Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Mavic Air 1-es esetén az FCC-t meg lehet még csinálni?
még kb 1.5éve megcsináltam de véletlen az egyik bekapcsnál visszaállítottam
-
csizo13
tag
User error volt, mert a remote controller serial numbert adtam meg a flight controller sn helyett.
-
csizo13
tag
Közben megtaláltam a régi email cím belépési adatait, holnap kipróbálom, remélem ennyi csak a probléma.
-
csizo13
tag
Helló,
tudtok abban segíteni, hogy hogyan lehet egy valamilyen gmail címen regisztrált drónt áttenni egy másik email címre?
Azért kérdem mert próbáltam self unlockolni egy zónát megkaptam a kódot smsben, de azt írta, hogy user authentication failed amikor a licence succesfull import app-ba után az aircrafton próbáltam engedélyeztetni a zonet.
És erre gondoltam, hogy 2 email címem van 2 drónhoz (az egyiknek azt sem tudom mi a jelszava már) és lehet ez miatt van gabalyodás.
Hogyan tudnám egy emailre tenni a 2-t, vagy a drónt felvenni (gyári reset?) arra az emailre, amit tényleg használok?
Vagy egészen más probléma állhat a háttérben? -
VANESSZA1
őstag
A2 kész
-
VANESSZA1
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Azért ez a Balaton minden szögből csodás

-
Vaze
őstag
válasz
lionshamlet
üzenetére
szep kepek
-
krx21
nagyúr
válasz
lionshamlet
üzenetére
Jók…
-
Azért érdekes módon hiába vártam türelmesen, nem sikerült időben kiküldeni az üzembentartóit, amint megemlítettem a pénz kérdést, 72 órán belül megkaptam. Ebből nekem nem úgy tűnik, mintha ez nem számítana semmit.
Nem az emberekkel van bajom, akik ott dolgoznak, de bevallom őszintén, rohadtul nem érdekel, hogy hányan vannak ott és mennyi a meló. Fel lehet állni, el lehet menni a civil szférába, ha nem tetszik. Addig viszont elvárom, hogy NE 60 napon (jócskán) túl legyen már elintézve egy ilyen ügy, amivel nekünk, drónosoknak csak és kizárólag a nettó szopás volt a nulladik naptól kezdve. Őket sem érdekelte, hogy 5 egész hónapon át nem tudtam repülni, így feleslegesen fizettem a biztosítást, például. A dolog kölcsönös.
-
twine
veterán
"Már ne is haragudj, de az had ne legyen az én problémám"
Nem haragszom

Mindenkinek megvan a saját véleménye a dologról, én nem is szeretnék erről beszélgetni...
Mint egy "postás", továbbítottam egy általam értelmesnek , és logikusnak vélt üzenetet...
Mindenki azt kezd vele amit akar...
Ps:
csak ,hogy teljesen tiszta legyen a kép, én is a "szenvedő" és várakozó drónos társadalom tagjai közé tartozom, nem "beépített ügynök" vagyok
-
Schaf
tag
Semmi baj.
Már ne is haragudj, de az had ne legyen az én problémám, ha a fasz rendszerükhöz nincs elég erőforrás.
Azt pedig csak én jegyezném meg, hogy március 8. után JELENTŐSEN csökkent a beadott kérelmek száma. Ezzel együtt a 150e Ft-ot nekem Karácsonykor is kiküldhetik. Természetesen a büntető kamattal és mindennel együtt, ahogy ők szokták.
-
twine
veterán
Én most beszéltem velük ismét egy üzembentartói miatt...
szóba hoztam, hogy nekem nem kellene a 10.000.- viszont baromira kellene a papír...
És mondta a kisasszony, (aki egyébként halál kedves...) hogy tök jó volna, ha az is terjedne ezeken a platformokon, hogy pont ugyanaz a 3-4 kisasszony válaszol, és végzi a "visszatérítéses" ügyeket is, akik intézik az üzembentartót...
Ezáltal gyakorlatilag lassul a dolog a tömeges 10.000.- igénylések miatt...Én erről nem szeretnék vitát nyitni, nem tisztem védeni őket, mindenki úgy cselekszik ahogy akar, csak gondoltam ezt az oldalt is leírom, hogy tudjatok róla...
-
Schaf
tag
válasz
goldister
üzenetére
Nem jól érted.
MINDEN eszközre, amely UAS és 0gr felett kamerával van felszerelve, kötelező a kompetenciatanusítvány megszerzése.
A 120g alatti, kamera nélküli repülő eszközökre NEM.
Minden másra kötelező legalább A1/A3 vizsgát tenned.
Amennyiben magánszemélyként hobby céllal repülsz, a felvételeket pl. nem értékesíted, akkor a magyar jogszabály szerint 250g alatt nincs szükséged felelősségbiztosításra.
Ha azonban céges a cuccod, azaz nem magánszemély az üzembentartó, vagy kereskedelmi céllal repülsz, kötelező a 750.000 SDR (kb 320 millió Ft) nagyságú biztosítást kötnöd.További félreértés a nyílt kategória és annak típusai.
Sokan azt gondolják az A1/A3 jogosítás külterületen doszt elég mindenre. Azonban ez nem így van. Az A2 kategória nem a városi repülésekhez kell, hanem hogy ne csak egyedül a semmi közepén repkedhess egy 250g-nál nehezebb cuccal.
Adott esetben egy 300g-os RC modell reptetése is büntetést vonhat maga után a A3-ban mező közepén, ha a be nem vont személyektől (pl. egy gyerek) nem tartasz 150m védőtávolságot. De ugyanez a szitu, ha a melléd kanyarodó rendőrautó mellett szálssz le.
Az UAS Hungary FB oldalán sok információ van fent, többek között erről is, illetve most van egy júniusi akció, amivel gyorsan és főleg érthtően megtanulhatod mi mire kell és mire jó.
Fontos megjegyezni, hogy a fentiek csak nyílt "hobby" kategóriás repülésekre vonatkoznak. Szállítást, vegyianyag szórást jelen pillanatban az új jogszabályok szerint nem lehet végezni itthon. A régi papírokkal kitörölhetjük.

Szóval igen.. ha hobby céllal repülöd a Mini-t, akkor elég egy A1/A3 jogsi és a hatósági regisztráció a drónra és az üzembentartóra.
Minden más esetben a kép kicsit árnyaltabb...
-
Schaf
tag
A 8 napos sommás eljárásból kicsúszó kérelmek esetén beadandó nyomtatványminta itt elérhető:
[link] UAS Hungay )
Fontos tudni, hogy a vonatkozó rendeletek alapján 10e Ft ügyenként azoknak jár, akik 2021.03.07.-e előtt indították az ügyüket. Azok, aki már fizettek eljárási illetéket, annak összegét igényelhetik vissza.
Ne legyetek szégyenlősek.
-
-
vandor01
senior tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
csere fehernemu es fogkefe?

vízalatti dron
es mar kulfoldrol sem kell rendelni akad az apron is
[link] -
lionshamlet
senior tag
Wow, ez is mekkora fun már, vízalatti dron.
Csak kár hogy wired.
[link] -
vandor01
senior tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
ha van regisztracios szam, jogsi, bizti, legterengedely..... nem lesz semmi problema!
-
lionshamlet
senior tag
Kb már másodjára ver le a víz egy adott területen.
200m magasan, kapom az üzenetet:
- mágneses interferencia.
Majd a dron azzal a lendülettel átvált ATTI módba, Majd elkezd szépen úszni, nem reagál.
Ugyanebben a masodpercben a Dji Go 4 alkalmazas is kilep majd ideges masodpercek kovetkeznek.Szerencsére meg idoben reagalt az RTH-ra, egyebkent nemtudom mi lett volna.
Hegyek, fenyvesek, folyók, lakohazak, főút is a alattam-felettem. -
hito
nagyúr
válasz
Masterboy84
üzenetére
Köszi!

-
hito
nagyúr
válasz
Masterboy84
üzenetére
Köszi! Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy androidos készülék és mcpro24fps app
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Tök amatőr kérdés, de nem találtam infót ezzel kapcsolatban:
- az Osmo Mobile stabik csak saját videó appal stabilizálnak, vagy akármilyen videófelvevő appal működőképes?
-
-
El Joe
tag
válasz
vandor01
üzenetére
Ma beszéltem velül harmadjára, (nagylevegő) február 2-a óta. A telefonos hölgy segítőkész volt, azt mondta itt áll mellette a drónos kolléganője, most rögtön átadja neki, és ha holnap 10.00 óráig nem kapom meg, név szerint keressem. Nevettem egy keserédeset, majd elmondtam neki, hogy ezt már kétszer hallottam (a mellette lévő női hang folyamatosan kántálta: "Mond neki, hogy negyon le vagyunk terheve és kevesen vagyunk.")
Tényleg nem változott itt semmi '72 óta.... Azért ezt a határidős zseton le fogom húzni tőlük
-
vandor01
senior tag
válasz
Robez88
üzenetére
itt olvass utana: [link]
de ide be is masolom.....
szoval akinek kicsusznak a hataridobol!!
AZ NE HESITALJON!!! inditsa el a karteritesi eljarast haladektalanul!
akar Celtis kollegara pm-et kuldve erdeklodni mit is kell csinalni??-------- copy -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na, írtam a Légügyi hatóságnak, hogy akkor hol is van a kérdéses információ.
BTW, akinek 60 napon belül nem bírálják el a drón regisztrációt annak nem kell illetéket fizetnie, hanem még ő kap pénzt.
2016. évi CL. törvény [ Ákr. ]
51. § * [A határidő túllépése]
(1) Ha a hatóság
a) határidőben nem intézkedik a 43. § (1) bekezdés a) és b) pontjában meghatározottakról,
b) az ügyintézési határidőt túllépi, vagy
c) az automatikus döntéshozatal, vagy a sommás eljárás szabályait indokolatlanul mellőzi,
az eljárás lefolytatásáért fizetendő illetéknek vagy az illetékekről szóló törvény szerinti közigazgatási hatósági eljárásokért, vagy igazgatási jellegű szolgáltatások igénybevételért fizetett igazgatási szolgáltatási díjnak (a továbbiakban: díj) megfelelő összeget, ennek hiányában tízezer forintot megfizet a kérelmező ügyfélnek, aki mentesül az eljárási költségek megfizetése alól is. -
Hát emberek, ez a regisztráció azért egy határ nagy sz@r, akárhogy is nézem. Február 6-án beadott üzembentartói mind a mai napig nem érkezett meg. Epapír, meg minden kiskutyaf@sza megvolt. Elképesztő!
-
goldister
tag
válasz
Geresics
üzenetére
Köszi én is így gondolom.
Továbbá most akarom beregisztrálni a drónt.
Ha jól értem ezeket kell beküldenem epapíron.Pilóta nélküli légijármű-rendszerekről nyilvántartás vezetése
Pilóta nélküli légijármű-rendszer üzembentartó nyilvántartásba vételeÉs akkor 2000+2000 Ft a költsége?
Illetve igazolás szükséges?Köszi a segítséget
-
goldister
tag
Megjött a Mini 2. Nagyon tetszik.
Szerintetek érdemes a DJI Care? Mert nem tudom eldönteni. -
betegphiu
senior tag
Sziasztok.
Most vettem egy Dji Tellot a fiamnak.
Használtan vettem, kaptam hozzá kontrollert is, ami egy Madcatz 31263-as.
Viszont nem tudom vele irányítani. Lehet az, hogy ez a kontroller csaj iphoneal kompatibilis?
Simán az appal tudom irányítani a drónt.
Köszi -
sunone
aktív tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Nem érdemes nagyon feszegetni a hosszú záridőket, 1/30-as 1/10-esnél hosszabb zárnyílásnál lehet szépen fátyolosodna a víz, de a gép bemozdulása miatt a környező táj is életlenné válna.
Ilyen kompozíciókat fényképezőgép esetén sem készítünk kézből csak tripodról, a bemozdulás veszélye miatt. -
válasz
lionshamlet
üzenetére
Ez hányas ND szűrő?
Ha vizet akarsz "megfogni" nappal, akkor mondjuk ND1000-es szűrő kell. De a 2,8-as rekesz miatt lehet, hogy még az 1000-es is kevés. -
-
válasz
lionshamlet
üzenetére
Ez pont elég. ISO a legalacsonyabbra, a shutter meg a záridő

-
válasz
lionshamlet
üzenetére
A P4-en nincs manuális fotó beállítás lehetősége?
-
lionshamlet
senior tag
Azt megtalaltam, de csak a 2 joy illetve a bal tekercs mozgását lehet vele újrakalibrálálni, azt hittem van valami részletesebb verzio is, ami a kontroller akkumulátor tulajdonságait is részletezi.
Ezt az oldalt mar megtalaltam, csak az a baj hogy a p4-en nem tudsz záridőt allitani.
-
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
"Ránézek majd, de pontosan hol is tudom kalibralni a kontrollert? "
A DJI GO4 alkalmazásban
"Hogyan tudnám egy dji P4-gyel fatyolosra-elmosottra megcsinalni a vizesést?"
[link] -
lionshamlet
senior tag
Rendben, koszi.
Ránézek majd, de pontosan hol is tudom kalibralni a kontrollert?
Más kérdés: fotóz valaki Vízeséseket?
Hogyan tudnám egy dji P4-gyel fatyolosra-elmosottra megcsinalni a vizesést?
Van nd filterem, de nem akar összejönni, nem mossa el amit el kell.
Olvasom hogy a hosszú záridő a titka, de nemigen mit es hova állítsak. -
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
"kontroller ujrakalibralasarol sincs infód?"
Annyi infóm van, hogy csináltam a régi Phantom 4-es gépemnél, és ismerős ugyanugyilyen gépénél is.
De mindkettő hasonló hibát produkált.
Bekapcsolás után veszettül sípolt a transmitter, egyértelműen jelezte, hogy kalibrálást igényel...majd ezt megcsináltam, és elmúlt a "hibajelenség",,ami valójában csak jelzés...Azt innen távolról nehéz megmondani, hogy abban a max. magasságban/távolságban neked mi volt a problémád..
Ereszkedés közben aztán folyamatosan jelzett?
CSak a led villogott, vagy sipolt is?
Egyébként meg egyszerűen csak megcsinálod a kalibrálást, és meglátod javult e...
elrontani nem fogod vele... -
_seth_
veterán
Air 2S-t használ már valaki? Vélemény, tapasztalat?
-
twine
veterán
válasz
lionshamlet
üzenetére
500m a magasság limit a phantomnál...(bízom benne,hogy ezt tudtad)
Valószínűleg ez lehetett a jelzés oka...
Bár pontosan nem tudom, mert soha nem jártam vele ilyen magasan ,mert nekem soha nem volt rá szükségem
Eddig az általam beállított szoftveres limitnél mindig a szoftver figyelmeztetett, soha nem néztem a ledet...Kérdezhetem milyen felvétel készül 500m magasan?
-
lionshamlet
senior tag
Hello, phantom 4 esetében kell e esetleg ujrakalibralni a kontrollert?
500m magasan elkezdett jelezni hogy az akksi gyenge a kontrollerben.
(1 piros led villogott csak)
Viszont a telefon kijelzőjén még 68%-ot mutatott a kontroller akksijaMás hibaüzenet nem jelent meg a kijelzőn.
Ezért gondoltam hogy talán kalibrálni kellene a kontrollert. -
twine
veterán
válasz
Masterboy84
üzenetére
Valószínűsítem, hogy a fejlesztői mód "menüpontot" nem találod, ezért nem tudod beállítani...ez tul. képen "normális"
Alapértelmezetten rejtve van a droidban ez a mód, de mindenféle "hackerkedes" nélkül élő lehet szedni;"Nyissuk meg a telefonunk Beállítások menüjét.A Rendszer részben nyissuk meg Az eszköz névjegye sort.Keressük meg a Build száma sort és érintsük meg gyorsan, egymás után hétszer.Amennyiben jól csináltuk, feltűnik a Fejlesztői üzemmód engedélyezve üzenet.Ekkor visszatérve a Beállítások menübe, láthatjuk hogy az Eszköz névjegye sor felett megjelent a Fejlesztői beállítások menüpont."
Ez az utolsó sor nem biztos ,hogy igaz, telefonja válogatja a beállítások menüpont alatt hol jelentik meg a fejlesztői menüpont, de ezek után megjelenik..azon belül pedig megtalálod a kívánt menüpontot

-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Valamit nem jól csinálsz, mert a módszer még mindig ugyanúgy működik.
-
Masterboy84
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nekem annál is ugyanezt írta ki. Lehet, hogy a telefonban vam vmi elállítva, nem tudom. Nem is az én telefonommal próbáltam, mert nekem nem androidos van, így nem vagyok benne nagy guru

-
válasz
Masterboy84
üzenetére
A fake gps egy app amit le kell tölteni, a store-ban ugyanúgy ott van.

-
Masterboy84
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Kiír vmi beállítást az alkalmazás (fake gps) ami kell az "átveréshez", de olyan beállítás nincs az androidon, legalábbis én nem találtam. System>Developer options>Debugging>Select mock location app
-
válasz
Masterboy84
üzenetére
Nem működik már? Hogyhogy, applikáció megakadályozza már?
-
Masterboy84
tag
válasz
andrys83
üzenetére
Szia! Nekem is az van és nagyon szeretem, kivéve egy dolgot, hogy wifi alapú a kommunikáció, ezért város szélén is pár 100 m után elveszti a jelet. Sajnos ez a retkes EU szabályozás miatt van lekorlátozva (mármint a használható wifi frekvencia, vagy mi). Nem tudom, hogy erre van e megoldás, régebben volt az FCC mód, de nekem már nem működött.
-
andrys83
aktív tag
Sziasztok!Mavic Air mi a vélemény?nem nagyon látok itt!Ennyire kevesen használják?tipus hiba?Akkut hol lehet venni hozzá mert kerestem azt is de nem nagyon találni bele sehol ha bőviteni szeretném

-
Fuhur
kezdő
válasz
goldister
üzenetére
Ez folyamatosan változik és a társaságok is eltérő gyakorlattal bírnak.
Két éve vittem magammal Mvic-ot Japánba. Csak feladott bőrönbe engedték. De Tokióban, ahol átszálltam belföldi járatra az aksikat ki kellet vennem kézibe. Aztán vittem Moszkvába, nem érdekelt senkit, hogy a vállamon lóg a kis táskájában.
Idén még nem próbálta
-
goldister
tag
Még gondolkodom a mini 2 vásárlásán.
Előtte szeretnék informálodni, hogy repülőn lehet valahogy szállítani?
Mik a tapasztalatok? Olyat olvastam, hogy a wizzair nem engedi. Ez igaz?
Köszi a segítséget
-
El Joe
tag
Mive még mindíg nem sikerült regisztrálniuk a madaramat (február 02), ebben a holtidőben gondoltam én is szivatom magam egy kicsit és letenném az A2 vizsgát is. Saját tapasztalat alapján melyik képzési helyet ajánlanátok ár/érték/hatékonyság alapján?
-
goldister
tag
Sziasztok!
Első drón vásárlásán töröm a fejem. A kiszemelt drón a DJI mini vagy mini2. Még nem tudtam eldönteni melyik legyen.
Viszont ha jól értelmezem ezt a weboldalt: [link] az jön le, hogy nem kell vizsgáznom. Sőt 2023 után sem kell rá, mivel kisebb mint 250 gramm. (C0 besorolás
)
Tehát, ha megveszem a drónt elég ha a UAS és üzembentartó nyilvántartást elintéznem és mehetek is drónozni? Persze kint a pusztába
Eseti légteret vizsga hiányában lehet kérni?
Köszi a segítséget -
P3Dr0
senior tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, felírtam magamnak
-
P3Dr0
senior tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Pontosan merre? Én a szomszédban vagyok nyáron tervezek átugrani drónozni
-
Fuhur
kezdő
válasz
lionshamlet
üzenetére
Mega arany. Legalábbis Lapp földön találkoztunk olyannal aki aranymosásból élt

-
Fuhur
kezdő
válasz
lionshamlet
üzenetére

Gyerekkoromat idézi néhány kép. Nekem a legjobban a folyó és a színes fák tetszettek mert anno ilyen helyeket kerestünk fel Norvégiában és Finnországban
-
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, egy kis Norvégia:
[link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]Ui, ha valaki tudja elérhető e valami probaverzió az Nfz-re az 500m magassag korlátozás kikiküszöbölésére az privátban irjon mar rám.
Szeretném tudni mukodik e rendesen, mostanaban sokan panaszkodnak a nem működő licenkulcsokra a tag fbook oldalán. -
Highend55
tag
A jelenlegi helyzet szerint julius 1-tol mar nem kell karanten,az orszag nyitva lesz nemzetkozi turistáknak is : [link]
Tehat ha kaptal 2 oltast karanten nelkul tudsz menni !
Azokat a helyeket lehet latogatni amit nagyon erint a turizmus hiánya.
Én julius 8.-ra néztem repjegyet
-
Highend55
tag
válasz
Geresics
üzenetére
Ha kéritek szivesen ! Déli részt szeretném felfedezni jobban : Phuket,Koh Phi Phi,Krabi,Koh Lanta,Koh Lipe
Eddig csak az első kettőn voltam meg Koh Samuin,mindegyik csodálatos volt pont emiatt vettem az uj dront,hogy kitudjam hasznalni.
A regi Phantomot is szerettem de szivas volt vele utazni mivel nem lehetett ossze csukni.
2015 os videom Gopro hero4 Black el akit erdekel (Koh Samui) Nem egy profi eletem elso videoi
: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest