Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Bp. III. kerület, Békásmegyer, internet nincs ~1 órája. LOS led pirosan villog az ONT-n.
-
válasz
Dooonfrigo
üzenetére
"a szolgáltató tudja az előfizetésemet 'robotnak' minősíteni"
Ez baromság. Legfeljebb a cloudflare algoritmusa rakhatja az adott IP-t vagy IP tartományt kvázi robotgyanús listára, így gyakrabban jöhet szembe a captcha.
-
válasz
metamo
üzenetére
Az utóbbi időben én nem láttam senkit ilyesmire panaszkodni a Digi topicban. De mivel a path of exile úgy látom cloudflare-nél van, nem feltétlenül járnál jobban a Telekommal, mert pont az utóbbi 1-2 hétben panaszkodnak ismét a Telekomosok a CF anomáliára.
Azt nem tudom, hogy a Diginél meg fog-e oldódni a magas ping problémád, de az biztos, hogy a CF hibát már több mint 1 éve nem sikerült orvosolnia a Telekomnak.
-
válasz
4Grider
üzenetére
Mikor a hiba előjön, a cloudflare-nél futtatott weboldalak és szolgáltatások (pl. discord) nagyon lassúak, továbbá a válaszidő is 200+ ms szokott lenni (a CF dns szerverei felé is). Időről időre kijön ez a Telekomnál ez a probléma. Van, hogy hetekig nincs, aztán hetekig van. Jellemzően az esti órákban jelenik meg. A Telekom szerint a hiba nem az ő hálózatukon van, de megtették a szükséges lépéseket. Írták ezt tavaly nyáron.
Ilyen hiba a Diginél nincs. Számomra megdöbbentő, hogy egy ekkora multi mint a Telekom, képtelen megoldani ezt a hibát. -
-
Azért ne csináljunk úgy, mintha az teljesen rendben lenne, hogy jön egy levél az alábbi szöveggel:
"Ezúton értesítjük, hogy a DIGI online ügyfélszolgálati rendszerében, az Ügyfélkapun keresztül már elérhető az aktuális havi e-számlája"
Aztán az ügyfélkapun nyoma sincs a számlának.
Mint írtam, én türelmesen várok január 31-ig, de szerintem nincs abban semmi kivetnivaló, ha valaki már most szól nekik, hogy ugyan rakják már végre helyre az amúgy is több sebből vérző számlázási rendszerüket.
-
válasz
TeeJay
üzenetére
"Ha Telekom fog XGSPON-t adni 1-2év múlva akkor szerinted a 4ig nem megy utána optikai hálózaton?"
Ez nem több szimpla fikciónál. Nem valószínű, hogy a Telekom meg fogja ezt lépni, mert mint írtam, minimális rá a piaci igény.
"fel akarta verni a vásárlási árat miközben Románoknál sem mindenhol van"
Ha ez így lenne, akkor tényleg csak bedobta volna, minden tartalom nélkül. Mégis szerinted Budapesten XGSPON readyk a fejállomások. Most akkor mégse blöff volt?
Továbbá 3 országban volt akkor jelen a Digi: Románia, Spanyolország, Magyarország. Megtörtént a 4iG általi felvásárlás, és azóta ezek közül 2 országban elérhető a 10 gbps: Spanyolországban és Romániában. Az részletkérdés, hogy nem a teljes hálózaton. Viszont ebből kikövetkeztethető, hogy ha maradt volna a román tulajdonos, akkor ha máshol nem is, Budapesten már elérhetőek lennének ezek a csomagok. Kicsit furcsa nekem, hogy szerinted ez egy jó dolog."Az hogy minden hírt eltüntettek az miért is jelenti azt hogy soha nem lesz?"
Egy szóval nem írtam, hogy soha.
Egy cikkből indultunk ki, ami 2028-ig tárgyalja a fejlesztéseket. Úgy gondolom, hogy addig egészen biztosan nem lesz."Havidíjat a többi nem emelt?"
Romániában továbbra is 3100 forintnak megfelelő lej a gigabites csomag. Itthon meg feltornázták a Digi árait a Telekom áraihoz, és a következő években kéz a kézben fognak emelni (minimum) az inflációval. Ezzel a piaci verseny ki lett iktatva. Azt itthon nem tűrik.
"Tudjuk mióta Mészáros kezébe került azóta minden sz@r és 5x drágább"
Nem Mészáros kezébe került.
Nekem a szolgáltatás minőségével nincs negatív tapasztalatom (azt mások írták). A problémám a drasztikus áremeléssel, és az innovatív fejlesztések hiányával van. -
válasz
TeeJay
üzenetére
"Honnan tudod hogy nem lesz 1000-es nettől gyorsabb?"
Korábban volt riport a 4iG-vel, és világosan megmondták, hogy a olyan fejlesztésekre fókuszálnak, amire széleskörű igény van. A 2.5 gbps és a 10 gbps nem ilyen. Továbbá utóbbi 2 csomagnak minden nyomát eltüntette a 4iG mind a digi.hu hírfolyamból, mind a digi youtube csatornáról. Ha te ebből arra következtetsz, hogy szándékukban áll bevezetni, akkor sajnos nem értem a logikádat.
"Azért mert magyar kézbe került miért ne lehetne valami jó később?"
Ha nem került volna magyar kézbe, akkor valódi, innovatív fejlesztések történnének, és a havidíj se duplázódott volna meg. Engem ez zavar. Sajnálom ha téged nem.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
"náluk is volt emelés"
Nem. Nem volt. Nagyjából ezer éve 40 lej az 1000-es csomag.
"évek óta veszteséges"
És mindezek ellenére fejlesztett volna, ha nem lehetetlenítik el. (És itt a fejlesztés alatt valódi fejlesztést értek.)
"Lehet sírni a fórumokon, de sokat nem ér"
Ettől függetlenül mindig le fogom írni a véleményem.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
"mivel köze van hozzá a kormánynak mindig szar lesz"
Ez mondjuk így igaz. Amit eddig bekebeleztek, csak rosszabb lett.
"szinte semmi különbség nincs a netárak közt"
És ezt szerinted kinek köszönhetjük? Amíg a román anyavállalaté volt a Digi, addig 3100 Ft volt az 1 gbps csomag, most már 5610 Ft. A román diginél még mindig 40 lej a havidíj, ami kb. 3100 Ft.
Lehet itt rám mutogatni, hogy nekem semmi nem elég jó, de úgy tűnik, hogy számodra meg minden elfogadható. Még az is, ha majdnem dupla havidíj ellenére semmi pluszt nem kaptál. Sőt.
-
válasz
TeeJay
üzenetére
"2028-ig a 4iG további 1,1 millió háztartásban teszi elérhetővé a gigabit képes hálózatot vezetékes vagy nagy kapacitású 5G vezeték nélküli technológiák használatával"
Ügyesen játszanak a szavakkal. Ez így nem egy nagy vállalás. Az meg már csak hab a tortán, hogy 2028-ig feltehetőleg a román anyavállalat is költött volna minimum ennyit a magyar hálózatra, és valódi, időtálló fejlesztéseket hajtott volna végre (olcsó 2.5 gbps, 10 gbps, mobil). De itthon nem tűrik a piaci versenyt, kitúrták az anyavállalatot, így nekünk csak a 4iG """fejlesztései""" és áremelései maradnak.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Jellemzően mindegyik ilyen fejlesztésellenes abból indul ki, hogy ő nem tudná kihasználni az adott sávszélességet, és ezért elkönyveli, hogy más se tudná.
#111247 Lackooo84: A "limites szerók" kora már rég lejárt. Ez csak egy régmúltról beragadt tapasztalat. Jelenleg már simán lehetne letölteni egy csomó szolgáltatótól 1 gbps-nál gyorsabban. Az egy dolog, hogy te ennek nem látod az értelmét. Mások látják.
-
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Akkor ezek szerint ezeknek a WiFi6 eszközöknek a beszerzéséről szólt a "Fontos mérföldkő a DIGI életében!" című sajtóközlemény.
Micsoda világrengető fejlesztés.
Fontos mérföldkő esetleg az XGS-PON lehetne, aminek a kiépítését persze szépen elkaszálták. Bár a 4iG árazással biztos lenne vagy 20 ezer egy 10G csomag. -
válasz
ToBeY
üzenetére
Ez inkább annak a jele, hogy nem tud felépülni az 1 Gbps sebességű kapcsolat. Érdemes ilyen beállítás mellett rádugnod a Digi GE portjára a gépet, majd a saját routered portjára is, és ha egyik esetben se sikerül felépülnie a 1000/1000-es linksebességnek (ergo a Hálózat állapota menüpontban nem látod, hogy 1000/1000 lenne a kapcsolat sebessége), akkor biztos, hogy vagy a géped hálókártyájával van probléma, vagy a használt UTP kábellel. És ezzel ki is zárnád, hogy a Digi eszköze vagy a saját routered a probléma oka.
-
válasz
ToBeY
üzenetére
Igen, erre gondoltam. Itt 1000/1000-nek kellene lennie. Az előző hozzászólásom alapján ki tudod logikázni, hogy mi a hibás:
- a géped
- a kábel
- a Digis eszköz
- a saját routeredA kapcsolat sebességének megválasztása automatikusan szokott történni, mert az esetek többségében ez gond nélkül működik (de már találkoztam olyannal, hogy ez nem így történt). Ha arra jutsz, hogy a géped a hibás a fenti négy közül, akkor lehet azzal próbálkozni, hogy auto-ról fixen 1.0 gbps-re állítod a LAN sebességet.
De én ezzel csak akkor próbálkoznék, ha már teljesen biztos, hogy a gép a hiba okozója.
-
válasz
ToBeY
üzenetére
Gépen írd be start menü keresőjébe, hogy "Hálózat állapota", azon belül pedig az Ethernet "Tulajdonságok" gombja alatt meg tudod nézni, hogy mekkora a kapcsolat sebessége.
Ebből pedig ki lehet logikázni, hogy mi a rossz:
- Ha a Digis eszköz GE portjára kötve is 100 mbps a kapcsolat sebessége, és a saját routeredre kötve is 100 mbps, akkor vagy a géped hálókártyájával van gond, vagy a használt kábellel
- Ha a Digis eszköz GE portjára kötve is 100 mbps a kapcsolat, de a saját routeredre kötve már 1000 mbps, akkor a Digi eszközével lehet probléma
- Ha a Digis eszköz GE portjára kötve is 1000 mbps a kapcsolat, de a saját routerre kötve 100 mbps, akkor a saját routered a gond.Sorban ki kell zárni a hiba lehetséges okozóit.
-
válasz
Miska0330
üzenetére
''A 4iG Nyrt. Csoport leányvállalata a DIGI, stratégiai célkitűzésének folytatásaként keretmegállapodást kötött a ZTE-vel, GPON technológia vásárlására.
A ZTE jelentős globális távközlési berendezésgyártó vállalat, elkötelezett amellett, hogy élvonalbeli technológiát biztosítson partnerei számára, így a DIGI ügyfelei számára is hozzáférhetővé válik a legújabb optikai szálas technológia.''
Azt mondja "legújabb".
Az esetleg az XGS-PON lehetne.
De abban csak a Digi látta a fantáziát, a 4iG nem. -
válasz
elite.cs11
üzenetére
Lehet megoldás. Én eddig nem tapasztaltam a problémát, viszont ma reggel azt láttam az Asus RT-AX56U-m webui-ján, hogy "Disconnected". Megnéztem a rendszerstátuszt, és összevissza használta a CPU-t valami, továbbá a RAM kihasználtság is folyamatosan nőtt.
Először csak nyomtam egy router restartot, de nem segített, mert bár csatlakozni tudott PPPoE-n, a CPU és RAM kihasználtság nem javult. Lehúztam a Digi-s ONT UTP-jét, és ismét toltam egy router restart-ot. Ekkor már nem volt CPU és RAM probléma. Kihasználva, hogy pont hajnalban jött ki új firmware ehhez a router-hez, fel is tettem azt. Azóta rendben működik.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"Simán elképzelhető, hogy eljön az a nap, amikor azt mondják, hogy az új 2024-es csomagnál már csak 500-as lesz a tető."
Könyörgöm, ilyen nettó baromságon ne elmélkedjünk már.
Persze nyilán mindenki leírhatja a véleményét, de nem, nem fogják kivezetni a gigabites csomagot. Ne csináljunk már ~összeesküvés elméletes topicot a Digi topicból. -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"véletlen tényleg csökkentik az 500-ra mindenkinek"
Erre az elméletre felesleges is hozzászólásokat pazarolni. Nyiván részükről egy elhibázott elnevezés a "MAX", de teljesen abszurd dolog ebből arra következtetni, hogy majd jól megszüntetik a gigabites csomagot. :facepalmemoji:
-
-
válasz
4Grider
üzenetére
"Újabb optikai betápok, sokkal nagyobb sávszélességet kezelő infrastruktúra kiépítése"
Szerintem te ezt nagyon túlgondolod. Az alaphálózat már adott, a 10GPON OLT és ONT pedig nem enne többet, mint a mostani GPON OLT és ONT.
#108696 Mr K:
"csak ne nekem kelljen átalánydíjban finanszíroznom"
Bár fejlesztésre költenék az utóbbi 1 év áremeléseiből befolyó összeget. De szerintem nem ez a cél. -
válasz
4Grider
üzenetére
"Erőforrás pazarlásnak érzem havi 10-20 TB adatforgalom alatt a 10 Gbps-ot."
És pontosan milyen erőforrást pazarol?
Egyszer a távoli jövőben el fog jönni az a pillanat, amikor mondjuk egy 100GB-os játék steam-en kevesebb mint 1 másodperc alatt fog a gépedre letöltődni. De ha a világon mindeki ilyen "jajj a gigabit mindenre elég" hozzáállással gondolkodna, akkor megállna a fejlődés, és soha nem jönne el ez a pillanat. Komolyan nem fér a fejembe, hogy miért fáj sokaknak, ha valami fejlődik.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Romániában már van, de nagyon lassan terjed. Egyelőre csak Bukarest bizonyos részein elérhető.
Román fórumon vannak speedtest eredmények. Elég meggyőzőek és egyben irigylésre méltóak. Például: [link]
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"Biztosan nekem gyenge a képzelőerőm, de írjátok már meg, hogy milyen élethelyzet az, amikor éjjel-nappal töltötök és nem elég az Gbps?"
Ne kezdjük már ezt újra, mert ezerszer ki lett tárgyalva, mikor annak idején beharangozták a 2.5 és 10G csomagokat. Sokan nem tudják elképzelni, hogy mások mire tudnának használni ekkora sávszélességet, míg vannak olyanok, akik örülnének neki. Különbözőek vagyunk és az igényeink is különböznek. Ne akarja már meggyőzni az egyik a másik oldalt.
Másrészt azért is felesleges ebbe újra belemenni, mert jól látható, hogy az új tulajdonosnak nincs ilyen jellegű terve. Minek beszélni olyanról, ami nem lesz?
-
válasz
StarKiller89
üzenetére
A Digi oldalán a sajtóközleményben írják.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az ilyen esetekben hasznos a downforeveryoneorjustme.com.

-
válasz
Samott
üzenetére
"Nem tudok elkepzelni olyan esetet otthonra, akar home officera amire ez nem eleg manapsag"
De miért kéne azzal beérni, ami csak simán "elég"? Miért várjak perceket, 10-20-30 perceket, ha van rá lehetőség, hogy pár másodperc alatt is megtörténjen ugyanaz az adatátvitel? Miért elégedjek meg a gyorssal, ha elérhető (lenne
) nagyon gyors? Miért gond, hogy valaki a legjobbra vágyik? -
válasz
Samott
üzenetére
Gigabites netet is simán lehet 'koppolni' torrenttel, és ha benézel bittorrent topicba, láthatod, hogy az ottani hobbi torrentezők nem arról híresek, hogy QoS-sel bekorlátozzák a sebességet. Innentől kezdve pedig nekik ez szűk keresztmetszet, ergo számukra is indokolt lenne a 2.5 gbps és a 10 gbps csomag.
-
válasz
Samott
üzenetére
"meg nem kaptam normalis valaszt"
Ugyanúgy, ahogy annak idején az ADSL korszakban tök jó volt, hogy pár megabyte-ot át tudott küldeni az ember néhány másodperc alatt, miért ne lehetne 2022-ben létjogosultsága annak, hogy ugyanennyi idő alatt át tudjak küldeni több gigabyte méretű fájlokat? Lehet azzal jönni, hogy hát az a mostani 1000 vagy 300 mbps feltöltéssel is átmegy néhány perc alatt, de miért ne lehetne 8000 mbps feltöltéssel kvázi instant az átküldés? Tényleg nem értem miért fáj ennyire néhány felhasználónak a fejlődés. Továbbra is az a véleményem, hogy ha minden fejlesztésre vagy találmányra "minek?!" hozzáállással tekintettek volna, közel se tartana ott a világ, ahol tart.
És egyébként én elhiszem, hogy az emberek 95 százalékának jelenleg bőven megfelelnek az aktuálisan forgalmazott csomagok, de annak a maradék 5%-nak (vagy kevesebb, tök mindegy) nem hiszem, hogy meg kellene téged győznie arról, hogy tényleg nem csak az e-peen miatt szeretne ilyen csomagot (vagy ha csak amiatt, ahhoz sincs senkinek semmi köze).
-
válasz
Samott
üzenetére
Mondom: Ez már korábban 600x ki lett tárgyalva itt a topicban.
Az eszköz amit Romániában adnak, kellően erős, így nincs szükség saját router-re. Ha valakinek mégis ez a vágya, az így járt, adjon ki rá 125k-t (pl. QNAP QHORA-301W).
Az jelenleg nem életszerű, hogy 1 db 10gbps sebességre képes PC-nél többet tartson otthon az ember. Azt rádughatja az ONT 1 db 10gbps portjára, minden mást pedig a gigabites portokra. Így nincs szükség 10 gbps switch-re. Ha valakinek mégis kell, hát fizesse meg.CAT5e kábel elviszi a 10gbps-t ~45 méter távolságig.
-
válasz
Samott
üzenetére
"Nincs ertelme gyorsabb netnek mint amit a geped tud"
HA elérhetőek lennének az adott csomagok, és valaki szeretne olyat, akkor rendel egy 2.5gbps vagy egy 10gbps hálókártyát. (Bár előbbi mostanában már van az alaplapokon.)
"ez - egyelore - nem valos igeny"
A bukaresti példa nem ezt mutatja.
-
válasz
Samott
üzenetére
"Minek ide 5-10 Gbit?"
Ez már csilliószor ki lett beszélve. Az lehet, hogy te pont nem látod benne a fantáziát, de mások viszont igen. Az sose baj, ha folyamatos fejlődés van, mert ha a "minek?!" elvet követtük volna, még mindig 384 kbps ADSL-nél tartanánk.
Egyébként Romániában, Bukarestben már elérhetőek a Digi új csomagjai, és az ottani fórumot elnézve igenis van rá érdeklődés.
-
A Digi eltávolította a Fiberlink 2.5G és 10G-ről szóló tavalyi sajtóközleményét a weboldaláról. Most vagy nagyon nem büszkék arra, hogy majd 1 év alatt semmi előrelépés nem történt az ügyben, vagy végleg elengedték a dolgot.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
"A jelenlegi helyzetet a háborús hatásokra értettem"
Igen, pontosan tudtam, hogy erre gondolsz.
Továbbra is tartom a véleményem, hogy nem ez okozza a problémát."nem tudnának értelmes áron beszerezni megfelelő ontokat"
A román diginek sikerült, folynak a helyszíni telepítések.
"A digi biztos, hogy jóval előbb elkezdte a fejlesztéseket elvégre kezdetben decemberi indulást terveztek BP-n"
A Telekom nem szokta így beharangozni a fejlesztést. 1-2 héttel bevezetés előtt szivárognak a hírek, és ennyi. A Digi részéről is halál felesleges volt előre beharangozni, mert ezzel így csak égetik magukat (Pontosabban akkor még a Digi nem tudott a közelgő visszutasíthatatlan ajánlatról, és simán lehet, hogy ha még a román anyacégé lenne a magyar hálózat, már elérhetőek lennének a szóban forgó csomagok).
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Én nem hiszem, hogy a "jelenlegi helyzet" miatt nem indult be még az előrendelési lehetőség se. A Digi ~ugyanakkor jelentette be Romániában a bevezetést, mint Magyarországon. Aztán jött a 4iG, felvásárolta a Digi magyar hálózatát, amiből következik, hogy a román anyacégnek már semmi köze a magyar hálózathoz. Romániában (megkésve bár, de) elindultak a telepítések, Magyarországon pedig nem. Ebből véleményem szerint az a logikus következtetés, hogy a 4iG miatt torpant meg a projekt, de az nem világos, hogy be akarják-e vezetni az új csomagokat a közeljövőben, vagy hosszú időre jegelték a témát. A Digi Facebook oldalán akárki kérdez rá ezekre a csomagokra, csak kikerülő választ kap.
Ne legyen igazam, de szerintem a Telekomnál hamarabb lesznek ilyen csomagok.
-
válasz
Mauzes
üzenetére
Az oldalon azért van még a 3100-as ár, mert június végéig még az ebben a hónapban érvényes ÁSZF szerint van kiosztva a díjszabás, viszont a július 1-től érvényes ÁSZF-ben már a 3800-as ár van feltüntetve. Ennek megfelelően július 1-től a honlapon is 3800 Ft fog szerepelni.
Hűséget csak internet előfizetésre nem tudsz kötni. Egyedül a "Digi Nekem" csomagra lehet hűséget vállalni, melynek az 1 év hűség alatt garantáltan nem változik a 6000 Ft-os havidíja.
-
-
válasz
l.skywalker
üzenetére
Írta itt 1-2 fórumtárs itt dolgozói információkra hivatkozva, hogy már folyik a belső teszt az új csomagokra, így ez adhat némi reményt. Romániában is csúszott a bevezetés, de Bukarest 1-es körzetében már elkezdődtek a telepítések kb. 2 hete. Remélhetőleg hamarosan itthon is történik valami előrelépés.
Mindemellett számomra ad némi kétségre okot, hogy Magyarországon egyáltalán nincs előrendelésre opció, míg Romániában ez végig rendelkezésre állt, és a szolgáltató weboldalán bárki jelezhette előre, hogy vevő lenne majd az új csomagok valamelyikére.
-
-
válasz
haddent
üzenetére
Ugye Romániában is ugyanúgy megakadt a dolog, mint nálunk, de pont a héten írták be a román Digi fórumra, hogy május 1-től kezdik az első telepítéseket Bukarest 1-es zónájában.
Magyarországon még nem hogy a telepítések kezdeti dátumáról nincs információ, de arról se, hogy mikor lehet egyáltalán előrendelni, vagy rendelni az új csomagokat.
-
Konkrétan senki nem írta azt, hogy már most XGSPON-on szolgáltat a Digi. Egész pontosan ezt írta TeeJay: "DIGI legalább 10/10-en fogja a 2,5/2,5 gbitet" adni.
Az pedig, hogy a 4iG felvásárolta a Digi magyarországi leányvállalatát, nem fogja akadályozni, hogy bevezessék az új csomagokat. A felvásárlás sikeres végbemeneteléről szóló Digis közleményben külön megemlítik, hogy be fogják vezetni.
-
válasz
mlinus
üzenetére
A digi valódi 2.5 gbps csomagot fog kínálni, míg a Telekomnak hiába van az adott eszközén 2.5 gigabites port, ha mögötte van egy 2 gigabites szűk keresztmetszet. Az pedig már csak hab a tortán, hogy míg a Digi 2.5 gbps kapcsolata XGSPON alapon működik, addig a Telekom 2gbps csak GPON.
-
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Ezt csak ott fogja tudni a hálózat, ahol XGS-PON-ra upgradelt a Digi. Volt róla hír korábban, de nem igazán lehet a kiadott anyagra építeni, mert a megadott dátumok már lejártak, és mégse elérhető még a szolgáltatás.
Majd egyszer lesz, valamikor.
-
A Digi oldalán az ügyfélkapuba bejelentkezve át tudod állítani "modem" módba (szolgáltatások -> eszközkezelés).
-
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Vagy az is lehet, hogy esetleg a te rendszeredben van a hiba (pl. lassú HDD).
-
válasz
TeeJay
üzenetére
"A sima szerelők betanított munkások, külföldön már megy DIGI-nek Románoknál és Spanyoloknál is"
Hát igen, de ha elhisszük azt a teóriát, hogy se a szerelők, se az ügyfélszolgálatosok valójában nem tudnak előre semmit, akkor valójában mi se tudunk semmit. Az egyetlen információ amit a Digi elénk tárt, hogy decemberben Budapesten és Romániában Bukaresten elérhetővé válik a szolgáltatás. Ezzel szemben Budapesten nyoma sincs, és Bukarestnek is csak az 1-es szektorában lehet előrendelni, de ott sincs még senkinek se aktív 10 gbps vagy 2.5 gbps szolgáltatása. Mivel a csúszásról közleményt nem adtak ki, így mint mondtam: nem tudunk semmit, csak azt, hogy lesz majd ilyen szolgáltatás. Egyszer. Valamikor.
Csak aztán nehogy a Telekom hamarabb előálljon vele.
-
válasz
tutitibi
üzenetére
"10G-s netet akkor sem tudsz kihasználni otthoni dolgokra , ha akarsz. Nekem ne magyarázzátok be. 25 éves IT-s múlttal nem kezdő vagyok. 96 óta van otthoni internetem.
Tudom merre hány méter a sávszél."Ezek szerint mégse.
Egyébként elég visszataszító, hogy próbálod ráerőltetni másokra a saját igazadat. Ki lehet használni a 10 gbps csomag kínálta sávszélességet, akár elhiszed, akár nem.
"A torrent még mehet de annak is elég 20-30 Mbit sec."
Aha.
10 éve.Javaslom, hogy próbáld meg elengedni ezt a témát. Akik itt be fogják köttetni ezt a csomagot, azok nem dísznek kötik be, hanem mert magabiztosan tudják, hogy ki fogják tudni használni. Teljesen felesleges ezzel teleoffolni a Digi topicot.
-
válasz
TeeJay
üzenetére
"Szerintem simán tesztelik most hogy mekkora az érdeklődés, biztos nem csak én írtam az ügyfélszolgálatnak vagy hívtam fel őket mikor lehet XGSPON-ra kerülni, készül belőle statisztika és eldöntik hogy 100 user miatt most vagy fél év múlva is ráér beindítani"

És erre a leghatékonyabb módszer, hogy várják, hogy az ügyfelek napi szinten cseszegessék, terheljék az ügyfélszolgálatot mindenféle formában. Nyilván.
Ha igényfelmérés zajlana, akkor indítanának egy online kérdőívet, vagy valami, de nem ez...
Egész biztosan más akadályozza a bevezetést.
Egyébként az anyaországot (Románia) véleményem szerint nagyobb prioritással kezelik, márpedig ott is megtorpant az új csomagok bevezetése. Bukarest 1-es szektorára ígérték decemberre, de ugyanúgy nem lett belőle semmi, mint Budapesten.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Legutóbb egy ügyfélszolgálatos azt mondta egy itteni fórumozónak, hogy talán majd januárban, februárban, de inkább tavasszal.
-
válasz
CptAdamica
üzenetére
A 10/10 mbps elég gyanús. Jó eséllyel vagy a gép és a (saját) router közötti UTP, vagy az ONT és a saját router közötti UTP hibás (vagy ha nincs saját router, akkor a gép és az ONT közötti UTP). Érdemes átmozgatni a csatlakozókat, valamint windowsban és az esetleges saját router admin felületén ellenőrözni a csatlakozási sebességeket.
-
-
válasz
TeeJay
üzenetére
"Mondom én túl nagy volt az érdeklődés."
Ezt én kizártnak tartom. Se az itteni, se az uj csomagok kapcsán megjelent cikkek alatti hozzászólások száma nem támaszta ezt alá. Facebook-on is csak elvétve akad 1-1 ember, aki rákérdez, hogy mikor lesznek az uj csomagok.
Szerintem ezt ugyanúgy túlbecsülöd mint itt sokan a hardcore torrentezők országos számát.
-
-
válasz
RAiN91
üzenetére
"Vagy ahogy bejön a lakásba, egyből érdemes inkább lerakni az ONT eszközt minél közelebb?"
A legoptimálisabb megoldás ez. Ha nem jelent gondot egy polc felszerelése a bejárati ajtónál, valamint fali aljzat kialakítása az ONT-nek, akkor érdemes így megoldani.
Egyébként mikor nekem kötötték be az optikát (Telekom), akkor a szerelő megmutatta, hogy mi az a hajlítási sugár, amitől kisebbet ne alkalmazzak majd a kábel elrendezésénél. Ez egy nagyjából 8 mm sugarú kör, tehát olyan, mintha egy 1 Ft-os külső éle mentén hajlítanád meg.
-
Hát ugye korábban már írta valaki, hogy ügyfélszolgálatos azt közölte, hogy már csak januárban ... sőt, inkább februárban lesz belőle valami.
Kíváncsi lennék, hogy mi okozhatja a fennakadást. Szerintem valami komolyabb gond adódhatott, mert ha október végén mertek ígéretet tenni decemberre, akkor már elég nagy valószínűséggel nagyon előrehaladott állapotban lehetett minden feltétel az új csomagok bevezetésére. Legalábbis ha magamból indulok ki, akkor az a logikus, hogy csak akkor ígérek meg decemberre valamit, ha már igazából novemberben kész lesz.

-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Hát, ezzel csak annyi a gond, hogy én egy szóval nem írtam, hogy hazudtak. Sőt, pontosan azt írtam le korábban, amit most te.
Az előző hozzászólásom mondanivalója nem ez volt. De ennél egyértelműbben nem tudom leírni.
-
válasz
Nemo1
üzenetére
"Én fel iratkoztam"
És ezt csak személyesen vagy telefonon lehet jelezni?
Elég furcsa megoldás, tekintve, hogy azt mondták, hogy a facebook oldalukon és a saját weboldalukon fogják jelezni, ha már lehet igényt bejelenteni az új csomagokra. Mégis milyen igényfelmérés az, amit nem hirdetnek meg?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- Eladó Samsung Galaxy Tab A7 3/32GB / 12 hónap jótállás / AJÁNDÉK TOK!
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

) nagyon gyors? Miért gond, hogy valaki a legjobbra vágyik?
10 éve.
Elég furcsa megoldás, tekintve, hogy azt mondták, hogy a facebook oldalukon és a saját weboldalukon fogják jelezni, ha már lehet igényt bejelenteni az új csomagokra. Mégis milyen igényfelmérés az, amit nem hirdetnek meg?