Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geller72

veterán

válasz Csabex #7747 üzenetére

Simán. Annak a lényeg igazából a média anyag minél jobb minőségben való továbbítása, relatíve nagyobb távolságokra. De a videó transmissonnak ehhez nem sok köze van, nem az érdekli őket, olvasd el a cikket, hogy szűrik, hogy te egy drón vagy, nem egy router. ;). Ráadásul, míg a Dji-nak nagyjából fix frekije van, szemben egy racerrel, ahol én akár Mhz-enként tudom állítani a sávot. Az biztos, hogy minél kisebb a hatótávja a drónodnak (a Dji gépei pont nem ilyenek) annál nagyobb az esélye, hogy békén hanygak/nem látnak. Racerekkel kis teljesítményen repülünk, általában 25Mhz-en, ami azt vonja maga után, hogy minél kisebb a teljesíményed, annál kisebb ahatótávod is, de mint említettem, a rádiófrekid által sugárzott jel erőssége is. Azaz minél messzebb tudsz menni, annál jobban szem előtt leszel. ;). A freki sem mindegy. Én long rangr-re EU 868 Mhz-es vevőket használok, ezek hatótávja cirka 40-50 km. Quad drónnal ez annyira nem megy az akkuk miatt, bár a 20 km simán, de merevszárnyúakkal ez nem gond. És ugye vannak a piacon olyan video (VTX) egységek, amik az említett 20km-ről még röccenésmentes képet adnak. Igaz, azoknak már olyan nagy ateljesítményük, hogy igazából EU-n belül nem igazán lehetne használni. :D. 8Engedélykötelesek, de a max 2W az ha jól tudom a plafon amúgy is. :U

Új hozzászólás Aktív témák