Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Költözés előtt állunk, van Digi panelos FTTH (TV, net, telefon), ahova megyünk kertes házban ott is van digi FTTH, mennyi idő az átkötés és milyen papírok kellenek hozzá? Amíg a lakcímkártya nincs átírva úgy gondolom bajos a dolog.
Annyit már tudok hogy csak az új címre kell a szerelőnek kijönni ha viszek mindent magammal. -
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
StarKiller89 #109190 üzenetére
Korrekt vagy sem, ez van. Nekem úgy rémlik tavaly év végén már ment erről tájékoztatás, nem értem sokan miért lepődnek most meg rajta.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
StarKiller89 #109189 üzenetére
Szerencsére ezt eléggé időben észre fogjuk venni, mivel másfél hónappal előre számláznak, szóval bőven lesz idő lépni.
-
mucsgyver70
aktív tag
válasz
StarKiller89 #109185 üzenetére
-
StarKiller89
senior tag
válasz
mucsgyver70 #109187 üzenetére
semmi értesítés nem jön, úgyhogy aki teheti intézze időben a kedvezményeket, szerződéseket... pofátlanul átraknak másik (drágább) csomagba szó nélkül...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
StarKiller89 #109185 üzenetére
Most minden szolgáltató ezt csinálta, Yettel, T, Voda is. Hónapok óta ment a tájékoztatás, hogy ez lesz.
-
mucsgyver70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #109184 üzenetére
Június végéig lehetett 2019-es csomagre hűséget kötni, így várhatóan júliustál szűnik meg, de gondolom előre értesíteni kellene az ügyfeleket a változásról.
-
StarKiller89
senior tag
válasz
mucsgyver70 #109181 üzenetére
számoma nem érthető ... ez a ledugunk a torkodon valamit oszt fizessed kategória... egy cég nem csinált még ilyet velem, hogy szerződött időszak alatt árat emelt....
-
-
trec12
addikt
válasz
Dragon3000 #109182 üzenetére
Számla kiállítódott többünknek is régi áron hűség utáni hónapra. Szerintem ez megy tovább így max. a Digi felmondhatja (minek tenné nem érdeke). Lehet rosszul gondolom, kiderül.
-
Dragon3000
nagyúr
-
mucsgyver70
aktív tag
válasz
StarKiller89 #109179 üzenetére
Akkor érthető a májusi infláció követő áremelés.
-
trec12
addikt
válasz
Dragon3000 #109175 üzenetére
Gondolom a 2019-es csomag ezért is nem emelkedett és maradt/marad a hűség lejárta után is a régi áron. Elképzelhető ez ezen az áron megy tovább esetleg a Digi felmondja ha akarja...
-
StarKiller89
senior tag
válasz
mucsgyver70 #109178 üzenetére
április valamikor, kb pont a lejárat előtt kötöttem újra
(elállni nem akarok mert meg vagyok elégedve a szolgáltatással árban és minőségebn is (még mindig) csak ezek a stiklik bosszantóak.... amit korábban írtam arra sincs még megoldás, hogy egy tört hónap egészét akarják velem kifizettettni, számfejtés részleg sincs abszolút toppon)...
-
mucsgyver70
aktív tag
válasz
StarKiller89 #109171 üzenetére
Mikor járt le a hűséged?
-
mucsgyver70
aktív tag
válasz
Dragon3000 #109175 üzenetére
Nem lehet, ászf módosítást követően el lehetett volna állni 45 napig( ha tudtál róla). Yetinél pl. Így van.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
StarKiller89 #109174 üzenetére
Ha a törvények ezt megengedik, akkor hiába az egész, nem tudsz ellene mit tenni.
A változtatás után azt is közölték, hogy minden évben májusban lesz a diginél az inflációs emelés. Azt nem értem, hogy ezt miért nem közölték veled a hűség kötésekor. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
mucsgyver70 #109173 üzenetére
Szerintem azt bíróságon meg lehet támadni elvégre, hűség megkötésekor még nem volt benne az ászf-ben.
-
StarKiller89
senior tag
válasz
Dragon3000 #109172 üzenetére
én is szeretnék élni inflációs fizetésemeléssel, csak én sajnos nem kaptam ilyet, mindent rá lehet húzni erre a hülyeségre sajnos az a baj... igazából egy szavam se lenne erre... de ha egyszer szerződést írok alá x összegre az ne legyen már y 2-3 héttel később, érthetetlen üzetpolitika...
-
mucsgyver70
aktív tag
válasz
Dragon3000 #109172 üzenetére
Máshol még akkor is emelik, ha ászf módosítás előtt kötötted a szerződést, ebben az esetben a 45 napos elállási lehetőségre hivatkoznak az ászf módosítást követően.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
StarKiller89 #109171 üzenetére
Annyiszor el lett magyarázva már, az inflációs emeléssel minden szolgáltató él és a hűségidővel rendelkezőkre is vonatkozik, akik az ászf módosítás után kötötték a hűséget. Ez a változtatás tavaly év közepe év vége között történt, mindegyik szolgáltatónál. Diginél a 2022-es csomagok bevezetésekor került bele ez a változtatás, így aki a 2022-es csomagra kötött hűséget, azok esetében élt is ezzel az emeléssel a cég.
-
StarKiller89
senior tag
válasz
Dragon3000 #109170 üzenetére
ez rendben van, illetve lenne... 1 év szerződést aláírtam még az emelés előtt, vagy hűségidő alatt is úgy variálnak az árakon ahogy akarnak?
(ügyfélszolgálatot hagyjuk, nem akarom bántani őket, de szerintem nagyon-nagyon amatőr emberek ülnek ott, vagy nem kapják meg a megfelelő képzést a tájékoztatáshoz...)
lényeg a lényeg, én még mindig azt nem értem, hogy egy határozott idejű hűségidő alatt, hogy a fenébe variálhatnak az árakon ha ezekről az árakról kapok egy szerződést is? ennek nem pont ez a lényege, hogy a szerződésben foglaltak szerinti árakon kapom a szolgáltatásokat?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
StarKiller89 #109166 üzenetére
Elfelejted, hogy volt inflációs emelés, ami rád is érvényes hiába kötöttél hűséget, úgy 7890Ft lett a csomagod ára és annyit is számláztak. Azt nem értem, hogy ezt az ügyfélszolgálat miért nem tudta megmondani.
-
StarKiller89
senior tag
válasz
mucsgyver70 #109167 üzenetére
nekem azt is szó nélkül megemelték, ezért is telefonáltam új szerződés miatt, de egy nagy gané lett az egészből
-
mucsgyver70
aktív tag
válasz
StarKiller89 #109166 üzenetére
Kár volt aláírni. Én kivárom a 2019-es csomag végét.
-
StarKiller89
senior tag
-
trec12
addikt
válasz
StarKiller89 #109163 üzenetére
-
Lackooo84
nagyúr
Tényleg most akkor nem kellene új akciós hűséget kötni?
-
trec12
addikt
válasz
Intruder2k5 #109159 üzenetére
Ez már csak a Digin múlik meddig lesz nekünk ilyen olcsó.
-
válasz
Intruder2k5 #109159 üzenetére
+1
Tavaly májusban hosszabbítottam a hűséget 1 évre. Most júniusi időszakra nekem is fent van már a számla és 5999,-Ft a TV + net + telefon. -
válasz
trec12 #109152 üzenetére
Szintúgy! Határozott idejű szerződésem hó végéig van, de a 06.30.-ig befizetendő számla még az eddigi 6000Ft-os összegről szól.
-
StarKiller89
senior tag
válasz
Dragon3000 #109154 üzenetére
végül felvették a telefont és igen valami ilyesmi lehet a dologban, viszont volt más turpisság is erről itt tettem fel kérdést korábban: #109064
erre azt mondták telefonon, hogy ír egy számlázási panaszt, mert a diszpécser szerint sem oké a dolog...
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
StarKiller89 #109153 üzenetére
Ha 3 hete kötötted, akkor a májusi számlán már infláció követő emeléssel szerepel az ára, ha kb 15%-kal nagyobb összeg szerepel a végén, akkor erről van szó, telefonon és személyesen sem fogsz tudni ezzel mit kezdeni, de azért ezt illett volna a megkötésnél közölniük. Ha viszont más a gond, akkor szerintem személyesen jobb intézni.
-
StarKiller89
senior tag
Én is megkaptam az új számlát, teljesen más adatok szerepelnek rajta mint a 3 hete megkötött új szerződésemen... Telefonon érdemes ezzel kínlódni (kb 20 perce nem veszik fel) vagy inkább menjek be személyesen?
-
trec12
addikt
válasz
mucsgyver70 #109145 üzenetére
Már látom a júniusi számlát - hűségem lejár e hónap végén - az Ügyfélkapun nincsen drágulás nekem sem.
A csomagok DIGITV 2019 és DIGINET 1000 - FTTH 2019 + a telefon. Szerintem itt a 2019 a lényeg akik erre szerződtek egy évre amíg lehetett tavaly azoknak marad ár. Egyelőre ez látszik....
-
-
trec12
addikt
válasz
mucsgyver70 #109143 üzenetére
Vélhetöeen nekem is így lesz.
Szerintem ezek a május 1. után sem dráguló előfizetések még olyan szerződések amik mennek tovább régi áron. Később drágulnak-e az passz....
-
mucsgyver70
aktív tag
Megjött a júniusi számla. Semmi sem változott, 5999Ft hűségidő letele után is a 2019-es csomag.
-
válasz
Erzsébeti #109140 üzenetére
Nekem az elmúlt 14 hónapban egyszer kellett újraindítanom. Mondjuk saját probléma volt, mert jelszót és felhasználónevet módosíttattam a PPPoE kapcsolathoz központilag
Viszont ilyen bármikor előfordulhat, mármint, hogy újra kell esetleg indítani. Nem jellemző, mert tényleg olyan stabilitású, vagy még jobb mint az ADSL/VDSL2 volt! Az ED 3.0-nál viszont rendszeresen kellett havi szinten újraindítani a kábelmodemet.Viszont pont azért, mert az ördög sosem alszik, hát felesleges felrakni a padlásra, mert ha véletlen kell, akkor mászkálni is kell, fel a padlásra.
Másrészt ahogyan korábban írtam, a padláson nyáron hőség van, télen meg hideg, és ez a kettő dolog fokozza a valószínűségét annak, hogy előbb lehal az ONT. Oké Nálad ott a példa, hogy 14 éve bírja, az elég extrém időszakMilyen típus az a 14 éves ONT? Meglepett azért , hogy ilyen régóta van DIGI FTTH. Azért az 2008-2009. De visszakerestem a topicban, és igen, vannak abból az időből találatok.
-
Inhouse
őstag
válasz
denes44 #109085 üzenetére
Láttam egy videót egy ilyen betétessel, de annál nem volt a fém nyak. Én még árnyékoltat sem préseltem, csak olyat, ahol egy külön test szál volt forrasztva a fémlemezre a dugó burkolatán.
Tud valaki szabvány linket, a CAT6-ról, hogy feltétel-e a másmilyen dugó? Most már érdekel... -
pjen
félisten
válasz
Dragon3000 #109137 üzenetére
Azt én sem hiszem, hogy két külön lehetőség lesz. Amit szeretnék lenne ONE, amin belül lenne mondjuk 3 boxos akinek kell az interaktív és mondjuk 3 DVB C. Vagy akár 6 kódolt.
-
pjen
félisten
válasz
Dragon3000 #109135 üzenetére
Én csak reménykedem, hogy túl lépünk ezen a 3 végpontos TV n, egy szolgáltatón belül.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GoodSpeed #109134 üzenetére
Az is kérdés, hogy mi volt tervezve, mert a digi sokáig külön kezelte az invitel területet, lehet akár a mobil miatt is háttérbe volt szorulva, úgy ahogy az ftth-ra való átállás is, illetve nem tudhatjuk, hogy adózást mennyire lehetett így jobban elkerülni....
Ha viszont összevonás lesz a vége új név alatt új csomagokkal, akkor kérdés, hogy ezt meddig fogják húzni. De majd úgyis kiderül, hogy mi és hogyan lesz. -
válasz
dchard #109133 üzenetére
Házon belüli példa:
Index - Tech - A Digi 43 milliárdért megvette az Invitelt
A cikk 2017-re datálódik.. a fentebbi kép meg mai, lényegében 6 évvel később még reklámozni kell, hogy az Invitelesek ügyfelek is használhatják a DIGI online ügyintézését.
Amúgy ja, a Telekom kálváriája is évekig tartott.
-
dchard
veterán
válasz
woodworm #109131 üzenetére
Itt azért annyit tegyünk hozzá, hogy a voda-upc egyesülés azért tartott két évig (valójában még mindig tart), mert az eredeti projekt nem tartalmazta az összes 1999 óta turmányolt vodás háttérrendszer cseréjét, "csak" a UPC ügyfelek becsatornázását, aztán közben jöttek rá, hogy ez jó alkalom lenne a rendrakásra, és a projekt brutális módon kibővült tartalmilag. Tehát végső soron a nagyobb feladat, ami miatt ennyi probléma lett amit az ügyfelek is láttak kívülről, az nem az eredeti UPC ügyfelek becsatornázása volt, hanem végsősoron az, amibe a Telekomnak is beletört a bicskája anno: az összes ezer éves háttérrendszer egységesítése és migrálása.
-
-
woodworm
veterán
válasz
GoodSpeed #109129 üzenetére
A upc-voda átállásnál mindez alaphangon volt 2 év. Szép érv az, hogy a párhuzamos területeken mennyit lehetne spórolni az átkötésekkel, csak abba nem gondol bele senki, hogy ez mennyi fejlesztésbe kerülne. Már így is rengeteg hely van, ahol tele a kötődoboz vagy túlterhelt a hálózat.
-
pjen
félisten
válasz
Dragon3000 #109128 üzenetére
És akkor esetleg megint csak elvesznek? Holott az optikán elférne bármi.
-
válasz
woodworm #109126 üzenetére
Nos én itt arra gondoltam ,hogy az egyesülés után, ahol a Vodafone-nak van kiépített ED 3.x és mellette a DIGI-nek FTTH, ott nem fogják sok évig szerintem a kettőt párhuzamosan működtetni. Azért mondtam, hogy 1+1 év, mert a két cégnek egyesülnie kell, ez jogilag sem rövid, de a két rendszert össze is kell fésülni, át kell alakítani az ügyfélszolgálatot, a felületet, létre kell hozni az új egységes ISP adminisztratív rendszerét... Aztán az átállás sem megy egyik pillanatról a másikra, mert egy több hónapos időintervallumot kell adni az érintett települések lakosságának, hogy engedjék magukat átkötni. Itt nyilván azokkal lesz gond, akiknek mindegy, hogy ED 3.x - mert azt sem tudja, hogy mit jelent a szó -, vagy FTTH, megszokta a régit ... és nincs kedve például a lakásban komolyabb munkálatokat végeztetni.
A DIGI-nek volt ilyen pár évvel ezelőtt, akkor is közölték, hogy vagy elfogadja valaki x hónap y napjáig, vagy szerződést bontanak vele.
#109128Dragon3000: Szerintem sem lesz "legózás".
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pixta78 #109124 üzenetére
Padlásra nem teszünk ilyen eszközt.
Optika bejön, végére kerül az ONT.
Innen kell elvezetned az utp és koax kábeleket a célig.
Koax mehet fel a padlásra és ha kell ott érdemes osztani a jelet...majd onnan le a kívánt szobákba.
Az UTP már érdekesebb lesz mert LEHET .....ha olyan eszközt kapsz...., akkor csak 1 db Gigabites csatlakozó lesz rajta a többi pedig csak Fast Ethernet ( 10/100 ) lesz....az meg lófütty.
Tehát ez esetben az ONT mögé be kell tenned egy Gigabites SWITCH-et is......onnan pedig tovább a vezetékes eszközök felé. -
-
pixta78
senior tag
Sziasztok!
Pénteken kötik az FTTH-t.
Eddig normál kábelen(koax) jött az internet és TV együtt (Helyi szolgáltató). Ez a padlásról 2 helyen jött le, fejenként 2 szintet, az egyiken a Tv a másikon a net(2 Router /Mesh). Tv és Router között van Koax és UTP(1Gbit) kapcsolat, viszont a kábel csatorna már nem biztos, hogy elbír egy újabb vezetéket.
Szerintetek a Padláson jó helyen lenne az ONT? -
-
pjen
félisten
válasz
GoodSpeed #109120 üzenetére
Most, hogy szép lassan 4 IG lesz a Voda és a DIGI is kíváncsi leszek mi lesz a kettős lefedettségű területeken. Nálunk például van Voda koaxon és DIGI optikán. A Voda kell, fontos a vissza nézés(nem nekem), a DIGI is kell, mert kevés a 3 vételi hely amit a voda ad. Én el tudnék képzelni egy rendszert ahol a koaxot elvágják és az optikán, hiszen hely van, választani lehetne az összevont szolgáltatók mostani csomagjaiból akár keverve is.PL: 3 Voda box+DVB C+ 1000 es ex digi net
-
-
Mondjuk most csak a magam példájából indulva ki:
88 méterre van tőlem a Telekom optika légvonalban. El tudnám viselni, ha a DIGI FTTH-n keresztül választható lenne a Telekom is ISP-nek, az sem érdekelne, ha 1000/1000 helyett maradna az 1000/300! De gyakorlatilag Magyarországon én erre példát nem láttam. Ausztráliából volt itt egy példa. Vélhetően azért, mert ott nagyon szigorú építési szabályozások is lehetnek, és vannak olyan helyek - ez az egyik véglet - ahol nem engednek minden szolgáltatónak külön kábelt, vagy mivel földben kell vezetni még pocsékolás is lenne a kihasználatlan kapacitást lógva hagyva, azt nem kihasználva megduplázni, vagy megtriplázni a földben lévő kábelek számát... a másik meg a Japan Fiber
-
-
pjen
félisten
válasz
GoodSpeed #109115 üzenetére
Szerintem ha már kihúzta a kábelt, optikát akkor a fenntartási költség nem változik lényegesen, ha 5 vagy 50 előfizető kapcsolódik. A saját árait nem akarja csökkenteni ott még pont rentábilis a rendszer. A bérbe adott rész pedig a felvágott a vajas kenyérre. Nyil ván valamiben eltérő szolgáltatással.
-
-
pjen
félisten
válasz
Dragon3000 #109111 üzenetére
Azért ez például a voda netfone viszonylatában érdekesen alakul.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #109111 üzenetére
Nehéz eset vagy te. Bírom, hogy mindig mindent meg akarsz magyarázni...
-
pjen
félisten
válasz
Dragon3000 #109101 üzenetére
Nem tudom, ezt nem kérdeztem, de azt is eltudom képzelni, hogy az állam kihúzta és minden szolgáltató felhasználó arányosan bérleti díjat fizet.
-
-
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #109103 üzenetére
Mert fizetnie kell a hálózat használatáért.
Ettől miért lenne drágább? Ne hülyéskedj már... Ha van egy 100 gbit-es hálózatod amit el tudsz adni, akkor teljesen mindegy, hogy 100 vagy 1000 főnek adod el, mert úgysem használják ki egy időben a teljes sávszélességet, és a többiek már mind ingyen profit... Gondolkodjunk már egy picit, hogy működik ez az egész. Itt nincs minden ügyfél mögött egy csapat technikus, ügyfeles, stb, hogy ugyanannyit érjen minden előfizető. Ez nem egy zöldséges ahol fizikai termékeket adsz el.
Senkinek sem érdeke, épp ezért kellene egy EU-s törvény erre is amit írtam. Ne csak a szolgáltatók segge legyen már bevédve, hanem a parasztnak is lehetne jobb.
-
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #109099 üzenetére
Miért lenne drágább? Olcsóbban kellene adnia mint a Telekom mert másképp nem szerződnének vele. És bőven van lejjebb, csak engedni kell a profitból. így lehetne újra országos árverseny, másképp sose lesz.
-
Dragon3000
nagyúr
Gondolom annak fizettek, aki kiépítette az optikát. Az vicces lenne, hogy egyik szolgáltató áldoz rá sok sok pénzt és utána mindenki ingyen használja, akkor senki nem fejlesztene. Az adsl-es esetemnél a másik szolgáltató azzal tudott olcsóbb lenni, hogy csak egy ügyfélszolgálata volt az országban és a többi városból telefonon vagy neten lehetett intézni a dolgokat.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest