-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
Nálam max. 14% prociterhelés Speedtest mérésénél (100/25 egyelőre) Chrome alatt.
-
-
törölt tag
Megnéztem IE alatt is a terheltséget. A proci ugyanúgy 100%-kal indul be, és lecsökken 70%-ig. Annyiban különbözik a Firefoxtól, hogy a nem foglal le annyi memóriát. Most néztem mindkettőt.
-
wwenigma
Jómunkásember
Ja, TeeJay kollega is megmondta, hogy ha nem FF-on keresztül ftp-zik akkor a 90-100%-os prociterhelés helyett van 20%-os terhelés, nyilvanvaloan nala nem a szoftver a ludas. Nyilvanvaloan a NIC-ekben sincsenek olyan dolgok amik terhet vesznek le a proci válláról.
Személyeskedésből meg visszább kéne venni. Semmittudó barátom...
-
törölt tag
-
kabelmania27
félisten
válasz
front3r #18381 üzenetére
Max a sűrűbben lakott területeken (főváros, megyijogú város és vonzáskörzetében) lehet számítani több szolgáltató megjelenérére ha ezeken a területeken telítődött lesz a piac akkor talán a kisvárosokban esetleg a közelben lévő kistelepüléseken de ez nem mostanában lesz.
-
logarithm
őstag
Na Gyálra meg érkezett a 200/50, csóró wr1043nd v1-em ki is fekszik tőle
(torrenten 15megát tudtam kihajtani belőle) ideje váltani v2-re.
[link] -
TeeJay
félisten
válasz
#93794560 #18370 üzenetére
csak úgy kíváncsiságból kérdezném
hogy speedtest mérés közben szoktad nézni a feladat kezelőt?
csak hogy mekkora prociterhelésed van?csak azért írom mert nálam is valamiért a laptopon 90-100%-ra tekeri a procit mikor 90megabittel töltök le valamit Firefox-ban
ráadásul a speedtest flash alapú mérő, tessék frissíteni a legújabb flash playerre hátha -
unravel
őstag
válasz
betyarr #18380 üzenetére
"mi lesz itt újabb 10 év múlva?"
a játékszerverek a hipergyors interneten fogják elküldeni az adatot amit az én gépemnek kéne számolnia. így a gyengébb gépeken is futtathatók lesznek a nagy gépigényű játékok.
régen még a netrádiót is ki kellett kapcsolni ha online játszani akartál a 16 kbps feltöltéssel. -
front3r
őstag
válasz
betyarr #18380 üzenetére
Szerintem belassul a fejlődés. Már eddig is élvonalbeli volt Magyarország internetszolgáltatás területén, inkább hozzánk kell felzárkóznia a többi országnak. Arra számítok hogy terjeszkedni fognak a szolgáltatók, mert sok helyen csak 1-2 szolgáltató van, gyatra sebességgel, magas árakon.
-
betyarr
veterán
mekkora poén már: 10 évvel ezelőtt még netem sem volt otthon.amikor 2007-ben bekötötték,még örültem,mint majom a farkának,hogy van 5/1-es netem 5gb adatforgalmi korláttal.kicsit később,amikor fejlesztettek,már 15/2-es volt,forgalmi korlát nélkül.az is olyan volt,mint a kánaán.most meg már a 100/50 meg a 200/50 lesz a leggyakoribb,de nem a max.mi lesz itt újabb 10 év múlva?
-
SirKero
őstag
Ebben a pillanatban küldött egy sms-t a DIGI hogy a TopNet csomagom DigiNet 200-ra válltozott
-
törölt tag
-
HZoli87
veterán
válasz
Zsolteecah #18374 üzenetére
Nálam hozza a szokásos sebességet, 92-93 / 26-27. 100-as switch, 100-as router és az elmaradhatatlan telefon is bekötve.
-
Zsolteecah
tag
Másoknál milyen?
speedtest amúgy nem sokat ér nálam jóvel kevesebbet mér mint egy ftp-s mérés pl -
törölt tag
Az 50/30-as még hullámzik. Reggelente általában sokkal lassabb, 10/10 körül jön, napközben beáll 50/30 körülire. Ez nálunk, Nyíregyházán.
-
gyáliSanyi
őstag
Laptopon mérve nálam most ennyi
Gyálon persze. -
front3r
őstag
válasz
Zsolteecah #18366 üzenetére
Majd kicserélik a switch-ed, meg átállítják a sebességedet, és ha utána sem lesz jó és a garantált alatt leszel, akkor nyugodtan lehet hívni az ügyfélszolgálatot. Bár talán akkor is foglalkozhatnak veled, ha nincs meg az ajánlott sebesség(nem a garantált), de erre nem vennék mérget.
Nekem sincs meg a 100/25, de nem panaszkodom, most elég nagy a felfordulás, a cserét megvárom, utána úgy is kiderül mekkora lesz a sebességem. Nem szakadozom, ping tűrhető, nagy probléma nincs.
-
Zsolteecah
tag
válasz
PeterPH #18364 üzenetére
Még nem álltak át mindenkinél a routerem nem gigabites,de egy szélső értéket fel kell,hogy vegyen. 50 mbit körülit ez egyik ágban sincs még meg a feltöltés rosszabb mint a letöltés a lefelé 43 mbit/s ftp-n mérve
fel 25-26 szal hiába jelentenék be semmit sem gondolom sok helyen még várni kell.. -
unravel
őstag
Jó lenne ha valaki posztolna egy mérős képet!
-
PeterPH
senior tag
válasz
Zsolteecah #18363 üzenetére
Attól biztos jobb lesz, ha naponta többször is nyafogsz itt a fórumon. Bár egy kicsit unalmas.
Esetleg hibabajelentéssel próbálkoztál?
A saját házad táján kizártad a hibalehetőségeket? -
Zsolteecah
tag
Semmi változás itt
a speedtest még kevesebbet mér mint egy ftp-s letöltés
nagyon nem értem kurva érdekes ez -
Zola007
veterán
Adott egy TL-WR841N router és egy MSI FM2-A75MA-E35 alaplap Realtek GbLAN RTL8111E vezérlővel.
Eddig 40/20-as DIGI netem vlt, most emelték elméletileg 100/50-re, másoknak megy is a dolog, nekem viszont valamiért csak 40/40
Flash, böngésző, tűzfal legfrissebb, de próbáltam már kikapcsolva is
Routeren és direktbe kötve is ennyi
Mi lehet a gond? -
adamgreen
senior tag
Haliho !
Én is 3 kerületes vagyok és ahogy nézem még nem kapcsolták át a gombot hogy az jo legyen nekünk
Beszéltem ma a helpdeskes "guruval" azt mondták hogy folyamatban van az átálás lehet akár másfél hét is.
Amugy aki majd komolyabb neten gondolkozik mint pl a 500-as vagy 1000-es csomag annak itt egy router chart lista hol megtudjátok nézni hogy melyik bika routerek birják pl az 1000 es csomagot.
-
namenlos
tag
délután még Top netes voltam, estére viszont már az ügyfélkapu is DIGI 200-at írt ki
-
Tournament
aktív tag
Fót-on is 200/50 már jó pár napja havernál
jó neki
-
Zsolteecah
tag
Itt még nem.
-
Dictator^
veterán
válasz
VillMernok #18298 üzenetére
Akkor most felhúzták már? Merre fele laksz?
-
poli27
veterán
válasz
gyáliSanyi #18341 üzenetére
-
gyáliSanyi
őstag
A Diginél az internet árak csak akkor akciósak, ha csomagba +tv és telefon van megrendelve?
-
TeeJay
félisten
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #18328 üzenetére
Nos én most teszteltem a sebességet, és 9,5MB-os sebesség mellett rendes FTP programmal Core I3-as procival 4Gb rem 500-os laptop HDD és a proci 10%-os terhelést produkál, pedig ez nem egy mai gép, 2010-ben vettem, szóval nem túl bika laptop.
Szóval a hiba a te gépedben keresendő, vagy a programodban. -
Calogero
addikt
válasz
gyáliSanyi #18334 üzenetére
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Érdekes hír: [link]
Lehet már láttátok páran.
Kíváncsi leszek a beárazásra, ha megmaradnak a régi csomagok árai, akkor mi biztos nem kapjuk olcsón. -
SirKero
őstag
válasz
Tournament #18326 üzenetére
TL-WR1043ND V1
-
TeeJay
félisten
leteszteltem a zsír új asztali gépen is
abba Core i5-4690 van 2x4GB Corsair Vengeance RAM
gigabit LAN szóval van benne bika
ugyanúgy Firefox-ban ftp.fsn.hu letöltéskor 8-14% között ugrál de inkább 8 és 10% között
szóval az még elbírná a gigabites csomagotmeg akartam próbálni http letöltéssel is csak kellene valami szerver ami nagyon bika és legalább 8-10GB-os a fájl rajta mert olyan hamar lejön 2-4giga hogy idő sincs rendesen megnézni
ftp kliens programmal nem néztem mert a böngésző volt kéznél
mások is megnézhetik hogy 100megás letöltésnél mennyire tekeri meg a procit
sajnos a laptopom 100-nál ki fog fújni szerintem bár még http letöltést nem néztemutorrent 3.4.2
10MB körüli letöltés mellett 2MB körüli feltöltés esetén 30% prociterhelés vagy alatta
torrentezés nem eszi annyira a procit mint Firefoxban való bármi féle letöltésLOL
-
zsolt501
nagyúr
Úgy látszik folytatódik az internet szakadozás és a telefon vonal eltűnés, nagyon de nagyon nem örülök...
-
SirKero
őstag
válasz
Tournament #18322 üzenetére
-
Flashget
félisten
válasz
VillMernok #18316 üzenetére
restartolni kellett azokat is a megemelt sebességhez.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Tournament #18317 üzenetére
Akkor van egy kis bug a rendszerben, elobb utobb atallsz 200/50-re vagy szolj be üfi-re hogy neked nem allt at automatikusan pedig FTTH van.
ToBeY: [link] a jelenlegi TopNet csomaggal rendelkező ügyfelek szolgáltatásának fejlesztése pedig folyamatban van, átmeneti lépésként a DIGI 100/25 Mbps-re gyorsította ezt a csomagot. Nálad is ott a telefon, 100as link van a switch-ig mert a gigabithez kell a 4 érpár. Elméletileg FTTH-s területen engedték csak el a 200/50-et.
TeeJay: TotalCommander sima ftp letöltés?
-
TeeJay
félisten
válasz
VillMernok #18310 üzenetére
akárhogy mérem ftp.fsn.hu-ról Firefoxban tesztfájl letöltéskor 90-100% között teker a proci
Acer Aspire 5742ZG laptop
Intel P6100 2magos 2GHz-es proci, 6GB RAM, Samsung 830SSD, Hitachi 1TB notivinyó
Radeon 5470 512MB, Broadcom gigabit LAN
de úgy látom nem fog tudni többet sajnos
lehet a Firefox 30 a hibás vagy fene se tudja
megpróbálom kideríteni de valamiért nagyon lezúzza és csak a Firefox mert feladatkezelőben ennyit ír rá letöltés közben. amint lenyomom a fájl letöltést máris 0% prociterhelés vanlesz itt sokaknak sírás majd hogy a 200/50-ből miért nem megy több a laptopon?
hány tucat Dell zsír új laptopot láttam utóbbi 1-2évben is amin sima 100-as LAN volt és slussz -
SirKero
őstag
válasz
Tournament #18317 üzenetére
merre helyileg
-
ToBeY
nagyúr
válasz
VillMernok #18316 üzenetére
Panelben lakom és csak egy kábel jön be amin a telefon és a net van.Routert már restartoltam,de nem lett gyorsabb.
-
VillMernok
csendes tag
Sorban állítják át. Meg attól is függ, hogy csatlakozol. Ha emeletes házban vagy, és LAN-on jön be, ott lehet, hogy 100-as switch van, és lehet, hogy azon van QoS állítva, stb... no meg a váltáshoz mindenképp ki/bejelentkezés szükséges PPPoE-n, de ha modem van nálad, nem biztos, hogy elvetendő dolog azt is restartolni néha, különösen, ha sokat tekergetnek rajta. Nekem volt anno, hogy néha leesett a 80-as sebesség 60-ra, vagy 40-re, aztán egy reboot, és rögtön ment rendesen.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Tournament #18312 üzenetére
Ez inkabb középső netcsomag volt, nem? Azt emelték 100/50-re. Automatikusan senkit nem raknak gigára, az egy uj csomag. Ne keverd azzal amit kiir az adaptertulajdonságoknál a windows, az csak a halozati kapcsolati sebesség a digis eszközig. Havernál is kiirja 4megás ADSL-nél hogy kapcsolódva 100Mbit. ^^
-
Tournament
aktív tag
Üdv
Kérdésem az lenne ha nincs routerem akkor csak 100/50 megy ?
Gigabites hálókártya van az alapomon amugy és nem megy tőbbet nálam . 100/50 csak
t-home alatt Gigabites ment simán
-
VillMernok
csendes tag
válasz
Flashget #18309 üzenetére
Valós az... firmware kérdése. Amikor a 1043-at vettem, a 80/25 sem ment rajta. A 201204-es fw-től ment csak rendesen. De ott is csak akkor, ha az USB nem volt aktiválva.
Az a lista arra jó, hogy egy független teszt, gyári állapotban lévő eszközök ember 1.0-nak elérhető sebességei. Ezen a fórumon azért olyanok írnak, akik túl vannak már a "jajj de szépen világítanak rajta a zöld lámpák" hozzáálláson. Viszont kiindulásnak szerintem jó adatok...
-
VillMernok
csendes tag
válasz
zsolt501 #18306 üzenetére
Na igen... nálam alap, hogy csak hardveres hálókártyában gondolkodom. Az ócsó notikban ritka a hardveres akármi, általában soft-net, soft-hang, soft-video van rajtuk, 150-től kezdődnek az igazi gépek, de ami egy 150ezres asztali gép sebességét hozza, az 400+eFt egy notiban... A DIGI már a 200/50-es NET-tel is messze megelőzte a mai átlag berendezések sebességét. És Magyarországon a legtöbb szolgáltatónak is csak 100-as NET-en lógnak a szerverei, a Co-Loc szerverelhelyezésben is ez az átlag, a giganet inkább PR, mint mindennapos valóság. Persze nem baj, előzze csak meg a korát a DIGI, jó, hogy azon kevés területek egyikén lakom, ahol ez elérhető. Nem véletlen, hogy nem félt attól, hogy ezzel a bővítéssel leborul a DIGI hálózata, mert úgysem lehet kihasználni. Gondolom, azért is adják 2 év hűséggel "ingyen" oda a nagy sávszélt, mert nincs nagy tétje még ma...
-
Flashget
félisten
válasz
VillMernok #18307 üzenetére
Ne vedd készpénznek..V1-nél PPPoE kapcsolatnál 74-et ír ami már meg dőlt digi 100/50-en a berakott eredmények alapján.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
TeeJay #18299 üzenetére
Sok függ a Laptopban lévő LAN eszköztől is, mivel vannak olyanok is már amik hardveresek, és nem szoftveresek, ugyan ez igaz az asztali gépekre is, viszont ezek az eszközök érezhetően drágábbak.
Van egy HP micro szerverem amiben ilyen alaplapi LAN csatlakozó van amitől már az 1.5GHz-s dual gép is RAID tömb esetén képes 100MB körüli forgalmat is stabilan vinni, igaz ez már a HDD-től is függ, és kábelezéstől is. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Igen, csak ugye pont ezert linkeltuk mar nemegyszer a TP Link faq-t... [link] WinXP meg egy ideje nem mérvadó, pár éve meglőtte a Win7 sebességben és stabilitásban, majd a Win8.1 update1 Classicshell kiegészítéssel a Win7 fölé tornászta magát...
-
VillMernok
csendes tag
Annyit még, hogy BP. XVIII. kerület (a XIX. szomszédságánál, kertváros, saját önálló GPON modemmel).
A hely, ahol meglehetősen korrekt router teszteket lehet nézni, lehet változtatni a besorolás sorrendjét, és minden készülékről részletes tesztek vannak, beleértve az USB sebességét, miazmást...
A 1043 is elég korrekt számmal szerepel, bár én gyári FW-vel 90Mbps-ot tudtam csak 1.10-es verziójúval összehozni, az openwrt legutolsó változatával 1.09-en volt a 160-as sebesség.
A 1750 egyelőre a 200-at jól hozta. A PPPoE meg majd kiderül, mennyit fog tudni.
Az XP-t azért nem temetném, én már a BME-n 2002-ben gigabites internetet használtam, 60-70MiB/s csont nélkül ment vele, ami 480-560Mbps, igaz, a legjobb winyók tudtak akkor annyit, azaz lehet, hogy ez volt a határa. Ez LAN kapcsolattal ment, és itt az említett UPC is LAN-t használ, nem PPPoE-t, azaz az UPC-nél nem értem, mit kellene optimalizálni.
Arra kell inkább figyelni, hogy az XP alatt az alapértelmezett az volt, hogy a hálókártya hardveres flow-ja be volt kapcsolva, és az brutálisan lehúzta a sebességet. No meg a protokoll sem mindegy, http-re, ftp-re volt jellemző ez a sebesség, win share-val 40MB/s a csúcs az XP-n, más titkosított protokollok is elég hamar elhasaltak vele...
-
HZoli87
veterán
válasz
Gondolom a tiéd még V1-es volt (1043ND), mert a V2- nek simán bírnia kellene a 200/50-es tempót.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest