Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- iPad topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #81647 üzenetére
Bármilyen hihetetlennek tűnik számodra, de egy 5-6 éves ezelőtti hardveren nem fogod tudni számonkérni az akkori árát. Akkoriban jelentek meg az első hardveres gyorsítással rendelkező eszközök és nem mindegyik tudta 100%-osan kezelni a gigabitet.
A jó hír, hogy a routered lassúságának az oka, hogy jelenleg nem működik rajta a hwnat. Ennek egyik oka a korábban említett qos lehet vagy valamilyen hasonló szolgáltatás, pl. gameboost. -
Lackooo84
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
woodworm #81645 üzenetére
Ne haragudj, de a mostani árának mi köze van ehhez, hogy nem megy a Gigabit, akkor is egy jó (itt is ajánlott) router volt és most is az, attól függetlenül, hogy szerinted milyen "régi" SOC van benne.
Amúgy:
NAT gyorsítás (IPv4 only): Auto (A NAT forgalmat a processzor dolgozza fel)
Jumbo frame: LetiltásEste átdugom simán a gépbe a kábelt, meglátjuk.
-
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #81644 üzenetére
Új korában volt annyi, évekkel ezelőtt. Egy elég öreg soc van benne, bár a switch az mostanában is használatos.
A lan >> switch control fülön kellene megnézni, ha van rá külön opció, és mellette ne legyen a qos engedélyezve. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
adika4444 #81643 üzenetére
Mármint az ASUS? Hát remélem, hogy tudja, 24K-s Router-től elvárható a Gigás vezetékes kapcsolat. Amúgy van benne olyan a "WAN internetkapcsolat" alatt, hogy "NAT Engedélyezése" és van egy külön hogy "NAT Áthaladás" fül is, itt minden "Engedélyezve" van, kivéve a PPPoE-t, ez "Letiltva".
-
adika4444
addikt
válasz
SunMount3r #81640 üzenetére
Az említett router vajon tud HW NAT-ot, szval bírja ezt a tempót? Meg kéne nézni, hogy a gyorsítások be vannak-e kapcsolva, egy ASUS router felhasználó írja meg, hol vannak ezek a menüben.
-
4Grider
nagyúr
válasz
A kötelező körök közé tartozik a sok hozzá nem értő miatt, így muszáj volt rákérdezni, mielőtt én is azt javaslom, hogy mérj számítógéppel közvetlenül az ontra csatlakozva. Ha úgy is rossz, akkor jó eséllyel valahol nem sikerült jól a ragasztás.
Szerk.:
Vagy esetleg a géped valamiért (cpu, memória, hdd, egyéb kevés erőforrás, stb.) kevés a gigás nethez. -
válasz
első nekifutásra mindenképp kellene mérni egyet router nélkül.
-
4Grider
nagyúr
válasz
SunMount3r #81635 üzenetére
Gondolom van annyi eszed, hogy nem wifin mérsz...
-
adika4444
addikt
válasz
SunMount3r #81635 üzenetére
Hali!
Milyen router pontosan?
(#81636) Mauzes
Szerintem DIGI optika, a feltöltésből koaxnak látszik az a Telekom, annál 99%-ban jobb az optinet. A felfelé irány karcsú kicsit arrafelé, de a 30 Mbps jelenleg is megvan, illetve TeeJay tervezi jelezni a problémát ha őt is átrakják FTTH-ra, ezáltal az 1000/300-as csomagba.A külföldi irány gyengébb itt néhányak szerint mint a Telekom-nál, de én nem tapasztalok túl drasztikus különbséget.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, ez nem tudom, ide illik-e, de az a döntési helyzetem, hogy a 18. kerületbe Digi vagy Telekom netet rendeljek-e meg. És az a kérdés, hogy megbízhatóságban van-e köztük különbség, melyik nem tudja hozni a hirdetett sebességeket, stb.
Ez most olyan szempontból érdekes, hogy a Digi 1000/300-as csomag 3100 Ft, míg a Telekomnál kb 1000 Ft-tal drágább a gyengébb 500/22-es csomag. Viszont ha a Telekom megbízhatóbb, akkor ez a kis árkülönbség nem számítana.
-
SunMount3r
nagyúr
Tegnap jöttek bekötni az "IP TV-t", vagyis a korábbi szitu helyett, hogy csak a kábelek jöttek be a kinti szekrényből a lakásba, ma kaptunk egy Huawei kis fehér "izé" router-t és már onnan vezetnek a kábelek, amibe kintről jön az optika. A Router-re egyből monda a fickó, hogy az enyém jobb (ASUS) így az ő router-jüket bridge módba fogja csak rakni. Azt monda éjfélkor átkapcsolják Gigásra a net-et, de ma reggel is csak 300Mbit/s körül mérek az Ookla Speedtest app-al. Ezek szerint várnom kell még, vagy ez ennyit fog tudni, kinek mik a tapasztalatai?
Köszi!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
TeeJay #81633 üzenetére
Ez most hogy kapcsolódik ahhoz, amire válaszoltam? CPT.Pirk írta, hogy 100as neten volt és átkötötték ftth-ra, így amíg nem kapcsolják át gigabitre, addig lényegtelen, hogy most mennyivel megy.
Én is várom az átkötést, mert már 1,5 hónapja kerestek ez miatt és azóta se történt semmi.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #81632 üzenetére
nem írtam hogy tegnap voltam a szomszéd tömbben egy fiatal hölgynek ONT-n wifit beállítani? vissza kérte router módra mert csak 35nm lakása van és 10/100-as routere volt csak aztán javasoltam hogy az ONT is elég lesz neki mert csak telefonon meg laptopon wifizik.
beállítottam neki saját wifit meg kerestünk megfelelő csatornát és máris 80megabitet mért
utána laptopon gigabit LAN-on mértem 945megabitet patent tökéletesen
majd jött a hidegzuhany hogy 30-40megabit közötti feltöltést délután 4-kor egy frissen átadott FTTH hálózaton
mértem 10-et és sosem volt 30-40megabittől több ami fele a garantált minimumnak
azóta írt ide egy másik fórumos is ugyaninnenvárom hozzám mikör jönnek átkötni és ha nálam is ez lesz akkor többen fogjuk jelenteni hogy ez így vicc
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dragon3000 #81626 üzenetére
Meglátjuk mi lesz, elvileg majd egy új szerződést alá kell írni, az új sebességekhez. Egyébként régebben azt hiszem megvolt a 100/100.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Átkötötték a panelban az FTTB-t FTTH-ra. Megkaptam a csoádaltos Huawei HG8143A5 minden egyben routert.
Szétszedtem a kábelezést a lakásban, hogy nincs meg a gigabit, mikor szembesültem vele, hogy csak a LAN1 portján tudja a gigabitet, de erre semmi fel nem hívja a figyelmedet és a szerelők se szóltak róla. Természetesen nem a LAN1-ben volt a gépem, meg aztán a laptop se, amivel megint próbáltam ránézni, hogy mi van mert biztos voltam benne, hogy valamit elszúrtam a kábelezésnél...Per pillanat még nem változtak a sebességek, 90/55-öt mér a speedtest.net, pont mint amennyit az FTTB esetén ma reggel mért. Diginet100-am volt a kezdetek óta.
-
TeeJay
félisten
válasz
dchard #81622 üzenetére
Köszi amint bekötik hozzám is beszélek pár szintén FTTH-s előfizetővel és bejelentjük. Ordas nagy égés egy most indult FTTH-n 30 megabit feltöltés
4Grider:. Esetleg Nmhh említése hátha segít
FTTB-n 5 éve ez van, tojtam rá mert azért 50-70 megabit megvolt napközben de 30 az vicc FTTH-ra -
-
dchard
veterán
válasz
TeeJay #81619 üzenetére
Port hiba, eszköz hiba, a friss OLT-n ütemezési/beállítási hiba. De láttunk már fúrcsa refelxió miatt széteső uplinket is, miközben a DL frankó volt. A PON portban lévő modul detektora is lehet hibás, akkor szintén az uplink fosik be. Tehát bőven van több reális lehetőség is. Be kell jelenteni, és nem engedni lezárni.
-
TeeJay
félisten
Tényleg nem értem mi kell ahhoz hogy egy friss FTTH hálózaton 30 megabit feltöltések legyenek legjobb esetben miközben a letöltés csutka. Ez már baromira úgy tűnik hogy a vissza irány kevés a kerületnek és tojnak rá.
Nmhh foglalkozik azzal ha egy szolgáltató nagyon nem teljesíti a garantált minimumot sem? -
TeeJay
félisten
válasz
jeselivo #81615 üzenetére
Nekem még folyamatban van az FTTH-rá kötés de azt azért nem hagyom annyiban ha garantál minimum alatt van a feltöltés... Tegnap voltam Havanna 35-ben egy hölgynek wifit beállítani az ONT-n és kábelen mértem 30 megabit volt feltöltés nála
Itt valami nagyon el van szúrva ha új FTTH hálózaton ennyire kevés a vissza irány
-
-
jeselivo
csendes tag
válasz
TeeJay #81613 üzenetére
Valahol megnyugtató, hogy nem nálam van csak a feltöltéssel gond (bár a szerelő mondta, hogy máshol is gond, de azért ugye egy sorstárstól hallani az igazi)
Kérdés, hogy ha kellően sokan csesztetjük a digit, akkor lesz-e változás, másrészt nincs meg a garantált minimum feltöltés, ilyenkor valami kötbér vagy valami?
(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyszer-egyszer - tényleg elvétve - sikerült felfelé 70 körülit mérnem, de ennél több sosem volt.) -
jeselivo
csendes tag
válasz
TeeJay #81604 üzenetére
Véletlenül nem Havanna lakótelep?
Engem múlt héten kötöttek át 100/100-as FTTB-ről FTTH-ra, 280/40-nél nem nagyon mértem többet a digi oldalán, digi szerveren (ONT bridge módban).
Bejelentettem, szerelő kijött, ő szelessav.net-en mért, neki megvolt 900+ letöltés, de feltöltés ugyanúgy 20-50. Azt mondta, ez itt a telepen "megszokott", ő már elengedte ezt a dolgot.
Szerelő érkezése előtt natolva voltam, utána érdekes módon már nem, nem tudom ennek van-e jelentősége, de utána nekem is letöltött megfelelő sebességgel( 900+), feltöltés továbbra is szar (garantált alatt).
És amit nem értek, hogy digi oldalán és speedtest.net-en is csak kb 300 körül tölt le, szelessav.net-en 900+. Hogy lehet ekkora különbség? (Feltöltés az FTTB-n kb 3x-osa volt a mostaninak, ez azért visszalépés...) -
canniball
nagyúr
válasz
Mauzes #81607 üzenetére
Nekem a rendelés leadásának másnapján jött egy mail, hogy fogadták az igényemet, 14 napon belül megtörténik a bekötés. A tizenvalahanyadik napon hívtak mobil számról, de hogy mi miatt azt nem tudom, mert bár folyton nálam volt a telefon akkor épp kivételesen nem...amikor visszahívtam őket akkor pedig a központ jelentkezett be ahol nem tudták megmondani miért kerestek (csak azt hogy ez tényleg az ő számuk...naná, hiszen visszahívtam a számot)... Aztán mikor már tuti volt hogy ebből nem lesz 14 napon belüli bekötés küldtem nekik egy mailt, a rá következő (vagy a második?) munkanapon (közben volt egy hosszú hétvége) hívtak, hogy kb. egy hét múlva tudják küldeni a szerelőt. Úgyhogy végül néhány nap híján egy hónap telt el a bekötésig.
Szerintem nem a reagálásukkal van gond, hanem a munka és a szerelők számának arányával. Ha már eltelt egy hét én a helyedben rájuk írnék; lehet leráznak azzal hogy még van idejük, de lehet szerencséd lesz és kapsz időpontot. -
válasz
Mauzes #81607 üzenetére
Az online történő leadás mindig is extrém lassú volt a Diginél. Amikor mi leadtuk, akkor is azt javasolta a telefonos ügyfélszolgálat, hogy mindenképpen személyesen adjuk le az igényünket az illetékes ügyfélszolgálaton, mert az online megrendelés többszörösére növelheti a várakozást. Hónapok is lehet. Egy szóval kényelmes az online dolog, de lassú a reakció. Mondjuk szerintem amúgy is vannak dolgok, amiket személyesen kell intézni, ha jutni akarsz valamire.
-
Mauzes
addikt
Olvastam az összefoglalóban, hogy simán lehet 30 nap egy új megrendelés bekötése. Na most azt tart sokáig, amíg az online rendelés leadása után megkeresnek, vagy utána az, amikorra szerelési időpontot adnak?
Nekem a mai világban tök furcsa, hogy szeretnél leszerződni egy szolgáltatóhoz, hogy pénzt fizethess nekik, aztán ennyire lassan reagálnak. 1 hete adtam le az igényemet és azóta is semmi.
-
TeeJay
félisten
Na már rossz érzésem van. Most voltam egy hölgynek Digi ONT-n wifit beállítani, mértünk kábelen és 945 megabit lefelé meg 20-30-40 megabit felfelé...
Kajak ha ilyen karcsú lesz nálam is a vissza irány egyből jelentem be mert ez nagyon tré főleg új FTTH hálózaton. Nem értem hogyhogy nem tesztelték mit tud? -
PBA
aktív tag
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest