- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Everest / AIDA64 topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
válasz
SunMount3r #114293 üzenetére
Mivel az összes lakossagi folyoszamlahoz be lehet allitani az internetbanki hozzaferest, amivel az app ban is megjelenik a szamla igy ez nem okozhat problemat.
-
Lacccca87
addikt
válasz
SunMount3r #114291 üzenetére
Erre lesz majd jo a szeptembertol indulo QR es AFR2 fizetesi rendeszer (mar ha bevezeti a voda, elvben be ajarja). Ott a bankod appja jelezni fogja ha mar volt sikeres fizetes.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #114289 üzenetére
Ok, szóval annyit néztem el, hogy az e-mail-ben küldött legutóbbi értesítő a legutóbbi számláról 05.21.-én érkezett, míg az ügyfékapuban ez 05.20-as keltezésű. Lényegében ugyan az, amit eddig írtam. Azt is beleértve persze, hogy az ügyfélkapuban a 05.05-ös számlára is még "Kifizetetlent" jelez, "Befizetési határidő: 05.31"-el. Amit bank persze autó törleszteni fog, de erre írtam pont azt, hogy ha nem vagy észnél, akkor kétszer is befizetheted ugyan azt a számlát (1x a bank, egyszer meg te az ügyfékapuban, hogy melyik történik előbb az már lutri, mert nálam még soha...) De ha kötöttél a bankkal ilyen auto befizetési megállapodást, akkor szerintem nem kell foglalkozni vele...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
SunMount3r #114289 üzenetére
Mostanában egyre többször lehet olvasni, hogy a digi elmarad a számlákkal. Nekem volt szerződés módosításom, azóta nem keletkezett új számlám, pedig eddig az elmúlt 12 évben mindig időben elkészült. A változtatásról kaptam emailt, de 50 nap nem volt elég, hogy ezt az ügyfélkapun is lássam, jövő héten majd betelefonálok ez miatt.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SunMount3r #114285 üzenetére
Hát én nemtom hány éve e számlával fizetek de nekem nincs epack kedvezményem mióta lejárt a hűség...
-
nyitom
aktív tag
válasz
Nekem március óta van és mindig rájuk kell írni.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
De a digi ügyfélkapun sem jelenik meg (ott is mindig megjelent korábban, hiába postán fizettük), csak miután bementünk befizetni.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #114262 üzenetére
Nem tudom, hogy ez oldotta e meg, de valósíznű: A Thunderbird-ben nem változtattam semmit, viszont a Digi ügyfélkapujába belépve beállítottam a beérkező levelek átirányítását egy másik (nem Digi-s) e-mail címemre. Azóta egyszer sem jelzett az ESET és a Log-jában sem szerepel, hogy szerda 9 óra óta blokkolta volna ezt a "weboldalt".
-
válasz
Két hónap múlva lelövik, szerintem már nem nagyon törödnek vele.
-
4Grider
félisten
válasz
SunMount3r #114264 üzenetére
A tűzfalad valószínűleg nem véd meg saját magadtól, tehát nincs értelme kikapcsolni, mert nem hiszem, hogy az fogja meg a lekérést. (Amúgy meg a tűzfal logjában látod, ha igen.)
-
4Grider
félisten
válasz
Ex has azt mondanám, hogy már nagyon nem törik magukat az ssl tanúsítványok megfelelő aláírásával.
A thunderbirdben van tanúsítványkezelő, ott megnézheted... -
mikikol10
csendes tag
válasz
SunMount3r #101786 üzenetére
Gondoltam jelzem, már működik rendesen az XCloud, a Digi-s nettel, ma próbáltam ki.
-
mikikol10
csendes tag
válasz
Érdekes módon, az Xbox app és az Xbox eszközön a Cloud alkalmazásba is ugyanaz a hiba, a FB Xbox Series csoportjába láttam, hogy, három másik Digi-s társunk is ugyanezt a pixelesedés problémát jelentette, míg ugyanaz a poszt alatt megjegyezte pár Telekom-os és Vodafone-os, hogy nekik teljesen megfelelően működik. Bár tenni nem igazán tudok mit, hiszen már egyszer kihívtam a Digi-s szerelőt, kijött, és látta a hibát, de a saját mérőjével jó volt a net, és igazából csak át dugta a kábelt egy másik portba az épületbe, aztán nem igazán érdekelte, hogy a hiba tovább is fennált, az ő mérője volt csak érdemleges. Nem igazán várok így ettől sokat, de gondoltam jelzem, valószínűleg nem a te készülékedbe van a hiba, hiszen így már fixen vagyunk 5-en.(aztán valószínűleg többen, csak mindenki elengedte)
-
adika4444
addikt
válasz
SunMount3r #101796 üzenetére
IPv6-od van esetleg? HA van kapcsold ki ideiglenesen, ha nincs, akkor pedig állítsd be, bár a leírtak alapján ez APP gond lesz, amivel kapcsolatban még talán az MS is csak vakarja a fejét. Próbálj meg esetleg másik VGA driver-t, vagy az energiabeállításokat módosítani.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
SunMount3r #101788 üzenetére
Csak azt nem értem, ha böngészővel jó és appal rossz, akkor miért itt keresed a megoldást? Nem lehet, hogy egyszerűen szar az app? Ha korábban jó volt, attól egy frissítés elronthatta.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
SunMount3r #101788 üzenetére
Egy ideje már " szenvedsz " ezzel a témával.
Nincs valami hivatalos support , támogatás ?
Leírod nekik a gondodat és kivizsgálják.Jobb szofvereknél így megy...
Böngészőben jó , app-al nem jó.
Akkor lehet egy hónappal ezelőtti ( Win? ) frissítés vágta haza.
A hivatalos fórumot olvasod ( már ha van neki olyan ) ?
Ott nem panaszkodnak ?Mert ezzel a témával csak TE jöttél.
Előtte sem és azóta sem olvastam ITT mástól, hogy nem jó a szolgáltatás....tehát vagy mindenki másnál jó vagy nincs senki más rajtad kívül aki ezt használná....mármint itt a fórumozók között.
( Bár lehet csak elsiklottam felette és vannak mások is ...akkor bocsánat. )Szerintem irány a hivatalos fórum....ott olvassgass kicsit ....hátha rábukkansz a megoldásra vagy esetleg "sorstársra".
Amúgy szerintem APP-Bug lesz.
Ja: Próbáltad már ?
App uninstall / PC restart / App install -
4Grider
félisten
válasz
Tényleg csak azt tudom javasolni, hogy ülj be egy Telekomos vagy Vodás/UPC-s előfizetés mögé a Cloud Gaming-el...
-
4Grider
félisten
válasz
SunMount3r #101761 üzenetére
Kérdés, hogy melyik internet szolgáltató. Nem találni olyan szolgáltatót, ahol az online gamerek nem sírnak...
-
mikikol10
csendes tag
válasz
SunMount3r #101783 üzenetére
Alapból egy xiaomi 4A Gigabit editionom van, de simán LAN kábellel PPOE-n át a laptop ugyanazt produkálja. A screenshot is így készült. Digivel kikapcsoltattam a NAT-t is, így az is nyitva. Szerelő is volt, elvileg a nettel azt mondta nincs baj, mért is az eszközével. (pedig a hibát mutattam.) Nincs antivirus, defender és tűzfal is kikapcsolva.
-
mikikol10
csendes tag
válasz
SunMount3r #101777 üzenetére
-
adika4444
addikt
válasz
SunMount3r #101761 üzenetére
Próbáltad VPN-nel? Pl. Warp-pal, korábbi kommentem.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #101757 üzenetére
Nem, Pin-eltem a kijelzést és a Game Bar játék (tehát "mozgás") közben is ilyen alacsony értékeket mutat. Én már a falnak megyek ettől, hogy akkor meg mégis mi lehet a baja? Miért volt jó majd 1 hónapig és aztán miért lett hirtelen ilyen konstansan tré egyszeriben a stream...??? (Közben meg ketyeg a Game Pass előfizetésem). Lehet sok minden, de nagyon gyanús, hogy ebben az internet szolgáltató lesz a hibás...
-
4Grider
félisten
válasz
SunMount3r #101753 üzenetére
Játék közben hogy áll a feladatkezelőben a CPU/Hálózat/GPU terheltsége?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #101426 üzenetére
Hello!
Visszatérnék erre a témára: [link]
Mivel full gépcsere volt nálam, egy "korszerű" 10.th Gen i3-as procis, DDR4 16GB-os RAM-os gépre az előzőkben szereplő "ózsdiról". De ez a probléma Cloud Gaming képének folyamatos szétesésével még mindig ugyan úgy fent áll az XBOX app-alól. Ráadásul már Win 11-en vagyok (korábban Win 10 volt a régi gépen, de teljesen ugyan ez volt a probléma). Egyszerűen nem értem mi a probléma, mi okozhatja (gép, Router, ONT beállítás, vagy a szolgáltató) és hogy miért nem jelentkezik ez másoknál is pl. az eddigi Topic-okban, ahol megkérdeztem.
Ez kb. a mostani késleltetés az MS szerverekre nálam (Chrome alól):
De nem tudom, hogy ez releváns e bármi szempontból, hiszen böngészőből továbbra is teljesen jó a Cloud Gaming stream képe, csak a telepített Win 11-es XBOX app-ból élvezhetetlen. (A böngészőkben helyette viszont továbbra is túl sok az input lag, szemben épp az XBOX app-al, ezért is szeretném azt használni).Bárkinek bármi ötlete van, hogy mitől lehet ez? Mert jobb híján inkább valami "netes" problémára gyanakszom.
THX!
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #101474 üzenetére
Stadia minimum követelménye E6400 CPU, nem hinném, hogy jól futna ha még a minimumot sem üti meg.
-
adika4444
addikt
válasz
SunMount3r #101438 üzenetére
Hali!
Tegyél egy próbát a Cloudflare Warp-pal, esetleg más VPN-nel.
#101443 dchard
Bizonyos Cloudflare irányokba rendszeres, hogy Romániába megy a forgalom. Jelenleg IPv6-on reprodukálható, v4-en IP-től függően vagy a BIX-be, vagy Frankfurtba vagy londonba megy a forgalom. Az viszont igaz, hogy olyat én is eddig talán maximum egyszer láttam, hogy a Telia bukarest-bécs útvonalon haladt.
#101453 4Grider
IPv6-on van IP, ami frankfurti. Az IP-re vonatkozó infókat összepárosítva elég jól be lehet lőni, hogy román-e a forgalom (korábban írta dchard). Például IPv6-on traceroute-olva a joyhits.online-ra (random CF-es domain, van tucatnyi) jól látszik a román cím ill. a 17--20 ms. HA egy direkt román RCS-RDS-es IP-t tesztelek, akkor ugyancsak ennyi jön ki. IPv4-en ha a CF-et épp Románián át éri el, akkor a PTR rekord is a CF előtt rdsnet.ro-s. Szóval az, hogy románia felé nem megy forgalom, ilyen formán nem jelenthető ki.De a román peeringtől függetlenül is kijelenthető, hogy a DIGI peering-je rosszabb mint a konkurenseké, különösen IPv6-on, ahol egy pesti Telia-ig vagy Level3-ig 10 ms a v4-es 2--3 helyett.
-
PacuFTW
csendes tag
válasz
SunMount3r #101457 üzenetére
Windows 11-be nekem ilyet ír ki. Az a csomagvesztés nagyon szúrja a szemem.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
SunMount3r #101457 üzenetére
Ezen a részen nekem is mindig hasonlókat ír, viszont a linkeddel nekem is 30ms körüli a legkisebb érték.
-
tutitibi
senior tag
válasz
SunMount3r #101436 üzenetére
ezt hogy tudod megnézni ? mivel ?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
SunMount3r #101447 üzenetére
Próbáld meg kilőni az Esetet és úgy próbálj mérni. Csak próbaképpen.
-
PacuFTW
csendes tag
válasz
Most mértem Zalaegerszegről. Igaz a ping érték viszonylag jó, de az hogy a legtöbb helyen ugyanakkor van egy spike az nekem kicsit fura. Valakinek meglátás ezzel kapcsolatba?
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Biztonsági programokból mi és mennyi van a gépen? Ad blocker csak a Chromeban van? Eltávolítva és úgy a Chromeból próbálva?
-
mprrpm
tag
válasz
SunMount3r #101431 üzenetére
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Ha egy darabig jó volt....aztán "elromlott"......
Ez könnyen lehet Windows frissítés gond is.
Simán benne van a pakliban, hogy egy frissítés haza vágja az addig jól működő dolgokat....nem csak nálad....akár a szervereknél is lehet gond.Amúgy nem értek az XBOX Cloud Gaming-hez.
Azt sem tudom, hogy eszik e vagy isszák.
Online játéknál számít a gépünk és a szerver közötti távolság.
Játsz olyannal aminek a szerverei MO.-n vagy a környező országokban vannak....vagy játsz offline -
4Grider
félisten
válasz
A havidíj úgy jön ide, hogy nyilvánvalóan a magasabb havidíjakból tudják megoldani a jobb nemzetközi sávszélességet/kevésbé terhelt kapcsolatokat. A Diginél nem véletlen, hogy egy csomó irányba először elmegy a csomagod Bukarestbe, majd az ottani nemzetközi kapcsolatokat használva jutsz el a célhoz. Itthonról jóval drágább lenne, még ha esetleg kisebb is lenne a csomagkésés és esetleg jobb is lenne a sávszélesség.
-
4Grider
félisten
válasz
Azért nem tudok veled együttérezni, mert nincs olyan szolgáltató kis hazánkban, aki ilyen nyugat-európai és észak-amerikai csomagkésésekre hibajegyet venne fel. Nem mellékesen nincs olyan hatóság, aki emiatt bírságolna. Nálam (Telekom optika, AX6000 router és kábeles LAN) ugyanezek kb. harmadával kisebb értékűek, az észak-német érték (a Telekom saját peer miatt) a legjobb 34 ms-al, East US 135 ms, South UK 60 ms. És másfél-kétszer annyit fizetek a szolgáltatásért, mint te.
-
amstorm
aktív tag
válasz
SunMount3r #101433 üzenetére
-
4Grider
félisten
válasz
SunMount3r #101431 üzenetére
És közülük melyik Digis?
-
4Grider
félisten
válasz
SunMount3r #101428 üzenetére
Majd akkor javítják, amikor áttérnek más, drágább peering szolgáltatókra. Mert hiszen gondolhatod, hogy észak-amerikáig nem a Digi építkezett, de még Hamburgig sem...
-
amstorm
aktív tag
válasz
SunMount3r #101428 üzenetére
hát úgy néz ki igen.
más:
nekem most Tatabányán reggel 6 óta nem volt net, de google public dns szerverre átállva lett (a digisről) -
amstorm
aktív tag
válasz
-
TeeJay
félisten
válasz
SunMount3r #82916 üzenetére
Küldd el a méréseket hogy mikor mérsz 600-at mikor 900-at aztán majd dobnak rá valamit
Flashget:
Nem tudtam hogy nálatok nem úgy van mint itt, valahol viszont kell lennie kötődoboznak mivel 12x4 szálas vastag kábelt húznak be mindenhova és szintenként így köthető mind a 4 lakás -
4Grider
félisten
válasz
SunMount3r #82847 üzenetére
Nem lenne benn a topik összefoglalójában az alapértelmezett felhasználói név és jelszó, ha nem tudnál benne állítani. De bridge és router mód között csak az ügyfélzolgálat tud átkapcsolni.
-
Laccoss
addikt
válasz
SunMount3r #82813 üzenetére
Digis szerveren mérj!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
SunMount3r #82779 üzenetére
Edge/chrome/firefox mindhárommal szelsessav.net és speedtest.net esetében is 930-950/305-330Mbps a mérési eredmény.
-
CirrMee
addikt
válasz
SunMount3r #82767 üzenetére
Ha nem FF volt a böngésző, kb felejtsd is el az értékeket.
640 -es érték: éjfél körül, vagy utána próbálj meg mérni.
-
DeathAngel90
friss újonc
válasz
SunMount3r #82766 üzenetére
Nálam ugyanez van... Múlthét csütörtökön lett behozva az optikai kábel és az új ONT (HG8143a5). Nincs mögött router.
Az első pár napban 800-900 között mértem, bár a 2. gépen csak fixen 100-at, holott tudnia kellene azon is a régi 500 körüli sebességet.
Most viszont az elmúlt 3 napban csak 300-400 közötti sebességeket mérek...
Úgyhogy most jelen pillanatban két problémára is keresem a megoldást.
Az egyik, hogy a 2. gépen miért csak 100 Mbit/s a letöltés, amikor a régi 500-as net mellett meg volt mindkét gépen, kábelen az 400-500 közötti sebesség.
A másik meg, hogy most miért nem éri el a 900 körüli sebességet az 1. gép... -
szasanyi
félisten
válasz
SunMount3r #82762 üzenetére
Router vagy switch van pluszban? Mert ha igen ott lehet vmi probléma. Ha nem, akkor szvsz ez nem jó eredmény. Nálam pölö így néz ki.
-
tahepa
senior tag
válasz
SunMount3r #82762 üzenetére
-
válasz
SunMount3r #81770 üzenetére
nincs többről szó. ha szétszeded félképekre, csak minden második félképen lesz változás.
-
válasz
SunMount3r #81766 üzenetére
a 24-ről 25-re konverzió fájdalmasan egyszerű, felgyorsítják a filmet.
európában amit nem moziba szánnak, azt 25 kockával veszik fel, de van hogy azt is, ami moziba megy. -
válasz
SunMount3r #81750 üzenetére
hogyne lenne köze, amikor 50i a forrás?
-
urgoz
aktív tag
válasz
SunMount3r #81750 üzenetére
Nekem van olyan eszközöm, ahol kadenciahelyesen, 24 FPS-el tudom nézni. Ha lehet, ott még zavaróbb... Döcc-döcc-döcc minden másodpercben.
Az a gond, hogy a források, vagyis maguk a tv adások digitális disztribúciói fixen 25 illetve 50 FPS-ben mennek. Ha 24 FPS-re konvertálsz egy 25 FPS videót, akkor másodpercenként 1 frame ugrik mindenképp. Ha 50-est konvertálsz 25-ösre, akkor nem lesznek döccenések, mert az 50 osztható 25-el. De ha 24-re konvertálod, akkor szintén framedrop lesz. Ez független a megjelenítőtől. Nyilván egy fix 60 Hz-es Androidos képernyőn semmiképp se lesz teljesen röccenésmentes a dolog, de az az 1 eldobott frame ott is meglátszik, nem is kicsit. Egyenletes, közepesen gyors kameramozgásoknál nagyon látszik. Futó feliratnál, stáblistánál szintén. Sportműsoroknál, dokumentumfilmeknél nagyon zavaró néha (másodpercenként ott a nagy döcc). Ahol gyors kameraváltások, fényeffektek vannak (pl. videóklippek, akciófilmek), ott szinte észre se lehet venni.
25-ön kellett volna hagyni, és akkor nincs szaggatás, legalábbis kadenciahelyes lejátszásnál. De egy 60 Hz-es Android eszközön is látható, hogy a Telenor MyTV és a Mindigo mennyivel akadásmentesebben megy.
-
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #81736 üzenetére
Nagyjából ugyanazt kellene tudni, mivel hasonló alapokra épül, a wifije jobb egy kicsit. A tiedben nincs bekapcsolva a hardveres gyorsítás. Ha végkép nem találod melyik opció lövi ki, akkor reseteld le és konfiguráld újra. Kezdésre csak a pppoe kapcsolatot állítsd be és maximum a wifit.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
SunMount3r #81736 üzenetére
Nem az ára a lényeg, hanem a tudása.
-
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #81695 üzenetére
Az auto a jó beállítás, a mellette lévő szöveg automatikusan változik az aktuális állapot szerint és más szolgáltatások futása határozza meg. A forgalomkezelőt megnézted, biztosan nincs "On" állapotban?
Több chipsetet használ az asus és eltérő, hogy mitől kapcsol cpu-ra a nat támogatás, van amikor a port forward is korlátozza, de a qualcomm esetén szerintem nem. -
attilav2
őstag
válasz
SunMount3r #81640 üzenetére
Ne csak a speedtest-en hanem a szelessav.net-en is mérd sebességet, chromeban és firefoxban is, úgy mit mutat?
-
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #81653 üzenetére
"NAT gyorsítás (IPv4 only): Auto (A NAT forgalmat a processzor dolgozza fel)"
Akkor még egyszer, a hozzászólásod alapján jelenleg nem működik a hardveres gyorsítás a routerben. Minden címfordítást a processzor végez, kb. ennyire képes.
-
4Grider
félisten
válasz
SunMount3r #81653 üzenetére
Nagyon sok olyan gigabites router van (sőt a routerek legnagyobb hányada ilyen), ami gigabites WAN és LAN portokkal rendelkezik, de beállításoktól függő sebességgel (jóval) kevesebbet NAT-ol, mint amit a gigabites portjai tudnak.
-
Manka76
senior tag
válasz
SunMount3r #81644 üzenetére
-
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #81647 üzenetére
Bármilyen hihetetlennek tűnik számodra, de egy 5-6 éves ezelőtti hardveren nem fogod tudni számonkérni az akkori árát. Akkoriban jelentek meg az első hardveres gyorsítással rendelkező eszközök és nem mindegyik tudta 100%-osan kezelni a gigabitet.
A jó hír, hogy a routered lassúságának az oka, hogy jelenleg nem működik rajta a hwnat. Ennek egyik oka a korábban említett qos lehet vagy valamilyen hasonló szolgáltatás, pl. gameboost. -
woodworm
veterán
válasz
SunMount3r #81644 üzenetére
Új korában volt annyi, évekkel ezelőtt. Egy elég öreg soc van benne, bár a switch az mostanában is használatos.
A lan >> switch control fülön kellene megnézni, ha van rá külön opció, és mellette ne legyen a qos engedélyezve. -
adika4444
addikt
válasz
Az említett router vajon tud HW NAT-ot, szval bírja ezt a tempót? Meg kéne nézni, hogy a gyorsítások be vannak-e kapcsolva, egy ASUS router felhasználó írja meg, hol vannak ezek a menüben.
-
4Grider
félisten
válasz
A kötelező körök közé tartozik a sok hozzá nem értő miatt, így muszáj volt rákérdezni, mielőtt én is azt javaslom, hogy mérj számítógéppel közvetlenül az ontra csatlakozva. Ha úgy is rossz, akkor jó eséllyel valahol nem sikerült jól a ragasztás.
Szerk.:
Vagy esetleg a géped valamiért (cpu, memória, hdd, egyéb kevés erőforrás, stb.) kevés a gigás nethez. -
válasz
első nekifutásra mindenképp kellene mérni egyet router nélkül.
-
4Grider
félisten
válasz
SunMount3r #81635 üzenetére
Gondolom van annyi eszed, hogy nem wifin mérsz...
-
adika4444
addikt
válasz
SunMount3r #81635 üzenetére
Hali!
Milyen router pontosan?
(#81636) Mauzes
Szerintem DIGI optika, a feltöltésből koaxnak látszik az a Telekom, annál 99%-ban jobb az optinet. A felfelé irány karcsú kicsit arrafelé, de a 30 Mbps jelenleg is megvan, illetve TeeJay tervezi jelezni a problémát ha őt is átrakják FTTH-ra, ezáltal az 1000/300-as csomagba.A külföldi irány gyengébb itt néhányak szerint mint a Telekom-nál, de én nem tapasztalok túl drasztikus különbséget.
-
ttt
senior tag
válasz
SunMount3r #58938 üzenetére
Torrentnél ált. be lehet állítani mennyit cache-ejen be. De van egy kis progi a [RamMap], ha látom, hogy elvékonyodott a ram terület ráeresztem. Kipucolja a különböző cache-et és egy darabig helyre áll a "rend"
-
lev258
veterán
válasz
SunMount3r #58918 üzenetére
Nálunk a panelban Debrecenben még nem történt meg, de már voltak előkészíteni.
Azt viszont mondták, hogy amikor megtörténik, akkor ki fogják írni az épületben, valamint be kell majd menni az ügyfélszolgálatra újrakötni a szerződést (már az 1000-es csomagra).
Én a topikban azt szűrtem le másoktól, hogy eleve másfajta kábel jön majd be a lakásba (nem az eddigi) és kell hozzá "box" is. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #58918 üzenetére
Amennyiben áttérnek (átkábeleznek) optikára vagyis FTTH-ra, akkor az optikai kábelt behúzzák a lakásba az általad megjelölt pontig és a végére tesznek szolgáltatói eszközt ún. optikai végződtető terminált.
Ez vagy egy ONT
Ezen található:
TV szolgáltatás: RF 'F' csatlakozó
Internet szolgáltatás: RJ45 Ethernet LAN csatlakozó(k)
Telefon szolgáltatás: RJ11 analóg telefon csatlakozó(k)vagy egy ONT + FTTH receiver kombó (miniNode):
Ez utóbbi két eszközből áll:
A TV szolgáltatás RF 'F' csatlakozóra van kivezetve ami az FTTH receiveren van.
A receiverből tovább megy egy rövid ún. pigtail optikai kábel az ONT-be, amin Internet szolgáltatás: RJ45 Ethernet LAN csatlakozó(k), Telefon szolgáltatás: RJ11 analóg telefon csatlakozó(k) vannak.Az eszközök tápellátásáról neked kell gondoskodni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SunMount3r #42782 üzenetére
A digié az ajtó+1 méter. Ugyfelszolgalaton jelezd hogy rosszul krimpelte a szerelo a belso kabelt amiert fizettel, szvsz kikuldenek egy embert helyrehozni.
-
Flashget
félisten
válasz
SunMount3r #42780 üzenetére
én inkább ebayről rendeltem egy egység csomagot, krimpelővel, teszterrel, csatlakozóval együtt olyan 2,5-3K volt free shippel Hong Kongból (posta leragasztotta egy nagy papírral, mondván ki volt nyitva...szerintem meg a vámon a csomagot kinyitották mert azt hitték mobilt rejt, de tévedtek) és magam krimpelem itthon ha kellett pl. lakás felújításnál vagy a szomszédoknak segítve)
-
Gézengúz
addikt
válasz
SunMount3r #42780 üzenetére
Nincs valami haverod, aki tud csatlakozót szerelni? Gyorsabb lenne lehet. Nem olyan nagy ördöngösség..
Egyébként nem használsz wifi-routert, switch-et? Ha abba lenne dugva és az abból kijöbő kábelt pakolnád, akkor a bejövő fix lenne..
Hát talán javítaniuk kellene ha tudod előttük prezentálni a hibát.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest