Hirdetés
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Beomlasztja a teljesítményt az egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
gdori007
üzenetére
A clonezilla a barátod. Simán átklórozza az 500-asról a 250-esre az egész mindenséget.
Vagy ha a GUI-s megoldások híve vagy, akkor a https://rescuezilla.com/ lesz a barátod.Csak annyit kell csinálnod, hogy pl. gparted-el átméretezed a partícióidat úgy, hogy a végén maradjon 256GB üres hely. Lehet a Clonezilla is megoldaná az átméretezést, de ilyet még nem próbáltam.
-
Friczy
senior tag
válasz
gdori007
üzenetére
Én a költöztetéseket mindig partíciónként csináltam meg, az új disken kialakítom a partíciókat, megformázom, és egyenként felmountolom (mondjuk az /mnt alá) és a régiről cp -ax paranccsal átmásolok mindent. Ez megtartja a dátumokat, engedélyeket, és nem megy túl a partícióhatárokon. Utána az új disken megfelelően beállítom az /etc/fstab file-t (az új UUID-k szerint), aztán disk csere, egy rescue diskről bebootolok, és felteszem a grubot.
Ez bármekkora (kisebb, nagyobb) partíciókkal működik, természetesen feltéve, hogy van elegendő hely. De ez nyilvánvaló.
-
jimmy399
senior tag
válasz
gdori007
üzenetére
Helló!
Fogod, és tar-ral csinálsz egy tömörítvényt minden partícióról, majd létrehozod ezeket a partíciókat tetszőleges méretben a kisebb ssd-n és kitömöríted rá a rendszert. Majd egy kis UUID helyrerakás az fstab-ban meg egy kis initramfs frissítés majd update-grub és grub-install ez mind chroot alatt és kész is.
Ennek előnye, hogy kb nincsen lemezméret, partíció és fájrendszer függvénye, valamint a partíciós séma sincsen kőbe vésve.Én egy BIOS-os gépen GPT-s lemezt használok, annak minden előnyével együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Jövedelem
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 3050 8GB Zalman T4 Plus AeroCool 550W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- EK Quantum Kinetic D-RGB D5 Pump Viztartály - pumpa kombó! 360MM
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest