Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nemurea
aktív tag
Sziasztok, nincs véletlen tippetek a következőre:
Telepítettem a trixie-t egy viszonylag régicske Asrock minigépre, amit HTPC-ként (erős szavak) használunk. A suspend nem működik, minden más eddig tök szuper, de az alvás egész fontos, mert jobbára csak ott hagynánk, majd elalszik.
A log szerint mintha valamelyik USB eszköz nem engedné lemenni alvóba, de kihúzogattam, cseréltem, nem igazán ez a probléma, inkább a mögöttes service.
Szimptóma: a jobb felső sarokban rákattintok a Felfüggesztésre, elsötétül, majd azonnal kivilágosodik a képernyő és a login screen-re dob. A korábbi USB-s pl. billentyűzet ilyenkor működik, de újat nem tudtam itt működésre bírni (tesztelésként).
Ez alapján készítettem service-t, ilyenkor valóban lemegy alvóba, de ébredéskor már nem használhatók az USB eszközök, így nem is tudom beírni a jelszót. Lehet, hogy elrontottam benne valamit, de a logban nem láttam semmi érdemlegeset.
Nem kell véresen belemélyedni, csak ha valaki már megküzdött ilyesmivel és van esetleg egy irány, amin elindulok.
Köszi!
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: ata3.00: configured for UDMA/133
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Filesystems sync: 0.294 seconds
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Freezing user space processes
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Freezing user space processes completed (elapsed 0.002 seconds)
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: OOM killer disabled.
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Freezing remaining freezable tasks
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Freezing remaining freezable tasks completed (elapsed 0.001 seconds)
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: printk: Suspending console(s) (use no_console_suspend to debug)
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: serial 00:04: disabled
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: parport_pc 00:03: disabled
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: sd 2:0:0:0: [sda] Synchronizing SCSI cache
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: ata3.00: Entering standby power mode
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: xhci_hcd 0000:00:14.0: PM: pci_pm_suspend(): hcd_pci_suspend [usbcore] returns -16
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: xhci_hcd 0000:00:14.0: PM: dpm_run_callback(): pci_pm_suspend returns -16
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: xhci_hcd 0000:00:14.0: PM: failed to suspend async: error -16
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: PM: Some devices failed to suspend, or early wake event detected
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: parport_pc 00:03: activated
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: serial 00:04: activated
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: OOM killer enabled.
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: Restarting tasks ... done.
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: random: crng reseeded on system resumption
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock kernel: PM: suspend exit
aug 30 20:57:05 debian-htpc-asrock systemd-sleep[2765]: Failed to put system to sleep. System resumed again: Device or resource busy
-
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Frissítettem egy Dell Letitude E6430-es laptopot Debian 12-ről 13-ra.
Minden remek, viszont, amikor indítom a rendszert, akkor a cpu venti felpörög, leáll, felpörög, leáll, leállva is marad, majd ismét felpörög 2-3 másodperc múlva és ezt csinálja, amíg nincs terhelve. Ez miért van? Eddig a 12 alatt nem volt ilyen. Google-ba kerestem, de csak régebbi találatok vannak, amelyek nem relevánsak. -
Friczy
senior tag
válasz
Friczy #10820 üzenetére
Ki is próbáltam. Az eredmény:
******** Információ ********
qBittorrent irányításához nyissa meg a Web UI-t itt: http://localhost:8080
A WebUI adminisztrátor felhasználónév: admin
A WebUI rendszergazdai jelszó nem volt beállítva. A munkamenethez egy ideiglenes jelszó lett biztosítva: ésittegyrandomkaraktersorozat
Javasolt saját jelszót beállítania a programbeállításokban. -
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok. Tudna segíteni valaki? Feltelepítettem egy Debian 13 rendszert egy gépre de grafikus felület nélkül, ssh-n keresztül használom. Telepítettem a qbittorrent-nox-ot. A problémám az, hogy a webes bejelentkezési ablakban nem fogadja el az admin adminadmin párost. Kicsit utána néztem és azt találtam, hogy az új qbittorrent verzióban indításkor új ideiglenes jelszót generál. Hol találom ezt a jelszót? Már minden létező leírást megnéztem de nem jutottam eredményre.
Ez alapján telepítettem a nox-ot.
Tudna segíteni valaki?
-
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz
bambano #10742 üzenetére
Sziasztok,
végülis sikerült valami 4. generációs I7-es gépre falrakni a Debiant, minden szép és jó - egy dolgot kivéve: hiába állítom be, hogy kapcsolja le a monitort x perc inaktivitás után, nem teszi.
Akár napokig is világít, aludni sem megy el a gép.
Mit kellene megnéznem/beállítanom? -
Crvsh3R
senior tag
Egyébként nem tudom, hogy tudtok-e róla, de Trixie óta a sources.list-nél áttértek deb822 formátumra és szépen lassan vezetik ki a régit.
A meglévő régi source-okat át lehet konvertáltatni az új formátumra a sudo apt modernize-sources paranccsal. A régiekről backupot készít automatikusan. -
Hogyan kell a trixie bétát trixie-re frissíteni?
Megint rosszul fogalmaztam. Egyszerűen csak frissíted a rendszert és RC3-nál már gyakorlatilag beállt a stable állapot. Utána már csak pár apróbb csomag frissült.Anno felraktam a bétát, mivel nem volt repo a sources.list-ben, ezeket raktam be, nem is nagyon tud mást csinálni, mint stable állapotra frissülni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RTX 2060S 8GB Rampage SHIVA 600W
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest