Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
válasz
gulyasa #72996 üzenetére
Olvasd el még egyszer, ezt az ONT-ról írtam. Azt bár vehetsz, de nem használhatsz sajátot. A router meg nincs a szolgáltató hálózatán, mert az ONT LAN portjától a Te felelősséged.
-
Mert jelenleg nincs össznépi csere, csak új előfizetők, illetve azok kaphatnak újat, akiknél a régi meghibásodott. Bár garancia ekkor sincs, hogy szép új WiFi6-ost kapsz, simán lehet, hogy előhúznak a kalapból egy használt, de még működő régebbi típust. Gondolom amire az előfizetői szerződést kötötted, azt teljesíti a jelenlegi is.
-
gulyasa
őstag
válasz
Intruder2k5 #72993 üzenetére
"...noha vehetsz sajátot, de használni azt nem fogod tudni, mert a szolgáltató csak azt engedi fel a hálózatára, amit tőlük kaptál."
Én most is saját routert használok. A szolgáltatós eszközt a kérésemre központilag bridge módba rakták.
Engem az elsők között állítottak át annak idején FTTH-ra és nálam két eszköz van: az optikai vevő "kis doboz" és az antennás wifi router kinézetű Huawei ONT.
Erre van rákötve az Asus RT-AX58U routerem, az osztja szét vezetéken és wifin a netet a lakásban. -
TIT
veterán
válasz
Intruder2k5 #72993 üzenetére
Akkor nekem miért nem cserélik ki a vacak lassú huawei ont-ot hamár 10700-at fizetek?
-
A router egy külön eszköz, amit bárki megvehet a boltban, és használhatja az ONT után bekötve, de egy időben a DIGI is adott ilyet, amíg nem volt nekik WiFi6-os ONT. Az ONT-t a szolgáltató adja, ez leegyszerűsítve több eszköz egyben, egy optikai modem, ami átalakítja a jelet az optikai és az UTP, valamint a koax és a telefon kábelek között, illetve egy router is van benne, ami által több gépre osztható az internet, akár WiFi-n is. Ilyet viszont noha vehetsz sajátot, de használni azt nem fogod tudni, mert a szolgáltató csak azt engedi fel a hálózatára, amit tőlük kaptál.
-
Mate
nagyúr
ZTE-s területen ZTE F660R, Huawei területen Huawei OptiXstar HG8147X6-10-et. Amennyiben kértetek wifi6-ot. Ha nem, akkor lehet valami régi eszközt.
IPTV beltériből pedig régi, levetett inviteles boxot.
Közben megveszik a Direct One-t is. T is régóta ki akar vonulni a DTH piacról, úgyhogy ott is megszűnik a verseny.
-
Roppy
tag
Sziasztok!
Jövő héten szerdán fogják bekötni az optikát és érdeklődnék, hogy az eszközök pontosan milyenek is lesznek. Értem ezalatt az iptv-s beltérit és a wifi6-os routert. -
gulyasa
őstag
Ezt ne jelentsd ki ilyen biztosan.
Tuner és tuner közt is van különbség, hiába DVB-C mindkettő (vagy mindhárom, ki mennyit használ). Az sem mindegy milyen vas van a tuner és a megjelenítő között.Nem olvastad el figyelmesen, amit garga01 írt.
A DVB-C gyakorlatilag csak a továbbítási mód.
Nem az volt a gond, hogy nem DVB-C boxot vettek, hanem hogy régi MPEG2 dekóderesekkel próbálkoztak, amelyek nem képesek kezelni az egy ideje már a Digi által használt MPEG4 kódolást.És akkor mivel tud többet egy nem a szolgáltatótól kapott, hanem a kereskedelemben megvásárolható box (néhány tényleg gagyit kivéve):
- Erősebb hardver, jobban bírják a nyúzódást.
- Több tuner is lehet bennük = több csatornát is kezelhetsz egyszerre.
- Műsorokat tudsz felvenni, léteznek külső és/vagy belső tárhelyre rögzíteni képes típusok. A Digi nem ad PVR képes beltérit és hivatalosan (az oldaluk szerint) csak az IPTV területen létezik műsorfelvételi szolgáltatás - egészen pontosan "televízió műsorok visszanézhetősége és rögzítése", de teljesen más technika, mint a PVR, amiről beszélek.
- Vannak olyan PVR képes boxok is, amelyek a felvételt tartalmazó fájlokat úgy is képesek lementeni, hogy azt más eszközön is meg lehet nézni, nem csak a felvételt készítő eszközön.
- Több tunerrel nem csak azt a csatornát (vagy nem csak az ugyanazon muxon lévő csatornákat) nézheted, amelyről éppen műsort veszel fel.Van még ezeken kívül számtalan lehetőség - smart funkciók, androidos alkalmazások, stream funkciók, stb. -, de azok már csak érintőleges téma.
-
Jahno
veterán
Olcsóbb az tuti, de jóval jobbat el tudok képzelni. Én is nézegetem itt az ősöreg Edisionom, hogy valami kényelmesebben használhatóra cserélném, de annyit viszont már nem ér az egész. Most összevissza veszünk fel, hol TVre, hol dobozról, rá kellene szokni, hogy mindig a dobozt használjuk csak a folyamatos újrahangolási igények miatt kicsit kuszák a csatornák is, nincs nekem ennyi időm napra készen tartani és a Digiét biztos egyszerűbb. Ráadásul TVnél nem lehet megállítani és tekerni, ehhez hozzászoktam.
-
garga pista
őstag
-
mcll
senior tag
válasz
patakialex #72974 üzenetére
Erősen gyanús hogy túl nagy a jelszinted, emiatt is lehet ugrál meg lezuhan 0-ra is akár (túlvezérli a tunert, az meg egy pillanatra "leül"). Szerezz egy elosztót amit írtam, vagy egy csillapítótagot, egy próbára, akár kölcsönbe és kiderül. Ha attól helyrejön, akkor ez a gond.
-
patakialex
csendes tag
-
“Internet: Közel sem olyan jó és gyors mint a Digi esetében, sőt sokszor az ígért sebesség sem jön.”
Nálunk anno a 11 kerben panelban a t tudott este 10-11 körül wifi 6 saját routeren 800/600-at a Digi örültem ha 600/400-at hozott.
Minden ugyan az volt csak a szolgáltató változott saját routert használtam mindig.
Kábelen sosem próbáltam, és valószínűleg nem is fogom az asztali gép is wifi 6-on megy. -
4Grider
félisten
válasz
patakialex #72971 üzenetére
És mennyire forró?
Persze valószínűbb a túlvezérlés ilyen kicsi szegmenshosszal. -
4Grider
félisten
válasz
patakialex #72969 üzenetére
Az ont jól szellőző helyen van, nincs túlmelegedve?
Mekkora a távolság az ont és a tv között? -
4Grider
félisten
válasz
patakialex #72967 üzenetére
A jelerősség is vagy csak a jelminőség ugrál?
-
peetyy
őstag
válasz
patakialex #72963 üzenetére
Már régóta ilyen pixeles sz.r némelyik csatorna.
Monk-ot néztem Sorozaton, azt hittem valami 320-as YT videót nézek
Tragédia ez a prémium minőség.
Meg sztem az sem mindegy mekkora tévén nézed.
Ha 32, vagy 47"-on sasolom, nem is olyan vészes.
De 65-ön már szépen látom a bitráta hiányát. -
mcll
senior tag
válasz
patakialex #72963 üzenetére
Ha a jelszint a készüléken alacsony akkor az a probléma, ha viszont a jelszint és a jelminőség 100%, vagy 99%, akkor meg az a gond, ugyanis túl nagy a jelszint és emiatt bizony kockásodhat. Utóbbit kiszűrheted, ha a koaxra ráteszel egy mezei osztót (splittert), az ugyanis csillapít 3dB-t vagy 7,5dB-t attól függően milyen az osztó. Ha berakod és megszűnik a kockásodás, akkor túl magas a jelszint.
De amúgy nálam nincs kockásodás. -
patakialex
csendes tag
Sziasztok! Másnál is kockásodik a kép a digi kábelszolgáltatásnál már napok óta? Vagy nálam mehetett valami tönkre? Két tvn is ugyan ez a hiba.
-
gulyasa
őstag
Szerintem Diginél soha nem frissültek a boxok. Se a kábelesek, se a műholdasok...
Tucat gagyi hulladékok, nem okos eszközök.
Viszont egyelőre még megvan a lehetőség, hogy használd a tévéd képességeit vagy vehetsz magadnak okos DVB-C és/vagy DVB-S boxot, ha úgy jobban tetszik. -
TIT
veterán
De kell box ha a tv nem dvb-c.
Nem a voda kábele lesz,meret akkor húzhatnák be megint a koaxot amit a barom román jogtalanul elvágott.
Az furi,hogy a T nete rossz,mivel az a leggyorsabb-2gbit.
Upc,diginél sem frissül a box menet közben,jó nagy gagyi a T akkor ha ez így van. -
mcll
senior tag
válasz
nagyfejü #72957 üzenetére
gulyasa tökéletesen leírta a tényeket, ezt csak megerősíteni tudom.
Röviden viszont:
- DIGI:
- Kábeltévé: Per pill kódolatlan minden csatorna (kivéve HBO-k, Cinemax-ok, pár Filmbox csatorna és a felnőtt cucc). DE ez már nem sokáig lesz sajnos, állunk át lassan de biztosan a ONE-ra (összeolvadunk a Vodakábellel, mivel már egy cég a kettő), és ott már kódolt lesz minden. Tehát per pill Digi esetében NEM kell semmilyen box, de hamarosan ez változik sajnos. Képminőség nagyon sokat romlott, mondhatni nem az igazi már.
- Internet: A netje a diginek nagyon jó, általában majd mindenhol stabilan jön is az 1000/300mbps (vagy legalábbis közel ezek az értékek vannak. One-ra való átállás után remélhetőleg ez nem fog változni.- Telekom:
- Kábeltévé: Ahogy gulyasa is leírta, IPTV alapú, a felvétel nem ingyenes, saját lista macerás, random frissítések amiknek időpontja nem befolyásolható, ergo előfordul hogy pont a legizgalmasabb film közben újraindul a box. Max 3 beltéri lehet.
- Internet: Közel sem olyan jó és gyors mint a Digi esetében, sőt sokszor az ígért sebesség sem jön.Árban a Digi sokkal olcsóbb, még akkor is ha a Telekomnál van Magenta1 csomagod.
A fentieket mind saját tapasztalat alapján írtam.
-
trec12
addikt
válasz
Digi: DVB-C bitrate kb. felére-harmadára levéve, SD-k szinte vállalhatatlanok. Pár HD adó ami máshol általában van itt még hiányzik, elférne (Discovery, AXN, Viasat3 stb...). Net teljesen okés, legalábbis nálam.
Telekom: sajnos nálunk is - pontosabban a szülővárosomban - most indul majd arról eddig nincsen közvetlen tapasztalatom. -
gulyasa
őstag
válasz
A régi Digi idejében szinte nem volt versenytársa. Aki nem Digi-t választott, az azért volt, mert esetleg azon a területen nem volt elérhető, vagy egyéni preferenciák miatt inkább a matuzsálemek felé hajlott (Fibernet, PRTelecom, Telekom, UPC, stb.)
Ma már bármelyik szolgáltatás többé-kevésbé jobb a mostani Digi-nél, ami már csak a nevet "bitorolja"...Én kizárólag a "kódolatlan" DVB-C miatt maradtam még. Ha az is változna, akkor valószínűleg váltanék.
De aki Invitel területről (IPTV) olvadt be annak idején a Digi-be, annak egyértelműen megéri leváltani ezt a fost.Azt kell elfogadni, hogy ha Telekomra váltasz, akkor már csak IPTV-d lesz, kell majd hozzá szolgáltatói box. Emiatt nem is tudod olyan sokfelé elosztani a lakásban. Max három eszközt adnak.
Ha netán fel is vennél egy-egy műsort, annak plusz költsége van a havidíjban. A saját tévéd felvételi funkcióját el is felejtheted.
Ja és a box szoftverfrissítése központilag felügyelt, te semmi módon nem lehetsz rá hatással - azalatt te ne nézz tévét. És bár azt írják, csinálhatsz magadnak saját csatornasorrendet, úgy hallottam, ilyenkor mind visszaáll egy alap sorrendre.
Bár azt sosem kérdeztem meg Telekomos ismerősöktől, hogy lementhető/visszatölthető-e valahogyan az egyéni csatorna sorrend...?Ha már Telekom, érdemes megemlíteni, hogy ha esetleg tőlük lenne mobilszolgáltatásod, akkor Magenta 1-ben már lehet kicsit trükközni a költségekkel, ha a tévé szolgáltatást is tőlük veszed.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Van valakinek összehasonlitási alapja a Digi kontra Telekom?
Minőség , net sebesség stb!
Nálunk most épiti a tkom a rendszert!
üdv -
jovás
senior tag
válasz
arcitec #72951 üzenetére
Minden OK nálam, ráadásul minden duplikálva van, 2 előfizetés, 2 ONT, 2 router, 2 PC stb.
Tehát nem nálam van a hiba.
Az ország legjobb szolgáltatója volt a DIGI, csak amióta államosították, mint a Stukák, úgy zuhan a minősége, főleg amióta harmadolták a kép bitrátáját, a másodlagos hangokat meg Sokol rádiósították. -
gulyasa
őstag
válasz
arcitec #72951 üzenetére
Már valakivel ezt kifejtettem privátban.
Az észrevétel szerint nem a teljes F1 közvetítés alatt ilyen, vagy mégis - ezt mindjárt megmagyarázom, miről is van szó.Tehát az látható, hogy az élő bejelentkezések alatt a boxutcából, a grid-ről és a stúdió képe alatt nincs probléma. Akkor jelentkezik a kép alsó szélén a kockásodás, amikor maga a szabadedzések, az időmérő és a futam megy.
Na itt egy kis pontosítás szükséges.
Az élő bejelentkezések képe az M4 stábja által készül, viszont a futam alatt látható kép a hivatalos Formula1 stábja által készül, a saját rendezőjük dönti el, mi látható, melyik kamerára váltanak, és azt stream-elik a közvetítés jogát megvásárló tévétársaságoknak.Vagyis maga a futam alatt látható képi tartalomra nincs befolyása az M4-nek, csak továbbítják, a kommentátorok rábeszélhetnek, közben megszakíthatják reklámszünetekkel vagy lerakják PIP-be a képet, amíg egy nagyobb ablakban megy a reklámblokk.
Úgy tűnik, amikor a Digi rendszere átveszi és agyonkódolja a jóval kis bitrátára, a Formula1 stream-et továbbító M4 jele valahogy "összegerjed" valamivel - nem tudni, mivel és miért...?
Talán az eltérés az eredeti képkockasebességtől, kadencia, tévészabvány, stb., bármi lehet...De ha nem teljes képernyőre van kitéve a kép, akkor pont nem látszik a kép alsó széle, így észre sem lehet venni.
Ja el ne felejtsem, a "HD" "minőségű" National Geographic agyonkódolása óta meg ott a teljes képernyős kockásodás, meg a pink villódzások szintén a kép alsó szélén.
-
-
peetyy
őstag
válasz
razorka777 #72936 üzenetére
F1-nél mindig ott vannak az ugráló fekete csíkok.
Nem hiszem el hogy ott ezt senki nem veszi észre és nem korrigálja -
arcitec
addikt
válasz
razorka777 #72936 üzenetére
Nálad lehet, szar a TV-d nem de ,,,
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit off kérdésem lenne, előre is bocsesz, de nincs külön topikja.
Van itt köztetek olyan, aki a digi-n keresztül vett részletre TV-t?
Múlthéten lassan 1 hete hogy leadtuk igényünket az egyik készülékre, de azóta sem történt semmi, csak annyit írtak intézik, és küldik a Magyar postával
A parafaktor az az, hogy jövőhéten utazunk el 2hétre. Ha meg akkor hoznák ki, nem lenne aki átvenné a készüléket.
Szóval mennyit ülnek még az ügyön? Tud valaki ezzel kapcsolatban egy kis infó morzsát adni? -
garga pista
őstag
Helyesen írva GUIDE a neve. Ha valaki keresné esetleg.
Egyébként minden DVB képes tv-ben kell lennie ennek a funkciónak, mert a DVB adás része az EPG, csak bizonyos gyártók más néven hívják. De a tartalom mögötte ugyanaz. Technisat pl. a tv/boxain SFI néven van (SiehFernInfo), stb... Célszerű a tv használatijára rákeresni, ha nincs a távon a gomb, abban mindig leírják hol található...
-
zoltaneger
junior tag
Köszönöm szépen mindenkinek.
-
M_AND_Ms
veterán
Aki rálát a muxok és streamek részleteit, az megnézné, hogy lát-e valami furcsát, eltérést az Eurosport HD-n? Én nézegettem, de nem látok semmit gyanúsat.
A gondom az, hogy a Tvheadend ezt az adót csak egy fekete képernyőn, hang nélkül mutatja, miközben az ugyanezen muxon (322Mhz) lévő másik csatornák jól mennek (pl Eurosport HD 2).
Az Eurosport HD-val a furcsaság már régebben kezdődött, de akkor még csak az Epg hiányzott, viszont hetek óta már se kép, se hang. -
pilipi
aktív tag
válasz
zoltaneger #72917 üzenetére
A jobb oldalon a csatornavátó gombot, ha megnyomod bejön az EPG.
Tehát, ha fel és le billented akkor csatornát vált, ha megynomod EPG.
Ugyanúgy mint a bal oldali hangerő gomb, ami fel-le hangerő szabályzás, megnyomva némítás funkció. -
válasz
Ha takarékos a távirányító, akkor nyilván az on-screen menüben kell turkálni. (Amúgy a neten az írják, hogy a csatornaváltó gombot kell megnyomni.)
-
pjen
félisten
válasz
Van azon, csak keresni kell. Én vettem MM ben samuhoz előre programozott távot. Utállom azt a samu okos távot.
-
zoltaneger
junior tag
Ezen nincs olyan.
-
pjen
félisten
válasz
zoltaneger #72915 üzenetére
Megnyomod a távirányíton a megfelelő gombot. LG nél: QUIDE.
-
zoltaneger
junior tag
Nekünk jelenleg Telekom van, de váltani szeretnénk.
Az epg-t hogyan lehet előhozni? -
pjen
félisten
válasz
zoltaneger #72913 üzenetére
Megbízhatónak megbízhqtó. Legalábbis nálam. Nem is emlékszem kimaradásra.
-
zoltaneger
junior tag
Mik a tapasztalatok a koax tv-vel mennyire megbízható?
-
pjen
félisten
válasz
zoltaneger #72911 üzenetére
Igen.
-
zoltaneger
junior tag
Sziaaztok! Csak tv szolgáltatást szeretnénk. Az üzletben azt mondták, hogy a lakcímünkön úgy tudják bekötni, hogy a lakásba optika jön be és egy ONT-hoz kötik, majd ebből egy koax jön az ONT-ból a tv-hez.
A kérdésem az lenne, hogy EPG az elérhető lesz, -
Mate
nagyúr
válasz
repvez #72908 üzenetére
Megoldható Diginél is. Rögzítették, hogy parabola
helyett optikás iptv lesz. Bekötés pillanatában automatikusan lemondásra került a régi es elindult az új tv előfizetés, illetve a teljesen új internet. 21. században működik, amit szeretnél.
Testvéred internet előfizetésének ehhez semmi köze. Nyílván ha az nem kell, be kell menni lemondani. -
repvez
addikt
Pontosan ez a helyzet, a 21. századhoz annyihoz tartozik, hogy amikor az uj elöfizetést és szerződés meg lett kötve akkor az a személy kötötte akinek a nevére szolt igy akkor simán lehetett volna rögziteni azt, hogy a régi szerződést felmondja és csak az uj felállás szerint használja.
Amikor a szerelök kijönnek a cégtöl ök fizikailag látják , hogy mi a helyzet és ,hogy a személy aki kérte az jelen volt . saját maguk is elvihették volna és bejelentjhették volna ezeket a változásokat.
Ezért mondom , hogy a 21. században ilyennel már nem kéne ,hogy gond legyen . DE ugy látom a digi még mindig ott tart, hogy az emberek vannak értük és ne ö az emberekért, elvárja, hogy öreg emberek utazzanak azért, hogy valamit felmondhassanak. Ja és ezt senki nem jelzi sehol, hogy ha fejlesztesz akkor a régit elötte mond fel. miért is nem lehet ez automatikus? vagy folyamatos? most ha én felmondom hétfön és a szerelö meg viszamondja a dolgot, hogy csak később ér rá akkor ott maradok szolgáltatás nélkül ?Ja és csak a felmondáshoz kell jelen lenni a személynek, de ha ujat akar kötni akkor csak felhivnak telefonon és azon keresztül megkötik az ujat és leellenöriznek, hogy valoban te vagy e. Mert akár a bankok akár az ilyen szolgáltatók hivogatnak a szarjaikkal és bekérik az adataimat, de nekem nincs olyan lehetőségem, hogy tényleg valoban ök azok e és nem egy csaló? A legtöbbször rejtett számrol vagy magánszámrol hivnak fel vagy olyanrol amit nem lehet visszahivni.
ÉS a bankártyás dologban meg attól ,hogy kéri a pinkodot még illetéktelenekhez kerülhet az uj kártya és utána már megint a te problémád azt potoltatni és ki tudja már hogy ki hogyan tudja feltörni kijátszani ezeket.
A bank simán ennek a hibát meg tudná akadályozni, ha legalább aláirás ellenében ajánlva küldené ki .Arról nem is beszélve, hoyg mindenhol belebotlik az ember, hogy senki ne adjon ki személyes adatot magárol és mi az első amit csinálnak egy egy szerződéskor lefénymásolják a személyit meg a lakcimkártyát vagy akár még a utlevelet is, aztán csodálkozik valaki ,ha céget jegyezne be a nevébe ? Mert érdekes ezek szerint ahhozt nem kell megjelenni senkinek személyesen bemutatni, hogy tényleg ki kicsoda.
DE egy beltérit leadni meg igen?mert nem valami flancos dolgot akartam, csak visszaadni azt ami az övüké, egy átváteli jegyzokönyv elég lett volna aztán otthagyom a szarjukat és kész, törölve a rendszerből . Főleg ugy hogy látják, hogy van helyette másik, miből feltételez valaki egy személyről, hogy egy kis faluban 3 különbözö szolgáltatás kellene neki ugyan arra ? Ez nem pest , hogy senki nem ismer senkit hanem egy kis város ahol mindenki ismeri a környező falukat , hogy ott nem ilyen esetről lenne szó. -
Mate
nagyúr
válasz
repvez #72905 üzenetére
Ha jól értem volt egy TV és egy internet előfizetés.
Egyik se a te neveden. Mivel két külön ember előfizetése volt, így az egyik előfizetést tudták módosítani tv+net-re. Nyílván a másik előfizetés ettől még él. Miért is szűnne meg?Ezek után megpróbáltál meghatalmazás nélkül lemondani egy előfizetést, ami nem a te nevedre szól. Ezt érthető okokból nem engedték.
Mi köze ehhez a 21. századnak és bármi féle szoftvernek?
-
cigam
titán
válasz
repvez #72905 üzenetére
Vittél magaddal meghatalmazást? Máskülönben hogyan igazolod hogy a nevében jársz el?
A bankos példa is sántít, mert az csak egy műanyag lap, ettől függetlenül küldik ki a hozzá tartozó pin kódot elektronikusan, vagy ajánlott levélben. Plusz a kártya aktiválásához kéri a pin kódot.
-
repvez
addikt
na ma volt egy élményem a digi szolgálattal.Ugye tegnap bekötötték az optikát és átkötötték a tévét is IP TV-re.
Elözöleg volt 2 TV ami muholdas DigiTV szolgáltatás volt és egy inviteles ISDN net.
A szerelök mondták, hogy a régi beltériket le kell addni a szolgálatnál, mert azok bérelve vannak.Na ma fogtam magam, hogy beviszem öket,
A TV az apám nevére volt kötve a net a bátyámén. DE az uj bekötéskor minden apám nevére lett kötve az uj ugynöknél. ki is lett töltve adatmodositási adatlap, hogy a szolgáltatást a régi névrol uj névre kerül át. Természetesen a cim minden esetben egyezett.Erre ma közli az ugyintéző velem, hogy nem adhatom le az eszközöket, mert egy, nincs megszuntetve a szolgáltatás ,kettő nem én vagyok a szerződő.
A 21. században olyan nehéz egy olyan szoftvert kifejleszteni, hogy az egy cimen lévő szolgáltatásokat föleg ha azok egy cég szolgáltatja el lehessen intézni, hogy ha egy uj szolgáltatás kerül bekötésre akkor a másik alapbol megszunjön ha mást nem kér a felhasználo? vagy eleve rákérdezzen az uzletkötö és a szerzodés után a másikat meg felmondja és beállitja a rendszerben ?
A másik meg, ha a cim azonos és a személy be tudja mutatni hogy megvannak azok a dokumentumok a kezében ami alapján bizonyossággal megálapithato, hogy azonos helyrol és rokoni viszonyban állo személy probál eljárni egy másik helyett?Egy hasonlo eset ,hogy ha valakinek lejár a bankkártyája akkor érdekes modon csak simán bedobják a postaládába semmi ajánlott levél vagy ,hogy csak szeméyles átvétel, nem csak ugy ala nature az utcai (vidéken általában nem zárt) postaládába bedobva az uj bankkártya. DE amikor külföldön voltam és megbiztam a bátyámat, hoyg bármilyen ugyben eljárhat helyettem banki ugyekben , nem vehette fel a bankkártyámat a bankban, de 2 hétre rá kiküldték postán csak ugy simán ahonnan bárki kiemelheti és használhatja később.
érdekes világ azért ez igy a 21.században
-
Simivok
senior tag
Sziasztok,
Érd, FTTH
Évek óta nem jó a tv, nem részletezném az előzményeket, már sokszor voltak kint a digisek. A lényeg hogy még tavasszal raktam fel asszem egy -6db csillapítót, kb nyárig jó is volt minden. Aztán munka után vacsi közbe gondoltam jó lenne nézni egy kis NatGeo-t. Egy ideig jó, aztán kattog a hang, aztán jön a pixelesedés. Megy felfele a bithibaarány, erősség 70%, minőség 90% nagyjából. Ellenben a "közszolgálati" csatornák teljesen jók, 0 bithiba és érdekes módon 100% minden, pedig pont ezért alkalmaztam csillapítót hogy ne legyen túl erős a jel.
Hogy lehet az, hogy amikor frissen tettem be a csillapítót akkor minden fasza volt, most meg megint szar? Semmi kötés nem ment szét... 2016-os zte ont van a padláson ahol elég meleg van amúgy...
Köszönöm előre is
-
repvez
addikt
A 0000 kodot már elsore probáltam, de az nem jött be ezért kérdeztem itt.
Elvileg 5 ora felvétel van engedélyezve a boxon vagy az elöfizetéshez, azt nem tudom, hogy az központi szerverre ment vagy ehhez kéne valami tárhelyet csatlakoztatni.
MEg , hogy 3 boxra mindegy, hogy melyiken veszem fel a musort?Egyébként egy Samsungcw-25d83n CRT, ilyesmi
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest