Hirdetés
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
gdori007
üzenetére
A clonezilla a barátod. Simán átklórozza az 500-asról a 250-esre az egész mindenséget.
Vagy ha a GUI-s megoldások híve vagy, akkor a https://rescuezilla.com/ lesz a barátod.Csak annyit kell csinálnod, hogy pl. gparted-el átméretezed a partícióidat úgy, hogy a végén maradjon 256GB üres hely. Lehet a Clonezilla is megoldaná az átméretezést, de ilyet még nem próbáltam.
-
Friczy
senior tag
válasz
gdori007
üzenetére
Én a költöztetéseket mindig partíciónként csináltam meg, az új disken kialakítom a partíciókat, megformázom, és egyenként felmountolom (mondjuk az /mnt alá) és a régiről cp -ax paranccsal átmásolok mindent. Ez megtartja a dátumokat, engedélyeket, és nem megy túl a partícióhatárokon. Utána az új disken megfelelően beállítom az /etc/fstab file-t (az új UUID-k szerint), aztán disk csere, egy rescue diskről bebootolok, és felteszem a grubot.
Ez bármekkora (kisebb, nagyobb) partíciókkal működik, természetesen feltéve, hogy van elegendő hely. De ez nyilvánvaló.
-
jimmy399
senior tag
válasz
gdori007
üzenetére
Helló!
Fogod, és tar-ral csinálsz egy tömörítvényt minden partícióról, majd létrehozod ezeket a partíciókat tetszőleges méretben a kisebb ssd-n és kitömöríted rá a rendszert. Majd egy kis UUID helyrerakás az fstab-ban meg egy kis initramfs frissítés majd update-grub és grub-install ez mind chroot alatt és kész is.
Ennek előnye, hogy kb nincsen lemezméret, partíció és fájrendszer függvénye, valamint a partíciós séma sincsen kőbe vésve.Én egy BIOS-os gépen GPT-s lemezt használok, annak minden előnyével együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év gar
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest