PNP: Plug and play vagy PNB plug and bind csak táv és akksi kell bele (ez ritka kiszerelés)
- FPV: first person view, vagyis élőképes gép, van benne FPV adó és kamera. Vagyis lehet egy gép RTF FPV is egyszerre, vagy ARF FPV stb.A két dolognak nincs köze egymáshoz.
-
Rorschach666
újonc
Üdv mindenkinek!
Légyszíves valaki világosítson fel mi a különbség FPV-RTF között??! Mert szeretnék vásárolni egy verseny drónt, és a drágábbak között van RTF, leírásokban nem egy értelmű számomra, mert már szemüvegből is találtam FPV-t, és RTF-eset is.....
Roppant hálás lennék egy profi válaszának köszönöm -
Jackal2
senior tag
Mivel én még nem építettem, ebben nem tudok tanácsot adni, csak követem az elméletet, de ennyi
Más: voltam ma kint repülni a Hajógyárin (valaki mondta, hogy jönne ki, de sajna nem találom az írását, dobjon már egy privátot ez ügyben) és volt kint két srác egy Walkera Runnerrel. Apám, ez a gép de jól néz ki élőben...megkövetem magam, nekem eddig nem tetszett, de most hogy láttam, nagyon szép.
Egyébként FPV-ztek, egy srác követte Quanum V2-n keresztül. Karcagiak voltak, azt mondták, van egy saját modellrepülő terük, ami elég menő
-
mgy
senior tag
Tettem egy próbát az amúgy nagyon jó, de a kotyvadék töltő által felfújt HK-s akksival, lemerítettem 3.3V-ig, aztán töltés, belement vagy 10mAh és kész.
Ezek a pici akksik nem annyira gyulladnak ki, nagykapacitású, sokcellások szeretik jobban. Én persze, hogy belevertem egy szöget ebbe is, meg az elején felfújt Goo-ba is, de azon kívül, hogy megmelegszik, más jele nincs a halálnak.Ma ledarált egy fogaskereket az u807, legalább van mit javítani.
-
erikke17
őstag
válasz
dudicukrasz #15127 üzenetére
Olyan brutál mértkében nem púpos de látszik rajta hogy gömbölyű
molnarpeter - X5C gyári töltőjével a másik két akkunak semmi baja de ez nem bírta, sőt nem is fullra töltve tárolom.
-
erikke17
őstag
Syma X5C akku felpúposodott utólag vettem 650mah nem sokat volt töltve talán 15x. Már mikor megjött akkor gyanús volt nekem. Pedig nem is használtam egy hétig most félig volt feltöltve és magától :S
Mit csináljak vele most? Gondolom már nem kiszámítható mikor gyullad
-
Jackal2
senior tag
válasz
Patics #15120 üzenetére
A pdb alap esetben nem tobb mint egy nyomtatott aramkor. Mindenkeppen kell mert kulonben nek megy el az aram A bol B be. Ahhoz hogy egy dron repuljon az alabbiak kellenek
- pdb
- motorok
- esc
- fc
- vaz
- propeller
- ado es vevoAz esetek 95% aban a pdb semmit nem csinal, 5% ban pedig a gyarto raintegral dolgokat. Az hogy ez mi az valtozo de altalaban ez hatrany.
Minden vezerlest az fc vegez es a szenzorokat is ott talalod. Alapvetoen az fc hatarozza meg hogy mit tud egy gep illetve az esck.
-
Jackal2
senior tag
válasz
SpydeR3412 #15117 üzenetére
a multkor amikor belinkeltem egy cikkemet, akkor bannoltak szoval nem fogom ide irni. A lenyeg jogy mas a tav es a doboz es higy vegye inkabb banggood eubol.
-
jony77
tag
Ezt olvasta már valaki?!
Azt írja biztositást csak kereskedelmi célra használt drónra lehet kötni!
Akkor most ez hogy van??
"Utóbbi
hobbicélú
alkalmazás
esetén jelenleg nem szükséges
hatósági engedély
t beszerezni."
[link] -
Patics
tag
válasz
Jackal2 #15115 üzenetére
Köszii..
Kezdek megvilágosodni.
A gondom, hogy ezek "új technológiák" én még elakadtam a repcsi/heli egy szem ESC szabályzójánál, amit ugyan lehet programozni, általában elegendőek a gyári beállítások és nincs mit forrasztgatni, minden dugó/aljzatos... Aztán látom már jön a BUSZ rendszer is ...
Ezek szerint amit a V686-ban látok, az is PDB? Csak állítási lehetőség nincs rajta, vagy nem is kell állítani?
A rajz nagyon jó, köszi. Ha nincsenek integrálva az egységek, akkor mi van a PDB-n? Csupán csatlakozók? Egyáltalán, kell a PDB, ha minden külön van?
Pl. a gyro az mindig integrált vagy lehet az is külön? Pl. Ez Egy gyro a helihez, ilyenhez még hasonlót sem látok a V686-ban, pedig van benne valahol.
Jó lenne egy lista, hogy mikből is áll egy drón...
És, akkor, hogy mit és miképpen kell/lehet állítani egy FC-n. Nyilván van hozzá egy szoftver...
Hát.. ez nem egyszerű.. főképpen nem angol nélkül. Jó lenne lassan átlátnom..
-
SpydeR3412
aktív tag
-
Jackal2
senior tag
válasz
Patics #15114 üzenetére
Szóval, a következő van:
- van a PDB, ez a power distribution board, ami az áramköri elemeket tartalmazza (Emax Nighthawk) - ez a ritkább - vagy amire felforrasztod az áramköri elemek lábait/csatlakozóit/akku betápot stb. Az összes drónhoz kell, ez fogja össze az építőelemek "végződéseit" erre fogsz forrasztani
- az FC vagy FCB egyes forrásokban, a flight controller vagy flight controller board, ő felel a vezérlésért, a funkciók működéséért stb. Ide kötöd be a vevőt is. E nélkül nem tud repülni a gép. Megpróbálok majd egy robbantott ábrát keresni neked: -
sperka
újonc
Sziasztok, előre elnézést ha hülye kérdést teszek fel, de teljesen hozzá nem értő vagyok. Gyerekeknek rendelnék ebay-ről syma x5sc drónt, valaki meg tudná mondani mi a különbség a syma x5sc-1 és a syma x5sc explorers 2 között? Melyik az újabb ? Másik kérdésem hogy ezeket 3.7 V 500 mAh akksival adják, lehet hozzá venni 750 mAh vagy nagyobb akksikat is vagy nem érdemes mert nem jó a motornak? De lehet összekeverek valamit, próbáltam utánaolvasni de nekem (nőként) pláne kínai amiket írtok.
Köszi a választ! -
medvegy
aktív tag
válasz
kacsorjanika #15104 üzenetére
Valószínűleg kalibrálnod kell a gimbalt.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #15101 üzenetére
RCGroupson egyik srac felrakta a baro-t, de nem irt ujra h mi a helyzet. En meg letojom, nem arra van a gep.
Ha minden igaz a YAW I-t kell csesztetni vagy a magnetometert bekapcsolni vagy cleanflight-ban mar van tulfordulas ellen rutin. KingKong 6040-es propkat hasznalok, csak igy neha tul gyors es az 1500-as akkuk hamar lemerulnek.
BTW asszem megvan az uj jeloltem. QAV210 (a la Charpu) copy vazon kb. ujraepitem a NightHawkot. Ez ilyen sleeper lesz, a 210 nem hozza ra a fraszt az emberekre mint a 280. Csak a sebessege es a hangja miatt.Csak nemtom h cleanflight vagy betaflight menjen fel. De ez mind azutan h mar a konyokomon fog kijonni az FPV. Az meg nem holnap lesz.
@ Patics - Quadkoptereknel van egy uj lap, az FCB. Ezen csucsulnek a gyro-k meg a tobbi erzekelo es a vezerloegyseg. Ezt altalaban 5V-rol etetjuk BEC / UBEC-el.
Betojsz, de mar ropcsiknel is van gyrostabilizalas. Amikor a gep folott elveszted az uralmat benyomsz egy kapcsolot es a gep nem nekicsapodik a foldnek hanem kivizszintezi magat. Nevezzuk checkpointnak. -
mgy
senior tag
válasz
Patics #15107 üzenetére
A blog, amit mondtam: ZsoleszFPV.
Ha még az integrált Nighthawk lapról beszélünk, azon van egy Receiver csati, Jackal képén jól látszik. Jár a készlethez egy kábel, aminek egyik vége ebbe a másik meg a rádióhoz megy. Meg kell nézni azt, illetve a leírást, hogyan tovább.
Ki lettem oktatva pár napja valamelyik rádiós topikban, ezek az egyszálbélű vevők már nem menők. Én nem mernék ezzel kapcsolatban semmit se mondani. -
Patics
tag
Vevőm Optima 7 van hozzá, és akkkor mindjárt, újabb kérdés: hogyan kell összekábelezni a vevőt a racerrel? Szabvány kábelek vannak, vagy azokat is készíteni kell, vajon? Ezek mind újak most nekem, mert a repcsi, heli motorszabályzón és szervókon vannak kábelek, csak rá kellett dugni a vevőre. Most ez nem ilyen egyértelmű, szerintem...
Pl. látom az alaplapon (PDB) a 4 csatit, ahová a motorokat kell bedugni, de hová kell bedugni a vevőből jövő kábeleket...?
Köszi, megnézem Zsolesz blogját is.. ha megtalálom ...
-
mgy
senior tag
válasz
Patics #15105 üzenetére
Nincs semmi különös a quados beállításokban. Ki kell rakni a négy irányt egy-egy csatornára, lehetőleg olyan sorrendben ahogyan az FC (flight controller) kezelni tudja. Nincs szükség semmilyen speciális mixre, minden kar 100-100%-al mehet. Hozzá kell rendelni a maradék csatornákhoz azokat a kapcsolókat, amiket használni szeretnél, az fc-ben meg a megfelelő funkciókat melléjük kötni, jónapot.
Írom ezt úgy, hogy fogalmam sincs, hogyan állítható a távod. Nálam OpenTX meg ER9x alatt rém egyszerű volt. Nem, nincs röhögés Jackal! :p -
kacsorjanika
újonc
Üdvözletem!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, h van egy phantom 2 és hozzá egy zenmuse h3-2d gimballom, tegnap szereltem össze őket aztán bekapcsolás után a gimbal nem áll meg függőben hanem lefelé fordul... ez normális? -
Watt25
veterán
-
kimista
aktív tag
fú... kész vagyok.. nem tudom említettem-e, de az x5c-n eltört az egyik fogaskerék ami a tengelynél van. de ez kb 3 hónapja. megrendeltem ebayről.. másfél honap mulva nem jött meg.. irtam eladonak, pénzt visszautalta, rendeltem másikat.. letelt a masfel honap, ez se jött meg.. penzt erre is megkaptam. most rendelhetek ujat. komolyan kesz vicc. kis bizbasz miatt nem repültem vele 3 honapja.. 200 ftos szar, de lehet h érdemesebb lett volna emgvenni itthonrol 1500 ftert..
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #15098 üzenetére
Igen ez kb. így van, de valamelyik fórumtárs úgy is felteszi majd jófejségből a lebackupolt beállításait és ez meg van oldva. Buzzert bekötöttem, bár várom, hogy az elszabaduló akku letarolja a kiálló csatlakozót, mert ami a zacsiban van és gyárilag jár hozzá, az minden, csak nem paszentos. Mellékesen melyik idióta találta ki, hogy a PDB tetejére, a váz alá rakja be a csatit, amit még az akksi is takar? Negyed órát nézegettem, hol a picskuba lehet, mire rájöttem, hogy az akksi takarja azt a kis lyukat, ahol be kell műteni a kábelt.
Vettem Emax buzzert, rátettem, ment az AUX2-re csipogtatósba, meg belőttem rá a low voltaget, szerintem ez hasznos, mert így a nem gyári csipogót át tudom tenni másik gépre. Szóval az első 3 dolog, amit írtál, az nagyon egyszerűen orvoslható. A többi viszont teljesen érthetetlen, ugyanis van másik Naze 32-es gépem is, ott nincs ilyen marhaság, hogy nincs beforrasztva a baro szenzor. Végül te beforrasztottad?
A váz viszont brutális, leesett 30 méterről homokra és még a kamera sem ment tönkre, SEMMI, lepucoltam, ennyi, megy tovább.
Ami nekem inkább nem tetszik, az a sodródásos dolog. Motor tilteket te felraktad? Melyik proppal tolod? Mert én csak 5045-el merem.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest