Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
psion2101
tag
válasz
Dragon3000 #87736 üzenetére
Oké megnézem majd
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dragon3000 #87748 üzenetére
-
Foose
addikt
válasz
Dragon3000 #87746 üzenetére
speedtest: [kép] hm
a fene érti ezt.
-
Foose
addikt
válasz
Dragon3000 #87744 üzenetére
És a parancssoros mérésem akkor mivel magyarázható? Ugyanabban a postban a kép linkelve. Másik szerver most: [kép]
-
Foose
addikt
Nyíregyháza (FTTH) most
[kép]
-
Sumi
aktív tag
válasz
szaboi6512 #87733 üzenetére
Az mar azert nem rossz!
-
dchard
veterán
válasz
TeeJay #87730 üzenetére
Az AX lényege, hogy az OFDM moduláció elvégezhető frekvencia szelektíven is (ezt hibásan OFDMA-nak hívják, amihez persze semmi köze). Az AC például OFDM modulációt használt, de csak időosztásban lehetett több klienst kiszolgálni, és a kis sebességű forgalomnál is ez volt a megoldás.
-
ace05
senior tag
Másnál is elment a net szegeden?
-
adika4444
addikt
Hali!
Nem akarom elkiabálni, de itt a péntek este. Nálam a sebesség jócskán 700+ Mbps, és az általam használt külföldi irányok is nagyon szépen muzsikálnak.
-
Sumi
aktív tag
válasz
TeeJay #87725 üzenetére
Oszinten szolva nem vagyok kepben a ma kaphato soho routerekkel, mert egy jopar eve pfsense-szel natolok/routeolok (25 ezer forintos dell r210ii szervereken) es unifi accesspointokat hasznalok, mert kell a normalis wifi roaming. De ez az ac65p szimpatikusnak tunik & jo valasztas lehet annak akinek nincs szuksege bonyolult/draga rendszerre.
-
TeeJay
félisten
Két ASUS routerem van (AC65P és AC1200GU)
2antennás klienssel (Redmi Note 9S telefon) 866mbit AC link esetén AC65P-vel 630megabit volt a maximum amit mértem, 1200GU-val meg 580-600körül. Szerintem ez már eléggé átviszi a gigabitet majdnem ha ettől több kell akkor már viszont sokszorosába kerül a router és ha a kliens nem tudja az AX-et akkor felesleges is a dolog.Kábelen meg mindkét router vígan átviszi a gigás DIGI netet
-
Sumi
aktív tag
válasz
szimszonos #87721 üzenetére
Nem beszelt igazat (nyilvan, hiszen magarorszagon vagyunk). Wifi-n (mert hogy annak elmeleti sebessegeit (igazabol a duplajat altalaban, mert a wifi half-duplex) jelolik ezek a szamok a routerek neveiben), hogy kihajtsd a gigabitet wifi6 router es kliens kene, az meg meg eleg uj es draga technologia. Viszont amelyik tud hardware natot (valoszinu az osszes olyan ma kaphato, aminek a wan/lan portjai gigabitesek), azok lan-on elmeletileg tudnak ertelmes sebesseggel natolni.
szerk: en azert lehet, hogy bemereszkednek a 20ezres kategoriabaegyszer kell venni es akkor erdemes a penzbol kifero legjobbat. Mert azert meg ez az arkategoria is necces, hogy jo-e.
szerk2: raadasul a 2.4 es 5ghz savszeleket osszeadjak a tipusjelzesben a gyartok es ugy szuletnek ezek a szep szamok. -
4Grider
nagyúr
válasz
szimszonos #87721 üzenetére
Wlan-al nem fogod tudni kihasználni a gigabites netet, mert a dobozokra írt értékek max. harmada érhető el valós körülmények között. A listában 800 Mbps feletti sebességet kábelen natolni képes routerek voltak.
Ha wifin akarsz gigabitet elérni, akkor wifi 6-on van rá esélyed, ott is csak a drágább routerekkel és hálózati adapterekkel, ez viszont már nagyságrendileg (10-es számrendszerben) eggyel magasabb költségvetés. -
psion2101
tag
válasz
Dragon3000 #87715 üzenetére
Egy Lenovo y50 70-es géppel.Speedtsest.net-tel ha erre gondoltál
-
szimszonos
őstag
válasz
4Grider #87690 üzenetére
Köszönöm a segítséget.Végül is nem kapkodtam el a vásárlást ma,mert nem sok volt a választék sem (Asus 1200mbps,Tp-Link 1200mbps sebesség volt megadva).Na kérdeztem az eladót hogy mit javasol,melyiket.Azt mondta ehhez a Digi nethez ezek kevesek mert nem használják ki a sebességét.867mbps+300mbps volt a dobozán mindkettőnek.Azt mondta nekem minimum az 1750 vagy az 1900mbps sebeség kell ha maradéktalanul kiakarom használni az 1gb-es Diginetem.Mutatott is egy Asus 1750mbps meg egy TP-Link 1900mbps routert persze azok már 20ezer ft felett voltak.Nem akartam elkapkodni így nem vettem semmit.Kérdés az lenne hogy igazat beszélt az eladó?Jobban járok a drágább routerekkel?2 xbox lenne rákötve vezetékkel.A többi dolog wifin menne,telefonok,laptop.
-
Sumi
aktív tag
válasz
szabolcs5757 #87717 üzenetére
Bocsánat, my bad.. Azt hittem, hogy bridgeben van az ONT.
A TV független, a felh. név cuccok elvileg a szerelő amikor bekötötte adott egy lapot - azon van. -
szabolcs5757
csendes tag
Routernél nem látok semmi különöset a logban, sőt igazából a felhasználói felület is elég leegyszerűsített így access point módban. Az ONT felületén meg nem találok reconnect opciót csak restartot. A router elvileg jól van beconfigolva, de lehet megpróbálom ezt a bridge módot. Ilyen esetben a TV csak akkor működik ha a routerben él a PPPoE kapcsolat vagy ez attól független? Ja és egyébként a felh.név meg jelszó párost hol találom a PPPoE-hez?
-
Sumi
aktív tag
válasz
szabolcs5757 #87712 üzenetére
Nekem nem fordul elő. És anno amikor tartott egy napig ez a dolog, akkor végül elég volt egy pppoe reconnect, nem kellett az ONT-ot újraindítani. Eleve szerintem pppoe reconnect kell ahhoz, hogy "központilag" változzon a sebesség. Ha szép lassan esik vissza, kapcsolat megszakadás nékül (router logjában látsz pppoe reconnectet?) akkor ott valami más bibi lesz szerintem.
-
szabolcs5757
csendes tag
Sziasztok!
Ez a sebesség felezős dolog másnál is előfordul még mindig? Valahogy mindig visszaesik a sebesség 500 Mbit-re, amíg újra nem indítom a Huawei eszközt, azután egy darabig megvan kb az 1000 Mbit, majd random idő eltelte után megint 500 Mbit, és így tovább... már kicsit unom mindig újraindítgatni.
Miskolc, FTTH 1000/300 Mbit net.
Huawei HG8143A5 -> Tp-Link Archer AX10 (Access point módban) -> Laptop -
psion2101
tag
Sziasztok!Nálam is meglett az új optikás net (1000-es)
lenne ha a Fiberhome csoda router tudná hozni.Mivel nem értek sokat az informatikához ezért nem is vagyok nagy spiler.Tegnap közvetlenül a laptoppal a routerre csatlakoztam és a maximum ami speedtest.net oldalon összejött az olyan 340mbit volt.Úgyhogy ahogy olvasgattam itt a fórumban érdemes lenne cserélni majd ezt a jószágot.Mert jelen pillanatban egy Zyxel Multy u mesh csatlakozik hozzá és eléggé gyatra igy a rendszer. -
narumon
őstag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Ami volt:
Digi 1000 net, ZTE eszköz bridge módban (asszem így hívják) ->TP-Link 1043n->NAT-ból kiszedve, qbittorrent zöld kis lángocskávalMost, lecseréltem a routert csak ennyi változott, tehát:
Digi 1000 net -> ZTE -> TP-Link Archer C80 -> elvileg NAT alól kiszedve -> qbittorrent narancssárga láng. A showmyipaddress weboldal tök mást mutat ipre mint a TP-Link. A TP-Link szerint 100.-al kezdődik. Router cserével ugrik a NAT vagy hogy van ez? Mit kellene beállítanom? (UPNP-k be vannak kapcsolava a szoftverben és a routerben is).Köszi
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest