Új hozzászólás Aktív témák
-
kekegsm
őstag
válasz SzaboZE #5985 üzenetére
Oksi, amikor en utoljara vettem (par eve), akkor 6-7ezer korul volt az egyoldalas egyretegu.
Tudom hogyan lehet hasznalni, a toletek vasarolt PE6600-at ezzel mentegettem... :-)
Viszont en ugy emlekszem (bar az lehet, hogy regi tipusokkal volt), hogy elegge korlatozott volt az egy egysegre (pont vagy bit vagy akarmi, nem tudom hogy is hivjak igazabol) juto iras. Azaz nagy lelkesen hasznalta sok ember HDD gyanant, aztan akkor hamar megadta magat.
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
amol
addikt
válasz Kubatov #5995 üzenetére
Esetedben valószínűleg kevésbé fogod tudni kihasználni mint amennyire az általad említett dolgok zavarni fognak. Ezek az újabb integráltak 2D-re tökéletesek, már azért alapszinten jók 3D-re is, ha viszont specifikus munkára szánod akkor jobban járnál quadroval, firegl-el.
Szvsz nem érdemes kiadnod a plusz pénzt a 8600gt-re (egy 8400 esetében talán gondolkoznék rajta). -
odee
csendes tag
Sziasztok!
egy egyszerű kérdésem lenne, amire sehol nem találom a választ!
Egy vadiúj Dell Insipron 1520-as gépem van, mindent feltelepitettem, de az infrat nem tudom használ... :S
Mi a drivere, vagy, hogy lehet aktiválni, illetve van-e hozzá külön segédprogram???A gyári driver cd-n nincs semmi, mert azon még az 1520-hoz se volt driver, hanem a dell.com-ról szedtem le mindent...
köszön a válaszokat előre is...
odee
-
Kubatov
csendes tag
Hi,
egy 1720as Inspiron ügyében hezitálok a videókártyán. 8600gt vagy az integrált?
A kettő közti különbséggel tisztában vagyok, de azt nem tudom, hogy melyik a jobb nekem. A gépen soha egy darab játék nem fog futni, viszont ArchiCad, Photoshop, Corel esetleg 3DStudio párhuzamosan több példányban.Szóval szerintetek kell a tuti vga nekem, vagy csak zavarna (melegedés, aksi nyúzás stb.)?
2GB ram lesz a gépben és vista, a procit meg a kártya fogja meghatározni (integrálthoz 1,5GHz, 8600hoz 2GHz)
köszönöm
-
amol
addikt
- mintegy szünetmentes tápként funkcionál áramszünet esetén, nekem jópárszor életmentő volt
- a Li-ion akksik nem szeretik ha teljesen lemerülnek, és ez állásban is megtörténik
- minimális az élettartamuk közti különbség (kivett/betett). Egy új akksi nincs több 20-25k-nál, és kibírja akár 3-4 évig is.
- nem töltődnek túl mert ezt elektronika szabályozza
- sok gépen az egyik láb az akksin van
- van olyan gép amelyik csak akksival együtt működik (baromság, de van)
-ésatöbbi -
zenész88
tag
Hello! Nekem van egy Dell latitude Cpi A366XT laptopon egy nem tudom hogy mükődik benne az infra! Nincs feltelepitve és az Dell oldalon nem találtam melyiket kell fel rakni! valaki tudna segíteni? köszi.
-
Forest
tag
Segitseg kene:
Dell latitude d610 em van. DVD irot szeretnek venni, de nemtudom mifele iro megy bele.
En a kovetkezo pineer -t neztem ki: [link] , de a hatuljan levo csatlakozo, az ellenkezo oldalt van, mint ami dvd olvaso jelenleg van a gepembe. Viszont ha benezek a slotba, akkor latok a masik oldalt is valami csatlakozot, de mintha masmilyen lenne mint a pioneer -e.
Az everest ATAPI -nak irja a jelenlegi drive-omat, meg a pioneer is ATAPI az oldal szerint, de meg sem ugyanugy van a csati a ket driveon.Megtudna oldani vki nekem ezt a nagy problemat?
-
-
amol
addikt
mindenki próbál lebeszélni, már a dellről mint márkáról is. Tényleg csak az asus meg a hp jó?
A támogatottsága milyen? Mert arra is nagyon fújtakMint márkáról? Nem tudom ki az a mindenki, de szerintem kérdezz meg olyasvalakit is aki ért is hozzá.
Az Asus sima konzumer márka, bár ha lehet így fogalmazni abból a jobbak között van. A szervíze viszont kritikán aluli. A Hp sem rossz, de érdemes megkérdezni egy notiszervízt mennyi áll náluk. Nem is szeretik őket különösen, mert nehezebben szervizelhetőek. Az Asussal szemben viszont egyértelmú előnye, hogy supportja fényévekkel jobb, és ők legalább gyártanak jó üzleti gépeket is.Amit kinéztél az a legalapabb Inspiron, van olyan Asus ami jobb minőségre, csak szervizelni ne kelljen. Nem rosszabb egy alap hp-nál sem.
Igazából ilyen áron mind egykutya, de a support a Dellnek kedvez.
-
SzaboZE
addikt
válasz kekegsm #5953 üzenetére
Palika: A dell is a többi gyártó dvd íróiból táplálkozik és a gyártók nem igazán támogatják a DVD RAMot. A másik az, hogy nem lehet tipus szerint rendelni a meghajtót a dellnél, egyszerűen beküldik azt, ami van raktáron.
Kekegsm: el vagy tévedve, a DVD RAM sokkal megbízhatóbb és életképesebb szabvány mint a DVD-RW. Úgy lehet használni mint egy írható-olvasható meghajtót és a technológiából adódóan nagyon sokáig megőrzi a lemez az olvashatóságát. Az egyik legjobb optikai arciválóanyag. Az ára pedig párszáz forint, nem sokezer......
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
1720n
csendes tag
a segítséget köszönöm. igyekszem az általatok ajánlott uton elindulni...
-
törölt tag
a memória teszteléséhez még egy egész linuxot se kell letölteni, csak egy pár száz kilobájtos progit: memtest86, innen is a bootable iso-t, amit aztán ki kell írni egy cd-re (RW is jó), majd arról bebootolni, a többi már megy magától. ha sok pitosat látsz a képernyőn a teszt közben, akkor hibás a ram, eltéveszteni sem lehet...
illetve még egy dolog: ki kell kapcsolni azt a funkciót, hogy hiba esetén újraindísa a gépet. ezt most fejből nem tudom, de vistában is kéne ilyen lehetőségnek lennie. ilyenkor ha valami gáz van, akkro egy kékhalált kapsz, rajta egy STOP: (és itt egy hosszú hexa-hibakód), na ezt a hibakódot kéne leguglizni, ott lehetnek tippek, hogy melyik hardver a rossz.
[ Szerkesztve ]
-
1720n
csendes tag
hello,
a gyári ramok nincsenek,de emivel 3 napon belül visszavittem anno sztem ezzel nem lesz probléma,hogy vissza rakjuk.Anno én is ajánlottam ezt a megoldást,de mivel látszólag a ramcserével orvosoltuk aproblémát így ezt elkerültük. Azt tudnod kell,hogy aképeltünés nem feltétlen az indulás után köv be. pl mondjuk 1 perc mulva. A dolog mondjuknem is izgatna, ha nem 2x történne meg minden alkalommal.
az eszközben nincs felkiáltójel. a linuxos megoldáshoz jelenleg nem mernék vállalkozni.
ami legfőképp bosszant az az ujraindulás. mondjuk tegnap óta nem tapasztaltam,de nem is ment azota hosszabb ideig egyfolytában.
ami ma reggel érdekes lehet, hogy a gép ategnapi szokásosnál lassabb leállás után(ami azelején volt jellemző) ma vmi particio jellegű ellenörzést hajtott végre. és a képernyő meg számomra érdekes (többször) szellemképszerű mozgással indult be.
A boltos srác rendesnek tünik ezért is tétovázok ,hogy mi afenét csináljak. bár mondta,hogy acsere problémás de ha legközelebb is ez lesz megproszálja cserélni agépet.
a baj az ,hogy egy ilyen gépnél nem tudom,mi anormális dolog és mi nem...
mert alátszólagos tényeken kivul hozzáértés hiányában mást mondani nem tudok -
1501N
tag
A Windows betöltésénél eltűnhet a kép az normális is lehet, én azt mondanám elsőre, hogy ramhiba. Eszközkezelőben nincs sárga felkiáltójel?
Én a helyedben letöltenék egy linuxot (mondjuk ubuntu) és lefuttatnék rajta egy memtest-et. (Ehhez nem kell a linuxot telepíteni az elején kiválasztod, hogy memtest legyen és ne telepítés)
Apropó, a gyári ramok megvannak? Mert lehet h azzal is érdemes lenne megnmézni, hogy kifagy-e. -
1720n
csendes tag
hello,
egy szakinak a segítségét kérném.
Egy hete vettem egy Dell 1720n es notebookot (gyári 2x512Ramot heylett) 2x1GB ra bővítve.A boltból elhozva kiderült,hogy az xp nem megy rá (hangkártya install hiánya miatt)ezért a vistát voltunk kénytelen felrakni.Miután ez felment, a következő tüneteket produkálta. A gép kb. 10percenként restartolt. Végül a boltban kiderült, hogy az egyik 1gb ram talán rossz vagy nem kompaktibilis a másikkal ezért kicserélték.
Ramcsere óta induláskór 2 percen belül 2x egymás után eltünik a kép mintha erőlködne, de hamar vissza is áll. újból telepítettünk már egy másik vistát is, de most nem ugyanaz az ember csinálta. A jelen helyzet ugyanaz,egy hosszabb hétvégi (kb3 órás) géphazsnálat után ismét ujraindult a gép(bootolástól) ahogy az elején, és a vistának helyre kellett állnia az indulás után. Azt nem tudom megmondani,hogy terhelés függő-e.
A vistán kivül még semmilyen külső progi nincs rajta. szofverek hiányában vasárnap került volna sor rá. A hiba a hét közbeni kb. 1 órási használatnál nem fordult elő csak a képeltünés.Akkor csak ahaver routerjét teszteltük nálam,hogy kiprószáljuk, hogy átviszi -e a helyi viszonyokat + a többi nap csak emil olvasgatás volt.Ismik a csere ellenére ismét ramhibára gondolnak.
segítségeteket kérném....
-
McLaca
őstag
válasz zenész88 #5962 üzenetére
1. szedd le a codec packet. Használj rendes lejátszót (VLC, MPlayer), amikben gyárilag van kodek és FFDSHOW kodeket.
1.b: ha lemezről próbálsz lejátszani filmet, akkor másold inkább gépre. Lemezről sok notinál döcög a lejátszás.2. amit kaptál hozzá, az miért nem jó?
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
lamazonia
tag
amerikából hozott 3 év garanciás latitudenak tudom magyarországon érvényesíteni a garanciáját?
(vagy kell fizetnem az óradíjat a humansoftba? esetleg magyar garanciát lehet rá venni?)Kereslet lenne egy ilyen 3G modemre, latitude hoz:
3G belső modem (DNOVAEU870D) ???Az elmúlt 20 év legjobb Tankcsapda refrénjét a Krúbi írta.
-
blackmoto
senior tag
Igen, ez a blog ez ismert számora is. Sőt ez alapján csináltam mindent az Ubuntukkal, de sajnos, nem jutottam olyan eredményre, ami miatt megérné tovább szenvedni velük. nekem a felhasználási terület egyszerű multimédia, és böngészés/letöltés, szóval nem igen van különösebb oka annak hogy linuxot használjak, ha csak nem az, hogy szeretem, plusz a compiz az nagyon durva. De pont az nem megy kompromisszum nélkül. Szóval megvárom amíg az állítólag nyílttá tett ati driverből megjelenik egy használható verzió.
-
GMC-SZABEE
csendes tag
T7100-as merome magos proci 1 gb ddr2 667 - 8400gs
A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol, eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol, működni kezd.
-
wwhy
veterán
Az OffDepoban ma sikerult egy Midnight Blue 1520-as Dell-t megtapizni Sajnos számomra nagyon kiábrándító az ezüst felület, amely ujbegygel érezhetően kissé szemcsés is (!) volt illetve úgy néz ki a nagy ezüstség mintha egy barbieházba találták volna ki
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
1501N
tag
válasz blackmoto #5964 üzenetére
Ezeket próbáltad?
http://ubuntu1501.blogspot.com/2007/04/fix-logout-problem.html
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-restricted-modules-2.6.22/+bug/121653
https://wiki.ubuntu.com/GutsyGibbon/ReleaseNotes?action=show&redirect=GutsyReleaseNotes
http://ubuntu1501.blogspot.com/2007/08/compiz-fusion-in-fiesty-with-xgl.html
http://ubuntu1501.blogspot.com/Az akku probléma annyira nem fájna, de álljon le, meg hibernálja már magát....
feket képernyőre állítólag megoldás, hogy indítsa újra az x-et ki-bejelentkezéskor -
kekegsm
őstag
-
GMC-SZABEE
csendes tag
Hi! Mindenki! Végre beléptem a Dell-esek klubbjába!
(Dell Vostro 1500)A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol, eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol, működni kezd.
-
blackmoto
senior tag
A 7.10-es-ből a 64 bites stabilabbnak tűnt. A 7.04-es viszont jobb választsnak, de sajnos egyik se kapcsolja le a gépet, amikor az akksi eléri a beállított értéket. De ezt egyik kipróbált friss linux se tudta. (Ubuntu, openSUSE, Mandriva, Zenwalk, első kettőből i386, és amd64 is volt.) Ötletem sincs miért? A felfüggesztés ill. hibernálás meg vagy megy vagy nem. De ha megy is, akkor is általában csak amíg friss a telepítés, és nem állítok el semmit, ill. nem telepítek semmit. A zárt Ati driver pl. kapásból hazavágja ezt a funkciót, úgyhogy nincs is értelme feltenni.
A legjobb a 7.10-es ubuntuban az volt, hogy abszolút magától felfüggesztette a gépet használat közben, aztán ha felélesztettem, akkor rögtön hibernálta, majd, ha abból is újraindítottam, akkor ott ahol megállt, onnan ment tovább. Mindezt friss telepítéssel. Kicsit idegesítő a makacssága... Persze, ez is csak addig ment míg nem raktam fel a wlan-t ndiswrapperrel, mert a linuxos driverrel gyengének tűnt a jel. Ezután megint elhasalt felfüggesztéskor. Egyszerűen lefagy fekete képernyővel. Szóval megszabadultam tőle. A régi asztali géppel örültem, hogy sikerült mindent kiváltani linuxszal, aztán most ennek annyi. Sajna ezen a vason túl sok a hiba, ami nekem nem elfogadható.
[ Szerkesztve ]
-
zenész88
tag
válasz FehérHolló #5961 üzenetére
Rákattintottam a network-re és ott melyik Drive az infra?
még lenne 2 kérdésem.1. Miért szagatva játsza le a filmeket a gép? Ráraktam a Codec Packot de akkor is.
2. Dell laptophoz hol lehetne venni töltöt? valami olcsóbbat.Köszi.
-
zenész88
tag
válasz FehérHolló #5945 üzenetére
AZ XP nincs ott a listán!
-
logaritmus
tag
Sziasztok!
VAN EGY DELL inspirion 6400-as notim és ramot akarok belevenni. a Noti ramokhoz nem értek csak ezért kérdezném h ez jó e lenne bele?
Kingston 1GB-os DDR2-es 533 MHz SODIMM -
Ati bá
csendes tag
kekegsm: igen, minden kombinációt kipróbáltam már. blackmoto módszerével megy is, de az 1-esre és a 2-esre az sem működik. 1-esre azt csinálja, hogy az éppen aktuális ablakot kicsinyíti egy pillanatra és mintha még ALT+TAB-bolna is . A 2-esre meg semmit sem csinál.
-
-
Ati bá
csendes tag
Üdv!
Tegnap megcsinálták a billentyűzetem, valami érintkezési hiba volt. Csak az nem tudom, hogy hogy lehet írni a számsoron a billentyűk jobb oldalára felfestett jeleket a "hullám"-mal kezdődően. A szervíz azt mondta, hogy nincs feltelepítve valamilyen driver. De mi?
Szerintetek, hogy érdemes az aksit használni: ha hálózatról megy a gép akkor kivegyem, vagy hagyam benne? Vagy csak akkor vegyem ki, ha huzamosabb ideig megy hálózatról? Már több fórumot is olvastam, de mindenki mást mond. Szeretném ha az aksi minél tovább bírná, és minél később használódjon el. A válaszokat köszi![ Szerkesztve ]
-
kekegsm
őstag
válasz Palika71 #5952 üzenetére
Miert? Mert 1000 emberbol talan egynek szuksege van az egyebkent baromi draga DVD-RAMra?
Enyem se tudja, de soha nem lenne ra szukseg, eszem agaban sincs a sokezer forintos DVDRAM lemezekkel szorakozni, inkabb hasznalok DVDRW-t akkor mar,vagy ha sok hely kell, akkor external winyot.
Egyebkent ha jol tudom, felarert kerhetsz bele. Vagy irany az ebay.
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám a Dell Vostro 1400 -zal, hogy a DVD meghajtója nem olvassa a DVD RAM-ot.
Sok lemezzel nem tudtam kipróbálni, csak az asztali gépemmel írt verzióval.
A másik notinkon remekül működött, pedig az egy régebbi darab (bár az Toshiba). És az az DVD-RW -ket is lassabban írja, mint a Dell.
Szerintetek?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
kekegsm
őstag
Ne felj tole, jo minosegu. Persze ha utod-vagod, akkor elobb meg fog murdalni, mint egy Latitude, de normalis hasznalatot birja, jobb, mint az altalad felsoroltak.
Tamogatotsag is van, semmi speci alkatresz, mindenhez van driver, barmilyen oprendszert is hasznalsz. Linux alatt van par erdekes jatek, de azert hasznalni tudod majd.
[ Szerkesztve ]
-
blackmoto
senior tag
Nekem Sempronos gépem van, és sajnos többfajta Ubuntu/Kubuntu és openSUSE után azt kell hogy mondjam, hogy linuxot nem fogsz tudni használni, úgy hogy minden működjön a gépen. Legalábbis nekem nem sikerült. A legnagyobb hiba hogy a felfüggesztés nem mindig, vagy egyáltalán nem működik megfelelően. Arról nem is beszélve, hogy akksiról használva, nem foglalkozik a telep kritikus töltöttségével, és egész egyszerűen figyelmezetés nélkül leszívja nullára, aztán nyekk. Csak a LED az ami mutatja de, se KDE, se Gnome, se XFCE nem tudatja a userrel, hogy baj lesz. Hiába állítgattam őket bárhogy. Én lemondtam a linuxról ezen a gépen. Ja és a Bios-t is downgrade-elni kellett 1.7.0-ra, hogy a kijelző fényerejét lehessen változtatni fokozatosan. Újabb Bios-szal ez se működik.
XP-vel minden megy tökéletesen. (A kártyaolvasó használatakor jelentkező 100%-os prociterhelést, modnjuk nem értem, és nem is sikerült megoldani, de legalább működik.)
Szerk. Helyesírás.
[ Szerkesztve ]
-
Hunter4
csendes tag
Üdv
DELL Inspiron 6400-hoz keresnék SATA drivert. Mivel a hivatalos oldalon [link]
nem nagyon van, ezért kérdeznélek titeket, hogy honnan is lehet letölteni.
Köszönöm -
1501N
tag
Ezek bíztató hozzászólások voltam köszönöm. Most kicsit úgy érzem mégsem vagyok annyire hülye
Még az a kérdésem volna, hogy írtad, hogy olcsóbb kategóriába tartozik, a burkolata milyen minőségű? Mert nem szeretnék rajta kanyonokat, hegyeket-völgyeket látni. Nagyon sok MSI meg Acer stb... gépet láttam már amiről egyszerűen a festék elkezdtett lekopni egy pár hét után... Mondjuk a 3 év garancia valamennyire bíztató, de szeretném a témában profiktól is megkérdezni.
A támogatottsága milyen? Mert arra is nagyon fújtak, bár elsőre megtaláltam hozzá asszem minden drivert xphez vistához és win2000-hez.
Nagyon köszöi! -
zenész88
tag
Hello! Nem tudja valaki hogy a Dell Latitude Cpi A366XT laptopon hogyan tudom használni az infrát? köszi. Fontos lenne!
-
kekegsm
őstag
Amire akarod hasznalni, arra tokeletes. Esetleg erdemes 1GB memoriaval venni. Aki le akart beszelni, az jo nagy hulye. A Dellnek az Inspiron egy olcsobb, gyengebb sorozata, de egyszinten van a HP hasonlo sorozataval, es messze felette all a szupermarketes laptopoknak. Asusban sok tapasztalatom nincs, par megfordult a kezeim kozott, de a Dell hozzajuk kepest alomgep.
-
1501N
tag
ÜdV!
Kinéztem magamnak egy Dell Inspiron 1501N Turion64 X2 1.6GHz 512MB notebookot.
(http://edigital.hu/product.php?productid=32539&cat=597&page=1)
Érdekelne mi a véleményetek, mert mindenki próbál lebeszélni, már a dellről mint márkáról is. Tényleg csak az asus meg a hp jó?
Főleg netezni zenéthallgatni, word excel, kis c++(zanulni), néha videótnézni (divx/dvd).
6 cellás akkuval kb mennyit bírhat?
Meg nem ártana ha xp-vel és valami debian alapú linux-al is normálisan működne. -
Forest
tag
Csa kiralyok,
Vettem egy latitude d610 et ami klassz, de DVD irot kene bele vennem. Szeretnek valami megbizhatot, plextort vagy vmi ilyesmit. Nem tudom viszont hol lehet olyat venni, meg azt se tudom hogy mi passzol bele.
-
sb656
csendes tag
Sziasztok!
Dell D620-as gépem van, és mnap újra telepítettem az "ablakokat"...minden rendben ment de a driver installálás után nem működtek az usb portok. Már mindent kipróbáltam, drivereket is újra raktam,de sajna nem múlik a hiba.
Megyek és letöltöm az internetet!
-
törölt tag
polip: nem emlékszem már pontosan mi lett a vége annak a talánynak, hogy a T7100-as proci 1800MHz-en üzemel alapjáraton. de most megnéztem vista alatt is a cpu-z-vel, és csodák csodája: 6x-os szorzóval 1200MHz-en megy, illetve néha felugrik 9x-es szorzóra (torrent meg winamp meg böngészés mellett). lehet, hogy csak xp alatt nem akar rendesen működni az új speedstep
-
Sam
csendes tag
Halihó!
A Dell angliai honlapjáról, onnan is a 1720-as adatlapjának magasságábol másolnék most ide két észrevételt:
this laptop will not run the game battlefield 2. this is because the refresh rate, for any resolution on this laptop, it locked at 59hz by default. this game only runs on 60hz. if you plug an external display into the laptop, for somereason it allows you to change the refreshrate settings for both screens, the game will then run, its just a pain having to plug another monitor in when i want to play it.
59Hz refresh rate on the monitor prevents many games from playing including Battlefield 2142 and Battlefield 2
Ez egy 1920x1200-as kijelző ill. 8600M GT vga, és érdeklődnék, hogy az hogy lehet, hogy nem lehet frissítési gyakoriságot módosítani? Két emberke is jelzi ezt, és azt irják, hogy bármely felbontáson adott a probléma. Ilyet én még nem láttam... (bár ez nem jelent semmit )
A kérdés azért izgat, mert a termék megvásárlása a küszöbön áll, csak így megtántorodtam kissé...Ide, ill. az azonnali kérdéses részbe is beirtam a kérdésem, ki ne szurjátok a szemem miatta...
Köszönet a segítségért,
üdvSam, a Lélek Tükre
-
McLaca
őstag
Alig jöttek be a Vostro-k, el is tűntek (elfogytak?)...
Vajon ha kivárok, lejjebb mennek az árak? (Gondolok itt pl. februárra, az uborkaszezonra, de lehet, hogy akkor amiatt épp felfelé fognak menni...)Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
kekegsm
őstag
-
Siffredi
senior tag
Udv!
Regen irtam, azota mar kint vagyok, es buszke tulajdonosa egy Dell Vostro 1500-nak! Ugyanolyan gepem van, mint kekegsm-nek, es nagyon meg vagyok vele elegedve. Viszont a Vistaval nem vagyok megelegedve, szeretnem lecserelni xp-re, csak nem tudom, hogy vannak-e ra megfelelo driverek (persze gyanitom hogy vannak driverek hozza, hiszen lehet kerni a gepet xp-vel is.
Szoval, ha nem nagy keres, es valaki tudna nekem linkelni olyan oldalt, ahonnan le tudom tolteni a megfelelo drivereket, akkor azt nagyon megkoszonnem!
Ui.: valamiert nekem a support.dell.com oldal nem mukodik, pedig abban biztam...Udv!
-
zenész88
tag
HEllo! Nem tudja valaki hogy a Dell Latitude Cpi A366XT laptopon hogyan tudom használni az infrát? köszi.
-
Jessz
csendes tag
Humansoft.
Köszi az infót, a súly nem számít, mert nem elsősorban utazásra veszem.
Két napja csak teszteket olvasok, úgyhogy azért rest sem vagyok.A tesztek meg cikkel a DELL Inspiron 1520-1521-1720-1721-esekhez hasonlítja a DELL Vostro 1500-at és 1700-at. Most még meg kell néznem egykét Inspiron tesztet, hogy mi a kül. a két típus között.
Ti tudtok ehhez valamit szólni?
-
FehérHolló
veterán
válasz StoneBridge #5920 üzenetére
Mondtam, hogy a helyzet kicsit bonyolultabb, de ha már belemegyünk:
A pék süt alapban 3 különböző kenyeret, de te felkínálod a lehetőséget Mari néninek, hogy megsütteted a pékkel olyan recept alapján is, amit Mari néni írt. Ekkor Mari néni nem 200Ft-ot fizet a kiló kenyeréért, hanem mondjuk 450-et.Skynet is real. It's called Google.
-
StoneBridge
senior tag
válasz FehérHolló #5919 üzenetére
De mindegy, Mari néninek ugyanaz a pék készíti. Csak az xps lényegesen olcsóbb és elérhetőbbnek tűnik, mint az alienware. Ezt meg más is észereveszi és nem biztos, hogy kifizet többet érte.
[ Szerkesztve ]
Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
FehérHolló
veterán
válasz StoneBridge #5918 üzenetére
Kicsit leegyszerűsítve: A városban van két boltod. Nem mindegy, hogy Mari néni melyikben veszi meg a kenyeret, amit ugyanannál a péknél süttetsz?
Skynet is real. It's called Google.
-
StoneBridge
senior tag
Úgy látom még nem esett túl sok szó erről a notiról, mondjuk megértem, mert nemrég kezdték a forgalmazását.
azért még egy tesztet linkelek ide. ha jól olvastam, jelenleg ez a legerősebb notebook, mind cpu mind vga terén. Furcsa, hogy a Dell konkurenciát állít az xps-ekkel a saját tulajdonában lévő alienware-nek..
[ Szerkesztve ]
-
StoneBridge
senior tag
üdv
nem tudom ki mennyire van képben a dell xps notebook családdal kapcsolatban, de nekem az új m1730-as ára (főleg az osztrák) szemet szúrt. Lehetséges, hogy egy ilyenre cserélném -idővel- a toshiba notimat.
nos, megnéztem a németeknél induló 2500eur ([link]), az osztrákoknál pedig induló 2100eur ([link]) az ára, ami igencsak meglepő különbség a két ország között (ugye közel 100e ft). megnéztem a kettő összeállítását is, mondhatni ugyanaz: 2.20 core2, 8700m sli, 17" wuxga, 2g ram, 200gb 7200rpm sata.
Ha tényleg ennyi az osztrákoknál, tudom,tudjátok honnan kell rendelni..SB
[ Szerkesztve ]
-
fm!
tag
Erre a gépre simán telepíthetsz nagy játékokat, tapasztalatból mondom. Megfelelő táskával szerintem simán hordozható is, de persze jobb amikor az autó cipeli.
A Vista Business-el nekem semmi gondom, hozzá kell szokni és meg kell tanulni kezelni, utána már furcsa lesz XP előtt ülni, kb. mint amikor XP után leültél egy 98 elé. -
Jessz
csendes tag
Sziasztok!
Engem a DELL Vostro 1700-as laptop érdekelne.
Elolvastam az előzményeket és láttam hogy csak 2-3 hónapja jött be Mo-ra a gép.
Van már esetleg tapasztalat?Az alábbi konfiguráció szerintetek megfelelő egy átlagos felhasználónak? (Nem tervezem nagy játékok telepítését, de videónézésre jó lenne.
Vostro 1700 Core 2 Duo T7500 2.2GHz / 4MB / 800MHz,
1024MB (2*512) 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM,
240GB SATA HDD (5400 rpm),
nVidia GeForce 8600M GT 256MB,
Fixed Internal 8X DVD+/-RW Drive with Software,
56k Modem,
17" WXGA+ (1440 x 900) TFT display,
Windows Vista Business HUN,
Vista Resource DVD,
90W A/C Power Adapter,
6-cell Smart Li-Ion (56 WHr) Primary Battery,
Matte Jet Black without Camera,
Intel 3945 802.11a/g Dual-band,
Dell TrueMobile 355 Bluetooth Module,
Magyar belső billentyűzet
Ár: 252e nettóMik a hírek a Windows Vista Businessről? Többen is megpróbálnak lebeszélni róla...
Downgradelést csinált már valamelyőtök XP-re?Köszi a segítséget
-
Dark18
csendes tag
Lenne egy olyan kérdésem,hogy ha németországból rendelek egy Dell vostro 1500-t akkor a 3 év garancia itt magyarországon is érvényes (vagyis nem kell elküldenem németországba hanem elég ha itt leadom )? Elöre is kösz.
-
visnor2000
tag
válasz visnor2000 #5909 üzenetére
nem olyan hangosan ciripel szoval alaphelyzetben közhelyen nem hangos, de este csendben valamilyen szinten idegesítő
DELL-e vagy DELLA... DELL már igen és DELLA na az már nem:)
-
amol
addikt
válasz visnor2000 #5907 üzenetére
Én ezt a dolgot már tapasztaltam P4M, PentiumM és CD procis gépnél is. Valami frekvenciaváltóval lehet gond, ahogy ezt egy helyen mondták, ahol emiatt 4 hp-t vittem vissza majd inkább nem is tartottam meg. Abban szériahiba volt valszeg.
A dolog sajnos tudtommal alaplapi szintű. Azt nem tudom hogy garanciális jellegű probléma-e.Magyarul notebook vásárlásakor van még egy dolog amit érdemes azonnal megnézni a pixelhibákon kívül, ez. A működést csak a P4M-es gépnél zavarja, az néha fagy. Kikapcsoltam az egyik usb energiagazdálkodását (úgy jöttem rá, hogy amikor rákötöttem egy egeret alig ciripelt és nem fagyott napokig) és fixre vettem a proci sebességét hogy ne állítgassa, így nem fagy de nem is maximumon fut.
-
amol
addikt
válasz visnor2000 #5905 üzenetére
Ciripelés ugye akkor van ha alacsony órajelen megy a proci, főleg akksiról?
-
polip
addikt
válasz visnor2000 #5902 üzenetére
ja látom már meg is válaszoltad
írhatnál ide a totyikba a kijelzőről
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Asus GL503VS Scar Edition Szinte asztali teljesítményű kártyával!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Érintőkijelzős! HP Envy 17" Notebook, 4GB Ram, 1TB tárhely, 1 Év Garancia!
- HP EliteBook 840 G3 i5-6300U / 14" FHD / 8GB RAM / 256Gb SSD / kamera / Win 1
- Dell Latitude 9420 x360 Érintő kijelző Laptop 14" i7-1145G7 32 ram 512 ssd 27% Áfás
- Dell Latitude 9420 x360 Érintő kijelző Laptop 14" i5-1145G7 16 ram 256 ssd 27% Áfás
- HP EliteBook 8560w,Workstation 15.6"HD+,i7-2760QM,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest