Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Aktív témák
-
Joshi
titán
Nem is IPTV-ről beszéltem, de nem is DVB-C-ről. Csak elmélkedek, mert az előbb említett szolgáltatások a kutyának nem kell már.
ui.: majd figyeld meg a trendet, hogy a minőségi sport szolgáltatás is stream lesz. Már most is az egy része.
Mondjuk az is vicces, hogy a kábel szolgáltatás nagy hátránya a reklám volt, ezt próbálta kiküszöbölni a streames előfizetés. Most oda jutottunk, hogy a streamre is visszajött a reklám. Beteg az egész.
-
Joshi
titán
Biztosra veszem, hogy a hagyományos kábel tévé szolgáltatás lassan átalakul internet alapú srteaming szolgáltatássá. Gyakorlatilag Juliskanéninek is internetre lesz szüksége ahhoz, hogy a muzsika tévét nézze. Jó példa erre, hogy az HBO Max-ból lett Max közvetíteni fogja az Olimpiát.
-
Joshi
titán
Az alap problémám ez, viszont így nem akarok havi 500Ft-ot fizetni. Most rendeltem Aliról egy HDMI splittert, hátha azon keresztül már továbbküldi az erősítő a képet. Meglátjuk.
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy projektorom és azzal szeretnék kábel tévét nézni (digi Győr). Mindenképpen egy beltéri egység kellene, mert máshogy nem tudom kivetíteni az adást. Ugye nekem nincs beltérim, mert a tévébe van a DVB-C tuner. A kérdésem, hogy a Digi ingyen ad 1db beltéri egységet? Vagy mindenképpen fizetni kell érte havi díjat?
-
cigam
titán
válasz
4Grider #72588 üzenetére
" átlagos fogyasztói árindex mértékével megegyezően évente módosulnak a havi előfizetési díjak a határozott időtartam alatt is. A belépési díj 500 Ft. A bekötésnél felmerülő anyagköltség egyszeri díja külön fizetendő."
12 hónap hűséggel + e-Pack 4 470 Ft/hó (csak a kábelTV), egy év alatt 54140.-ÁSZF azt írja, hogy a Bekötési díj 15.000 Ft, Szerelési díj (2db vételi pont esetén) 8000.-, és 5.770 Ft havonta. Vagyis az első hónap 28570.-?
Vagy valamit nem számoltam bele? -
csupatiti
csendes tag
Egyetlen oka van, hogy nem szabadultam meg eme remek tévészolgáltatástól, éspedig, hogy jelenleg az ezer éve lejárt net+tv kombóért 7860 forintot fizetek, ha csak a netet tartanám meg, pár fillért spórolnék. Így a dolgozószobában néha napján bekapcsolt készüléken háttérzajnak marad a digi, de hónapok óta Yettel Tv csomagot használok 6000-ért, ami tartalmaz HBO- és Filmbox csomagot is. Ha ezt a 4iG-től rendelném pluszban, az 4 ezerrel növelné ezt a fos kockásodó, akadozó szolgáltatást. Szóval "kedves" Jászai Gellért, elmehetsz oda, ahova gondolom.
-
cigam
titán
Mennyibe kerül a bekötés, ha nem vállalok hűséget? Vagy mi a legjobb/egyszerűbb módja annak, hogy 1-2 hónapig teszteljem, kipróbáljam a szolgáltatást?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
garga pista #72584 üzenetére
Nem azt mondom, h itt minden percben van, de azért előfordul, ma is volt már 1. Anno a diginél a régi kiosztásig tizenx év alatt soha nem volt ilyen, soha. Olyan volt, h éjfélkor lement pár percre, de ezen kívül semmi. Tesztcsíkot sem láttam soha előtte.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
garga pista #72582 üzenetére
Vagy csak nincs nálad annyit bekapcsolva a tv, h észrevedd.
-
garga pista
őstag
Az tény h a képminőség lekvár, de felénk nem akadozik legalább, ilyen nincs jel hibák nincsenek.
-
trec12
addikt
válasz
razorka777 #72580 üzenetére
Olvastam én is....gyakorlatilag egy "értékcsökkent szolgáltatást" kapnak egyre drágábban és még dalolnak is neki....
De legalább egyre több a HD adó ha már az SD egy fos. Van még jó pár amit illene HD-ban adni.
Sajnos az az igazság csak nagyon kevesen veszik észre vagy értik meg, hogy mi a helyzet valójában. -
Lackooo84
nagyúr
Már nincs olyan csatorna és napszak amikor váratlanul nem ugrik be 1-1 pár másodperces "nincs jel"... Kösz 4iG ezt a remek szolgáltatást!
-
garga pista
őstag
válasz
4Grider #72577 üzenetére
Fura egy cég volt ez az Invitel, nem tudom mennyire-hogy vásárolgatta fel és mennyi volt a saját hálózata, de szüleimnél koaxos hálózata volt (amit a Digi épített át optikára) és DVB-C tv ment rajta. Szegeden laktam egy albérletben (még az egyesülés előtt), ott Invitel optikám volt azon meg IPTV-t toltak. És persze volt ahol még xDSL, de azon is ugye IPTV ment.
Igazából a fentiak alapján tolhattak volna RF overlayt is, de gondolom ők is előbb-utóbb koaxos hálózaton áttértek volna IP-re, hogy lehessen minden végpont után havidíjat beszedni -
4Grider
félisten
Ha volt invitel terület, akkor elég nagy az esély az iptv-re.
Kellően mérgesek is vagyunk rátok, mert amiatt a fos iptv miatt butítják évek óta lefelé a tv adások minőségét a dvb-c területeken. Búcsút inthettünk a 15 Mbps körüli HD adásoknak, mostanában már az is jónak számít, ha egy-egy csatornának jut 4-5 Mbps. -
Roppy
tag
Köszönöm a válaszokat
Akkor majd még agyalok rajta mi legyen, mert az emeleten lenne a router és az alsó szinten pedig a TV, ezért nem akarnám, ha lefelé is fúrni kellene. Igen, ez teljesen friss optikai körzet, ami réges-régen Hungarotel (Békés megye), majd Invitel terület volt. Viszont Invitel-es szélessávú internet és kábelTV sosem volt nálunk, csak telefon, ami nem kábeles volt, hanem ügyfelenként rádiós vevővel a faluban lévő 2 db toronyra nézve... 🙄
-
mcll
senior tag
Ha új optika hálózat került kiépítésre és így vélhetően nem volt Inviteles területről van szó, akkor DVB-C-s beltérit kapsz, nem IPTV-st. Ügyfélszolgálat a legtöbb esetben nem tudja mi merre van sajnos.
Hacsak nem az új One rendszerű cuccot kapod, de ezt még kétlem egyelőre, mert az majd valóban IPTV-s lesz.
De mindezektől függetlenül a kábelezést, falfúrást nem úszod meg, mert valahogy be kell jutni a lakásba/házba a kábelnek, valahova le kell tenni az ONT-ot, modemet. De amúgy az ilyen powerline és társai féle adaptereket, repeatereket én messze kerülném. Több velük a baj, sokkal jobb kábeleket kihúzni, el lehet azt szépen rejteni. -
Roppy
tag
Sziasztok!
Otthon vidéken végre ki lett építve az optikai hálózat és lassan indulnak a bekötések. Olyan kérdésem lenne, hogy kábelezés és falfúrások helyett megoldható-e az, hogy az iptv-s beltéri (a DIGI-s kapcsolattartó azt mondta olyan beltéri fog lenni) powerline adapterről, repeaterről ami van lan aljzat, vagy mesh eszközről kapcsolódjon utp-n?
Köszönöm a válaszokat, üdv.: Robi -
Szia,
Köszönöm mindenkinek a segítséget, hozzászólást.
Igen, valahogy szeretném megoldani, hogy egy samsung smart tv-n, a lehető legegyszerűbben tudjanak a szülők TV-t nézni. HElyi szolgáltató nincs, csak Yettel 4G. Azért gondoltam Chromecast okosítóra, mert androidos, és elvileg van android-os digi online app, de látva a tapasztalatokat, ez felejtős. Ezt a Kodi-s dolgot még megolvasom, de attól félek, a szülőknek ez már sok lesz.A Digi nem tudta a kábelt a lakásba behúzni ezért van ekkora bonyodalom.
-
Tonyk
veterán
válasz
garga pista #72564 üzenetére
Köszi! Szemre nagyon nem volt az igazi reggel.
-
Lackooo84
nagyúr
LG tévémen megint csökkent a jelminőség most már csak 70% körül van.
-
Tonyk
veterán
ATV-t néztem ma reggel közelebbről, lényegesen rosszabb lett a képminőség, mint pár nappal ezelőtt. Nálatok? Esetleg valaki bitrátát tudna nézni?
-
Raga
senior tag
Hello.
Ma reggel vettem észre hogy a Viasat Film eltűnt és Super TV2 van rajta.
Másnak is? -
4Grider
félisten
válasz
Lackooo84 #72554 üzenetére
Gyakran járunk külföldön, így sokat használjuk a DigiOnline/Sweet/Mindigtvgo/Direct One szolgáltatásokat. Pontosabban a DigiOnline-t már abszolút nem, mert ez az alja mindegyik közül. A Viasat 3 tényleg HD forrással dolgozik a DigiOnline esetén, csak éppen sikerül annyira összetömöríteni, hogy SD-ben nem egy helyen jobb...
-
ferob
őstag
válasz
stfreddy #72550 üzenetére
Amennyiben a kérdésed arra irányul, hogy tudod-e Android TV rendszerű eszközre telepíteni a DIGI Online alkalmazást, akkor a válasz az, hogy külső forrásból igen, de nem sok értelme van, mivel egyáltalán nincs optimalizálva Android TV rendszerre, így már az elindítás után sem lehet vezérelni, maximum egérrel vagy légegérrel, de ugyanúgy rosszul fog megjelenni minden, ezért az ilyen módú használata értelmetlen.
Viszont például androidos telefonra telepített DIGI Online alkalmazás képes átküldeni a nézett csatorna tartalmát bármely beépített Chromecast funkcióval rendelkező készülékre, így például egy Google Chromecast eszközre is.
Amennyiben telefon nélkül szeretnéd használni, akkor arra is van megoldás, viszont ebben az esetben telepíteni kell a használni kívánt eszközre a Kodi médialejátszó alkalmazást, majd felrakni egy harmadik fél által készített DIGI Online kiegészítőt, amit a MovieShark repository tartalmaz. -
Sziasztok,
Digi Online-t próbált már valaki google chromecast-tal, vagy xiaomi mi box-szal?
Egy samung TV-n szeretném beizzítani.
Köszönöm. -
mcll
senior tag
válasz
Ladislaoca #72544 üzenetére
Ha a modult kihúzod majd bedugod arra reagál a TV? Mert ha nem, akkor modulhiba. De ahogy leírod régebb óta van vele problémád, és ahogy lejjebb írtad másik TV-ben is ugyanez a baj, akkor egyértelmű CAM hiba. Menj be egy ügyfélszolgálatra, dijmentesen ki kell hogy cseréljék. A modult a kártyával EGYÜTT vidd be, mert párosítva vannak, így kompletten cserélik. Amúgy már olyat fogsz kapni (nagy valószínűséggel) amiben már intergálva van a kártya (pontosabban szoftveresen van benne a kártya nem fizikálisan).
-
válasz
Üdv!
Esetleg próbáld meg kivenni belőle a kártyát, a modul csatlakozóit kívül belül kifújni, és a kártya érintkezőit alkohollal megtisztítani. Egyszer még régebben a UPC topikban írta valaki, hogy a kártya hátoldalára egy papírlapot rakott, és azzal együtt nyomta be a modulba, esetleg próbáld meg ezt is, lehet segít az érintkezésen az az 1-2 tized milliméter. Ha ezek sem oldják meg a hibát, akkor csere.
-
Ladislaoca
tag
válasz
garga pista #72545 üzenetére
A másik tévében sem működött.
-
garga pista
őstag
válasz
Próbáld megcserélni a 2 tv között a CAM-ot, akkor kiderül a tv-vel vagy a modullal van-e a gond. De lehet ilyen, hogy bedöglik egy idő után.
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Hátha itt tudtok segíteni:
A Sony tévém mostanában nem akarja felismerni a digi Smart Camot.
Bekapcsolom a tévét és a kódolt adásoknál azt írja ki, hogy Nincs hozzáférés (11).
Régebben sem volt mindig tökéletes. Olyankor ha másik csatornára váltottam át akkor megszűnt a hiba. Most már ez sem működik.
Pár napja próbálkoztam azzal is, hogy kivettem a kártyát és utána visszadugtam. Akkor volt amikor jó lett. Most már ez sem működik.
Ha újraindítom a tévét akkor van amikor helyreáll.
A másik tévében lévő Smart cam tökéletesen működik bármelyik tévében.
Cseréltessem ki a kártyát? -
mcll
senior tag
Natgeo HD rángatózik ma reggel időnként.
-
Lackooo84
nagyúr
Mondjuk bitráta emelés 10000% nem lesz, mert ahhoz át kéne rendezni a muxokat, és akkor írták volna, hogy újra kell hangolni a tvket. Csak akkor megint hogy merik erre azt mondani, hogy prémium minőség?
-
Lackooo84
nagyúr
Nem lesz itt lófütty se már, elmúlt éjfél és nem húzták ki a dugót...
-
sa.attesz
tag
válasz
Lackooo84 #72529 üzenetére
Én semmi ilyen jellegű hibát nem tapasztaltam, pedig rendszeresen végig szörfölöm a csatornákat. Legutóbb szombaton néztem végig, akkor nem volt olyan, hogy SD-t adtak ki HD csatornára. Ráadásul a Magyar Sláger TV központilag a csatornalista elejére van pozicíonálva, feltűnne ha SD-ként adnák ki.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
sa.attesz #72528 üzenetére
Nem érted miről beszélek ugye? A digi mióta 4iG kézben van szokott érdekes dolgokat csinálni, szóval jah, simán adják az sd csatornát hd néven, ha épp olyan kedvük van. Ezek náluk ilyen előforduló hibák, ha nem lenne elég világos. Tehát mégegyszer, amikor pár napja lementettem a csati listát, akkor pont sd volt az a csatorna. a F&H esetet is anno én jelentgettem nekik emailben mire nagy nehezen javították. Valszeg most is valami ilyesmi történt.
-
sa.attesz
tag
válasz
Lackooo84 #72525 üzenetére
Őszintén nem tudom hogy nézi az eszközöd az adatokat, vagy melyik hálózaton vagy, a Magyar Sláger TV biztosan HD már 3 és fél éve, a Fishing&Hunting is, az már több mint 10 éve. Akkor lehet hogy nem HD-k ezek a csatornák Nálad, ha esetleg ex I-TV hálózatról van szó vagy másik szolgáltatótól átvett hálózat. Ott fordult elő hogy nem 100%-ban a Digi központi kínálata ment vagy megy.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #72524 üzenetére
De akkor sem volt hd.
Anno a fishing & hunting is 1.2Mbps sd-ben jött, hiába volt még a neve is hd. Hidd el a tv csatornalista nem hazudik, azért felismeri a jelforrásokat a tv... Tudják is ezek miket sugároznak, szerintem lövésük sem volt róla, h valójában nem is a hd jelet küldik, aztán most észrevehették, franc tudja. De hogy eddig nem hd-ben adták az hótziher.
Ott van pl. digionline, ahol már ezer éve jó pár csatorna hd verzióját adják, ami sokkal szebb, mint amit a kábelen adnak, pl. viasat 3... lehet azt is már régen hd-ben kéne adnuik a tvben is...
Igazából mindegy is, mert egyelőre a bitráta ugyanolyan fosh, szal'...
-
válasz
Lackooo84 #72522 üzenetére
A 2022-es csatornalistában is HD a Sláger TV.
-
Atis45
aktív tag
Lehet hogy lassan kezdik összefésülni a csatornakínálatot a Vodával az egyesülés miatt?
-
Lackooo84
nagyúr
Na már megy a "karbantartás" hol nincs jel, hol "érvénytelen szolgáltatás", viszont az RTL három HD lett, igaz akadozik mint a pusztulat, de HD.
Ahogy nézem Life TV, és a HÍR TV is, HD. Moziverzum, Viasatok stb, amiknél inkább számítana maradtak SD a fene vinné el őket. Megjelent 2 új csati is "EKT" néven, szóval szerintem még várhatóak változások hegesztrések. Bitráták szerintem nem változtak de majd megnézem.
-
trec12
addikt
válasz
garga pista #72512 üzenetére
Igen, inkább a második karbantartás az érdekesebb szerintem.
-
S-IW
tag
-
Astery
senior tag
Azért én egy olyan "fejlesztést" el tudok képzelni, hogy ahogyan most HD minőség néven kapjuk ezt a f*st - úgy majd átnevezik a HD-t 4K-ra és marad ugyan ez a "minőség".
Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Battlefield 6
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest